#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/03/2011 12:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σφοδρές αντιδράσεις για το μνημόνιο στην Παιδεία


Νέα αναταραχή στην παιδεία αναμένεται μετά τις ανακοινώσεις χθες τη νύχτα των σχολείων που καταργούνται ή συγχωνεύονται. Όπως ήταν αναμενόμενο, αφού δεν υπήρξε κανένας διάλογος και είναι προσχηματική η δημόσια διαβούλευση που επικαλείται το υπουργείο παιδείας, να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις. Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης ενώ η ΟΛΜΕ καλεί σε εγρήγορση. Η ουσία είναι ότι η κ. Διαμαντοπούλου ανοίγει τον ασκό του Αιόλου σε μια κρίσιμη περίοδο. Η υιοθέτηση του Μνημονίου και στην παιδεία είναι γεγονός. Αλλά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η αναβάθμιση της παιδείας ήταν από τα βασικά συνθήματα του κ. Παπανδρέου πριν τις εκλογές.

Και να το τονίσουμε: Ότι υπάρχουν σχολεία που πρέπει να κλείσουν ή να συγχωνευτούν είναι σίγουρο. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν έγινε σωστός σχεδιασμός στον εκπαιδευτικό Καλλικράτη και μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά. Υπό την πίεση των περικοπών και από το χώρο της εκπαίδευσης, λειτουργεί η κυβέρνηση. Οπότε, υποβάθμιση να περιμένουμε και τίποτε άλλο.

Παλιά λέγαμε ότι όπου κλείνει μια φυλακή ανοίγει ένα σχολείο. Λέτε να συμβεί το αντίθετο.

Δείτε τις πρώτες αντιδράσεις:

Σε εγρήγορση καλεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης τους καθηγητές ώστε σε συνεργασία με τους γονείς να αντιδράσουν στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, ενώ μαθητές σχολείου, υπό συγχώνευση, στην Κοζάνη προχώρησαν ήδη σε κατάληψη. 

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών εκφράζει τη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι "τη στιγμή που δημοσιεύονται στο τύπο αναλυτικά οι επικείμενες συγχωνεύσεις, η ΟΛΜΕ περιμένει ακόμη τις προτάσεις του Υπουργείου".

    Οι εκπρόσωποι των καθηγητών δηλώνουν "ανήσυχοι" και κατηγορούν το Υπουργείο ότι χρησιμοποιεί προσχηματικά τον διάλογο και τη διαβούλευση, προκειμένου να επικυρώσει ειλημμένες αποφάσεις. 

    "Δε θα ανεχτούμε για λογιστικούς λόγους, να θυσιαστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Με το στοίβαγμα των μαθητών σε 30άρια τμήματα, με την ταλαιπωρία των παιδιών των υποβαθμισμένων περιοχών και με την εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, δηλαδή με τη λογική των επιχειρούμενων συγχωνεύσεων δεν υποστηρίζεται σε καμία περίπτωση η δημόσια δωρεάν Παιδεία. Δεν θα ανεχτούμε να θυσιάζεται η δημόσια εκπαίδευση στην πολιτική της διάλυσης των κοινωνικών αγαθών που επιβάλλει το ΔΝΤ και η τρόικα", αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

    Μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσουν οι κατά τόπους ΕΛΜΕ, ενώ το Σάββατο οι πρόεδροι των οργάνων θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. 

    Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τσοτυλίου, στην Κοζάνη, απάντησαν ήδη με κατάληψη στην προωθούμενη συγχώνευση του σχολείου τους. Όπως υποστηρίζουν σε επιστολή τους, αντιδρούν στη συγχώνευση του σχολείου τους καθώς ήδη οι μαθητές διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στον προορισμό τους. "Σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόμαστε ίσως και διπλάσια ώρα προκειμένου να έχουμε πρόσβαση στο αυτονόητο δηλαδή στη δημόσια εκπαίδευση", αναφέρουν.

Ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, υποστήριξε ότι η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, δεν έκανε διάλογο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, την εκπαιδευτική κοινότητα και ζητά την αναθεώρηση της απόφασης αυτής.

«Υπάρχουν λόγοι που πρέπει να διατηρήσουμε σχολεία, έστω και με ελάχιστους μαθητές ή ακόμα και με έναν μαθητή, όπως για παράδειγμα στην Ψέριμο», δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος.

Ο γραμματέας της ΝΔ είπε ότι «η απόφαση αυτή μπορεί και πρέπει να αλλάξει». Σημείωσε πως αν εφαρμοστεί, θα εκτιναχθεί η δαπάνη για τη μεταφορά των μαθητών και πρόσθεσε ότι «όλα πρέπει να αντιμετωπιστούν με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και διάλογο με τους εταίρους της εκπαιδευτικής κοινότητας».

«Ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα των παιδιών του λαού να μορφώνονται και αποφασιστικό βήμα στη διαμόρφωση του σχολείου της αγοράς» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων.

«Η εξέλιξη αυτή δεν αφορά απλά και μόνο οικονομικούς λόγους. Εντάσσεται στη νέα διοικητική δομή της εκπαίδευσης, την ανακήρυξη της αυτονομίας της σχολικής μονάδας, που υλοποιεί την αποφασιστική διάσπαση του όποιου ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τη διαφοροποίηση του προγράμματος σπουδών, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, την ακόμα παραπέρα μείωση των προσλήψεων. Αυτό είναι το «νέο σχολείο της αγοράς» όπου χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετούνε με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας εξέφρασε και ο ΣΥΝ κατηγορώντας το υπουργείο ότι προβάλλει «σαθρά και ανακριβή επιχειρήματα» και ότι προωθεί τις συγχωνεύσεις «με μόνο κριτήριο την εξοικονόμηση δαπανών αδιαφορώντας για τα κοινωνικά και παιδαγωγικά προβλήματα».

«Το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, ιδίως στην περιφέρεια, θα δυσχεράνει την πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο, θα ενισχύσει το φαινόμενο της μαθητικής διαρροής, θα αυξήσει τις δυσκολίες στην επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων και θα συντείνει στην αύξηση της εσωτερικής μετανάστευσης» αναφέρει ο ΣΥΝ.

Δείτε τις συγχωνεύσεις εδώ:

Καταργήσεις στη Δευτεροβάθμια
Συγχωνεύσεις-καταργήσεις στην Πρωτοβάθμια
Συνενώσεις στη Δευτεροβάθμια

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Wolf avatar
  Wolf 14/03/2011 12:53:20

  Αυτό το λένε, ΠΤΩΧΕΥΣΗ.

  Όταν κλείνει έστω και ένα σχολείο, η χώρα έχει πλέον ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ!!!

 2. Αιας Τ. avatar
  Αιας Τ. 14/03/2011 13:22:16

  και .......καταστεναχωρηθηκε ο Αρουλης απο αυτα που γινονται και εβαλε μπρος σχεδιο ανατροπης!

  κηριξε επανασταση στην Αραχωβα !!!!

 3. Έρεβος avatar
  Έρεβος 14/03/2011 13:32:55

  Νύχτα νομοθετούν, νύχτα θα φύγουν.

  Καληνύχτα ΠΑΣΟΚ.

 4. zio avatar
  zio 14/03/2011 13:54:56

  o τομεάρχης της ΝΔ στα θέματα Παιδείας τι θέση παίρνει? που βόσκει?
  γιατί υπάρχει ακόμα στον χάρτη? έλεος?

 5. Kennan avatar
  Kennan 14/03/2011 14:11:23

  Ο Αρούλης πότε θα βγάλει ανακοίνωση 'Εφηηηηηηηηηηηηηηηηηη

  • effie B. avatar
   effie B. @ Kennan 14/03/2011 14:53:28

   οταν επιστρεψει απο τα θερετρα για εξωτικο μαυρισμα και σφριγηλο δερμα !!!!

