#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/07/2012 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ΘεσσαλονίκηςΚάτι σάπιο φέρεται να υπάρχει στο βασίλειο του… ΑΠΘ. Η πανεπιστημιακή κοινότητα της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει ως την «κορυφή του παγόβουνου» τις αποκαλύψεις σχετικά με τις τακτικές που ακολουθεί η διοίκηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Τα «δώρα» προς τη γνωστή ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη δεν σόκαραν όλους όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο ΑΠΘ. Βέβαια, η διοίκηση του ιδρύματος ισχυρίζεται πως έγιναν εν αγνοία της και δηλώνει πως εξαπατήθηκε από υπάλληλο. Την ίδια ώρα, η ίδια διοίκηση -η οποία συχνά επικαλείται την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης- έστειλε εξώδικο σε καθηγητή του ΑΠΘ, καθώς τόλμησε να αναρτήσει στη σελίδα του στο facebook τα δημοσιεύματα και να τα σχολιάσει. Παράλληλα, οργιάζουν οι φήμες για «στρατό συνεργατών» του πρύτανη, που βρίσκουν δουλειά μέσω… ερευνητικών προγραμμάτων.

Το δημοσίευμα που έφερε τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο να γίνεται κουμπάρος στην Κωνσταντινούπολη και τα έξοδα μετάβασης και διαμονής να καλύπτονται από το ΑΠΘ, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» και προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Ακολούθησε η αποκάλυψη πως ο αντιπρύτανης, Γιάννης Παντής, δώρισε ένα iphone στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως έπεσε θύμα απάτης από το διευθυντή του καταστήματος, Γιώργο Δημητριάδη, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, πήρε την πρωτοβουλία να δωρίσει το κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα στην ηθοποιό, χωρίς να τον ρωτήσει. Επιπλέον, ο κ. Παντής υποστηρίζει ότι ο κ. Δημητριάδης επιχείρησε να τον παγιδεύσει, στέλνοντας στο σπίτι του μια τηλεόραση και ένα DVD player, που ο αντιπρύτανης είχε ζητήσει να σταλούν στην κατασκήνωση του ΑΠΘ. «Ολα αυτά θα καταρρεύσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σήμερα, θα πάω στον εισαγγελέα με έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί του κ. Παντή είναι ανυπόστατοι», αρκέστηκε να δηλώσει στον «Ε.Τ.» ο κ. Δημητριάδης.

Την ίδια ώρα, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στην πανεπιστημιακή κοινότητα η απόφαση του κ. Μυλόπουλου να στείλει εξώδικο στον καθηγητή Φυσικής του ΑΠΘ, Ορέστη Καλογήρου, επειδή ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook τα δημοσιεύματα και προχώρησε στο σχολιασμό τους. Ο πρύτανης επαναφέρει το σενάριο ότι μετέβη στην Κωνσταντινούπολη με έξοδα του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του έργου για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που έχει αναλάβει το πανεπιστήμιο. «Επειδή οι ισχυρισμοί τους οποίους διαδίδετε δεν είναι απλώς δυσφημιστικοί, αλλά και συκοφαντικοί, δεδομένου ότι έχει δημοσιοποιηθεί και γνωστοποιηθεί στο σύνολο της κοινότητας του ΑΠΘ η αλήθεια, την οποία με δόλο παραποιείτε ψευδόμενος, διαμαρτύρομαι έντονα για το συκοφαντικό δημοσίευμά σας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μυλόπουλος και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η απάντηση του κ. Καλογήρου ήρθε επίσης με εξώδικο. Υποστηρίζει ότι απλά ανάρτησε τα δημοσιεύματα και τόνισε ότι ανάρτησε και την απάντηση που εξέδωσε η πρυτανεία. Αναφερόμενος στο πολύκροτο ταξίδι της Κωνσταντινούπολης, υποστηρίζει ότι η δαπάνη που εγκρίθηκε από το ΑΠΘ αφορά την προώθηση των διεθνών σχέσεων του πανεπιστημίου και όχι το έργο της Θεολογικής Σχολής. «Η υπεράσπιση της ηθικής υπόστασης του ΑΠΘ αφορά το ίδιο το ΑΠΘ και η ικανοποίηση των τυχόν αξιώσεων του νομικού προσώπου δεν εναπόκειται σε εσάς ατομικά. Η προσφυγή σας στα Δικαστήρια δεν αποτελεί απειλή. Αποκρούω την εξώδικό σας ως αβάσιμη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καλογήρου.

