Σόιμπλε:Δεν θα εκταμιευτεί κανένα ποσό εάν δεν υπάρξει «επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος»
20/02/2015 23:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σόιμπλε:Δεν θα εκταμιευτεί κανένα ποσό εάν δεν υπάρξει «επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος»

«Η ελληνική κυβέρνηση θα έχει ούτως ή άλλως δυσκολίες να εξηγήσει πράγματα στους ψηφοφόρους της, εμείς δεν θέλουμε να της προσθέσουμε και άλλες», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμά του Eurogroup, το οποίο εκτιμά ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε ο ίδιος και το Βερολίνο, o κ. Σόιμπλε επανέλαβε, πάντως, ότι είχε επικοινωνήσει προεκλογικά με τον Αλέξη Τσίπρα και του είχε πει ότι εάν θέλει να δώσει τότε πολλές υποσχέσεις, καλύτερο θα ήταν να εύχεται να μην εκλεγεί, γιατί δεν θα μπορέσει να τις εκπληρώσει.

Στην εισαγωγή του, ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν απολύτως ξεκάθαρος: Θα πάει, είπε, στη γερμανική βουλή για να ζητήσει επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος (MFAFA) και τίποτε άλλο, που συμπεριλαμβάνει και το Μνημόνιο (Memorandum of Understanding).

Επίσης, τόνισε ότι η αξιολόγηση «θα γίνει με τους τρεις θεσμούς που ονομάζονταν προηγουμένως τρόικα», ενώ αποσαφήνισε ότι δεν θα εκταμιευτεί κανένα ποσό εάν δεν υπάρξει «επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος».

ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.