Σχέδιο επανάκαμψης της ΝΔ
26/10/2014 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σχέδιο επανάκαμψης της ΝΔ

Στόχος να κλείσουν οι πληγές που άνοιξαν τα τελευταία χρόνια

Σχέδιο αντιστροφής του κλίματος σε κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες επεξεργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς παράλληλα με τη μεγάλη διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την προληπτική γραμμή στήριξης η ΝΔ κινείται να κλείσει πληγές που άνοιξαν τα τελευταία χρόνια.

Το μεγάλο βάρος θα πέσει σε νομούς όπου η ΝΔ είχε τη μεγαλύτερη απώλεια δυνάμεων, δηλ. στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Στόχος σε πρώτη φάση είναι να επιστρέψουν οι 539.325 ψηφοφόροι που έχασε σε σχέση με τις εκλογές του 2012 και ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις περιφέρειες, όπου η ΝΔ έχει εκλέξει περιφερειάρχη και άρα είναι πιο εύκολο να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες.

Συγκεκριμένα η προσοχή θα δοθεί στην Ήπειρο (πτώση 4,16% και απώλεια 22.150 ψήφων), Θεσσαλία (πτώση 7,09% και απώλεια 39.835 ψήφων), Στερεά Ελλάδα (πτώση 6,29% και απώλεια 31.557 ψήφων), Πελοπόννησο (πτώση 8,58% και απώλεια 43.615 ψήφων), Νότιο Αιγαίο (πτώση 5,73% και απώλεια 14.764 ψήφων), Βόρειο Αιγαίο (πτώση 3,76% και απώλεια 7.079 ψήφων) και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη (πτώση 9,13% και απώλεια 42.802 ψήφων).

Λόγω της στάσης της Τουρκίας και των κινήσεων που γίνονται στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, όπου το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας έλαβε 12,23% και 45.533 ψήφους, θα υπάρξει και στρατηγική ενίσχυσης της συγκεκριμένης περιφέρειας. Ήδη, προ ημερών αποφασίστηκε να επαναλειτουργήσει η Σχολή της Αστυνομίας στην Κομοτηνή, μια κίνηση που αποτελεί ένα σαφές δείγμα της στρατηγικής ενίσχυσης της περιφέρειας.

Κρίσιμος παράγοντας για να υλοποιηθεί το σχέδιο της ΝΔ είναι η στήριξη που θα έχει από τους Γιώργο Πατούλη, νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ (σάρωσε στις εκλογές που έγιναν προ ημερών) και δήμαρχο Αμαρουσίου, αλλά και Κώστα Αγοραστό, πρόεδρο της Ένωσης Περιφειαρχών.

Ειδικά στους δήμους θα δοθεί περισσότερο βάρος, καθώς η ΝΔ εκτός της ήττας των «γαλάζιων» υποψηφίων στους μεγάλους δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, έχασε και τις μισές περίπου πρωτεύουσες νομών, μεταξύ των οποίων τα Γιάννενα, η Πάτρα, η Λάρισα, ο Βόλος, η Λαμία (εδώ εξελέγη ο ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ Νίκος Σταυρογιάννης που νίκησε τον γαλάζιο απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Κοτρωνιά), η Πρέβεζα, τα Χανιά, η Χαλκίδα, η Τρίπολη, η Σπάρτη (πρώτη φορά εξελέγη αριστερός δήμαρχος), οι Σέρρες, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Βέροια, η Καρδίτσα, η Κομοτηνή, η Λιβαδειά, η Κοζάνη, η Ρόδος, η Λευκάδα και τα Γρεβενά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τί να λέμε ρε παιδιά; avatar
  Τί να λέμε ρε παιδιά; 26/10/2014 10:19:08

  Με τον Αρβανιτόπουλο στο Υπουργείο Εθν. Άμυνας;;;;; ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ! Αυτός που ήθλε να κλε΄σιει τη Σχολή Μηχανικών ορυκτών Πόρων στο Πολυτεχνείο Κρήτης;;;;; Με δήθεν "αθώες" διαρροές στα ΜΜΕ;;; Και με δικαιολογία την οικονομική κρίση;;;; Και το έκανε αυτό 2 βδομάδες ΠΡΙΝ την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ; Ο οποίος κ. Σαμαράς πήγε εκεί με βασικό επιχείρημα τους υδρογονάθρακες;;;;; ΤΟ οποίο θέμα των υδρογονανθρ΄καων ξεκίνησε από τη σχολή που ήθελε δήθεν "αθώα" να κλείσει ο Αρβανιτόπουλος; Με εντολές ποιών; Ξεσκεπάστηκε για πάντα;;;; Ας γίνει λοιπόν Υπ. Εθν. Άμυνας...για αρχίσει το χοντρότερο παίγνιο. Εχετε καταλάβει την τρικλοποδιά που είχε στήσει ο Αρβανιτόπουλος στον Πρωθυπουργό λίγο ΠΡΙΝ το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ; Καταλάβατε τις Εθνικές συνέπειες μίας τέτοιας τρικλοποδιάς; Ξαναρωτώ: με εντολές ποιών ;