Στο μεταξύ, στο πανεπιστήμιο πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για μια «στρατιά συνεργατών» που πλαισιώνουν το γραφείο του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκουν δουλειά μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια «αυλή» στην πρυτανεία. Πάντως, αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι λίγο μετά τη δημόσια καταγγελία του Γιάννη Μυλόπουλου για περικοπές κονδυλίων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, προσελήφθη δημοσιογράφος ως γραφείο τύπου της πρυτανείας, έχοντας δηλαδή στην ουσία αναλάβει την προσωπική προβολή του. Η πρόσληψη της δημοσιογράφου έγινε μέσω της Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της περιουσίας του ΑΠΘ, τη στιγμή που το ίδρυμα έχει δικό του γραφείο τύπου, το οποίο δημοσιοποιεί κάθε δραστηριότητα του πανεπιστημίου!

Στελέχη της διοίκησης του ΑΠΘ φέρονται -σύμφωνα με δημοσιεύματα- να εμπλέκονται και σε μια περίεργη υπόθεση που έγινε την Μεγάλη Πέμπτη. Τότε, μια ομάδα ατόμων, ανάμεσα στους οποίους και αντιπρύτανης, έσκαβε στην αυλή της Κτηνιατρικής Σχολής, στην οδό Γιαννιτσών. Εκείνη την ημέρα, το πανεπιστήμιο ήταν κλειστό και η επίσημη δικαιολογία είναι ότι φυτεύτηκαν… πέντε δέντρα. Ομως, παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα γιατί η… δενδροφύτευση έγινε την ημέρα που το ίδρυμα δεν λειτουργούσε και γιατί ήταν απαραίτητη η παρουσία αντιπρύτανη; Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο, κατά τη διάρκεια της αργίας των Τριών Ιεραρχών (όπου κατά διαβολική σύμπτωση ήταν και πάλι κλειστό το ΑΠΘ), χρυσοθήρες έψαχναν για θησαυρό. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ, η οποία δεν κατέληξε πουθενά.

Άγγελος Αγγελίδης στον Ελεύθερο Τύπο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. irida avatar
  irida 18/07/2012 09:38:34

  Μια απλή βόλτα να κάνει ένας φοιτητής το τι ακούει σε κάθε διάδρομο ελληνικού πανεπιστημίου δε λέγεται. Τώρα τα ανακάλυψαν όλα; Δεν είχαν ακούσει ποτέ τίποτα; Δε αντιδρώ με τις "αποκαλύψεις", αλλά είναι, ίσως, το ελάχιστο σε όλα όσα συμβαίνουν στο κάθε πανεπιστήμιο. Τι να αναδείξει πρώτο όποιος ασχοληθεί. Την οικογενειοκρατία; (δεν αναφέρομαι μόνο στις πανεπιστημιακές θέσεις, αλλά και στις διοικητικές).Την κατάχρηση εξουσίας; Τα οικονομικά; Την ασχετοσύνη διδακτορικών με την κατέχουσα θέση; Τις φωτογραφικές προκηρύξεις; ................
  Μπορεί να μιλά και να γράφει ατελείωτα όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ irida 18/07/2012 13:19:57

   Ακριβώς έτσι.
   Οικογενειοκρατία, διακομματική παρεοκρατία και παντού άσχετοι πολυθεσίτες.
   Αντί επιστημονική έρευνα, ...Ερευνητικά Προγράμματα.
   Αντί δημοσιεύσεις λογοκλοπή (υπό τα στραβά μάτια των συναδέλφων).

   • nestrom avatar
    nestrom @ Ο Θείος 18/07/2012 14:14:02

    Όπως τα λέτε και ακόμα χειρότερα είναι.
    Παλιότερα άκουγες "καθηγητής πανεπιστημίου" και αισθανόσουν δέος.
    Τώρα, δεν τολμάς να κάνεις χειραψία μη χάσεις κανενα δάχτυλο.

