06/05/2010 20:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σ. Σακοράφα: Κοινωνικά άδικα τα μέτρα

Τους λόγους για τους οποίους ψήφισε «παρούσα» στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ  γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Σοφία Σακοράφα.

Οπως αναφέρει, θεωρεί κοινωνικά άδικο τον χαρακτήρα των μέτρων, «καθώς από τα μέτρα αυτά πλήττονται μόνον και για μια άλλη φορά αυτοί που ευθύνονται ελάχιστα ή καθόλου».

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την βουλευτή, δεν αντιστρατεύεται τις αρχές και τα ιδανικά του Κινήματος, δεν αντιστρατεύεται το στόχο για τη σωτηρία της πατρίδας και του ελληνικού λαού

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 06/05/2010 20:24:38

  Με τη στάση της στο παλαιστινιακό, είχε συγκεντρώσει τα πυρά των «συντρόφων» της που σχετίζονται με το εβραϊκό λόμπι.

  Σε άλλα νέα, τα Σκόπια αναλαμβάνουν την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης ως «Μακεδονική Προεδρία».

  http://www.makfax.com.mk/_home/home#106757

  Macedonian Chairmanship” will be the logo under which Macedonia is to take-over the CE presidency on May 11. The country will be referred to as “Former Yugoslav Republic of Macedonia”. The interim reference will be used when the country is addressed to.

  “It's important that in the next six months Macedonia to show that it is a constructive and responsible member-state promoting good neighborly relations and contributing to development of Europe and the region, and that it deserves to become member of the EU and NATO,” foreign ministry said.

  The logo will be used in all official documents to be issued by Macedonian chairmanship.

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ Γιάννης Σ. 06/05/2010 23:07:50

   "Με τη στάση της στο παλαιστινιακό, είχε συγκεντρώσει τα πυρά των «συντρόφων» της που σχετίζονται με το εβραϊκό λόμπι. "

   Δηλαδή η Σακοράφα μάλλον θα διαγράφηκε για πολαπλού λόγους απο το ΠΑΣΟΚ. θα της το είχε φυλαγμένο the boy from Virginia...εε sorry Minnesota ήθελα να πω, οπότε θα σκέφτηκε και αυτή να κάνει ηρωϊκές δηλώσεις πριν την έξοδο της, ξεκινώντας με τις αρχικές τις δηλώσεις περί άδικων μέτρων προ μερικών ημερών. Για τους υπολοίπους 2 δεν ξέρω.

 2. aDyNaTon avatar
  aDyNaTon 06/05/2010 20:28:26

  Από σήμερα η Αριστερά έχει de facto 38 βουλευτές. Ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να παραιτηθούν, όπως τους ζήτησε η Βάρτζελη. Πιο πρέπον είναι να παραιτηθεί ο ΓΑΠ, που τσαλάκωσε τη λαϊκή εντολή, όχι οι 3 που την τίμησαν.

 3. aDyNaTon avatar
  aDyNaTon 06/05/2010 20:31:15

  Από σήμερα η Αριστερά διαθέτει de facto 38 βουλευτές. Ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να παραιτηθούν, όπως τους ζήτησε η Βάρτζελη. Πιο πρέπον είναι να παραιτηθεί ο ΓΑΠ, που τσαλάκωσε τη λαϊκή εντολή, όχι οι 3 που την τίμησαν

 4. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 06/05/2010 20:33:08

  Ωρε τι εχει καταφερει η "ισχυρη Ελλαδα"

 5. Orestios avatar
  Orestios 06/05/2010 20:34:13

  Αυτή τουλάχιστον έκανε την Ελλάδα γνωστή, όταν οι μίζες και το φαγοπότι του ΠΑΣΟΚ ήταν σε κορύφωση.
  Το GAP, ένας άνθρωπος που κατάκρινε την Ελλάδα και τους Έλληνες, την διέγραψε. Αυτή είναι η ποιότητα του. Τέτοια διδαχή πήρε από το σπίτι του. Να μισεί τους Έλληνες.

 6. KNWD avatar
  KNWD 06/05/2010 20:54:48

  Γ. Δημαράς: Η Ιστορία δεν γράφεται μόνο με τις σοφίες των τεχνοκρατών

  Τους λόγους για τους οποίους ψήφισε παρών στο νομοσχέδιο για τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης εξηγεί σε ανακοίνωσή του (την οποία διένειμε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες) ο βουλευτής Γιάννης Δημαράς. Όπως επισημαίνει, ο Κανονισμός της Βουλής δεν δίνει τη δυνατότητα σε κανέναν εκ των βουλευτών να αιτιολογήσει την ψήφο του.

  «Δηλώνω παρών στις γενεές των συγγενών αλλά και των άλλων συν-Ελλήνων, που έχουν την ίδια κοινωνική καταγωγή με μένα. Δηλώνω παρών στη μάνα μου και τον πατέρα μου, που με γέννησαν και με μεγάλωσαν αγωνιζόμενοι κάθε μέρα και νύχτα για να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια, την τιμή και το δικαίωμα των απλών ανθρώπων στη ζωή…» αναφέρει μεταξύ άλλων.

  Δηλώνει εξάλλου την πίστη του ότι η Ιστορία δεν γράφεται μόνο με τις σοφίες των τεχνοκρατών, αλλά πρωτίστως με το συναίσθημα, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των απλών ανθρώπων. «Εκτιμώ ότι, αυτή την κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας, η ανάγκη διαφύλαξης του αγαθού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας υπαγορεύει πρωτίστως άμεση κάθαρση του πολιτικού συστήματος και αυτών που το συνθέτουν…».

  Ο Γ. Δημαράς καταλήγει με την πρόταση όσοι εκ του νόμου υποχρεούνται (εντός και εκτός Βουλής) να καταθέτουν «πόθεν έσχες», αυτό να διερευνηθεί επισταμένως σε βάθος 25ετίας και τα όποια περιουσιακά αποκτήματα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, να αποδίδονται με δήμευση στο Δημόσιο.

  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1812736

 7. Δημήτρης Μαγκούτης avatar
  Δημήτρης Μαγκούτης 06/05/2010 21:19:17

  Οι πολιτικά ανύπαρκτοι (γιατί στους Παλαιστίνιους πήγαν πολλοί, δεν ζήτησαν όμως να βγούν βουλευτές) προσπαθούν να περισώσουν τον "ευτελή" βουλευτικό μισθό τους και τα προνόμιά τους.
  Οπως πάντα η απάντηση δίνεται στις εκλογές. Εκεί θα μετρηθεί και ποιόν εκπροσωπούν (εκτός των συγγενών τους).

  • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
   I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ Δημήτρης Μαγκούτης 06/05/2010 21:53:40

   Καλά τα λες (αλλά όχι με τον τρόπο που τα εννοείς).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.