#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/03/2010 16:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σχέδιο για αποστρατιωτικοποίηση του μισού ΑιγαίουΤης ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ, απο την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η κυβέρνηση εξετάζει την προώθηση συμφωνίας, βάσει της οποίας, το ανατολικό Αιγαίο από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά, εντός του FIR Αθηνών θα μετατραπεί σε «περιοχή αποφυγής έντασης» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με απαγόρευση πτήσεων ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.


Ιστορική χειραψία και χαμόγελα στη Νέα Αγχίαλο το 2000, όταν στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής άσκησης τουρκικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο ελληνικό αεροδρόμιο Θα εξαιρούνται τα αεροσκάφη των χωρών του ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών, καθώς και οι ασκήσεις και η εξυπηρέτηση των σκοπών αεράμυνας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η κυβέρνηση Παπανδρέου εξετάζει αυτό το διάστημα τη διαμόρφωση μιας συμφωνίας με την Αγκυρα για την «αποστρατιωτικοποίηση» του μισού Αιγαίου. Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, που προκαλείται από τη μόνιμη παραβατική συμπεριφορά της Αγκυρας στο Αιγαίο και τις αντίστοιχες αντιδράσεις των ελληνικών αεροσκαφών με αναχαιτίσεις και εμπλοκές.

Ετσι η κυβέρνηση προσδοκά ότι «δεν θα υπάρχουν εντάσεις στο FIR Αθηνών, θα υπάρξει μείωση δαπάνης αναχαιτίσεων και θα αυξηθεί η εναέρια κυκλοφορία στο FIR Αθηνών κατά 30% περίπου με όφελος 2 δισ. ετησίως...».

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει κατά πόσο μπορεί «να είναι συμφέρουσα» μια συμφωνία με την Τουρκία, σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, κατά την οποία:

* Η περιοχή στο Αιγαίο από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά (δηλαδή το μισό Αιγαίο) θα χαραχτηριστεί ως «περιοχή αποφυγής έντασης» ανάμεσα στις δύο χώρες.

* Στην περιοχή αυτή δεν θα εκτελούνται πτήσεις ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών.

* Στην περιοχή αυτή θα εκτελούνται ασκήσεις και πτήσεις για σκοπούς αεράμυνας.

* Η συμφωνία δεν θα επηρεάζει τα μαχητικά αεροσκάφη των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ καθώς και τρίτων χωρών.

Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για την προώθηση μια τέτοιας πρωτότυπης συμφωνίας με την Τουρκία φαίνεται να είναι ότι σε περίοδο ισχνότατων αγελάδων για την Ελλάδα, η ελληνική κοινή γνώμη θα αποδεχθεί ευχαρίστως την προσδοκώμενη αύξηση εσόδων κατά 2 δισ. ετησίως από την αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας στο Αιγαίο, λόγω της μείωσης της στρατιωτικής έντασης στην περιοχή.

Η Αγκυρα μάλλον δεν πρόκειται να φέρει αντίρρηση σε μια τέτοια συμφωνία, η οποία συμπίπτει εξάλλου με τη δική της μόνιμη επιδίωξη να αποκτήσει τον έλεγχο στο Αιγαίο μέχρι τον 25ο μεσημβρινό, απονεκρώνοντας έτσι -σε πρώτη φάση- ολόκληρο το ανατολικό Αιγαίο.

Με την υπό διαμόρφωση συμφωνία, η Αθήνα με στόχο τη μείωση των κρατικών δαπανών από την αντίστοιχη μείωση της στρατιωτικής έντασης στο ανατολικό Αιγαίο, δεσμεύεται να σταματήσει τις πτήσεις των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα εθνικά εδάφη της στο ανατ. Αιγαίο, παρά μόνον για σκοπούς αεράμυνας.

Βαπτισμένα «ΝΑΤΟϊκά»

Θα επιτρέπει όμως τη χρήση του ίδιου χώρου από τα αεροσκάφη των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, (σ.σ. άρα και της Τουρκίας), καθώς τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη χαρακτηρίζοντας «φίλια» και επομένως απαγορεύονται οι αναχαιτίσεις τους.

