28/07/2010 21:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σφοδρές επικρίσεις από τα κόμματα για την επιστράτευση

Σφοδρή σύγκρουση στην Βουλή με αφορμή την πολιτική επιστράτευση που κήρυξε η κυβέρνηση για τους ιδιοκτήτες φορτηγών.

Παράλληλα με την ανακοίνωση της επιστράτευσης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου πήρε το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη δημοσιονομική διαχείριση και δήλωσε πως όσο κι αν δεν θέλουν κάποιοι, η κυβέρνηση θα ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα: «Κανένα επιμέρους αίτημα, καμία ειδική ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να κρατά ως ομήρους την ελληνική κοινωνία και να παραλύει τη χώρα. Η Κυβέρνηση θα το διασφαλίσει… Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν...!».

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος είπε ότι «η αδυναμία της κυβέρνησης να κάνει διάλογο οδήγησε σε επιστράτευση. Μη χαίρεστε. Λάθος πολιτική επιλογή να καταθέσετε το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί μετά ενάμιση μήνα. Επειδή δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αδιέξοδο, επιχειρήσατε να το σκοτώσετε…».

«Τι κάνουν ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ; Καλούν λαό σε επανάσταση για μια κυβέρνηση που προσπαθεί να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον; Η απάντηση είναι μια. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου είναι αποφασισμένη να πάει τη χώρα μπροστά…» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής για να σχολιάσει στη συνέχεια ο κ. Μαρκόπουλος: «Ασφαλώς και δεν πρέπει να ταλαιπωρηθεί η κοινωνία αλλά αν φτάσουμε αυτούς που προσπαθούν για το δίκιο τους να τους ονομάζεται συντεχνίες και να τους ρίχτετε βορρά στην κοινωνία, τότε υπονομεύεται κοινωνική συνοχή στην οποία επενδύεται. Αυτό θα γυρίσει να χτυπήσει πολιτικό σύστημα. Άρα πυροβολείτε τα πόδια σας. Σταματήστε επιτέλους!».

«Η κυβέρνηση όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Δεν έκανε ειλικρινή διάλογο και άφησε τα πράγματα να φτάσουν στα άκρα. Με δυσμενέστατες συνέπειες για όλη τη χώρα. Και τώρα σπεύδει με ακραία μέσα να λύσει μια ακραία κατάσταση που η ίδια δημιούργησε» είπε ο υπεύθυνος τομεάρχης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι από το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ Θ. Παφίλης και Π. Λαφαζάνης, κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι ασκεί βάρβαρη πολιτική κάνοντας πραξικόπημα και διερωτήθηκαν αν η επόμενη κίνησή της είναι να στείλει εργαζόμενους στην εξορία

KKE: Κατάπτυστη η απόφαση

Η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να επιτάξουν τα φορτηγά Δ.Χ. και να επιστρατεύσουν τους οδηγούς τους, αποτελεί φυσιολογική κίνηση μιας αδίστακτης κυβέρνησης που έχει ως στόχο να τσακίσει κάθε απεργιακό δικαίωμα και να κάνει επίδειξη πυγμής απέναντι στα λαϊκά στρώματα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

«Η κατάπτυστη απόφαση αποδείχνει ότι το μόνο που απομένει να κάνει η κυβέρνηση, είναι το άνοιγμα των τόπων εξορίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «επιβεβαιώνεται ότι για να μη βρίσκεται διαρκώς στα δόκανα των αδιεξόδων και της συστηματικής προσπάθειας των κυβερνώντων να τον διαχωρίζουν με διάφορα διλήμματα και τεχνητές αντιπαραθέσεις, ο λαός δεν έχει άλλο δρόμο από αυτόν της ενωμένης πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 28/07/2010 21:18:03

  Δεν πρέπει να το δεχτούν με τίποτα οι φορτηγατζήδες.

  Τους απειλούν ότι αν καταδικαστούν για παραβίαση της επιστράτευσης, θα χάσουν την άδεια ασκήσως επαγγέλματος.