 2. GregA avatar
  GregA 26/10/2014 10:40:36

  Όσο συνεχίζεται και εμβαθύνεται με κάθε τρόπο η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, που εξελίσσεται σε απόλυτη ταύτιση η επανάκαμψη είναι αδύνατη. Όσο η πολιτική επικεντρώνεται σε επικοινωνιακές αψιμαχίες και η διαπραγμάτευση με τη τρόϊκα εστιάζεται στα "μέτρα" και την αναβάπτιση του μνημονίου, όσο συνεχίζεται η ελλειματολαγνεία σαν πολιτική και η πραγματική ανάπτυξη παραπέμπεται στις καλένδες δεν μπορεί να υπάρξει επανάκαμψη. Όσο κύριος (ίσως και μοναδικός) πολιτικός στόχος είναι η εξεύρεση των 180 για την ενίσχυση του πασοκικής εμπνεύσεως κυβερνητισμού δεν θα υπάρχει επανάκαμψη. Μπορεί να επιτευχθεί η κυβερνητική επιβίωση, αλλά οι συνέπειες στο κόμμα θα είναι οδυνηρές. Η επανάκαμψη θα ήταν δυνατή μόνον με συναρπαστικές κινήσεις που θα δημιουργούσαν άμεσα ορατές στον πολίτη προοπτικές πραγματικής ανάπτυξης και ταυτόχρονα θα άνοιγαν τη πόρτα για τη μια και μόνη εξεταστική που είναι η προσμονή του κάθε πραγματικού οπαδού της ΝΔ. Έχουμε καταντήσει να ταυτίζουμε τη κυβέρνηση με το κόμμα σαν τη σοβιετία και το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν θα μας βγει σε καλό.

  • efimeros avatar
   efimeros @ GregA 26/10/2014 12:35:32

   Μπράβο για το σχόλιο, και θα συμπλήρωνα το μπέρδεμα που δημιουργειται οταν οι κομματικές επιδιώξεις μπερδευονται με τις εθνικές ανάγκες. Και μια επισήμανση. Τον Βενιζελο ουδόλως τον ενδιαφέρει η αναγέννηση του Πασόκ. Το ολον της συγκυβέρνησης, εχει πιο ενδιαφερον για αυτόν.

 3. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 26/10/2014 10:48:58

  Η ΝΔ είναι μεγάλο και σοβαρό κόμμα. Θα έλεγα ότι μέχρι τώρα έχει κρατήσει καλά. Αυτό το αποδίδω στην ηγεσία σαμαρά και στο γεγονός οτι η ΝΔ είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη κι όχι ένα κόμμα λαμογιών. Το μέλλον βέβαια είναι αβέβαιο. Θα δούμε.

 4. airman avatar
  airman 26/10/2014 11:33:39

  "... ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις περιφέρειες, όπου η ΝΔ έχει εκλέξει περιφερειάρχη και άρα είναι πιο εύκολο να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες." Αυτά τα εύκολα συμπεράσματα δείχνουν ότι κάποιες αντιλήψεις δυστυχώς αλλάζουν δύσκολα. Όσο για τις πληγές που πρέπει να κλείσουν, η "γεωγραφία" δεν μπορεί να περιλαμβάνεται ως κριτήριο "προτεραιότητας"!

 5. panas avatar
  panas 26/10/2014 13:34:02

  Θα προτιμούσα να γινόταν μια μελέτη για εκείνες τις πολιτικές που θα φέρνουν τα ευρώ στη χώρα και δεν τα διώχνουν. Παράδειγμα: Όταν διαβάζω για το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων, όπου ευρώ φορολογούμενων μαζί με αρκετά ευρώ των αγοραστών φεύγουν προς χώρες με αυτοκινητοβιομηχανίες, τη στιγμή που εμείς καιγόμαστε εδώ, ανησυχώ για το μέλλον μας... Όταν μερικά μεγάλα Σουπερ Μάρκετ με υψηλές τιμές συνεχίζουν να ρέουν με μεγάλους ρυθμούς το χρήμα από την ελληνική αγορά προς τον ευρωπαικό βορρά ανησυχώ ακόμη περισσότερο. Τα επιτελεία του κόμματος ας ασχοληθούν περισσότερο με τις πολιτικές εκείνες που θα ωφελήσουν συνολικά τη χώρα και μετά θα επιστρέψουν και οι ψηφοφόροι. Οικονομική ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ πολιτική με βάση το συμφέρον του μέσου Έλληνα πότε θα γίνει επιτέλους; Οι Γερμανοί την κάνουν με άπειρα παραδείγματα...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ panas 26/10/2014 15:30:09

