#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/06/2009 22:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζονται οι απολύσεις στα ΜΜΕ

 Δεν μεταδόθηκε το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 εξαιτίας της τετράωρης στάσης εργασίας των τεχνικών του σταθμού. Το αίτημα των τεχνικών αφορά την ακύρωση των απολύσεων που έχει εξαγγείλει η διοίκηση του σταθμού. Αντί του δελτίου ειδήσεων, ο ΑΝΤ1 προέβαλλε το Αμερικάνικο talent show «Αμερική έχεις ταλέντο». Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε από την διοίκηση του σταθμού η απομάκρυνση άλλων τριών τεχνικών και τουλάχιστον μίας μακιγιέζ. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος ΑΝΤ1 δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα ρευστότητας, καθώς το 2008, από την πώληση της Nova televizia στην Βουλγαρία εισέπραξε από τον Σουηδικό όμιλο MODERN TIMES GROUP, το ιλιγγιώδες ποσό των 620 εκατ ευρώ

http://www.foreignpress-gr.com/2009/06/1_30.html

Έξι απολύσεις από το διοικητικό προσωπικό έγιναν σήμερα στον ΔΟΛ και αύριο θα γίνει στάση εργασίας και συνέλευση. Αρχίζει μήπως να υλοποιείται το σχέδιο μαζικών απολύσεων από τον Οργανισμό, σχέδιο που έχει εκπονήσει σύμφωνα με πληροφορίες η ΜακΕνζι εδώ και αρκετό καιρό; http://www.enimerosi24.gr/index.asp?a_id=1

Απολύσεις τριών δημοσιογράφων έγιναν μαθαίνουμε και στον ΣΚΑΙ

Ο «Εναλλακτικός ΕΤ» των εργαζομένων κυκλοφορεί αύριο ως ένθετο στην «Ελευθεροτυπία» και την «Αυγή».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Snoopy 59 avatar
  Snoopy 59 01/07/2009 00:08:32

  Η κοπελα στο μακιγιαζ εφυγε κατ`απαιτησιν της συζηγου,αρα εχουν υπογραψει!

 2. fatfat avatar
  fatfat 01/07/2009 17:29:53

  Είναι πολύ άσχημο να απολύεται κάποιος και να μένει χωρίς δουλειά ξαφνικά (και πολλές φορές και άδικα). Έχω απολυθεί και εγώ στο παρελθόν και έχω βιώσει το άγχος και την αγωνία για την επόμενη μέρα,έχω νοιώσει στο "πετσί" μου, τι σημαίνει να απολύεσαι και να μένεις χωρίς δουλειά, με ένα σωρό υποχρεώσεις να "τρέχουν".
  Συμπαραστέκομαι στους απολυμένους και τους κατανοώ,αλλά μην ξεχνάμε:

  Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες άνθρωποι απολύθηκαν και έχασαν τις δουλειές τους σε όλη την Ελλάδα,επειδή εταιρείες έκλεισαν ή μεταφέρθηκαν για οικονομικούς λόγους στα Βαλκάνια. Πολλοί μάλιστα από αυτούς που έμειναν χωρίς δουλειά μένουν σε ευαίσθητες περιοχές π.χ Θράκη,Μακεδονία.
  Ολόκληροι νομοί της χώρας πλήττονται εδώ και χρόνια από το φαινόμενο της ανεργίας(κυρίως στην περιφέρεια), και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αχολήθηκαν ελάχιστα ή καθόλου με το χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία.

  Πότε αλήθεια, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συνολικά ανέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια, πρώτο θέμα στα δελτία τους, το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας? Πότε αφιέρωσαν πάνω από 15 λεπτά στα δελτία τους?
  Πότε οργάνωσαν πολύωρες τηλεοπτικές συζητήσεις με θέμα την ανεργία?
  Ως και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Ομίλου Λαναρά έξω από το Υπουργείο Οικονομικών,"έπαιξαν" ελάχιστα στα δελτία ελάχιστα,π.χ ως 8η,10η είδηση.
  Και τώρα τα πράγματα άλλαξαν, με αφορμή όμως το κλείσιμο της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" και του ραδιοσταθμού CITY. Τα δελτία ειδήσεων είχαν πρώτο θέμα την απόλυση αυτών των εργαζομένων και αφιέρωσαν πολύ μεγάλο μέρος του δελτίου τους σε αυτό το ζήτημα. Ως και τηλεοπτικές συζητήσεις για αυτό τον λόγο οργανώθηκαν.
  Και υποβάλλω τα εξής ερώτηματα :
  - Γιατί η απόλυση εργαζομένων σε εφημερίδα ή σε ραδιοφωνικό σταθμό να προβάλλεται περισσότερο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από τις απολύσεις εργαζομένων σε άλλες επιχειρήσεις π.χ σε κλωστήρια,ναυπηγεία?
  Μήπως τώρα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μεροληπτούν υπέρ των εργαζομένων στην εφημερίδα(επειδή το χρόνιο πρόβλημα της ανεργίας αγγίζει πλέον και τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης)?
  - Μήπως ως τώρα,τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν ασκούσαν σωστά το λειτούργημα της ενημέρωσης?
  - Πότε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συνολικά,ασχολήθηκαν σοβαρά με το πρόβλημα της ανεργίας?
  Μήπως τώρα είναι η πρώτη φορά?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.