#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/03/2010 13:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων και σήμερα, ημέρα συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί νέο συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.


 

 «Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στους αγώνες στέλνουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης στα αντικοινωνικά, άδικα και αδιέξοδα μέτρα της κυβέρνησης και απαιτούν την άμεση ανάκλησή τους» αναφέρει ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ -με την οποία καλεί τους στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο.

«Το κεντρικό μήνυμα του αγώνα "να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση αλλά οι έχοντες και κατέχοντες" ακούστηκε και θα ακούγεται όλο και πιο έντονα στους δρόμους» τονίζει η Ομοσπονδία και αναφέρει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική με νέα πρόσθετα φορολογικά βάρη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ενώ ετοιμάζεται για νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, με περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις στα όρια ηλικίας και αλλαγή του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης».

Σήμερα, εκπρόσωποι της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά θα συναντηθούν με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ χθες πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 13.00 στο Υπουργείο Οικονομικών (Σύνταγμα) για την περικοπή των συντάξεων του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ΕΛΤΑ – ΟΤΕ – ΟΣΕ.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι συνεχίζουν έως σήμερα τις δίωρες στάσεις εργασίας, ενώ οι δικηγόροι και οι δικαστικοί επιμελητές έχουν εξαγγείλει ότι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους την Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή.

http://www.enet.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 23/03/2010 14:06:02

  Τα απανωτά «πακέτα μέτρων» για τον εξευμενισμό των διεθνών αγορών και η αποικιοκρατική κηδεμονία από την ΕΕ και το ΔΝΤ ανοίγουν λογαριασμούς με τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να κλείσουν μόνο με διαμαρτυρίες και περιοδικές κινητοποιήσεις. Η μεγάλη πλειοψηφία της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων αρχίζει πλέον να συνειδητοποιεί αυτή την αλήθεια. Η ιδέα της κοινωνικής έκρηξης αρχίζει να κατακτά όλο και μεγαλύτερη αποδοχή. Όλο και πιο πλατιά στρώματα της εργαζόμενης κοινωνίας αντιλαμβάνονται ότι το αναγκαίο ξεκαθάρισμα των ανοιχτών λογαριασμών δεν αρκεί να γίνει με τις επιμέρους πολιτικές αλλά με το σύστημα ως σύνολο. Το επιβάλει η ίδια η ανάγκη επιβίωσης των εργαζομένων, του λαού και της χώρας. Από εδώ και μπρος κάθε μάχη που αναπτύσσεται, κάθε σύγκρουση, κάθε απεργία και κινητοποίηση, στο βαθμό που θα κατορθώνει να συσπειρώνει και να κινητοποιεί τις πιο πλατιές μάζες, θα τείνει να πάρει διαστάσεις τελικής αναμέτρησης με το υπάρχον σύστημα εξουσίας και τις δυνάμεις που το στηρίζουν.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/03/2010 15:44:06

  Μα είναι φυσικό όταν μας δουλεύουν και μας κλέβουν:

  -κόβουν μισθούς
  -κόβουν επιδόματα
  -αυξάνουν ΦΠΑ
  -αυξάνουν έμμεσους φόρους

  και τα έσοδα υπολείπονται 9% του κοινοτικού μέσου όρου, γιατί δεν θέλουν κάποιοι να πληρώνουν φόρο.

  ΥΓ

  ακόμα και αν έχεις πισίνα, 200τμ, ιδιωτικά σχολεία και ΠΟΡΣΕ με 30.000 καλύπτεις το τεκμήριο και έχεις:

  παραγωγούς, ΤΑΧΙ, δικηγόρους, δικαστικούς επιμελητές, μηχανικούς, παραγωγούς, κλπ να απεργούν για να μην πληρώσουν φόρο.
  Αλλά δεν θέλουν οι πολιτικοί για αυτό φοβούνται την κοινωνική έκρηξη...

  Θα αρκούσε απλά μια διασταύρωση Ε1 - ακίνητης περιουσίας - καταθέσεων - καρτών και ας πήγαινε ο ελεύθερος επαγγελματίας να δηλώνει από 7,500 - 10,000 €, λιγότερα και από τον υπάλληλό τους...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ο Ιθαγενής 23/03/2010 16:29:56

   Με ρωτάς αν βγάζω περισσότερα από τον υπάλληλό μου?

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 23/03/2010 18:58:50

   Ορίστε;
   Σε ρωτάω αν μέχρι σήμερα ο υπάλληλός σου πληρώνει όσο φόρο πληρώνει και ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας....

 3. Orestios avatar
  Orestios 23/03/2010 15:44:09

  Οι εργαζόμενοι ανέχονται να τους εκπροσωπούν άνθρωποι που συγχρωτίζονται με την κυβέρνηση και από κοινού προωθούν την ανέχεια.
  Στον κοινωνικό αυτοματισμό και την επίθεση σε διάφορες εργασιακές ομάδες η ηγεσία των εργατικών συνδικάτων σίγησε.

 4. ataktos avatar
  ataktos 23/03/2010 17:27:28

  Η προσπάθεια για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εδώ και τώρα με κάθε μορφή αγωνιστικής δράσης, τόσο σε επίπεδο πρωτοβάθμιων σωματείων όσο και δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικάτων, είναι απαραίτητη. Ωστόσο βασικό μέλημα αυτής της κλιμάκωσης πρέπει να είναι η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής και κινητοποίησης των εργαζομένων. Δίχως την αυξημένη συμμετοχή οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες δεν συντελούν στην κλιμάκωση αλλά στην αποκλιμάκωση των αγώνων και στην αποθάρρυνση των πιο πλατιών μαζών. Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να βρίσκονται κάθε φορά οι πιο κατάλληλες μορφές πάλης που επιτρέπουν σε όλους, αν αυτό είναι δυνατό, τους εργαζομένους την ενεργό συμμετοχή τους στην κλιμάκωση του αγώνα. Δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο «επαναστατικές» μορφές πάλης. Δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο «ριζοσπαστικές» αγωνιστικές δράσεις. Ο ριζοσπαστισμός κάθε μορφής κινητοποίησης εξαρτάται πρώτα και κύρια από το μέγεθος και τον παλμό της συμμετοχής των πιο πλατιών μαζών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.