#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/07/2012 14:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σύσκεψη τριών αρχηγών: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2012Ολοκληρώθηκε η διάρκειας τριών ωρών σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην οποία αναζητήθηκε η χρυσή τομή για την εξοικονόμηση 11,5 δισ. ευρώ τη διετία 2012-2013.

«Αποφασίσαμε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο 2012. Αντιθέτως θα θελήσουμε και θα επιχειρήσουμε να ελαφρύνουμε τα ασθενέστερα στρώματα της χώρας», σημείωσε στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης.

O κ. Κουβέλης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα εξευρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια και τόνισε την πρόθεση της κυβένρησης να εξασφαλιστεί η μη επιβάρυνση των νοικοκυριών μετά την εξίσωση του πετρελαίου κίνησης και θέρμανης, με κριτήρια που θα λαμβάνουν υπόψη γεωγραφικά δεδομένα και εισοδηματική ικανότητα.

Αναφερόμενος στο τέλος ακίνητης περιουσίας, είπε ότι «προωθείται η ανεύρεση μέτρων προκειμένου να ελαφρυνθούν οι ασθενέστεροι οικονομικά συμπολίτες «που θα πρέπει να εξαιρεθούν από το τέλος ακίνητης περιουσίας».

«Συμφωνήσαμε σε όλα», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντιες περικοπές απάντησε: «Δεν μπορούμε να σας πούμε ακόμα».

Όσον αφορά την οριστικοποίηση των περικοπών 11,5 δισ. ευρώ σημείωσε πάντως ότι «έχουμε δρόμο μπροστά μας», διευκρινίζοντας ότι στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκαν οι «βασικές κατευθύνσεις και όχι συγκεκριμένα μέτρα».

«Όχι» σε οριζόντια μέτρα τη διετία 2013-2014 είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις περικοπές δαπανών που αναζητούνται για τη διετία 2013 - 2014, ανέφερε πως «η προεργασία μορφοποιείται χωρίς να υπάρχουν οριζόντια μέτρα». Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα ούτε το 2012 και διευκρίνισε κατά λέξη πως θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα και όχι νέα μέτρα με το μέγιστο βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι θα βρεθεί λύση και για τα ειδικά μισθολόγια μέσω ισοδύναμων μέτρων.

Γνωστοποίησε επίσης ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τις επόμενες ημέρες με αντικείμενο την τάχυστη προώθηση των διαρθωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνουν και τις ιδιωτικοποιήσεις. Εξήγησε μάλιστα πως με αυτόν τον τρόπο η χώρα θα δείξει την αξιοπιστία της.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου έκανε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση κινείται σταθερά εντός του πλαισίου που χάραξαν εξ’ αρχής ο Πρωθυπουργός και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί. Η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Μέριμνα της κυβέρνησης είναι με τις πολιτικές της να δρομολογήσει την ανάπτυξη, να διευρύνει την απασχόληση, να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή. Παράλληλη επιδίωξη μας είναι η βελτίωση και η ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας.

Δημοσιογράφος: Κύριε εκπρόσωπε, οριζόντιες περικοπές θα γίνουν;

Σ. Κεδίκογλου: Νομίζω ότι πιο εξειδικευμένες τοποθετήσεις θα έχετε από τους αρμόδιους υπουργούς και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί ήταν σαφέστατοι.

Δημοσιογράφος: Θα υπάρξει νέα συνάντηση;

Σ. Κεδίκογλου: Φυσικά και θα υπάρξει νέα συνάντηση.

Δημοσιογράφος: Πριν από την τρόικα;

Σ. Κεδίκογλου: Θα δούμε. Ακόμα δεν γνωρίζουμε την ημερομηνία την ακριβή έλευση της τρόικα.

Δημοσιογράφος: Ο κ. Στουρνάρας δεν απέκλεισε το θέμα των οριζοντίων περικοπών. Υπάρχει τέτοιο ανοιχτό θέμα;

Σ. Κεδίκογλου: Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Να ρωτήσετε τον κ. Στουρνάρα. Νομίζω ότι και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί ήταν σαφέστατοι και εγώ ήμουν σαφέστατος».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. NIKOΣ avatar
  NIKOΣ 18/07/2012 14:27:49

  δεν πιστεύουμε τίποτα πλέον, το 2012 θα κάνουν οριζόντιες περικοπές και θα ξεπουλήσουν...αν προλάβουν βέβαια. Όντως είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.
  Το Σεπτέβριο δε θα μείνει όρθιο κολυμπιθρόξυλο, ότι πρλάβουν τον Αύγουστο ας κάνουν....

