#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/07/2010 21:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σώζουν την Ελλάδα από τους αχρείους πολίτες τηςΜπράβο στους βουλευταράδες μας! Σώζουν την Ελλάδα από εμάς τους αχρείους πολίτες. Τολμούσαμε να βγαίνουμε στη σύνταξη πριν δουλέψουμε για 40 χρόνια! Εμείς οι πιο νέοι ζητούσαμε υπέρογκους μισθούς! Μην πω ότι μέχρι  και 1000 ευρώ τολμούσαμε να ονειρευόμαστε. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ζητούσαμε και αστρονομικές αποζημιώσεις αν ο αφεντικός μας απέλυε γιατί είμαστε τόσο αχρείοι.

ΟΧΙ ΠΙΑ!

Κόβοντας τον γόρδιο δεσμό του ασφαλιστικού οι νέοι μέγα-Αλέξανδροι επαναφέρουν την χώρα σε τάξη και σταματούν την άλωση της από τους παλιοεργάτες. Τώρα θα μάθουν όλοι να δουλεύουν μέχρι να λειώσουν και θα παίρνουν όσα πραγματικά αξίζουν. 628 euros και πολλά μας είναι.

Αν φάγαμε τόσα  χρόνια στα θρανία και θέλουμε παραπάνω να φύγουμε να πάμε αλλού. Και ακριβώς αυτό θα κάνουμε όσοι μπορούμε. Θα φύγουμε και θα πάμε αλλού να γλυτώσουμε από την τρέλα, ή όσοι σπουδάζουμε έξω θα μείνουμε εδώ που είμαστε.

Συνέχεια με παρακαλούσε η μάνα μου να γυρίσω πίσω μόλις τελειώσω για να είναι η οικογένεια όλη μαζί. Πάει αυτό. Εδώ και 5-6 μήνες σκέφτονται να έρθουν αυτοί εδώ και να μάθουν αγγλικά στα γεράματα. Ούτε που χρειάζεται γιατί το Λονδίνο είναι γεμάτο Έλληνες .

Όχι δεν θα γυρίσω να πάρω 625 euros και να δουλεύω 40 χρόνια. Ούτε για να παρακαλάω τον κάθε πολιτικάντη να μου βρει μια θεσούλα. Οι μόνες δουλειές που θα ανοίξουν θα είναι στο τζόγο και σερβιτόρα σε φρουτ-καφέ δεν θα γίνω.

Όλοι οι παλιοί συμφοιτητές με θυμήθηκαν τον τελευταίο μήνα με την ίδια ερώτηση. Έχει δουλειές στην Αγγλία; Οι πιο πολλοί θα ανέβουν να ψάξουν. Αρχίζει η μεγάλη μετανάστευση και καλά κάνει. Την Ελλάδα την σκότωσαν οι προστάτες της με το μαχαίρι των γνωστών μεγαλομπίζνεσμαν.

Ελένη Καλογεροπούλου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 08/07/2010 21:23:58

  Όχι, δεν κάνετε καλά. Αν φύγετε όλοι, τότε θα αφήσετε τη χώρα σε αυτούς. Επιτέλους, δεν αξίζει να αγωνιστούμε για 4.000 χρόνια ιστορία; Δεν θα μείνουμε στα 628 ευρώ μια ζωή. Αν φεύγουν όσοι αξίζουν, τότε θα μείνουν πίσω αυτοί που δεν αξίζουν.

  Όπως είπε κι ο Λαζόπουλολος, αυτοί θα φύγουν, όχι εμείς. Και θα φύγουν, να είστε σίγουρη.

  • aengus avatar
   aengus @ Επώνυμος 08/07/2010 21:31:00

   Στο «ΕΜΕΙΣ» συμπεριλαμβάνεται και ο Λαζόπουλος; :)

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 08/07/2010 22:20:33

   "Αυτοι" εχουν τη χωρα απο το 1981.Και την εχουν με τη βουληση της πλειοψηφιας.

  • Έλεος πιά! avatar
   Έλεος πιά! @ Επώνυμος 09/07/2010 02:22:21

   το αρχικό σχέδιο για να κυριαρχίσει η ολιγαρχία της Ευρώπης ήταν η ΕΕ, με αρχηγό την Γερμανία και την Γαλλία (η Γαλλία εκτοπίστηκε) Η ολιγαρχία της Ευρώπης θα μαζέψει τον πλούτο των λαών (δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο) και αυτό που θα υπάρχει θα είναι 100 πολύ πλούσιοι στην Ευρώπη (υπολογίζω την Μέρκελ μετά τόσο αγώνα να εισπράξει 5 δις € και τον γιό της μαργαρίτας 2,5 δις €). Θα ζουν μακριά από τους είλωτες (αυτοί θα είμαστε εμείς), τους πεινασμένους (αυτός είναι ο στόχος). Σε λίγο ούτε σχόλια στα blogs θα μπορούμε να γράφουμε για να μην χάνουμε θερμίδες και ζητάμε φαγητό. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ - ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ

  • Έλεος πιά! avatar
   Έλεος πιά! @ Επώνυμος 09/07/2010 02:38:07

   Αγαπητή Ελένη Καλογεροπούλου, θα σε στεναχωρέσω, αλλά το ίδιο θα συμβεί σε όλο το δυτικό κόσμο. Πρώτα η Ευρώπη - ξεκινώντας από την Ελλάδα - μετά η Αμερική, όλη η Δύση θα περιέλθει στα χέρια της ολιγαρχίας. Αλλάζει το πολιτικό σύστημα. Στην Αγγλία τα βλέπεις ωραία τώρα, δυστυχώς δεν θα είναι ωραία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πιστεύω να ακούς ειδήσεις η Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλλία από προχθές έχουν περιλάβει και την Κύπρο όλες οι κυβερνήσεις παίρνουν σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους και κάνουν περικοπές εξόδων. Για ποιό λόγο; είναι όλοι κλέφτες και τεμπέληδες σαν τους Έλληνες; αυτό δεν το πιστεύω καθόλου. Όχι, είναι για να επικρατήσει η ολιγαρχία. Είναι σχέδιο της ΕΕ. Ουσιαστικά η ΕΕ έκλεισε τα νομισματοκοπεία των χωρών μελών για να δανείζει μέσω των τοκογλύφων τραπεζικών συστημάτων τις χώρες που δεν θα μπορούν να ξεχρεώσουν τα δάνεια και θα παραδίδονται η μια πίσω από την άλλη. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ. ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/07/2010 21:26:12

  Η Ελλάδα πλέον και με νόμο έγινε αυτό που πάντα υπέκρυπτε:

  Φεουδάρχες (βολευτές) με δουλοπάροικους (ιθαγενείς και μετανάστες) με δηλώσεις υποταγής σε ισχυρούς δυνάστες (τρόικα).

  Μόνο το δικαίωμα της πρώτης νύχτας κράτησαν για τον εαυτό τους οι ντόπιοι γραικύλοι...

 3. Ψυλλιασμένος avatar
  Ψυλλιασμένος 08/07/2010 21:27:57

  Πρέπει κάποτε να ειπωθεί αυτό: Το πρόβλημα στο ασφαλιστικό είναι η υπογεννητικότητα και πρέπει να ενισχυθεί η ελληνική οικογένεια, να ενθαρρυνθούν τα νέα ζευγάρια να κάνουν και 2ο και 3ο παιδί. Αυτή είναι σωστή κοινωνική πολιτική με προοπτική.

  • Μisha avatar
   Μisha @ Ψυλλιασμένος 08/07/2010 21:38:22

   Έπιασες την καρδιά του ζητήματος.
   Όλες οι ρυθμίσεις στοχεύουν στην πληθυσμιακή αλλοίωση της Ελλάδας.
   Αποκλείεται να κάνει οικογένεια κάποιος που δεν ξέρει αν αύριο έχει εργασία ή μια γυναίκα που δε ξέρει πού θα αφήσει το παιδί της.
   Στις ευρωπαϊκές χώρες η γέννηση παιδιών επιδοτείται, εδώ τιμωρείται με «συναντίληψη» Ευρώπης -ΓΑΠ.
   Σπρώχνουν τα νέα παιδιά σε μετανάστευση, ταυτοχρόνως εισάγουν φτηνά εργατικά χέρια από χώρες εκτός κι εντός ΕΕ και οργανωνουν έτσι κανονικό ολοκαύτωμα.
   Μέχρι το 2020 δε θα έχει μείνει ελληνόπουλο στη χώρα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ψυλλιασμένος 08/07/2010 22:10:17

   Ένα βασικό μέτρο είναι να απαγορευτούν ξανά οι εκτρώσεις. Αλλά θα ξεσηκωθούν όλοι οι προοδευτικάριοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα της κάθε γυναίκας να πηδιέται αβέρτα και χωρίς να υπολογίζει τις ενδεχόμενες συνέπειες. Αλλά και το δικαίωμα του κάθε άντρα να πηδάει ελεύθερα και να νομίζει ότι ξεμπέρδεψε αν πληρώσει τα έξοδα της έκτρωσης.

   Τζούλια über alles. Το σεξ μόνο μας νοιάζει και τίποτε άλλο. Μετά αναρωτιόμαστε για την υπογεννητικότητα και γιατί ψάχνουν όσοι δεν έχουν παιδιά να υιοθετήσουν παιδάκια από ξένες χώρες.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Επώνυμος 08/07/2010 22:14:30

    Μαζικοδημοκρατία και μηδενιστικός ηδονισμός που οδηγεί στην παραίτηση.

   • Ψυλλιασμένος avatar
    Ψυλλιασμένος @ Επώνυμος 08/07/2010 22:25:12

    Αν δούμε τα επιδόματα παιδιών σε ευρωπαϊκές χώρες, θα τρίβουμε τα μάτια μας. Εδώ πώς να βοηθηθεί ένα ζευγάρι να κάνει 3ο παιδί;

   • Greco avatar
    Greco @ Επώνυμος 08/07/2010 22:31:08

    υπαρχει ενα καλο κινητρο
    απο δω και περα μονο πολυτεκνοι στο δημοσιο,3 παιδια κ πανω-ετσι η μονιμοτητα θα προστατευει μονο τους πολυτεκνους--
    να δεις για ποτε θα βαλθουν ολοι να κανουν παιδια χαχαχα

    οσο για τις εργασιακες σχεσεις εκτος ελλαδας,κ..ελενη καλογεροπουλου,νομιζω θα απογοητευτεις εξισου

   • Μisha avatar
    Μisha @ Επώνυμος 08/07/2010 22:32:44

    Eπώνυμε, είμαι σαφώς 100% υπέρ της απαγόρευσης του εγκλήματος των αμβλώσεων
    Όμως αγαπητέ, μια τέτοια απαγόρευση θα καταπέσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρι πιο γρήορα από όσο κατέπεσε ο «βασικός μετοχος».Η έκτρωση στην ΕΕ θεωρείται«ανθρωπινο δικαίωμα», όπως θεωρήθηκε και η απέλειψη του θρησκεύματος απο τις ταυτότητες, όπως θα θεωρείται εντός ολίγου και ο γάμος ομοφυλοφίλων και η υιοθεσία παιδιών από τέτοια τραγελαφικά ζευγη.
    Αντιλαμβάνεσαι και για ποιους επιπλέον λόγους, εκτός των οικονομικών, επιθυμώ σφόδρα της έξοδο από αυτό τον οικο ανοχής που ονομάζεται ΕΕ;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 08/07/2010 23:35:07

    Επώνυμε, εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου. Βρίσκω την άποψη αυτή, ολοκληρωτική. Ναι, είτε μας αρέσει είτε όχι, οφείλει να είναι δικαίωμα της γυναίκας και του ζευγαριού η επιλογή του τερματισμού μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Είναι δηλαδή καλύτερη η επιστροφή σε καταστάσεις... Τσαουσέσκου, όπου απαγορεύονταν ρητώς η αντισύλληψη και η άμβλωση, και γέμισαν τα ιδρύματα με ορφανά όταν οι Ρουμάνοι τα παρατούσαν μη μπορώντας να τα θρέψουν στη δεκαετία του '80 που είχαν εφαρμοστεί μέτρα λιτότητας για την αποπληρωμή του χρέους; Ή μήπως νομίζεις ότι τα μέτρα του ΔΝΤ απέχουν πάρα πολύ από εκείνα του Τσαουσέσκου; Μάλλον δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα, αν το νομίζεις αυτό...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 08/07/2010 23:39:44

    @ Misha
    Πάντως η άμβλωση νομίζω ότι εξακολουθεί να απαγορεύεται στην (υπερκαθολική) Μάλτα, στην Ιρλανδία, ίσως και στην Πολωνία, μολονότι είναι όλες μέλη της ΕΕ. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Επώνυμος 09/07/2010 00:04:03

    Aγαπητέ Αυριανιστή,η Μάλτα και η Ιρλανδία είναι οι μόνες χώρες στις οποίες απαγορεύεται η άμβλωση.Αυτό έγινε με ειδική πρόβλεψη μόνο για αυτές τις χωρες προκειμένου να συνυπογράψουν τη συνθηκη της Λισαβώνας.
    Εμείς δε φέραμε καμμιά αντίρρηση.
    Το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει δημοψήφισμα για την επικύρωση της οπως και για τον ασφαλιστικό νόμο Πετραλιά αλλά τωρα έγινε «στροκανικότερο» του Στρος-Καν

   • zackii avatar
    zackii @ Επώνυμος 09/07/2010 06:07:09

    Επώνυμε μην τους βάζεις ιδέες. Αυτοί οι καραγκιόζηδες είναι ικανοί να μας κόψουν και το σεξ..

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Επώνυμος 09/07/2010 10:11:46

    Δεν έχει δηλαδή "δικαίωμα να πηδιέται η κάθε γυναίκα αβέρτα"; Πότε το 'χασε;

    Δεν έχει αντίστοιχα και ο "κάθε άντρας δικαίωμα να πηδάει ελεύθερα";

    Μας νοιάζει τι θέλει να κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, με ποιον και τι συχνότητα;

    Τι μετράμε μ' αυτό; Την ηθική; Την δική του; Την δική μας;

    Ο άνθρωπος έχει δικαίωμα "στην αυτοδιάθεση του σώματός του". Ολα τα άλλα είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ.

    Αλλο η εργασία στο σεξ όπως της κ. Τζούλιας, και άλλο τα παραπάνω.

    Η αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού είναι ένας από τους ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ πολλών νομοθετικών μέτρων που λήφθηκαν το τελευταίο διάστημα. Το εθνικό κράτος πρέπει να χάσει τον εθνικό του χαρακτήρα. Αλλιώς δεν θα προχωρήσουν τα σχέδια της παγκόσμιας οικονομικής Ολιγαρχίας. Γι' αυτό και δεν τους νοιάζει αν οι νέοι μας ξενητεύονται. Και δύσκολα θα δώσουν κίνητρα για να μην φεύγουν.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 09/07/2010 16:13:01

    το παραξεχειλίσατε το ζήτημα. Ακούστε (συνδυαστικά) τι μας λένε ο Ψυχραιμία και ο Greco πιο πάνω: το ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί τόσα χρόνια ελέω λαού και χάριν βολέματος - ε λοιπόν, ας δεχόταν (για να εξιλεωθεί) να θεσμοθετήσει το ΠΑΣΟΚ αυτό που προτείνει ο Greco (διορισμός μόνο πολύτεκνων στο δημόσιο), να βλέπατε για πότε θα είχαν αντιστραφεί όλες οι νεοταξίτικες πολιτικές πληθυσμιακής αλλοίωσης.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/07/2010 16:38:32

    Θράκα, δεν είναι θέμα μόνον "δικαιώματος" (που είναι), αλλά έχει και πτυχές κοινωνικής ευθύνης το σεξ. Με πρώτη και κυριότερη την τεκνογονία. Μένει έγκυος μια γυναίκα χωρίς να το θέλει. Λέμε σήμερα "δικαίωμά της να μην το θέλει". Όμως, κυρία μου, μόνη σου έμεινες έγκυος; Για να μην μένεις μόνη σου έγκυος και να είναι "υποχρεωτική" και η συμμετοχή του άντρα, πάει να πει ότι η "φύση" (για όσους δεν πιστεύετε στο Θεό) τα κανόνισε έτσι ώστε να μην είναι δική σου μόνον υπόθεση η τεκνογονία. Και, άρα, το σεξ να έχει και κοινωνική ευθύνη, ταυτόχρονα.

    Έπειτα, είναι και το άλλο. Η συνέπεια αυτή της τεκνογονίας, δημιουργεί μια ακόμη ανθρώπινη ύπαρξη, το έμβρυο. Οι υποστηρικτές των αμβλώσεων λένε ότι δεν είναι ακόμη ανθρώπινη ύπαρξη το έμβρυο. Διαψεύδονται όμως από την ίδια την καταγεγραμμένη συμπεριφορά του εμβρύου όταν μπαίνει μέσα στη μήτρα το όργανο της άμβλωσης, πώς αντιστέκεται το έμβρυο και προσπαθεί να αποφύγει τη θανάτωσή του. Βασικά, εγώ αυτή τη θεωρία ότι το έμβρυο δεν είναι άνθρωπος, τη θεωρώ καθαρό συνειδησιακό άλλοθι, για να μην σκέφτονται ότι αυτό που κάνουν είναι δολοφονία.