  Μα έτσι κι αλλιώς τη χάνουν με αυτό το νομοσχέδιο!

  Δεν έχουν επιλογή, πρέπει να παλαίψουν.

  Αν αντισταθούν, θα κερδίσουν αυτοί. Η επιστράτευση είναι απλώς ψάρωμα, δεν θα τολμήσουν να την εφαρμοσουν.

  • Dimi avatar
   Dimi @ Επώνυμος 29/07/2010 00:35:52

   @ Επώνυμος
   Με προφανή την άγνοια του κινδύνου, είναι δυνατόν ν'αποτολμήσουν την εφαρμογή της Επιστράτευσης. Ομως, θα χρειαστούν minimum 15 ημέρες (δηλαδή, Δεκαπενταύγουστος και βλέπουμε!!)γιά την (κοστοβόρα) υλοποίηση της!..

   Οταν κρίσιμες αποφάσεις όπως το Εσχατο Μέτρο της Επιστράτευσης χρησιμοποιείται γιά τον επικοινωνιακό εντυπωσιασμό της Τρόϊκας, το a priori αποτέλεσμα είναι, One Big Fat Zero!

   Mε ό,τι αυτό συνεπάγεται γιά την κοινωνική έκρηξη η οποία νομοτελειακά, έπεται..

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Dimi 29/07/2010 00:49:22

    Το αν θα χρειαστούν "μίνιμουμ 15 μέρες" θα εξαρτηθεί από το κατα ποσόν θα εξαντλησουν ό,τι νόμιμο περιθώριο μπορούν να βρουν οι φορτηγατζήδες. Σ' αυτό πρέπει να συμβάλουμε όλοι τηλεφωνώντας στην ομοσπονδία τους και ενθαρρύνοντάς τους να το φρενάρουν όσο μπορούν με νόμιμα μέσα.

    Τη φασιστική επίδειξη πυγμής πρέπει να την πληρώσουν πανάκριβα από καθε άποψη οι παλλακίδες του ΔΝΤ.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Dimi 29/07/2010 00:51:09

    Ο δαίμων του πληκτρολογίου: "τρενάρουν" ήθελα να γράψω και όχι "φρενάρουν".

   • Dimi avatar
    Dimi @ Dimi 29/07/2010 02:44:58

    @ Αυριανιστής
    Με την απερίσκεπτη απόφασή της η κυβέρνηση, εγκλωβίστηκε στη διαχείρηση ενός «Λογιστικού Εφιάλτη» με τη κυριολεκτική έννοια του όρου, όπως:

    η εξεύρεση έμπειρων οδηγών φορτηγών και προσωπικού εν μέσω θέρους, οι μισθοδοσίες τους, οι αγορές καυσίμων, oι εκδόσεις τιμολογίων, οι διανομές, η απασχόληση ανδρών της ΕΛ.ΑΣ και o εφοδιασμός με καύσιμα των αυτοκινήτων της, oι δικηγόροι, τα δικαστήρια, οι εισαγγελείς, οι αυτόφωρες συλλήψεις και φυλακίσεις 33,000 οδηγών φορτηγών Δ.Χ., η διατροφή τους, οι διαθέσιμοι χώροι φυλακών, και άπειρα άλλα εφιαλτικά logistics..

    Το 15ήμερο, είναι μιά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ συντηρητική εκτίμηση γιά την υλοποίηση της εν λόγω Επιστράτευσης. Ενώ, με καλοπροαίρετη διάθεση και διαπραγματεύσεις σε πνεύμα «win/win», το θέμα θα είχε ήδη λυθεί, χθές.

    Η (εν προκειμένω ανούσια) επίδειξη πυγμής της εξουσίας, γιά να είναι υπολογίσημη και σεβαστή, οφείλει να βασίζεται σε σωστό σχεδιασμό, σεβασμό προς τους Πολίτες και πρόβλεψη του παράγοντα Αποτυχία (What If Everything Fails)..

