13/10/2008 23:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζονται οι προκλήσεις των Σκοπίων

(Ενημερωμένο) Στον εισαγγελέα Φλώρινας οδηγούνται τέσσερα άτομα με την κατηγορία ότι αντέδρασαν στη διέλευση στρατιωτικής φάλαγγας και προκάλεσαν ένταση, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία πεδίου βολής στο δημοτικό διαμέρισμα Λόφων του Δήμου Μελίτης. Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών, αντίσταση και διέγερση σε απείθεια, ενώ από την αστυνομία αναζητούνται άλλα τρία άτομα.

Το βράδυ της Δευτέρας, ομάδα 15 περίπου κατοίκων από τους Λόφους τοποθέτησαν κάθετα στον αγροτικό δρόμο, που οδηγεί στο πεδίο βολής, ένα φορτηγό και ένα τρακτέρ με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί η στρατιωτική φάλαγγα, αποτελούμενη από τέσσερα άρματα μάχης και δύο τζιπ. Με την παρέμβαση της αστυνομίας αποκαταστάθηκε προσωρινά η κυκλοφορία, αλλά ύστερα από λίγο οι επτά κατηγορούμενοι άρχισαν να προτρέπουν συγχωριανούς τους να σταματήσουν και πάλι την πορεία της στρατιωτικής φάλαγγας, γεγονός που προκάλεσε νέα ένταση.

Όπως γράφει το greece-salonika.blogspot, ο σκοπιανός τηλεοπτικός σταθμός Α1,μετέδωσε νωρίτερα πως σήμερα σημειώθηκαν νέα επεισόδια στην περιοχή του πεδίου βολής των Λόφων στη Φλώρινα με αποτέλεσμα «να τραυματιστούν τέσσερις  και να συλληφθεί ένας κάτοικος» («Μακεδόνες του Αιγαίου» ονομάζονται από τον τηλεοπτικό σταθμό..) της περιοχής.

Στο δελτίο ειδήσεων μάλιστα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με λεγόμενους «Αιγαιάτες Μακεδόνες» της περιοχής στην οποία εξιστορούσαν το περιστατικό. Οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν «πρόκληση» (!!!) την επανεμφάνιση του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή δέκα μέρες μετά το πρόσφατο επεισόδιο.

Διαβάστε για το προηγούμενο επεισόδιο εδώ: Νέα παρέμβαση Γκρούεφσκι στα εσωτερικά της Ελλάδας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 13/10/2008 23:44:28

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ή ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ …ΣΟΡΟΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