    Το "δικαίωμα" λοιπόν στο σεξ έχει ως όριό του την κοινωνική ευθύνη που αναφέρεται στο ζήτημα της τεκνογονίας. Για να μην αναφερθώ και στις λοιπές κοινωνικές συνέπειες του να ψάχνουν όλοι να πιάσουν γκόμενα και να έχουμε φτάσει να αυξάνεται η διαφθορά για να μπορείς να κυκλοφορήσεις με την χι γκλαμουράτη και λοιπά. Αυτά είναι στοιχεία κοινωνικής παρακμής. Που προέρχονται από τη λογική "πηδηχτείτε ελεύθερα". Άρα, στην παρακμή αυτή βλέπω κι ένα δεύτερο στοιχείο κοινωνικής ευθύνης, που επιβάλλει ένα μέτρο και μια προσοχή. Δικαίωμα μεν, με κοινωνική ευθύνη δε. Διπλή κοινωνική ευθύνη. Κοινώς, να σκεφτόμαστε με το πάνω κεφάλι. Και άντρες και γυναίκες (κι ας μην έχουν οι τελευταίες κάτω κεφάλι).

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 09/07/2010 19:02:53

    δεν ξέρεις τι λες l' ami du peuple, ειλικρινά,
    οι αμβλώσεις σε νεαρή ηλικία [έχουμε 250.000 το χρόνο] ευθύνονται για τη δυσκολία τεκνοποίησης των γυναικών μετά τα 30, γι' αυτό έχουμε ένα ή δύο παιδιά ανά οικογένεια στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη

    αλλά έχουν πιαστεί κορόιδα οι γυναίκες και οδηγούνται στο μαχαίρι καμαρώνοντας ότι είναι απελευθέρωση, διότι δεν στηρίζονται ούτε απο την οικογένεια ούτε από την πολιτεία να μη φοβηθούν να κρατήσουν το παιδί και να σπουδάσουν ή να στηριχθούν οικονομικά ταυτόχρονα

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 09/07/2010 19:23:31

    και δε μου λες l' ami du peuple αφού τελικά δε γουστάρεις αγιατολλάχ γιατί υπερασπίζεσαι με μανία την έλευση στην Έλλάδα χιλιάδων αγιατολλάχ από αφροασία μεριά;

  • Έλεος πιά! avatar
   Έλεος πιά! @ Ψυλλιασμένος 09/07/2010 02:52:15

   Ψυλλιασμένε φίλε, δεν έχεις ψυλλιαστεί την δουλειά; ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ επεβλήθει. Δηλαδή, ο πλούτος στην ολιγαρχία και οι πολίτες εξαθλιωμένοι. Οι βουλευτές που υπάρχουν τώρα την δουλειά τους κάνουν. Θα τους πετάξουν και αυτούς όταν θα τους τελειώσουν την δουλειά τους. Ο Ρόθτσιλντ και η παρέα του θα κυβερνούν. Διάβασε τα πρωτόκολλα της Σιών. Έχουν εκπληρωθεί τα πάντα. Στην Ελλάδα την έχουν τελειώσει την δουλειά. Τώρα θα συνεχίσουν με τις υπόλοιπες χώρες.
   Εμείς που έπρεπε να είχαμε κατέβει σε διαρκή απεργία από την Δευτέρα που πέρασε. Μας κατέβασαν μετά που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, οι πουλημένοι εργατοπατέρες και το ΠΑΜΕ. Γι αυτό σας λέω ότι ο λαός πρέπει να οργανωθεί μόνος του. Οι καθοδηγητές απεδείχθησαν σκάρτοι.

 4. someone avatar
  someone 08/07/2010 21:44:06

  Ποιοί ψηφίζουν για 40 έτη εργασίας;;;;;;;;;

  Αυτοί που σε 8 χρόνια έχουν σύνταξη!!!!

  Αίσχος.-

  • Έλεος πιά! avatar
   Έλεος πιά! @ someone 09/07/2010 02:56:06

   ναι, σε 8 χρόνια παίρνουν σύνταξη, αλλά έχουν παραδόσει και την ψυχή τους, γιατί όταν παραδίσεις τον λαό σου, παραδίδεις και την ψυχή σου. Και μη μου πει κανείς ότι π.χ. ο Παπουτσής και ο Πρωτόππαπας θα κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια !!!! όταν γνωρίζουν ότι 11 εκ Έλληνες δεν μπορούν να κοιμηθούν ήρεμοι.

 5. undercover gpr avatar
  undercover gpr 08/07/2010 21:59:52

  To Πασόκ δείχνει να επιδιώκει την κοινωνική έκρηξη , ίσως είδαν την έκθεση του Στράφορντ και τους άρεσε το σενάριο.

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/07/2010 22:20:13

  Απ το γραφείο στο νεκροταφείο.
  Το εφάπαξ θα φαγωθεί, στον κήπο του Αλλάχ!

 7. Periergos avatar
  Periergos 08/07/2010 22:29:39

  Αφού οι εργατοπατέρες συνδικαλιστές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ να βγούν και να αντιπαρατεθούν να εκφράσουν απόψεις τι περιμένετε. Όλα έχουν φτιαχτεί κάτω από το Τραπέζι! Τώρα έρχεται και το 2ο μέρος. ΑΙΓΑΙΟ, & ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ, ότι απέμεινε δηλαδή. Αλήθεια ο ΓΑΠ γιατί δεν μιλάει ΕΛΛΗΝΙΚΑ όταν δίνει συνέντευξη στα ξένα ΜΜΕ?? Ντρέπεται για τη γλώσσα το..... παιδί μετανάστη??

  • Έλεος πιά! avatar
   Έλεος πιά! @ Periergos 09/07/2010 03:00:10

   προτιμάει την μητρική του γλώσσα, για τον πατέρα του δεν τον βλέπω να είναι υπερήφανος. Είχε ταλαιπωρήσει την μαμά του και ξεσπάει πάνω μας.

 8. Προφήτης avatar
  Προφήτης 08/07/2010 22:46:31

  "Οι μετανάστες είναι εξ ορισμού αντιδραστικά στοιχεία", έλεγε κάποιος του οποίου συμμερίζομαι τη γνώμη, " διότι αντί να αγωνιστούν για να βελτιώσουν την κατάσταση -και τη θέση τους μέσα σε αυτή- στην πατρίδα τους επιλέγουν το δρόμο της φυγής-μετάθεσης του προβλήματος".

  Όπως οι Έλληνες νοούν το Λονδίνο σαν τόπο ονειρεμένης διαφυγής, οι Ιρανοί έρχονται να ζήσουν το "Δυτικό Όνειρο" στην Ελλάδα, το οποίο συνίσταται στο να μπορούν να βλέπουν στο δρόμο ακάλυπτες γυναίκες και να αυνανίζονται ή σεξ αν τους δεχθεί κάποια εξαθλιωμένη πόρνη της Φυλής.

  Η γενιά καλοπερασάκηδων που οφείλει την όποια προσωπική "πρόοδο" στη λεηλασία του Κράτους από τους πατεράδες τους, φτύνει τη χώρα που έγινε κουρέλι για να ευημερήσουν οι βιαστές της.
  «Αξίζουν περισσότερα».

  Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο Ανδρέας Παπανδρέου, τότε, και Γιώργος σήμερα. Και όχι «οι προστάτες».
  Κάτσε να τους διώξεις, αντί να ονειρεύεσαι υπαλληλία στο Λονδίνο που θα σού δώσει τη δυνατότητα να ψωνίζεις μπιχλιμπίδια στο Harrods.

  Οι συνθήκες ευημερίας –όχι για όλους εννοείται- στην Αγγλία έρχονται από την Αποικιοκρατία.
  Έχουν πίσω τους το αίμα εκατομμυρίων σκλάβων, τα κομμένα χεράκια των κοριτσιών-υφαντρών στην Καλκούτα για να μην πληγεί η υφαντουργία του Μάντσεστερ, τα ρεσάλτα των επισήμων πειρατών τύπου Νέλσον – μετέπειτα σερ της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, τα τοκογλυφικά δάνεια της Επανάστασης ακόμα του 1821 που ξεπληρώσαμε το ..1982.
  Και σήμερα την κερδοσκοπία του Σίτυ πάνω στο πτώμα της πατρίδας που ξεγράφεις.
  Δεν προέκυψαν σαν ονειρική Γη Χαναάν όπου ρέει γάλα και μέλι στα ποτάμια, όπως ανιστόρητα θεωρείς και πας να «απολαύσεις».

  Πριν να φύγετε όλοι για Λονδίνιουμ να διαβάσετε τον «Αστερίξ στους Βρετανούς».
  Την αγάπη μου και Καλό Ταξίδι.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Προφήτης 08/07/2010 22:56:49

   Προφήτη, είπες αυτά που ήθελα να της πω κι εγώ, απλώς εγώ πήγα να την πιάσω στο φιλότιμο.

   Αγαπητή Ελένη, συγγνώμη, αλλά προσυπογράφω κι εγώ ΑΠΟΛΥΤΑ την κάθε λέξη του Προφήτη.

   Διάβασέ τα καλά και βάλτα καλά στο μυαλό σου. Κανένας ποτέ δεν θα σου πει μεγαλύτερη αλήθεια από αυτή που μόλις σου είπε ο Προφήτης.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Προφήτης 08/07/2010 22:58:17

   Σε τι δηλαδή διαφωνείς συγκεκριμένα;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Προφήτης 08/07/2010 22:59:45

   Καθε ανθρωπος εχει το δικαιωμα να κανονιζει τη ζωη του και δεν ειναι καθολου αντιδραστικο να θελει καλυτερη ζωη με νομιμους τροπους.
   Οχι μονο δεν ειναι αντιδραστικοι οι μεταναστες αλλα και πιο τολμηροι απο αυτους που μενουν πισω γιατι οπωσδηποτε ο ξενος τοπος εχει δυσκολιες αφου ολα πρεπει να τα κανει καποιος μονος του χωρις οικογενειακη και φιλικη στηριξη.
   Για τη νεα γενια των Ελληνων ισχυει οτι δεν φταινε για οσα εκαναν οι πατερες τους.Αν ημουν 20 ετων σε καμμια περιπτωση δεν θα θεωρουσα οτι εχω καποια υποχρεωση να δουλευω για να αποπληρωσω τα 300 δις χρεος που μου φορτωσαν.
   Οσο για τους Παπανδρεου δεν εκαναν πραξικοπημα.Ο λαος τους ψηφισε και πληρωνει το αντιτιμο.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 08/07/2010 23:05:00

    Α ρε Ψυχραιμία 5η φάλαγγα, είναι η πρώτη φορά που στο λέω εδώ μέσα εγώ και σε έχω υποστηρίξει στο παρελθόν.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 08/07/2010 23:05:55

    Αμάν πια την εμμονή σου στο "νόμιμο". Τι πα να πει "νόμιμο". Δεν τους είπε κανείς "παράνομους"! Ότι νοιάζονται μόνον για τον εαυτούλη τους τους είπαμε. Ψέματα είναι; Δικαίωμά τους να νοιάζονται μόνον για τον εαυτούλη τους, αλλά καλό είναι να το κάνουμε σαφές ότι περί αυτού πρόκειται.

    Η Δύση, όπου βρίσκεις καλή δουλειά με το βιογραφικό σου και μόνο, έχει το "προσόν" ότι σε κάνει να νιώθεις ότι αναγνωρίζονται τα προσόντα σου, αναγνωρίζεται η αξία σου. Αλλά πέραν τούτου ουδέν. Κατανατάς ένας άνθρωπος χωρίς ταυτότητα, ούτε εσύ ούτε τα παιδιά σου έχουν ταυτότητα, ειδικά αν παντρευτείς ξένο. Αν παντρευτείς ντόπιο, έχουν ταυτότητα, αλλά όχι της παλιάς σου πατρίδας. Τουλάχιστον είναι μια ταυτότητα, αλλά δεν παύει να είναι συνειδητή αποκοπή από το περιβάλλον που σε ανέθρεψε και σε έκανε αυτό που είσαι.

    Ο δύσκολος δρόμος, αντιθέτως, είναι να καθήσεις εδώ και να αντιπαλαίψεις όλες τις δυσκολίες του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Να δίνεις κάθε μέρα τη μάχη για το αυτονόητο - και να την κερδίζεις! Να μάχεσαι εναντίον των δυνάμεων κατοχής της χώρας αυτής, που προέρχεται από απογόνους των ανθρώπων που έφτιαξαν το σημαντικότερο πολιτισμό του κόσμου.

    Αν η αντιστροφή της νεοελληνικής παρακμής δεν είναι συνολική πρόκληση, τότε γιατί ζούμε, γιατί υπάρχουμε; Για να ψωνίζουμε μπιχλιμπίδια στου Harrods; Όχι, δεν είναι αυτή η πραγματική ζωή. Δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει, δικαίωμα των υπολοίπων να έχουν μηδενική εκτίμηση για αυτόν τον τροπο ζωής.

   • ataktos avatar
    ataktos @ ψυχραιμια 08/07/2010 23:09:41

    ψυχραιμια- przezylismy gestapowcow ..przezyjemy i ormowcow xixxi

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 08/07/2010 23:35:02

    Δεν ειπα οτι δεν νοιαζονται για τον εαυτουλη τους.Ειπα οτι ειναι δικαιωμα τους.

    @ αλλενακι

    Λες να ειμαι γιατι δεν πιστευω σε υποχρεωση επιστρατευσης δια βιου;Τελος παντων σκεψου μονο ποσοι Ελληνες πηραν αυτο το δρομο τον περασμενο αιωνα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 08/07/2010 23:51:15

    Φυσικά είναι δικαίωμά μας να αυτοκαταστραφούμε. Ειδικά μάλιστα αν μας "βοηθήσουν" να αυτοκτονήσουμε και κάτι τύπου σαν κι εσένα, ξέρεις, θα είναι πιο αποτελεσματικό και πιο γρήγορο.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ψυχραιμια 08/07/2010 23:54:41

    Ψυχραιμία συνένοχος ή βλαξ;
    Δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;

    Ποιος είναι αθώος και δεν χρωστάει τίποτα;
    Ο 20ρης και ο 25άρης;
    Πως μεγάλωσε;
    Πώς τράφηκε;
    Πώς έζησαν οι γονείς που τον έκαναν;
    Που βρήκαν εισοδήματα;
    Που βρήκαν τα λεφτά για να του αγοράσουν πτυχίο -και όχι να τον "σπουδάσουν"- ώστε με το κωλόχαρτο να νοιώθει "παραδείσιο πτηνό" που δεν "χωρά" στη χώρα του;

    Το 80% των Ελλήνων αντλούν άμεσα ή ΕΜΜΕΣΑ από το Δημόσιο, γιατί και μια ιδιωτική εταιρεία, που φέρνει ας πούμε μηχανολογικό εξοπλισμο για τη ΔΕΗ, κρατικοδίαιτη είναι.

    Οι γνωστές απόψεις σου είναι το ιδεολογικό συνονθύλευμα του νεοφιλελεύθερου καζινοκαπιταλισμού που δημιουργεί ανέστιους πολίτες, σκλάβους των πολυεθνικών.

    Και όχι ψεμματάκια εδώ. Οι μετανάστες δεν είναι θαρραλέοι, αντισταθμίζουν την απώλεια οικείου περιβάλλοντος με την απόλαυση ανώτερου βιοτικού επιπέδου στη νέα χώρα διαμονής ή λαθροδιαμονής.

    Ο μαύρος του πεζοδρομιακού λαθρεμπορίου περνά εδώ 1000 φορές καλύτερα απ' ό,τι στην καλύβα του στη Νιγηρία, γι' αυτό δεν ξεκολλάει.
    Αν έχεις κι εσύ τάσεις φυγής μπορείς να πάς στις καλύβες στη Νιγηρία.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:03:18

    Επώνυμε και Προφήτη, αντιλαμβάνομαι και εν μέρει συμμερίζομαι την ιδεολογική διάσταση των τοποθετήσεών σας. Επειδή όμως "πρώτα το ζην, και μετά το φιλοσοφείν", θα σας παρακαλούσα, πριν βιαστείτε να κολλήσετε την ταμπέλα του "καλοπερασάκια" σε καθε Ελληνόπουλο που αποφάσισε δια της μετανάστευσης να σεβαστεί την επαγγελματική του υπόσταση και αξιοπρέπεια, θα σας παρακαλούσα λοιπόν να δηλώσετε εάν προτίθεσθε ιδίοις εξόδοις να τους διασφαλίσετε μια αξιοπρεπή εργασία που να τους παρέχει τα απαιτούμενα για ένα στοιχειώδες επίπεδο αυτόνομης ζωής (απογαλακτισμού από την πατρική στέγη δηλαδή), και τότε να κάνουμε άφθονες τέτοιες ιδεολογικού περιεχομένου συζητήσεις για το "ορθό" ή μη της μετανάστευσης.

    Υπό την άποψη αυτή λοιπόν, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω εν προκειμένω με τον Ψυχραιμία.