    Η λύση είναι μία. Αυτοδιοίκητο αλλά και οικονομική αυτονομία των ιδρυμάτων. Ειδικά τα πολυτεχνεία μπορούσαν, αν αξίζουν κάτι όλοι αυτοί οι ερευνητές και διδακτορικοί που "παράγουν" με το κιλό, να εξασφαλίσουν κεφάλαια από πραγματική έρευνα.

    Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι μονόδρομος. Τα δίδακτρα θα επιβαρύνουν βέβαια τους φοιτητές, οι οποίοι καλό είναι να εργάζονται περιστασιακά για να τα καταφέρουν, αλλά θα γλυτώσουμε την φορολογία για να συντηρούμε όλο αυτόν το στρατό χρυσοπληρωμένων αχρήστων.

   • Περικλής avatar
    Περικλής @ Ο Θείος 18/07/2012 14:31:43

    Ο Αδερφός του Μυλόπουλου καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρακαλώ.

   • κύριος Χ avatar
    κύριος Χ @ Ο Θείος 18/07/2012 14:45:11

    Έχει και καλύτερα πιο πεζά Θείο.
    Μιλούσα με γνωστό μου φωτοτυπά απέναντι απο Πανεπιστήμια Θεσ/νίκης. Μου είπε ότι οι 'καθηγητές' από απέναντι έχουν κάνει συμφωνία με κάθε φωτοτυπάδικο ο καθένας και υποχρεώνουν τους φοιτητές να παίρνουν από εκεί σημειώσεις ή ότι άλλο δικό τους, ώστε να παίρνουν τη μίζα τους για κάθε αντίτυπο (2-3 ευρώ ανά αντίτυπο). Πολλαπλασίασέ το επί όσες τάξεις κάνουν μάθημα και πόσες χρονιές/έτη διδάσκουν επί τους μαθητές της κλαθε τάξης... Not bad e?
    Το ίδιο φυσικά κάνουν κάνουν και οι παρατάξεις και όποιος μπορεί μέσα σε αυτό το ευαγές ίδρυμα.

    Αλλά κατά τα άλλα συμφώνησαν ΚΑΙ οι τρεις αρχηγοί ότι πρέπει πάση θυσία να βρεθούν ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια, άντε άμα είσαι ευαίσθητος βγάλε από αυτά τα σώματα ασφαλείας και νιώσε αηδία για το που πάνε οι θυσίες του κοσμάκη. Στη διατήρηση των προνομίων δικαστικών, πανεπιστημιακών, βουλευτών κτλ. 'Γιατί είναι και εναντίον του Συντάγματος'!!!

    Μετά από τα ωραία παραπάνω η ερώτηση είναι μία: Πιστεύετε η ΧΑ θα κινηθεί πάνω από 15 ή 25% στις επόμενες εκλογές? Ναι αυτή λέω που μοίραζε τόνους τρόφιμα σε πεινασμένουν με τα λεφτά της επιχορήγησής της και ήδη κατέθεσε πρόταση μείωση της κατικής επιχορήγησης, ενώ εσύ υπερασπιζόσουν τα ειδικά μισθολόγια και το μισθολογικό 'Σύνταγμα' και έκλεινες και ξανάνοιγες το κανάλι της Βουλής και το γυμναστήριο μέσα σε 2 μέρες.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ κύριος Χ 18/07/2012 15:00:33

     Συμφωνία με φωτοτυπάδικο....
     Πφφφ, ψιλικατζήδες !
     Τα Ειδικά Μισθολόγια και η Συνταγματική τους κατοχύρωση νομοθετήθηκαν από λήπτες Ειδικών Μισθολογίων, οπότε εμπίπτουν στα σχετικά με επαγγελματικές δραστηριότητες self service.
     Ειδικά γι' αυτές, αντί για εφαρμογή του Κανόνα του Χρυσού Αυγού, προτείνω άνοιγμα των σχετικών επαγγελμάτων (και στον ιδιωτικό τομέα), με εφαρμογή των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύουν από την Ευρωπαική και Διεθνή Εργασιακή Νομοθεσία.

