Σόιμπλε: Αν η Ελλάδα δεν θέλει πρόγραμμα, τελειώνουν όλα!
10/02/2015 18:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σόιμπλε: Αν η Ελλάδα δεν θέλει πρόγραμμα, τελειώνουν όλα!

«Εάν η Ελλάδα δεν θέλει νέο πρόγραμμα τότε, όλα τελείωσαν», διαμηνύει από την Κωνσταντινούπολη στο γνώριμο ύφος του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «λάθος» και αβάσιμες τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα την Τρίτη περί συμβιβαστικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Συνόδου της G20, o κ. Σόιμπλε τόνισε ότι η ευρωζώνη δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup. «Έχουμε ήδη ένα σχέδιο για την Ελλάδα» κατέληξε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Είπε ακόμη ότι «ποτέ κανένας δεν ανάγκασε την Ελλάδα να μπει σε πρόγραμμα. Και κανείς εκτός Ελλάδας δεν πρέπει να κατηγορείται για τα προβλήματα της χώρας».

«Θέλουμε να ακούσουμε κάτι δεσμευτικό από την Ελλάδα την Τετάρτη. Εάν η Ελλάδα δεν θέλει ένα νέο πρόγραμμα, τότε όλα τελειώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Hunter avatar
  Hunter 10/02/2015 19:56:59

  «..........Και κανείς εκτός Ελλάδας δεν πρέπει να κατηγορείται για τα προβλήματα της χώρας» Μας πήραν χαμπάρι οι κουτόφραγκοι και οι λαζογερμανοί... Τώρα;;;;;;

 2. Aegean Light avatar
  Aegean Light 11/02/2015 09:14:39

  «Και κανείς εκτός Ελλάδας δεν πρέπει να κατηγορείται για τα προβλήματα της χώρας» Και ανακριβές και ψευδές. Βέβαια είναι λογικό να τα υποστηρίζει αυτά διότι ,ως εμπνευστής και εκ των αρχιτεκτόνων αυτού του απαράδεκτου και τιμωρητικού προγράμματος, διακυβεύεται η αξιοπιστία του καθώς και η επάρκειά του ως ΥΠ.ΟΙΚ. της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης. Κύριε Schäuble! το πρόγραμμά σας απέτυχε και έφερε την χώρα μου στα όριά της και οικονομικά και κοινωνικά. Αν επιπροσθέτως επιμείνετε σε αυτή την αδιαλλαξία κινδυνεύετε να μείνετε στη Ιστορία ως ο μοιραίος πολιτικός για το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης.

 3. airman avatar
  airman 11/02/2015 09:16:22

  "... κάτι δεσμευτικό ..." Δεσμευτικό από τον Πρωθυπουργό; Το minister V; Το Λαφαζάνη; Το Στρατούλη; Τη Ζωή;

 4. Αννιτα avatar
  Αννιτα 11/02/2015 10:40:54

  Προς Aegean Αν πιστεύεις φίλε μου ότι τα δανεικα με τα οποία ζουσες τόσα χρόνια σου τα φάγανε οι Γερμανοί τότε έχεις χοντρό πρόβλημα. Στο φινάλε κανε κουμάντο εσυ στα οικονομικά σου και όχι να ζητάς απο τον Γερμανό και να σε δανείζει και να σου διαχειρίζεται και τα οικονομικά σου και να μην είσαι και ευχαριστημένος. σκέψου και να μην σε δανείζεται κιόλας. Άντε ρε μαζευτείτε και δουλέψτε όπως κάνουν στις φυσιολογικές χώρες.

  • Aegean Light avatar
   Aegean Light @ Αννιτα 11/02/2015 13:46:41

   Κατ' αρχάς εγώ δεν είπα ότι οι Γερμανοί μας έφαγαν χρήματα ( που το έκαναν μέσω Siemens, Ferrostaal, Hochtieff κ.λ.π.) Εγώ είπα ότι την αρχική και βασική ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας την φέρει η Ελλάδα ή για να είμαι ακριβέστερος η διεφθαρμένη και ανίκανη πολιτική ηγεσία της χώρας. Από εκεί και πέραν ήρθαν οι δανειστές οι οποίοι με προεξάρχοντες τους Γερμανούς μας επέβαλλαν ένα πρόγραμμα το οποίο μας αποτελείωσε 40% ανεργία , 27% ύφεση , έξι εκατομύρια Έλληνες στο όριο της φτώχιας και κάτω. Τώρα αν για αυτά που σου περιέγραψα εσύ θεωρείς ότι θα πρέπει να είμαι ευγνώμων λυπάμαι δεν είμαι και επιπλέον δεν θεωρώ τους Γερμανούς εταίρους (με την έννοια της αλληλεγγύης) αλλά στυγνούς εκβιαστές για να μην πω ότι τους θεωρώ εχθρούς.