   • Ψυλλιασμένος avatar
    Ψυλλιασμένος @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:07:30

    H αλήθεια πάντως ειναι, όπως μου έλεγε χτες φίλος 28 ετών, του κλάδου της πληροφορικής (εργαζόμενος αυτός), ότι μεταξύ 25 και 30 ετών ψάχνουν άπειροι νέοι πτυχιούχοι να πάνε έξω. Κυρίως Αγγλία, αλλά και Αμερική και Καναδά. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορώ να τα κατηγορήσω αυτά τα παιδιά.
    Φίλος μου του κλάδου των εκδόσεων, 42 ετών, απολύθηκε αυτό τον μήνα, μαζί με άλλους (γνωστός εκδοτικός οργανισμός, που έχει και δισκογραφικό τμήμα). Εχει καλά προσόντα και προϋπηρεσία. Ψάχνει για δουλειά εδώ, αλλά αν βρει έξω, θα πάει έξω. Ευτυχώς (!) δεν έχει οικογένεια και δεν είναι αγχωμένος, γιατί πήρε καλή αποζημίωση (ο φαλακρός λαδέμπορας του Σκάι θα είχε φρίξει με τις 6.500 ευρώ που πήρε ως αποζημίωση).

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:13:12

    Καλά η Αγγλία, είναι ΕΕ, ας μας εξηγήσει όμως κάποιος (ίσως η φωστήρας Καϊλή), πως πάει κανείς να εργαστεί (νόμιμα) στην Αμερική η στον Καναδά; Ε;
    Βαρέθηκα να ακούω το θα πάω στην Αμερική... Πάνε.
    Πως θα εργαστείς όμως;
    Λέτε να έχουν την ίδια ανοχή στους λαθρομετανάστες που έχουμε εμείς οι πονόψυχοι; Που η Θεσσαλονίκη γίνεται Καράτσι κάθε απόγευμα και η δημοτική αστυνομία γράφει τα παπάκια στην Αριστοτέλους;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:15:48

    @Ψυχραιμία και ο Παπανδρέου ακριβώς αυτά που είπες και συ εξεστόμισε σε μια συνέντευξη στη RAI προχτές.
    "Θέλω να κάνω τους Έλληνες κοσμοπολίτες" είπε, εννοώντας ότι θέλει να τους διώξει από δω, να τους "φύγει" και να τους αποδεκατίσει πληθυσμιακά με τη γενοκτονία του ασφαλιστικού, για να εγκαταστήσει τους άλλους, τους φθηνότερους.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:19:27

    Ψυλλιασμένε, δε ντρέπεσαι; "Φαλακρό λαδέμπορα" αποκαλείς τον άοκνο ιεροκήρυκα του νεοφιλελευθερισμού; Σε λίγο θα τον πεις και Αρτέμη Μάτσα... τς τς τς...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:24:30

    Αλλά αυτή ακριβώς είναι η ΗΤΤΑ που έφαγε η ελληνική κοινωνία, έχουν πτοήσει και φοβίσει και αποκαρδιώσει νέα παιδιά 20 χρονών, επειδή η ταχύτητα με την οποία θέλουν να εξανδραποδίσουν την Ελλάδα είναι ασύλληπτη.

    Και γι αυτό είναι δυο φορές εγκληματίες γιατί στόχευσαν στους νέους, στις γυναίκες και στους γέροντες.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

    ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ! ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ!

    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:27:00

    Πώς το είπε το GAP?
    "Πρώτα ο πολίτης"????
    χο! χο!

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:30:26

    Αυριανιστή

    1. Φταις δεν φταις, σαν δεν μπορείς να παλέψεις θα πεθάνεις (Μπρεχτ)

    2. Η δεύτερη προτροπή σου αποτελεί κατ' εμέ την ψυχοπαθολογία της μεταπολιτευτικής περιόδου : τι θα πει ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΩ, σε μένα ποιος εξασφάλισε;

    3. Οι καλοπερασακηδες είναι αντικειμενική κατάσταση, δεν είναι απαραίτητα κατηγορία αλλά διαπίστωση. Η απόλαυση ευμάρειας χωρίς κόπο οδηγεί ιστορικά σε ψυχική νωθρότητα και μαλθακότητα.

    4. 30 χρόνια η πλειοψηφία έκανε ότι δεν καταλάβαινε πως ζούσε με κλεμμένα και δανεικά. Τα οποία τα έκανε δύο πράγματα : πολυτελή ντουβάρια και πτυχία των απογόνων.
    Ε, δεν τρώγονται.
    Γι'αυτό είναι όλοι σε απόγνωση.

    5. Είχε τύχει να απευθυνθώ για κάποιες υπηρεσίες σε έναν άνθρωπο 67 χρονών, συνταξιούχο και χτυπημένο από οικογενειακές τραγωδίες. Έκανε δεύτερη "καρριέρα", ήταν αποτελεσματικότατος και παρά τα βάσανα πάντα με το χαμόγελο.
    Οι μικροί δεν έχουν ΨΥΧΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ λόγω μαλθακότητας, αυτό είναι το πρόβλημα τους.

    6. Επαγγελματική υπόσταση και αξιοπρέπεια δεν σου χαρίζει ή απονέμει κανένας. Την κερδίζεις.

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:31:00

    Οι περισσότεροι μορφωμένοι νέοι Έλληνες, ξέρουν αγγλικά σε επίπεδο που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σε επαγγελματικό περιβάλλον. Πρώτες επιλογές είναι Βρετανία ή Ιρλανδία (όλοι τα μιλάνε) και ακολουθούν Ολλανδία και Σουηδία. Το πλεονέκτημα της ΕΕ είναι πως είσαι κοντά στην Ελλάδα, μέχρι 4 ώρες πτήση, ενώ έχεις τα ίδια δικαιώματα με όλους και δεν μπλέκεις με γραφειοκρατία. Καναδά πάει κάποιος πιο εύκολα από ΗΠΑ, που έχουν σφίξει τα πράγματα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:36:24

    @ Προφητης

    ΜΟνο που η παιδεια στην Ελλαδα ηταν δωρεαν πριν απο τη χρεωση της χωρας.Δεκαδες χιλιαδες επαιρναν το πτυχιο τους και εφευγαν χωρις ποτε να το θεωρησει κανεις επιληψιμο.
    Ισως μερικοι θεωρουν δικαιο το σοβιετικο συστημα που απαιτουσε απο οσους εφευγαν - οταν τους εδιναν την αδεια - να πληρωνουν και τις σπουδες τους αλλα το ελληνικο κρατος ποτε δε ζητησε κατι τατοιο.
    Και ποτε στην Ελλαδα δεν υπηρχε απαξιωση για τους μεταναστες.Αυτο μαλλον ξεκινησε οταν αρχισαν να ερχονται ξενοι στην Ελλαδα και οχι να φευγουν Ελληνες.
    Ουτε η ιδεολογια των μεταναστων ειναι στανταρ.15000 μεταναστες απο την Αμερικη γυρισαν εθελοντικα για να πολεμησουν το 1912.

    @ αλλενακι

    Μεταξυ αυτων που γυρισαν για να πολεμησουν το 1912 ηταν και ενας παππους μου που μετα εμεινε εδω και εκτελεσθηκε απο τους Γερμανους το 1944.Αν τον ελεγες πεμπτη φαλαγγα θα τα ακουγες για τα καλα.ΔΕν ειναι ομως προσωπικο και περιπτωσιακο το ζητημα.Η μεταναστευση απο την Ελλαδα ηταν η μοιρα εκατομμυριων και σχεδον ολων των εθνικων ευεργετων.
    Μην αφηνεις τα αισθηματα για τις δυσλειτουργιες του ελληνικου κρατους στο μεταναστευτικο να σε παρασυρουν.
    Υπαρχουν 7000 Ελληνες καθηγητες σε αμερικανικα πανεπιστημια και δεν ειναι καποιου ειδους "προδοτες".

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:40:07

    Αυριανιστή, τι θα πει "αξιοπρεπώς". Πώς ορίζουμε την αξιοπρέπεια; Και μήπως τελικά καταλήγει ο εαυτουλισμός να ορίζεται ως αξιοπρέπεια;

    Όσοι πήγαν ανθρακωρύχοι στο Βέλγιο στις μαύρες μεταπολεμικές δεκαετίες, αυτοί πράγματι είχαν θέμα με το ζην και το φιλοσοφείν. Για τους υπόλοιπους όμως έχω θέμα. Και σου μιλάει κάποιος που έχει ζήσει στο εξωτερικό για πολλά χρόνια και σε τρεις χώρες μάλιστα, όχι σε μία, και το έχω φάει με το κουτάλι, αλλά που δεν μου πέρασε ούτε στιγμή να μείνω εκεί. Και χωρίς εδώ να με περιμένει τύχη η καλή, παρά μόνον η περιπέτεια του βιοπορισμού. Ήταν ΕΠΙΛΟΓΗ το να μείνω εδώ και να παλαίψω και όχι η φυσιολογική κατάληξη ενός βίου στρωμένου από πριν.

    Γι' αυτό λοιπόν δεν δέχομαι τα κλαψουρίσματα του τύπου "τι να κάνω στην Ελλάδα". Η μετανάστευση είναι η φυγή, είναι η εύκολη λύση. Δεν μπορώ τις εύκολες λύσεις από ιδιοσυγκρασία. Δεν μου πάνε ρε παιδί μου, πώς να το πω.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:40:24

    @ αλλενάκι

    ΟΚ, είπαμε, ιδεολογικά συμφωνώ. ΑΛΛΑ πες σε αυτά τα εικοσάχρονα παιδιά ΜΕ ΤΙ να μείνουν εδώ και να διώξουν τα τσιράκια του ΔΝΤ. Με 520 ευρώ καθαρά; Δηλαδή να "κατοικούν" δέκα-δέκα στα άθλια διαμερίσματα της Σωκράτους όπως οι λαθρομετανάστες;

    Ο άλλος τρόπος για να αντιδράσουν και να διώξουν τα τσιράκια, σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι καθόλου θεσμικός. Στη θέση τους λοιπόν, από τις τρεις οδούς διαφυγής (εξαθλίωση, βία στυλ Δεκέμβρη, μετανάστευση) μάλλον θα διαλεγα τον τρίτο...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:49:29

    Επώνυμε, συμπάθα με, αλλά βλέπω μια αντίφαση. Διαχρονικά (στα γραφόμενά σου εδώ) συμφωνείς ότι ο ελληνικός λαός οδηγείται στην εξαθλίωση με τα μέτρα των γκαουλάιτερ του ΔΝΤ. Τώρα αναρωτιέσαι τι τάχα να είναι το "αξιοπρεπές" επίπεδο διαβίωσης. Δηλαδή, τα 520 ευρώ του Λοβέρδου μπορούν να εξασφαλίσουν ένα "υποκειμενικά" αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης; Τότε γιατί τα μέτρα οδηγούν σε εξαθλίωση; Μια χαρά είναι, αν το δει κάποιος "υποκειμενικά".

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:50:17

    Κρίμα ρε ψυχραιμία που δεν πήρες από τον παππού σου. Θα τρίζουν τα κόκκαλά του τώρα. Εσύ επέλεξες να αλλάξεις εθνική συνείδηση και να υπονομεύσεις το έθνος σου. Δικαίωμά σου, δε λέω, αλλά ο παππούς σου άλλες επιλογές έκανε. Εσύ μας ενσπείρεις ηττοπάθεια και μας ρίχνεις την ψυχολογία με την κάθε ευκαιρία, ενώ ο παππούς σου σκοτώθηκε για την πατρίδα. Τι να πούμε...

    Το είπαμε και παραπάνω, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις οι ίδιες. Μετά το 1908 ένα σωρό Έλληνες των σκλαβωμένων ελληνικών χωρών έφυγαν από την τότε Οθωμανική αυτοκρατορία για να μην υπηρετήσουν στον τουρκικό στρατό (όπου πήγαιναν πια και οι μη μουσουλμάνοι μετά την επανάσταση των Νεοτούρκων). Πολλοί πήγαν τότε στην Αμερική, μια που η φτωχή ελεύθερη Ελλάδα δεν είχε δουλειές.

    Εδώ καθόμαστε και αναλύουμε τη νοοτροπία που αποπνέει η ανάρτηση της κυρίας Καλογεροπούλου, η οποία από ότι είδα έχει αναδημοσιευτεί σε πολλά μπλογκς. Την έστειλε παντού φαίνεται. Είναι πιασάρικες αυτόν τον καιρό αυτού του είδους οι αναρτήσεις. Αναπτερώνουν το εγώ του Έλληνα. "Κουφάλες, θα ζήσω καλύτερα από εσάς".

    Αν πραγματικά δεν έχεις να φας, τότε δικαιολογείται η μετανάστευση. Αν έχεις να φας, αλλά δεν σου φαίνεται αρκετά γκλάμορους η Ελλάδα και οι μισθοί της, τότε δεν δικαιολογείται. Με τίποτα. Επειδή την έχω κάνει τη διαδρομή Ελλάδα-εξωτερικό-Ελλάδα και ξέρω πώς είναι και πώς σκέφτεσαι, όχι, δεν μπορώ να τη δικαιολογήσω αυτή τη στάση.

    Από τα χωριά της επαρχίας, ας πούμε, από τα χωριά των Σερρών, ονειρεύονται να πάνε στις Σέρρες. Οι Σερραίοι ονειρεύονται να ζήσουν στη Θεσσαλονίκη. Οι Θεσσσαλονικείς κατά βάθος ονειρεύονται να ζήσουν στην Αθήνα, παρά τον τοπικισμό τους. Και οι Αθηναίοι, που δεν έχει παραπέρα, ονειρεύονται το εξωτερικό. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Άρτον και θεάματα. Ζήτω το Κλικ και ο Πέτρος Κωστόπουλος.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:53:01

    Και οσον αφορα το ιδεολογικο θεμα κατι ξερει το ΠΑΣΟΚ που δεν δεχεται την ψηφο των αποδημων ενω διαφοροι προοδευτικοι δοκησισοφοι δικαιολογουν την αρνηση με επιχειρηματα "αφου δεν ζουν εδω".
    Ξερουν ολοι αυτοι οτι οι ζωντες σε προηγμενες χωρες δεν ειναι δυνατον να ψηφιζουν σοσιαλθολουρες γιατι εχουν ζησει και ζουν εκει και οι εμπειριες τους διαμορφωνουν τη γνωμη τους.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:54:32

    ψυχραιμία άλλα αντ' άλλων.
    ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΕΖΗΣΑΝ, ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΟΙ "ΛΟΝΔΡΕΖΟΙ" ΜΑΣ;
    Που τα βρήκαν οι γονείς τους, όταν το 80% των Ελλήνων είναι άμεσα ή έμμεσα κρατικοδίαιτο ; Από τα δάνεια που φέσωσαν το Δημόσιο, δηλαδή το συλλογικό "Εγώ", που τώρα τα ατομικά "Εγώ" κάνουν πως δεν γνωρίζουν λόγω κακής φήμης.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:55:12

    @Ψυχραιμία πάλι τα μπλέκεις. Είπα εγώ κανένα προδότη επειδή έχει φύγει; Οι Έλληνες είναι πολυταξιδεμένοι από πάντα, είτε σα ναυτικοί, είτε σα μετανάστες, είτε σα σπουδαστές. Φεύγουν, έρχονται.
    Ούτε σχολίασα την απόφαση της κοπέλας να φύγει.
    Οι 7000 Έλληνες καθηγητές ομως θα είναι της τελευταίας 20ετίας και έφυγαν με ομαλές συνθήκες, δεν έφυγαν υπό το κράτος αυτού του πανικού και αυτής της αποθάρρυνσης και υπ αυτές τις έκτακτες συνθήκες.

   • Greco avatar
    Greco @ ψυχραιμια 09/07/2010 00:58:47

    επωνυμε τον αδικεις τον ψυχραιμια
    εγω τον εκτιμω αν και συμφωνω οτι ειναι ουκ ολιγες φορες ακραια απαισιοδοξος

    αυτη η κυρια,που ειναι και υποψηφια διδακτωρ(!τι ειναι αυτο?τιτλος τιμης?)εστειλε το κειμενο της σχεδον σολα τα blogs.Κλασικη και ευκολη λογικη"εδω δεν ειναι ωραια,θα παμε αλλου"

    ναι αλλα παραβλεπει οτι οσοι αγαπαμε την ελλαδα πρωταρχικο μελημα μας πρεπει να ναι να την κανουμε να'ναι ωραια,οχι να σηκωθουμε να φυγουμε--αυτο ειναι παθητικοτητα

    και δεν ποινικοποιω τη μεταναστευση,προς θεου,απλα δεν πρεπει ναναι αυτο το οραμα για τα νεα παιδια
    Πρεπει καποτε και εμεις οι ελληνες,οπως οι αλλοι λαοι,να σκεπτομαστε πρωτα ,πριν μιλησουμε ή πριν γραψουμε κατι,για τις επιπτωσεις των πραξεων μας και των λογων μας
    ο ελληνας ο,τι του ερχεται στο μυαλο,το ξεφουρνιζει

    Δηλαδη,πληρης απουσια εσωτερικων φραγμων.Σαυτη τη περιπτωση ,καποιος ελεγε,οτι η λυση ειναι οι "εξωτερικοι φραγμοι".Ελπιζω να αλλαξουμε στο μελλον...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/07/2010 01:00:56

    Καταρχάς, να σου πω Αγανάκτηση ότι 590 (όχι 520) ευρώ θα είναι η ελάχιστη αμοιβή για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Ένα άκρως "νεοφιλελεύθερο" μέτρο το οποίο εγώ θα το έπαιρνα, είναι η κατάργηση κάθε κατώτατου ορίου αμοιβής της εργασίας (με παράλλη, βέβαια, ΠΛΗΡΗ απαγόρευση της λαθρομετανάστευσης, για να λειτουργήσουν σωστά οι νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας). Ετσι, εξαλείφεις με τη μία την ανεργία (διότι η ζήτηση, όταν αφήνεις ελεύθερες τις τιμές, συμπίπτει πάντοτε με την προσφορά) και από την άλλη έχεις ως μόνη διέξοδο να αποκτήσεις αξιοπρεπές επίπεδο αμοιβών, όχι την προστασία του κράτους, αλλά την εργατικότητά σου, τη διάθεσή σου για πρόοδο, για βελτίωση, για εκπαίδευση, για παραγωγή. Να το πούμε λαϊκά, παίρνει φωτιά ο κώ_ος σου τότε. Και τελικά καταλήγεις να έχεις αμοιβές πολύ υψηλότερες από αυτές που θα σου εξασφάλιζε, υποτίθεται, το κράτος επιβάλλοντας κατώτατη αμοιβή. Χώρια που τελικά μπορεί να βρει ο καθένας μια κακοπληρωμένη δουλειά, ακόμη και αν δεν έχει και τόσα προσόντα.

    Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι εδώ έχουμε μια νοοτροπία απαξιωτική της χώρας και από αυτούς που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να εργαστούν για την ανόρθωσή της. Ναι, κάποιοι είναι οι γκαουλάιτερ, αλλά οι υπόλοιποι τι κάνουν; Κάθονται μοιρολατρικά να αποδεχτούν τη μοίρα τους; Εμείς έστω πολεμάμε μέσα από κάποια μπλογκς, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες πολιτικής ωρίμανσης που θα οδηγήσουν στην ανατροπή. Κάποιοι άλλοι πηγαίνουν στις πορείς (έστω και αν εγώ το θεωρώ πλήρως αναποτελεσματικό, αλλά πάντως το σέβομαι, διότι αντιδρούν). Πάντως δεν το βλέπουμε ως ένα ζήτημα που μας αφορά ΑΤΟΜΙΚΑ, αλλά ως ένα ζήτημα που αφορά τους πάντες ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ. Το πρόβλημα που ζούμε αυτή τη στιγμή ως χώρα δεν είναι πρόβλημα δικό μου και δικό σου, είναι πρόβλημα ΟΛΩΝ. Ε, λοιπόν, όσοι λένε "θα φύγω", ενώ δεν πεινούν εδώ, αν μείνουν, παύουν να το βλέπουν ως πρόβλημα συλλογικό, αποκόπτονται de facto από τη συλλογικότητά τους και λένε στην ουσία στους υπόλοιπους "να πάτε να πνιγείτε, μείνετε στην Ελλάδα εσείς, δεν με νοιάζει για αυτή τη χώρα, εγώ φεύγω". Ε, λοιπόν, αυτό εγώ ΔΕΝ το δέχομαι ως στάση ζωής. Δικαίωμά τους, αλλά εγώ τους θεωρώ ριψάσπιδες.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 09/07/2010 01:03:53

    Αλλενάκι, έχεις δίκιο. Η μετανάστευση σήμερα γίνεται υπό συνθήκες κατοχής. Ο ψυχραιμία μάλλον δεν έχει καταλάβει και ζεί ακόμη στην τρυφηλότητα μιας άλλης εποχής. Δεν διακιολογείται όμως καθώς δείχνει μακάρια αδιαφορία για τα τεκταινόμενα και αμπελοφιλοσοφεί.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/07/2010 01:05:11

    Greco, ο ψυχραιμίας φαίνεται ένας καθώς πρέπει σχολιαστής, αν ήξερες ο΄μως να αποκωδικοποιήσεις τα γραφόμενά του, θα έβλεπες ότι έχει ειδικό ρόλο να επιτελέσει. Και αν μαθαίνει όλο και καλύτερα να κρύβεται, είναι επειδή τον έχω ξεμπροστιάσει εγώ (αλλά και άλλοι) ουκ ολίγες φορές και φυλάγεται κάθε φορά και περισσότερο. Όμως, επειδή έχει μια δουλειά να κάνει σε αυτήν εδώ τη σελίδα, εννοείται ότι δεν το παρατάει, απλώς κάνει την προπαγάνδα του όλο και πιο εκλεπτυσμένη.

    Πρόκειται πολύ απλά για έναν πρώην Έλληνα που έχει γίνει πλέον αμερικανικής συνείδησης πολίτης. Δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Δικαίωμά του, αλλά και δικαίωμά μας να το επισημαίνουμε.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 09/07/2010 01:06:59

    @Αυριανιστή, αυτή είναι η ήττα, εγκαταλείπουμε... αυτό θέλουν και αυτοί.
    Σαν την εθνική ομάδα όταν κατεβαίνει με την ψυχολογία της ηττας και χάνει.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 09/07/2010 01:20:47

    Επώνυμε, δύσκολα θα βρούμε κοινό τόπο στο συγκεκριμένο. Δεν πειράζει όμως, εμένα μου αρέσει κι έτσι. Λοιπόν:
    1) ΟΚ, δεν θα είναι 520, αλλά 590. Ζήσε με τόσα ΑΥΤΟΝΟΜΑ (χωρίς γονική "επιχορήγηση"), όπως είναι το λογικό δηλαδή, και ευχαρίστως να συμφωνήσω μαζί σου.
    2) Όταν εντείνεται η υποκατάσταση εργασίας από κεφάλαιο/τεχνολογία, και με ολοφάνερη την τάση περιορισμού των επενδύσεων σε θέσεις εργασίας, η "ισορροπία" προσφοράς-ζήτησης θα πιέζεται πάντα προς τα κάτω. Άρα, ούτε 590, ούτε 520, αλλά αμοιβές Πακιστανών. Αυτό θελουμε;
    3) Η λαθρομετανάστευση απαγορεύεται και σήμερα. Ελέγχεται όμως;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/07/2010 01:38:07

    Εννοώ φυσικά την αποτελεσματική αποτροπή της λαθρομετανάστευσης.

    Στο ζήτημα της τεχνολογίας, το κλειδί είναι η υψηλή κατάρτιση των ανθρωπίνων πόρων. Δηλαδή, το επίπεδο γνώσεων και εξειδίκευσης του διαθέσιμου προσωπικού σου πρέπει να συμβαδίζει με την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Σε αυτή την περίπτωση, τεχνολογία και νέες και καλύτερες δουλειές πάνε πακέτο. Ο άνθρωπος θέλει να κάνει συνεχώς περισσότερα πράγματα με πιο απλό τρόπο. Έτσι αναπτύσσεται η τεχνολογία.

    Δεν λέω κάτι καινούργιο, αυτό είναι το μυστικό της ανάπτυξης των ΗΠΑ. Αν δεν είχαν αυτές οι χώρες το διεθνιστικό τραπεζο-πετρελαϊκο καρτέλ τους, θα ήταν η ονειρημένη χώρα που ήταν μέχρι τις απαρχές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Και αν δεν είχαν καταργήσει βίαια τη δουλεία στο Νότο (αλλά είχει γίνει πιο ορθολογικά και σταδιακά), δεν θα είχαν και τα προβλήματα φτώχειας που έχουν σήμερα με σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού τους.

    Για να λειτουργήσει αυτό το σχήμα βέβαια πρέπει να έχεις και την αντίστοιχη παιδεία. Και δεν πρέπει να πιθηκήσεις το μοντέλο των ΗΠΑ, αλλά να δεις ποια σημεία του ταιριάζουν στην ελληνική ψυχοσύνθεση (ατομική και συλλογική) και ποια όχι.

    Τέλος, αυτόνομα με 590 ευρώ δεν ζεις φυσικά. Βασικά, είχες δίκιο για το 520, γιατί τόσα θα είναι τα καθαρά. Με 520 λοιπον δεν ζεις αυτόνομα, φυσικά. Το ζητούμενο είναι να μην μείνεις στα 520, ούτε στα 700, ούτε στα χίλια. Και ο καλύτερος τρόπος να το πετύχεις αυτό, είναι να αφήσεις τους ανθρώπους ελεύθερους να αναπτυχθούν, να είσαι όμως ταυτόχρονα από πάνω ΚΕΡΒΕΡΟΣ για την πάταξη της παραβίασης των νόμων.

    Ας μην πάω καν στις ΗΠΑ. Όποιος έχει διαβάσει του αθλιους, βλέπει εκεί ένα πολύ ωραίο παράδειγμα οικονομικής ανάπτυξης με το εργοστάσιο που έφτιαξε ο Γιάννης Αγιάννης και έδωσε δουλειά, αξιοπρεπή δουλειά, σε μια ολόκληρη περιοχή. Γαλλία του περασμένου αιώνα. Ο Ουγκώ μιλούσε με ρεαλιστικά βιώματα, όχι φαντασιοπληξίες. Αν μείνουμε εδώ, κάποτε θα το πετύχουμε. Αλλά αυτό καλείται να το πετύχει ο καθένας, όχι αόριστα κάποιος άλλος εκτός από εμάς.

    Γι' αυτό πρέπει να μείνουμε εδώ. Αν μείνουμε, τότε, αργά ή γρήγορα, κάποιος από όλους μας θα το πετύχει.

    Κι ας ξαναδιαβάσουμε καμιά φορά το πάντοτε πολύ διδακτικό "Παραμύθι χωρίς όνομα". Λέει και για τη μετανάστευση εκεί πάρα πολλά και διδακτικά. Χωρίς να την κατακρίνει.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 09/07/2010 01:45:54

    Αχ, βρε Επώνυμε... πάνω που πας να πεις κάτι καλό, μου το χαλάς.

    Κάποτε είχα χάψει κι εγώ την παραμύθα της ανάπτυξης των ανθρώπινων πόρων ως "κλειδιού" για την ανάπτυξη της οικονομίας εν γένει. Μέχρι που είδα και πώς κατάντησε πέρυσι η Ιρλανδία (χώρα-μοντέλο στην επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό) και κατάλαβα πόσο μεγάλη ήταν η παραμύθα που έχαφτα...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/07/2010 01:58:36

    Η Ιρλανδία... Μα η Ιρλανδία κατάντησε έτσι από την απόφασή της να αναλάβει το κράτος τα χρέη των τραπεζών της προς τρίτους. Έκανε δηλαδή αυτό που αρνήθηκε να κάνει η Ισλανδία με το γνωστό δημοψήφισμα. Και έτσι σε μια νύχτα πήγε το έλλειμμά της απο 25% σε 60% και πάει για 80%. Γι' αυτό κλονίστηκε έτσι άσχημα η πιστοληπτική της ικανότητα.

    Δεν φταίει το θέμα της ανάπτυξης ανθρωπίνων πόρων. Και παρά την ανάληψη των χρεών των τραπεζών της, πήρε αμέσως μέτρα, μείωσε κατά 7% (μόνον... τίποτα για τα ελληνικά δεδομένα) τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων της και ήδη ανακάμπτει.

    Στην ουσία και η Ιρλανδία πλήρωσε την αμερικανική κρίση, ως η οικονομιά που βρίσκεται πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή στην αμερικανική. Επίσης, ήταν κι αυτή υποψήφιος πολιορκητικός κριός κατά του ευρώ. Αλλά δεν τους βγήκε. Και μετά ήρθε ο ΓΑΠ στο παγκόσμιο σκηνικό και η οικονομική ιστορία του πλανήτη άλλαξε...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/07/2010 02:02:29

    Όχι το έλλειμμά της, το χρέος της εννοούσα.

   • ngeorgiopoulos avatar
    ngeorgiopoulos @ ψυχραιμια 09/07/2010 02:07:18

    Einai antiais8htika ta Ellhnometra, giati kapoios londrezos htan kai o Xarilaos Trikouphs kai kapoios varvatos ellhnaras o Goulimhs.

   • Maya avatar
    Maya @ ψυχραιμια 09/07/2010 02:08:56

    Επώνυμε,

    Έχετε μια περίεργη εμμονή με τον ψυχραιμία.
    Σιγά μην είναι και η CIA.

    Αυτοί που είναι σε υπηρεσία στο ελληνικό ίντερνετ έχουν φανεί και παραφανεί. Ειδικά επί ΝΔ και Καραμανλή όταν έγινε το μεγάλο ξέσπασμα των μπλογκς, τους είδαμε για τα καλά, τους μάθαμε μέσα από την χυδαιότητα, την λάσπη και τον ανεμιστήρα.

    Ο ψυχραιμία έχει και επιχειρήματα και την θέληση για διάλογο. Και τρόπους.

    Και δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούνε όλοι μαζί μας.

    Επί του θέματος τώρα,
    Επικαλείστε την έννοια της ΕΠΙΛΟΓΗΣ, αλλά μόνο για τον εαυτό σας.

    Επειδή ακριβώς έχετε την απαιτούμενη πείρα, θα έπρεπε ήδη να γνωρίζετε και εσείς καλά, πως αυτό το κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να μας διώξει. Και μας έχει ήδη διώξει με τον τρόπο του. Και σιγά σιγά το κάνει και ο σύγχρονος λαός. Εκείνη η Κυριακή του Οκτώβρη ήταν μια τραγική, τραγικότητη ημέρα.

    Φυσικά και είναι απόλυτα λογικό να μας ελέγχει η απόλυτη απαισιοδοξία. Απλώς από ένα σημείο και μετά αυτό που ονομάζετε εσείς απαισιοδοξία ή ηττοπάθεια, για άλλους λέγεται ρεαλισμός.

    Η κατοχή δεν ξεκίνησε φέτος. Είναι πολυεπίπεδη και είναι μια αρρώστια ετών. Δεκαετιών.
    Και το να θες να φύγεις, δεν σημαίνει ότι δεν πονάς. Ίσα ίσα. Απλά αρχίζεις να κάνεις κάτι για αυτό! Όπως το να μπορέσεις να βρεις ένα μέρος όπου θα σε αφήνουν να αγαπάς την Επιστήμη σου ή την Τέχνη σου. Που θα σε αφήνουν να τιμάς την χώρα που σε γέννησε, θα σου αφήνουν να εκφράζεις στην πράξη τα ιδανικά που κυτταρικά σου δίδαξε.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 09/07/2010 02:09:20

    Δηλαδή Επωνυμε εδώ, που μειώθηκαν οι μισθοί 20% και βάλε, πόσο χρέος τραπεζών ανέλαβε να πληρώσει η κυβέρνηση GAP?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/07/2010 02:19:13

    Ο ψυχραιμίας είναι ένας εξαιρετικά ευφυής άνθρωπος, αλλά εδώ κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά. Σχεδόν δύο χρόνια που ξέρω αυτή τη σελίδα έχει πει τρομακτικά πράγματα. Και δεν είναι καθόλου χαζός να αποκαλύπτεται. Καταρχάς η εξαιρετικά έντεχνη και επίμονη ηττοπάθεια που περνάει για οτιδήποτε, ειδικά στρατιωτικό ζήτημα. Έπειτα, η εξίσου έντεχνη υποστήριξη ΚΑΘΕΤΑ αντεθνικών θέσεων σε πολλά θέματα. Κάθε φορά που ξεμπροστιάζεται, το βουλώνει για λίγο καιρό και μετά επανέρχεται με περισσότερη διακριτικότητα, αλλά προωθώντας ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΣΕΙΣ. Αν δεν πιστεύετε αυτό που συμβαίνει είναι επειδή δεν το καταλαβαίνεται, όχι επειδή δεν συμβαίνει. Πιστέψτε με, συμβαίνει. Ο τύπος κάνει Ψυχολογικές Επιχειρήσεις κατά της χώρας μας, είναι από την ίδια στρατιά με αυτούς που έκαψαν την Ελλάδα και ήθελαν πορτοκαλί πραξικόπημα το Δεκέμβρη. Γι' αυτό και υποστήριζε τη βίαιη καταστολή (όπως και η Ντόρα είχε φαγωθεί μόνον αυτή για βίαιη καταστολη), γιατί αυτό περίμεναν οι Αμερικανοί για να πάνε στην επόμενη φάση του σχεδίου. Άφησε ο Καραμανλής να καεί η Αθήνα, εκβίασε και με κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και το σχέδιο απέτυχε.

    Οι Ψυχολογικές Επιχειρήσεις είναι ειδικό κεφάλαιο της στρατιωτικής τέχνης και ο ψυχραιμίας το γνωρίζει καλά.

    Εν πάση περιπτώσει, το βασικό του όπλο είναι η άγνοια και (συγγνώμη που θα το πω έτσι) η αφέλεια και το χαζοφιλότιμο των αναγνωστών του.