    Ομως, ο πολυθεσίτης μπρατσαράς του «γιά όλα φταίνε οι προηγούμενοι», έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι οι κοντόφθαλμοι συμβολισμοί και η αυτοπροβολή του. Οσο γιά τις συνέπειες, η διαχρονικά χολερική αντίληψη είναι: «οι Ελληνες θα πληρώσουν, όπως πάντα, την ανεπάρκεια της δυναστείας Παπανδρέου».

    Tις μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτής της Επιστράτευσης/Παρωδίας, δεν φαίνεται να τις έχουν σοβαρά αναλογιστεί. Γι’αυτούς και όχι μόνο λόγους, η Νέμεσις θα είναι εξ ίσου τρομερή με την πολυεπίπεδη Υβρι!..

 2. ΔΙΚΑΙΟΣ13 avatar
  ΔΙΚΑΙΟΣ13 28/07/2010 21:23:19

  ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ..στο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΕΓΚΑ
  Για την κρίση στην κλωστοϋφαντουργία φταίνε οι φορτηγατζήδες,ΌΠΩΣ ΓΙΆ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΊΝΟΥΝ ΣΤΗΝ Ν.ΙΩΝΙΑ πχ φταίνε οι διαδηλώσεις και οι πορείες..

  ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ...ΠΑΣΟΚ...ΜΕΓΚΑ

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΔΙΚΑΙΟΣ13 28/07/2010 21:31:43

   Μόνο; όποιος απεργεί στη χώρα του εκλεκτού ευθύνεται από την διαρροή της ΒΡ έως το φαινόμενο του θερμοκηπίου...ο κύριος Καψής και η ΥΕΝΕΔ του 2010 θα αναλύσει με το κινητό του τις λεπτομέρειες...

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ ΔΙΚΑΙΟΣ13 29/07/2010 01:48:37

   Εγω Αη Στρατη δεν φοβαμαι, ειναι κι αυτή μια ελληνική γωνιά.....

 3. Χρηστος Κωνστας avatar
  Χρηστος Κωνστας 28/07/2010 21:24:52

  ζητω η χουντα ρε

  ο ενοπλος αγωνας ξεκιναει παλι..

 4. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 28/07/2010 21:25:32

  Κάπου διάβασα το ακόλουθο σχόλιο:

  "Δεν πέφτουμε στην παγίδα των αργυρώνητων δημοσιοκάφρων, που στις ειδήσεις των 8 θα “μιλούν” τη γλώσσα των αφεντικών τους! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ! ... αύριο, σαν έλθει η δική σου σειρά να απολυθείς, να βρεθείς στο δρόμο και να πεινάσεις, να θυμάσαι ανθρωπάκο πως όταν έκαναν οι άλλοι απεργίες, εσύ αντί να είσαι στο πλευρό τους "γκρίνιαζες"... θα έρθει και η δική σου σειρά ανθρωπάκο, να είσαι σίγουρος!..."

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 28/07/2010 21:29:20

  Αποφασίζομεν:

  Νόμος είναι ο λόγος του ΓΑΠ, με την προϋπόθεση της μονογραφής της τρόικας ή των νόμιμων εκπροσώπων της.
  Οι λοιπές διατάξεις προσωρινά αναστέλλονται...μέχρι να βρεθεί βρεγμένη σανίδα.

  ΥΓ

  κύριε Πρωθυπουργέ τι έγινε με την εσωτερική έρευνα του Τσουκάτιου εκατομμυρίου;
  Αν ευκαιρήσετε μεταξύ ταξιδιών και κανό να μας ενημερώσετεεεεεεεε

  • Orestios avatar
   Orestios @ Ο Ιθαγενής 28/07/2010 22:20:11

   Λες για το 1% των συμολικών "χορηγιών" που δώθησαν?
   Τί έγιναν αυτά τα λεφτά? Πού υπάρχουν?

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Orestios 28/07/2010 23:00:18

    Nαι το 1% αλλά εδώ έχουμε δημόσια ομολογία παρανομίας και όλοι (μαζί και η ανεξάρτητη και αδέσμευτη δικαιοσύνη) σφυρίζουν αδιάφοροι

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 28/07/2010 23:21:10

    Στον Σοσιαλισμό υπάρχει μόνο το Κράτος. Τίποτε άλλο.
    Και βέβαια τα εκλεκτά μέλη του κόμματος.