Δι' αυτού του τρόπου όμως, η Τουρκία (σ.σ. με βάση την τακτική που εφαρμόζει) θα μπορεί να βαφτίζει ως ΝΑΤΟϊκά τα μαχητικά της, να δεσμεύει περιοχές και να εκτελεί κανονικά τις ασκήσεις της, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα 6 ή τα 10 ν.μ. του ελληνικού εναέριου χώρου και χωρίς να καταθέτει σχέδια πτήσεων.

Αντιθέτως η Αθήνα -και για λόγους οικονομίας- είτε δεν θα πραγματοποιεί αντίστοιχες ασκήσεις είτε θα τις κάνει μόνον επί χάρτου.

Η υπό διαμόρφωση αυτή συμφωνία μπορεί να εξεταστεί στις πολλαπλές ελληνοτουρκικές συναντήσεις, πριν από την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν στην Αθήνα τον Μάιο.

Μετά τη συνάντηση Δρούτσα-Νταβούτογλου, προχθές στην Ισπανία, στις 9 Μαρτίου συνέρχεται στην Αγκυρα η 15η Σύνοδος Κατευθυντήριας Επιτροπής Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία με τη σειρά της θα προετοιμάσει την επίσκεψη εργασίας του Αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα στο τέλος του μήνα στην Αγκυρα. Ολη αυτή η κινητικότητα έχει στόχο να προετοιμαστεί καλά η επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα, η οποία σύμφωνα με την ελληνική πλευρά πρέπει να έχει θετικά αποτελέσματα.

Αν τελεσφορήσει μια συμφωνία τέτοιου περιεχομένου, πιθανώς θα υποκαταστήσει και το υπάρχον Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ, το οποίο δεν επιτρέπει τη διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων «στο Αιγαίο» κατά τους θερινούς μήνες και το οποίο η Αγκυρα καταπατά συστηματικώς τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του Μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ, η τουρκική πλευρά είχε επιμείνει μέχρι τέλους στην απαγόρευση πτήσεων στο Αιγαίο, κάτι που δεν είχε δεχθεί τότε η κυβέρνηση Α. Παπανδρέου και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας.

Απάντηση του υπουργού ΄κ. Βενιζέλου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα της δημοσιογράφου κ. Κύρας Αδάμ στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», σύμφωνα με το οποίο η Κυβέρνηση εξετάζει την προώθηση συμφωνίας για «την αποστρατικοποίηση του μισού Αιγαίου», δήλωσε τα εξής:

Το σημερινό δημοσίευμα  της κυρίας  Κύρας Αδάμ στην «Ελευθεροτυπία» δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το ζήτημα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι να γίνεται σεβαστή η εθνική κυριαρχία, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και οι διοικητικού χαρακτήρα αρμοδιότητες που αναγνωρίζονται από διεθνείς συμβάσεις και διεθνείς οργανισμούς.

Θεμελιώδης επιδίωξη της χώρας είναι  να διασφαλίζεται η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την αποδοχή και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, την εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την αποφυγή των προκλήσεων. Η Ελλάδα έχει διατυπώσει και προσφάτως τις θέσεις της στα θέματα αυτά με την επιστολή του Πρωθυπουργού στον Τούρκο  ομόλογο του, τα ίδια δε σημεία έχω τονίσει και εγώ στον Τούρκο ομόλογό μου, όσες φορές είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις μαζί του.

Σε μία περίοδο εσωτερικής θεσμικής και πολιτικής έντασης στην Τουρκία – την οποία παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή - προσεγγίσεις όπως αυτή του δημοσιεύματος δεν συμβάλλουν στην ακριβή και υπεύθυνη ενημέρωση της ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης ως προς το ποια κατάσταση επικρατεί στο Αιγαίο και την Ανατολική  Μεσόγειο και κυρίως ως προς το πώς αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Φωτό: Ιστορική χειραψία και χαμόγελα στη Νέα Αγχίαλο το 2000, όταν στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής άσκησης τουρκικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο ελληνικό αεροδρόμιο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 08/03/2010 15:32:14

  Ας παρακαλέσουμε την Τουρκία για μορατόριουμ παραβιάσεων του εναέριου χώρου μας,μήπως και μας λυπηθεί... Μόλις συμφωνήσει,θα μειώσουμε τις δαπάνες για οπλικά συστήματα,για να δώσουμε τα χρήματα που προορίζονταν γι αυτά,στις ξένες τράπεζες και στους οικονομικούς ...οργανισμούς του εξωτερικού,μαζί με τα υπόλοιπα,που τους έταξαν οι κυβερνώντες μας. Μήπως έχουμε παραφρνήσει τελείως?

