#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/01/2013 15:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σόιμπλε προς Τσίπρα: Δεν υπάρχει εναλλακτική από το πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας

(Μάθε Παιδί μου (Αλέξη) Γράμματα)Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα προς τον αρχηγό της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση με επικεφαλής τους συντηρητικούς.

"Ο υπουργός Σόιμπλε είπε κατηγορηματικά στον κ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την ... εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Ο υπουργός Σόιμπλε κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί", δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή του υπουργείου.

Δεν ξέρουμε τι περίμενε παραπάνω από αυτό το τετ α τετ ο κ. Τσίπρας, ωστόσο, θα πρέπει να είναι πανευτυχής από ένα και μόνο γεγονός: Ό,τι από πρόεδρος του 15μελούς κατάφερε να δει από κοντά τον Σόιμπλε και να αρθρώσει 2-3 κουβέντες πριν φάει την κρυάδα των Γερμανών.

Διότι η σκληρή πραγματικότητα δεν κρύβεται στις ζούγκλες του Αμαζονίου, αλλά στην καθημερινότητα, στο πώς θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, στα δάνεια που παίρνει η Ελλάδα. Κι εκεί ο Τσίπρας σε... άπταιστα ελληνικά σίγουρα δε θα είχε και πολλά να αντιπαρατάξει στον Σόιμπλε.

Και , καλά θα μου πείτε,  έφτασε ο Αλέξης μέχρι το Βερολίνο για να πάρει μια τέτοια απάντηση;

Δεν είχε εικόνα από την Ελλάδα;

Προφανώς και ήξερε ο -μαθημένος στις προβοκάτσιες- πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πήρε αυτήν ακριβώς την απάντηση που ήθελε από τον Σόιμπλε.

Αυτήν ακριβώς την απάντηση που του είχαν υποδείξει οι επικοινωνιολόγοι του πως πρέπει να πάρει: "Μια απάντηση "επιθετική" που θα εκφράζει το αντι-γερμανικό κλίμα που είναι διάχυτο στην ελληνική κοινωνία..μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει"..τον συμβούλεψαν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες του antinews.

Προφανώς δεν έχουν διαβάσει τόσο καλά τις τάσεις της κοινωνίας που όλο και περισσότερο επιζητά σταθερότητα και προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Η επίσκεψη του Α. Τσίπρα στο Βερολίνο μόνο τυχαία δεν είναι. Βερολίνο και Κουμουνδούρου έχουν κανάλια επαφής τους τελευταίους μήνες. Και δεν θα σταματήσει εκεί.

Η πολιτική στρατηγική έχει χαρτογραφήσει μία συγκεκριμένη διαδρομή ανά τον κόσμο (Βραζιλία Γερμανία, ΗΠΑ, οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για Ιταλία, Ρωσία) που θα έχει ως στόχο την αναβάθμιση του προφίλ του Α. Τσίπρα και την δημιουργία εντυπώσεων.

Προφανώς κάθε λόγος που αφορά στην ρεαλιστικότητα και άμεση εφαρμογή των προτάσεών του, δεν είναι ψηλά στη ατζέντα, ακριβώς γιατί δεν τον αφορά.

Σκοπός είναι η εσωτερική κατανάλωση και η πολιτική εκμετάλλευσή της.

Θ.

 Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γερμανίας, κ. Σόιμπλε

Είχα την ευκαιρία να έχω μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Του ανέλυσα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση. Του είπα ότι τα σχέδια της λιτότητας έχουν αποτύχει και στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Τα μνημόνια της λιτότητας τα  απέρριψε η ίδια η ζωή. Και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις. Να αντιμετωπίσουμε την εξαθλίωση την ανεργία, την άνοδο του φασισμού. Αυτός ο εφιάλτης δεν μπορεί να ξαναγυρίσει ούτε να επεκταθεί στην Ευρώπη. 

 

Οι διάφορες μας είναι πολιτικές, όχι προσωπικές. Εμείς έχουμε όραμα μια Κοινωνική Ευρώπη. Στόχος είναι η Ελλάδα να βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια και τους έλληνες και τις ελληνίδες να ζουν με αξιοπρέπεια, σε μια νέα Ελλάδα,  απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος και απαλλαγμένη από εκείνες τις δυνάμεις,  το  κοινωνικό και πολιτικό κατεστημένο, που μας οδήγησε ως  εδώ. Υπό αυτή την έννοια, για μας είναι σημαντικό τόσο να χαραχθεί μια εναλλακτική οικονομική πολιτική, όσο και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη για να μπορούν να σταθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ανοικοδόμηση του κράτους  και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Έχουμε όραμα μια νέα Ελλάδα, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής και αυτό το όραμα θα θελήσουμε να το κάνουμε πράξη.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 14/01/2013 16:06:10

