#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/02/2008 18:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σύγκρουση Καραμανλή - Ντόρας;

Οξύνονται όπως φαίνεται οι διαφωνίες Καραμανλή – Ντόρας για το θέμα των Σκοπίων, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για «σύγκρουση», αλλά δεν μπορούν προς στιγμήν να επιβεβαιωθούν. Ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι επιμένει στο «βέτο», ενώ η υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται αποφασισμένη να περάσει την πρόταση των Αμερικανών για διπλή ονομασία. Διαφωνούν επίσης στην συμμετοχή της Ελλάδος στην ειρηνευτική δύναμη στο Κόσσοβο, την οποία υποστηρίζει η Ντόρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Μαξίμου δεν φαίνεται να διάκειται αρνητικά στην πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη για δημοψήφισμα. Εξερχόμενος από το γραφείο της υπουργού Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση Νίμιτς, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ δήλωσε: «Επειδή αυτό που πρόκειται να γίνει αυτές τις ημέρες αφορά την πατρίδα μας και την ιστορία δεν νομίζω ότι είναι μια εύκολη υπόθεση που μπορούν να αναλάβουν τα κόμματα. Πρέπει να καταφύγουμε στον ελληνικό λαό». Επικαλέστηκε επίσης σφυγμομετρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες άνω του 80% του ελληνικού λαού δεν θέλει υποχωρήσεις που θα θίγουν την αξιοπρέπεια της χώρας και πρόσθεσε «συντάσσομαι με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έκανε  νέα παρέμβαση στα εθνικά θέματα. Κατά την ομιλία του σε επίσημο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμή του στη Λέσχη Αξιωματικών, στα Ιωάννινα, είπε, μεταξύ άλλων: «Οφείλουμε όλοι μας να διατηρήσουμε ζωντανή την παρακαταθήκη και την πολύτιμη κληρονομιά των αγώνων και των θυσιών που απαιτήθηκαν για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία, για να μην σβήσουν τα καντήλια της μνήμης».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Anonymous avatar
  Anonymous 21/02/2008 19:18:31

  Αχώνευτο Μητσοτακέϊκο..
  Φοβάμαι πώς ότι δεν μπόρεσε να κάνει το '93
  θα το κάνει τώρα.

  Πούλησε ή προσπαθεί να πουλήσει το όνομα
  για μια προθυπουργεία....

  Θα τα δούμ όλα σύντομα.
  Τώρα κρύβεται πίσω από την μυστικότητα ...
  αλλά ως πότε...

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 21/02/2008 19:32:29

  Το μητσοτακέικο καλώς ή κακώς επιβιώνει κι έχει και λόγο, βαρύνοντα μάλιστα, στα πράγματα της χώρας.

  το όνομα δεν το πούλησε το 93. Ας είναι καλά ο έρημος ο Λάλας που με τις πληροφορίες που έδινε τους ξελάσπωσε τότε.

 3. Le canard avatar
  Le canard 21/02/2008 19:41:23

  Το θυμάστε το Ουράνιο Τόξο; Ριξτε μια ματιά στο Δελτίο Τύπου τους:

  "Φλώρινα /Lerin 21/02/2008
  21 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα Της Μητρικής Γλώσσας.
  Η 21η Φεβρουαρίου κάθε έτους καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ σαν παγκόσμια μέρα μητρικής γλώσσας. Με συνθήματα όπως «είναι σημαντικό να διατηρήσεις τη μητρική σου γλώσσα» και «κάθε γλώσσα έχει τη δική της αξία, καμιά δεν είναι καλύτερη από την άλλη» σε πολλές χώρες του κόσμου γίνεται μια προσπάθεια ενθάρρυνσης και σε αρκετές περιπτώσεις ενίσχυσης με συγκεκριμένα μέτρα, των «ξεχασμένων γλωσσών», αυτών που «κυνηγήθηκαν» ή αυτών που «σβήνουν» μέρα με τη μέρα.

  Στα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, σε ορισμένα μάλιστα είναι σε προχωρημένο στάδιο, μέτρα για την προστασία, διατήρηση και καλλιέργεια των λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών και σε μερικές περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

  Στην Ελλάδα αντίθετα η κατάσταση στο ζήτημα αυτό ήταν και είναι απελπιστική. Οι λιγότερο ομιλούμενες γλώσσες σήμερα, όπως Μακεδονική, Τουρκική, Βλάχικη, Αρβανίτικη δεκαετίες πριν αποτελούσαν μητρική γλώσσα του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού αυτής της χώρας. Μια σειρά όμως από απάνθρωπα και εξευτελιστικά για την ανθρώπινη ύπαρξη μέτρα και ενέργειες του ελληνικού κράτους όλο αυτό το διάστημα με σωματική και ψυχική βία, διωγμούς, ανταλλαγές πληθυσμών, μαζικές εκκαθαρίσεις ολόκληρων χωριών, εξαναγκασμούς σε προσφυγιά και μετανάστευση περιόρισε δραματικά τον αριθμό αυτών που χρησιμοποιούν τις γλώσσες αυτές.

  Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον και στην Ελλάδα να παρθούν από το κράτος συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης των γλωσσών αυτών, εισαγωγή τους στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και άνοιγμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου στις γλωσσικές κοινότητες της χώρας μας.Είναι χρέος της πολιτείας και αποτελεί κριτήριο δημοκρατικότητας και προάσπισης ανθρωπινών δικαιωμάτων και της ελληνικής κοινωνίας.
  Το Γραφείο Τύπου".

