19/01/2010 21:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για την Ιθαγένεια

 

Ο Τομεάρχη Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας  Χρήστοες Ζώης έκανε σήμερα την εξής ανακοίνωση

 Ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε με οξύτητα την επίθεσή του κατά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, για το μεταναστευτικό και από το βήμα της ΚΕΔΚΕ.

Σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται για να παραποιεί τις θέσεις της ΝΔ που τις έχει αναλυτικά στη διάθεσή του, γραπτώς εδώ και μια εβδομάδα;

Οι θέσεις αυτές, άλλωστε, έχουν βρει θετική απήχηση στην κοινή γνώμη. 

Κεντρική ιδέα της θέσης μας είναι ότι το «Σχέδιο Ραγκούση» «σταχυολογεί» τις πιο «χαλαρές» επί μέρους ρυθμίσεις μεταναστευτικής πολιτικής (κι όχι μόνο για την απόδοση ιθαγένειας), απ’ όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, χωρίς, όμως, τις ασφαλιστικές δικλείδες που υπάρχουν παντού αλλού.

            Η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται επί της ουσίας και τονίζει τα εξής:

            Η χθεσινή δημόσια αναφορά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο «Γερμανικό μοντέλο», αφορούσε τη γενικότερη προσέγγιση του μεταναστευτικού προβλήματος στη Γερμανία, όχι το συγκεκριμένο Νόμο περί απόδοσης ιθαγένειας – ο οποίος, άλλωστε, είναι πολύ αυστηρός!

            * Για παράδειγμα το Γερμανικό μοντέλο δεν δίνει ψήφο στους (μη πολιτογραφημένους) μετανάστες στις δημοτικές εκλογές. Ούτε η Γαλλία. Το Σχέδιο Ραγκούση δίνει!

            * Το Γερμανικό μοντέλο έδωσε ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη Γερμανία, αλλά όχι αναδρομικά. Ο σχετικός Νόμος ψηφίστηκε το 1999, αλλά ισχύει μόνο για όσα παιδιά γεννήθηκαν μετά το 2000. Το «Σχέδιο Ραγκούση» δίνει ιθαγένεια αναδρομικά! Πρόκειται για πολύ μεγάλη διαφορά…

            * Το Γερμανικό μοντέλο, δίνει ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών με οκτώ χρόνια νόμιμη παρουσία στη Γερμανία, πριν από τη γέννησή των παιδιών. Το «Σχέδιο Ραγκούση» δίνει ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που συμπληρώνουν πενταετία ακόμα και μετά τη γέννηση των παιδιών. Κι αυτό κάνει επίσης πολύ μεγάλη διαφορά…

            Υποδείξαμε ότι το Γερμανικό μοντέλο έχει σαφείς ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε η μεταναστευτική πολιτική να μη λειτουργήσει ως μαζική και «αυτόματη» νομιμοποίηση των πάντων.

            Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς νόμιμους μετανάστες, να παίρνουν ιθαγένεια στη ενηλικίωσή τους, έχοντας προηγουμένως παρακολουθήσει τουλάχιστον την 9ετή υποχρεωτική, για όλα τα ελληνόπουλα, εκπαίδευση.

            Συνεπώς, το μεν γερμανικό μοντέλο έχει ασφαλιστικές δικλείδες και μάλιστα πολύ αυστηρές, και κανείς δεν μπορεί να καταγγείλει τον Καγγελάριο Σρέντερ, ο οποίος τις ψήφισε, ως «ακραίο»! Στη δε πρόταση της Νέας Δημοκρατίας η ασφαλιστική δικλείδα που κυριαρχεί είναι η συμμετοχή στην «ημετέρα παιδεία».

            Τι απ’ όλα αυτά δεν καταλαβαίνει ο κ. Ραγκούσης;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 19/01/2010 21:27:52

  Array

  • Liebknecht avatar
   Liebknecht @ Orestios 19/01/2010 23:12:46

   "Οι πάντες", λοιπόν, ποιοι είναι? Ελπίζω όχι τα φασιστοειδή καραγκιοζάκια που παρελαύνουν στα κανάλια και τα ερτζιανά. Νομίζω πάντως, ότι η παρομοίωση του Παπανδρέου με τον Goebbels και των συνεργατών του με τους Ναζιστές είναι στην καλύτερη περίπτωση υπερβολική. Είναι κρίμα να εκφράζονται τέτοιες απόψεις, αν και είναι σίγουρο ότι δεν εκφράζουν δόλο, ούτε κακότητα, απλώς την νεοελληνική μας αμετροέπεια.

  • thespieys avatar
   thespieys @ Orestios 20/01/2010 00:47:27

   Liebknecht δεν έχεις ακόμα καταλάβει ποιους προωθεί και προβάλει το σύστημα των media στην Ελλάδα;

  • Factorx avatar
   Factorx @ Orestios 20/01/2010 19:08:31

   Orestios, έτσι να γράφεις στο site σου, αν τολμάς φυσικά. Οχι μαγκές στιςς πλάτες αλλωνών.