  Γιαυτό χιονιζει Εδώ,μας επισκέφτηκε ο Αλέξης

 2. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 14/01/2013 16:29:59

  Είναι δεδηλωμένη η άποψη μου για ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, παρά ταύτα θεωρώ χρησιμότατη αυτή την παρέμβαση προς τους Γερμανούς , ώστε να ακουστεί και η υπόλοιπη φωνή των Ελλήνων και μάλιστα αυτών που ότι και να συμβεί δεν έχουν να χάσουν και πολλά πράγματα, ( ή νομίζουν ότι δεν έχουν να χάσουν-δεν έχει σημασία, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο).
  Οι Γερμανοί συνεπώς πρέπει να γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει πάντοτε ένας γενεσιουργός πυρήνας οικονομικού ...ατυχήματος, που θα οδηγήσει εμάς μεν στην καταστροφή, αλλά και την Ευρώπη σε άγνωστες και λίαν επικίνδυνες περιπέτειες!!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΝΤΙΝΟΣ 14/01/2013 16:54:38

   Συμφωνώ, ρεαλιστική και πολιτικά συνετή η εκτίμησή σας.

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/01/2013 16:53:32

  Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή δεν είναι πραγματικό κόμμα, με προγραμματική ενότητα και ξεκαθαρισμένο στόχο. Είναι σαν μαζικός χώρος. Θυμίζει πιό πολύ ετερόκλητο συνδικάτο - ή επιμελητήριο.
  Ως μηχανικό, μου θυμίζει αρκετά το ΤΕΕ με τα ετερόκλητα μέλη του. Δεν εννοώ τις ειδικότητες, αλλά την αντιφατική συνύπαρξη στο ίδιο επιμελητήριο και οιονει συνδικάτο, εργοδοτων και εργαζόμενων, μισθωτών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα με ελεύθερους επαγγελματίες, καρεκλοκένταυρων στελεχών της Δημόσιας διοίκησης με "μπλοκάκια", εταιρικών μετόχων και των εργαζομένων τους....
  Άν ήμουν πολιτικός και επέλεγα στη φάση αυτή τον ΣΥΡΙΖΑ ως προνομιακό χώρο παρέμβασης, θα πήγαινα εκεί για να κάνω ζύμωση. Θα τον αντιμετώπιζα όπως αντιμετωπίζεις έναν μαζικό χώρο. Και όταν ξεκαθάριζε κάπως, θα το ξανάβλεπα τι μπορεί να γίνει...
  Καταλαβαινω εύκολα τι πάει να κάνει ο Σοιμπλε: Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι ανεπαρκές και ασταθές για να τα βγάλει πέρα. Ανισόρροπο, τρελαμένο. Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει, δεν πρόκειται να υπάρξει εύκολα "δεύτερο πόδι" της σοσιαλδημοκρατικής κεντροαριστεράς στο ορατό μέλλον. Ο Σαμαράς αντέχει αλλά θα παραμένει υπερφορτωμένος. Πρέπει το σύστημα να εξισορροπηθεί. Επιχειρεί να κάνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έκαναν με την ΝΔ πέρισυ το χειμώνα.
  Εν τώ μεταξύ ο Μεγάλος Συνασπισμός στη Γερμανία (CDU+SPD) είναι όλο και πιό πιθανός.
  Ζητείται ρεαλιστική εξισορροπητική λύση και για την Ελλάδα, απο την παρούσα Βουλή.

 4. Νιόβη avatar
  Νιόβη 14/01/2013 17:13:16

  Δεν περίμενα από έναν «επαναστάτη» της πολιτικής να καταδεχθεί και να πάει ο ίδιος να υποβάλει τα διαπιστευτήριά του σ᾽ αυτούς που αντιμάχεται, στους εχθρούς. Δεν κάνω συγκρίσεις, βέβαια, αλλά μπορείτε να φανταστείτε τον Λεωνίδα να πηγαίνει στο στρατόπεδο του Ξέρξη παραμονή της μάχης των Θερμοπυλών για να του εκθέσει τις Ελληνικές θέσεις; Και τον Ξέρξη να τον χτυπά συγκαταβατικά στον ώμο και να του λέει «Ωραία τα λες, αλλά εμείς αύριο θα κάνουμε ντου; Είναι μονόδρομος η επίθεση για την Ελλάδα»; Και τον Λεωνίδα να βγαίνει από την σκηνή του Ξέρξη σαν το κουτάβι και μετά να δηλώνει στους τριακόσιους ότι είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση, αλλά δυστυχώς δεν τα βρήκαν; Και την ίδια μέρα να επιστρέφει στο παλάτι του στην Σπάρτη και να εξαπολύει μύδρους κατά των Περσών που κάνουν κακό στην Ελλάδα;

