12/03/2009 12:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζονται οι συμπτώσεις πολιτικής και τρομοκρατίας


____________________________________________________________________________________________________________________
Την μια εβδομάδα κάνει χαρτογράφηση της διαπλοκής

Και την άλλη ο ΕΑ του στέλνει την προκήρυξη

Αφού δημοσιεύτηκε και η τρομολίστα

Πρόλαβαν και το τυπογραφείο

Κατά τα άλλα ο χειρότερος υπουργός είναι ο Τσιτουρίδης, για να το λέει η προκήρυξη

Ο Ριρής είναι αθώος και μπορεί να κυκλοφορεί ασφαλής. Μαζί με τον κ. Χρήστο και τον κ. Σταύρο.

Ποια είναι η «έκπληξη»; Για πρώτη φορά ο «Επαναστατικός Αγώνας» τοποθετείται «ιδεολογικά» απέναντι στον ΕΛΑ και την 17Ν για τους οποίους γράφει ότι μετά την αδρανοποίησή τους τώρα χρησιμοποιούνται από τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς αναλυτές και «διανοούμενους», προκειμένου να αποδείξουν πως «η νέα γενιά επιχειρεί τυφλά χτυπήματα και δεν έχει κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο». Για τον ΕΛΑ πάντως εκφράζονται θετικά, λένε από την αστυνομία, «δικαιώνοντας εν μέρει όσους υποστήριξαν από την αρχή της εμφάνισης του Επαναστατικού Αγώνα πως πρόκειται για ομάδα με καταβολές από τον ΕΛΑ».

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Βασίλης Τσιατούρας, έθεσε σε διαθεσιμότητα τέσσερις Προϊσταμένους- Τμηματάρχες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας για την διαρροή της τρομολίστας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 12/03/2009 12:50:46

