16/05/2008 18:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σφοδρή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών

Σφοδρή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών σε προεκλογικό κλίμα σήμερα στη Βουλή για τον ΟΤΕ. Ο Πρωθυπουργός αντάλλαξε βαρείες εκφράσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομίας με τον Αλέκο Αλαβάνο. «Ευτυχώς που έχετε το ακαταλόγιστο», είπε ο κ. Κώστας Καραμανλής στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατέθεσε πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής, για απιστία κατά του Δημοσίου. O Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για «ξεπούλημα» του Οργανισμού έναντι πινακίου φακής, απορρίπτοντας τα περί ενίσχυσης της θέσης του ΟΤΕ στη διεθνή σκακιέρα.Ο κ. Παπανδρέου είπε πως η κυβέρνηση Καραμανλή συνέχισε τις άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, μίλησε για αδιαφάνεια στη διαδικασία και ισχυρίστηκε ότι το υπερτίμημα των 140 εκατ. ευρώ που πήρε η κυβέρνηση από τους Γερμανούς αντιστοιχεί στο 1/4 των κερδών που βγάζει στο τρίμηνο ο ΟΤΕ.

Όλα τα λεφτά ήταν πάντως ο Αλέκος Αλαβάνος που … επικήρυξε τον Γ. Αλογοσκούφη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν θα τον προσλάμβαναν ούτε για μικροδιαχειριστή σε συνοικιακό super market...πόσο μάλλον να διαχειρίζεται τις κρατικές οικονομικές υποθέσεις. Φράσεις που προκάλεσαν την έκρηξη του υπουργού Οικονομίας που σε απολογητικό ύφος και απόλυτα εκνευρισμένος...απολογήθηκε ότι ήταν καθηγητής στην Βρετανία και ότι δεν έχει κανένα οικονομικό πρόβλημα κλπ. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο ΟΤΕ δεν πουλήθηκε, η συμφωνία με την Deutsche Telekom δεν έγινε για ταμειακούς λόγους και ότι όλα αυτά δεν αποτελούν παρά μόνο εκπλήρωση της προεκλογικής δέσμευσης της ΝΔ για εξεύρεση στρατηγικού εταίρου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 16/05/2008 19:41:08

  Απο βεβαιωμένες πηγές
  ---------------------

  Η χώρα μας χρωστάει ρήτρες σε πολλαπλάσιο μέγεθος ποσού απο αυτό που αναφέρεται στον ΟΤΕ. Είναι λοιπόν θέμα αξιοπιστίας για μπορεί να ξαναχρεωθεί. Και μην ξεχνάμε τα νέα όπλα.

  Δυστυχώς όμως τα χρέη μας είναι πολλά περισσότερα. Μήν χαιρόμαστε ότι, με τον ΟΤΕ ξοφλήσαμε.

  Τώρα, γιατί ο ένας ο μεταγενέστερος δέν αποκαλύπτει τον άλλον τον προγενέστερο μαζί με όσα ποσά έχει υπογράψει, αυτό δέν το καταλαβαίνω και γι'αυτό παρακαλώ κάποιον να μου το εξηγήσει. Δηλαδή να το μάθει ο ελληνικός λαός.
  Έστω και πο εδώ μέσα.

  Ευχαριστώ

  ΠΕΛΙΑΣ

 2. bill avatar
  bill 16/05/2008 21:11:51

  Σήμερα φάνηκε η ανάγκη συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτή την αλαζονική κακή νεοδεξιά.

 3. Τάκης avatar
  Τάκης 16/05/2008 21:20:20

  Το γλέντι θα αρχίσει τώρα που η μετοχή του ΟΤΕ θα αρχίσει να κατρακυλάει και η περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου θα συνεχίζει να συρρικνώνεται. Σιγά μην κάτσουν οι θεσμικοί επενδυτές να χουν τη Deutsche στο κεφάλι τους με την τελευταία να θέλει περαιτέρω μείωσεη της μετοχής για να έχει δικαιολογητική βάση για νεές φθηνές αγορές. Είναι να μη τους καλομάθεις.

