#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/07/2011 15:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζουν οι ταξιτζήδες - παρέμβαση ΣαμαράΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ασυνέπεια, η ανευθυνότητα και το διαρκές “ράβε – ξήλωνε” της κυβέρνησης σ’ ό,τι αφορά τα ταξί δεν μπορεί να συνεχίζονται άλλο. Ιδίως, μάλιστα, τη στιγμή αυτή που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός, ενώ έσπευσε να ακυρώσει τη ρύθμιση που προωθούσε ο προκάτοχός του, δεν έχει ακόμη καμία συγκεκριμένη θέση. Αντί να αναγνωρίσει το λάθος του και να δώσει  διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησε, επιμένει σε στείρες πρακτικές.

Καλώ τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Καλώ, ταυτόχρονα, τους οδηγούς ταξί να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην κυβερνητική ανευθυνότητα και να αναστείλουν άμεσα όλες τις κινητοποιήσεις τους».

Εμμένει ο Ραγκούσης, συνεχίζουν οι ταξιτζήδες

Μετά την μαραθώνια σημερινή συνάντηση της Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών Ταξί με τον  Γιάννη Ραγκούση, ο τελευταίος ανακοίνωσε, ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, θα προχωρήσει κανονικά . Έτσι και οι ιδιοκτήτες ταξί δήλωσαν ότι και η απεργία θα «προχωρήσει» κανονικά.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Αττικής Θύμιος Λυμπερόπουλος, αν και ο κ. Ραγκούσης έδειξε διάθεση για διάλογο, «δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα ... ενώ πρότεινε ένα χρονικό όριο διαλόγου ενός μηνός, ώσπου ο ίδιος να καταθέσει τις προτάσεις του, διάστημα το οποίο, κατά την Ομοσπονδία, είναι μεγάλο».

Ανέφερε ακόμη πως ο υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματά τους. «Μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η απεργία συνεχίζεται κανονικά» κατέληξε.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση η ομοσπονδία πρότεινε συγκεκριμένα πράγματα και ειδικότερα, να υπάρξει πληθυσμιακή αναλογία στην έκδοση των αδειών, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη, να διατηρηθούν οι έδρες των ταξί στην Περιφέρεια, να μην παραχωρηθεί έργο σε άλλους φορείς, να σταματήσει η πολιτεία να μιλάει για «μαύρο χρήμα» στις μεταβιβάσεις των αδειών.

«Η απελευθέρωση με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά»

Η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά, ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως οι κανόνες αυτοί θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος, από την έκδοση της άδειας μέχρι την εκπαίδευση των οδηγών, καθώς και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί.

Το υπουργείο αφού, όπως συμφωνήθηκε, παραλάβει το προσεχές διάστημα τις προτάσεις και των τουριστικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει πριν το τέλος του μηνός Αυγούστου να δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του, οι οποίες διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις όλων των μερών, και βεβαίως το γενικό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών - χρηστών, διασφαλίζοντας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει από τις 7 Ιουλίου, σε όλα τα μέρη, εύλογο χρόνο για να εκφράσουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν ή διαφωνούν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Και ο Παπανδρέου απευθύνει ... έκκληση !!!

Σύνεση και υπευθυνότητα για να σταματήσει η ταλαιπωρία της ελληνικής κοινωνίας, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με δήλωσή του από την Αρτα, για τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών ταξί.

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του καταλόγισε «τεράστιες ευθύνες, γιατί κάλυψε με τη στάση του τις κινητοποιήσεις που προκάλεσαν ζημιά στον τουρισμό και τώρα προσπαθεί να αποποιηιεί τις ευθύνες του».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «απέλευθέρωση με συγκεκριμένα κριτήρια» και κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί «να επιδείξουν υπευθυνότητα», να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να προσέλθουν στον διάλογο με την κυβέρνηση.