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 28/07/2010 21:33:48

  Πάντως, με τη κρίση στην έλλειψη βενζίνης που δημιούργησαν οι φορτηγατζήδες, μπόρεσε και πέρασε στο ντούκου το νέο νομοσχέδιο σήμερα του Ρέππα περί ΥΠΑ που δίνει το δικαίωμα σε ιδιώτες να αγοράσουν τα αεροδρόμια. Η χαρά της Χόκτιφ και των Γερμανών.
  Σοσιαλιστική κυβέρνηση έδωσε το Ελ. Βενιζέλος, σοσιαλιστική κυβέρνηση δίνει και τα υπόλοιπα αεροδρόμια στους ξένους. Σε λίγο θα αρχίσουν να πουλάνε και νησιά. Τι αεροδρόμια τι νησιά;
  Η ίδια κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της ως "σοσιαλιστή" υπουργό τον γιο του Μεγάλου Αυλάρχη του Γλίξμπουργκ (Ντε Λα Γκρέτσια), αν δεν κάνω λάθος.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ Strange Attractor 28/07/2010 21:56:56

   Η Βρετανική BAA ελέγχεται από Καναδούς και Ισπανούς, μέσω Σιγκαπουριάνων.

   • trampakoulas avatar
    trampakoulas @ Γιάννης Σ. 29/07/2010 00:29:02

    το κεφαλαιο δεν εχει πατριδα... δεν πα να ναι και απο το Τουβαλου...

  • popolaros avatar
   popolaros @ Strange Attractor 28/07/2010 22:20:47

   Θα τον αφήσουν άραγε να πάει τους γάμους του Νικόλαου.
   Γουστάρω πριγκηποπουλες και άμαξες...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ popolaros 28/07/2010 22:27:21

    Άλογα, παϊτόνια, αυλικούς, βαστάζους, σκελέες, φτερά, ξίφη, παράσημα, γριές με ροζ μαλλί, χαμόγελα κολυνός...

   • popolaros avatar
    popolaros @ popolaros 28/07/2010 22:41:45

    το μόνο επίκαιρο από εκείνη την εποχή είναι το σύνθημα 'ΠΑΡΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ, ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ'.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Strange Attractor 28/07/2010 22:40:40

   λιμάνια ..γιοκ
   ΟΤΕ -γιοκ
   αεροδρόμια -γιοκ
   τελευταία έμεινε η ....ξεπουπουλιασμένη λόγο υπερεκμετάλλευσης του λιγνίτη η ΔΕΗ .. αρά τώρα βουρ.... για τα ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΆ και τα ΝΕΡΆ .. είπαμε ο τελευταίος και μοναδικός ΑΣΠΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ αυτού του Τόπου

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Strange Attractor 29/07/2010 08:23:27

   Ας δώσει ό,τι θέλει.
   Το θέμα είναι αν η επόμενη κυβέρνηση που θα έρθει -η ΝΔ- θα έχει τα κότσια όχι να στήσει εξεταστικές αλλά να τους καταγγείλει στον ελληνικό λαό και να δουλεψουν τα ειδικά δικαστήρια.

 7. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 28/07/2010 21:58:23

  Το επάγγελμα θα άνοιγε. Θα το έκανε ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου, γιατί έπρεπε να γίνει αυτήν την περίοδο. Τι εναλλακτικές υπάρχουν, πλην του να φύγουμε από την ΕΕ για να μη μας αφορά η νομοθεσία της;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Γιάννης Σ. 28/07/2010 22:29:48

   Δεν κατάλαβες: ΔΕΝ υπάρχει καμία οδηγία στην Ε.Ε. που να επιβάλει το άνοιγμα του επαγγέλματος των φορτηγατζήδων!

   Από τη στιγμή που ο καθένας μπορεί να έρθει από άλλη χώρα και να κάνει διασυνοριακές μεταφορες, η Ε.Ε. είναι καλυμμένη.