  Αναρωτιέμαι τελικά αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, μήπως η υπουργός των Εξωτερικών της πατρίδας μας, είναι αρχηγός μιας από τις συνιστώσες που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάποιο επιφανές πολιτικό στέλεχος του κόμματος της Ν.Δ.;
  Και σας ερωτώ ευθέως: είναι δυνατόν να παίρνει προσωπικά η ΙΔΙΑ τηλέφωνο, εν ενεργεία Μητροπολίτη και να τον παρακαλεί με ευγενικό τρόπο- έντονα όμως- να μην βγάλει στη δημοσιότητα ΧΑΡΤΗ των ΓΝΩΣΤΩΝ φίλων μας, ο οποίος δείχνει τις χώρες των Βαλκανίων και στη θέση της Ελλάδας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, να γράφει ‘περιοχή της Μακεδονίας υπό ελληνική ΚΑΤΟΧΗ’ γιατί θα δημιουργήσει πρόβλημα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ;
  Θα έκανε τέτοια παρέμβαση υπουργός των εξωτερικών που ανήκει στη Ν.Δ ή σε κάποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ;
  Και μια δεύτερη ερώτηση κύριε πρωθυπουργέ: θα εξαπέλυε ποτέ υπουργός των εξωτερικών της Ελλάδας, δριμύτατη επίθεση σε ΒΟΥΛΕΥΤΗ του ελληνικού κοινοβουλίου, επειδή ΠΗΓΕ στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ και χαιρέτισε εκδήλωση ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ οργανώσεων με θέμα ‘τρεις γενοκτονίες μια στρατηγική’ και στον χαιρετισμό του καυτηρίασε τις προκλήσεις του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ;
  Είναι δυνατόν η κυρία Μπακογιάννη να ΕΠΙΠΛΗΤΕΙ τον πρώην πρόεδρο της ελληνικής βουλής κύριο ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, επειδή …είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ;
  Είναι δυνατόν να του αποδίδει κατηγορίες, πως με αυτά που είπε στην ομιλία του, προκαλεί τους Τούρκους;
  Είναι υπουργός των εξωτερικών της Ελλάδας η κυρία αυτή ή πρόεδρος σε κάποιο ίδρυμα του ΣΟΡΟΣ;
  Είναι δυνατόν κύριε πρωθυπουργέ, η εν λόγω κυρία, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, να στέλνει ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ τηλεγράφημα προς το ΥΠΕΞ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ και να εκφράζει τη λύπη της για τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ επίθεση του PKK;
  Είναι δυνατόν ο εκπρόσωπος τύπου της Ντόρας στο ΥΠΕΞ, μετά τις τελευταίες προτάσεις ΝΙΜΙΤΣ για τα Σκόπια, να δηλώνει ότι οι προτάσεις είναι εποικοδομητικές και προς τη σωστή κατεύθυνση;
  Είδε πουθενά η κυρία Ντόρα, να ακυρώνονται οι επεκτατικές βλέψεις των ΝΑΖΙΣΤΩΝ του Γκρουέφσκι;
  Είδε πουθενά η κυρία Ντόρα, ότι τα Σκόπια θα πάψουν να ΒΙΑΖΟΥΝ την ιστορία;
  Είδε πουθενά ότι οι Σκοπιανοί, θα πάψουν να μας ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ και να μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ να αυτοαποκαλούμαστε ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, επειδή οι ίδιοι πάσχουν από Μόνιμο Σύνδρομο Φυλετικής Διαταραχής;
  Και τελικά κύριε πρωθυπουργέ, να ξέρετε, ότι μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να απαντάμε στις ερωτήσεις των εταιρειών δημοσκόπησης, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι το οικονομικό, αλλά δεν είμαστε και διατεθειμένοι να ξαναζήσουμε ακόμα μια εθνική ξεφτίλα σαν κι εκείνη των ΙΜΙΩΝ και του ΟΤΣΑΛΑΝ!

  Αναστάσιος Καζαντζίδης
  Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος  http://www.greekalert.com/

 2. Factorx avatar
  Factorx 13/10/2008 23:46:50

  Διάβάστε κι αυτό και θα επανέλθουμε με νεότερα στοιχεια, επειδή το ψάχνουμε

  Και κυβερνητικοί σύμβουλοι από Σόρος μεριά;

  http://orfni.blogspot.com/

  Τέρμα πια με τα Εθνικά Θέματα. Ο κ. «Υπερέμπιστος Επικοινωνιολόγος» Υπουργός , βρήκε τη λύση. Ιδιωτικοποίησε την πολιτική, προσέλαβε έναν σύμβουλο, (από Σόρος μεριά), που του πρότεινε να «απολύσει τα εθνικά θέματα», για να ησυχάσουν όλοι. ΕΥΡΗΚΑ!! ΕΥΡΗΚΑ!! Επιτέλους! Τέρμα πια, με το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την Μακεδονία, το Πατριαρχείο, την ελληνική Διασπορά και την Ομογένεια. Απολύονται.
  Για να βρουν την ησυχία τους η κυβέρνηση. (και ο Σόρος) . Μαζί με τα εθνικά θέματα παίρνουν πόδι από τις Γενικές Γραμματείες Επικοινωνίας και Ενημερώσεως, οι «αορίστου χρόνου», «ενοχλητικοί», ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι.
  Την δουλειά τους θα κάνουν οι «μόνιμως εξ-υπηρετικοί » , Πε-Ντούε (PE-2).
  Η εταιρία -«σύμβουλος», που υποτίθεται ότι προσελήφθη για να μελετήσει «τεχνοκρατικά» την οργάνωση των Γενικών Γραμματειών, προέβη σε ουσιαστικές ιδεολογικές και πολιτικές συστάσεις: « Ο σύμβουλος θεωρεί ότι ο όρος «Εθνικά Θέματα» είναι παρωχημένος και αναφέρεται σε προγενέστερες εποχές.
  Στη σημερινή εποχή, όπου η Ελλάδα είναι η σταθερότερη και ισχυρότερη χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και μία από τις «παλιές» χώρες της Ε.Ε. δεν θα έπρεπε να προβάλλεται επίσημα ως «Εθνικά Θέματα» ένα υποσύνολο θεμάτων εξωτερικής πολιτικής της χώρας»
  Υποσύνολο της εξωτερικής πολιτικής επομένως το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, και η Μακεδονία, λέει η Εταιρία, και προτείνει να εντάσσονται στις υπόλοιπες κατηγορίες ανάλογα με το χαρακτήρα τους. ( Πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και λοιπά)
  Υ.Γ.1 Η εταιρία πιστεύει ότι το Ισραήλ έχει εθνικά θέματα ή όχι;
  ΥΓ.2 Που ήταν ο κ. Μεϊμαράκης ,όταν οι κομάντος του Σόρος, εισέβαλαν στις ΓΓΕ-ΓΓΕ; «Αι ημέτεραι δυνάμεις», θα αμυνθούν το πατρίου εδάφους;
  ΥΓ.3 ( Δεν ξέρω αν διαφωνεί η κ. Μπετζαντάκου, οπότε τα Εθνικά Θέματα της Ελλάδας μπορεί και να μην απολυθούν, όπως και οι δημοσιογράφοι. Η κ. Ρεπούση του «Συνωστισμού» στην Σμύρνη, φαντάζομαι ότι θα συμφωνεί.)
  ΥΓ.4 Πριν ανοίξουν τις πόρτες στους «κομάντος» ρώτησαν την γνώμη της ΕΥΠ για κάποιους από αυτούς;

