#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/03/2012 17:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σφοδρή επίθεση ΝΔ εναντίον Βενιζέλου



Σφοδρή επίθεση κατά του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου εξαπέλυσε σήμερα διά του εκπροσώπου της η ΝΔ, εγκαινιάζοντας έτσι και το κλίμα του προεκλογικού αγώνα. Η δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη,  έγινε με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ότι αυτό που τον νοιάζει είναι η ... "αυτοδύναμη Ελλάδα" και ότι το κεντρικό δίλημμα συνίσταται στο πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος και όχι στο σχήμα διακυβέρνησης και έχει ως εξής:

«Είναι απόλυτα κατανοητό ο αρχηγός ενός κόμματος που καταρρέει να διακατέχεται από ηττοπάθεια.

Τα όσα λέει, όμως, για την επιδίωξη αυτοδυναμίας:

Αποκαλύπτουν μια σύγκρουση Βενιζέλου εναντίον Βενιζέλου, γεμάτη ανειλικρίνεια, ασυνέπεια και αντιφάσεις.

Διαψεύδουν τον ισχυρισμό του ότι θα λέει την αλήθεια.

Όσα μας λέει σήμερα περί αυτοδυναμίας είναι τα ακριβώς αντίθετα από εκείνα που έλεγε κάποτε.

Ιδού μια γεύση της σύγκρουσης Βενιζέλου εναντίον Βενιζέλου:

-   “Οι «μεγάλοι συνασπισμοί» αλλοιώνουν θεμελιώδεις παραδοχές της σύγχρονης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας”. (Ελευθεροτυπία, 27/05/2007).

-   “Είμαι υπέρ των καθαρών λύσεων που μπορεί να τις παρακολουθεί και να τις ελέγχει ο πολίτης, χωρίς παρασκηνιακές και αδιαφανείς συνεννοήσεις. Είμαι υπέρ των αυτοδύναμων κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών”. (Έθνος, 02/07/2007).

-   “Ο πολίτης, την επομένη ημέρα θέλει να έχει μια κυβέρνηση που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ευθύνες και όχι μια αόριστη κατάσταση διαπραγματεύσεων, διαβουλεύσεων και ανταλλαγών κομματικών θέσεων και πυρών” (Ράδιο Θεσσαλονίκη, 05/09/2009).

-   “Την επομένη των εκλογών οι πολίτες δεν θέλουν αβεβαιότητα και διαβουλεύσεις, αλλά μια σταθερή κυβέρνηση, ικανή να αναλάβει μεγάλες πρωτοβουλίες και να δώσει ρυθμό στη χώρα” (Έθνος, 06/09/2009)».

-   “Μία συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων αλλοιώνει τα δεδομένα ενός σύγχρονου, δημοκρατικού κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης”. (Νίκη, 30/09/2009).

-   “Η αυτοδυναμία είναι η εγγύηση της σταθερότητας και της προγραμματικής σαφήνειας” (Τα Νέα, 01/10/2009).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 27/03/2012 19:06:04

  Διαψεύδουν τον ισχυρισμό του ότι θα λέει την αλήθεια.............Κύριε Μιχελάκη έχουμε πεί κατ ΄επανάληψη ότι ο κύριος Βενιζέλος είναι μαλωμένος με την αλήθεια. Απλώς περιμένουμε η ΝΔ να απαριθμήσει όλα τα ψέματα που έχει πεί ,τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούνιο.

 2. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 27/03/2012 19:08:39

  Ο Βενιζέλος δεν διακατέχεται από ηττοπάθεια μόνο επειδή είναι αρχηγός ενός κόμματος που καταρρέει, είναι γεννημένος λούζερ και αυτό τον κάνει επιθετικό, αδίστακτο και επικίνδυνο, ακόμα και για την ίδια τη δημοκρατία (ό,τι τέλος πάντων απέμεινε από αυτήν). Η κοινοβουλευτική του παρουσία ειδικά από τότε που ανέλαβε υπουργός οικονομικών και ο ΓΑΠ τον άφησε να πιστεύει ότι είναι ο σκιώδης πρωθυπουργός, κάτι σαν τον πρώτο τσαρλατάνο μετά τον ένα, είναι από τις πιο αήθεις και αχαλίνωτες που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες.


  Στο επικοινωνιακό κομμάτι απαιτείται, επί τέλους, άνευ προηγουμένου ανέβασμα στροφών. Οι απίθανες θεωρίες κάποιων wannabe επικοινωνιολόγων της συμφοράς στη Συγγρού ότι, δήθεν το ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος και δεν χρειάζεται να σηκώνει η ΝΔ πολύ τους τόνους γιατί έτσι συσπειρώνεται η βάση του, απεδείχθησαν εκτός τόπου και χρόνου. Το ΠΑΣΟΚ θα βρει τρόπο να συσπειρώσει τους μουτζαχεντίν της μεταπολίτευσης (αυτόν τον στρατό των τίποτα που έγιναν σε μηδενικό χρόνο κάτι), γι΄ αυτό και θέλει καθημερινή ανηλεή αντεπίθεση στο πασοκικό καθεστώς, διαρκή υπενθύμιση των εγκλημάτων του κατά της χώρας και αναφορά στα συγκεκριμένα πρόσωπα, του τυμβωρύχους των ζωών μας και τους σκυλευτές των ονείρων των παιδιών μας (ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Πάγκαλος).

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Τιγράνης 27/03/2012 23:59:36

   Συμφωνώ φίλε.
   Στ'άρματα στ'άρματα !

 3. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 27/03/2012 19:26:49

  Η τελευταία σχετική δήλωση είναι Οκτώβριος του ΄09.Άλλα ίσχυαν τότε για την Ελλάδα και άλλα για τον Βενιζέλο.Σήμερα το πασόκ προσπαθεί να παρουσιαστεί ως μια σταθερή μορφή εξουσίας στην χώρα,είτε αυτοδύναμα είτε όχι.Κοινώς οτι πολίτη δεν έχεις άλλη επιλογή.Η ΝΔ πρέπει να παρουσιάζει τα αποτελέσματα αυτού του "μονόδρομου Πασόκ" και που μας οδήγησαν τα έργα τους

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 27/03/2012 19:42:26

  Μιλάμε για άνθρωπο που έτρεξε μόνος του (επειδή απέκλεισε ανήθικα τους ανταγωνιστές του) και τερμάτισε τελευταίος. Η συμμετοχή στην πραγματικότητα ξεπερνάει μόλις τις 100.000. Όταν έχασε ο ίδιος από τον ΓΑΠ είχε λάβει τα τριπλά...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.