    Όσο για τα υπόλοιπα, μία κουβέντα μόνον: Αν θέλει το ελληνικό κράτος να μας διώξει, τι σημαίνει αυτό, ότι εμείς θα φύγουμε;;; ΠΡΟΫΠΑΡΧΟΥΜΕ ως λαός του ελληνικού κράτους και δεν θα το αφήσουμε να μας κάνει κουμάντο. Εμείς θα του κάνουμε κουμάντο. Σοβαρά μιλάμε που θα εγκαταλείψουμε τη χώρα στα χέρια μιας συμμορίας; Θα νικήσουμε εμείς. Αν δεν θέλετε, φύγετε. Να μας γράφετε.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/07/2010 02:21:15

    Ορέστιε, εδώ είχαμε έναν τύπο, ο οποίος βάλθηκε να καταστρέψει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας ΕΚ ΤΟΥ ΜΗ ΟΝΤΟΣ. Οι ελληνικές τράπεζες δεν είχαν ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (πλην του προβλήματος ρευστότητας που προκαλούσε σε ΌΡΙΣΜΕΝΕΣ τράπεζες η κατάρρευση της διατραπεζικής αγοράς) και η ελληνική οικονομία άντεχε μια χαρά. Οι εφοπλιστές έπαιρναν τα λεφτά τους από την Ελβετία και τα έφερναν στην Ελλάδα. Το έχουμε ξεχάσει αυτό!

    Μετά ήρθε ο ΓΑΠ. Τα υπόλοιπα τα ξέρουμε.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 09/07/2010 02:33:42

    Ισάξιο μιας προδοσίας θα μπορούσε να πεί κανείς πως είναι η κίνηση αυτή. Αυτό είναι ένα θέμα όμως που θα προκύψει σύντομα.
    Ο ψυχραιμία είναι θλιβερός γιατί κάνει τον ψόφιο κοριό και φυγομαχεί. Προβοκάρει τάχα με έναν δήθεν φιλελεύθερο μανδύα αλλά αγνοεί βασικές παραμέτρους και εκτίθεται. Δυσκολεύεται να κάνει debate ουσιαστικά. Κρίμα για αυτόν.

   • Maya avatar
    Maya @ ψυχραιμια 09/07/2010 03:17:43

    Ψυχολογικές Επιχειρήσεις... Τον ψυχραιμία περιμέναμε για να μαυρίσει η καρδιά μας.
    Είδατε μήπως καθόλου αυτές τις μέρες Βουλή;

    Και οκ, η ιστορία με το ότι οι ΗΠΑ ρίξανε τον Καραμανλή, μπορεί να έχει μια δόση αλήθειας, μπορεί και μισή, αλλά στην τελική ανάλυση είναι 3 εκατομμύρια Έλληνες που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ. Και άλλες 800 χιλιάδες νεοδημοκράτες που δεν ψήφισαν ΝΔ γιατί φάγανε το τρελό κουτόχορτο των ΜΜΕ. Πιστέψτε το κάποια στιγμή και εσείς.

    Όσο για τις αντιδράσεις "αν δεν σας αρέσει να φύγετε, να μας γράφετε", είναι ειλικρινά πολύ απογοητευτικό να έρχονται από σας. Είχαμε μάθει τα τελευταία χρόνια να τα ακούμε από την θολοκουλτουριάρα αριστερά.

    Ή δεν ξέρετε πού ζούμε ή δεν θέλετε να το παραδεχθείτε.

    Θέλετε μήπως να μιλήσουμε για το πόσοι μουσικοί για παράδειγμα αν θέλουν να κάνουν στη ζωή τους αυτό που αγαπούν, αναγκάζονται να φεύγουν έξω επειδή η μοναδική καριέρα που τους περιμένει εδώ αν δεν έχουν τις άκρες, είναι πίστα στα μπουζούκια?

    Δεν το ξέρετε ότι τα Ωδεία πιάνουν αράχνες? Ότι αν δεν έχεις ένα μαρκούτσι στο στόμα είσαι ένα τίποτα? Ότι οι καθηγητές μένουν απλήρωτοι?
    Ότι το εκκλησιαστικό όργανο δεν έχει καν ακόμα αναγνωρισθεί?

    Δεν ξέρετε ότι εδώ δεν υπάρχει Παιδεία? Ότι δεν υπάρχουν υποδομές? Ότι δεν υπάρχει Υγεία? Ότι δεν υπάρχουν Θεσμοί ούτε εφαρμογή των Νόμων? Ότι υπάρχει τρελή ακρίβεια? Ότι μας έχουν για επαρχία της Τουρκίας?

    Δεν φτάνει που αναγκάζεται να φύγει από την χώρα του ο νέος, τα ακούει κι από πάνω ότι είναι προδότης? Επειδή το μόνο που θέλει να κάνει είναι να ζήσει και να προσφέρει κάτι καλύτερο?

    Προσωπικά δύσκολα θα έφευγα, γιατί δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τον ελληνικό ήλιο, αλλά ειλικρινά θα χαιρόμουνα πολύ αν κάποιος μπορούσε να πάει σε ένα καλύτερο περιβάλλον να μεγαλώσει τα παιδιά του.
    Ένα περιβάλλον που θα σέβεται την ελευθερία, την δικαιοσύνη, την λογική, τις Τέχνες και τα Γράμματα. Έστω και λίγο περισσότερο.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 09/07/2010 03:22:34

    Μάγια, στην Ελλάδα έχεις όμως Σοσιαλισμό. Αυτόν που εγκαθίδρυσε η γενιά του Πολυτεχνίου, η αριστερή διαννόηση. χο! χο!
    Έχει επίσης και τον πιο σοσιαλιστή από όλους, το GAP, που κλαίει και πονά για σένα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/07/2010 07:43:15

    Ναι βρε κουτό, ψυχολογικές επιχειρήσεις, PSYOPS, you know. Τι έγινε, τά 'παιξε ο Ψυχραιμίας και ζήτησε υποστήριξη; Αλήθεια, δεν σε έχουμε ξαναδεί εδώ να σχολιάζεις, σαν πρώτη φορά να σε βλέπω και μας ήρθες με άποψη για τον Ψυχραιμία.

    Δείτε τώρα αγαπητοί φίλοι (οι υπόλοιποι) πώς ξεσκεπάζεται κανείς αμέσως με τις μεθόδους του. Η λεπτή διαστρέβλωση των θέσεων του συνομιλητή με σκοπό να "απαντηθεί" μια κουβέντα του είναι ίδιον δύο ειδών σχολιαστών: α) αυτών που από εγωισμό δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι η θέση τους δεν μπορεί να υποστηριχθεί και έχουν την ανάγκη να αλλάξουν τη θέση του συνομιλητή για να μπορούν να τον "νικήσουν" σε κάτι ή έστω να φανεί κάτι τέτοιο, έστω και αν δεν είναι αυτή η πραγματική θέση του συνομιλητή τους και β) αποτελεί κλασικότατη τακτική των προβοκατόρων, προκειμένου να αποδομήσουν το συνομιλητή τους και να τον καταστήσουν αναξιόπιστο.

    Μια που είσαι λοιπόν πολύ καινούργια εδώ, "Μάγια", να σου πω ότι α) δεν είπα κανέναν "προδότη", είπα ότι νοιάζονται για τον εαυτούλη τους. Είπα ότι τα παρατάνε. Είπα ότι φεύγουν την ώρα της μάχης. Η μάχη αυτή σε μεγάλο βαθμό ΔΕΝ είναι συνειδητή και δεν έχουν συναίσθηση όσοι σπεύδουν να φύγουν ότι υπάρχει και δίνεται. Προτιμούν να ικανοποιήσουν το εγώ τους με την ιδέα ότι "θα πάω κάπου που να βρω μια δουλειά που μου αξίζει". Σαφώς λοιπόν και δεν είναι το ίδιο. β) Καμία σχέση με τη νοοτροπία που λες. Είπα εγώ ποτέ "αυτό είναι κι άμα σας αρέσει", που πας να μου περάσεις οτι τάχαμου είπα; Αυτό που λέω εγώ είναι να μείνετε για να πολεμήσουμε όλοι μαζί! Που είναι τελείως διαφορετικό από το "αν δεν σας αρέσει φύγετε και να μας γράφετε". Αυτό που λέω είναι ότι στο τέλος η νίκη θα είναι δική μας και αν δεν θέλετε να πολεμήσετε, να φύγετε, όχι αν δεν σας αρέσει η Ελλάδα να φύγετε. Γιατί, μου αρέσει εμένα η Ελλάδα, εννοώ, το ελληνικό κράτος; Όμως είναι καθήκον μου να κάνω αυτό που μου αναλογεί για να το αλλάξω.

    Και πρώτα από όλα, βέβαια, μια που τυχαίνει να γνωρίζω τι είναι Ψ.Ε., να ξεσκεπάζω τον πάσα έναν που επιχειρεί να ρίξει το αγωνιστικό ηθικό αυτού εδώ του λαού. Καλή ώρα σαν και του λόγου σου.

    Δεν λέω, καλή η προσπάθεια, άλλωστε ο νο. 1 κανόνας είναι να πείσεις ότι η συνωμοσία δεν υπάρχει. Στο γράφω όμως και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας: ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΤΕ!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 09/07/2010 09:01:22

    @ Επωνυμος

    Mπορεις να γραφεις οτι θελεις για ψυχολογικες επιχειρησεις.
    Ετσι κι αλλιως οπως εχεις παραδεχθει ησουν πολιτικα ουδετερος για χρονια.Αλλοι ομως ησαν ΝΔ ή τελος παντων με αυτο που εξεφραζε η ΝΔ για δεκαετιες.Και μια βασικη διαφορα με τους αριστερους ηταν παντα το ατομικο δικαιωμα της μεταναστευσης.Εχω κανει ατελειωτες συζτησεις για την απαγορευση που ειχαν επιβαλλει οι αριστεροι στους πολιτες τους να φευγουν απο τις χωρες τους και το Τειχος του Βερολινου ηταν το σημα κατατεθεν της αντιπαραθεσης για μια γενια.Και τα επιχειρηματα τους ηταν ιδια με μερικων στην Ελλαδα τωρα -οτι δηλαδη εχουν υποχρεωση να μεινουν εκει που γεννηθηκαν και χρωστανε στο κρατος που τους εχει δωρεαν παιδεια και υγεια και αλλα παρομοια σοσιαλιστικα.
    Δεν μπορω να αλλαξω αυτα που υποστηριζα για χρονια για το δικαιωμα του καθε ανθρωπου να φευγει απο τη χωρα του οταν το καθεστως της δεν του αρεσει επειδη εσυ θα γραψεις οτι κανω ψυχολογικες επιχειρησεις.
    Οποιος θελει να αγωνισθει εδω ειναι αξιεπαινος.Αλλα και οποιος θελει να φυγει δεν μπορει να κατακρινεται.Ειδικα αν ειναι πτυχιουχος και εχει ζησει την τρομοκρατια και αναξιοκρατια του ελληνικου αριστερου πανεπιστημιου που καλυπτεται απο το ασυλο (ανιατων).Δεν εχει καμμια υποχρεωση ο αλλος να αντιμετωπισει τους τραμπουκους των ΕΑΑΚ και τη ζουγκλα που ανεχθηκε και η κυβερνηση Καραμανλη δηθεν για να ματαιωσει καποια καταχθονια σχεδια.Υπαρχουν και ειρηνικοι ανθρωποι που δεν θελουν να αναμιχθουν σε φασαριες αλλα απλως να σπουδασουν και να δουλεψουν χωρις παρεμβασεις.

   • n Georgiopoulos avatar
    n Georgiopoulos @ ψυχραιμια 09/07/2010 09:05:57

    Λευτερια στον Ψυχραιμια. Στο τελος θα ποινικοποιηθει και η αρθρωση αντιθετης αποψης. Εμπρος στον δρομο των επαναστατικων διαδικτυακων δικαστηριων.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/07/2010 09:24:52

    Ναι βρε. Εδώ γράφει ο καθένας αυτό που νομίζει και υπόκειται στην κρίση των υπολοίπων. Κι εγώ και όλοι μας. Αλλά μην μου λες ότι "ήμουν πολιτικά ουδέτερος" για να μας το παίξεις Νεοδημοκράτης, γιατί μόνον "πολιτικά ουδέτερος" δεν ήμουν. Άλλο το να μην έχεις κομματική ένταξη. Ούτε τώρα έχω στην ουσία, είναι παρακολούθημα της υποστήριξής μου στον Αντώνη, ως ηγέτη του προϋπάρχοντος πατριωτικού κινήματος που θα σαρώσει τις παραεξουσίες και τα κάθε είδους παρακράτη.

   • Maya avatar
    Maya @ ψυχραιμια 09/07/2010 11:33:58

    Και εσύ Ελένη... και κάθε Ελένη.

    Α, είναι γενικό το φαινόμενο Επώνυμε; Τώρα είμαι και εγώ σε υπηρεσία;
    Έχετε ξεφύγει τελείως.

    Εντάξει, δεν τους είπατε προδότες. Τους είπατε φυγόμαχους και εγωιστές.
    Με τις λέξεις θα παίζουμε;

    Λέτε:
    "Όμως είναι καθήκον μου να κάνω αυτό που μου αναλογεί για να το αλλάξω.
    Και πρώτα από όλα, βέβαια, μια που τυχαίνει να γνωρίζω τι είναι Ψ.Ε., να ξεσκεπάζω τον πάσα έναν που επιχειρεί να ρίξει το αγωνιστικό ηθικό αυτού εδώ του λαού. Καλή ώρα σαν και του λόγου σου."

    Καλά, σωθήκαμε.
    Αυτό δεν είναι αγώνας. Είναι "βαράω όπου βρίσκω κι όποιον πάρει ο χάρος".
    Αφήστε το καλύτερα, αγωνίζεστε άλλη μέρα.

    Αν πραγματκά ξέρατε έστω και το ένα τρίτο για μένα, ή θα σας πιάνανε τα γέλια με τις μπαρούφες που είπατε ή θα το μετανιώνατε τόσο πικρά σε σημείο να ντρέπεστε.

    Κάποιος να σας μαζέψει.

    ~

    Ορέστιε, ναι. Έχει ΠΑΣΟΚ. Έχει πολύ MEGA και πολύ ΠΑΣΟΚ.
    Πλέον όποτε βλέπω πασόκο μου ρχεται να τον πλακώνω στο ξύλο.
    Κρίμα δεν είναι να πάω φυλακή αν μπορώ να το αποφύγω;

    ~

    Της επαρχίίίίας, τηηηης Αθήναααας κοιμωμένη...
    Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο, κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/07/2010 11:41:25

    Γράψε εσύ Μάγια μου, γράφω κι εγώ, κι όποιον πιστέψουν. Απλώς διατύπωσε τις υποψίες μου, πώς ένας καινούργιος σχολιαστής τον πιάνει κατευθείαν ο νταλκάς να υπερασπιστεί τον Ψυχραιμία και μάλιστα διαστρεβλώνει τις θέσεις μου. Και προσποιείται τώρα μάλιστα ότι δεν τρέχει και τίποτα.

    Επίσης, αν οι θέσεις μου για το ρόλο του Ψυχραιμία είναι σωστές (στην κρίση ένα σωρό νοημόνων σχολιαστών είναι, που τον ξέρουν κιόλας από παλιά), τότε αποκλείεται το σύστημα που υπηρετεί να μην του στέλνει και ενισχύσεις για να τον στήρίξει. Λες ότι δεν είσαι. Απαντάω. Μακάρι. Αλλά ο καθένας κρίνεται από αυτά που γράφει. Και αυτά που γράφεις, όπως τα γράφεις, συνηγορούν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

    Και άλλοι τον υπερασπίστηκαν (Greco κλπ.) και τώρα και κατά καιρούς, αλλά δεν το κάνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ο προβοκάτορας "μυρίζει", να το ξέρεις, δεν κρύβεται εύκολα.

    Γι' αυτό σου λέω ότι ματαιοπονείτε. Και να μην είμαι εγώ, που, ας πούμε, ξέρω να τα πιάνω αυτά νωρίς, θα είναι κάποιοι άλλοι που θα τα πιάσουν στο επόμενο στάδιο προβοκάτσιας. Τι νομίζετε, ότι μπορείτε να έχετε ανεξέλεγκτα προβοκατόρικη δράση;

   • Maya avatar
    Maya @ ψυχραιμια 09/07/2010 11:49:51

    ... Η ζωή σου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ψυχραιμια 09/07/2010 12:09:13

    Η Maya δεν είναι καινούργια , τη θυμάμαι καιρό αλλά σχολιάζει αραιά και που.

    Υπάρχουν ορισμένοι που νομίζουν ότι ζούμε στην Αν.Γερμανία και παντού βλέπουν πράκτορες ή λένε ότι βλέπουν πράκτορες γιατί δεν μπορούν να δεχτούν ότι ίσως και να υπάρχει και άλλη άποψη.

    Ο Επώνυμος ήταν πάντα λίγο πιο "σταλινικός" απ'ότι θα τον θέλαμε μερικοί αλλά τι να κάνουμε ? Χούγια είναι αυτά.

    Ο ψυχραιμίας είναι λίγο πιο (νεο?)φιλελεύθερος από ότι θα τον θέλαμε μερικοί αλλά και πάλι τι να κάνουμε ? Χούγια είναι αυτά.