 4. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 16/05/2008 21:28:58

  Ηρεμήστε Χρήματα υπάρχουν άσπρα μαύρα όλα είναι εδώ και εκεί .
  Ας λειτουργήσουν οι θεσμοί της Ε.Ε. όπως με το λαδάκι, με την καταδίκη της χώρας για το Περιβάλλον και θα ανοίξουν όλοι τα γκαβά τους .
  Μην δούμε κάτι φιλελεύθερους –κρατιστές η κρατικοδίαιτους –φιλελεύθερους .
  Αλλά καλά λέτε που ήταν ο Κωστάκης όταν ανταπάντησε ο Αλέκος στον αλογομούρη ?
  Πήγε μήπως για εγχείρηση μυελού?

 5. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 16/05/2008 22:00:25

  ΠΕΛΙΑ,

  άμα δεν βαριέσαι, διάβασε ένα διπλό παράδειγμα απάντησης στην ερώτησή σου.

  «Οσα γραφούμε βέβαια εδώ για την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ηγεσία της ΝΔ δεν είναι τίποτε καινούργιο αλλά είναι πράγματα πασίγνωστα. Αν όμως σήμερα ηχούν κάπως περίεργα είναι γιατί τέσσερις εφημερίδες του λεγόμενου δημοκρατικού χώρου, «Έθνος», «Ελευθεροτυπία», «Βήμα», «Νέα», έχουν κάνει μυστικές συμφωνίες με το Μητσοτάκη με οικονομικά ανταλλάγματα, ανάμεσα στα οποία είναι η χαριστική προσφορά σταθμού ιδιωτικής τηλεόρασης (μαζί με το Βαρδινογιάννη!), με συνέπεια το καθημερινό αηδιαστικό γλείψιμο Μητσοτάκη και σία με πρωτοστατούντες βέβαια τους διάφορους αριστερούς και «αντιεξουσιαστές» ..

  Είναι γνωστό ότι ο εισαγγελέας Εφετών Ευθυμιάδης με την αναφορά του αρ. 264 της 1 Ιούνη 1989 εντόπισε όλα τα αδικήματα, της «κακουργηματικής απάτης» (Κοσκωτάς), της «αποδοχής προϊόντων εγκλήματος» και της «ψευδούς πιστοποίησης» των Κοσκωτά, Μπακογιάννη και λοιπών .. Γράφει ο εισαγγελέας επί λέξει:

  «στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας έτους 1982 αναγιγνώσκουμε ότι οι ως άνω τρεις ιδρυτές της εταιρείας και μόνοι μέτοχοι φέρονται να έχουν ΔΗΘΕΝ μετρήσει, να έχουν ΔΗΘΕΝ πληρώσει και να έχουν ΔΗΘΕΝ καταβάλει στο ταμείο της εταιρείας το μετοχικό κεφάλαιο», ενώ «οι ιδρυτές της εταιρείας μέτοχοι Π. Μπακογιάννης, Δ. Κουνελάκης και Αν. Κασβίκη (αδελφή του Μπακογιάννη) ΔΕΝ κατέβαλαν ΟΥΤΕ μια δραχμή από το μετοχικό κεφάλαιο. Το αρχικό αυτό ιδρυτικό κεφάλαιο είναι ΠΡΟΪΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ.

  »Το χρηματικό αυτό ποσό δεν κατατέθηκε από τους ιδρυτές μετόχους ούτε στην Τράπεζα Κρήτης, ούτε στην Τράπεζα Αμέρικαν Εξπρές, ούτε "τοις μετρητοίς" στο ταμείο της ΑΕ Γραμμή. Περιήλθε όμως στο Ταμείο της ΑΕ Γραμμή από τα διαθέσιμα της Τράπεζας Κρήτης στην Τράπεζα της Ελλάδος»

  .. Σύμφωνα ΟΜΩΣ με το χουντικό εισαγγελέα Δωρή (υπήρξε βασιλικός επίτροπος στο Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών το 68 με 69 όπου δικάστηκαν 536 υποθέσεις αγωνιστών ενάντια στη Δικτατορία) όλα τα πάρα πάνω αδικήματα είναι πλημελήμματα και έχουν παραγραφεί, επειδή έχει περάσει 5ετία.