 2. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 08/03/2010 16:37:44

  H "φίλια" Ελευθεροτυπία έγραψε...ο υπουργός διέψευσε....πάντως η κοινή γνώμη πήρε μια γεύση του τί "συζειτείται" .......θα το συζυτήσουμε ...θα το σχολιάσουμε υπέρ ή κατά.....τα συμπεράσματα θα βγούν.....και κάποτε...όταν είναι τα πράγματα "ώριμα" θα γίνουν και ποραγματικότητα....
  κάπως έτσι "σφυγμομετρείται" η κοινή γνώμη και οι αντιστάσεις της......

 3. Penny Kondea avatar
  Penny Kondea 08/03/2010 16:59:19

  Η Τουρκία έχει αποδείξει ότι ως χώρα δεν σέβεται καμία συμφωνία και καμια απολύτως συνθήκη απ' όσες υπογράφει. Σε αντίθετη περίπτωση θα την θεωρούσαμε μια πολιτισμένη χώρα. Ακριβώς επειδή δεν σέβεται και δεν τηρεί ποτέ τα υπεσχεθέντα και εξακολουθεί να παραβιάζει ακόμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς ίχνος αιδούς, θεωρείται παγκοσμίως ως υπανάπτυκτη χώρα. Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες λοιπόν, και με δοδομένες τις καθημερινές πολυάριθμες παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας από την γείτονα εχθρική χώρα, θεωρώ εθνικό έγκλημα την όποια αποστρατικοποίηση περιοχών της Ελλάδος, διότι έτσι τους ανοίγουμε την όρεξη και τους διευκολύνουμε να προβούν σε περισσότερες και σοβαρότερες παραβιάσεις, ή σε πράξεις εχθρικές κατά της πατρίδας μας. Κάθε συμφωνία λοιπόν με τους Τούρκους έστω και μερικής αποστρατικοποίησης της Ελλάδος, θα έχει ενδεχομένως ολέθριες και μη αναστρέψιμες συνέπειες και προσωπικά την θεωρώ Πράξη Εσχάτης Προδοσίας προς την πατρίδα!!!

 4. πολίτης avatar
  πολίτης 08/03/2010 17:11:04

  Ο Βενιζέλος δεν διεύψευσε, μάλλον "ερμήνευσε" την πληροφορία. Τί θα γίνει αδέρφια; Πόσα ακόμη θα δεχτούμε για κάνα ευρουλάκι
  παραπάνω; Θα τους αφήσουμε να παραιτούνται από κάθε εκδήλωση εθνικής κυριαρχίας;

  • Δημήτρης Μαγκούτης. avatar
   Δημήτρης Μαγκούτης. @ πολίτης 08/03/2010 21:30:54

   Η "κοντή" μνήμη καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείται στα εθνικά θέματα γιά εξυπηρέτηση των κομματικών σκοπών.
   Από το Βήμα
   "«Βέτο» της Αθήνας σε τούρκο διοικητή στη Λάρισα
   Ο βασικός λόγος που οδηγεί την Αθήνα να επανεξετάσει τη στάση της, ανατρέποντας τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί επί κυβερνήσεως Καραμανλή, είναι η εμμονή της Αγκυρας να επιβάλει τη συνδιαχείριση της επιχειρησιακής ευθύνης του Αιγαίου μέσω ΝΑΤΟ. Αυτό αποδεικνύεται από τη συνεχιζόμενη παραβατικότητα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας με την πρόσφατη είσοδο αεροσκαφών στο πεδίο βολής Ανδρου εν ώρα ασκήσεων, αλλά και την... επιστροφή των παρενοχλήσεων δι΄ ασυρμάτου σε πτητικά μέσα της FRΟΝΤΕΧ που περιπολούν στο Αιγαίο για λαθρομετανάστες."

