#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/02/2011 15:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σχεδιάζουν «ιδιωτικοποίηση» της Εγνατίας και του ορυκτού πλούτου!Σύμφωνα με σημερινή αποκάλυψη του «Ελεύθερου Τύπου» παραχώρηση δικαιωμάτων εξόρυξης πετρελαίου, λιγνίτη, ουρανίου, χρυσού και άλλων πολύτιμων υλικών του υπεδάφους της χώρας σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους των ΗΠΑ, της Γερμανίας καιν άλλων «δανείων δυνάμεων», για πολλές δεκαετίεςμ με «αντάλλαγμα» την προείσπραξη μέρους των προσδοκώμενων εσόδων είναι ένα από τα επιμέρους σχέδια-σοκ που προωθεί η … σοσιαλιστική κυβέρνηση, στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας για την εκποίηση του εθνικού πλούτου και την είσπραξη 50 δισ. ευρώ!

Η διαδικασία της προείσπραξης εσόδων και της παραχώρησης δικαιωμάτων του Δημοσίου με συμβάσεις μακροχρόνιας παραχώρησης (για 20, 30 ή 40 χρόνια) θα αφορά όχι μόνο τις δραστηριότητες εκμετάλλευσης του ελληνικού υπεδάφους, αλλά και τα κρατικά λαχεία και τους αυτοκινητόδρομους, όπως η Εγνατία. Επίσης θα προωθηθούν συμβάσεις παραχώρησης της εκμετάλλευσης για τους αυτοκινητόδρομους Ελευσίνας-Κορίνθου Πάτρας-Πύργου, την Ιονία Οδό, το τμήμα Μαλλιακός-Κλειδί και την επέκταση της σύμβασης της Αττικής Οδού.

Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθείται, θα συσταθούν εταιρείες στις οποίες θα δοθούν ως «προίκα» οι μελλοντικές πρόσοδοι του ελληνικού Δημοσίου από συγκεκριμένες δραστηριότητες. Στη συνέχεια, οι εταιρείες αυτές θα μεταβιβάζονται σε ιδιώτες έναντι τιμημάτων χαμηλότερων του ύψους των αναμενόμενων εσόδων για μια σημαντική χρονική περίοδο π.χ. για την προσεχή 20ετία, 30ετία ή 40ετία. Και αυτό διότι ο αγοραστής-επενδυτής θα αναλαμβάνει το ρίσκο της μη επίτευξης των προβλεπόμενων εισπράξεων για τα έτη στα οποία θα του έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα. Ουσιαστικά θα πρόκειται για συμβάσεις μακροχρόνιας παραχώρησης δικαιωμάτων. Με τον τρόπο αυτό το Δημόσιο θα εισπράττει σταδιακά αλλά πολύ πιο νωρίς ένα μέρος των μελλοντικών εσόδων που θα είχε αν ασκούσε το ίδιο τη δραστηριότητα και θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα προεισπραττόμενα ποσά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. Με τη λήξη της χρονικής διάρκειας της σύμβασης, δηλαδή μετά από 20 ή 30 ή 40 χρόνια, θα επανέρχεται στο Δημόσιο το δικαίωμα άσκησης της δραστηριότητας. Ωστόσο δεδομένων των συνεχών πιέσεων που θα υπάρχουν και τα επόμενα χρόνια για την αποπληρωμή ολοένα αυξανόμενων χρεών από το Δημόσιο οι συμβάσεις είναι βέβαιο ότι θα παρατείνονται και οι ορμώμενοι από χώρες των «δάνειων δυνάμεων» ιδιώτες επενδυτές θα γίνουν ουσιαστικά οι ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές των πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου που υπάρχουν στο υπέδαφος της χώρας και των ορυχείων χρυσού, ουρανίου και λιγνίτη της Ελλάδος!

Κανείς εξάλλου δεν μπορεί να αποκλείσει τη σκόπιμη υποεκτίμηση των μελλοντικών εσόδων, ώστε το Δημόσιο να εισπράξει τελικά πολύ λιγότερα από αυτά που θα εισέπραττε αν ασκούσε το ίδιο τα δικαιώματά του!

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι όπως ήδη έχει αποκαλύψει ο «Ε.Τ.», στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου «ρευστοποίησης» περιουσιακών δικαιωμάτων του Δημοσίου θα δρομολογηθούν και οι ακόλουθες διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων:

-Απ’ ευθείας πώληση περιουσιακών δικαιωμάτων (συμμετοχών σε εταιρείες, τίτλων ιδιοκτησίας επί ακινήτων, δικαιωμάτων εκμετάλλευσης κ.λπ.), μέσω διαγωνισμών

-Συμβάσεις μακροχρόνιων μισθώσεων, κυρίως για ζώνες αιγιαλού και παραλίας, μικρά νησιά, βραχονησίδες, χερσονήσους και άλλες δημόσιες εκτάσεις.

-Δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων-φιλέτων του ελληνικού Δημοσίου το οποίο θα δοθεί από το ελληνικό Δημόσιο ως εγγύηση για τη λήψη δανείων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας! Η χώρα θα δανείζεται από το ΕΤΧΣ με  εγγύηση δημόσια περιουσία και με τα δάνεια που θα λαμβάνει θα αποπληρώνει το παλαιό της χρέος!

http://www.e-typos.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/02/2011 15:19:26

  εεε... αυτό θα ενοχλεί πολύ τους μετόχους του Εθνους... (Μετόχους του Εθνους!! freudian slip χαχαχα)

 2. Ηλίας avatar
  Ηλίας 15/02/2011 15:30:23

  Eεεεε...αυτό δεν είναι ξεπούλημα;;;

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 15/02/2011 15:30:30

  Ουτοπικές σκέψεις. Όσο σέρνεται μπουλντόζα σε Ελληνική γή και βωξίτης στη γκιώνα, οδοποιία σημαίνει Γεώργιος και μεταλλωρυχία σημαίνει Ευάγγελος. Αυτό δεν αλλάζει, με καμμία κυβέρνηση, εκτός άν σκάσει ηφαίστειο στην Πυραμίδα 2.510 (over the sea level).

 4. anonymous avatar
  anonymous 15/02/2011 15:42:47

  Γάτες οι ΠΑΣΟΚοι. Φάγανε τα λεφτά που βρήκαν αποταμιευμένα, τα λεφτά που έβγαλαν οι ίδιοι ΚΑΙ τα λεφτά της επόμενης γενιάς. Μιλάμε για εγκληματίες.

 5. rs avatar
  rs 15/02/2011 16:05:49

  Καλά θα μας τρελάνετε!
  Πριν απο λίγο δεν παρουσιάσατε το PPT από πρόγραμμα της ΝΔ! Τί διαφορετικό έλεγε;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ rs 15/02/2011 16:21:25

   Στο ίδιο topic ως ανωτέρω, είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω.
   h**p://www.antinews.gr/2011/02/15/85778/#comment-638736
   Για όσους δεν κατάλαβαν...

 6. sawas avatar
  sawas 15/02/2011 16:13:06

  Επακριβώς η απάντηση εδώ:
  h**p://www.antinews.gr/2011/02/15/85778/#comment-638722

  Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν υπάρχει διαφωνία η συμφωνία σχετικά με αυτόν το τρόπο διαχείρισης.

 7. rs avatar
  rs 15/02/2011 16:37:21

  Αυτό πάντως πώς να το σχολιάσει κανείς;
  " Κανείς εξάλλου δεν μπορεί να αποκλείσει τη σκόπιμη υποεκτίμηση των μελλοντικών εσόδων, ώστε το Δημόσιο να εισπράξει τελικά πολύ λιγότερα από αυτά που θα εισέπραττε αν ασκούσε το ίδιο τα δικαιώματά του!"
  Η "δημοσιογραφία" σ' όλο το μεγαλείο της.Κιτρινισμός χειρίστου είδους.
  Η άποψη του Κλουζό δημοσιογράφου είναι "επέιδή ξέρουμε τί μπαγλαμάδες είστε, σας έχουμε ικανούς να το κάνετε.
  Αλλά να ξέρετε οτι το ξέρουμε ή μήπως...... το προσπάθησαν άλλοι πριν απο σας;"
  Και μή χειρότερα.

 8. rs avatar
  rs 15/02/2011 16:51:37

  Και για να συνεχίσω και με μία "αποκάλυψη" αντίστοιχης αισθητικής αλλά και σημασίας.
  Καφενείο Κάτω Μαγουλίτσας. Μπάρμπα Μήτσος προς την συντροφιά:
  "Ρε σείς δάβασα στην εφημερίδα οτι θα δώσουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας σε ιδιώτες και θα ανακοινώσουν μικρότερες τιμές για να φάνε πάλι. Τον Θεό τους δεν έχουν οι ΠΑΣΟΚοι."
  Ο ΠΑΣΟΚος της παρέας:
  "Τι να μας πέιτε και σείς με τα Βατοπέδια; Δεν φτάνει οτι τα κάνατε αλλά την κοπανήσατε και αφήσατε την Ελλάδασ ριμαδιό"
  Και συνεχίζει η συζήτηση σε αυτό το ύφος όσο τραβάει η όρεξή τους.
  Και μετά μας φταίει το Μega (το κάθε Mega)και τα παπαγαλάκια.
  Υ.Γ Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ στον Ε.Τ δεν ήταν;

  • Factorx avatar
   Factorx @ rs 15/02/2011 17:59:06

   Πρέπει να εχει πονέσει πολύ το ΠΑΣΟΚ για να σε απασχολούν τόσο πολύ με σχιολιασμούς. Την συμπάθειά μου ....