  Σπύρος Χατζάρας, εκπρόσωπος των μελών της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται στις ΓΓΕ-ΓΓΕ

 3. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 14/10/2008 00:25:52

  Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί παρέμβαση μυστικών υπηρεσιών για βαθμιαία μετατροπή της Μακεδονίας σε αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, αδιευκρίνιστης κυριαρχίας.
  Η κυβέρνηση με την αποδοχή της σύνθετης ονομασίας ήρθε σε ρήξη με την πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Με την ευνοϊκή αντιμετώπιση των νέων προτάσεων του Νίμιτς, που προβλέπουν διπλή ονομασία, αυτοαναιρείται. Ο Νίμιτς θέτει ταυτόχρονα θέμα γλώσσας και εθνικότητας, ενώ η κυβέρνηση των Σκοπίων προβαίνει σε καταφανείς αλυτρωτικές αξιώσεις, αμαυρίζοντας την ανάγκη των κατοίκων των Σκοπίων για εθνοτικό προσδιορισμό. Σε φάση που οι πιέσεις και οι κίνδυνοι από Αλβανούς (και Βουλγάρους) εντείνονται σε βάρος των Σκοπίων. Με αυτό το τρόπο ο Γκρουέφσκι, με την ενίσχυση του από τον Νίμιτς, αναλαμβάνει το ρόλο διεθνούς προβοκάτορα, ενάντια στη διάσωση της κρατικής οντότητας των Σκοπίων, με στόχο την αύξηση της έντασης.
  Η πολιτική των προτεκτοράτων αποσταθεροποιεί τα Βαλκάνια. Η σύμπραξη στο παιχνίδι του ΟΗΕ μεθοδεύει το διαμελισμό της Ελλαδικής επικράτειας. Η Ελλαδική εξωτερική πολιτική έχει πλείστες όσες αιτιάσεις για άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων, που είναι η μόνη οδός για να αποτραπούν τα χειρότερα.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/10/2008 07:31:21

  τουλάχιστον να μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις περί Ομπάμα! Σοράκι, που θα έλεγε και ο Προφήτης.

  Μία είναι η λύση σε όλη αυτή την φιλολογία. Οικονομική ανάπτυξη Θεσσαλονίκης, Έβρου, Καβάλας κλπ. Αν εξαθλιωθούν, θα αρχίσουν να βλέπουν και αυτοί αλλού. Αυτό δεν ήταν το δικό μας επιχείρημα για να φέρουμε Σκοπιανούς και Βούλγαρους με το μέρος μας;

  Ο υδροκεφαλισμός των Αθηνών και η εγκατάλειψη της περιφέρειας θα πληρωθεί κάποτε.

