04/07/2009 13:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζονται οι εμπρηστικές επιθέσεις

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/07/2009 13:49:46

  «δεν έκαναν καμία απόπειρα εναντίον» της Σοφίας Κυριακίδου, μάρτυρος-κλειδί στη δίκη του ΕΛΑ, που τη στιγμή της δολοφονίας του αστυνομικού βρισκόταν μόνη στο σπίτι της. «Η πρόσφατη δολοφονία του αστυνομικού -υποστηρίζει η Stratfor- σε συνδυασμό με άλλες παρόμοιες ενέργειες δείχνει ότι ο ΕΑ γίνεται όλο και πιο θρασύς και μοιράζεται με τη 17Ν πολύ περισσότερα από την κοινή τους ιδεολογία». Προβλέπει πως «είναι πολύ πιθανόν να δούμε τις ενέργειες του ΕΑ να αυξάνονται και να μιμούνται εκείνες της 17Ν, που στη μακρόχρονη περίοδο δράσης της στόχευε όχι μόνο αστυνομικούς αλλά και διπλωμάτες και επιχειρηματίες».
  Η αμερικανική εταιρεία προβλέπει κλιμάκωση των επιθέσεων με τρόπο που να προκαλούν θύματα. Ισχυρίζεται ότι ο ΕΑ θα προχωρήσει σε στόχευση διπλωματών και επιχειρηματιών, καθώς τα μέλη του υιοθετούν όχι μόνο τις μεθόδους αλλά και τους στόχους της 17Ν. Η Stratfor κατηγορεί την Ελληνική Αστυνομία για το γεγονός ότι τα μέλη του ΕΑ «δείχνουν να μπορούν να διεξάγουν παρακολουθήσεις, προκειμένου να γνωρίζουν κινήσεις οχημάτων κ.λπ., να προμηθεύονται τα υλικά, να κατασκευάζουν τη βόμβα, να σχεδιάζουν την ενέργεια, να τοποθετούν τη βόμβα και να διαφεύγουν ασύλληπτα».
  Πρόκειται, αναφέρεται χαρακτηριστικά, «για τον λεγόμενο επιθετικό κύκλο της τρομοκρατίας και αποδεικνύεται ότι τόσο ο ΕΑ όσο και άλλες παρόμοιες ομάδες τον κατέχουν πλήρως».
  ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

  Tο παραπάνω απόσπασμα του Μ.Ιγνατίου!!!! είναι από το σάιτ Ethnos.gr και αποτελεί άρθρο του!!! Μήπως όμως είναι copy paste της ανάρτησης που είχε το ΑΝΤΙ; Μήπως; Κε Ιγνατίου τι λέτε;

 2. Βασιλική Σ. avatar
  Βασιλική Σ. 04/07/2009 15:00:49

  H κλιμάκωση των τρομοκρατικών ενεργειών σε συνδυασμό με τα τεκμήρια Χριστοφοράκου πιθανόν να οδηγήσουν όντως σε εκλογές τον Σεπτέμβρη. Ας παρακάμψουμε προς το παρόν τα συμφέροντα που κινούν τα νήματα αυτών των δύο παραμέτρων, ας παρακάμψουμε ακόμη και τό ό,τι αυτά τα συμφέροντα αποσκοπούν ακριβώς σε αυτό, στην προκήρυξη εθνικών εκλογών ενάντια στην καταγεγραμμένη από τις δημοσκοπήσεις λαϊκή βούληση αντίθεσης στις πρόωρες εκλογές. Κι ας μείνουμε στο τελικό προκείμενο και στο πιο αισιόδοξο σενάριο. Γίνονται εκλογές, βγαίνει το ΠΑΣΟΚ πρώτο χωρίς αυτοδυναμία, συνεργάζεται με τη ΝΔ και προχωρούν σε κυβέρνηση συνασπισμού όπως στη Γερμανία. Και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου έχουν πείσει πως θέλουν να συμβάλλουν στην εξυγίανση της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου, αλλά πως δεν μπορούν λόγω των βαριδιών που κουβαλάει το κάθε κόμμα χωριστά. Η συνεργασία τους θα είναι μια χρυσή ευκαιρεία να περιορίσουν αυτά τα βαρίδια κατά το στυλ δεν σε θέλει ο Κώστας, δεν σε θέλει ο Γιώργος. Και όντως προχωράνε μαζί και φέρνουν αποτελέσματα εξυγίανσης. Επανέρχομαι τώρα στο αρχικό σκεπτικό, είναι δυνατόν να είναι αυτό ακριβώς το αιτούμενο των προαναφερόμενων συμφερόντων που έχουν στήσει το πλέγμα για την έλευση των πρόωρων εκλογών; Είναι δυνατόν να μην αναμένουν ανταλλάγματα και ποίας υφής θα είναι αυτά; γεωπολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά;
  Απορώ και εξίσταμαι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.