23/06/2009 17:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σύλληψη Έλληνα δημοσιογράφου στην Τεχεράνη


________________________________________________________________________________________________
Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν τον Έλληνα δημοσιογράφο Ιάσονα Αθανασιάδη που κάλυπτε τα γεγονότα στην Τεχεράνη για λογαριασμό των Washington Times, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Η σύλληψη έγινε πριν από τρεις ημέρες και οι ιρανικές αρχές να κατηγορούν το δημοσιογράφο για «παράνομη δράση». Την πληροφορία επιβεβαίωσε ένας φίλος του δημοσιογράφου και για το θέμα φέρεται να έχει ενημερωθεί η ελληνική πρεσβεία.

Στο μεταξύ, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χασάν Κασκαβί, επέκρινε τον ΓΓ του ΟΗΕ για “υπέρβαση καθήκοντος". Χθες ο κ. Μουν ζήτησε άμεση κατάπαυση των βιαιοτήτων σε βάρος των Ιράνων πολιτών. Ο Κασκαβί τον κατηγόρησε σήμερα οτι "καθοδηγείται από μερικές δυτικές δυνάμεις" και "αγνοεί την πραγματικότητα γύρω από τις προεδρικές εκλογές και κατά συνέπεια αναμιγνύεται στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας”.

Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα πληροφορίες πως τουλάχιστον 10 άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων συγκρούσεων.

Το Συμβούλιο των Φρουρών στο Ιράν, το ανώτατο νομοθετικό σώμα της χώρας, απέκλεισε την Τρίτη κάθε ενδεχόμενο να ακυρωθούν οι προεδρικές εκλογές που διενεργήθηκαν στις 12 Ιουνίου παρά τις συνεχιζόμενες ταραχές. Ισχυρίζεται οτι προέβη σε ανακαταμέτρηση των ψήφων, και θεωρεί ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης για νοθεία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 23/06/2009 21:30:58

  Έτοιμος ο DC. Pahlavi ο γιος του πρώην Σάχη της Περσίας να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα στο Ιράν.
  Σε μια ομιλία του φορτισμένη από συναισθηματισμό στο National Pressclub στην Ουάσιγκτον στις 22 Ιουνίου του 2009 ζήτησε ένα κοινοβουλευτικό και
  δημοκρατικό πολιτικό σύστημα στο Ιράν.
  Από έξω από το κτίριο όπου έδινε την ομιλία του είχαν οπαδοί του ανέμιζαν σημαίες της Περσίας που έφεραν το θυρεό της δυναστείας.

  Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ
  http://www.c-span.org/Watch/Media/2009/06/22/HP/R/20050/Shahs+Son+Says+Iran+Unrest+Threatens+Clerical+Rule.aspx

  Ο ρόλος του Σάχη της Περσίας και της διαβόητης μυστικής υπηρεσίας Savak εδώ:
  http://en.wikipedia.org/wiki/SAVAK

  Και άρθρο της Ουάσινγκτον Ποστ: A royal "we shall overcome" for Iran εδώ

  http://rezapahlavi.org/articles/?english&id=367

 2. Orestios avatar
  Orestios 23/06/2009 22:50:36

  Πόσες "επαναστάσεις" έχουν ξεσπάσει στον κόσμο μετά την εκλογή του Ο?

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 23/06/2009 23:17:30

  @1 Ο λύκος πάντα στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.