  Το Υπουργείο Εξωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης και Πολιτισμού, στην Βόρεια Ελλάδα ΤΩΡΑ. Και δεν το λέω ούτε για πλάκα ούτε για μπηχτή.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/10/2008 07:39:07

  και μεταξύ μας γιατί όχι το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας ή του Πρωθυπουργού; Τόσο πολύ βολευόμαστε στην Αθήνα;

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/10/2008 08:45:56

  Πιστεύω ότι ο πραγματικός λόγος που γίνονται αυτά είναι ακριβώς ότι δεν προχωράει το ζήτημα του ονόματος (οι προτάσεις Νίμιτς απορρίφθηκαν από τα Σκόπια) και προσπαθούν να ασκήσουν πίεση.
  Η ελληνική πλευρά ούτε δέχθηκε ούτε απέρριψε τις νέες προτάσεις που είναι οι καλύτερες που έχουν διατυπωθεί ποτέ.
  Δεν πρόκειται για τόσο μυστικές υπηρεσίες.
  Η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" με τη στήλη "Ιός" και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοροβέσης που ξεκίνησαν το ζήτημα των ασκήσεων είναι φανερότατοι.

 7. Lavredis avatar
  Lavredis 14/10/2008 08:59:14

  Και ούτε μια γιορτή για τον θανατο του Π. Μέλά προ 104 ετών ακριβώς.

  Όταν το κράτος αφήνει την μνήμη στα χέρια των πολιτών, θα επιτύχει ακριβώς το ανάποδο αποτέλεσμα. Ενίσχυση της εθνικής άποψης στην πλειοψηφία και απομόνωση των εγκαθέτων.

  Επειδή πλησιάζουν οι τοπικές επέτειοι απελευθέρωσης των πόλεων της Μακεδονίας, περιμένω να δώ προβοκάτσιες από τα Σκοπιανόπλα

 8. Σαος avatar
  Σαος 14/10/2008 09:21:37

  Ως Μακεδόνας προτείνω την δημιουργία Μακεδονικού κόμματος το οποίο θα προασπίσει τα συμφέροντα όχι μόνο της Μακεδονίας, αλλά και όλης της υπόλοιπης Ελλάδας. Τώρα θα μου πείτε "και ο Καραμανλής Μακεδόνας δεν είναι"; Η Wikipedia διαφωνεί, αφού αναφέρει τους κατόχους αυτού του ονόματος ως τουρκαλβανούς. Ας μην κατηγορούμε το αθηνοκεντρικό κράτος γιατί η υπόλοιπη Ελλάδα εκλέγει πολλούς βο(υ)λευτές, αλλά γενικά το πολιτικό σύστημα που από τις αρχές της σύστασης αυτού του κράτους είναι υποχείριο των εκάστοτε "Μεγάλων Δυνάμεων".

 9. Helmut avatar
  Helmut 14/10/2008 09:43:24

  Αμάν πια με αυτόν τον Σόρος... Για την κατάντια της Ελλάδας έχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη η ΕΣΗΕΑ και οι "δημοσιογράφοι" της που "απασχολούνται" στις ΓΓΕ-ΓΓΕ παρά ο Σόρος.

  Όπου ΓΓΕ-ΓΓΕ για να ξέρετε Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

  Αν είδατε ποτέ Ενημέρωση ή Επικοινωνία από δαύτους, σφυρίξτε με...

 10. Factorx avatar
  Factorx 14/10/2008 15:45:49

  Σε έντονο ύφος απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος στην κυβέρνηση των Σκοπίων την οποία κατηγόρησε για προκλητική απόπειρα ωμής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και νέα απαράδεκτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της Ελλάδας.

  «Η συνειδητή αυτή πολιτική καλλιέργειας εθνικισμού και μισαλλοδοξίας είναι ανεύθυνη και μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

  Ας το πάρει απόφαση ο κ. Gruevski. Οι Έλληνες πολίτες δεν χρειαζόμαστε αυτόκλητους συνηγόρους και μάλιστα με προφανή κίνητρα.

