02/07/2008 18:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σφοδρή αντίδραση αντιπολίτευσης για Ζήμενς

Σφοδρότατη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens, κάνοντας λόγο για πολιτική και δικαστική εκτροπή και υπονόμευση της δημοκρατίας. «Στο έγκλημα της Siemens προστέθηκε χθες ένα νέο έγκλημα, ακόμα πιο βαρύ. Μια εκτροπή πολιτική, εκτροπή δικαστική. Την αποκλειστική ευθύνη γι΄ αυτό φέρει πια ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κύριος Καραμανλής, η κυβέρνησή του, αλλά και η ηγεσία της Δικαιοσύνης …Είχα και είχαμε προειδοποιήσει, μην επιχειρήσετε συγκάλυψη. Χθες, με τον πιο θρασύ τρόπο, η κυβέρνηση κατέλυσε θεσμούς, θεσμούς και αξίες και έκλεισε άρον-άρον την υπόθεση. Προφανώς, γιατί είχαν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία που την ενοχοποιούσαν. Και για να πετύχει την συγκάλυψη, χρησιμοποιεί απροκάλυπτα την Δικαιοσύνη…».

«Μυρίζει κουκούλωμα, συγκάλυψη» δήλωσε και από την πλευρά της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Συμβαίνουν δύο πράγματα: Ή η δικαιοσύνη δεν θέλει να κάψει τα χέρια της, σε ένα τόσο δύσκολο έργο, ή η αλήθεια δεν έφτασε καν προς τα εκεί», πρόσθεσε η κα Παπαρήγα.

Για σοβαρή κρίση του πολιτικού συστήματος της χώρας έκανε λόγο και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, λέγοντας ότι «η χώρα μας ζει σε στιγμές σαπουνόπερας» με «εφοπλιστές, πολιτικά πρόσωπα, στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων, ιδιωτικά τζετ αριστοκρατικά θέρετρα».

«Η επιλογή του κ. Αθανασίου για να διεκπεραιώσει το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο δεν ήταν η ιδανική. Το είχα καταγγείλει στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου από τον περασμένο Φεβρουάριο, παρόντος του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη» δήλωσε τέλος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης με ανακοίνωσή του απάντησε ότι «δεν υπήρξε ούτε 'βιαστικό κλείσιμο' της υπόθεσης, ούτε 'αιφνιδιαστική απόφαση της Προανάκρισης', ούτε βεβαίως ουδεμία διάθεση συγκάλυψης ευθυνών και στοιχείων, δεδομένου ότι η Δικαστική Έρευνα θα συνεχισθεί από Τακτικό Ανακριτή, ο οποίος ήδη ορίστηκε και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 02/07/2008 20:49:14

  Για το σκάνδαλο με τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του ΠΝ (380 εκ.ευρώ) που πήρε η γαλλική "Θαλής", τώρα η γερμανική "Θίσσεν" των ναυπηγείων Σκαραμαγκά λέει ότι το ... σκέφτεται. Ε βέβαια, αφού η ΕΕ βρήκε σκάνδαλο με μίζες, τι να πεί; Οτι δνε υπάρχει σκάνδαλο;


  Ιδού η ανακοίνωση της πολυεθνικής:

  Η ThyssenKrupp Technologies θα εκτιμήσει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην υπόθεση κρατικών ενισχύσεων προς την Α.Ε. Ελληνικά Ναυπηγεία


  Σε υπόθεση κρατικών ενισχύσεων κατά της Ελλάδος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση της ότι μερικά από τα μέτρα ενισχύσεων που αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας δεν είναι συμβατά με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Δικαίου Κρατικών Ενισχύσεων.

  Η έρευνα της Επιτροπής αφορά σε κρατικές ενισχύσεις που χορηγήθηκαν από την Ελληνική κυβέρνηση στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προ και κατά τη διάρκεια της ιδιωτικοποίησης τους, κατά την περίοδο 1997-2002. Τα Ελληνικά Ναυπηγεία ανήκουν στον Όμιλο ThyssenKrupp από το 2005.

  Η ThyssenKrupp Marine Systems, η εταιρεία στην οποία ανήκουν οι ναυπηγικές δραστηριότητες, παρείχε τη συνδρομή της στις έρευνες της Επιτροπής συμβάλλοντας στην αποσαφήνιση των σχετικών ζητημάτων.

  Σε περίπτωση που η εφαρμογή της απόφασης σε εθνικό επίπεδο οδηγήσει σε οικονομικές ζημίες, η ThyssenKrupp έχει δικαίωμα να προβεί σε δικαστικές ενέργειες.

  Όταν καταστεί γνωστό το πλήρες περιεχόμενο της αποφάσεως, η ThyssenKrupp θα προχωρήσει σε λεπτομερή εκτίμηση και θα εξετάσει την ανάληψη περαιτέρω νομικών ενεργειών

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.