  • Arianos avatar
   Arianos @ Kennan 14/03/2011 15:22:12

   Πώς κάνετε έτσι, μπορεί το Da Capo να μην έχει fax!

 6. irida avatar
  irida 14/03/2011 14:59:32

  Τα πράγματα είναι κι απλά και πολύπλοκα. Κι η ΝΔ ας μην βρίσκει αφορμή να κάνει αντιπολίτευση όταν η ίδια τα είχε κάνει..μην πω τώρα.
  Λοιπόν: από τις συγχωνεύσεις στην Α/θμια εκπαίδευση το υπουργείο εξοικονομεί 1612, νομίζω, θέσεις δασκάλων. Επομένως λιγότεροι διορισμοί. Άρα εξοικονόμηση χρημάτων. Μη μιλήσουμε για λειτουργικά έξοδα και επιπλέον επιδόματα σε διευθυντές κι υποδιευθυντές. Αυτή είναι μια πλευρά. Καλώς έγιναν οι συγχωνεύσεις. Το θέμα είναι αν κατά τόπους δημιουργούνται προβλήματα. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που έπρεπε οι δήμαρχοι να το δουν. Κι ασφαλώς να απαιτήσουν να μη γίνουν συγχωνεύσεις ό όχι. Ένα άλλο ζήτημα που χρειάζεται να προσεχθεί είναι μήπως η μεταφορά των μαθητών από το ένα σχολείο στο άλλο κοστίζει περισσότερο από τη λειτουργία του σχολείου. Η ΝΔ να κοιτάξει να βγάλει τον Αρούλη από τον τομέα και να βάλει γνώστες των ζητημάτων και μετά να μιλήσει αλλά και τι να πει; Πως θα αλλάξει τα δεδομένα αν αναλάμβανε τα πόστα πάλι; Με τι προσόντα; Με τον Άρη; χαχχαχα γελάσαμε και σήμερα..
  Τα πράγματα χρειάζονται αλλαγές και τομές. Κι η ΝΔ φρόντισε να κάνει μπάχαλο κάποια.πχ...διόρισε ατελείωτες ειδικότητες στη Δ/βαθμια κυρίως όπου σήμερα κάθονται,κυριολεκτώ, και δεν έχουν αντικείμενο. Επίσης με το πρόσχημα της πολυτεκνίας διόρισε στον ίδιο τόπο ατελείωτα άτομα συγκεκριμένων ειδικοτήτων που αύριο θα χουν πρόβλημα. Καλό είναι να χαιδευουμε αυτιά αλλά κάποτε πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι στα ζητήματα αν στ αλήθεια θέλουμε να δώσουμε λύσεις. Κι επίσης να μην έχουμε αγκυλώσεις. Βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

 7. αχ κουλα!! avatar
  αχ κουλα!! 14/03/2011 15:00:03

  στην ΝΔ τωρα ξυπνησαν? και ψαχνονται?

  ειχε γεμισει ο τυπος απο δημοσιευματα οτι επικειται Καλλικρατης στην παιδεια και παρτε θεση
  το antinews ειχε κρουσει τον κωδωνα εγκαιρως

  http://www.antinews.gr/2011/03/11/90310/

 8. vassilis avatar
  vassilis 14/03/2011 15:07:22

  Καποιοι νομιζουν οτι οσο καθονται πανω στο κλαδι και το πριονιζουν δεν θα κοπει ποτε και δεν θα πεσουν .Οταν εχεις κανει την παιδεια πηγη για να πλουτισεις σε βαρος της δεν δικαιουσαι να κανεις τον τιμητη.Λετε ξαφνικα η ΟΛΜΕ και λοιποι ενδιαφερθηκαν για την παιδεια των παιδιων μας!Ειναι δυνατον αυτοι που εχουν κανει την εκπαιδευση ενα μιερο εξεταστηριο, να κοπτονται για τη μορφωση των παιδιων μας;

 9. enianos avatar
  enianos 14/03/2011 15:52:59

  Πως κάνετε έτσι? Θα φτιάξουν οι παπάδες κρυφά σχολειά! Κάθε μητρόπολη και πανεπιστήμιο! Γι’αυτό δεν έχουμε συγχωνεύσεις εκεί, τα έχει προβλέψει όλα αυτά η υπουργός που ντρέπεται για την γλώσσα της !