   1) Το ότι βούλιαξε η αγορά αυτοκινήτου και απολύθηκαν χιλιάδες υπάλληλοι, έκλεισαν αντιπροσωπείες και έπεσε πείνα σε έναν μεγάλο κλάδο του εμπορίου και μαζί του και στα συνεργεία και φανοποιεία προφανώς σε αφήνει αδιάφορο εσένα. Δεν είναι Έλληνες οι εργαζόμενοι; 2) Το ότι πλέον διευκολύνονται οι επενδυτές να ανοίξουν εργοστάσια εντός της χώρας και μάλιστα ο κατασκευαστής του μυθικού και ελληνικού αυτοκινήτου "PONY" προχωράει στην έναρξη εργασιών για παραγωγή του σύγχρονου ελληνικού αυτοκινήτου σου λέει κάτι; Προσφάτως βγήκε σε πρωϊνή εκπομπή και είπε ότι πρώτη φορά τώρα έγιναν κινήσεις σοβαρές από το κράτος να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και αυτός είναι ο λόγος που προχωράει ταχύτατα το σχέδιό του για έναρξη παραγωγής στη Μακεδονία.

   • Ιδιώτης avatar
    Ιδιώτης @ Γεώργιος Τ. 26/10/2014 15:55:18

    Με το "Μακεδονία" εννοείς "FYROM"? Επί του "σοβαρού κράτους" των τελευταίων ετών πρέπει να γίνονται διευκρινήσεις πλέον.

   • kosvag avatar
    kosvag @ Γεώργιος Τ. 26/10/2014 16:04:11

    περιμένεις στ' αλήθεια να δεις PONY?

   • Ο Κούκος που θα φέρει την Άνοιξη avatar
    Ο Κούκος που θα φέρει την Άνοιξη @ Γεώργιος Τ. 26/10/2014 16:20:06

    Είσαι σίγουρος Γεώργιε Τ. οτι το πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας είναι η αγορά αυτοκινήτου; Δηλαδή αν πάρω δάνειο και το αποκτήσω, θα έχω και χρήματα να το συντηρώ και να το κινώ; Από που προκύπτει αυτή η σιγουριά σου;

   • panas avatar
    panas @ Γεώργιος Τ. 26/10/2014 16:21:38

    1.Το ότι βούλιαξε η αγορά καινούριου αυτοκινήτου, τη στιγμή που κάθε οικογένεια ήθελε 4 αυτοκίνητα, ναι με αφήνει παγερά αδιάφορο, αφού κάνει ζημιά στην πολιτική οικονομία της χώρας. Τα συνεργεία και τα φανοποιεία χρειάζονται μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και όχι καινούρια. Πολλοί δεν πηγαίνουν πια ούτε για τα σέρβις λόγω φτώχειας και όχι λόγω της αγοράς καινούριου αυτοκινήτου... 2. Σωστά!!Η στήριξη κατασκευής του ΠΟΝΥ πρέπει να υπάρξει, όσο και η στήριξη αγοράς του, γιατί αυτή η πολιτική πράξη προάγει την εθνική μας οικονομία...

 6. Seagull avatar
  Seagull 27/10/2014 12:53:26

  Για ποιό σχέδιο επανάκαμψης μας λέτε, εδώ μας δίνει το πράσσινο φως για την μεγάλη συμμαχία ο κύριος Ψυχάρης, για το καλό της πατρίδος βεβαίως - βεβαίως.... να ενώσουν δυνάμεις τα δύο μεγάλα - κόμματα ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ και όποιος αντέξει......... Σκούρα τα πράγματα για να το λέει αυτό ο κύριος Σταύρος, και λογικά σκεπτόμενος πάντοτε λαμβάνοντας υπόψιν τα συμφέροντά του και την επιβίωση και μακροημέρευση της δυναστείας του τώρα επιθυμεί και σύμπραξη με τον καταληψία των δημοσίων σχολείων! Πατέντα στην πατέντα μας πάει το σύστημα της διαπλοκής!

 7. ΚΠ avatar
  ΚΠ 27/10/2014 15:30:59

  Ψεύτης να βγω, φοβάμαι όμως πως οι πληγές δεν μπορούν να επουλωθούν και είναι πλέον αργά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.