  Στο σημείο αυτό θ' ανοίξουμε μια μικρή παρένθεση σχετικά με την ιδεολογία που κάνει θραύση σήμερα στη χώρα .. Κατηγορούνται διάφοροι επώνυμοι για τεράστιες ΑΠΑΤΕΣ, ΛΗΣΤΕΙΕΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ. Οποιοσδήποτε απλός άνθρωπος που είναι αθώος θα το αρνιόταν με όλες τις δυνάμεις, θάφερνε αποδείξεις της αθωότητας του επί της ουσίας, θα αντεπιτίθονταν στους συκοφάντες. Όχι όμως αυτοί. Αυτοί δεν απαντάνε επί της ουσίας, ενώ με τη σιωπή τους επιβεβαιώνουν την ενοχή τους. Έχουν όμως μιαν άλλη ατράνταχτη απάντηση:

  «Είτε έκλεψα είτε όχι, με καλύπτει ο νόμος», σου αποκρίνονται. «Σύμφωνα με το τάδε άρθρο του τάδε νόμου η ληστεία μου είναι πλημμέλημα άρα παραγράφεται. Σύμφωνα με το τάδε άρθρο του τάδε νόμου, είμαι συμμέτοχος, άρα πρέπει να δικαστώ με βουλευτές που έχουν ασυλία, άρα τη γλυτώνω. Σύμφωνα με το τάδε άρθρο και τους εξής σπεσιαλίστες νομικούς, αρκεί η παραπομπή απ' τη Βουλή, αλλά άλλοι νομικοί και το Ανώτατο Δικαστήριο θ' αποφανθούν ότι χρειάζονταν τα κλητήρια θεσπίσματα ή και οι δίκες, άρα παραγράφονται τα σκάνδαλα».

  Καλά, όλοι αυτοί οι φωστήρες που προβάλλουν αυτή τη γραμμή υπεράσπισης ΔΕΝ αντιλαμβάνονται τον πολιτικό κρετινισμό της. ΔΕΝ αντιλαμβάνονται ότι αντί να αθωώνονται αυτοδικάζονται από μόνοι τους, ότι έτσι ομολογούν ότι είναι ένοχοι απέναντι στο λαό. ΔΕΝ αντιλαμβάνονται ότι αντί ν' αποκαταστήσουν τον «διαρραγέντα κοινωνικό ιστό» τον διαρρηγνύουν ακόμη περισσότερο. ΔΕΝ αντιλαμβάνονται ότι αντί ν' αναστηλώσουν τους τρωθέντες θεσμούς τους, επιταχύνουν την κατάρρευση τους, γελοιοποιώντας τους ακόμη περισσότερο.

  Γιατί ο απλός λαός που διαβάζει γεμάτος αγανάκτηση όλες αυτές τις βαρύγδουπες νομικίστικες φλυαρίες σκέφτεται πολύ απλα: και τι με νοιάζει εμένα τι λέει ο τάδε νομός; Μήπως εγώ τον έφτιαξα; Μήπως με ρώτησαν ποτέ; Αυτοί κλέβουν, αυτοί φτιάχνουν και τους νόμους. Δικοί τους είναι οι δικαστές δικά τους τα κοινοβούλια. Δικό τους το πεπόνι, δικό τους το μαχαίρι. Η ουσία είναι μία: ότι ενώ οι ίδιοι ούτε καν αρνούνται ότι είναι κλέφτες και απατεώνες, κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει, ούτε η Βουλή, ούτε οι νόμοι, ούτε η Δικαιοσύνη ..

  Αυτό όμως που ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο είναι ότι μετά από την ίδρυση της Γραμμής έχουμε —σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα Ευθυμιάδη — οκτώ συνολικά αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της Γραμμής, μέσω των κλεμμένων χρημάτων από την Τράπεζα Κρήτης, μέχρις ότου αυτό έφτασε τα 4,5 δις. Στις πέντε απ' αυτές τις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου-κλοπές, συμμετείχε ο Μπακογιάννης αφού ήταν αντιπρόεδρος της Γραμμής, μέχρι το Φλεβάρη του 85. Αυτό που ενδιαφέρει ακόμη είναι ότι η Γραμμή με αντιπρόεδρο πάντα και μέτοχο το Μπακογιάννη, χρησιμοποιήθηκε σαν μέσο απ' τον Κοσκωτά για την αγορά της Τράπεζας Κρήτης.

