12/08/2009 20:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σύμπραξη ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με χορηγό τη Siemens καταγγέλλει ο ΧριστοφοράκοςΤους "ταμίες" των δυο μεγάλων κομμάτων, τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα και τον πρώην Γενικό Διευθυντή της ΝΔ Γιάννη Βαρθολομαίο, φέρεται να κατονομάζει στο ένταλμα επιβολής ποινής για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο το ειρηνοδικείο Μονάχου.

Ειδικότερα, στο ένταλμα υποστηρίζεται ότι Χριστοφοράκος είχε συμφωνήσει στα τέλη του 2003 με τα δύο προαναφερθέντα πρόσωπα ώστε να ασκήσουν την επιρροή τους σε δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου να αποφασίσουν υπέρ των συμφερόντων της γερμανικής εταιρείας και σε περιπτώσεις αμφιβολίας τους να ενεργήσουν ακόμα και ενάντια στο καθήκον τους.

Στο ένταλμα των δικαστικών αρχών αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Συμφωνήσατε, λοιπόν, σε διάφορες συζητήσεις, το αργότερο κατά τα τέλη του 2003, με τους ταμίες των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα με τον Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ, τέως Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος μέσω του κόμματός του όπως και πριν είχε επιρροή επί των υφισταμένων υπηρεσιών και με τον κύριο Βαρθολομαίο της ΝΔ ότι θα παρείχατε στα από αυτούς εκπροσωπούμενα κόμματα, χρήματα της τάξεως συνολικά το λιγότερο διψήφιου νούμερου εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα θα έπρεπε να φθάσουν ισότιμα στα ταμεία των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και από εκεί ενδεχομένως να μοιρασθούν περαιτέρω. Για τον σκοπό αυτό, οι δύο ταμίες, όπως από κοινού είχατε συμφωνήσει, θα ασκούσε ο καθένας κομματικά επί των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι ανήκαν στο δικό τους κόμμα την απαιτούμενη επιρροή, ώστε να παρακινήσουν τους υπαλλήλους αυτούς, την κρίση τους περί της απόφασης παραλαβής κατά τέτοιον τρόπο να χρησιμοποιούν, ώστε σε περιπτώσεις αμφιβολίας να αποφασίζουν υπέρ της εταιρίας Siemens ενδεχομένως και ενάντια στο καθήκον τους. Σύμφωνα με τον από κοινού με τον κ. Γείτονα και τον κ. Βαρθολομαίο τεθέντα σκοπό σας, επετεύχθη αυτό στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε και ο κ. Γείτονας και ο κ. Βαρθολομαίος άσκησαν σύμφωνα με την συμφωνηθείσα τακτική επί των αποφασιζόντων δημοσίων υπαλλήλων την του κόμματος του καθενός επιρροή. Οι αποφασίζοντες δημόσιοι υπάλληλοι το πήραν τουλάχιστον απόφαση, ότι ως αντάλλαγμα για την ευμενή και ενδεχομένως αντίθετη στα καθήκοντά τους ενέργεια κάθε φορά θα εφοδίαζαν οικονομικά το κόμμα του οποίου ήσαν μέλη».

Σε άλλο σημείο το ένταλμα αναφέρει:

«Για την εκτέλεση των πληρωμών στα δύο κόμματα χρησιμοποιήσατε την εταιρία FAIRWAYS LTD του κ. Λέτσα, του οποίου η οικογένεια είχε στενές σχέσεις με τη Siemens Ο τελεσιδίκως καταδικασθείς Siekachek έστειλε από τα στη διάθεσή του υφιστάμενα ''μαύρα ταμεία'' τα ακόλουθα εμβάσματα στον ελβετικό λογαριασμό της FAIRWAYS LTD:

Την 05.08.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Tamarind,

Την 06.08.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology,

Την 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Weavind

Tην 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology,

Την 07.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology,

Την 16.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Weavind,

και την 07.10.2004 ένα ποσόν 250.000 - από την Weavind.

Από τα χρήματα αυτά τουλάχιστον 200.000 ευρώ προωθήθηκαν σε σας σε κάποιο μη εξακριβωμένο χρονικό σημείο μετά τα εμβάσματα αυτά. Σύμφωνα με τη συμφωνηθείσα με τους ταμίες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων τακτική παραδώσατε σε χρονικό σημείο μη επαρκώς εξακριβωμένο μέχρι το έτος 2005/2006 τα χρήματα στον κ. Βαρθολομαίο, τον επικεφαλής οικονομικού της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τελειωτική παραλαβή του έργου C4Ι».

Έτσι στο ένταλμα των γερμανικών αρχών ο κ. Χριστοφοράκος είναι κατηγορούμενος για «δύο πραγματικώς συρρέουσες περιπτώσεις δωροδοκίας φορέων δημόσιου λειτουργήματος ενός άλλου κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά συναυτουργία».

Διαψεύσεις

Από τη Νέα Δημοκρατία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε ότι το κόμμα της Ν.Δ. δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens. Κάθε άλλη αναφορά, από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, είναι ψευδής και ανυπόστατη. Όπως είναι, άλλωστε, γνωστό η διαχείριση των οικονομικών της Ν.Δ. γίνεται με πλήρη διαφάνεια και με χρήση διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, το οποίο μόνη και πρώτη εφάρμοσε από το 1995.