  Αντ’ αυτού, ας επικεντρώσει το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές του στη βελτίωση της, κατά γενική ομολογία διεθνών οργανισμών και παρατηρητών, επιδεινούμενης κατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα του», υπογράμμισε στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος

 11. t avatar
  t 14/10/2008 16:21:49

  Στο ρεπορτάζ του σταθμού Α1 για το θέμα αναφέρονται σε επερώτηση που κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή για το θέμα και ότι "κανείς δεν ενημέρωσε τις τοπικές αρχές για την επανέναρξη των ασκήσεων"!
  Η επερώτηση στην οποία αναφέρονται, προφανώς είναι η επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας κ. Λιάνης και στην οποία έκανε λόγο για "κατάληψη(!) του πεδίου βολής απ΄τον Ε.Σ. χωρίς να ειδοποιηθούν οι τοπικοί φορείς"

 12. osaperas avatar
  osaperas 14/10/2008 17:45:31

  Αυτοί οι "πράκτορες" για εμάς (και αυτή είναι η αλήθεια) αλλά, επισήμως και για τον υπόλοιπο κόσμο δημοσιογράφοι γιατί συνελήφθησαν;
  Εμπόδισαν τα στρατιωτικά οχήματα να περάσουν ή για κάποιον άλλον λόγο, γενικώς και αορίστως;
  Μήπως τελικά έχουμε κάνει καμιά νέα πατάτα εκεί πάνω;

 13. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 15/10/2008 11:55:36

  Επίθεση και καταστροφή τμημάτων της πρόσοψης του Ελληνικού προξενείου στο Μοναστήρι

  Επίθεση και καταστροφή τμημάτων της πρόσοψης του Ελληνικού προξενείου στο Μοναστήρι έγινε χθες το βράδυ, μετά τη συλληψη των 5 ατομων έξω από το χωριό Λόφοι της Φλωρινας που προσπαθησαν να παρεμποδίσουν στρατιωτική άσκηση.

  Σημειώνεται οτι ήταν παρόντα δύο συνεργεία της σκοπιανης τηλεόρασης που γυριζαν τις σκηνες της σύλληψης των 5 ατόμων, κατόπιν εντολής και επιτόπιας παρουσίας του Εισαγγελέα .

  Το θεμα εγινε πρώτη είδηση σε ΟΛΑ τα Σκποπιανά ΜΜΕ, παρουσιάζεται δε και ως εξέγερση των "Μακεδονων" κατα του "Ελληνικού στρατού κατοχής", με αποτέλεσμα το βράδυ να σημειωθεί η επίθεση κατά του προξενείου το οποίο παραδόξως δεν είχε ουτε την αστυνομική φρουρά που θα έπρεπε να έχει.

  Υποψιάζομαι, εγώ ο αδαής , οτι τα προξενεία βρίσκονται σε εθνικό έδαφος της χώρας στην οποία ανήκουν.

  Και σαν αδαής ρωτώ την κυρία Μπακογιάννη ( και τον κ. Καραμανλή βέβαια γιατί ...ας μην γελιόμαστε, το Ελληνικό σύστημα ειναι πρωθυπουργοκεντρικό κι αυτός φταίει για όλα)....σε τι ενέργειες προέβησαν μετά την επίθεση σε εθνικό μας έδαφος

  ΠΕΛΙΑΣ

 14. Χατζάρας. avatar
  Χατζάρας. 23/10/2008 11:17:34

  Για τον Helmut-(Αμάν πια με αυτόν τον Σόρος),
  για την κατάντια της Ελλάδας έχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη η ΕΣΗΕΑ και οι “δημοσιογράφοι” της που “απασχολούνται” στις ΓΓΕ-ΓΓΕ παρά ο Σόρος.
  Φταίνε οι δημοσιογράφοι και όχι ο Ρουσοπουλος, που κάνει το "κουμάντο".Φταίνε οι φαντάροι και όχι ο στρατηγός!!

  Να διαλέξει.Ειτε βλάκας-οπότε δικαιολογειται-ειτε χαφιές.