 2. abc avatar
  abc 18/07/2012 14:44:01

  Εννοούν οτι Οτώβριο-Δεκέμβριο θα πληρώνουμε ακόμα τα παληά και τον Ιανουάριο που είναι το 2013 αρχίζουμε απο την αρχή?
  Τους κάναμε το χατήρι να μην ψηφίσουμε τον Τσίπρα προς το παρόν και πιστεύουν οτι θα τους το ξανακάνουμε το Σεπτέμβριο που θέλουν δε θέλουν θα πάμε σε εκλογές, εκτός αν η Γερμανία αποφασίσει να "λύσει την πολιορκία" τελειώνοντας την κρίση?

 3. Μάκης avatar
  Μάκης 18/07/2012 14:46:37

  Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2012.
  Γιούπι γιούπι για για!
  Από το 2012 έμειναν 5,5 μήνες μόνο!

  Ερώτηση 1:
  Το 2013, κύριε; Θα υπάρξουν;

  Ερώτηση 2:
  Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2012. Τροποποίηση των ήδη υπαρχόντων θα υπάρξει;

  Ο λαός έχει καεί στο χυλό, έχει καεί και στο γιαούρτι, και τώρα φυσάει το παγωτό! Αν δεν δούμε κάτι χειροπιαστό, μην περιμένετε να πειστούμε. Έχουμε, βέβαια, υπομονή με τη νέα κυβέρνηση, αλλά η υπομονή μας θα εξανεμιστεί αν δεν διαπιστώσουμε αλλαγή κλίματος μετά την Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

 4. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 18/07/2012 14:52:43

  Ο Σαμαράς φαίνεται αποφασισμένος να κάνει αυτό που πρέπει και οι άλλοι δύο επιδεικνύουν υπευθυνότητα. Πράγματι βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμωνος. Οι δεξιοί ψηφοφόροι του θέλουν διαρθρωτικές αλλαγές, οι δε αριστεροί όχι. Ξέρει καλά ότι πλέον είναι χειρότερη η οργή των πρώτων από αυτή των δεύτερων. Ας διαλέξουν με ποιόν θα πάνε. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ Δεξιόχειρας 18/07/2012 15:47:20

   Προφανώς σου διαφεύγει, ότι εκτός από δεξιούς και αριστερούς ψηφοφόρους, υπάρχει και μία πλειοψηφία "άλλων" ψηφοφόρων.
   Αλλά μάλλον τους αγνοείς, όπως και οι πολιτικοί "αρχηγοί" που αναφέρεις.
   Προς το παρόν δε, η αποφασιστικότητα φαίνεται μόνο στο πεδίο κάλυψης Γ.Γ.

  • nikos avatar
   nikos @ Δεξιόχειρας 18/07/2012 16:25:57

   Σιγα μη θελουν οι δεξιοι ψηφοφοροι διαρθρωτικες αλλαγες (ενω οι αριστεροι δηθεν δεν θελουν) Ποσουσ δεξιους συντηρητικους ας πουμε ξερεις - που δεν θελουν να κουνηθει φυλλο, γιατι ολα ηταν και ειναι μια χαρα? Ειδικα αυτοι που μας συγκυβερναν εξαλλου αυτα λενε. Μια χαρα η κυβερνηση Παπαδημου, super η τωρινη. Οσο κοβει οριζοντια, καποιοι μενουν στον αφρο. Ο δε ακατασχετος βερμπαλισμος των συγκυνερνωντων ειναι μνημειωδης. Πιο πολυ νοιαζονται πως δεν θα πουν την αληθεια παρα να λυσουν ενα-ενα τα θεματα που υπαρχουν.

 5. eror avatar
  eror 18/07/2012 14:53:46

  ψεματάκια ψεματάκια κύριοι της κυβέρνησης; τι στο διάολο θέλετε, αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Χρυσή Αυγή αξιωματικής αντιπολίτευση;

  • avanti avatar
   avanti @ eror 18/07/2012 16:04:06

   Ούτε να το φανταστώ δεν μπορώ, μην λες τέτοια πράγματα.