 10. factorx avatar
  factorx 14/03/2011 17:07:29

  Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, σχετικά με τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολικών μονάδων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Τελικώς, το τσουνάμι σαρώνει και την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας. Και το λέω αυτό, γιατί η κυβέρνηση, χωρίς διάλογο, χωρίς κανένα πρόσχημα, ξαφνικά, μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο, επιχείρησε να διαγράψει 1.056 σχολεία σε όλη την Επικράτεια.
  Τελικώς, με αυτό τον τρόπο, αποδεικνύεται ότι το δήθεν όραμα που είχε η κυβέρνηση για νέο ποιοτικό σχολείο, όχι μόνο δεν υφίσταται, αλλά υποβαθμίζεται και μετατρέπεται σ’ ένα φτηνό σχολείο.
  Χιλιάδες παιδιά φεύγουν ξαφνικά από τον εκπαιδευτικό χάρτη. Αναγκάζονται να μετακινούνται σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Γίνονται αυτά τα παιδιά όμηροι των καιρικών συνθηκών που, πολλές φορές, είναι δύσκολες και αντίξοες στην Ελληνική Περιφέρεια. Στοιβάζονται σε ακατάλληλα και πολλές φορές αντιπαιδαγωγικά κτίρια.
  Προσπαθεί, με άλλα λόγια, η κυβέρνηση να λιγοστέψει τα σχολειά, αλλά με αυτό τον τρόπο, δυστυχώς, αυξάνει τα μαθησιακά ελλείμματα, εξαφανίζει τους υποστηρικτικούς θεσμούς, αυξάνει δραστικά τους άνεργους εκπαιδευτικούς, αχρηστεύει αναπληρωτές και ωρομίσθιους. Και τελικώς, εκείνο το οποίο καταφέρνει είναι να τορπιλίσει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
  Κι όλα αυτά τα κάνει στο όνομα μιας δήθεν αποκέντρωσης και κατά τη δική μας εκτίμηση, ο μοναδικός στόχος που εξυπηρετείται από αυτό το πρόχειρο σχέδιο της κυβέρνησης είναι καθαρά λογιστικός. Αλλά, ακόμα κι αυτή η λογιστική πρακτική που υπηρετεί αυτό το σχέδιο της κυβέρνησης, είναι κοντόφθαλμη, είναι βραχυχρόνια. Γιατί μακροπρόθεσμα δημιουργείται ένα τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Όχι μόνο για τη μεταφορά των μαθητών, όχι μόνο γιατί δημιουργούνται μαθητές δύο ταχυτήτων, αλλά κυρίως γιατί ερημώνεται η Ελληνική Περιφέρεια, δημιουργούνται αντικίνητρα, για να μείνει ο πολίτης στην Περιφέρεια. Και, δυστυχώς, δημιουργούνται συνθήκες μας σύγχρονης αστυφιλίας που μας παραπέμπει πολλές δεκαετίες πίσω.
  Αυτά τα σχέδια είναι αμφιβόλου ποιότητος. Και καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να τα αναθεωρήσει».

 11. irida avatar
  irida 14/03/2011 17:22:04

  Ανατριχιάσαμε!! Τους ωρομίσθιους που χε αυτός απλήρωτους κι είχε το θράσος να κάνει κι επερώτηση στη Βουλή ως αντιπολίτευση; Το ξέχασε μάλλον..Ωρε, δουλευόμαστε κανονικά..