  Έτσι ο Κοσκωτάς, όντας απλός υπάλληλος της Τράπεζας Κρήτης, πίστωνε με διάφορες κομπίνες το λογαριασμό της Γραμμής —με αντιπρόεδρο Μπακογιάννη— στην Τράπεζα Μακεδονίας-θράκης, και με αυτά τα κεφάλαια αγόρασε την Τράπεζα Κρήτης απ' τον εφοπλιστή Καρρά. Έχει άλλωστε δημοσιευτεί φωτοτυπία επιταγής, της 5-12-84, με την οποία ο Κοσκωτάς πιστώνει με 400 εκατομμύρια το λογαριασμό της Γραμμής, του Μπακογιάννη στην Τράπεζα Μακεδονίας-θράκης, ποσό που είναι μέρος του κεφαλαίου με το οποίο αγοράστηκε η Τράπεζα Κρήτης, χωρίς ποτέ να το διαψεύσει κανείς

  Υ.Γ. 1. Ένα καινούργιο στοιχείο που αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα ήρθε να υπογραμμίσει ξανά τη γελοιότητα αλλά και τη γενική συναίνεση του τύπου σ' αυτό τον εμπαιγμό. Ο Έβερτ, που είναι ένας από τους κύριους υπουργούς και ηγέτες της ΝΔ, είχε χρηματοδοτηθεί με 10 εκατομμύρια δραχμές από τον Κοσκωτά το 86 και ψευδολόγησε χυδαία λέγοντας ότι νόμιζε δήθεν ότι τα χρήματα προέρχονταν απ' τον εφοπλιστή Καρρά, ενώ αυτός είχε πουλήσει την Τράπεζα Κρήτης το 84, και πήρε την επιταγή της το 86. Το γεγονός αυτό, που αποσιωπήθηκε εσκεμμένα απ' τον τύπο, έχει τεράστια σημασία γιατί δείχνει ότι ένας υπουργός μιας κυβέρνησης που σκίζεται να πείσει ότι πραγματοποιεί κάθαρση και ότι θα τιμωρήσει τους ένοχους και συνένοχους του Κοσκωτά, αποκαλύπτεται σαν ένας χυδαίος κλεπταποδόχος των κλεμμένων του Κοσκωτά, που ούτε καν έστερξε τόσο καιρό να τα επιστρέψει και χρειάστηκε να τον πιάσει στα πράσα ο Καμάρας».

  «Δεκέμβρης 93

  Η αθωωτική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για το σκάνδαλο Κοσκωτά είχε ένα γενικότερο πολιτικό περιεχόμενο: Δεν υπάρχουν υπεύθυνοι ούτε ένοχοι για μείζονα εγκλήματα των πολιτικών-βουλευτών και άλλων ανώτατων κρατικών λειτουργών σε βάρος της χώρας. Ανεξάρτητα από τη φύση και το μέγεθος της απάτης που οι κύριοι αυτοί διέπραξαν, εξ ορισμού είναι όλοι τους αθώοι. (Η εσκεμμένη καταδίκη του αθώου και άσχετου με το σκάνδαλο Κοσκωτά Τσοβόλα είναι η κωμική στην περίπτωση μας εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.)

  Ενώ η «Δικαιοσύνη» καταδικάζει σε εξοντωτικές ποινές τα μικροκλεφτρόνια δεν θέλει και δεν μπορεί ν' ασχοληθεί με τις μεγάλες και σοβαρές υποθέσεις των τεράστιων σκανδάλου, δεν θέλει και δεν μπορεί να δικάσει τους υπεύθυνους.
  Η αθωωτική απόφαση όχι μόνο γελοιοποίησε και κονιορτοποίησε την «κάθαρση» της ΝΔ και των χρεοκοπημένων αριστερών του Συνασπισμού και του ΚΚΕ, αλλά επί πλέον σήμανε το πράσινο φως για τη χιονοστιβάδα των νέων σκανδάλων που συγκλόνισαν τη χώρα στη διάρκεια της τρίχρονης διακυβέρνησης της ΝΔ αφού θα επακολουθούσε σίγουρα το κουκούλωμα τους.