Διαψεύδει τα περί χρηματοδοτήσεών από τη Siemens και το ΠΑΣΟΚ «Στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται και από τη δήλωση του Κώστα Γείτονα, τότε υπεύθυνου οικονομικών του Κινήματος και από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και έχουν ελεγχθεί από τη Βουλή, δεν προκύπτει οτιδήποτε σχετικό. Τα δε περί δήθεν "συμφωνιών" των δυο κομμάτων για την υπόθεση C4I είναι το λιγότερο αστεία», τονίζει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη.

Η δήλωση του κ. Γείτονα έχει ως εξης: «Τα όσα πληροφορούμαι μέσω δημοσιογραφικών ερωτήσεων και με τα οποία επιχειρείται να συνδέσουν εμένα προσωπικά με συμφωνίες και χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens είναι παντελώς ανυπόστατα. Είναι αποκυήματα φαντασίας. Όλες αυτές οι αναφορές δεν ισχύουν και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, για όλη την περίοδο κατά την οποία ήμουν υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του Κινήματος. Παραμένω σταθερός στη θέση μου, θέση του ΠΑΣΟΚ, να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Swell avatar
  Swell 12/08/2009 21:19:25

  To γεγονός ότι και οι τρεις διαψεύσεις είναι για γέλια, δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Το πιο ωραίο είναι το "διπλογραφικό σύστημα" της ΝΔ. Το ήθελαν ή τους ξέφυγε;

 2. Orestios avatar
  Orestios 13/08/2009 02:26:44

  "GAP, άλλαξέ τα όλα".

 3. Orestios avatar
  Orestios 13/08/2009 02:56:15

  Σκεφτείτε πόσα από αυτά που γίνονται γνωστά θα μαθαίναμε αν γινόταν εξεταστική από την Βουλή, όπως ζητούσε μανιασμένα το GAP.

  • mareli avatar
   mareli @ Orestios 13/08/2009 19:26:48

   Η προσπάθεια Χριστοφοράκου και λοιπών Κοσκωτοσυνηγόρων (Μαντζουράνης, Τσοόλας) ολοφάνερη σχετικά με την υπόθεση 8002 του ΟΤΕ: Πολιτικοποιώ ώστε να γίνει εξετστική επιτροπή... τα φορτώνω όλα στο Μαντέλη... έχουν όμως παραγραφεί οι υπουργικές παρανομίες και μαζί με αυτές και οι ευθύνες μη πολιτικών προσώπων γιατί τότε ίσχυε ο παλιότερος νόμος περί ευθύνης υπουργών που τους έβαζε ολους στο ίδιο καζάνι (βλπ. υπόθεση ΔΕΚΑ)... έτσι και το GAP κάνει ότι είναι υπεράνω και όλοι οι δικοί του συνεργάτες την γλυτώνουν (Σκαρπέλης, Χριστοφοράκος κλπ)... γι' αυτό η μανία για εξετστική...
   Κοίτα και τι άλλες βαρύγδουπες GAPάρες δηλ. π@π@ρες έχει κάνει το gap.
   1. αναστέλλει κομματικές ιδιότητες... του Γείτονα το βουλευτιλίκι τι το κάνει;... δεν αναστέλλεται!!!
   2. Μιλάει για γαλάζιες μίζες μετά το 2004 αφού υιοθετεί την πρακτική Χριστοφοράκου και τελικά υπόλογος είναι ο ίδιος λόγω Γείτονα!!!
   3. Ζητάει νόμο για την απαλλαγή Χριστοφοράκου, αρκεί να δώσει αυτός τους υπουργούς... δηλ. κάνει το Χριστοφοράκο τιμητή!!!
   4. Στέλνει λέει επιστολή στο συνήγορο του Χριστοφοράκου να του δώσει τα στοιχεία... η μέγιστη γαπάρα: στοιχεία δεν θα του στείλουν γιατί θα επικαλεστούν την δικαιοσύνη που διερευνά. Ταυτόχρονα αυτός εκτίθεται ότι παρακάμπτει τη δικαιοσύνη, ενώ μέχρι τώρα μας έλεγε ότι απομακρύνεται ο εμπλεκόμενος μέχρι να ξεκαθρίσει η υπόθεση... λογική Μανώλη ή πιάστο αυγό και κούρευτο άμα μπλέξεις με μαφία είτε κανονική είτε των ΜΜεδων!!!

 4. Andrianna avatar
  Andrianna 13/08/2009 11:47:25

  Μετά το Βήμα (http://politis-gr.blogspot.com/2009/07/blog-post_11.html)
  και το Πασοκ (http://politis-gr.blogspot.com/2009/08/blog-post_13.html)
  κατηγορούν τον ΠΕΘΑΜΕΝΟ!!!

  ΗΜΑΡΤΟΝ

 5. Lavazza avatar
  Lavazza 13/08/2009 16:50:23

  Ε, αφού έπαιρνε Βαλίτσες και ο Γείτονας τον οποίον βλέπεις και νομίζεις οτι είναι ο Άη-Γιάννης ο Νηστευτής, τί να πούμε...

  Μετά βάλτε τα με εμένα που έχω γίνει Χουντικός...

  Άκου λέει, βαλίτσες πηγαινοέρχονταν καί στα δύο μεγάλα Κόμματα...

  Ε δεν πάμε καλά...

  Ο ΚΚ και ο ΓΑΠ τώρα, τί προσπαθούν να μας πείσουν;;;

  Ότι γκοτζάμ Αρχηγοί (και χρηματίσαντες κορυφαίοι υπουργοί) δεν ξέραν από πού χρηματοδοτούνται τα Κόμματά τους...;;;;;;;;;;;;

  Αα ρε βρεγμένη σανίδα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.