    • voter avatar
     voter @ κύριος Χ 18/07/2012 16:12:17

     Αγαπητέ κύριε Χ ,

     τα περί "συμφωνίας " με το απέναντι φωτοτυπάδικο θα μπορούσαν και να είναι μύθευμα εκτός απο ανέκδοτο . Αλλά πιστεύω τελικά οτι δεν είναι ,γιατι η Πλεονεξία είναι αν δεν απατώμαι ένα απο τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα .(κάτι θα ήξεραν αυτοί που την κατέταξαν εκεί ).
     Και είναι Πλεονεξία αλλά και Ανέκδοτο μαζί αν σκεφθεί κανείς τις απολαβές των Πανεπιστημιακών πέραν του μισθού τους για τον οποίο τόσο κόπτονται.
     Παρτε για παράδειγμα την ιατρική και εφαρμόστε ανάλογα και στις άλλες επιστήμες .
     Εχουμε και λέμε λοιπονστους πανεπιστημιακόυς γιατρους : Μισθός ανάλογος της βαθμίδας , ιδιωτικο ιατρειο καθ'ολα νόμιμο και κατ'εξαίρεση , συμβουλοι (consultants ) σε Φαρμακευτικες εταιρείες με κατ'αποκοπην αμοιβη όταν συμμετέχουν σε συνέδρια , ημερίδες , workshop κλπ αναλογου εταιρικου ενδιαφέροντος ,συμβουλοι σε Ασφαλιστικες εταιρειες ,εκθέσεις Πραγματογνωμοσύνης κρατους εταιρειών και ιδιωτών ,και βεβαίως να μην ξεχνιόμαστε ,Ερευνητικά Προγράμματα όπου στο 80% (και λίγο λέω) , θα "μελετήσουν" το πρωτέωμα της μυγας τσε-τσε ενω στο διπλανό οροφο θα πεθαίνουν από ενδονοσοκομειακες λοιμώξεις σε ποσοστό που μπορει να φθάνει και το 50% των νοσηλευομένων .
     Απολάυστε λοιπόν την αστεία πλευρά της πλεονεξία τους με το φωτοτυπάδικο ...! Να γελάμε και λιγο μαζι με τις εύστοχες αναρτήσεις του Antinews και τα δωρα της Ναταλίας !

     • voter avatar
      voter @ voter 18/07/2012 16:15:51

      Ξεχασα να προσθέσω ότι όλες οι ανωτέρω αναφερόμενες αμοιβες είναι οι Νόμιμες .

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ voter 18/07/2012 17:30:50

      Ά, αναγκαία η συμπλήρωση.
      Είπα κι εγώ, "το ξέχασε το φακελλάκι" !

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ voter 18/07/2012 17:33:11

      ¨Ολοι κάνουν ειδικές εξετάσεις, επεμβάσεις κτλ σε νοσοκομεία ή ιδιωτικές κλινικές...

     • voter avatar
      voter @ Ο Θείος 18/07/2012 22:08:19

      Εννοείται , ως εξέχοντες επιστήμονες και προκειμένου να αυξήσουν το ..."πενιχρό" τους εισόδημα!

 2. anetos avatar
  anetos 18/07/2012 09:52:28

  βρωμιά κρυμμένη κάτω απο την τήβεννο....έτσι όμως καταλαβαίνουμε γιατί όλοι αυτοί είναι εναντίον των μεταρρυθμίσεων και της αξιολόγησης

 3. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
  ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 18/07/2012 11:00:13

  Εάν θέλετε να μάθετε πως θα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτάξτε τα έργα και ημέρες των πανεπιστημιακών ,δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Εδώ χρειάζεται ένας ΗΡΑΚΛΗΣ να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 19/07/2012 13:08:11

   Γιατί κατηγορείς τον ΣΥΡΙΖΑ ??
   Οι περισσότεροι πρυτάνεις εκλέχτηκαν με τη "σημαία" την ΝΔ.

 4. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 18/07/2012 11:04:01

  Μη μου πείτε πως αυτό το τελευταίο δε θυμίζει Ελληνική ταινία! Μόνο ο Βέγγος έλειπε! (μόνο που τον Θού-Βού δεν τον πλήρωνε ο Ελληνας φορολογόυμενος...)

  Α ρε αθάνατη Ελλάδα , δε σώζεσαι με τίποτα!