    Ο καθένας έχει τα χούγια του.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/07/2010 12:17:06

    Αν είναι έτσι, τότε το πιθανότερο είναι σύντομα να μου δώσει (κι αυτή) δίκιο. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε. Πιο πολύ θα βλέπετε όμως το ρόλο του Ψυχραιμία όταν δεν σχολιάζω εγώ και παίρνει θάρρος και ξανοίγεται περισσότερο σοτν προβοκατόρικο ρόλο του.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Προφήτης 08/07/2010 23:01:58

   Επώνυμε - άλλο αντιδραστικά ..και άλλο δυναμικά ...τα άλλα είναι εκθέσεις ιδεών ....

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Προφήτης 08/07/2010 23:06:54

   Δυναμικά για τον εαυτούλη σου, ίσως. Και δεν μου φαίνονται καθόλου εκθέσεις ιδεών.

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ Προφήτης 09/07/2010 00:39:49

   οι πολιτικοί δε φταίνε σε τίποτα. ορθολογικά σκεπτόμενοι, απλά κοιτάνε το συμφέρον τους. αν ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να καταλάβει ότι τον Οκτώβριο του 2009 λεφτά δεν υπήρχαν τότε είναι άξιος της μοίρας του. απλά ο μέσος Έλληνας παίρνει στο λαιμό του και τους υπόλοιπους. έτσι είναι η δημοκρατία. όταν η πλειοψηφία κοιμάται, η μειοψηφία θα την εκμεταλλεύεται. Εγώ όμως που διάβαζα όταν φίλοι μου, παιδιά πρασινοφρουρών, έκαναν χαβαλε και τώρα ειναι δημόσιοι υπάλληλοι με 1500 ευρώ δεν προκειται να γυρίσω στην Ελλάδα για να παίρνω τα ίδια ή λιγότερα από τους αποτυχημένους. θα μείνω στο αμέρικα με τα 7000. και στον ελληνικό στρατό υπηρέτησα σαν αξιωματικός και στις εκλογές ψηφίζω πάντα. ό,τι μπορώ κάνω αλλά μαλ.... δε γίνομαι. νομίζω το έχω αυτό το δικαίωμα

   • Orestios avatar
    Orestios @ Χρήστος 09/07/2010 00:55:56

    Λιγότερα θα παίρνεις Χρήστο. Και θα τους έχεις αυτούς τους χαβαλέδες προϊσταμένους.
    Μου θυμίζει η περίπτωσή σου αυτή του φίλου μου.

  • zackii avatar
   zackii @ Προφήτης 09/07/2010 06:36:47

   Προφήτη συμφωνώ σε όλα, αλλά δεν είναι εύκολο να φύγουν. Δυστυχώς, όλα συνωμοτούν υπερ τους. Από τα ΜΜΕ μέχρι και τους ηλίθιους πολίτες αυτής της χώρας που μοιάζουν να έχουν καταληφθεί από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Πάω στο περίπτερο γιά εφημερίδα και βλέπω νέους που διαμαρτύρονται γιά την ανεργία, μιλάνε γιά στημένα παιχνίδια κλπ, και ταυτόχρονα αγοράζουν τις εφημερίδες των γνωστών συγκροτημάτων.
   Πως να ανατρέψουν την κατάσταση αυτοί οι άνθρωποι?
   Όσο γιά τους βουλευτές, αυτοί κι αν είναι. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το πολιτικό τους τομάρι. Πάρε σε οποιοδήποτε πολιτικό γραφείο
   τηλέφωνο. Στα 80 από τα 100, η πρώτη τους ερώτηση είναι..είσαστε από την Αρκαδία?..είσαστε από την Αχαία..Αυτοί να ξαναβγούν βουλευτές και ας είναι και στην αντιπολίτευση..Άρα ούτε από εκει φως. Ποιός να εμπνεύσει τον κόσμο να τους ανατρέψει.
   Το πέπλο της αριστεροθολοκουλτούρας έχει καλύψει τα πάντα.
   Δεν ξέρω πιά κατά πόσο μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι..

  • n Georgiopoulos avatar
   n Georgiopoulos @ Προφήτης 09/07/2010 14:35:50

   Hopeless.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Προφήτης 09/07/2010 16:30:56

   άτακτε, δεν ξέρω αν ο Προφήτης είχε κατά νου κάτι που είχα γράψει εδώ παλιότερα, αλλά επειδή είναι πολύ κοντά, διευκρινίζω ότι κι εγώ πιστεύω πως είναι λάθος και φυγή η μετανάστευση, γιατί επιδιώκει την ατομική ευημερία και όχι αυτήν του κοινωνικού συνόλου μαζί με το άτομο. Η διαφορά είναι στη λέξη "αντιδραστικά στοιχεία" - το "δυναμικά", που αντιπροτείνεις, καθόλου δεν αποκλείει την επένδυση του δυναμισμού στην πρόοδο της δικής του κοινωνίας! Ας μείνουν λοιπόν εδώ τα δυναμικά σου άτομα, αυτούς χρειαζόμαστε για να ξαναφτιάξουμε τον τόπο, κι όχι να τρέχουν να σωιούν στην Εσπερία... όπου, άλλωστε, τους έχουν πάρει πρέφα από καιρό.

 9. Ωκεανός avatar
  Ωκεανός 08/07/2010 23:03:15

  Χαχαχα...
  Οταν κυκλοφορούσες με δανεικό αυτοκίνητο απο την Τράπεζα ηταν καλά;
  Oταν διοριζόσουν στο δημόσιο και έλεγες "πάτε να γαμηθείτε όλοι τωρα" ήταν καλά;
  Kαι τώρα λές να φύγεις για την ξενητιά..
  Είσαι καλά....;Eκεί οι Ελληνες δουλέυουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ 7 μέρες την εβδομάδα..
  Τα έχω ζήσει και στα λέω.
  Αραξε γιατί δεν είσαι για τέτοια...

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Ωκεανός 09/07/2010 00:21:13

   ..και αλλοι τοσοι Ωκεανε που δεν δουλευουν 24χ7 αλλα 9-5 και δεν πολυ-ιδρωνει το αυτι τους

  • δημιοσκοπος avatar
   δημιοσκοπος @ Ωκεανός 09/07/2010 00:50:42

   κ με ποιανου λεφτα πηγατε στην αγγλια?γιατι εγω που ειμαι απο εαρχια εφτυσα αιμα να σπουδασω στην αθηνα.κ με τα λεφτα που βγαζουμε οικογενειακως φτανουν δε φτανουν να παρουμε ολοι το αεροπλανο για να παμε στην αγγλια.οσον αφορα το που θα εγατασταθουμε αλλουνου παππα ευαγγελιο.αη σιχτιρ κακκομαθημενα πατε αλλου να σασ πιουν το αιμα κ να ρχεστε 10 μερες στο ελλαντα να το παιζετε πετυχημενοι

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ δημιοσκοπος 09/07/2010 01:26:10

    Σκέψου όμως ότι, όταν έρθουν μόνιμα, αν η Ελλάδα έχει γίνει μια χώρα αξιοκρατίας (όπως πιστεύω ότι όλοι εδώ μέσα θα θέλαμε) τότε είναι πολύ πιθανό να τους έχεις προισταμένους...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ δημιοσκοπος 09/07/2010 01:46:41

    Η αξιοκρατία δεν πάει με τα τυπικά προσόντα, αλλά τα ουσιαστικά. UCL η κυρία Καλογεροπούλου, LSoE ο Παπακωνσταντίνου. Ειλικρινά, θα τον έβαζες ποτέ αυτόν (ή τον Αλογοσκούφη) να σου κρατήσει το μαγαζί;

    Αξιοκρατία είναι και θέμα ήθους. Είναι πάρα πολλά. Κυρίως, είναι θέμα αξιοπιστίας.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ δημιοσκοπος 09/07/2010 01:51:15

    ..μη σου πω ο'τι μπορει να σε κυβερνησουν κιολας (ξερεις τωρα '..from LSE')

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ δημιοσκοπος 09/07/2010 01:55:45

    Ασφαλώς και δεν πιστεύω ότι όποιος έρχεται εξ Εσπερίας είναι κατ' ανάγκη και αξιότερος. Έχει, όμως, για πολλούς λόγους, περισσότερες πιθανότητες να έρθει ως προϊστάμενος όσων δεν έχουν επαγγελματική εμπειρία στην αλλοδαπή. Όσο για το ήθος, μπορείς να ρωτήσεις όποιον εργαζόμενο θέλεις σε ελληνική θυγατρική ξένης πολυεθνικής. Η πιθανότερη απάντηση που θα λάβεις είναι ότι το μεγαλύτερο έλλειμμα ήθους το έχουν οι Έλληνες μανατζερς που γνώρισαν σε σχέση με τους ξένους. Δεν ορρωδούν (οι Έλληνες) προ ουδενός φραγμού...

 10. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 08/07/2010 23:19:25

  Άσε μας ρε φίλε... μια ζωή οι ίδιοι εγκάθετοι χαχόλοι να ανάβουν το φυτίλι του "εμείς οι καλοί - εσείς οι κακοί"...

  Σιχαμένοι καταντήσατε...

  • Ωκεανός avatar
   Ωκεανός @ (A)θανάσης 08/07/2010 23:47:19

   Τι να σε αφήσω ρε φίλε..;
   Δούλεψα 7 ημέρες την εβδομάδα απο το πρωϊ μεχρι το βραδυ 20 χρονια στα καράβια και στην Αυστραλία και θα μου κάνει το κάθε κομματόσκλυλο ανάλυση για την κατάντια της Ελλάδας και οτι φεύγει για τα ξένα..;
   Χαχαχα..
   Που να πάει ρε..;Eκεί δεν θα αντέξει ούτε μια εβδομάδα..
   Αντε βλάκα που έχεις μάθει 3 λεξούλες και μιλάς.."εγκάθετοι","πουλημένοι","χαχόλοι"..
   Τράβα ψήφισε ΚΚ να προκόψεις.
   Και πούσαι..;Mην πάς για δουλειά στόν οποιονδήποτε...αύριο θα σε βάλει ο βουλευτάκος στο δημόσιο...

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ (A)θανάσης 09/07/2010 09:50:12

   Μπορει να βγάλει κανείς συμπέρασμα?
   Εκτός αν εννοείς ότι επειδή εσύ σκοτώθηκες στη δουλειά και μπράβο σου, όλοι οι υπόλοιποι να πάμε να γ....ούμε.

 11. rally monkey avatar
  rally monkey 08/07/2010 23:58:35

  ''Όλοι οι παλιοί συμφοιτητές με θυμήθηκαν τον τελευταίο μήνα με την ίδια ερώτηση. Έχει δουλειές στην Αγγλία; Οι πιο πολλοί θα ανέβουν να ψάξουν''

  Ελενη στο προκειμενο.. πως τα βλεπεις, εχει δουλειες στην Αγγλια?

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ rally monkey 09/07/2010 00:07:53

   Λες δηλαδή το σαϊνι, η σαϊτα, ο πολιτικός ογκόλιθος Εύα, να είχε τελικά δίκιο; Νάταν 2 χρόνια μπροστά από τις εξελίξεις; Λές;
   http://www.youtube.com/watch?v=0MRuNiYv1X4

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Strange Attractor 09/07/2010 00:33:33

    ooh yes ..poly mprosta
    2χρονια+ βαλε
    (* με παραπομπη στα σχολια)

 12. rally monkey avatar
  rally monkey 09/07/2010 00:10:36

  οπαδοι του ΓΑΠ (κρυφοι, τυφλοι η και τα 2.. στο παιχνιδι του παντως σιγουρα) - μονο αυτοι συμψηφιζουν ΓΑΠ με τον πατερα του

 13. Άγγλα ασθενής avatar
  Άγγλα ασθενής 09/07/2010 00:14:52

  Πολύ στενοχωριέμαι που θα φύγετε κα Ελένη μου.
  Βάλτε μόνο ξυπνητήρι μην αργήσετε και χάσετε την πτήση. Ήδη έχετε καθυστερήσει.

 14. Orestios avatar
  Orestios 09/07/2010 00:20:35

  Έχω έναν φίλο που έφυγε από το Ελληνικό Δημόσιο για να αναζητήσει καλύτερη τύχη στην Αγγλία ώστε να ζεί αξιοπρεπώς και μακριά από την αηδία. Επιστήμονας όχι κανένα κομματόσκυλο. Μάλιστα το Ελληνικό Δημόσιο του ζητά αποζημίωση από πάνω. Ναί! Σωστά διαβάζετε. Πού αλλού παραιτήσαι και πληρώνεις τον εργοδότη? Μόνο στο Ελληνικό Δημόσιο!!!!!!!!!!!!

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Orestios 09/07/2010 00:30:43

   ..βρηκε ομως τιποτα?

   Βασικα ας φτιαξουμε Κρατος και ξαναρχεται..δεν το κατεστρεψαν οι Ellhnes του εξωτερικου.

   • Orestios avatar
    Orestios @ rally monkey 09/07/2010 00:50:48

    Βρήκε, μην ανησυχείς. Καλύτερα αμοιβώμενος και χωρίς άθλιους να του καρφλωνουν πισόπλατες μαχαιριές.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ rally monkey 09/07/2010 01:44:08

    για το καλυτερα αμοιβομενος ειμαι σιγουρος
    για τους 'αλλους' - αυτοι υπαρχουν παντου,
    δωστους λιγο χρονο θα εμφανιστουν

 15. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 09/07/2010 00:26:27

  Πάντως για όποιον δεν αντέχει και θέλει να την κάνει υπεραντλαντικά, για να γίνει μπόσης, θυμίζω τη ρήση του Χατζηχρήστου: "Έχει πολύ πιάτο η Αμερική....πολύ πιάτο ρε παιδιά."
  Απ τη ταινία- Ο Ανθρωπος που γύρισε απ τα Πιάτα.

  • Ωκεανός avatar
   Ωκεανός @ Strange Attractor 09/07/2010 00:32:25

   Πέστα χρυσόστομε..
   Αστους να φύγουν.Θα ξανάρθουν όπως ολα τα χαζοχαρούμενα που δήλωσαν να πανε ΟΥΚ και επέστρεψαν την επομένη..

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Ωκεανός 09/07/2010 00:39:54

    Για όποιον νομίζει ότι ξέρει από Αμερική, επειδή έχει δει όλες τις τηλεοπτικές σειρές, και όλες τις ταινίες του Τομ Κρουζ, τους ενημερώνω πως .... καμία σχέση! Καλή για τουρισμό, ή για σπουδές, αλλά αν κάποιος νομίζει ότι θα πάει μετανάστης (που δεν γίνεται ούτως ή άλλως) και θα του αρέσει, του εγγυώμαι αντικαταθλιπτικά χάπια στη καλύτερη περίπτωση, ή επιστροφή εντός του πρώτου μήνα.
    Στη χειρότερη, θα κάνει στενή παρέα με τον Χούλιο και τον Τζαμάλ σε κανένα κελλί, αναλύοντας στον εαυτό του το περιβόητο γκρίκ στάϊλ.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Ωκεανός 09/07/2010 00:52:12

    Για όποιον νομίζει ότι ξέρει από Αμερική, επειδή έχει δει όλες τις τηλεοπτικές σειρές, και όλες τις ταινίες του Τομ Κρούζ, τους ενημερώνω πως … καμία σχέση! Καλή για τουρισμό, ή για σπουδές, αλλά αν κάποιος νομίζει ότι θα πάει μετανάστης (που δεν γίνεται ούτως ή άλλως) και θα του αρέσει, του εγγυώμαι αντικαταθλιπτικά χάπια στη καλύτερη περίπτωση, ή επιστροφή εντός του πρώτου μήνα.
    Στη χειρότερη, θα κάνει στενή παρέα με τον Χούλιο και τον Τζαμάλ σε κανένα κελλί, αναλύοντας στον εαυτό του το περιβόητο γκρίκ στάϊλ.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ Strange Attractor 09/07/2010 00:32:30

   ΕΕ όμως έχει άμεσα δουλειά, αν δεν έχεις προσόντα πιατά.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Γιάννης Σ. 09/07/2010 00:40:37

    ΕΕ, όχι ΗΠΑ.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Γιάννης Σ. 09/07/2010 00:40:58

    Last year δουλειά. Τώρα όλοι ψάχνονται να βρουν δουλειά κι εκεί. Οι ίδιοι οι Αμερικανοί.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Γιάννης Σ. 09/07/2010 00:51:08

    Ο Καναδάς που είναι γεωγραφικώς τεράστια χώρα και τεράστια οικονομική δύναμη, έχει μόλις 25-30 εκατ. πληθυσμό επειδή ακριβώς πάντα ήταν σφιγμένα τα πράγματα (μεταναστευτικώς) εκεί. Δεν ήταν ποτέ μπάτε σκύλοι αλέστε. Και έχει πολλούς τριτοκοσμικούς, επειδή ως μέλος της αγγλικής κοινοπολιτείας αναγκάζεται να δέχεται όλα τα "βρετανικά" διαβατήρια (Ινδία, Τρινιντάντ, κλπ)

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Γιάννης Σ. 09/07/2010 00:59:18

    Εδώ ο Επώνυμος έχει δίκιο. Στο δια ταύτα λοιπόν, όσοι (δικαίως, κατ' εμέ) σκέφτονται τη μετανάστευση πρέπει να γνωρίζουν ότι δουλειές στην ΕΕ, γιοκ. Διάβασα κάπου προ εβδομάδων ότι κάποιοι νέοι μηχανικοί (πολυτεχνικών σχολών), μόνο στη Μέση Ανατολή βρίσκουν πια δουλειές.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Γιάννης Σ. 09/07/2010 01:19:18

    Η Γερμανία αυτή τη στιγμή ζητάει φυσικούς μηχανολόγους μηχανικούς χημικούς και δασκάλους. Τώρα ποιοι μηχανικοί τρέχουν στη Μ. Ανατολή λόγω ανεργίας δεν το ξέρω.

