Σύσκεψη για πιθανό Grexit στη Βρετανία
09/02/2015 17:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σύσκεψη για πιθανό Grexit στη Βρετανία

Σε σύσκεψη με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας προήδρευσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, με θέμα την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. O εκπρόσωπος δήλωσε σχετικά με τον κίνδυνο να υπάρξει μετάδοση στις αγορές: «Είναι κάτι για το οποίο θέλουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε εκτεταμένο σχεδιασμό στη διάρκεια του 2012, όταν υπήρχαν ιδιαίτερες πιέσεις στην Ευρωζώνη που αφορούσαν στην Ελλάδα. Δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχει μια νέα ελληνική κυβέρνηση [...] πιστεύω πως τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να επανεξετάσουμε το σχεδιασμό αυτό».

Πηγή του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών είχε δηλώσει νωρίτερα πως η διεξαγωγή της σύσκεψης δεν σημαίνει ότι υπάρχει η πεποίθηση πως η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, αλλά είναι σωστή η αποτίμηση του κινδύνου εξόδου της, καθώς αυτό θα προκαλούσε «πραγματική αστάθεια». «Ήταν μια συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας. Δεν λέμε πως υπάρχει κάποιος που σκέπτεται ότι αυτό θα συμβεί, αλλά είναι σωστό να εξετάσουν τους κινδύνους από μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πραγματική αστάθεια» ανέφερε η πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, ο οποίος να σημειωθεί ότι δεν συμμετείχε επειδή βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη για τη συνάντηση των G20, είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η Βρετανία ενισχύει το σχεδιασμό της για κάθε ενδεχόμενο και ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη αυξάνει τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία. Την ίδια μέρα, ο Άλαν Γκρίνσπαν, πρώην Διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη «αναπόφευκτη».

www.telegraph.co.uk

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 09/02/2015 23:30:01

  Όχι μόνο οικονομική αστάθεια αλλά και προβλήματα στην επανεκλογή τον Μάιο.

 2. airman avatar
  airman 10/02/2015 07:46:24

  "... η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη αυξάνει τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία" Αλέξη στη Μεγ. Βρετανία προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τυχόν επιλογή σου για διάλυση της Ελληνικής οικονομίας! Αυτοί θέλουν να έχουν έτοιμο σχέδιο βρέξει-χιονίσει.

  • Άπαντα Επιστάμενος avatar
   Άπαντα Επιστάμενος @ airman 10/02/2015 12:15:41

   Οι άγγλοι καλά κάνουν. Καλά κάνει όμως και ο Τσίπρας και προσπαθεί να ελαφρύνει το βάρος των μελλοντικών γενεών. Αν καθόταν στην γωνία και σφυρίζε "το χρέος είναι βιώσιμο", δεν πεπρόκειτο να ανοίξει ποτέ των ποτών η ουσιαστική κουβέντα για την τελική του διευθέτηση. Μία κουβέντα που είχαν υποσχεθεi στον Σαμαρά αλλά τον κορόιδευαν επί 3 χρόνια. Σίγουρα ο Σαμαράς έφερε σταθερότητα. Αλλά δεν έφτανε απο μόνη της. Ακόμη και ατύχημα να συμβεί, τουλάχιστον θα ξεφορτωθούμε το χρέος. Δεν γίνεται να έχουμε το 30% άνεργο αλλά να προσπαθούμε για πλεονάσματα στο 5%.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.