  Ειδικότερα όσον αφορά το σκάνδαλο του ξεπουλήματος της ΑΓΕΤ-Ηρακλής φαίνεται ότι όσα νέα στοιχεία κι αν αποκαλυφθούν κανείς στην κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση, στον τύπο δεν πρόκειται να συγκινηθεί. Σύμφωνα με κατάθεση του χρηματιστή, οικονομικού συμβούλου και υπεύθυνου των «υπόγειων συναλλαγών» του ομίλου Φερούτσι στη Γενεύη, Μπερλίνι, στον Ιταλό εισαγγελέα Ντι Πιέτρο τον Ιούλη, η Καλτσεστρούτσι-Φερούτσι εξαγόρασε με μίζες 3 δις Έλληνες αξιωματούχους για να πετύχει την εξαγορά της ΑΓΕΤ-Ηρακλής.

  Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από μαρτυρία της διεθνούς εταιρίας λογιστικών ελέγχων PRICE WATERHOUSE η οποία απέσυρε την υπογραφή της από τους ισολογισμούς της Καλτσεστρούτσι, όταν πληροφορήθηκε από διευθύνοντα σύμβουλο της ότι ποσόν 3 δις δόθηκε σε φυσικά πρόσωπα χωρίς δικαιολογητικά έγγραφα για το ποσόν αυτό.
  Και ενώ τα συντριπτικά στοιχεία δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι οι υπεύθυνοι του ξεπουλήματος της ΑΓΕΤ Μητσοτάκης, Βρα-νόπουλος, Μάνος μοιράστηκαν τα 3 δις, χωρίς ν' αποκλείεται ορισμένοι άλλοι να εισέπραξαν διάφορα άλλα μικροποσά.

  Ενώ οι αποκαλύψεις αυτές επέβαλαν την άμεση άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία, ώστε ν' αποκαλυφθούν τα ονόματα των δικαιούχων των λογαριασμών στις ξένες τράπεζες, τόσο η πρώην κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη τους συναγωνίζονται στον εμπαιγμό του ελληνικού λαού, κωλυσιεργώντας εσκεμμένα για να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στους δικαιούχους των λογαριασμών να κάνουν τις αναγκαίες ενέργειες μεταβίβασης των λογαριασμών σε άλλους.

  Έτσι επί ΝΔ ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βολονάσης κλείνει εσπευσμένα την υπόθεση δύο μέρες πριν τις εκλογές. Καταθέτει πόρισμα όπου ισχυρίζεται ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών εναντίον «οιωνδήποτε προσώπων» και η εισαγγελία θέτει τον φάκελο στο αρχείο.
  Ο εμπαιγμός όμως συνεχίζεται επί ΠΑΣΟΚ, παρά τη γενική κατακραυγή κι απαίτηση ν' αποδοθεί δικαιοσύνη. Όχι μόνο δεν ασκείται ποινική δίωξη, όχι μονό δεν δημιουργείται νέα κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή αλλά επί πλέον η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναθέτει τη νέα προκαταρκτική ποινική εξέταση στον ίδιο αντιεισαγγελέα Βολονάση, προδικάζοντας την έκβαση της.

  Ένας από τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί την εξονυχιστική έρευνα της υπόθεσης είναι πολύ συγκεκριμένος και σοβαρός. Έχει να κάνει με τα Τσιμέντα Χαλκίδας. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο ο Παπανδρέου είναι όμηρος των Μητσοτάκη και σία, μέσω αυτών. Γιατί αποδέχθηκε σαν μίζα πριν το 89, από τον ιδιοκτήτη των Τσιμέντων Χαλκίδας Κιοσέογλου, το παραδοσιακό σπίτι του στη χώρα της Πάτμου, σημερινής αξίας 400 εκατομμυρίων (πόθεν έσχες είπατε; φόρος μεταβίβασης δεκάδων εκατομμυρίων;). Μίζα με την οποία αυτός πέτυχε ν' αποφύγει τη μοίρα που είχε ο Τσάτσος στην ΑΓΕΤ κι ενώ η κατάσταση της εταιρίας του ήταν τρισχειρότερη απ' αυτήν του Ηρακλή.

  Αυτό είναι το μυστικό της αναφοράς στα Τσιμέντα Χαλκίδας από τον Βρανόπουλο, στην τελευταία συνέντευξη του, την ημέρα της αποχώρησης του από την Εθνική Τράπεζα. Αναφορά τελείως άκαιρη και ξεκάρφωτη αφού η υποτιθέμενη αγορά των Τσιμέντων Χαλκίδας από την Καλτσεστρούτσι είχε ματαιωθεί προ πολλού. Ήταν μια προειδοποίηση, μια απειλή, μια βολιδοσκόπηση των προθέσεων της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Σήμαινε σε απλά ελληνικά: Καθήστε ήσυχα γιατί θα βγάλουμε την υπόθεση της μίζας-βίλας Κιοσέογλου.