 15. re avatar
  re 07/11/2008 13:12:53

  Κύριε Μιχαήλ Σπινέλλη,
  Πληρεξούσιε Υπουργέ Α’ Τάξεως,
  ΣΤ’ Γενικέ Διεύθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών,
  Εισηγητή (ως εκ της θέσης σας) στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών
  Ακαδημίας 1, Αθήνα, γ’ όροφο (γωνιακό υπερβολικά ευρύχωρο γραφείο με θέα τη Βουλή)

  Με την υπ’ αριθ. 62/2007 Πρακτικό Συνεδριάσεως, το Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας (που φροντίζει σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 3068/2002 να λαμβάνει τα «κατάλληλα» μέτρα για να εφαρμόζονται από τη Διοίκηση οι δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες οι ανώτατοι διπλωματικοί θεωρούν «προαιρετικές») διαπίστωσε, με υπογραφές ανώτατων Συμβούλων Επικρατείας, μεταξύ των οποίων ήταν και του Προέδρου του ΣτΕ), ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δεν δεν είχε συμμορφωθεί «αδικαιολόγητα» στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας υπ’ αριθ. 73/2005, παρόλο που είχε περάσει μία διετία από την έκδοσή της.

  Το ίδιο πρακτικό, σας έθεσε προθεσμία τριών(3) μηνών για να συμμορφωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών στην παραπάνω απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και όρισε νέα ημερομηνία εξέτασης την 28η Μαϊου 2008.

  Ερωτάσθε: «Πώς παρουσιάσατε το θέμα στην Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη;»

  Στη συνέχεια στείλατε στο Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας το έγγραφο Φ.Π7Σ-14060/ΑΣ 6343 από 20.05.2008, με το οποίο απαντάτε (με τη δική σας υπογραφή) ότι «το θέμα της συμμόρφωσης του Υπουργείου Εξωτερικών στην απόφαση 73/2005 του Συμβουλίου Επικρατείας εκκρεμεί προς εξέταση».

  Ερωτάσθε: Αφού εσείς πληρώνεστε για να ασκείτε και τα καθήκοντα του Εισηγητή του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, και αφού έγιναν τουλάχιστον δώδεκα (12) συνεδριάσεις του εν λόγω Συμβουλίου, από το 2007 μέχρι σήμερα, γιατί δεν πήρατε το λόγο να πείτε «έχουμε και την Απόφαση 73/2005 του ΣτΕ που μας διέταξε το Συμβούλιο Επικρατείας να εφαρμόσουμε;». Σας το απαγόρευσε η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη;

  Έκτοτε το Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας, τηλεφωνάει κάθε βδομάδα στην υπάλληλο της Διεύθυνσης Προσωπικού κυρία Ασημάκη (εσάς δεν σας πετυχαίνει), για να μάθει, «αν το Υπουργείο Εξωτερικών συμμορφώθηκε στην απόφαση 73/2005 του Συμβουλίου Επικρατείας» και, αφού παραπέμπεται από τον Άνα στον Καϊάφα, δεν έχει πετύχει μέχρι σήμερα κανέναν υπεύθυνο για να πάρει μια απάντηση.

  Μέχρι να πάρει τη γραπτή απάντησή σας, το Τριμελές Συμβούλιο έχει αναβάλει τη συζήτηση από τις 22.5.2008 στις 10.10.2008 και τελευταία την ανέβαλε για τις 4.12.2008.

  Καταλαβαίνω βέβαια τη θέση σας, αφού κάποιοι είχαν διαβεβαιώσει την Υπουργό Εξωτερικών ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου επικρατείας είναι «προαιρετικές» για το Υπουργείο Εξωτερικών (ανώτατοι δικαστικοί συσκέπτονται, διαβάζουν φακέλους, ακούν τους διαδίκους, βγάζουν αποφάσεις ενώ οι ανώτατοι διπλωμάτες τις πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων). Προφανώς δεν θα έχει μάθει η Υπουργός Εξωτερικών ότι για την ίδια υπόθεση εκτός από την απόφαση 73/2005 έχουν εκδοθεί οι ακυρωτικές σε βάρος του Υπουργείου Εξωτερικών αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας 2023/2003, 3554/2006, 3555/2006, 2307/2008 και 2308/2008, που παραμένουν ανεκτέλεστες και ούτε καν τις αναφέρετε στα Υπηρεσιακά Συμβούλια στα οποία μετέχετε ως Εισηγητής;

  Κύριε Μιχαήλ Σπινέλλη, Πληρεξούσιε Υπουργέ Α’ Τάξεως, ΣΤ’ Γενικέ Διεύθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Εισηγητή (ως εκ της θέσης σας) στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών, μπορείτε να ενημερώσετε τον ελληνικό λαό, πότε θα ευαρεστηθείτε να δώσετε μια υπεύθυνη γραπτή απάντηση στο Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.