 12. αχ κουλα!! avatar
  αχ κουλα!! 14/03/2011 17:23:18

  να μας πει αυτος τι θα εκανε, ποιο ακριβως το σχεδιο του, γιατι καποιες συγχωνευσεις θα τις εκανε. Να μας πει ΑΚΡΙΒΩΣ !!

  και που θα εβρισκε τα χρηματα για ολες τις αρλουμπες που ξεφουρνιζει, οταν δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι τα παιδια μας θα παρουν δωρεαν βιβλια του χρονου...

  ομορφες αφηρημενες εκθεσεις γραφω και γω, και ας με κοροιδευουνε καποιοι και με φωναζουν αχ Κουλα!!

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ αχ κουλα!! 14/03/2011 18:42:31

   μπλα μπλα μπλα...
   Πρόταση θα καταθέσει;Επί της ουσίας;
   Αλλά ξέχασα πέρασε ένα φεγγάρι από εκεί...
   Οσο περνάει ο καιρός τόσο εδραιώνεται η πεποίθηση του ...ώριμου φρούτου και καλύτερα γιατί αν αυτές είναι οι επιδόσεις των τομεαρχών θα αρχίσω να ενστερνίζομαι τις αρλούμπες του ...Λιακόπουλου για τους ΕΛ....

   ΥΓ

   Γιατί αφού οι τομεάρχες είναι για ...τομές, (δεύτερο κρούσμα σε δύο ημέρες) δεν φροντίζει το κόμμα να δημιουργήσει ομάδες υποστήριξης με 2-3 γνώστες (έλεος όχι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ) ώστε και προτάσεις να κάνουν και γραμμένα να τους τα δίνουν.
   Από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η επανεκκίνηση, άτομα που ξέρουν το αντικείμενο και μπορούν να γράψουν δύο σειρές τεκμηριωμένα με στοιχεία και όχι υπάλληλοι στο κόμμα οι κολλητοί κάθε πολιτευτή.
   Ας κάνουν οι πολιτικοί τη βιτρίνα αλλά ας έχουν διαβάσει και ας ξέρουν για το τι μιλούν.

 13. Dr. Joy avatar
  Dr. Joy 14/03/2011 17:26:23

  η τελευταια προταση με τσακισε:
  "Και καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να τα αναθεωρήσει."

  μολις ακουσαν την κληση-απειλη στο Υπουργειο κρυφτηκαν και ανασκευαζουν.

  Καλα με τετοιους πατε στον πολεμο, φιλοι νεοδημοκρατες?

 14. panos-1924 avatar
  panos-1924 14/03/2011 18:25:33

  Αν ξεκινήσουν καταλήψεις, τόσες και τέτοιες καταλήψεις που η Διαμάντω δεν το φαντάζεται, τότε θα έχει φτάσει πραγματικά η αρχή του τέλους για τους μαυροκόρακες σοσια-ληστές που έχουν αναλάβει να αποτελειώσουν ότι έμεινε όρθιο και λειτουργικό σ'αυτή τη χώρα τσιμπολογώντας με μανία απο παντού τα ζωτικά της μέλη.
  Απο την εκπαίδευση θα έρθει το Νεο Πολυτεχνείο για τους Νεο-δικτάτορες της δημοκρατίας.
  Μαθητές και φοιτητές μπορούν σίγουρα να δώσουν το σήμα ξεσηκωμού στην μισο-κοιμωμένη κοινωνία και να ενώσουν τους μουδιασμένους ακόμα πολίτες.
  Αν δεν μπορεί κανείς άλλος, ας μπούνε οι νέοι μπροστά κι ας κάνουν το σεισμό που πρέπει για το τσουνάμι που θα ακολουθήσει. Εκεί μέσα θα ήμαστε όλοι μας και τότε δεν θα τους γλυτώσει τίποτα.
  Όσο για τους καπιτα-ληστές ...πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...