 5. Nik avatar
  Nik 18/07/2012 11:40:16

  Ακόμη γίνεται λόγος για το θέμα των ΑΕΙ;

  Παραλληλίστε δύο φωτογραφίες, μια από την πρυτανεία του καλύτερου ελληνικού ΑΕΙ με μια από το Senate House του πανεπιστημίου του Λονδίνου. Θα πάθετε την πλάκα σας. Οταν η κορυφή ενός ΑΕΙ ανέχεται να δουλεύει σε ένα αχούρι τι λέει αυτό για τον τρόπου που αντιμετωπίζουν το κυρίως έργο τους;

  Πριν μερικά χρόνια Ελληνόπουλα που είχαν εκδράμει στη Γαλλία έμειναν έκπληκτα επειδή στις τουαλέτες ενός μέτριου γαλλικού σχολείου είχε ζεστό νερό και αληθινές πετσέτες. Η αντίληψη μας για το τι είναι αποδεκτή υποδομή στην παιδεία διαφέρει ριζικά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Εδώ μας αρέσει το στυλ στάβλου, δεν είναι θέμα οικονομικής δυνατότητας.

  • Γρύνη avatar
   Γρύνη @ Nik 18/07/2012 12:13:38

   "....καλύτερου ελληνικού ΑΕΙ"

   ε, όχι και το καλύτερο ΑΕΙ!!!
   ανύπαρκτο και σφόδρα διαπλεκόμενο!!!!

   • Kώστας Θ. avatar
    Kώστας Θ. @ Γρύνη 18/07/2012 12:55:05

    Móνο το ΑΠΘ είναι σφόδρα διαπλεκόμενο;

    • Γρύνη avatar
     Γρύνη @ Kώστας Θ. 18/07/2012 13:16:06

     οχι, για να ακριβολογουμε ειναι απο τα πιο διαπλεκόμενα με αρχηγο το Πελλοπονήσου!!!

   • Θ.Δ. avatar
    Θ.Δ. @ Γρύνη 18/07/2012 13:35:36

    Και το πανεπιστημιο με τις καλυτερες παροχες σε αναρχικες ομαδες οπως αιθουσες (που προοριζονταν για βιβλιοθηκες) για δημιουργια στεκιων με free ρευμα,ιντερνετ,νερο κλπ!
    Κλασικο παραδειγμα το στεκι αναρχικων στο τμημα βιολογιας στο οποιο μαλιστα ειναι καθηγητης ο κυριος Παντης!
    Το συγκεκριμενο στεκι (για καποιον ανεξηγητο λογο) το θεωρουν ως την "ιερη αγελαδα" του ΑΠΘ.Οι αναρχικοι που συχναζουν εκει εχουν κανει ζημιες δεκαδων χιλιαδων ευρω αλλα υπαρχει ομερτα!

  • voter avatar
   voter @ Nik 18/07/2012 13:48:53

   Πόσο δίκιο έχετε αγαπητέ Νik !

   Η εικόνα του "σταύλου " είναι τόσο εύγλωττη και για το παρεχόμενο έργο και χαίρομαι που θίγετε και αυτή την παράμετρο , πέραν όλων των άλλων των πολυσυζητημένων και διαιονιζομένων χρόνια τώρα ( οικογενειοκρατία , κομματικη καμαρίλα , κατασπατάληση ερευνητικών κονδυλίων -αλήθεια ο τύπος αυτός απο το Πανεπ Ιωαννινων (Δ. ΄Φωτιάδης ) ξέρει κανεις τι απέγινε - κομματικες συναλλαγες με φοιτητες κλπ. ).
   Τετοια εικόνα αχουριών και παρακμής θα δυσκολευθέι κανεις να βρει σε άλλο πανεπιστήμιο της Ευρώπης . Ακομα και στην γειτονική Τουρκία , τα μεγαλα πανεπιστήμια ειναι καθαρά και πολιτισμένα .
   Και η εικόνα αυτή , δυστυχώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ !
   Τώρα όσο αφορά τα αναφερόμενα στην ανάρτηση είναι και για γέλια ...εκτος απο κλάμματα !