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ πολίτης 09/03/2010 18:06:49

   Συμφωνώ μαζί σου ότι τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για εξυπηρέτηση των κομματικών σκοπών, αν και δεν κατανοώ τη μομφή για κοντή μνήμη. Η κάθε κυβέρνηση κρίνεται για τις δικές της αποφάσεις και αντιστάσεις.
   Διάβασα το άρθρο που αναφέρεις και αποδεικνύει ότι με τους Τούρκους δεν μπορείς να κάνεις συμφωνίες, είναι πολιτική μπουνταλοσύνη, αν όχι κάτι χειρότερο.

 5. ΙΔ avatar
  ΙΔ 08/03/2010 17:34:59

  Mε το να ψέγη την Κύρα Αδάμ αλλά και με την απάντησή τοα ο Τούρκογλου επιβεβαιώνει το δημοσίευμα.Είναι γνωστέs οι θέσειs του πρωθυπουργού μαs εξ'άλλου για την παραχώρηση μερικών στρεμάτων Ελληνικού χώρου για να ονειρευόμαστε ανέτωs τα βράδυα.Ητελευταία φραση παραφρασμένη που όμωs δεν απέχει απο την πραγματικότητα του πώs σκέφτονται οι πασόκοι.

 6. ΜιχΜιχ avatar
  ΜιχΜιχ 08/03/2010 17:42:23

  Η μετάφραση είναι απλή.

  Ο Παπανδρέου αυτό το συζητούσε από τότε που έγινε υπουργός Εξωτερικών. Ο Βενιζέλος, κύριος εσωκομματικός αντίπαλος, είναι σε θέση που πάει για να καεί από τα εξωτερικά ανοίγματα του Παπανδρέου.

 7. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 08/03/2010 17:52:16

  Είπαν:

  Γ. Παπανδρέου: «Σε τρία χρόνια η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα»

  τώρα αρχίζω να κατανοώ το παραπάνω σύνθημα;;;;;;;

  • PELIAS avatar
   PELIAS @ o βουνίσιος 08/03/2010 19:39:29

   ΙΣΩΣ,

   αρκει πρώτα ο μετανάστης Πρωθυπουργός της Ελλάδος και μή Έλλην να γίνει Έλληνας.

   Αποκλείεται σου λέω, αποκλείεται σου είπα...

   ΠΕΛΙΑΣ

 8. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 08/03/2010 18:08:33

  Χαρίζει ο γιωργάκης

 9. piko avatar
  piko 08/03/2010 18:26:03

  Η ΝΔ γιατί μεσα σε ολον αυτό το χαμο ειναι ανύπαρκτη; Θα αρχίσω να πιστεύω τις δημοσκοπήσεις...Τι περιμένει ο Σαμαρας,κανα 2 χρόνια για να πάρει μπροστά η αντιπολίτευση; Ή μήπως να διαλυθεί το Πασοκ;

 10. Νίκος avatar
  Νίκος 08/03/2010 18:32:14

  θα τους παρει και θα τους σηκωσει...

  Τετοια καταντια Βενιζελε, για μια θεσουλα. θα σκυψετε το κεφαλι σας και σαν νεοραγιαδες θα υπογραψετε την περαιτερω δορυφοροποιηση μας, οπως τοτε το '97 οταν οι ολετηρες Σημιτης και Παγκακος υπεγραφαν και επισημως την αναγνωριση ζωτικων δικαιωματων στους κεμαλοφασιστες.

 11. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 08/03/2010 18:56:22

  Ιστορικη συμφωνια που μοιαζει με τη τακτικη του καλογερου που βαφτιζε τους κεφτεδες μανιταρια.... Δυστυχως επαληθευεται καθημερινα χαρις στις φιλοτιμες προσπαθειες πολλων παπαγαλων πως "οι Λαοι που ξεχνουν την Ιστορια τους ειναι καταδικασμενοι να την επαναλαβουν..."