   • n Georgiopoulos avatar
    n Georgiopoulos @ Γιάννης Σ. 09/07/2010 05:35:06

    Ειμαι στις ΗΠΑ αυτην την στιγμη, υπαρχει προβλημα ομως δουλειες υπαρχουν.

   • n Georgiopoulos avatar
    n Georgiopoulos @ Γιάννης Σ. 09/07/2010 05:36:39

    Η Γερμανια ζηταει και δεν θα παρει. Ποιος ειναι τρελος να ζησει στην χωρα της πληθωρισμοφοβιας και της συνεχους λιτοτητας για να ζουν οι υπεργηροι με τις υπερβολικες τους συνταξεις καλυτερα απο τους νεους.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Strange Attractor 09/07/2010 01:13:25

   Όσοι έχουν σπουδάσει θετικές επιστήμες θα βρουν δουλειά και καλή δουλειά μάλιστα.
   Οι των θεωρητικών επιστημών την έχουν δύσκολα και σχεδόν καμιά τύχη δεν έχουν οι νομικοί.

   Οι οικονομολόγοι κινούνται στη ζώνη του γκρίζου. Με κάποιες δυσκολίες μπορεί να βρουν κάτι.

   Το εξωτερικό είναι καλά να πας 10 χρόνια από τα 25-35 ας πούμε, να παίρνεις 3000 το μήνα, να τρως τα 1.000 και να επιστρέψεις μετά από 10 χρόνια με 200.000 αποταμίευση για να ξεκινήσεις κάτι άλλο στην Ελλάδα.
   Για πάντα δε λέει όπως δε λέει να κάνεις οικογένεια εκεί. Αν κάνεις οικογένεια εκεί ακόμη κι αν πάρεις Έλληνα/Ελληνίδα τα παιδιά σου θα παντρευτούν με ταξικά κριτήρια κάποιον ξένο και θα πάψουν να είναι Έλληνες.

 16. aurora3363 avatar
  aurora3363 09/07/2010 01:46:15

  ΚΥΡΙΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ..ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ '81 ΣΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΩΣ??ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΨΕΜΑΤΑ??ΥΠΗΡΞΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΝΤΑΣ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΛΟΓΩ ΑΛΕΡΓΙΑΣ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΕΠΕΣΑ ΣΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΜΠΑΡΟΚ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ "ΚΥΒΕΡΝΑ" ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ "81 ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ,ΨΕΥΔΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ,ΨΕΥΔΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΕ.ΤΟ 81 ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
  ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ,ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ..

  • Orestios avatar
   Orestios @ aurora3363 09/07/2010 02:37:17

   Βοήθησε και ο Μητσοτάκης την περίοδο 90-93.
   Τώρα βοηθά η κόρη του η Ντόρα την "πλειοψηφία"

 17. aurora3363 avatar
  aurora3363 09/07/2010 02:11:25

  Αγαπητε κ Προφητη σχετικα με το σχολιο σας στην 'αγανακτησμενη" διδα, οχι μονο συμφωνω αλλα και επαυξανω.Ειναι τοσο ωριμα αυτα που λετε που αμφιβαλλω αν μπορουν να τα αντεξουν τα "ονειρα" και ο εγωισμος της καλομαθημενης γενιας και οχι μονο..λυπαμαι μονο γιατι τελικα θα μεινουν στην Ελλαδα 300 και ο κουκος..χωρις να ειμαι βεβαία αν θα ειναι του Λεωνιδα..

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ aurora3363 09/07/2010 10:07:35

   Με αφορμή το δικό σου σχόλιο, αλλά προφανώς όχι μόνον αυτό:

   Έχει σκεφτεί κανείς από όσους σπεύδουν με περισσή ευκολία να κολλήσουν ταμπέλες του "εαυτούλη" και του "ριψάσπιδος" σε όσους θέλουν να φύγουν, ότι υπάρχει και ένα (έστω ελάχιστο, κατ' αυτούς) ενδεχόμενο ότι μπορεί απλά να κάνουν την επιλογή αυτή για λόγους επιβίωσης;

   Ότι κάποιοι ίσως να μη μπορούν να βρουν εργασία ούτε σε εταιρεία ταχυμεταφορών, γιατί ενδεχομένως τέτοιες εταιρείες ξέρουν καλά ότι το turnover που θα έχουν θα είναι μεγάλο αν προσλάβουν υπαλλήλους με περισσότερα προσόντα, και προφανώς δεν θέλουν κάτι τέτοιο ούτε εκείνες;

   Ότι, εφ' όσον πληρούν κάποιες προϋποθέσεις που τους επιτρέπουν να πραγματώσουν κάποιο καλύτερο όνειρο -για το οποίο στο κάτω-κάτω κοπίασαν, βρε αδερφέ-, θα ήταν ύβρις απέναντι στον εαυτό τους να μην επιδιώξουν την πραγμάτωσή του;

   Ότι, μένοντας εδώ, ετεροαπασχολούμενοι και υποαμειβόμενοι (με 520 ευρώ), εγείρουν επιφυλάξεις ακόμα και στους προσωπάρχες των εταιρειών στις οποίες θα απευθύνονται; Ότι ενδέχεται να θεωρηθούν "μειωμένων φιλοδοξιών" και άρα να μην προτιμηθούν; Τι απάντηση θα δίνατε εσείς, ως συνεντευξιαζόμενοι, στην (καθόλου υποθετική) ερώτηση "γιατί κύριε/κυρία Χ δεν αναζητήσατε κάποια θέση στο αντικείμενο της ειδικότητάς σας σε κάποια άλλη χώρα, και προτιμήσατε να εργαστείτε επί 5 χρόνια σε άσχετο αντικείμενο;"

   Και από πότε το να μπορέσει κάποιος να στείλει το παιδί του για σπουδές στο εξωτερικό πρέπει οπωσδήποτε να εντάσσεται στη λογική του κρατικοδίαιτου πάρτυ ή/και της ρεμούλας; Μόνον αυτών τα παιδιά μπορούν, κατ' εσάς, να το κάνουν; Αποκλείεται δηλαδή κάποιοι γονείς να έκαναν επί 18 χρόνια "το σκατό τους, παξιμάδι" για να στείλει το παιδί της στο εξωτερικό; Αποκλείεται το σύνολο των διδάκτρων και του κόστους ζωής να μην είναι (τελικά) κατά πολύ υψηλότερο από το να σπούδαζαν σε πόλη μακριά από την οικογενειακή εστία; Αποκλείεται, τέλος, κάποιοι να πήγαν να σπουδάσουν (σε δεύτερο στάδιο, δηλ. μάστερ ή διδακτορικό) στο εξωτερικό ως υπότροφοι του ΙΚΥ έχοντας δώσει σκληρές εξετάσεις;

   Θα κλείσω με έναν παραλληλισμό με το αγαπημένο μου case study, την Ανατολική Γερμανία. Τον Σεπτέμβρη του '89, ενώ το κύμα φυγής ανατολικογερμανών πολιτών (μέσω Τσεχίας και Ουγγαρίας) είχε διογκωθεί, η ηγεσία του εκεί ΚΚ (SED), αντί να προβεί σε κάποια στοιχειώδη αυτοκριτική, αντιμετώπισε το θέμα βγάζοντας στην Κεντρική Επιτροπή μια απόφαση-ψήφισμα, στο οποίο οι φυγάδες αντιμετωπίζονταν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με επισφράγισμα τη φράση "δεν θα χύσουμε ούτε ένα δάκρυ γι' αυτούς".

   Τη συνέχεια, και τελικά το μέλλον της χώρας αυτής, το ξέρετε...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Αυριανιστής 09/07/2010 11:19:42

    Νομίζω ότι από την αρχή διευκρίνισα, τουλάχιστον εγώ, ότι μόνον θέμα επιβίωσης δέχομαι. Αλλά δεν δέχομαι θέμα "πραγμάτωσης του προσωπικού ονείρου" ως μη "εαυτούλικο". Δικαίωμά τους δηλαδή, αλλά "εαυτούλικο" δικαίωμα.

    Το άλλο που λες με τη συνέντευξη δεν το δέχομαι για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, διότι η σωστή απάντηση στο ερώτημα είναι "διότι θέλω να ζήσω στη χώρα μου". Πιθανότατα να μην είναι μέσα σου επαρκές επιχείρημα αυτό, και γι' αυτό διαφωνούμε. Δεύτερον, γιατί στην Ελλάδα γενικώς δεν βρίσκεις συνέντευξη τόσο με βιογραφικό, αλλά κυρίως μέσω κάποιου αξιόπιστου γνωστού που θα σε συστήσει. Δεν απαραίτητα κακό αυτό, απλώς αλλιώς λειτουργεί το οικονομικό σύστημα στην Ελλάδα. Οπότε, το σενάριο αυτής της ερώτησης το θεωρώ μάλλον ένα σενάριο συνειδησιακού διλήμματος που θέτει ο ίδιος ο μέλλων εργαζόμενος στον εαυτό του. Όχι ότι δεν υπάρχει θεωρητικά πιθανότητα να υπάρξει και τέτοια ερώτηση στην πραγματική ζωή, αλλά νομίζω ότι πιο υπαρκτό είναι κάτι τέτοιο ως σενάριο υπαρξιακού ερωτήματος που θέτει κανείς στον εαυτό του.

    Και τέλος, δεν δέχομαι το "δικαίωμα" των γονιών να πάρουν όλα τα παιδιά πανεπιστημιακό πτυχίο και, γι' αυτό, να τα στέλνουν στο εξωτερικό, όσο ντενεκέδες κι αν είναι. Ακόμη κι αν έκαναν το σκατό τους παξιμάδι. Τα παιδιά αυτά ποτέ δεν θα κάνουν το σκατό τους παξιμάδι, γιατί τα έμαθαν να τα περιμένουν όλα έτοιμα. Αγορασμένο πτυχίο, αγορασμένη ζωή. Δεν πάει έτσι. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν υπάρχει αξιοκρατία. Μα δεν τη θέλουν οι πολλοί την αξιοκρατία, γιατί οι πραγματικά ικανοί είναι λιγότεροι από τους μη ικανούς. Οπότε οι μη ικανοί νοθεύουν το σύστημα με πτυχία της δεκάρας από το εξωτερικό κλπ.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 09/07/2010 11:31:09

    Επώνυμε,

    δηλαδή, ή που θα πρέπει να μείνει κάποιος εδώ εξαθλιωμένος, ή που θα είναι "εαυτούλης" αν θέλει απλώς κάτι αξιοπρεπές και το αναζητήσει αλλού; Τι λογική του δόγματος Μπους ("όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας"), είναι αυτή;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Αυριανιστής 09/07/2010 12:41:03

    Είπαμε, θέμα εξαθλίωσης δεν συγκρίνω. Θέμα όμως να μην κάνουμε και τόσα ψώνια για μπιχλιμπιδάκαι στους Harrods, εκεί το συγκρίνω. Εξαρτάται με το τι ορίζει κανείς ως εξαθλίωση. Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα και το ξέρεις. Ας μη μαξιμαλίζουμε. Δεν πεινάσαμε ακόμη. Όταν πεινάσουμε, τότε το ξανασυζητάμε. Το κίνητρο της κυρίας Καλογεροπούλου δεν είναι η αποφυγή της πείνας, αλλά όλα αυτά που της είπε ο Προφήτης. Διαφορετικά πράγματα και μην πας να βάλεις λόγια στο στόμα μου που δεν είπα.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Αυριανιστής 09/07/2010 17:46:28

    όλη αυτή η κουβέντα περί εξαθλίωσης είναι υπερβολική. Κάποιος που έχει πέντε γνώσεις δεν μπορεί ΠΟΤΕ να θεωρηθεί εξαθλιωμένος. Μιλάτε λοιπόν για τη δυνατότητα υπαλληλοποίησής του, δηλ. για την εύκολη λύση. Υπάρχει και άλλος δρόμος, αυτός του ελεύθερου επαγγέλματος, όπου δοκιμάζεται η ικανότητα του καθενός. Δοκιμάστε τον.

    Αν όμως δεν υπάρχουν τέτοια εφόδια, τότε η εξαθλίωση είναι χειρότερη βιωματικά στα ξένα, παρά στον τόπο σου. Είναι τουλάχιστον τρελλό να ελπίζουν οι μη κατέχοντες ότι θα αναβιώσουν την Αμερική του 1900, γιατί δεν υπάρχει πια. Ούτε και οι τότε μετανάστες έχουν καμμία σχέση με τους σημερινούς επίδοξους ταξιδευτές. Μία δοκιμή θα σας πείσει.

 18. Dimi avatar
  Dimi 09/07/2010 10:32:58

  Aυτή την ώρα στην ΝΕΤ η Δίκη και Εκτέλεση των 6 στο Γουδή επί εσχάτη προδοσία.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Dimi 09/07/2010 10:40:29

   προφανώς αφιερωμένο και προορίζετε να είναι ..για την παρέα του ΓΑΠ,Παγκαλου και ΣΙΑ

 19. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 09/07/2010 11:05:21

  Ελένη

  δίκιο έχεις. Για τους βουλευτές, για την παλιο-κατάσταση, για τις άθλιες αμοιβές.

  Κι εγώ δεν θα σε κατηγορήσω που θες να φύγεις έξω ή να μείνεις εκεί. Εξάλλου κι εδώ να ήσουνα με τέτοιες αμοιβές δύσκολα θα μπορούσες να κάνεις οικογένεια και να μεγαλώσεις παιδιά. Κιαν το επιχειρούσες σύντομα θα βρισκόσουνα σε πολλά αδιέξοδα, οικονομικά πρώτα, γιατί τώρα και τα λεφτά των γονιών και των παππούδων λιγόστεψαν. Και δεν μπορούν να βοηθήσουν. Ασε που αυτή η διάλυση της ελληνικής οικογένειας μου μυρίζει προσχεδιασμένη εμένα. Αλλά καλά, εγώ είμαι και πολύ καχύποπτος.

  Δεν θα σε κατηγορήσω λοιπόν. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν που προσπαθεί, χωρίς να αδικήσει τους άλλους, να βελτιώσει τις δικές του συνθήκες ζωής.

  Εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Δεν μπορώ να φύγω. Οχι μόνο γιατί είμαι μεγάλος πια για τέτοιες περιπέτειες και ξενητειές και ποιος να θέλει τις υπηρεσίες μου εκεί έξω. Μήπως εδώ τις θέλει κανείς; Κιαν τις θέλει έχει να τις πληρώσει;

  Δεν μπορώ να ζήσω στις ευρωπαϊκές χώρες. Εχουνε σκοτάδι και συννεφιά πολύ εκεί. Με ψυχοπλακώνει αυτό. Εδώ σηκώνω τα μάτια κοιτάζω τον ουρανό και το φως και τα μισά μου βάσανα περνάνε. Το πιστεύεις δεν το πιστεύεις. Εγώ έτσι νιώθω. Περπατάω στην παραλία στο Λευκό Πύργο και κοιτάω μακριά ως τον Ολυμπο και γιατρεύομαι μόνος μου.

  Κάτι τσάτρα-πάτρα εγγλέζικα μιλάω και γράφω και διαβάζω, αλλά θέλω να μιλάω και να γράφω ελληνικά. Εχω πολύ μεγάλο κόλλημα σ' αυτό. Εχω και μεγάλο στόμα και είμαι φλύαρος και θέλω να φλυαρώ. Ελληνικά. Είναι ένας από τους εθισμούς μου αυτός. Παιδιόθεν.

  Μ' αρέσει και η παρέα πολύ, και ακούω ότι εκεί στο Λονδίνο... ε, με το που σχολάνε στις 5, και ιδίως Παρασκευή και Σάββατο, μπουκάρουν στις παμπ και πίνουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Ου, κι εμείς εδώ αλλά όχι έτσι. Εμείς ρετσίνες, τσίπουρα, ούζα και κρασάκι κόκκινο. Αλλά με μέτρο. Παρέα, μεζέ και συζήτηση. Οχι μπύρα με τον κουβά τον άπατο. Με μέτρο. Βάζουμε και κάνα λαϊκό "σαν το πακέτο που δεν έχει πια τσιγάρο" και ξεχνάμε όλα τα νταμπα-ντουπ που χάλασαν χρόνια τ' αυτί μας. Και για τις σπέσιαλ περιστάσεις έχουμε Αηδονίδη και θρακιώτικα να σου βάλουνε στα πόδια φωτιά να θες να σηκωθείς. Και κάτι κλαρίνα μωραϊτικα και ηπειρώτικα να σου σκίσουν την καρδούλα στα δύο.