  Αλέξη, ακούστε με. Είτε εννοείτε είτε δεν εννοείτε όσα λέτε και διατρανώνετε πρέπει να μάθετε να ομιλείτε, αλλά και να πράττετε, ωσάν να τα εννοούσατε. Αν δεν μπορείτε ο ίδιος να κατανοήσετε την αντίφαση των πράξεών σας με τα λόγια σας, απολύστε τους συμβούλους σας (που ούτε κι αυτοί φαίνεται να παίρνουν χαμπάρι) και βρείτε άλλους. Αποφύγετε τις πολλές περγαμηνές, ειδικά αυτές εξ Αμερικής. Δεν βλέπετε πόσοι ηλίθιοι έχουν εκτραφεί στα περίφημα Πανεπιστήμιά της; Βρείτε πέντε ξύπνιους ανθρώπους να σας πούνε τι οφείλει να λέει και να πράττει (ή να παριστάνει ότι πράττει) ένας γνήσιος επαναστάτης και συνέλθετε. Εκτός κι αν μας δουλεύετε κι εσείς ψιλό γαζί, οπότε κινδυνεύετε να καείτε γρηγορότερα από ό,τι κάηκαν οι άλλοι διότι, εκτός του ότι μου φαίνεστε κομμάτι άμαθος, τα πρόβατα είναι λίγο πιο ψυλλιασμένα τώρα.

 5. alex23 avatar
  alex23 14/01/2013 19:30:15

  ισως αν θυμομασταν τα λογια του κ.τσιπρα* οταν παραδεχτηκε το γεγονος οτι ο συριζα εχει πλεον μια 'ταση στασιμοτητας' και που δικαιολογησε οτι 'οφείλεται στο γεγονός ότι είχε δημιουργηθεί μεγάλη προσδοκία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να εμποδίσει την κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα και θα ανατρέψει την πολιτική, αλλά διαψεύστηκε', θα βλεπαμε το επομενο βημα της πολιτικης επικοινωνιας του συριζα..ψαχνει να δημιουργησει προσδοκιες αλλαγης στον λαο και ξερει οτι δεν μπορει να το πετυχει αυτο χωρις εξωτερικη βοηθεια ή ανοχη και χωρις εσωτερικες συμμαχιες στην διαπλοκη..
  εξωτερικη βοηθεια με το να κανει επαφες με εδω με πρεσβειες και εξω με πολιτικους που φυσικα για καθε τι που ζηταει θα παιρνει και ενα θελω απο αυτους, εσωτερικη βοηθεια απο νεοκοπα δημοσιογραφικα τζακια και εφοπλιστες που θελουν να παρουν την θεση των παλιων χωρις να εμπλακουν αμεσα οι ιδιοι στην διαμαχη που θα ειχε τοτε 'θυματα'

  την ιδια ωρα δεν ξερουμε ακομα πως θα κινηθει με την περιπτωση της αοζ και της ρωσικης προσπαθειας για την ΔΕΠΑ και τα εξοπλιστικα, που ειναι ζητηματα που ενοχλουν τους ατλαντιστες και τους τουρκους οι οποιοι θα εβλεπαν με καλο ματι την ανατροπη της σημερινης πολιτικης καταστασης και την ελευση μιας εσωστρεφους πολιτικης αλα συριζα, που με αλλοθι την ελλειψη συμμαχιων λογω της αντιδραστικοτητας της στα μετρα του μνημονιου θα αναβαλλει την αοζ και τα εξοπλιστικα ωσοτου αυτοι εχουν βεβαιωθει οτι ολα ειναι οπως τα επιθυμουν..

  *οπως δηλωσε σε μμε που εχει καθημερινη και πολυπλευρη ενημερωση γυρω απο κομματα του λεγομενου αντιμνημονιακου χωρου, που αν ισχυε η αναλογια της παρουσιασης των κομματων βαση κοινοβουλευτικης εκπροσωπησης η νδ θα επρεπε να ειχε μολις και κατορθωσει να μπει στην βουλη

 6. someone avatar
  someone 14/01/2013 19:53:11

  ΤΕΛΙΚΑ εχετε δικιο ο τσιπρας ολο πορτα τρωει τα χριστουγεννα λατινικη αμερικη τωρα βερολινο και σε λιγο ουασιγκτον πριν απο το σαμαρα σε ΟΛΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΟΙ

 7. Hans avatar
  Hans 14/01/2013 20:14:37

  Ναι, αλλά από το Σεπτέμβριο και μετά, ο Σόιμπλε θα συμφωνεί με τον Τσίπρα.