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Nik 18/07/2012 15:36:28

   Η διαφορά είναι ότι τα σπίτια αυτων των πανεπιστημιακών, σε αντίθεση με τα Πανεπιστήμια, δεν είναι καθόλου αχούρια. Είναι πολύ πιό μεγάλα σε τετραγωνικά και πολύ πιό χλιδάτα από τα σπιτια των Γάλλων ή Άγγλων συναδέλφων τους.
   Η αλήθεια να λέγεται.

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/07/2012 11:58:55

  Έψαχναν για θησαυρό ή ...έθαβαν θησαυρό στην αυλή της Κτηνιατρικής Σχολής ;
  Από το Πειρατικό Σεντούκι του "Φτερωτού οδοντιάτρου", στο Πειρατικό Σεντούκι του "Υπόγειου Κτηνιάτρου";
  Άντε κ. Πρύτανη, και κουμπάρος στην Τορτούγκα !
  Ο Captain Sparrow ατύχησε. Παρέλειψε να χαρίσει iphone στην Elisabeth Swan.

 7. Θ.Δ. avatar
  Θ.Δ. 18/07/2012 12:18:49

  Ο κ. Παντης (εκτος απο αντιπρυτανης) ειναι και καθηγητης στο τμημα βιολογιας (βιολογος γαρ).
  Ειναι ομως και προεδρος του τμηματος...κινηματογραφου!Πολυθεσιτης δηλαδη.
  Αυτο τελος παντων πως γινεται?
  Τι σχεση εχει το μονταζ με την...βιολογια??

  Παντως δοθηκε μια εξηγηση στο γιατι ο Μυλοπουλος αντισταθηκε με νυχια και με δοντια για να μην εφαρμοστει ο νεος νομος για την τριτοβαθμια εκπαιδευση.

  Τι εχει να πει επισης το ΑΠΘ και ο κ. Μυλοπουλος για το στεκι αναρχικων στο κτιριο του τμηματος βιολογιας οπου ξοδευονται τεραστια ποσα ηλεκτρικου ρευματος για να κανουν συναυλιες διαφορα αναρχοαυτονομα μουσικα συγκροτηματα.Ποιος πληρωνει αυτο το ρευμα??

  Αλλος τραγουδαει-χορευει και αλλος....πληρωνει (κοροιδο φορολογουμενε)!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Θ.Δ. 18/07/2012 12:58:20

   Είναι Συριζαίος. Και θα σου πούνε ότι επειδή ήθελαν συνεργασία με τη Δραγούμη της έκαναν δώρο στο πλαίσιο της κοινωνικής αβρότητας.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ anonymous 18/07/2012 13:25:24

    Να μιλήσουμε για κάποιους τόπ-Συριζαίους μπλεγμένους αξεχώριστα με Νεοδημοκράτες, με δεσμούς ακαδημαικών πόστων, "ερευνητικο-προγραμματικούς" και προπαντός οικογενειακούς, σαν τεράστια μακαρονάδα ;
    Η ιδεολογία που ενώνει το Μανδαρινάτο είναι να συνεχισθεί το άρμεγμα της αγ-Ελάδας.

 8. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 18/07/2012 14:16:51

  ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ: Ο Χριστός μας λέει πως είναι μακάριοι αυτοί που ξέρουν πόσο πνευματικά φτωχοί είναι και θέλουν να ζήσουν μια πνευματική ζωή. Οι μορφωμένοι μπερδεύονται και νομίζουν ότι είναι ανώτεροι από τους αμόρφωτους. Μπερδεύουν την μόρφωση ενός ανθρώπου με την πνευματική του κατάσταση. Κοιτάξτε την πνευματική φτώχεια των πανεπιστημιακών καθηγητών μας: Έκλεψαν δημόσιο χρήμα στην Πάντειο και εδώ στέλνουν δωράκια σε ηθοποιούς και εξώδικα σε συναδέλφους τους για να μην μαθευτούν οι ντροπιαστικές τους πράξεις! Αυτά τα παραδείγματα δείχνουν ότι η κρίση μας δεν είναι οικονομική. Είναι πάνω από όλα κρίση πνευματική.

 9. Προφήτης avatar
  Προφήτης 18/07/2012 14:21:24

  Τι να πεις κανείς για το iPhone της Δραγούμη...

