#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/05/2010 14:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σύγκρουση «δυο γραμμών» στην Ρηγίλλης; Θα τρελαθούμε;Διαβάζοντας ένα  άρθρο της κ. Ε. Τριανταφύλλου στη σημερινή «Καθημερινή», πληροφορούμεθα προς μεγάλη έκπληξή μας ότι υπάρχουν «δύο πολιτικές λογικές στη Ρηγίλλης», δυο «γραμμές» που λέει και ο απλός κόσμος, δυο βιλαέτια που θα έλεγε και ο φίλος μας ο Ταγίπ. Οι οποίες «δυο πολιτικές», όπως μας πληροφορεί η εφημερίδα,  εκδηλώθηκαν και στο θέμα των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση και στο θέμα της επίσκεψης Ερντογάν - δηλαδή σε δύο κρισιμότατα ζητήματα πολιτικής.

Βέβαια υπήρχαν και άλλα παρόμοια δημοσιεύματα στο πρόσφατο παρελθόν τα οποία περιγράφουν ανάλογες καταστάσεις (πχ στο ΒΗΜΑ). Για πρώτη φορά όμως μας παρέχεται όχι μόνο πλήρης …ονοματολογία για το τι πρεσβεύει ο κάθε συνεργάτης του κ. Σαμαρά, αλλά αποκαλύπτεται και «μια έντονη σύγκρουση επιχειρημάτων» (στην γλώσσα του απλού λαού αυτός λέγεται «καυγάς»).

Φυσικά σε ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας όπως είναι η ΝΔ όχι μόνο είναι λογικό, αλλά πρέπει να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Στην προκειμένη περίπτωση όμως το δημοσίευμα περιγράφει μια σύγκρουση στο άμεσο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά, όχι για θέματα τρέχουσας επικαιρότητας αλλά για καίρια ζητήματα πολιτικής και ιδεολογία όπως η Τουρκία και το ΔΝΤ. Κι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει.

Δεν θα σχολιάσουμε περισσότερο το δημοσίευμα. Θα εκφράσουμε μόνο τον θαυμασμό μας προς την δημοσιογράφο που είναι σε θέση να γνωρίσει τόσες λεπτομέρειες, αφού δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το διέρρευσε κάποιος.

Θα πούμε επίσης  ότι καθίσταται πλέον προφανές ότι η  δήλωση Σαμαρά «θα τα αλλάξω όλα» δεν θα πρέπει να αφορά μόνο το παρελθόν, αλλά και το παρόν. Κυρίως επειδή αν έβαζαν σήμερα να ψηφίσουν τους 800.000 που τον εξέλεξαν αρχηγό της ΝΔ θα έλεγαν ΟΧΙ στο ΔΝΤ, την επίσκεψη Ερντογάν και σε πολλά άλλα ορατά πλέον δια γυμνού οφθαλμού.

Διαβάστε το δημοσίευμα:

Μακρύ το παρασκήνιο για να αποφασίσει η Ν.Δ. τη θέση της επί των οικονομικών μέτρων και της έλευσης του κ. Ερντογάν

Στο μακρύ και επίπονο παρασκήνιο που προηγήθηκε της απόφασης για καταψήφιση των μέτρων αποτυπώθηκαν ανάγλυφα οι δύο πολιτικές λογικές που ενυπάρχουν και η έντονη σύγκρουση επιχειρημάτων τα οποία αρθρώθηκαν εκατέρωθεν. Σχεδόν από την πρώτη στιγμή που μπήκε το δίλημμα για τη στάση που θα τηρήσει η Νέα Δημοκρατία στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, ο σύμβουλος του προέδρου κ. Χρ. Λαζαρίδης, ο εκπρόσωπος Τύπου Παν. Παναγιωτόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου κ. Γ. Μουρούτης τάχθηκαν υπέρ του όχι, προβάλλοντας τρία βασικά επιχειρήματα: Ότι ούτως η άλλως τα μέτρα θα περάσουν και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνει η Ν.Δ. «την ουρά» της κυβέρνησης, ότι πολύ σύντομα θα αποδειχθεί η ορθότητα της κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αποτελεσματικότητα και την επάρκειά τους και ότι η Ν.Δ. είναι το μόνο αστικό και μεγάλο κόμμα που μπορεί συν τω χρόνω να συσπειρώσει γύρω της όλες τις δυνάμεις που αντιδρούν στα όσα αυτήν την περίοδο δρομολογούνται για τη χώρα.