 6. panas avatar
  panas 18/07/2012 15:50:39

  Ουφ, και είχα ανησυχήσει… Δεν θα θιχτούν άλλο τα ειδικά και ευγενή μισθολόγια Ε, δεν μπορεί να περιμένουμε να βάλουν πλάτη τα «μπαρμπούνια» του δημοσίου. Θα βρεθούν ισοδύναμα μέτρα άκουσα. Κατάλαβα. Θα τα σηκώσει η «μαρίδα» του λαού.
  Τελικά, καλύτερα να έκαναν μια οριζόντια περικοπή 30% σε ΟΛΑ τα μισθολόγια του δημοσίου και τέλος. Μεγαλύτερη αδικία δημιούργησαν με τις αλχημείες τους και την μικροπολιτική τους…
  Δυστυχώς τα τμήματα του λαού που «έφαγαν το πολύ ξύλο» με τις περικοπές περιμένοντας και την εσωτερική υποτίμηση στις τιμές των αγαθών, όπως και οι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα, βλέπουν πως αυτό θα καθυστερήσει γιατί δεν μπορούν να συμβαδίσουν τα χαϊδεμένα παιδιά του πολιτικού συστήματος… Ζορίζονται , γιατί δεν μπορούν να αποχωριστούν το life style στο οποίο είχαν συνηθίσει…
  Τελικά ο Φωτόπουλος με ποιον είναι;
  Εξαιρώ από τoυς παραπάνω τους ΜΑΧΙΜΟΥΣ στρατιωτικούς και αστυνομικούς…

 7. avanti avatar
  avanti 18/07/2012 16:06:46

  Καλά δεν μπορεί ένας από τους βοηθούς/γραμματείς του πρωθυπουργού να βγάλει τον καλόγερο με την κρεμάστρα που είναι πίσω του στο πλάνο? δεν ξέρουν ότι τέτοιες φωτο κάνουν τον γύρο του κόσμου.

 8. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 18/07/2012 16:43:02

  1). οι ειδήσεις από τη σύσκεψη είναι καλές και θα βοηθήσουν το σχετικά καλό κλίμα που έχει αρχίσει να δημιουργείται στην οικονομική καθημερινότητα. Οσο η Ελλάδα ακολουθεί τη φωνή της λογικής και όχι της τρόϊκας, τόσο η κατάσταση θα βελτιώνεται. 2). ο υπ. οικονομικών τί θέλει και μιλάει και μάλιστα σε πρώτο πληθυντικό, την ώρα που υπάρχει εκπρόσωπος της κυβέρνησης; (συμφωνήσαμε - λέει - σε όλα!!!!) δηλαδή αν συμφωνούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί που διασφαλίζουν την κοιν. πλειοψηφία και διαφωνούσε αυτός, ποιού θα πέρναγε; του Στουρνάρα;

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 18/07/2012 17:51:13

   Και τα νέα από την Βουλή καλά είναι.
   Για το κανάλι ουδέποτε τέθηκε θέμα διακοπής, λέει ο κ. Μεϊμαράκης.
   Επίσης ούτε για το γυμναστήριο, που εξυπηρετεί κυρίως τους υπαλλήλους.

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/07/2012 17:24:42

  Τζάμπα πάνε τα Ειδικά μισθολόγια !
  Ουφ πιά με τις ιερές αγελάδες...

  • avanti avatar
   avanti @ Ο Θείος 18/07/2012 17:35:51

   Δεν τα κατέχω αυτά με τα ειδικά μισθολόγια γιατί ουδεμία σχέση με δημόσιο, αλλά πες μου άδικο έχω? Είναι εικόνα μάρκετινγκ αυτή? Είπαμε δεν είναι που δεν έχουμε χρήμα πιά δεν έχουμε κυρίως μυαλό & ευελιξία.

 10. SABMARINE avatar
  SABMARINE 18/07/2012 22:25:11

  ΜΑΛΟΝ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ

  • Δεξιόχειρας avatar
   Δεξιόχειρας @ SABMARINE 19/07/2012 00:29:03

   Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει...Η σοσιαλιστική Ελλάδα πέθανε...Ο υλισμός είναι η μοναδική αξία των αριστερών, δεν με ξαφνιάζει η άποψή σας.

 11. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 19/07/2012 00:21:58

  Ο απολιτίκ Δούρειος Ίππος ευρωαμερικάνικων συμφερόντων δεν έχει υπόσταση. Θα εξαφανιστεί και οι "άλλοι" θα γεμίσουν ποσοστά αποχής.

 12. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 19/07/2012 00:24:31

  Αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που χάνεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.