#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/01/2013 02:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γ. ΠαπακωνσταντίνουΈπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση η οποία ολοκληρώθηκε μετά τις  2 το πρωί, η Βουλή αποφάσισε με 265 ψήφους τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό, Γ. Παπακωνσταντίνου. Αντιθέτως, δεν πέρασαν οι προτάσεις για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους κ. Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμο και Ευ. Βενιζέλο

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Υπέρ της πρότασης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τάχθηκαν 265 βουλευτές, κατά 6 και «παρών» τρεις.
Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν 129 υπέρ, 26 κατά, ενώ βρέθηκαν 4άκυρα.
Στην πρόταση ΑΝΕΛ- ΧΑ, 110 τάχθηκαν υπέρ, 28 κατά και τρία«παρών».

Στην κάλπη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο βρέθηκαν 225 ψηφοδέλτια, εκ των οποίων έγκυρα ήταν 154, άκυρα 15 και λευκά 56. Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 124 βουλευτές, κατά 24, ενώ «παρών» δήλωσαν 2. Υπέρ της πρότασης ΑΝΕΛ - ΧΑ ψήφισαν 104 βουλευτές, κατά 23, ενώ «παρών» δήλωσε ένας.

Στην τρίτη κάλπη για τον Γιώργο Παπανδρέου βρέθηκαν 224 ψηφοδέλτια, από τα οποία έγκυρα ήταν 107, άκυρα 14 και λευκά 103. Υπέρ της πρότασης παραπομπής του πρώην Πρωθυπουργού, τάχθηκαν 80, κατά 19, ενώ «παρών» δήλωσαν 8.

Τέλος, στην τέταρτη κάλπη για τον Λουκά Παπαδήμο βρέθηκαν 221 ψηφοδέλτια, εκ των οποίων 114 έγκυρα, άκυρα 7 και 111 λευκά. Υπέρ της πρότασης ΑΝΕΛ - ΧΑ τάχθηκαν 63 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 34 και «παρών» δήλωσαν 6.

Μέχρι της Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου η 15μελής επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της για τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας είχε αρκετό ενδιαφέρον καθώς άλλοι βουλευτές πήγαιναν να ψηφίσουν σε μία κάλπη και άλλοι και στις τέσσερις.

Σε μία κάλπη ψήφισε ο Αντώνης Σαμαράς. Και στις 4 ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός που ψήφισε σε μία μόνο κάλπη είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως δεν έδωσε γραμμή και πως ο καθένας μπορούσε να ψηφίσει ότι θέλει.” Δεν ψήφισαν σαν υπουργοί, αλλά σαν βουλευτές” είπε. Οι βουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν όλοι με τον ίδιο τρόπο. 88 ψήφισαν σε 4 κάλπες και 37 σε μία. Πιο συγκεκριμένα, σε μία κάλπη ψήφισαν ο πρωθυπουργός, 13 υπουργοί και 23 βουλευτές.

Το επιθυμητό από πλευράς της ΝΔ ήταν οι υπουργοί να ψηφίσουν σε μία κάλπη και οι βουλευτές σε όσες ήθελαν.

Ο Πάυλος Σιούφας ψήφισε σε δύο κάλπες: στη μία για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στη δεύτερη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έμεινε πιστή στην κομματική γραμμή και ψήφισε μόνο στην πρώτη κάλπη που ήταν για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική Επιτροπή.

Σε αυτούς όμως τους βουλευτές δεν συγκαταλέγεται η κα Τζάκρη η οποία έσπασε την κομματική γραμμή και ψήφισε και στις 4 κάλπες. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ψήφισε υπέρ της παραπομπής του κ. Βενιζέλου, αλλά σε καμία περίπτωση σε ενδεχόμενες διαρροές θα πρέπει να δικαιολογήσει την ψήφο της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ, κ. Λοβέρδος υπό το φόβο “ενοχοποίησης” σε περίπτωση διαρροών κατά του κ. Βενιζέλου, ψήφισε μόνο στην πρώτη κάλπη, δηλαδή για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ομοίως έπραξαν οι κ.κ. Σκανδαλίδης, Κασσής και Κουτσούκος, ενώ αντίθετα οι ανεξάρτητοι βουλευτές που προέρχονταν από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, κ.κλ Μπόλαρης, Ανδρουλάκης και η κα Γκερέκου ψήφισαν και στις 4 κάλπες.

