Σύγκρουση Παπανδρέου-Βενιζέλου
31/03/2014 11:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σύγκρουση Παπανδρέου-Βενιζέλου

«Αυτό που έκανες ήταν πολιτική αλητεία» φέρεται να είπε ο Ευ.Βενιζέλος στον Γ.Παπανδρέου, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι.

Απάντηση στα όσα δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος, αντιδρώντας στην απόφαση Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο για τις τράπεζες έδωσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με δήλωσή του.

Η δήλωση του Γ.Παπανδρέου έχει ως εξής:
«Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε...
Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί. Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό.»

Το «όχι» του Γ.Παπανδρέου, καθώς και το «παρών» του Απ.Κακλαμάνη στο άρθρο για τις τράπεζες προκάλεσε την οργή του Ευ.Βενιζέλου, ο οποίος δήλωσε ότι κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εμφανίζεται ως «δήθεν πιο ευαίσθητος» από τους άλλους, ειδικά όταν δεν έχει εκφράσει την αντίθεσή του με το εν λόγω άρθρο νωρίτερα. Έκανε, δε, λόγο για «υποκρισία και προσωπικά πολιτικά παιχνίδια» που κρίνονται από την παράταξη και τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος, φανερά οργισμένος, επισκέφθηκε τον Γ.Παπανδρέου στο γραφείο του και μεταξύ τους σημειώθηκε έντονος διάλογος.

«Αυτό που έκανες ήταν πολιτική αλητεία» φέρεται να είπε ο Ευ.Βενιζέλος στον Γ.Παπανδρέου, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος επέστρεψε στο γραφείο του, όπου είχε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο και εξετάστηκε ακόμη και το ενδεχόμενο διαγραφής του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, δεδομένης και τησ διαγραφής Κακλαμάνη από τη ΝΔ, κάτι που αφήνει την κυβερνητική πλειοψηφία με 152 βουλευτές, μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις.

Κατόπιν αυτών, εκδόθηκε η ανακοίνωση του Ευ.Βενιζέλου, με την οποία αποδοκιμάζονται τόσο ο Γ.Παπανδρέου, όσο και ο Απ.Κακλαμάνης.

Η δήλωση του Ευ.Βενιζέλου για τις διαφοροποιήσεις των Γ.Παπανδρέου και Απ.Κακλαμάνη έχει ως εξής:

«H KO του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο. Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ.

»Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια.

»Κανένα άλλωστε μέλος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

»Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.

»Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε. Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231307463

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 31/03/2014 12:09:03

  Θύμωσε τόσο πολύ ο Βαγγελάκης;...

  • ελλην π. avatar
   ελλην π. @ Κυθήριος 31/03/2014 13:20:15

   Πάλι καλά που δεν απεκάλεσε τον Γιωργάκη χοντρό...

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ ελλην π. 31/03/2014 13:53:14

    Aλλιώς θα ήθελε να τον πεί,αλλά σεβάστηκε τη μαμά του...

 2. sender avatar
  sender 31/03/2014 13:10:13

  Ωστε το Πασοκ δεν φέρει καμία ευθύνη και σηκώνει χωρίς να φταίει το βάρος της κρίσης.Καλύτερα ο κ.Βενιζέλος να είχε επισημάνει στον άλλον,ότι η συγκυβέρνηση τους δίνει μια ευκαιρία να ξεπλύνουν τα ανομήματα και το ένοχο παρελθόν τους,και ότι πρέπει να είναι ευγνώμονες γι'αυτό.Μην προκαλούν και παρουσιάζονται όψιμα ως θύματα.Πόση αμηχανία και εκνευρισμό προκαλούν στην κυβέρνηση με τα καπρίτσια τους και την έλλειψη αυτογνωσίας τους,που αποσταθεροποιούν τον εύθραυστο κυβερνητικό σχηματισμό και γεμίζουν θυμό τους ψηφοφόρους της ΝΔ,που δεν ξεχνούν αλλά την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι,υπομένουν,αλλά έως πότε.

 3. Aegean times avatar
  Aegean times 31/03/2014 13:30:57

  Εχουν κριθεί ήδη από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο Μπένι.

 4. Π.Κ. avatar
  Π.Κ. 31/03/2014 14:03:44

  Πλάκα- πλάκα δικαιώνεται ο ΓΑΠ.....Η συγκυβέρνηση τα δίνει όλα εκεί που τα δίνει και ο Λαός πεθαίνει για να σωθούν οι γνωστοί....άγνωστοι νταβαντζήδες.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Π.Κ. 31/03/2014 17:56:40