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 21/02/2008 20:03:51

  Αυτοί οι ''Μακεδόνες'' που λες ανώνυμε ήταν μονίμως πέμπτη φάλαγγα. Συνεργάστηκαν και με τους Γερμανούς και με τους Βούλγαρους και με ότι θες. Έλληνες δεν είναι.

 5. Nick avatar
  Nick 21/02/2008 22:25:47

  Ψάξε και στο Google για τους Τσάμηδες που συνεργάστηκαν με τους Ναζί. Από εκεί θα βρείς και πληροφορίες για τους Αλβανούς του Κοσυφοπεδίου που συνεργάστηκαν με τους Ναζί εναντίον των Σέρβων.

 6. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 21/02/2008 22:51:09

  Κοίτα στο μπλογκ μου ίσως να υπάρχει κανένα λινκ στα σχόλια στο σχετικό ποστ. Πάντως κάπου το είχε πάρει το μάτι μου τότε που έγραφα το ποστ μου. Δε θυμάμαι όμως που. Οι Βούλγαροι δεν ήταν σύμμαχοι των Γερμανών? Οι Βούλγαροι δεν ήταν εχθροί? Δε συνεργάστηκαν με εχθρούς αδιάφορα με ποιους? Γιατί είναι εξορία ξέρεις? Έκανε τότε λάθη το ΚΚΕ παρασυρμένο από τους ευρωκομμουνιστές (Παλιό ΚΚΕεσ. και σημερινό ΣΥΡΙΖΑ)και μίλησε για αυτόνομη Μακεδονία και τα σχετικά πράγματα. Αυτά μετά το ΚΚΕ τα κατάλαβε και γι αυτό απέβαλε αυτούς, που τα έλεγαν και που το οδήγησαν στον εμφύλιο και γι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να ενωθούν. Πιασμένοι από τα λάθη του ΚΚΕ στράφηκαν κατά της Ελλάδας προσπαθώντας μαζί με τους Βούλγαρους να αποσπάσουν το βόρειο τμήμα της. Γι αυτό πήγαν εξορία. Τι τους θέλουμε λοιπόν? Να κάτσουν εκεί που είναι. Όσοι ήταν Έλληνες επέστρεψαν κι εντάχθηκαν στην κοινωνία.

 7. Suhoi avatar
  Suhoi 21/02/2008 22:52:21

  Βασικός στόχος αυτών των οργανώσεων (Ουράνιο Τόξο από ελληνικής πλευράς) και άλλων από τη μεριά των Σκοίων (κυρίως στο Μοναστήρι) είναι η αναγνώσριση "Μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα. Κάτι που, εμμέσως πλήν σαφέστατα, έχουν υποστηρίξει οι κατά καιρούς αμερικανοί πρέσβεις στην Αθήνα, οι οποίοι μάλιστα είχαν σπεύσει να επισκεφθούν και κάποιες περιοχές της ΒΔ Ελλάδας και να συναντηθούν με "μειονοτικούς". Είναι βέβαιον λόιπόν, ότι με την αναγνώριση "μακεδονικής μειονότητας" από τη μιά, και την πίεση των Ελλήνων ¨"Μακεδόνων" που ζούν στα Σκόπια, για επιστροφή στην Ελλάδα από την άλλη, σε συνδυασμό με ενδεχόμενη ονομασία της γείτονος ως "Μακεδονίας", θα ανοίξει μιά νέα φάμπρικα. Και ενδεχόμενα στο μέλλον, οι αλλυτρωτισμοί να βρούν έδαφος για να πατήσουν. Αυτό είναι βέβαια, ένα ακραίο σενάριο. Αλλά, μην ξεχνούμε, πολλές φορές οι Σλάβοι της Ελλαδας χρησιμοποιήθηκαν από ξένα συμφέροντα (π.χ. Βουλγαρία).

  Αυτό είναι η μιά πλευρά. Η άλλη αφορά μιά ιστορική αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί -αργά ή γρήγορα- με κάποιον τρόπο (να τον δούμε). Οι Σλάβοι της Βόρειας Ελλαδας που έφυγαν μαζί με τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (θυμάστε τις λαθεμένες, όπως το ίδιο έχει αναγνωρίσει, θέσεις του ΚΚΕ για το "Μακεδονικό"), έχουν δικαίωμα να επιστρέψουν στις εστίες τους. Οχι μόνον αυτοί, αλλά και εκείνοι που συνέχισαν να διώχνονται και επί Χούντας. Σαφώς η λύση πρέπει να βρεθεί σταδιακά. Ομως, είναι κρίμα να χαρίζουμε σε σκοπιανούς αλλυτρωτικούς κύκλους αυτούς τους ανθρώπους. Να σημειωθεί ότι μεταξύ αυτών ένας μεγάλος πυρήνας αποτελείται από "γενίτσαρους", άκρως ανθέλληνες. Οι περισσότεροι όμως, ιδιαίτερα μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το μόνο που ήθελαν ήταν να φύγουν από την κόλαση, κυρίως για την Ελλάδα. Σημειώστε ότι σχεδόν όλα τα νότια Σκόπια αποτελούνται από τέτοιους ανθρώπους.

 8. Σπύρος avatar
  Σπύρος 22/02/2008 03:02:33

  ο Κυριος Ποπώφ-Βοσκόπουλος έχει υιοθετηθεί απο το blog τού Νικου Δήμου..
  Οσοι άπιστοι το επισκεφθούν θα καταλάβουν οτι το Ουράνιο Τοξο είναι μόρφωμα Εθνικής Μειοδοσίας..
  Φυσικά υποστηρίζεται απο τούς γνωστούς ΄φωταδιστές ΄και τούς Ιους...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.