 8. dim avatar
  dim 14/01/2013 21:01:18

  Ψευτόμαγκα Αλέξη, μπροστά στο Σόιμπλε έπαθες αλτσχάιμερ? Που πήγανε οι υποσχέσεις ότι μόλις γίνουμε κυβέρνηση, η πρώτη μας πράξη θα είναι με ένα μόνο νόμο να καταργήσουμε όλα τα μέτρα και να επαναφέρουμε τη κατάσταση εκεί που ήταν το 2009?

 9. dim avatar
  dim 14/01/2013 21:01:18

  Ψευτόμαγκα Αλέξη, μπροστά στο Σόιμπλε έπαθες αλτσχάιμερ? Που πήγανε οι υποσχέσεις ότι μόλις γίνουμε κυβέρνηση, η πρώτη μας πράξη θα είναι με ένα μόνο νόμο να καταργήσουμε όλα τα μέτρα και να επαναφέρουμε τη κατάσταση εκεί που ήταν το 2009?

 10. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 14/01/2013 21:39:03

  Ειναι απλα τα πραγματα.

  Απο την μια ο Alexis θελει να διατηρησει και το μεγεθος και την ποιοτητα του ελληνικου δημοσιου και της ελληνικης οικονομιας εκει που ηταν χωρις καμια αλλαγη, πραγμα αδυνατο.

  Ο Σοϊμπλε θελει να σταθεροποιησει τα δημοσιονομικα της Ελλαδος ακομη και αν διαλυθει ολοκληρη η χωρα προκειμενου να διατηρησει την ανοδο του ευρω για χαρη των μεγαλοκαταθετων και να εκμεταλλευτει την προσαρμογη της Ελλαδος για να πουλησει η τελευταια "τρελα κομματια" σε τιμη ευκαιριας στους Γερμανους μεγαλοκαταθετες με τα πολυ ακριβα τους ευρω.

  Σιχαινομαι και τους δυο. Η Ελλαδα δεν εχει σωτηρια.

  • Γεώργιος avatar
   Γεώργιος @ Φοιτητης 15/01/2013 08:06:07

   Φοιτητή, η απάντησή σου είναι ολίγον τι αταξική. Λες, η Ελλάδα δεν έχει σωτηρία. Όμως ,στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχουν κι αυτοί που συνεχίζουν την καλοπέραση και θα έλεγα με εντεινόμενους ρυθμούς. Είναι οι φοροδιαφευγοντες που το σύστημα δεν άγγιξε καθόλου, οι τραπεζίτες, μεγαλέμποροι, αεριτζήδες κάθε λογής, εφοπλιστές, μεγαλογιατροί, κ,λπ. Από την άλλη είναι ο λαός με συνεχώς περικεκομμένα δικαιώματα και μισθούς. Πρέπει να διαλέξεις, με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Δεν μπορείς να είσαι ουδέτερος, δεν είσαι αγράμματος.

 11. yellow avatar
  yellow 14/01/2013 22:47:43

  Δηλαδή τα ίδια είπε ο Σόιμπλε στο Σαμαρά και εμείς πανηγυρίζουμε που έτριψε τη μούρη του Τσίπρα;
  Δηλαδή το μνημόνιο είναι μονόδρομος ;
  Τότε τα Ζάπεια τι ήταν;

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ yellow 15/01/2013 10:12:38

   Πολιτικάντικες αερολογίες.

 12. πολίτης avatar
  πολίτης 14/01/2013 23:22:05

  Η συνάντηση αυτή ήταν πιστεύω διερευνητική (από την πλευρά του Σόιμπλε κυρίως).
  Δεν φαντάζομαι να πίστευε κανείς ότι θα συμφωνούσαν.
  Μάλλον οι Γερμανοί ήθελαν να δουν πόσο "διαχειρίσιμος" είναι ο Τσίπρας.
  Και οι ειρωνείες είναι άστοχες, μιας και άλλοι δεν βρέθηκαν στη θέση του-να συναντηθούν δηλ. με υψηλόβαθμους Γερμανούς έχοντας και παραθέτοντας τόσο αντίθετες απόψεις, παρά μόνον όταν έκαναν στροφή 180 μοιρών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.