 9. rs avatar
  rs 15/02/2011 18:05:09

  Αγαπητέ factor
  Κάνεις μεγάλο λάθος. Έχω τόσο σχέση με το ΠΑΣΟΚ όσο εσύ με τον Μητσοτάκη.
  Βγάλτε τις παροπίδες και βγήτε απο το θερμοκήπιο.

  • Factorx avatar
   Factorx @ rs 15/02/2011 18:29:55

   Εγώ έχω παρωπίδες; χα χα χαααα. Τον είχαμε ξεσκίσει τον κακομοίρη τον Ζαχόπουλο απο δώ μέσα. Εσυ τόσους μήνες γράφεις εδω μέσα και μια κακή κουβέντα για τον ΓΑΠ{ δεν είπες. Αντιθέτως. Δίνεις εξετασεις επικοινωνιακής αντιμετωπισης της ΝΔ, ή κάνω λάθος; Πάντως σε σχεση με τον Πεταλωτη παίρνεις 8

 10. Νίκος avatar
  Νίκος 15/02/2011 18:17:19

  Α μάλιστα, τώρα θα δέσει το γλυκό. Τι τρομερό σύστημα ο ΠΑΣΟΚοτραφείς νεοφιλελευθερισμός, ε; Φτιάχνεις έργο με ΔΗΜΟΣΙΑ χρήματα και μετα, όμορφα και ωραία, το "αναλαμβάνει" ιδιώτης εφ' όρου ζωής. Υπάρχει κεφάλαιο που να διπραγματεύεται τα δύο κεφαλαιώδη σημερινά θέματα;
  1) Πως να μετατρέπετε το δημόσιο χρήμα σε ιδιωτικό κέρδος, και
  2) Πως να μετατρέπετε το κρατικό χρέος σε ατομικό και κοινωνικό.

  Και έκλεισε ο κύκλος....

 11. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 15/02/2011 19:25:58

  Αυτό δεν είπε σήμερα ο Παπανδρέου; Δεν δεσμεύτηκε; Δεν το δήλωσε; Δεν είπε ότι θα περάσει νόμο για την απαγόρευση πώλησης δημόσιας περιουσίας;

  Δεν είπε όμως ότι δεν θα φέρει νόμο που θα χαρίσει έναντι πινακίου φακής, τα μελλοντικά έσοδα, ας πούμε της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, σε κάποιον αετονύχη. Δηλαδή η ΕΓΝΑΤΙΑ που κατασκευάστηκε με χρήματα των πολιτών θα δοθεί για εκμετάλλευση για 99 χρόνια, σε κάποιον που θα δώσει πχ 500 εκατομμύρια. Όταν στοίχισε με σημερινές τιμές πάνω από 10 δις.

  Πληρώσαμε το φαγοπάτι των εργολάβων όταν την κατασκεύαζαν, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε και τα παιδιά τους.

 12. ax-bax avatar
  ax-bax 15/02/2011 19:47:34

  Νομίζω το σχέδιο είναι πλέον υπό εκτέλεση και όχι στη φάση του σχεδιασμού

 13. αχ-βαχ avatar
  αχ-βαχ 15/02/2011 19:52:06

  Νομίζω το σχέδιο είναι ήδη υπό εκτέλεση και όχι στη φάση του σχεδιασμού

 14. Tassos avatar
  Tassos 16/02/2011 00:06:19

  Να με σχωρνάτε ρε παιδιά αλλά αυτή δεν είναι η συνήθως ακολουθούμενη πρακτική? Εταιρείες κανουν τις εξορύξεις , όχι κράτη.

 15. ANNITA avatar
  ANNITA 16/02/2011 08:31:31

  Πάντα έλεγα ότι η ελλάδα διαθέτει χρήμα άφθονο σε ορυκτό πλούτο τον οποίο θάπρεπε να εκμεταλλευτούμε εμείς, να δουλέψουμε εμείς τα ορυχεία μας και ότι 'αλλο παραγωγικό αγαθό έχει η ελλάδα γιατί έχει. ΄Ομως επειδή έχουμε μια ψυλομυτίαση σε θέματα δουλειάς μπήκαν πακιστανοί, τούρκοι, αλβανοί και πήραν τις δουλειές δεχόμενοι να πληρώνωνται κατιτις λιγότερο, έπιασαν τα καλά πόστα, τώρα θα μπούν και οι ξένοι μεγαλοσχήμονες να μας πάρουν και τα ορυχεία, μας πούλησαν τα νησιά, τέλεια μας πήραν τα σώβρακα, κυκλοφορούμε ανά τον κόσμο σαν ζητιάνοι. ΤΕΛΕΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.