 10. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 18/07/2012 14:45:30

  να γίνουν όλα ιδιωτικά και να δίνει υποτροφίες το κράτος για παιδιά που δεν έχουν λεφτά να σπουδάσουν

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ο αποτέτοιος 18/07/2012 16:29:04

   Επειδή σε κόβω για μεγαλόψυχο, να δώσεις την περιουσία σου στους ιδιώτηες! Όλος ο λαός που δίνει από τους φόρους του και κτίζονται δεκαετίες τώρα τα κτίρια, αγοράζονται βιβλία και εξοπλισμός διαφωνεί να καταργηθούν τα δημόσια παν/μια. Άλλη κουβέντα τα ιδιωτικά σε παράλληλη λειτουργία.

 11. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 18/07/2012 17:02:10

  Θέλω κι ἐγὼ ἕνα Iphone. Νὰ ἀπευθυνθῶ στὴν διοίκηση τοῦ ἱδρύματος; Ἢ πρέπει νὰ... καλαρέσω καὶ σὲ μερακλῆ προύχοντα;

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 18/07/2012 17:04:15

   "Εἴμαστε ὅλοι δυνάμει Ζαχόπουλοι" ἡ ὑπερασπιστικὴ γραμμὴ τῆς Πρυτανείας.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 18/07/2012 17:28:07

    Μια και δεν τον θέλουν τον "Γερμανό" τους, θα έχουν τουλάχιστον τον "Θέμο" τους;

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 18/07/2012 20:36:57

   χα, χα, χα! μάλλον θα πάρεις ένα iSihtir Αστυάνακτα.

 12. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 18/07/2012 17:14:36

  Ὑπάρχει φοβερὸ ζήτημα μὲ τὰ πανεπιστημιακὰ ἱδρύματα καὶ πολλοὺς πολλοὺς καθηγητὲς ποὺ σὲ καθεστὼς ἀξιοκρατίας θὰ ἦταν ἀδύνατο νὰ καταλάβουν τέτοια θέση. Τὰ ἰδιωτικὰ πανεπιστήμια δὲν φτάνουν. Εἶναι σημαντικὸ γιὰ τὴν ποιότητα τοῦ δημοσίου πανεπιστημίου νὰ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ἀρκετὰ τμήματα καὶ ὁλόκληρα πανεπιστήμια (ὅπως τὸ Πελοποννήσου, τὸ ὁποῖο φτιάχτηκε γιὰ βόλεμα παραπονεμένων). Τί γίνεται ὅμως, ὅταν καὶ τὸ "δικό σου" κόμμα ἐμπλέκεται στὰ πάρε-δῶσε; Χρειάζεσαι πρωθυπουργὸ τὸν Hulk...

 13. Κρης avatar
  Κρης 18/07/2012 23:00:31

  Ιατρική Αθηνών ,
  685 καθηγητές κλπ έχει η λίστα
  h**p://school.med.uoa.gr/melhdep.html
  μα πόσους φοιτητές έχει ;

 14. je te connais par la folie terrible du peuple avatar
  je te connais par la folie terrible du peuple 19/07/2012 02:54:42

  είναι πολύ καλός καθηγητής πάντως. κάτι άλλοι που είχαμε εκεί ήταν για πολλά κλάματα.

 15. Νίκος Δραγασιώτης avatar
  Νίκος Δραγασιώτης 19/07/2012 14:15:47

  Γνωρίζω τον καθηγητή Ορέστη Καλογήρου προσωπικά, δεν σχετίζομαι μαζί του επαγγελματικά. Είναι υπόδειγμα ακέραιου και αξιοπρεπούς ανθρώπου.

 16. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 19/07/2012 14:39:57

  Ένας από αυτούς που βγαίνει στην τηλεόραση είχε εγκαταστήσει φοιτήτρια γκόμενα στο γραφείο του να κάνει κουμάντο. Μια φορά με είχε πετάξει έξω από το γραφείο. Τα φροντιστήρια για φοιτητές που διατηρούσαν οι καθηγητές στην Αγία Σοφίας, τα συγράμματα τα δικά τους και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς

 17. Αλέξης avatar
  Αλέξης 20/07/2012 14:24:21

  Το πανεπιστημιακό κατεστημένο δεν διορθώνεται. Μόνο ανατρέπεται!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.