Αντιπαράθεση ΝΔ-Ραγκούση

“Αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Α. Σαμαράς, δεν είχε ενθαρρύνει την έναρξη της αναιτιολόγητης αυτής απεργίας και αν με αμφίσημες φράσεις δεν διαβεβαίωνε τους ιδιοκτήτες ταξί ότι είναι υπέρ της διατήρησης του κλειστού τους επαγγέλματος, τώρα δεν θα ζητούσε τον τερματισμό της. Είναι λυπηρό για τον τόπο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετατρέπεται σε εκπρόσωπο τύπου του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί.", δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επιτέλους, αν υπάρχει Πρωθυπουργός, ας μαζέψει τον επικίνδυνο κ. Ραγκούση. Και, βέβαια, ας παρέμβει, επιτέλους, για να δώσει λύση στο πρόβλημα, που έχει δημιουργήσει ο ανεκδιήγητος υπουργός του».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 29/07/2011 15:59:10

  Και τι να κάνουν ρε Πρόεδρε οι οδηγοί, αν αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους; Αν δεν απεργήσουν τώρα, που τους τρώνε σε μια νύχτα την περιουσία τους, πότε θα απεργήσουν;

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Επώνυμος 29/07/2011 16:07:56

   Μη μασάς ρε φίλε, ξέρει τι κάνει ο Πρόεδρας...

  • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
   Δημήτριος Κοκκαλάκης @ Επώνυμος 29/07/2011 16:26:05

   +++++++++

 2. red avatar
  red 29/07/2011 16:02:30

  οι ταξιτζιδες εχουν δικιο 100%η πρασινη χουντα και υπουργοι τυπου ραγουση ειναι για γελια...

 3. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 29/07/2011 16:26:46

  γιατί κανένας ταξιτζής δεν έχει εκστομίσει ότι η αξία της άδειας του ταξί είναι το εφάπαξ του συνταξιούχου?
  Αφού ούτε το τέως ΤΣΑ ούτε ο νυν ΟΑΕΕ παρέχουν εφάπαξ καταβολή όταν καταθέσουν την άδεια οδηγήσεως, που σημαίνει ότι δεν έχουν πια δικαίωμα να ασκήσουν επάγγελμα....

 4. Kargia avatar
  Kargia 29/07/2011 16:34:30

  Μπράβο Αντωνάκη, χάσε και τους ταξιτζίδες. Να γιατί παραμένει αλώβητος ο ΓΑΠ. Όταν έχεις απέναντι σου τον Βύντρα της πολιτικής, που έχει στο αίμα του το αυτογκολ, ο Jeffry και ο Ρινόκερος Βενιζέλος θα κάνουν πλάκα.

 5. Κώστας Δημητρίου avatar
  Κώστας Δημητρίου 29/07/2011 16:42:37

  Δε μπορώ να πω ότι είμαι τόσο φίλος με τους ταξιτζήδες, γιατί σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών των ταξί.

  Όμως:
  1- Αυτή τη στιγμή οι ταξιτζήδες είναι οι μόνοι που κάνουν αγώνα κι ο αγώνας αυτός αφορά όλους τους επαγγελματίες, που είδαν να ...απελευθερώνονται τα επαγγέλματά τους ... κι η Ε.Ε. να ζητά και τα ρέστα. Βλέπε λ.χ. δικηγόροι, όπου το ξεχειλωμένο επάγγελμα ξεχείλωσε πλήρως.... -) ειδικά όσον αφορά τις αμοιβές - ενώ οι δικηγόροι έγιναν εισπράκτορες του κράτους .
  2- Προσθέτοντας στα παραπάνω, βλέπουμε ότι κάποια άλλα επαγγέλματα εξακολουθούν να προστατεύονται ... βλέπε συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές
  3- ... Και φυσικά η κυβέρνηση -με τους φίλους της ΜΜΕ κλπ. - θέλουν να μας κάνουν να τα βάλουμε με τους ταξιτζήδες, για να μην ασχολούμαστε με το ...κυβερνητικό έργο...
  4- Και μάλιστα μας λεν περί της βλάβης του τουρισμού κλπ. Δηλαδή πότε θα πρέπει να γίνεται απεργιακός αγώνας; ή πως;

 6. GIANNIS avatar
  GIANNIS 29/07/2011 17:07:07

  ολοι οι λαικιστές στις επόμενες εκλογές θα φάνε καλά.