  Στην προκήρυξη, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Το Ποντίκι, η οργάνωση αρνείται ότι με την επίθεση στην Κηφισιά ήθελε να προκαλέσει τον τραυματισμό αθώων πολιτών και κατηγορεί «τους πληρωμένους κονδυλοφόρους της εξουσίας, δηλαδή τους δημοσιογράφους» ότι προχώρησαν σε μία «γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα, μιλώντας για τυφλό χτύπημα» και για επίθεση «τύπου Αλ Κάιντα».
  Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, σκοπός της επίθεσης ήταν «να καταστραφεί η υποδομή της συγκεκριμένης πολυεθνικής, καθιστώντας επισφαλή την παρουσία της στον ελλαδικό χώρο».
  Στη συνέχεια της προκήρυξης, η οργάνωση αναφέρεται σε δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που -όπως λέει- έγιναν στις εφημερίδες Τα Νέα (για την επίθεση στην Κηφισιά) και Ελευθεροτυπία (για την επίθεση στα γραφεία της Shell), τα οποία όμως αποσιωπήθηκαν.
  «Και τα δύο αυτά περιστατικά είναι πολύ ανησυχητικά για την στάση των εφημερίδων και εύλογα μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν η τακτική των εφημερίδων και των καναλιών είναι τέτοια από 'δω και πέρα που επιδιώκουν θύματα, με στόχο τη δυσφήμηση του αγώνα και τη λήψη έκτακτων αστυνομικών μέτρων».
  Αμέσως μετά η οργάνωση απειλεί ευθέως: «Επειδή όμως σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε ενέργειες με ωρολογιακούς μηχανισμούς και να προειδοποιούμε γι' αυτές σε ΜΜΕ, προκειμένου να εκτελούνται με ασφαλή τρόπο, δηλώνουμε πως αν υπάρξει οποιαδήποτε κωλυσιεργία στη γνωστοποίηση προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων και στις εκκενώσεις κτιρίων και περιοχών, με αποτέλεσμα να απειληθεί η ασφάλεια πολιτών, αποκλειστικοί υπεύθυνοι θα είναι η αστυνομία και το δημοσιογραφικό μέσο που θα έχει λάβει το τηλεφώνημα».
  Η οργάνωση αναφέρεται στη 17 Νοέμβρη και τον ΕΛΑ, λέγοντας πως μετά την αδρανοποίησή τους τώρα χρησιμοποιούνται από τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς αναλυτές και «διανοούμενους», προκειμένου να αποδείξουν πως «η νέα γενιά επιχειρεί τυφλά χτυπήματα και δεν έχει κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο».
  Η οργάνωση σημειώνει πως «οι στόχοι του 'Επαναστατικού Αγώνα' έχουν και θα έχουν κοινωνικό και ταξικό κριτήριο, είτε πρόκειται για υλικούς στόχους είτε για ανθρώπινους, οι οποίοι επικεντρώνονται στην πολιτική και οικονομική ελίτ, τους μηχανισμούς του κεφαλαίου και του κράτους, την αστυνομία που τους περιφρουρεί και όχι τους απλούς πολίτες».
  Στην προκήρυξη γίνεται, επίσης, εκτενής αναφορά στην παγκόσμια οικονομική κρίση, στα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν, αλλά και στο ρόλο της Citibank και εν γένει των τραπεζών.
  Αναφορά στον Σ.Τσιτουρίδη
  Γίνεται ακόμα απαξιωτική αναφορά στον πρώην υπουργό Σάββα Τσιτουρίδη, τον οποίο η οργάνωση αποκαλεί ένα από τα «ρεμάλια, που μεταξύ άλλων πρωτοστάτησαν στην απάτη των ομολόγων, που οι αετονύχηδες της κυβέρνησης έστησαν παρέα με απατεώνες χρηματιστές και τραπεζίτες για να ληστέψουν τα ασφαλιστικά ταμεία».
  Η προκήρυξη καταλήγει με την εξής αναφορά: «Οι επαναστάσεις χρειάζονται δύο ιστορικούς παράγοντες για να γίνουν. Ο ένας είναι οι αντικειμενικές συνθήκες όπως είπαμε πριν, τις οποίες τις έχουμε. Ο δεύτερος είναι οι υποκειμενικές συνθήκες, δηλαδή ένα κίνημα ευρύ, επαναστατικό και αποφασισμένο να προχωρήσει πάση θυσία, ένα πολύμορφο σχέδιο ανατροπής μαζί με τα κοινωνικά αυτά τμήματα που θα ξεσηκωθούν. Και αυτό οφείλουμε να το φτιάξουμε εδώ και τώρα. Για να γίνει αυτή η κρίση ο τάφος του συστήματος».

  www.in.gr

 2. Le canard avatar
  Le canard 12/03/2009 13:11:35

  Απορίας άξιον.

  1.Εθεσαν σε διαθεσιμότητα τέσσερις αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι, τυγχάνει να είναι ίσως οι παλαιότεροι και εμπειρότεροι στην αντιτρομοκρατική. Είναι δε οι επικεφαλής των τεσσάρων τμημάτων της αντιτρομοκρατικής. Καλά, σε μια περίοδο που, υποτίθεται, ότι δραστηριοποιείται η ΕΛΑΣ στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και υπάρχει έξαρση των επιθέσεων, θέτουν αυτούς τους ανθρώπους σε διαθεσιμότητα;

  2.Οι λίστες με τους υποτιθέμενους "στόχους" της τρομοκρατίας δεν υπήρχε μόνον στην αντιτρομοκρατική. Υπάρχει επίσης στην υπηρεσία φύλαξης VIP προσώπων και στο περιβάλλον του Αττικάρχη. Γιατί, εν πάση περιπτώσει, "στριμώχνουν" τους τέσσερις αξιωματικούς; θα μας δώσουν μια απάντηση;

 3. Helmut avatar
  Helmut 12/03/2009 14:32:09

  Πάντως η προκήρυξη, όπως και οι προηγούμενες, είναι πολύ χαμηλού επιπέδου ιδεολογικά και συντακτικά. Φράσεις όπως π.χ.:

  "Οι επαναστάσεις χρειάζονται δύο ιστορικούς παράγοντες για να γίνουν. Ο ένας είναι οι αντικειμενικές συνθήκες όπως είπαμε πριν, τις οποίες τις έχουμε.(...)"