Από την εκλογική διαδικασία αξίζει να σημειωθεί ότι έλειπαν Παραστατίδης και Αηδόνης.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dim avatar
  dim 18/01/2013 03:10:05

  Να δω τώρα τι θα λένε αυτοί που μας τα ζάλισαν τόσες μέρες, για συγκάλυψη κλπ...

  Για παραπομπή Βενιζέλου δεν ψήφισε καν ούτε η ίδια η αντιπολίτευση...

  To μέγιστο της αντιπολίτευσης θα ήταν 137… Αν βγάλεις 3 που λείπανε, μιλάμε για 134 ναι που θα έπρεπε να πάρει… Αν βγάλεις Λοβέρδο, και τους 3 Ανεξάρτητους που θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, που δεν πέρασαν καν από τη κάλπη του Βενιζέλου, περισσεύουν άλλοι 6 βουλευτές της "σκληρής αντιπολίτευσης" που δεν ψήφισαν υπερ παραπομπής Βενιζέλου... Τεράστια ήττα Τσίπρα το σημερινό αποτέλεσμα…

  Φυσικά και η τρικομματική ήταν μπετόν-αρμέ, και αν βάλεις 3-4 που θα επιστρέψουν σύντομα στο ΠΑΣΟΚ, και βάλεις και τη δεδομένη στήριξη Λοβέρδου και Αηδόνη, η κυβέρνηση στηρίζεται σε πλειοψηφία άνω των 170 βουλευτών... Επιτέλους να επέλθει ηρεμία να φύγει οριστικά το κλίμα αβεβαιότητας στην οικονομία, σε συνδυασμό με το άνοιγμα της ψαλίδας στις δημοσκοπήσεις υπερ της ΝΔ, την καθίζηση Σύριζα, ΧΑ και ΑΝΕΛ, να αρχίσει η ανάκαμψη και η επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς από το τέλος του 2013...

  Ο Τσίπρας τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο,η ΧΑ με τα γνωστά αλήτικα και ναζιστικά παραληρήματα της… Ο Σαμαράς συνεχώς ανεβαίνει σε δημοτικότητα και καταλληλότητα, αλλά χρειάζεται τώρα ακόμα περισσότερη αποφασιστικότητα, δουλειά, κανένας εφησυχασμός, φουλ μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, αντιμετώπιση λαθρομετανάστευσης, βίας, καταλήψεων, και ο κόσμος που έχει κανει υπομονή και το μόνο που θέλει είναι να δει τις θυσίες του να πιάνουν τόπο, ξέρει να αναγνωρίζει όταν κάποιος δρα αποφασιστικά και υπερ των συμφερόντων του λαού….

  • Γιώργος Π. avatar
   Γιώργος Π. @ dim 18/01/2013 03:57:46

   Φίλε το 137 πώς το έβγαλες; Έβαλες μέσα και τους διαγεγραμμένους από ΝΔ-Πασοκ-Δημάρ;

   Εμένα πάντως με στεναχώρησε η διαδικασία κ το αποτέλεσμα. Η "μυστικότητα" της ψηφοφορίας ήταν προσβλητική για το σύνταγμα και το πολίτευμα.

   Επίσης, το ότι πολλοί βουλευτές της ΝΔ βρήκαν ποινικές ευθύνες στον ΓΑΠ, αλλά δεν είδαν τίποτα το μεμπτό για τον Βενιζέλο είναι πλήγμα για τη λαϊκή δεξιά.

   • ΕΙ avatar
    ΕΙ @ Γιώργος Π. 18/01/2013 10:00:05

    Σωστός!!!

   • dim avatar
    dim @ Γιώργος Π. 18/01/2013 15:58:54

    Πρώτον, οι 137 είναι όσοι δεν ανήκουν στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης... Από αυτούς, αφαίρεσα τους 3 απόντες, και αφαιρώ και τους 4 που ήταν παρόντες αλλά δεν πέρασαν από τη κάλπη του Βενιζέλου... Μένουν 130.... Άρα, 6 βουλευτές της αντιπολίτευσης, που δεν έχουν ψηφίσει ούτε πακέτο μέτρων, ούτε προϋπολογισμό, ούτε φορολογικό, ούτε τίποτα, ΔΕΝ πείστηκαν καν ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για το Βενιζέλο...

    Μας είχαν ζαλίσει για το πόσες διαρροές θα είχαμε από το τρικομματικό χώρο, και τελικά όχι μόνο δεν υπήρξε ούτε μια διαρροή, αλλά δεν πείστηκαν καν και 6 βουλευτές που δε στηρίζουν τη συγκυβέρνηση...

