#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/07/2010 16:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συντριπτικό ΟΧΙ στον τζόγο της γειτονιάςΠαρουσίαση αποτελεσμάτων της έρευνας της VPRC για Τα Τυχερά Παιχνίδια Στην ΕλλάδαΗ Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων και η εταιρία πολιτικών και κοινωνικών ερευνών VPRC, ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της έρευνας με τίτλο ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Ιουλίου, στις 12.00, στην αίθουσα της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Αθήνα.

Η έρευνα που διεξήχθη πανελλαδικά από την εταιρία VPRC κατά το μήνα Ιούλιο 2010, κατέδειξε την έντονη διαφωνία της ελληνικής κοινωνίας για την επέκταση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, την οποία, ανεξαρτήτως κοινωνικού κόστους, επιχειρεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τα νέα μέτρα της για την άμεση αύξηση των κρατικών εσόδων.Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Καταναλωτών – Δανειοληπτών, κ. Βαγγέλης Κρητικός, ο οποίος στην ομιλία του παρέθεσε τρόπους για να συρρεύσουν στα ταμεία της κυβέρνησης 12 δις ευρώ αντί των 1,3 δις που προβλέπονται βάσει μνημονίου από τον τζόγο.

Μολονότι η έρευνα διενεργήθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία η αγορά τυχερών παιχνιδιών περιορίζεται στα κρατικά ελεγχόμενα τυχερά παιχνίδια, οι τάσεις και τα μηνύματα είναι σαφή:

Το 42% των Ελλήνων πολιτών δαπανά χρήματα σε τυχερά παιχνίδια, με το μέσο ατομικό κόστος δαπανών να φτάνει τα €94 μηνιαίως


Το 13% του δείγματος παρουσιάζει ενδείξεις εξάρτησης στα τυχερά παιχνίδια ενώ 20% των ερωτηθέντων έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον λόγω των τυχερών παιχνιδιώνΤο 77% του δείγματος διαφωνεί με την εγκατάσταση ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών («κουλοχέρηδες» και «φρουτάκια») σε χιλιάδες σημεία της ελληνικής επικράτειας

Συγκεκριμένα, για τη λειτουργία τους:

86% των πολιτών πιστεύει ότι αποτελούν μια σοβαρή εξάρτηση
74% ότι αυξάνουν την εγκληματικότητα και παραβατικότητα
92% ότι μειώνουν το οικογενειακό εισόδημα
58% ότι εξοικειώνουν όλους τους πολίτες με τα τυχερά παιχνίδια

Η Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων θεωρεί δεδομένη την αύξηση των ανωτέρω ποσοστών σε περίπτωση απελευθέρωσης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και της υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδίου εγκατάστασης 50.000 ηλεκτρονικών «κουλοχέρηδων» στη χώρα. Ο πολλαπλασιασμός του μηνιαίου τζίρου των τυχερών παιχνιδιών θα έχει ως μόνο αποτέλεσμα την οικονομική αφαίμαξη των παραγωγικών ελληνικών επιχειρήσεων και την περεταίρω εξαθλίωση του μέσου Έλληνα πολίτη.

Η Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων διαφωνεί με την καζινοποίηση της Ελλάδας και δηλώνει ότι θα αντιταχθεί με κάθε νόμιμο μέσο στην επίσημη επιβολή του τζόγου ως τρόπου ζωής και οικονομικής επιτυχίας του Έλληνα πολίτη.

Για τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας της VPRC αλλά και για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.oxiallatixera.blogspot.com

ή επικοινωνήστε στο nogamblingingreece@live.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. some1 avatar
  some1 25/01/2011 23:39:29

  Το σημερινό προϊον του ΟΠΑΠ πουλιέται σε κάθε γειτονιά.
  Ολοι γνωρίζουμε τι εμπορεύεται ο ΟΠΑΠ. Δοκιμάστε σε ενά χρόνο από
  ένα στατιστικό δείγμα 100 - με 1000 ανθρώπων να τους δώσετε από
  5000-10000 ευρώ για να παίξουν στο ΚΙΝΟ σε καθημερινή βάση και επί
  12 μήνες . Μετρήστε στο τέλος του χρόνου τα ποσά που παιχτήκανε και
  πόσες είναι οι επιστροφές. Σκοπεύω σε σύντομο χρόνο να αναρτήσω στο
  iternet σελίδα με τα χαμένα δελτία του ΚΙΝΟ. (Αυτά που δεν παίρνουν
  καθόλου ως έλάχιστη επιστροφή) . Κάποτε κάποιος γνωστός μου είχε
  παίξει 150 κληρώσεις συνεχόμενες και έδωσε 75 και πήρε επιστροφή 1
  ευρώ . Δηλαδή έχασε 74 ευρώ .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.