  ούτε για έκθεση δευτέρας λυκείου δεν κάνουν.
  Ασάφεια, σύγχυση και κακογραμμένες.

  Αυτό μπορεί να υποδηλώνει απουσία ισχυρής ηγεσίας με σαφή σιδεολογικά κίνητρα (π.χ. κάποιος "παππούς") πίσω από τον Επ. Αγώνα ή ότι δεν θέλει/δεν μπορεί να εμπλακεί στην συγγραφή των προκηρύξεων.

  Σε κάθε περίπτωση είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο.

 4. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 12/03/2009 15:25:49

  Η φραστική διατύπωση των προκυρήξεων του "Επαναστατικού" "Αγώνα" αποκαλύπτει συγγραφέα με μητρική γλώσσα την αγγλική (ή αμερικάνικα). Έχει γίνει γλωσσολογική μελέτη από σχολιαστή σε άλλο μπλογκ, αναφορικά με προηγούμενη προκήρυξη, που εμένα με πείθει. Δεν σκοπεύω να πλατειάσω, αλλά διαβάστε προσεκτικά τις προκηρύξεις, για να διαπιστώσετε την αυτολεξεί μεταφορά στα Ελληνικά ιδιοματισμών της αγγλικής.
  Οι ισχυρισμοί του δήθεν "Επαναστατικού" "Αγώνα" αναφορικά με τις δηλώσεις της 17ης Ν. ΔΕΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ. Ο Σάββας Ξηρός σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στις Πίσω Σελίδες θεωρεί φυσικό επακόλουθο των αδιεξόδων που δημιουργεί το σύστημα το πρόσφατο κύμα τρομοκρατίας. Αυτός που διαφοροποιείται είναι ο Τζωρτζάτος, ο οποίος από ότι φαίνεται, είναι και θύμα της κρατοτρομοκρατικής σκεβωρίας.
  Η νέα προκύρηξη του "Ε""Α" δείχνει ότι η ρεμούλα του τυφλού μπάχαλου ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ. Βγαίνουνε τώρα τα αμερικανάκια να κάνουνε ΄και "αναλύσεις" για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ας το επιχειρήσουν για μια φορά ακόμη. Τόσα χρόνια ταλαιπωρημένοι από την αναγούλα της εξουσίας, προμηθευτήκαμε μετοσακούλες.

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 12/03/2009 17:22:54

  Μποτίλια, διαβάζοντας χθες κάτι στα αγγλικά και βλέποντας στίξη τύπου "...book." θυμήθηκα την επισήμανσή σου σε παλιότερη προκήρυξη του ΕΑ.

  Αγγλοσάξωνες βάζουν την τελεία μέσα από το εισαγωγικό.

 6. fantomas avatar
  fantomas 12/03/2009 19:49:01

  Le canard

  ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΥΠΝΟΣ.
  ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!!
  ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ?

 7. Ντονγκ avatar
  Ντονγκ 12/03/2009 20:00:52

  @Προφήτης
  Εχεις δίκιο οι αγγλοσάξωνες και οι βουργουνδοί βάζουν τελεία ανάμεσα σε εισαγωγικά. Ε ρε σούργελα...

 8. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/03/2009 03:03:04

  Το προηγούμενο σχόλιο είναι δικό μου. Κλείνω την τελευταία πρόταση:
  Ο σχολιαστής που ειρωνεύεται στο σχόλιο 8 ας στείλει καμιά συνδρομή στην "οργάνωση" για τα μετφραστικά έξοδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.