  Θέλω άμα ξεχάσω το πορτοφόλι σπίτι όταν πάω να βάλω βενζίνΑ, να μπορεί να μου πει ο άγνωστός μου βενζινάς: "φιλαράκι, τι να σΕ πω, μΕ τα φέρνεις αύριο". Ξέρεις αυτός ο βενζινάς που κάνει και καμμιά κομπινίτσα με τα καύσιμα. Αλλά που για κάποιον περίεργο λόγο, έρχεται ακόμη στο φιλότιμο. Από μόνος του ο κερατάς κιόλας. Εκεί φοβάμαι ότι θα καλέσουν την αστυνομία κι ίσως με περάσουνε και για τρομοκράτη.

  Θέλω άμα δω τον γείτονα, στο παρα-παρα-διπλανό μπαλκόνι να ψήνει και του πω: "αμάν ρε φιλαράκι μΕ έσπασες τη μύτη" να μου αντιγυρίσει "έλα, παρτ' τα τσιγάρα σου κι έλα να σε κεράσω ένα μεζέ". Θα το βρω αυτό εκεί;

  Θέλω δηλαδή, από την ώρα που θα ξυπνήσω και θα καβαλήσω τη μηχανή για να πάω στη δουλίτσα μου, να με καλημερίσουνε και να καλημερίσω καμμιά δεκαριά. Και θέλω να μπορώ να κάνω φουλ πρωϊνή πολιτική ανασκόπηση με τον περιπτερά μου. Τον φούρναρη. Τον καφετζή. Τον ορθοπΑΙδικό (μα άλφα γιώτα μου λέει) στο διπλανό γραφείο. Μέχρι και τον μπάτσο απέναντι στη σκοπιά που του κόψαν τον μισθό. Και μ' αυτόν έχω να πω. Και που να δεις τι μου λέει ο άνθρωπος για τα δικά του ζόρια.

  Δεν σε αδικώ δηλαδή που θες να φύγεις. Κι εγώ όταν ήμουνα νέος έφυγα από το χωριό μου. Τάχα για καλύτερα ο ανόητος. Και είμαι στη Σαλλλονίκη 30-τόσα χρόνια. Προσωρινά. Κι όποτε γυρίζω στο πατρικό μου, και είναι πάντα δύσκολος ο γυρισμός, η καρδιά μου σφίγγεται. Αλλά μετά μόλις πετάξει το μάτι πάνω από τον κάμπο και το θρακικό πέλαγος, ως πέρα στη θάσο, όλα μπαίνουν στη θέση τους. Ξέρω από που ήρθα. Απλώς έχασα τον δρόμο μου για κει που πήγαινα. Και πληγώνομαι.

  Δηλαδή, δεν έπρεπε να φύγω. Αλλά με καλούσαν κι εμένα οι "καλύτερες συνθήκες", η πόλη. Τα κορίτσια της πόλης, σαν νέος τότε. Τα φώτα και τα μαγαζιά. Οι "ευκαιρίες". Κι έφυγα από τον παράδεισο. Δεν μου κάναν έξωση. Μόνος μου έφυγα ο ανόητος.

  Και τώρα, στην ηλικία που το κατάλαβα, ούτε πίσω να γυρίσω δεν μπορώ. Διότι και κει τα πράματα δεν είναι πολύ καλύτερα. Κι αυτοί που έμειναν πίσω ήταν λίγοι. Και δεν κατάφεραν να βελτιώσουν πολλά. Τους πήρε κι αυτούς το ποτάμι. Η κατηφόρα που πήρε όλη τη χώρα. Ενώ αν έμενα, αν μέναμε, και το παλεύαμε ίσως να είχαμε καταφέρει κάτι παραπάνω. Τι; Δεν ξέρω και ποτέ δεν θα το μάθουμε. Αλλά ξέρω ότι το φευγιό μου δεν ζημίωσε μόνο εμένα. Ηταν μια αιμοραγία μεγάλη για τον τόπο μου.

  Και μήπως τι κέρδισα. Τα μετράω τα ξαναμετράω, τίποτες. Σε κλουβιά έμενα μια ζωή. Σε σκοτεινούς χώρους εργαζόμουνα. Στα ζόρια πάντα τα οικονομικά.

  Κοίτα να μη βρεθείς στη θέση μου, σ' αυτή την ηλικία.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Θραξ Αναρμόδιος 09/07/2010 11:11:37

   Καταπληκτικό κείμενο Θράκα! Ξέρεις, αναρωτιόμουνα αν είμαστε σε θέση να γράψουμε εμείς οι σημερινοί Έλληνες ένα κείμενο αντίστοιχο με τον Επιτάφιο του Περικλή, που να δείχνει για ποιο λόγο να είμαστε περήφανοι ΣΗΜΕΡΑ που είμαστε Έλληνες (πέρα από το γεγονός ότι, για μένα, το σημαντικό είναι ότι είμαστε το κατεξοχήν Ορθόδοξο έθνος, αλλά αυτό δεν λέει το ίδιο πράγμα σε όλους τους Έλληνες). Ε, λοιπόν, το κείμενό σου είναι, τηρουμένων των αναλογιών, ο σημερινός Επιτάφιος, που αναλύει για ποιο λόγο αξίζει να ζούμε εδώ και να έχουμε έστω και αυτή την οικονομική μιζέρια που έχουμε.

   Να είσαι καλά!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Θραξ Αναρμόδιος 09/07/2010 11:22:05

   Θράκα,

   δίκιο έχεις κι εσύ.

   Αλλά επίτρεψέ μου, σε παρακαλώ, να σου απαντήσω ότι τα ανωτέρω μοιάζουν υφολογικά με την πρόσφατη "νοσταλγική" ανάλυση που δημοσίευσε ο Ξανθούλης, απευθυνόμενος στο μέσο Έλληνα προκειμένου να τον γεμίσει (συν)ενοχές για ένα σωρό αμαρτίες αλλονών.

   Προφανώς και δεν έχετε την ίδια πρόθεση. Αλίμονο αν υπαινισσόμουν κάτι τέτοιο. Τι θέλω όμως να πω; Ότι η καταφυγή σε "πράσινα λιβάδια και πανευτυχείς αγελάδες" δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα και στις σύγχρονες αγωνίες των νέων ανθρώπων. Γιατί, ακριβώς επειδή ξέρουν ότι μένοντας εδώ θα βρεθούν εγκλωβισμένοι σε πολλά αδιέξοδα (κυρίως οικονομικά και δευτερευόντως συνυφασμένα με τη γραφειοκρατική καθημερινότητα), δεν θα έχουν καμία ουσιαστική δυνατότητα να αισθανθούν δημιουργικοί και χρήσιμοι στην κοινωνία. Αλήθεια, πόσο "χρήσιμος" μπορεί να αισθάνεται κάποιος όταν στα 30 και στα 40 του ακόμα, υπολογίζει στην επιχορήγηση των συνταξιούχων γονέων, είτε αποκλειστικά είτε επικουρικά, προκειμένου να τα βγάλει πέρα; Μήπως, τελικά, η προϊούσα διάλυση της ελληνικής οικογένειας θα έπρεπε να μας απασχολεί για άλλες διαστάσεις της και όχι για την εντελώς στρεβλή ερμηνεία που συνηθίσαμε να της δίνουμε, ότι δηλαδή οι γονείς θα συνδράμουν ποικιλοτρόπως τα παιδιά τους μέχρι το θάνατό τους;

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Αυριανιστής 09/07/2010 11:40:05

    @Αυριανιστής

    Φεύγοντας για να κερδίσεις κάτι, χάνεις και κάτι. Εγώ αυτό το ζύγι προσπάθησα να περιγράψω. Κι όταν φεύγεις από την πατρίδα σου ο νόστος, η επιστροφή στο πατρικό έδαφος, είναι πάντα παρούσα στην σκέψη. Θες δεν θες.

    Είναι ένας πόνος που γυρίζει και ξαναγυρίζει. Σαν να έπεσες με μηχανάκι παλιά κι όταν αλλάζει ο καιρός...

    Οτι έγραψα το έγραψα για να πω σε ένα νέο κορίτσι, σε οποιονδήποτε νέο που θέλει να φύγει τώρα λόγω συνθηκών, αυτά που πιστεύω. Οχι από "νοσταλγική" διάθεση πάντως. Οτι έρχονται στιγμές που κάνουμε απολογισμούς στη ζωή μας για τις κατευθύνσεις που πήραμε.

    Εχω γράψει κι έχω ξαναγράψει εδώ την ταπεινή μου άποψη για το τι πρέπει να επιδιώξουμε ώστε να ελπίζουμε σε μια προκοπή. Και εμείς και οι νέοι. Αυτά που θεωρώ εγώ ως απαντήσεις στις σύγχρονες (παλιές και ίδιες) αγωνίες και των νέων και των μεγαλύτερων στα "σύγχρονα" προβλήματα.

    Με τον κ. Ξανθούλη δεν έχω καμμια σχέση και δεν τον διαβάζω.

    Με τα λιβάδια έχω και μΕ αρέσουνε. Και με τι αγελάδες επίσης. Και θέλω να είναι ευτυχισμένες όλες οι αγελάδες (λολ). Είναι από τα πιο άκακα ζώα που ξέρω. Και συχνά εκφράζουνε την τρυφερότητά τους προς τους ανθρώπους που τις φροντίζουν, όπως κάνουν και στα παιδιά τους. Με έναν τρόπο που εμείς οι άνθρωποι έχουμε ξεχάσει πως γίνεται.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Αυριανιστής 09/07/2010 18:18:15

    πόσο χρήσιμος στην κοινωνία του ήταν αυτός που ανατίναξε το Κούγκι, τα Ψαρά, το Αρκάδι ?

    Η "χρησιμότητα" δεν είναι άσχετη με τις συνθήκες της εποχής. Σήμερα καλούμαστε να αναστρέψουμε αυτά που καταγγέλλεις. Ποιός περιμένεις να το κάνει αυτό, ο Πακιστανός που ήρθε να δουλέψει στη θέση σου? Είναι ντροπή να ζούνε νέοι σε βάρος των γονιών - πρέπει να βρούνε τρόπους να το αλλάξουν αυτό, κι ας θυμηθούμε λίγο τον Καβάφη... " δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό / έτσι που τη ζωή σου τη χάλασες εδώ, σ' όλη τη γη την χάλασες"

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Αυριανιστής 09/07/2010 18:19:20

    (για τον Αυριανιστή τα παραπάνω)

  • ο νοών...νοείτω avatar
   ο νοών...νοείτω @ Θραξ Αναρμόδιος 09/07/2010 12:02:14

   Ευτυχώς που μέσα στον ορυμαγδό τω απόψεων και των γνωμών που όλοι θεωρούν απαραίτητο να εκφράσουν, υπάρχει και μία καθαρή σκέψη, μία πονεμένη καρδιά, που έχει ήδη κάνει την αυτοκριτική της χωρίς να ζητάει εγωϊστικά απαντήσεις και συγχωροχάρτια, απλά δείχνοντας τον ατομικό και μοναχικό δρόμο του προαιώνιου λόγου ύπαρξης, μέχρι και σήμερα αλλά και εσαεί, αυτής της γης.
   Η ατομικότητα που διαχρονικά γίνεται συλλογικότητα, και ξανά επιστρέφει στην ατομικότητα.
   Χωρίς πείσματα, χωρίς αφορισμούς, πειθόμενη στην Ελληνική ανάγκη όταν χρειάζεται.
   Προσαρμόζεται, λοξοδρομεί, αποφεύγει αλλά και μπαίνει σε καλούπια, μετανιώνει αλλάζει δρόμο και ξανά προς την δόξα τραβά.
   Όχι γιατί της το χρωστάει η Ιστορία, αλλά διότι με ένα ξεχωριστό δικό της τρόπο γράφει την Ιστορία μόνη της.
   Και ας τρέχουν μετά οι «επιστήμονες» να καταγράφουν και να αναλύουν το παράδοξο.
   Και ας τρέχουν μετά οι «ειδικοί» να φτιάχνουν μοντέλα για να εξηγήσουν αυτό που δεν μπορούν να συλλάβουν.
   Μία ατομικότητα γεμάτη ευγενικά συναισθήματα αλλά και σκληρότητα, εγωϊστική αλλά και ομαδική, πονόψυχη αλλά και σαδίστρια, υπερήφανη αλλά και μαζοχιστική.
   Άλλοι το λένε ψυχή, άλλοι συνείδηση, και «κάποιοι» το αποκαλούν άγνοια.
   Πορεύσου Θράκα Αναρμοδίως, προσωπικά αυτό το μονοπάτι με αγγίζει.

  • Liberty avatar
   Liberty @ Θραξ Αναρμόδιος 09/07/2010 14:14:38

   Agapite Thraka,
   Ola kala auta pou les kai poly romantika. Wraia kai i Salonika kai o Leukos o Pyrgos exw erthei arketes fores stin Makedonia. Alla, sto xeri tou kathenos einai sto meros pou tha epilexei na minei na kanei kai tous filous tou kai tis gnwrimies tou. Kai na apoktisei tin amesotita me ton geitona tou kai ton psilikatzi tou kai ton venzina tou. Oi anthrwpines sxeseis theloun douleia den ginontai apo tin mia mera stin alli oute epidei tyxainei na exw tin idia ethinkotita me ton geitona mou simainei oti tha me kanei kai filo, i tha mou leei estw kalimera.

   Apo paratiriseis pou exw kanei oi megales poleis einai ligo poly paromoies opou kai na vretheis. Einai aprosopes sto megalytero meros tous. Xiliades kosmos kathimerina stous dromous, ta leoforeia ta metro. Agnwstoi metaxi agnwstwn. Gia paradeigma stis polykatoikies tis Athinas gnwrizoun oloi poios menei apo panw, apo katw, treis orofous parapera? Den xerw, alla skeftomai pws an den thelw na tous gnwrisw autous tous anthrwpous opou kai na vrisketai auti i polykatikoia stin Athina stin Thessaloniki i sto Sydney den tha tous gnwrisw pote.
   Oi mikroteres poleis einai synithws diaforetikes. Zw se mia mikri poli den exei simasia se poio simeio tou planiti einai. Parolo pou sto spiti pou menw exw ligo kairo, xerw tous geitones mou. Me empisteuontai me ta kleidia tou spitiou tous otan feugoun, taizw tis gatoules tous kai to idio kanoun kai autoi gia emena, mou prosexoun to spiti kai potizoun ta louloudia mou otna leipw. Ta prwina otan tous vlepw xairetiomaste kai leme kalimera. Otan exoume xrono klotsame kai kamia mpala sto parko, vazoume kai tin psistaria kai rixnoume kanena kopsidi epanw.
   Auto pou thelw na pw einai pws oi kales antrwpines sxeseis einai sto xeri tou kathenws. Kaloi kai kakoi antrwpoi kai geitones yparxoun pantou.
   Exw synantisei kai ta exis fainomena. Geitones sta maxairia, na kataggeloun o enas ton allo stin astynomia, to dasarxeio, tin poleodomia kai opoia alli ypyresia giati tous exei mpei sto mati o geitonas, giati thelei na ftiaxei mia veranta megalyteri. Genika epikratei mia nootropia "kalytera na psofisei i katsika tou geitona" alla oxi na prospathisw na parw kai egw mia katsika.

   Isws ekei stin Sallonika na einai oloi poly meraklides kai mpesalides kai mpravo tous.

   Pantws gia osous theloun na pane na zisoun kapou allou na min ptoountai. Stin zwi auti eimaste mia fora, deuteri eukairia den exoume as tin zisei loipon o kathenas opws nomizei kalitera. "Opou gis kai patris" allwste. Kai auto pou perigrafeis einai xaraktiristiko tis mesogeiou, oxi aparaitita tis Ellados.

   Kalotaxidoi oloi loipon opou kai an apofasisoun na pane. Na diaprepsoun kai na kanoun perifani tin Ellada. Na enisxisoun to Elliniko lobby to opoio einai symantiko. Kai an i patris trwei ta paidia tis auto einai allo thema gia mia alli syzitisi.

 20. δρόμος avatar
  δρόμος 09/07/2010 18:06:40

  Αυτή είναι η υπέροχη μαγεία του Antinews: ένα ανύποπτο (κάπως φιλοτομαρικό) κειμενάκι, με τίτλο προβοκάτορα και σχολιαστές που ξεκουβάλησαν λίγη από τη συζήτηση περί λαθρομετανάστευσης, και να που στήθηκε μια ελεγεία για το σήμερα... πολύ νωρίς συνειδητοποιήσαμε ότι,αυτά που γράφαμε τότε για τους άλλους -τους ξένους-, μια χαρά εφαρμόζονται και σ'εμάς (όχι στους παππούδες, που μετανάστευσαν στις αρχές του αιώνα).

  Η παγκοσμιοποίηση τρέχει με χίλια, αλλά με κείμενα σαν το δικό σου, Θράκα, κι ας έχω διαφωνήσει μαζί σου αλλού, θ'αντέξουμε και τούτο το χαμό.

 21. Πολιτικά ανεξάρτητος avatar
  Πολιτικά ανεξάρτητος 12/07/2010 12:07:40

  Δεν θέλω να ακούω κοτσάνες…. Όποιος δεν έχει ζήσει και δεν έχει δουλέψει στην Αγγλία ας μην πετά την κοτσάνα του εδώ πέρα!
  Ποιος ελληνάρας θα πάει να ζήσει στο Λονδίνο πληρώνοντας 1500 και βαλε ευρώ για να μένει σε καλή περιοχή?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.