#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/11/2013 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζεται η παρελκυστική τακτική της ΤρόικαH παρελκυστική και άκρως αρνητική τακτική που ακολουθούν οι τροικανοί, σε θέμα μείζονος σημασίας όπως οι πλειστηριασμοί, συνεχίστηκαν και στη σημερινή συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννης Παπαδάκης.

Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι αποκλειστικό θέμα της συνάντησης που κράτησε 1,5 ώρα, ήταν οι πλειστηριασμοί και όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, οι διαφορές είναι μεγάλες, το χάσμα παραμένει και δεν κλείνει.

Η κυβέρνηση ελπίζει να υπάρξει λύση μέχρι τον Δεκέμβριο και ξορκίζει την σύγκρουση που θα οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο. Ωστόσο, δε φαίνεται να κάνει βήμα πίσω σε ότι αφορά την προστασία των νοικοκυριών με οικονομικά προβλήματα. Ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει στους δανειστές ότι η όποια λύση στους πλειστηριασμούς θα πρέπει να είναι αποδεκτή από τα δύο κόμματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή οποιαδήποτε ρύθμιση που θα απελευθερώνει πλήρως τους πλειστηριασμούς και χωρίς δίχτυα προστασίας των ασθενέστερων ομάδων. «Αλλο να πιαστούν τα μεγάλα ψάρια, κι άλλο να καταρρεύσουν οικογένειες. Θα μας πάρουν με τις πέτρες», έλεγαν γνώστες των συνομιλιών με την τρόικα.

Αυτό που επιχειρείται είναι μια διευρυμένη αποσαφήνιση της έννοιας «φτωχός» δανειολήπτης ώστε να περιλαμβάνει και ανθρώπους οι οποίοι λόγω ανεργίας ή μεγάλων εισοδηματικών αλλαγών αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, διατήρηση του νόμου Κατσέλη στο σκέλος των νοικοκυριών που πτωχεύουν αλλά και διατήρηση μέρους έστω της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας (σήμερα ισχύει έως αντικειμενική αξία 300 χιλ. ευρώ).

Για το απόγευμα έχει οριστεί νέα συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα, αυτή τη φορά προκειμένου να συζητηθούν τα άλλα καυτά ζητήματα στον δημοσιονομικό τομέα.

Ο Ενιαίος φόρος και το χάσμα των 400 εκατ., η τύχη των ΕΑΣ, οι ομαδικές απολύσεις είναι τα βασικά θέματα που μένουν ανοικτά και θα απασχολήσουν τις δύο πλευρές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 20/11/2013 15:49:57

  ΑΤΙΣ-ΝΕΜΕΣΙΣ-ΤΙΣΙΣ
  Η Ατις ηλθε. Ερχεται η Νεμεσις και ευχομαι μια απιστευτα σκληρη Τισις

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ IOKLOS ZARAS 20/11/2013 18:57:25

   Φίλες σου είναι οι κυρίες;

 2. Hawk avatar
  Hawk 20/11/2013 16:45:02

  Ενώ στις Βρυξέλες ελέγχονται για τις παραλείψεις τους και τα λάθη τους, στην Ελλάδα απαιτούν ακόμη τις κεφαλές των περισσοτέρων Ελλήνων επί πινακίου. Τι ακριβώς συμβαίνει μπορεί να μας πει κανείς, το κουβάρι έχει αρχίσει να μπερδεύεται άσχημα.

 3. guest avatar
  guest 20/11/2013 16:48:07

  Οι πλειστηριασμοί από τις τράπεζες δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό όφελος για το κράτος. Η εμμονή στους πλειστηριασμούς αποκαλύπτει ότι ο στόχος της μνημονικής πολιτικής είναι η καταστροφή της χώρας

 4. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 20/11/2013 19:01:49

  Η κυβέρνηση λέει επιμένει ότι δεν πρέπει να γίνει άρση πλειστηριασμών για τους πολίτες που είτε έχουν μείνει άνεργοι είτε έχουν μειωθεί σημαντικά τα εισοδήματά τους.

  Μα καλά υπάρχει κάποιος στην χώρα που να μην έχουν μειωθεί σημαντικά τα εισοδήματά του;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.