  • Μαυρη Αντιδραση avatar
   Μαυρη Αντιδραση @ Μαυρη Αντιδραση 08/03/2010 19:00:43

   *με αυτα που λεν και κανουν οι "παπαγαλοι" εχουμε καταδικαστει να επαναλαβουμε την ιστορια εννοω

 12. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 08/03/2010 19:50:27

  Θα μου επιτρέψετε να μη λαμβάνω και πολύ στα σοβαρά ειδήσεις από τη συγκεκριμένη εφημερίδα.Τείνει εδώ και κάποια χρόνια περισσότερο σε φυλλάδα.

 13. trochalos avatar
  trochalos 08/03/2010 20:28:30

  Είδατε γιατί έφτιαξαν την οικονομική κρίση;Α ρε αθάνατε ΓΑΠ με τους δημοσιογράφους σου.

 14. SAKIS avatar
  SAKIS 08/03/2010 20:42:45

  Αμ τι νομίζατε ? Τα οικονομικά μας προβλήματα δεν θα περνούσαν μέσα από τα εθνικά.
  Τώρα ηλθε ο Νιμιτς , τώρα το κάλεσε αυτό το πράγμα και ο Πλανητάρχης. Τόσο φαγούρα είχε να το δεί και να του δώσει τα δολάρια …. Για σκεφτείτε …..τι μπορεί να συζητήσουν εε…
  Μετά τις μεγάλες προσδοκίες τώρα θα μάθουμε (επιτελούς) τι σημαίνει μεγάλες προδοσίες.
  ….Θυμηθείτε σχέδιο ΑΜΑΝ . βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία εεεε…????? Ιρακ …? Τι ρόλο έπαιζε το πράγμα τότε.? … εεεε.. τι ρόλο θα παίξει σήμερα. ….? Τι ραβασάκια φεύγουν από Καστρί μεριά εεεε? Μαργαρίτα….ΕΓΕ ?....
  Μόνο για ψηλιασμένους συνομοσιολόγους.

 15. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 08/03/2010 20:56:16

  Το σχέδιο όπως περιγράφεται έχει πολλές ασάφιες και δεν μπορεί το άρθρο να χαρακρηρίζεται έγκυρο.Ιδιαίτερα όσο αφορά το καθεστως χαρακτηρισμού των ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών φαίνεται να έχει μαύρα μεσάνυχτα αυτός που έγραψε το άρθρο.

 16. Νίκος avatar
  Νίκος 08/03/2010 22:07:43

  Λοιπον, ο Βενιζελος το διεψευσε. αλλα ακουστε τι ειπε:
  «Το σημερινό δημοσίευμα της κυρίας Κύρας Αδάμ στην “Ελευθεροτυπία” δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Το ζήτημα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι να γίνεται σεβαστή η εθνική κυριαρχία, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και οι διοικητικού χαρακτήρα αρμοδιότητες που αναγνωρίζονται από διεθνείς συμβάσεις και διεθνείς οργανισμούς».

  «Σε μία περίοδο εσωτερικής θεσμικής και πολιτικής έντασης στην Τουρκία - την οποία παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή - προσεγγίσεις, όπως αυτή του δημοσιεύματος, δεν συμβάλλουν στην ακριβή και υπεύθυνη ενημέρωση της ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης ως προς το ποια κατάσταση επικρατεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως ως προς το πώς αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και των σχέσεων καλής γειτονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  «Θεμελιώδης επιδίωξη της χώρας είναι να διασφαλίζεται η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την αποδοχή και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, την εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την αποφυγή των προκλήσεων», πρόσθεσε.
  Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει διατυπώσει και προσφάτως τις θέσεις της στα θέματα αυτά, με την επιστολή του πρωθυπουργού στον Τούρκο ομόλογό του.

  Τα ιδια Παντελακη μου. σεβασμος στο διεθνες δικαιο, το τοτεμ της Ελληνικης ραγιαδοελιτ.
  Λογικο ερωτημα: Τι μας εμποδιζει Κε Βενιζελε να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ τον σεβασμο του ερμου του διεθνους δικαιου στον Ελληνικο χωρο;

 17. ελεος πια!! avatar
  ελεος πια!! 26/04/2010 19:58:07

  τα χουν ξεπουλησει ολα!αλλα το γελοιο ειναι οτι μας θεωρουν ραγιαδες...ξυπνησαν τα γιδια!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.