   Όποιος λέει για Ε.Ε. λέει ψέματα!

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ Επώνυμος 29/07/2010 00:15:47

    Οι άδειες ανακυκλώνονται εδώ και σαράντα χρόνια. Οι επαγγελματίες του κλάδου, δεν θέλουν να δωθούν νέες γιατί θα πέσουν οι τιμές. Λένε ταυτόχρονα πως πρέπει να μειωθούν οι άδειες και υποστηρίζουν πως τα μισά δρομολόγια είναι μισοάδεια. Τα στοιχειώδη μαθηματικά λένε πως λιγότερες άδειες θα οδηγήσουν πιο πάνω τις τιμές των αδειών και των μεταφορών.

    Με μια ματιά στην πολιτική για τις μεταφορές, γίνεται αντιληπτό πως ο τρόπος λειτουργίας του κλάδου, είναι προβληματικός.

    http://europa.eu/legislation_summaries/transport/road_transport/index_el.htm

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ Επώνυμος 29/07/2010 00:17:38

    Να σημειώσω πως δεν έχω καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ και είμαι εναντίον της επιστράτευσης.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Επώνυμος 29/07/2010 00:22:47

    Θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου και είμαι εναντίον των κλειστών επαγγελμάτων, των καστών κλπ, μόνο μην κοιτάμε το δάσος και χάνουμε το δέντρο.
    Κάποιοι μοίραζαν πελατειακά άδειες και οικοδόμησαν το υπάρχον καθεστώς.
    Οι φορτηγατζήδες ή οποιοσδήποτε άλλος δεν έκανε ότι ήθελε αλλά με τους κανόνες που ψήφιζε το πελατειακό κράτος έπαιζε 40 χρόνια.
    Αλλά οι δημιουργοί δεν φταίνε αλλά πάντα οι άλλοι.

    Ας μετανοήσω λοιπόν και ας πάω μαζί με το ΠΑΘΟΚ:
    μπορούν να μου πουν πόσες άδειες ΔΧ έχουν μοιράσει από το 1981 και μετά; ...και μετά ας το παίζει οποιοσδήποτε ... Κασσιανή...

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ Επώνυμος 29/07/2010 00:54:21

    Αυτό που θα γίνει, είναι το εξής: δεν θα μπορούν να πουλάνε τις άδειες σε εξωφρενικές τιμές. Όμως, όταν αγοράζουν άδειες από τη Βουλγαρία (ανοιχτό επάγγελμα), είναι καλά; Δεν μπορούν και έτσι και γιουβέτσι!

    Δεν θέλω καμιά επιστράτευση. Η θέση μου είναι σταθερή και βασίζεται στο συμφέρον της χώρας μου, όχι στους τυχοδιωκτισμούς. Όχι μασονίες στα επαγγέλματα, όποια κι αν είναι αυτά.

 8. popolaros avatar
  popolaros 28/07/2010 22:18:29

  Πριν 9 μήνες έφυγε μια δεξιά κυβέρνηση και μας ήρθε μια ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη του κερατά.
  Σήκω Ανδρέα να δεις τον κανακάρη σου τον μεταρρυθμιστή της κακιάς ώρας.
  Ρε ουστ κοπρόσκυλα...νύχτα θα φύγετε.

 9. OIKOGENEIARXHS avatar
  OIKOGENEIARXHS 28/07/2010 22:25:58

  ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
  ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ 25/7/2010


  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ Δ.Χ.

  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  ΑΘΗΝΑ 24/7/2010

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο κλάδος των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης με αίσθημα ευθύνης, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας, την τουριστική χρονική περίοδο που επιβάλλει την ομαλή τροφοδοσία των τουριστικών περιοχών, αν και γνώριζε τον ενταφιασμό του κλάδου από την κυβέρνηση, αποφάσισε απεργία διαρκείας από τις 27/8/2010 και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση αιφνιδιασμού ο κλάδος θα πραγματοποιούσε άμεση κάθοδο σε απεργία.