  Και η απάντηση Παπανδρέου την επόμενη («η υπόθεση έχει παγίδες, θα προχωρήσουμε προσεκτικά, δεν είμαστε ρεβανσιστές») τους ικανοποίησε πλήρως κι έκλεισε οριστικά την υπόθεση, αφού σήμαινε γι αυτούς: το μήνυμα ελήφθη, μη φοβάστε, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε, προκαταρκτική εξέταση ίσον ντόρος να γίνεται μέχρι να ξεφουσκώσει η υπόθεση.
  Βλέπουμε λοιπόν ότι ο όμορφος πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος δεν είναι προνόμιο μόνο της δύσμοιρης Ιταλίας. Ευδοκιμεί με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε μας. Κι ΑΝ η ελληνική δικαιοσύνη ΔΕΝ ήταν κι αυτή εξωνημένη, ΔΕΝ εξαρτιόταν ολοκληρωτικά από την πολιτική εξουσία, ΑΝ αφήνονταν να λειτουργήσει έστω και σε ένα μικρό ποσοστό όπως η ιταλική, όσα συμβαίνουν στην Ιταλία θα φάνταζαν αστεία παιχνιδάκια μπροστά στα δικά μας. Ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος μαζί με τους μεγαλοεπιχειρηματίες θα παραπέμπονταν και θα κλείνονταν στον Κορυδαλλό, εκτός από ορισμένους που μετά βίας θα ξεπέρναγαν τα δάκτυλα του ενός χεριού.

  Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
  Αθήνα Δεκέμβρης 93», «Οι προκηρύξεις», εκδ. Κάκτος, σελ. 438- 51 και 757-759.

  ΥΓ. ΔΕΝ γνωρίζω ΑΝ τα αναφερόμενα στοιχεία είναι όλα σωστά. Όποιος έχει διαφορετική γνώση, ας την καταθέσει, για την Τιμή των όπλων της Αλήθειας.

 6. ataktos avatar
  ataktos 16/05/2008 22:41:21

  πελια -Μετά τα παραπάνω σκέπτομαι ότι τα παιδία πάνε στα σπιτάκια τους για τσάι ???

 7. Basil avatar
  Basil 16/05/2008 22:49:56

  Αρχίζει να με πίανει κατάθλιψη πάλι!!

 8. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 16/05/2008 23:05:31

  ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΤΕΙ ΚΑΝΑ ΚΑΛΣΟΝ...

  Άλλο ένα πανηγυράκι σήμερα στη Βουλή, όπου και καλά ανέβηκαν οι τόνοι. Σιγά μωρέ, έκανε λίγο πρόβα σε έναν καινούργιο ρόλο ο Ράθυμος Μπούλης ανεβάζοντας λίγο την ένταση της φωνής του και δοκιμάζοντας νέες κινήσεις του σώματος και κάτι έγινε.

 9. Sratis avatar
  Sratis 16/05/2008 23:09:22

  € %

  =="ΕΝΑΣ ΜΑΓΚΑΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ"

  - ΕΙΔΑΤΕ ΜΕΓΑΛΕΙΑ : ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ-ΟΤΕ, ΤΗΝ D.T. , ΤΗ MIG [ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ] ,TON ALO.... ΚΙ' ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΕΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΓΑΛΑΝΤΟΜΟ,ΣΚΕΤΟ ΣΟΥΛΕΪ-ΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ .

  - ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕ, ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ , ΑΠΟ ΤΟ Τ.Τ. Ο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ , ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕΑ Ο ΜΙΧΑΛΟΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟI ΕΚ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ , ΣΥΡΙΖΑ [ ΣΙΜΑ ΚΙ ’ΑΛΑΡΓΑ] ΚΙ' Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ .
  -ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ,ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ Θ ' ΑΝΤΕΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.

  - ΜΕ ΒΑΖΕΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ [ΑΠΟΤΗΝ Α' ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ] , ΜΕ ΝΤΟΡΑ, ΚΛΠ , ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ D.T.-

  -ΕΝΤΑΞΕΙ , ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΩΡΑ Η MIG ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΩΒΟ , ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ''ΜΑΓΚΑ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ''[ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΤΡΕΑ].

