#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/09/2011 14:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σόιμπλε και σενάρια χρεοκοπίαςΛοιπόν, η επικαιρότητα μπορεί να είναι πολύ συναρπαστική σε στιγμές κρίσης.  Και θα ήταν περισσότερο συναρπαστική, αν όλα αυτά τα σπαρταριστά, δεν αφορούσαν άμεσα την επιβίωση μας και την όποια εθνική κυριαρχία μας έχει απομείνει μετά τα απανωτά πασοκικά μνημόνια.

Ξέρετε, η γλώσσα της διπλωματίας δεν επιτρέπει πολλές εξάρσεις.  Για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να διεισδύουμε σε βάθος, έπειτα από τις λακωνικές αναφορές ενός σημαίνοντος προσώπου, όπως για παράδειγμα του κ. Σόιμπλε, εν προκειμένω.

Και ο Γερμανός υπουργός (‘’οι Γερμανοί είναι φίλοι μας’’), δε χτύπησε μία, αλλά δύο φορές.  Λες και το έχει πάρει εργολαβία να εκθέτει τα τζιμάνια του ΠΑΣΟΚ.  Με μια προτίμηση στον πληθωρικό Έλληνα ομόλογό του.

Και ενώ ο κ. Βενιζέλος δε λέει να βάλει γλώσσα μέσα και φωνασκεί δεξιά και αριστερά ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο και ότι η κυβέρνησή του έχει τη βούληση να εφαρμόσει τα πάντα για να γίνει δεκτή η …συμφωνία της 21ης Ιουλίου (μα, επιμονή στη χίμαιρα!), ο κ. Σόιμπλε έρχεται βαρύς σαν πέλεκυς να προσγειώσει τους φαμφαρόνους στη σκληρή πραγματικότητα, που τόσο μάχονται να στρεβλώσουν οι μαθητευόμενοι μάγοι με την ευγενική χορηγία του Φαλήρου:

1. Η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, λέει ο κ. Σόιμπλε, υπάρχει περίπτωση να μην ισχύσει ακριβώς όπως συμφωνήθηκε, αλλά να αλλάξει, πράγμα που σε ελεύθερη μετάφραση από τη διπλωματική, σημαίνει ότι η συμφωνία δεν ισχύει πλέον και οι κυβερνήσεις επαναδιαπραγματεύονται μία νέα, στη βάση της ακυρωμένης.

2. Η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ, πρέπει, λέει πάλι ο φίλος Γερμανός,  να αποφευχθεί ‘’πάση θυσία’’.  Πράγμα που σε μετάφραση σημαίνει ότι, όχι μόνο διεξάγονται τέτοιες συζητήσεις, αλλά βρίσκονται και σε προχωρημένο στάδιο.

Συνδυάζοντας τη ρουφιάνα την επικαιρότητα, μια  παλιά καραβάνα θα μπορούσε να συμπεράνει (πάντως σίγουρα να μην αποκλείσει), ότι το κρίσιμο ταξιδάκι στην Αμερική γίνεται για λόγους όπως:

1. Λήψη οδηγιών από τα ‘’αφεντικά’’ (βλ. wikileaks αν διαφωνείς με τον όρο)

Διαπραγμάτευση έκτακτου δανείου από το ΔΝΤ σε περίπτωση άρνησης των Ευρωπαίων να παράσχουν άλλες δόσεις
Εσπευσμένη επιστροφή στη δραχμή, προκειμένου να αποφευχθεί η διαφαινόμενη χρεοκοπία

4. Συνδυασμός όλων των παραπάνω

Τολμώντας μια παρακινδυνευμένη πρόβλεψη, βασιζόμενος στο γεγονός ότι έχω νιώσει στο πετσί μου τον Παπανδρεϊσμό και γενικότερα το ‘’σύστημα ΠΑΣΟΚ’’, πιστεύω ότι θα είναι αδύνατον να περάσουν από το κοινοβούλιο μέτρα όπως οι απολύσεις στο δημόσιο, που ουσιαστικά αυτοκτονούν τον ένα πυλώνα του πολιτικού συστήματος (με άγνωστες συνέπειες), οπότε το δίλημμα είναι πλέον ευρώ με κούρεμα και στήριξη από το ΔΝΤ, ή δραχμή και ο σώζων εαυτώ.  Εκτός αν οι Αμερικάνοι σιχτιρίσουν τους φωστήρες και τους στείλουν αδιάβαστους στην αγκαλιά του κ. Σόιμπλε, για τα περαιτέρω (ελεγχόμενη πτώχευση, απολύσεις, γενικευμένη φτώχεια, κατάρρευση ΠΑΣΟΚ, επιστροφή στη δεκαετία του ’50, πλήρης εκχώρηση κυριαρχίας)

Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. φωνη avatar
  φωνη 24/09/2011 14:13:55

  Δείτε λίγο την αρίθμισή σας. (1,1,2,4)

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 24/09/2011 14:19:04

  Για να μην τσιμπάμε λοιπόν στις διαρροές είτε των αφεντικών είτε της κυβέρνησης: κανένας δεν μπορεί σε βγάλει απόν €, δεν υπάρχει νομικό παραθυράκι. Από το € βγαίνεις μόνο αν φύγεις μόνο σου και τότε αρχίζει το πάρτι...οπότε δραχμές γιοκ εκτός αν όσοι έχουν έξω € θέλουν να αγοράσουν το οικόπεδο....ας αφήσουμε τη δυνατότητα ο κάθε Προβόπουλος μπορεί να τυπώσει € με ELA και να ειδοποιήσει με SMS για τη ρευστότητα των ...μαγαζιών.
  Χρεωκοπία; μα ήδη έχεις χρεοκοπήσει με κούρεμα των χρεών του Κράτους προς τους πολίτες, με κούρεμα μισθών και συντάξεων .

  Για τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου όσο μας αφορά ήδη έχει επικυρώσει μέρος της με Νόμους και ΠΔ το γνήσιο της Υπογραφής η Βουλή ....απλά διαπραγματευόμαστε ξανά για την πρόσθεση και την αφαίρεση ....είναι οικονομικές συναρτήσεις ανωτέρου επιπέδου που οι σωτήρες μας ...δυσκολεύονται να κατανοήσουν

 3. ΜΝΒ avatar
  ΜΝΒ 24/09/2011 20:34:09

  Επιτρέψτε μου να επιμείνω σε μιά έμμονη ιδέα που αντλώ από διαίσθηση και λογική. 'Ολος ο σαματάς γίνεται επειδή βλέπουν ότι όπου να 'ναι (τάχιστα) έρχεται ο Σαμαράς.
  Αναπροσαρμογή το λέει ο Scheuble, αναδιαπραγμάτευση ο Σαμαρας.
  Ε καί?
  Ο Βενιζέλος δεν αναφέρει ούτε το ένα ούτε το άλλο....... τα δικά του αυτός.
  Βλέποντας την ανύπαρκτη κυβέρνηση τι λένε οι δάνεις δυνάμεις;
  Να τούς δώσουμε την 6η αλλά την 7η να την δούμε με άλλους. Έτσι δεν πάει άλλο.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.