Στην αντίπερα όχθη, οι σύμβουλοι κ. Θ. Βάρδας, και Ι. Μουρμούρας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας, αλλά και ο τομεάρχης Εξωτερικών κ. Δημ. Αβραμόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σαμαρά καθηγητής Κ. Αρβανιτόπουλος, εκτιμούσαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να πει ναι επί της αρχής του νομοσχεδίου και στη συνέχεια να καταψηφίσει τα άρθρα, προκειμένου αφενός να κινηθεί παράλληλα με την ευρωπαϊκή απαίτηση για λήψη μέτρων και ταυτοχρόνως να μην ταυτιστεί με τις επιλογές της κυβέρνησης. Στον χρόνο που απαιτήθηκε μέχρι την οριστικοποίηση της απόφασης πέρασαν από το γραφείο του κ. Σαμαρά πολλά στελέχη, ενώ ο γραμματέας της Κ.Ο. κ. Κ. Τασούλας, έπειτα από σχετική διερεύνηση, μετέφερε στον αρχηγό του κόμματος ότι η πλειονότητα των βουλευτών της Ν.Δ. τάσσεται υπέρ του όχι. Θερμοί υποστηρικτές του ναι επί της αρχής ήταν μόνον οι βουλευτές που διατηρούν στενή πολιτική σχέση με την κ. Μπακογιάννη, καθώς και ορισμένοι πρώην υπουργοί που έχουν ενταχθεί στις ομάδες εργασίας της Ρηγίλλης, όπως οι κ. Κ. Χατζηδάκης, Ν. Δένδιας κ.ά., οι οποίοι, όμως, συντάχθηκαν με τη θέση του κόμματος, χωρίς να δημοσιοποιήσουν τη διαφωνία τους με αυτήν.

Πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονταν σε πρώτη φάση οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, που αντιλαμβάνονταν ότι τυχόν καταψήφιση του πακέτου θα ήταν σε δυσαρμονία με τη στάση που είχε τηρήσει προεκλογικά ο ίδιος.

Στην πορεία, ωστόσο, μετέβαλαν άποψη. Μάλιστα, ο στενότερος εκ των συνομιλητών του πρώην πρωθυπουργού Ευαγγ. Αντώναρος επισκέφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το γραφείο του κ. Σαμαρά. «Πρόεδρε, να καταψηφίσουμε το πακέτο» λέγεται ότι είπε ο κ. Αντωναρος απευθυνόμενος στον αρχηγό. Ανάλογη άποψη είχε και ο πρώην υπουργός κ. Ευαγγ. Μεϊμαράκης, ο οποίος συνάντησε τον κ. Σαμαρά για να του πει ότι κατά την άποψή του το ΠΑΣΟΚ «μπλοφάρει» και ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να μείνει σταθερή στο «όχι στα μέτρα».

Ανάλογο ιδεολογικό μπρα ντε φέρ παίχθηκε στη Ρηγίλλης και εν όψει της έλευσης του Τούρκου πρωθυπουργού, με τους σκληρούς να υπογραμμίζουν τις «κόκκινες γραμμές» και τους απέναντι να υποστηρίζουν ότι αυτή η συζήτηση δεν έχει νόημα, αφού «οι κόκκινες γραμμές έχουν γίνει ήδη ρόζ από τον ίδιον τον κ. Ερντογάν»... Στο θέμα αυτό, πάντως, η τελική στάση που επελέγη ήταν κάπου στη μέση...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100040_16/05/2010_401265

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 16/05/2010 15:53:54

  Τι δυο γραμμές υπήρχαν ρε μάγκες; Μια γραμμή υπήρχε και μια ουρά με την άποψη του Ψυχραιμία :P :D

 2. Σωτ. Μητραλ. avatar
  Σωτ. Μητραλ. 16/05/2010 15:54:23

  Κάποτε τὴν ἀγαποῦσα αὐτὴν τὴν ἐφημερίδα.

  • tzager avatar
   tzager @ Σωτ. Μητραλ. 16/05/2010 18:33:55

   Τώρα διάβαζε το Παρόν του Κουρή. Πιο πολύ σου ταιριάζει ιδεολογικά...

   • task avatar
    task @ tzager 16/05/2010 21:29:51

    ενω εσύ που εισαι μεγαλωμένος με την Αυριανή έχεις αποκτήσει άλλο επίπεδο.

 3. GreenHorses avatar
  GreenHorses 16/05/2010 16:30:25

  Υπομονή μέχρι τις εκλογές δεν θα υπάρχει ούτε η ουρά.