   • βαγγέλας avatar
    βαγγέλας @ Aegean Light 11/02/2015 14:11:54

    Τίποτε δε μας επέβαλαν. Η εναλλακτική ήταν να χρεοκοπήσουμε και επισήμως, τότε η ανεργία και η ύφεση θα ήταν πολλαπλάσια. Εναλλακτική όπως την εννοείς εσύ, δηλ. δανεισμός από τους εταίρους με λιγότερη λιτότητα, δεν υπήρχε ποτέ, διότι αυτό θα απαιτούσε ακόμη μεγαλύτερα δάνεια (κι αγύριστα) από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο, που κάθε άλλο παρά ήταν διατεθειμένος να τα δώσει. Ας είχε ο Έλληνας το μυαλό να κάνει μόνος του τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν για να "γυρίσει" την Οικονομία, όπως τις έκαναν Πορτογάλοι, Ιρλανδοί και Κύπριοι. Εμείς εδώ επιλέξαμε να δαιμονοποιήσουμε και να υποσκάψουμε τις μεταρρυθμίσεις και να τις εμφανίσουμε σαν "απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών" - το κακό Μνημόνιο - που μας έσερναν να τις κάνουμε με το ζόρι και που τις μεταλλάσσαμε και τις ξεδοντιάζαμε με την πρώτη ευκαιρία. Αντί η (εκάστοτε) αντιπολίτευση να ελέγχει σκληρά την κυβέρνηση για την επιλεκτική "προστασία" και την "φροντίδα" για συμφέροντα και κομματικό κοινό σε βάρος της οικονομίας, αντί να την πιέζει προς όλες τις απαραίτητες αλλαγές στην Οικονομία, επέλεξε την ποδοσφαιροποίηση και τη μανιχαιστική θεώρηση "μνημόνιο - αντιμνημόνιο".

    • Aegean Light avatar
     Aegean Light @ βαγγέλας 11/02/2015 15:03:07

     Με το ζόρι μας "διέσωσαν" (τις τράπεζές τους δηλαδή) και αυτά που λέει Schäuble τα ακούω βερεσέ. Αν είχαμε χρεωκοπήσει by-by Γερμανο - Γαλλικές Τράπεζες by-by ευρωζώνη κ.λ.π. Δυστυχώς σε εκείνη την κρίσιμη συγκυρία στο τιμόνι της χώρας βρέθηκε ο άβουλος ΓΑΠ ο οποίος αποδέχτηκε αυτό το απαράδεκτο πρόγραμμα. Και όταν πολύ αργότερα "θυμήθηκε" το δημοψήφισμα ήταν πολύ αργά. Μην αναφέρεις του Πορτογάλους και τους Ιρλανδούς διότι τα προγράμματα διάσωσης που εφαρμόστηκαν σε αυτούς δεν είχαν καμιά σχέση με αυτή την βαρβαρότητα που επέβαλαν εδώ. Απόδειξη , τα νούμερα. Αυτά που είπες περί των μεταρρυθμίσεων που δεν κάναμε παρότι που μας παρακαλούσαν οι "καλοί" αυτοί άνθρωποι οι τροϊκανοί έχω μια απορία. Αν είναι έτσι τα πράγματα γιατί δεν διέκοπταν την αξιολόγηση και την εκταμίευση των δόσεων απαιτώντας να τα κάνουμε; εδώ για την κωλορύθμιση (που ήταν και λάθος) στο γάλα μας απειλούσαν με χρεωκοπία για τις μεταρρυθμίσεις θα δίσταζαν; Απάντηση : δεν τους ενδιέφεραν οι μεταρυθμίσεις (οι πραγματικές) το μόνο που τους ενδιέφερε (ρει) είναι να εισπράττουν και δε πάει να τιναχτεί η οικονομία και η κοινωνία στον αέρα. Αν κατόπιν αυτών εσύ επιμένεις να μαζοχίζεσαι και να θεωρείς ότι για όλα φταίει ο Ελληνικός Λαός , δικαίωμά σου είναι . Όμως να έχεις υπόψη ότι αποτελείς ελάχιστη μειοψηφία και παραφωνία.

 5. Naruto avatar
  Naruto 11/02/2015 14:53:57

  Επι δεκαετίες οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνταν να βάλουν μια τάξη στα δημοσιονομικά της χώρας . Τα ελείματα έφθαναν σχεδόν στό 50% του προυπολογισμού και όμως συνέχιζαν να δανείζονται για να αγοράσουν τις ψήφους των Ελλήνων . Στον βωμό της επανεκλογής θυσιάστηκαν τα πάντα , ο κοινοβουλευτισμός αποδείχτηκε το πιο ακριβό πολίτευμα . Εφ΄οσον αυτά τα γνωρίζαμε και εμείς οι απλοί πολίτες σίγουρα τα γνώριζαν και οι Ευρωπαίοι και όμως άφησαν τον ελληνικό λαό στην μοίρα του και στα χέρια ανίκανων και διεφθαρμένων πολιτικών . Η έντιμη κίνηση θα ήταν να μην μας βάλουν στην ζώνη του euro και τα μνημόνια σε πολύ πιο ήπια μορφή να εφαρμόζονταν απο το 2002 . Με άλλα λόγια την ευθύνη για την καταστροφή την έχουν οι κυβερνήσεις μας αλλά την χαριστική βολή την έριξαν οι ευρωπαίοι . Η προσπάθεια της τωρινής κυβέρνησης μοιάζει με εφαρμογή ομοιοπαθητικής θεραπείας στον ασθενή .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.