 15. δημης avatar
  δημης 14/03/2011 21:21:37

  1) ΠΟΙΑ Η...ΔΙΑΦΟΡΑ ....ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΜΕ...ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ;;;;;;
  2) Η..... ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ...Ο Μ Ο Φ Α Γ Ι Α........
  3) Ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ , ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ ,ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΟΒΟΤΟΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.....

 16. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 14/03/2011 22:47:22

  Αν αφήσουμε την υπόθεση της Παιδείας στα χέρια της συνεπούς υπαλλήλου της παγκοσμιοποίησης Αννούλας, ας κηδέψουμε από τώρα το εκπαιδευτικό μας σύστημα!
  Ο Καλλικράτης της Παιδείας που εξαγγέλθηκε είναι η ταφόπλακα, που καιρό τώρα επιχειρείται να μπει, για να μείνει η νέα γενιά αποκομμένη από την ιστορία του έθνους μας και εξ αυτού με μειωμένες αντιστάσεις.
  Όποιος νομίζει πως με 4 μέρες δήθεν διαβούλευσης, από το opengov του υπουργείου και με μία ημερίδα-καθαρή «πλύση εγκεφάλου», που επεφύλαξαν στους δημάρχους της χώρας στις 28 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Zaklin de Romilly, πλανάται πλάνην οικτράν!
  Η τραγική ειρωνεία είναι, πως η συγκεκριμένη αίθουσα έχει το όνομα μιας μεγάλης Γαλλίδας που αγάπησε την Πατρίδα μας, γνωρίζοντας και μελετώντας την αρχαία ελληνική γραμματεία, αυτήν με την οποίαν η Άννα του «χιονιά» της παιδείας, παθαίνει βαρύτατο αλλεργικό σοκ. Άλλωστε ως επίτροπος, αντί να παλέψει για τη διεθνοποίηση της ελληνικής γλώσσας, που θεωρείται μητέρα των γλωσσών, πρότεινε την αγγλική, τη γλώσσα των αφεντικών της.
  Η συγχώνευση είναι στην ουσία κατάργηση σχολείου και η κατάργηση αυτή θα επιφέρει "βαρύτατο κοινωνικό πλήγμα":
  www.antinews.gr/2011/02/23/87201/

 17. stroumfaki avatar
  stroumfaki 15/03/2011 00:40:00

  Εγώ πάντως αντιδράσεις δεν είδα. Απλά κάποιες φωνές εδώ και εκεί. Που είναι ο συνδικαλιστικός φορές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας; Συμφωνούν....
  Να μην μας ενδιαφέρουν τι λένε τα κόμματα. Τα σωματεία και οι συνδικαλιστικοί φορείς να ξέρουμε τι λένε και τι προτάσεις έχουν. Δηλαδή εμείς. Εμείς κυβερνάμε όχι τα κόμματα (έτσι θα έπρεπε)

  Τι περιμένουν για να αντιδράσουν δυναμικά; Αλλαγή κυβέρνησης....
  Έλεος πια κομματόσκυλα.

 18. βασίλης avatar
  βασίλης 15/03/2011 20:25:13

  1. εως τώρα χροστάνε πολλά λεφτα στα κτελ για τις μετακινήσεις ετους 2010-2011 τι θα γίνει του χρόνου΄¨
  2. Ποιός Πατέρας-Μητέρα θα στείλει με λεωφορείο το παιδί τους 1ης-2ας-3η δημοτικού χωρίς συνοδό¨
  3. Οι σοφοί πατεράδες μας λέγανε Οπου ανοίγει ενα σχολείο κλείνει μιά φυλακή
  4. Πόσες οικογένειες θα αναγκαστούν να μετακινηθούν εξ αιτίας αυτής της κατάστασης.
  5. Τέλος μήπως θέλουν τα παιδιά μας να μπένουν τούβλα και να βγαίνουν τσιμεντόλιθα για λόγους ευνόητους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.