  Η κυβέρνηση δυστυχώς, δεν σκέφθηκε την ζημιά που θα προκληθεί στο χώρο της τουριστικής βιομηχανίας και στην εθνική οικονομία και μας αιφνιδίασε αφού χωρίς καμία ενημέρωση του κλάδου, προχώρησε στον ενταφιασμό του μηδενίζοντας τεχνηέντως την αξία της αδείας που μας πούλησε το κράτος στην τριπλάσια αξία από την σημερινή και την αποκτήσαμε πουλώντας άλλα περιουσικά στοιχεία ακόμα και τα σπίτια μας.

  Την άδεια που αγοράσαμε, την ποτίσαμε με ιδρώτα και αίμα παρέχοντας τα φθηνότερα κόμιστρα στην Ευρώπη με όλες τις αντίξοες συνθήκες ημέρα και νύχτα, γι' αυτό έχουμε ευθύνη απέναντι στις οικογένειές μας να τις υπερασπιστούμε και με τη ζωή μας ακόμα.

  Δυστυχώς, η κυβέρνηση μας ενέπαιξε και προτίμησε την σύγκρουση από την συνεργασία και γι' αυτό έχει αποκλειστικά την ευθύνη της απεργίας που αρχίζει στις 25/07/2010.

  ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ  Ο κλάδος των γερανοφόρων συμμετέχει ενεργά στην απεργία και θα παρατάξουμε τα οχήματά μας στο δεξιό άκρο της Λ. Καβάλας στο ύψος του Δαφνίου και στα δύο ρεύματα, χωρίς να παρενοχλούμε την κυκλοφορία. Για το λόγο αυτό, έχουμε ζητήσει την προστασία της αστυνομίας με έγγραφο που στείλαμε στη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής με αρ. πρωτ. 402 στις 24/7/2010. Καλούμε τα μέλη μας που θέλουν να συμμετάσχουν στην απεργία, να φέρουν τα οχήματά τους στο σημείο αυτό τη Δευτέρα 26/7/2010 και ώρα 10.30 π.μ.

  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

  Εκ του Δ.Σ.

 10. jj avatar
  jj 28/07/2010 22:32:12

  Μπράβο στην κυβέρνηση ! δεν είναι δυνατόν μία μειοψηφεία να εμποδίζει και αυτούς που θέλουν να δουλέψουν με απειλές και τραμπουκισμούς. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του !

  • popolaros avatar
   popolaros @ jj 28/07/2010 22:45:07

   η 'κυβέρνηση' εάν έχει τα φρύδια...ας κάνει εκλογές.
   Viva Hungary.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ jj 28/07/2010 22:50:14

   Αυτούς όμως τους παίρνουν τη δουλειά.

   Δεν ξέρω καμιά άλλη απεργία που να είναι πιο νομιμοποιημένη από την απεργία των φορτηγατζήδων.

  • GRAEKUS avatar
   GRAEKUS @ jj 28/07/2010 22:58:40

   Το πλιάτσικο πάει καλά βλέπω.
   Τα σέβη μου στα αφεντικά σου.

   traidores a la horca.

 11. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 28/07/2010 23:13:26

  γράφει ο akritas στο http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_1878.html#ixzz0v0eSyEB0 (Τετ Ιουλ 28, 10:57:00 μμ 2010)

  Σύνταγμα της Ελλάδος, άρθρο 22 παρ.4:
  "Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από Θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών."

  Άρα η "κυβέρνηση" (τρόπος του λέγειν) παραβιάζει ωμά το Σύνταγμα ΚΑΙ σε αυτήν την περίπτωση, καθώς η επίταξη υπηρεσιών προς τους μεταφορείς δεν εμπίπτει σε ΚΑΜΙΑ από τις παραπάνω περιπτώσεις.

  Άρα οι μεταφορείς (που κακώς χαρακτηρίζονται "απεργοί" διότι δεν είναι υπάλληλοι κανενός) έχουν όχι μόνο το δικαίωμα αλλά και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ (βάσει της ακροτελεύτιας διάταξης του Συντάγματος) να αρνηθούν την επίταξη.