 7. filippos avatar
  filippos 29/07/2011 17:10:15

  sumfono me ton kosta......kai ta farmakeia valane orous....episeis........toxo janapei.as kerdisei to taji kai meta tsakonomaste me tin usuxia mas.......dn katalavainoune oti an petuxei tha uparxei ena eidosdedikasmenou meta gia olous..........kai epitelous ena stop.........eleos me autous.

 8. Enzo avatar
  Enzo 29/07/2011 17:26:24

  μεταξυ ταξι και τζεφρυ εννοειται ταξι.
  ασε που εχουν και δικιο.

 9. JOHN avatar
  JOHN 29/07/2011 18:07:31

  Γιατι η κυβερνηση αποφασισε ν ανοιξει μετωπο με τους ταξιτζηδες μεσουσης της τουριστικης περιοδου?Που αποσκοπει αυτη η τακτικη και τι αποτελεσματα φερνει?Μηπως θελουν να μας κανουν να φαγωθουμε σαν κοινωνια μεταξυ μας?

 10. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 29/07/2011 18:08:23

  Οι βουλευτές που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο έχουν φάει πολύ γιαούρτι ε και καμιά φάπα. Ο άχρηστος ο Κώνστας ο βρώμικος Τάκης ( έτσι το λενε ρε παιδιά το καινούργιο παπαγαλάκι του Μεγκα;) και ο ελλεεινός Χασαπόπουλος ελπίζω να μην ξεχαστούν από τους ταξιτζήδες. Πιστεύω να τους στείλουν καμμιά γλάστρα για δώρο στην ονομαστική εορτή τους.

 11. Κώστας avatar
  Κώστας 29/07/2011 18:46:20

  Ταξιτζήδες γερά!
  O Φαστφουντάς της Πάρου...ΘΑ καταθέσει λέει της προτάσεις του. Ακόμη δεν έχει. Ο αρχιάσχετος! Καλά για ΓΑΠ δεν μιλάμε, μόνο θαλασσοδάνεια ξέρει να υπογράφει αυτός, δεν τον παρεξηγούμε.
  Θα ήταν αστείοι οι πασόκοι αν δεν ήταν ασύλληπτα επικίνδυνοι.
  Απεργία μεχρις εσχάτων και είμαστε μαζί σας. Δεν μας επηρεάζει το Mega του Μπόμπολα. Το βλέπουμε για να παίρνουμε γραμμή. Ό,τι λέει, τα αντίθετα είναι η αλήθεια.
  Καμία συνάντηση ξανά με τον Φαστφουντά ή με άλλον κυβερνητικό. Αυτοί να ικετεύσουν για συνάντηση. Ρίξτε την κυβέρνηση των αποτυχημένων πολιτικών απατεώνων.

 12. ΒΠ avatar
  ΒΠ 29/07/2011 20:11:36

  Κακή -δυστυχώς- η δήλωση/παρέμβαση του κ. Σαμαρά, διότι:

  1) Λέει ο κ. Σαμαράς:

  "Καλώ τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος..."

  Αφήνει έτσι να εννοηθεί ότι το γαπ δεν γνωρίζει "ακριβώς" τι συμβαίνει και κατά κάποιο τρόπο τον αποενοχοποιεί, ενώ φυσικά το γαπ and company είναι πίσω από όλα αυτά.

  και 2) Λέει ο κ. Σαμαράς:

  "Καλώ, ταυτόχρονα, τους οδηγούς ταξί να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην κυβερνητική ανευθυνότητα και να αναστείλουν άμεσα όλες τις κινητοποιήσεις τους".

  Και τι ακριβώς να κάνουν;;

  Η παρέμβαση αυτή του προέδρου ήταν απογοητευτική. Τις ώρες αυτές της τεράστιας (και πολύπλευρης) εθνικής κρίσης απαιτείται πλήρως ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ αντιπολίτευση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.