   Αστειεύεσαι προφανώς. Μιλάς υπέρ του κολλητού του Σόρος που μπαινόβγαινε στο γραφείο του πρωθυπουργού; Μιλάς υπέρ αυτού που επί 8 μήνες έκανε σπατάλες αντί να πάρει μέτρα και μετά ξαφνικά μας έχωσε στο ΔΝΤ και συνδιαλεγόμαστε 4 χρόνια τώρα με τον Τόμσεν τον οικονομικό δολοφόνο; Για να ξυπνήσουμε από το λήθαργο και να πάψουμε να σκεπτόμαστε με αυτόματο πιλότο. Υπάρχουν γεγονότα και αποδείξεις που όποιος τα θυμάται βγάζει πανεύκολα και σίγουρα συμπεράσματα. Και τώρα αποδεικνύεται ακόμη πιο περίτρανα το πόσο ηλίθιο είναι αυτό που λέει ο Καμμένος για συνεταιράκια ΓΑΠ-Σαμαρά. Για να μην ξεχνιόμαστε με τον λαϊκιστή...

  • Ταξιδιωτης avatar
   Ταξιδιωτης @ Π.Κ. 31/03/2014 20:40:53

   Ο Γαπ τι ακριβως εκανε ως πρωθυπουργος εναντιον της διαπλοκης ωστε να θεωρηθει οτι δικαιωνεται;Συγκρουστηκε μαζι της;Τουλαχιστον με τη σημερινη κυβερνηση οδηγηθηκανε στην δικαιοσυνη και τους επιβληθηκε τσουχτερο προστιμο δυο γνωστοι μεγαλοκαναλαρχες.Με την κυβερνηση Παπανδρεου ποιος απο ολους αυτους τους κρατικοδιαιτους ολιγαρχες που ταχα πολεμησαν τον Γαπ οδηγηθηκαν στην δικαιοσυνη; Ποια ηταν η σταση των τηλεοπτικων καναλιων απεναντι στον Γαπ την περιοδο που η χωρα εμπαινε στο ΔΝΤ;Μηπως θυμουνται ολοι οι πρωην υπουργοι του πασοκ που τωρα ριχνουν λεκτικους κεραυνους κατα της διαπλοκης την σταση των μμε τον πρωτο χρονο; Μηπως ο πρωην υπουργος Ραγκουσης και αλλοι πρωην Παπανδρεικοι ΚΑΙ ΟΙ δημοσιογραφοι διαφορων μπλογκ του διαδυκτιου που ριχνουν λεκτικους κεραυνους τωρα κατα της διαπλοκης δεν θυμουνται καλα; Το γνωστο παραμυθι απλως προσπαθουν να περασουν οι Παπανδρεικοι οτι τους εριξαν τα συμφεροντα,οτι φταιει αποκλειστικα η κυβερνηση Καραμανλη για το υψηλο χρεος και οτι δεν μπορουσε να κανει διαφορετικα ο Γαπ.Αυτοι παρουσιαζονται λες και δεν εχουν κυβερνησει ποτε και οτι εδωσαν μαχη κατα των συμφεροντων. Αυτους που αποκαλει ο Ραγκουσης και οι υπολοιποι πρωην υπουργοι του Γαπ ως διαπλοκη που η σημερινη κυβερνηση συμφωνα με καποιους Παπανδρεικους εξυπηρετει ειναι οι ιδιοι που μεσα απο τα καναλια που ελεγχουν προσπαθησαν να περασουν στον κοσμο οτι για την κριση φταιει κυριως η κυβερνηση Καραμανλη και οτι το πρωτο μνημονιο που εφερε ο Γαπ ειναι μονοδρομος.Ενω δεν ελλειψαν τα διθυραμβικα σχολια απο τα μμε για το προγραμμα των 100 ημερων του Γαπ.

 5. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 31/03/2014 14:43:54

  Εγω συμφωνω και με την αντιδραση και με τη σταση του Βενιζελου και πιστευω οτι πρεπει να προχωρησει σε διαγραφες Δεν μπορει να λειτουργησει ενα κομμα οπου ο Αρχηγος του κοιταει συνεχως πισω απο την πλατη του,μην τον καρφωσει κανενας.Ειναι γνωστο πως ο Παπανδρεου εχει δικη του ομαδα μεσα στο Πασοκ και απο το πρωι μεχρι το βραδυ πριονιζουν ....

  • Aegean times avatar
   Aegean times @ Μεγάλες στιγμές 31/03/2014 15:17:47

   Σκέψου να σκάσει κάτω ο Βενιζέλος από το πριόνισε - πριόνισε τι πάταγος έχει να γίνει.

 6. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 31/03/2014 15:10:59

  https://www.youtube.com/watch?v=2TAl18lmpbg

 7. DIMX avatar
  DIMX 31/03/2014 16:21:55

  Χθες το βράδυ ο Βενιζέλος τελείωσε για το Πασοκ και μετα τις εκλογές του Μαΐου με το καλο να τον δεχτείτε στην Νεα Δημοκρατία ή την Νέα Ελλάδα .

  • Αγρότης avatar
   Αγρότης @ DIMX 31/03/2014 22:03:32

   Ολόκληρο?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.