 4. Los Lostrellos avatar
  Los Lostrellos 16/05/2010 17:04:19

  ""Ανάλογο ιδεολογικό μπρα ντε φέρ παίχθηκε στη Ρηγίλλης και εν όψει της έλευσης του Τούρκου πρωθυπουργού, με τους σκληρούς να υπογραμμίζουν τις «κόκκινες γραμμές» ""

  Τι λε ρε παιδί μου, τόσο σκληρή ιδεολογική μάχη στη Ρηγίλλης ε;
  Ιδεολογικό bra de fer λοιπόν... ή μήπως μιλάμε για άνευ ορίων ιδεοψυχαναγκαστικό aynan de fer;

  Ποια είναι η ιδεολογία ακριβώς γύρω από την οποία έγινε η μεγάλη μάχη;
  Μήπως ο ..μεσαίος χώρος (ο ποιος;); Ή μήπως η μέθοδος προσέγγισης της bravogioργάκειου αλλά ΚΑΙ αλογοσκούφειου "παγκόσμιας διακυβέρνησης";

  Αχ αυτά τα παιδιά, το homework το μαθαίνουν παπαγαλία όταν επρόκειται να πάνε στον economist να δώσουν exams τα χρυσά μου, όταν δε θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο όμως γιατί θα πέφτουν φάπες, τι ποίημα θα λένε στον εξαγριωμένο ιθαγενή; Είδωμεν...

  • tzager avatar
   tzager @ Los Lostrellos 16/05/2010 18:37:47

   Στον Αβραμόπουλο μη ξεχάσετε να αναθέσετε τα Ελληνοτουρκικά μιας και είναι πολύπειρος και πιστεύω ο,τι σε καμιά πενηνταριά χρονάκια τα ίδια θα κουβεντιάζουμε...

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ tzager 16/05/2010 18:43:49

    Μπα πριν τον Αβραμόπουλο προηγείται και υφίσταται το

    ΠΑ.ΘΟ.Κ

    ΠΑγκαλος
    ΘΟδώρα
    Καρατζαφέρης

    υπάρχουν αλλού πολιτικά ορθοί ... στην εννοιολογική εξήγηση των όρων δυσκολεύομαι...

   • task avatar
    task @ tzager 16/05/2010 21:41:44

    για την ώρα είμαστε καλυμμένοι ,τα ελληνοτουρκικά τα έχει αναλάβει προσωπικώς ο Ραν Ταν Πλαν , τώρα δε που θα μάθει και τούρκικα ποιός τον πιάνει , γιατι τα ελληνικά βλέπω του πέφτουν κομμάτι βαριά , ειναι και .....της διασποράς βλέπεις.

 5. tzager avatar
  tzager 16/05/2010 18:32:16

  Καλά ψάξε να βρεις σήμερα τους 800000 και κάνε κανένα δημοψήφισμα για το ΔΝΤ και τη Τουρκία...

  Ελλάς-Τουρκία Συμμαχία!

 6. oldmen avatar
  oldmen 16/05/2010 21:35:06

  Μισή αλήθεια λέει η αρθρογράφος. Λαζαρίδης και Μουρούτης ήταν υπέρ του ΟΧΙ.
  Ο Παναγιωτόπουλος ηταν υπέρ του ΝΑΙ, μαζι με τους υπόλοιπους, πλην του Βάρδα.
  Ή δεν της μετάφεραν σωστά τις πληροφορίες ή ήταν "προβληματική" η τηλεφωνική γραμμή και δεν άκουσε καλά!!!

  Όσο για τις γραμμές στη Ρηγίλλης, υπάρχουν η εξής ...μια.
  Αυτή που εκπορεύεται από το Σαμαρά.
  Και καμιά άλλη.
  Τελεία και παύλα.
  Όποιος διαφωνεί ας μας το πεί. Φωναχτά, μην παρακούσουμε και εμείς...

 7. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 16/05/2010 23:44:46

  Εκεί στη Ρηγίλλης να προσέξουν τις γραμμές να μην έχουμε καμμιά ...μετωπική...
  Ποιός τα δίνει αυτά στη δημοσιότητα;
  Είναι δυνατόν να διαρρέουν με λεπτομέρειες αυτά που συζητάει ο πρόεδρος με τους στενούς του συνεργάτες;
  Και προφανώς δεν τα έδωσαν οι άνθρωποι που είναι δίπλα του από παλιά...

 8. TopGunZ avatar
  TopGunZ 17/05/2010 10:24:15

  Ναι, ναι δυο γραμμές...ένας αεροδιάδρομος και μια τρίχα κατσαρή...κι αυτή φύσηξε αεράκι και έφυγε από το παράθυρο...

  Με τούτα και με κείνα όμως παιδιά δεν βγαίνει άκρη. Πρέπει κάτι να γίνει με την επικοινωνία. Ήδη παλιοί ΝΔίτες μιλάνε για καταστροφή της παράταξης και για 5άρια, 10άρια και 15άρια για Καρατζαφέρηδες και Ντόρες! Δεν ψηφίζω και όλοι ίδιοι είναι και τέτοια! Αλλά οι ΠΑΣΟΚΟΙ εκεί! Γιωργάρας κι ας μας βιάζει οθωμανικά και πολλαπλώς! Ήμαρτον!

  Πρέπει να βρει πάτημα ο Αντώνης στο χώρο των ΜΜΕ, δυστυχώς το ίντερνετ δεν φτάνει!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.