20/10/2010 10:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σύννεφα πάνω από τον ΟΤΕ

Ώρα είναι τώρα να φύγουν και οι Γερμανοί από τον ΟΤΕ για να ολοκληρωθεί η μεγάλη έξοδος των ξένων από την Ελλάδα. Αυτό προκύπτει πάντως, από τις δηλώσεις που έκανε χθες το μεσημέρι σε συνέδριο για την τεχνολογία ο κ. Guiddo Kerkoff, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού και επικεφαλής για την ανάπτυξη των εργασιών της Deutsche Telekom στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
«Υπάρχουν σκούρα σύννεφα στην επένδυσή της Ελλάδας και η DT ήδη αναγκάστηκε να διαγράψει 0,9 δισ. ευρώ από τα 3,8 δισ. ευρώ που είχε επενδύσει στον ΟΤΕ, δηλαδή το ¼ των κεφαλαίων της και «αυτά είναι χρήματα που δεν θα τα ανακτήσουμε ποτέ».

Ο κ. Kerkoff επιτέθηκε στην κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής στο θέμα του ΟΤΕ κυρίως στο εργασιακό λέγοντας ουσιαστικά ότι επιβαρύνεται υπερβολικά η εταιρεία επειδή υπάρχουν «άκαμπτοι κανονισμοί εργασίας (νόμοι και συλλογικές συμβάσεις) που καθυστερούν τις απαιτούμενες αλλαγές».
Κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει πιο ευέλικτη εργατική νομοθεσία για να δοθούν στον ΟΤΕ μεγαλύτερα περιθώρια για την βελτίωση του κόστους του προσωπικού του και για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας προσανατολισμένου στην αποδοτικότητα.
Παρουσίασε το παράδειγμα της Γερμανίας όπου μέχρι το 2020 ο στόχος είναι το 50% των νοικοκυριών να έχει συνδεθεί σε δίκτυο οπτικών ινών στο σπίτι – FTTH, το 30% σε VDSL και ευρυζωνικές υπηρεσίες κάτω από 50 Mbps στα υπόλοιπα νοικοκυριά.
Κι όλα αυτά την ώρα που ο Παναγ. Βουρλούμης βρίσκεται και με τα δύο πόδια εκτός Οργανισμού και αναζητείται ο διάδοχός του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός πρόκειται να είναι ο Μιχάλης Τσαμάζ ο οποίος με συμφωνία Γερμανών και κυβέρνησης θα γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ. Ολως τυχαίως στο χθεσινό συνέδριο ο κ. Τσαμάζ Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote βραβεύτηκε ως Manager of the Year” . Ο κ. Τσαμάζ, γνωστό στέλεχος στην αγορά, ήλθε το 1998 στην Ελλάδα και έπιασε αμέσως δουλειά στην τότε Πάναφον που αναπτυσσόταν ραγδαία. Να μη σας θυμίσουμε ποιος ήταν τότε μέτοχος στην Πάναφον, το ξέρετε καλά.

Από το 2001 μέχρι το 2007 έχει πάρει διάφορες θέσεις στον ΟΤΕ και έκτοτε πήγε στην κινητή τηλεφωνία και την Cosmote.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 20/10/2010 10:58:43

  Στόχος δεν είναι τόσο οι εργασιακές σχέσεις, όσο κυρίως ο ρόλος της ρυθμιστικής αρχής (ΕΕΤΤ). Προφανώς οι Γερμανοί πιέζουν για τη χαλάρωση της σφιχτής ρύθμισης, που εμποδίζει τον ΟΤΕ να κάνει επιθετική τιμολογιακή πολιτική.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/10/2010 12:14:21

  φαντάσου να είχε αγοράσει η DT τον ΟΤΕ... (αντί να πάρει μειοψηφία ΚΑΙ μανατζμεντ...). Τωρα η Ιντρακόμ θα μπορεί κάλιστα να αγοράσει το 51% του 20% που έχει το μανατζμεντ. Εκτός αν πεισει τους Γερμανούς να τους δώσουν το 20% του 20% (δλδ το 4%, με το μάνατζμεντ. Να δουλειές! Θέλω και εγώ.

  • καινός avatar
   καινός @ archaeopteryx 20/10/2010 16:02:11

   +1 αγαπητέ!

 3. Misha avatar
  Misha 20/10/2010 13:07:51

  Ω θαυμάσια , θεϊκή Ελεύθερη Αγορά

  Εσύ που «ιδιωτικοποιείς» τις βασικές κοινωνικές δομές

  Παραχωρώντας τη διαχείριση τους σε ξένους κρατικούς οργανισμούς

  Δώσε και σε μάς τα φώτα σου, Πανωραία

  λύτρωσε μας από την κακομοιριά και στενομυαλιά μας

  και δίδαξε μας την υπερβατική ομορφιά της καλύβας του Μπαρμπα Θωμά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.