  -ΒΑΖΕΛΟΙ -ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ- ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΥΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ.

  -Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ,ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

 10. Sratis avatar
  Sratis 16/05/2008 23:17:32

  #
  Η πονηρή αλεπού όταν περνάει από ύποπτα μέρη, μαζεύει κοντά - κοντά τα πόδια της και τα κάνει ένα. Ο λόγος είναι τούτος: Άμα βαδίζει και με τα τέσσερα είναι εκτεθειμένη σε τέσσερις κινδύνους. Κάνει λοιπόν, τα τέσσερά πόδια της ένα, άρα περιορίζει και τους κινδύνους της σε ένα.

  Την πονηριά της όμως αυτή, την πληρώνει κάποτε πολύ ακριβά. Αν πέσει σε παγίδα, πέφτει και με τα τέσσερα. Από εδώ βγήκε και η παροιμία “Η πονηρή αλεπού πιάνεται και από τα τέσσερα”.


  ==Που θα πάει;
  -H "πονηρή δίποδη ανθρωποαλεπού" που περπατάει με το "ενα πόδι μέσα στο άλλο" – προσέξτε το καμαρωτό περπάτημα, σαν ‘’τάπα’’ μανεκέν- δεν θα πέσει στην παγιδα, που θα πάει; δεν "θα πιαστεί-όσον ούπω- και απ'τα δύο" ; -Εσείς τι λέτε ;

 11. Αριστερός βουτυρομπεμπές avatar
  Αριστερός βουτυρομπεμπές 16/05/2008 23:43:55

  O Aλαβάνος σήκωσε σήμερα το βάρος της Αντιπολίτευσης. Έγραψε

 12. Underdog avatar
  Underdog 17/05/2008 00:24:04

  Λαική παροιμία από την ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου
  " Τα σκυλιά κι αν γαυγίζουν , το καραβάνι προχωρά"

 13. george avatar
  george 17/05/2008 13:38:05

  Ε Λ Ε Ο Σ...

  ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ...Ε ΤΩΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙ,ΠΑΤΕΡΙΤΣΑ,ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ(βλέπε δήμους και πρωτοβαθμια σωματεία όπου ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζεται όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με τη ΝΔ συμμετέχοντας σε ενιαία ψηφοδελτια κάτά του ΚΚΕ)...

  Όσον αφορά τώρα την κριτική στο ξεπούλημα του ΟΤΕ που επιχειρεί ο Κωστάκης....
  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ,ΟΠΟΤΕ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΤΟ 66% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ.ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ νεοΔΕΞΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.....:
  "ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΕΝΑΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ"
  Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΩΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ΔΙΙΣΧΙΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 51% ΤΟΥ ΟΤΕ...ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ,ΤΩΝ ΡΗΞΕΩΝ, ΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ...ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΛΟΠΛΕΥΡΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗ,ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ,ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ Η ΝΔ. ΑΝΙΚΑΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΟΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ , ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ.

 14. Panos avatar
  Panos 17/05/2008 20:41:38

  Το ουσιαστικό θεμα με τον ΟΤΕ που μονο αυτο το blog εθιξε ειναι οτι εγινε μια πωληση του μοναδικου ισως εργαλειου που εχει η σημερινη Ελλαδα (μαζι με τους αγωγους) για ασκηση γεωπολιτικης στρατηγικης στα Βαλκάνια και μαλιστα με αξιωσεις.
  Και ολα αυτα σε εξεφτελιστική τιμή ωστε ειτε να κλεισουν οι τρυπες του προυπολογισμού (δυσκολο να το φανταστει κανεις με 400 εκατ. ευρω κερδος) είτε ακομα χειρότερα για να τα αρπάξουν καποιοι της κυβέρνησης.
  Τωρα τα παζαρια για την συμφωνία ηταν αστειότητες καθως φαινεται οτι εγγυήσεις υπήρχαν απο τη στιγμή που αγόρασαν οι Γερμανοί από τον Βγενόπουλο.
  Δεχομαι οτι ο αλογοσκούφης για κάποιους λόγους ήθελε την συμφωνία.Πως πείστηκε όμως ο Καραμανλής?
  Ή μηπως εγινε πίσω απο την πλατη του...?
  Factor θα ηθελα τη γνωμη σου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.