    Δεύτερον, οι ψήφοι στο ΓΑΠ προφανώς προήλθαν από βουλευτές του Σύριζα, και μάλιστα όχι όλους... Αν ψήφιζαν όλοι του Σύριζα θα έπερνε ο ΓΑΠ 106 ΝΑΙ, και πήρε 80....

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ dim 18/01/2013 10:25:25

   Το εντυπωσιακό όμως είναι άλλο: Μπορεί να μην παραπέμφθηκε ο Βενιζέλος, μπορεί να έμεινε ο ΓΑΠ μακράν της παραπομπής (αν και ήταν μεγάλος ο αριθμός των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του, πλέον των προτεινόντων βουλευτών των ΑνΕλ και Χ.Α.), ωστόσο είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ πραγματικά και στην περίπτωση Βενιζέλου και στην περίπτωση ΓΑΠ που ψήφισαν ΚΑΤΑ της παραπομπής! 24 κατά για τον Βενιζέλο και 19 κατά για τον ΓΑΠ! Από τους 300, μόλις 24 και 19 αντίστοιχα, πείσθηκαν ότι δεν υπήρχε ενοχή! Οι υπόλοιποι είτε απείχαν, είτε λευκό, είτε παρόν, είτε άκυρο!

   Ηθικά λοιπόν πρόκειται για πύρρειο νίκη των δυο τους, μια που ελάχιστους έπεισαν... Οι λοιποί απήλλαξαν "λόγω αμφιβολιών". Και μάλιστα, μάλλον λόγω "πολιτικών" αμφιβολιών...

 2. greekfournaris avatar
  greekfournaris 18/01/2013 03:21:38

  dim, Έλα πες την αλήθεια τρολάρεις...

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ greekfournaris 18/01/2013 13:34:42

   Μάλλον τρολλάρει αφού σε άλλο topic συνέκρινε την επένδυση στον ΟΠΑΠ με την επένδυση σε οικογενειακή βιοτεχνία :P

   • dim avatar
    dim @ Νικόλας 18/01/2013 16:03:24

    Είσαι αστείος... Φοβερό επιχείρημα...

    Επίσης, αυτό που αναφέρεις το βγάζεις από το μυαλό σου... Εγώ δεν αναφέρθηκα σε κανένα ΟΠΑΠ ή βιοτεχνία... Μίλησα για έναν γενικό κανόνα... Εσύ έκανες αν θυμάμαι καλά συγκρίσεις με google, you tube ή κάτι τέτοιο... Και σου είχα πει άλλο αν βρίσκεται μια εταιρία σε φάση ανάπτυξης, αν εμπλέκονται ευρεσιτεχνίες κλπ, και άλλο εταιρίες σε φάση ωριμότητας ή και παρακμής, που θα απαιτηθούν και έξτρα κεφάλαια για συντήρηση εξοπλισμού κλπ κλπ κλπ...

 3. Ρηνα avatar
  Ρηνα 18/01/2013 09:05:35

  Τελικα ωδινεν ορος και ετεκε μυν....

 4. roadrunner avatar
  roadrunner 18/01/2013 10:17:09

  Αν δούμε αφαιρετικά μόνο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Παπακωνσταντίνου,
  αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, ότι υπάρχει η δυνατότητα να πορευτούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις (παρά τον κατακερματισμό τους ) προς το συμφέρον της χώρας. Η νέα μεταπολίτευση εδραιώνεται.

 5. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 18/01/2013 13:27:58

  Επειδή η διαδικασία τελικά ήταν αυτή που έπρεπε και οι κάλπες με τα ψηφοδέλτια, δεν τίθεται θέμα προβλήματος νομιμότητας διαδικασία;. Επιπλέον είναι μαγκιά του Σαμαρά που δεν άσκησε καμιά πίεση στους βουλευτές του και τελικά διακιώθηκε η στρατηγική του καθώς δε μπορεί κανείς να τον κατηγορεί για συγκάλυψη. Τέλος, είναι σεβασμός στη δημοκρατία ο σεβασμός στην ψήφο των βουλευτών και επειδή δεν είναι λαϊκό δικαστήριο η Βουλή μας, συμφωνώ με την απόφαση έως να βρεθούν νεότερα στοιχεία που να διαφοροποιούν τα δεδομένα της υπόθεσης. Δεν βλέπω κάποιο θέμα προς το παρόν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.