  Και καλά θα κάνει ο καθένας μας να αφήσει καταμέρους για λίγο την καταναλωτική τομαριστική του ευδαιμονία, και να στηρίξει τον αγώνα τους. Διαφορετικά, όταν θα καεί και το δικό του σπίτι (που σίγουρα έρχεται ΚΑΙ η δική του σειρά) να μην παραπονιέται και να μην ζητά στήριξη από κανέναν.

  ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο akritas ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ GRAEKUS 29/07/2010 00:31:44

   Μα, δεν το έχουμε καταλάβει; Σύνταγμα της χώρας πλέον δεν είναι ούτε καν το μνημόνιο. Είναι ό,τι προστάξουν τα γιαπάκια του ΔΝΤ και επιστρατεύσεις γίνονται επειδή έτσι προαναγγέλλουν από τα κανάλια οι σγουρομάλληδες πράκτορες της C I A. Και ναι, φταίμε εμείς που δεν έχουμε πετάξει ακόμα όλους αυτούς στη θάλασσα.

   • 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
    30ς δρομος για τον κορυδαλλο @ Αυριανιστής 29/07/2010 11:26:04

    φιλε το ΔΝΤ δεν ειναι γερμανικη κατοχη.αν θελουμε το διωχνουμε.θέλουμε?

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ GRAEKUS 29/07/2010 00:59:11

   Λάθος είναι αυτό που γράφει ο Ακρίτας.

   Να το σπάσω για να γίνει κατανοητό.

   Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών

   1)σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης

   2) ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Χώρας

   3) ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης

   3α) από Θεομηνία

   3β) ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

   ΦΥΣΙΚΑ, το μνημόνιο πέρασε με αντισυνταγματικό τρόπο από την τυχοδιωκτική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την επιστράτευση, που στα χαρτιά είναι εντάξει. Στην πράξη, παρ' ό,τι είμαι κατά των κλειστών επαγγελμάτων και δεν με αγγίζει προσωπικά, με θλίβει και μου αφήνει πικρή γεύση.

 12. koutoxorto avatar
  koutoxorto 29/07/2010 08:19:57

  Δελτίο Τύπου  Σ’ αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, τη στιγμή που απαιτείται υπευθυνότητα και συνεργασία όλων με σκοπό την οικονομική ανάκαμψη, η αντικοινωνική συμπεριφορά συγκεκριμένων συντεχνιών φαίνεται να εξανεμίζει και τις όποιες τελευταίες ελπίδες.

  Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης επέλεξαν να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους, κάνοντας απεργία και, κατά συνέπεια, δημιουργώντας, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, σημαντικά προβλήματα τόσο στις μεταφορές των εμπορευμάτων όσο και στη διακίνηση των τουριστών λόγω της έλλειψης καυσίμων.

  Είναι πράγματι, ιδιαιτέρως, δύσκολο να προσπαθούμε διαρκώς να αποδεικνύουμε το αυτονόητο.

  Παρ ‘ όλα αυτά, όμως, τους καλούμε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, ώστε να επιστρέψει η αγορά και οι πολίτες σε κανονικούς ρυθμούς.
  Η χώρα μας, δε μπορεί κάθε τρεις και λίγο, να βρίσκεται υπό την ομηρία των οργανωμένων συντεχνιών.
  Οι λιγοστοί εναπομείναντες εκπρόσωποι ενός αδιέξοδου οικονομικού μοντέλου, οφείλουν να κατανοήσουν ότι οι εποχές, είτε το θέλουν είτε όχι έχουν αλλάξει.

  Εμείς, ως νέοι άνθρωποι ζητούμε την άμεση θέσπιση ενός πλαισίου για το ουσιαστικό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων σύμφωνα και με την υπάρχουσα κοινοτική οδηγία. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους νέους να βγουν στο προσκήνιο και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, απαλλάσσοντας τη χώρα από συντεχνιακές λογικές και δίνοντας νέα ώθηση για την ανάπτυξη της οικονομίας.


  Από το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.