 2. Jasmin avatar
  Jasmin 19/01/2010 21:48:32

  Φυσικά και καταλαβαίνει ο κ. Ραγκούσης. Αλλά, όπως, λέει και ο Ορέστιος η γκεμπελική διαστρέβλωση είναι ένα πεδίο στο οποίο μεγαλούργησε και μεγαλουργεί το ΠαΣοΚ.
  Συνδυάζοντας την μονίμως με ασύλληπτη ανοησία. Όταν η Γαλλία με τις αποικίες αντιμετωπίζει σήμερα αυτά:
  www.youtube.com/watch?v=RrNSRJAtoHk
  www.dailymotion.com/swf/xbinl5 (προειδοποιώ για τα "τοξικά" γαλλικά των μουσουλμάνων που θα σας γδάρουν τον εγκέφαλο)
  και φτάνει σε τέτοια σημεία:
  www.time.com/time/world/article/0,8599,1953382,00.html
  γιατί οι δικοί μας φωστήρες εμμένουν σε αυτό το νομοσχέδιο-παγκόσμιας πρωτοτυπίας;

 3. anonymous avatar
  anonymous 19/01/2010 22:15:34

  Δυο παρατηρήσεις στην ανακοίνωση της ΝΔ για το Γερμανικό μοντέλο.
  1) Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει τη διπλή υπηκοότητα. Χορηγεί μεν στα παιδιά των μεταναστών υπηκοότητα αλλά πρέπει μέχρι το 23 έτος της ηλικίας τους να δηλώσουν ποια από τις δύο υπηκοότητες θα κρατήσουν. Αυτό αναφέρεται κυρίως στους Τούρκους
  2) λαθρομετανάστες που μετά να τους νομιμοποίησαν όπως έγινε στην Ελλάδα δεν έχουν. Αυτό σημαίνει ότι με βάση το Γερμανικό μοντέλο θα πρέπει να δοθεί υπηκοότητα στα παιδιά όποιων εισήλθαν ΝΟΜΙΜΑ στην Ελλάδα και όχι στα παιδιά όποιων εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα και νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων.

  Κατά τη γνώμη μου το να έχει κάποιος πάει σχολείο δεν αρκεί. Θα πρέπει να έχει εξελληνιστεί πριν πάρει την υπηκοότητα. Ο εξελληνισμός αυτός θα μπορούσε να αποδεικνύεται από βάπτιση, μεικτό γάμο, όχι κατ ανάγκη με Έλληνα, βάπτιση των παιδιών κλπ. Μόνο τότε δε θα έχουμε στο μέλλον τα προβλήματα της Γαλλίας που έδωσε υπηκοότητες στους μουσουλμάνους των πρώην αποικιών της από το Μαγκρεμπ (Μαρόκο Τυνησία κλπ) και τώρα δεν ξέρει τι να κάνει.

 4. thespieys avatar
  thespieys 19/01/2010 22:57:22

  Θα τη πληρώσουν την αλαζονία τους πολύ ακριβά. Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε ποια γνώμη έχουν σήμερα οι Ελληνες πολίτες για το Σημίτη.

  • smoking area avatar
   smoking area @ thespieys 19/01/2010 23:08:11

   Καλυτερη παντως απο αυτη που εχουν για τον Καραμανλη...

 5. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 19/01/2010 23:34:02

  Είναι φανερό για όσους έχουν στοιχειώδη κρίση ότι:

  1. Το Νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια κατασκευάστηκε από τον Αλιβιζάτο, τον Τάκη (στις ίδιες ΜΚΟ με τον Αλιβιζάτο, ενώ ταυτόχρονα ήταν στον Συνήγορο του Πολίτη, προτού μεταπηδήσει στο Υπ.Εσ. ως Ειδικός Γραμματέας του Ραγκούση), τον Χριστόπουλο και την παρέα τους. Στην ίδια παρέα ανήκει ο Τάκης Καμπύλης. ΕΕΔΑ, ΚΕΜΟ τα κοινά τους σημεία. Προσωπικά, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κύριος συντάκτης είναι ο Αλιβιζάτος, μάλλον μαζί με τον Τάκη.

  2. Η παρέα αυτή, συνεπικουρούμενη από διάφορους "περιφερειακούς" ισχυρούς υποστηρικτές - Κούλογλου, δημοσιογράφους ΜΕGA, ΔΟΛ, Αλαφούζου, Τεγόπουλου, Free Press Faq Athens Voice, Lifo, και τους Αλβανούς Γκαζμέντ Καπλάνι, Niko Ago - έχει αποδυθεί σε αγώνα υποστήριξης του Νομοσχεδίου με κάθε τρόπο. Μαζί τους ο κακεντρεχής, κακοήθης και συμπλεγματικός (από αρχιμανδρίτης) Μεσσηνίας Χρυσόστομος, κλασικός νεοταξικός μητροπολίτης, δήθεν εκπρόσωπος της Εκκλησίας. Αυτός για να "πιάσει" τον κόσμο της Εκκλησίας (τον προβάλει και το κανάλι του Κούλογλου). Στην "Καθημερινή της Κυριακής" 3 άρθρα υπέρ του Νομοσχεδίου, κανένα κατά. Στο "Βήμα" τα ίδια.
  Πρόκειται για μία ενορχηστρωμένη επίθεση με ήθος ολοκληρωτικό και δικαίως ο Ορέστιος την παρομοίασε με γκαιμπελική προπαγάνδα.

  Από κει και πέρα, και αφού επιμένουν, θα λουστούν τις συνέπειες. Μία από αυτές, απευκτέα, θα είναι η ριζοσπαστικοποίηση της Δεξιάς. Μην περιμένετε, αν αρχίσουν και φέρνουν οι Πακιστανοί τις γυναίκες τους για να γεννοβολάνε "Ελληνάκια", να λυπηθούν πολλοί μετριοπαθείς Κεντροδεξιοί αν τίποτα βλαμμένα της Ακροδεξιάς αρχίσουν και χτυπάνε μετανάστες σε γειτονιές της Αθήνας.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Μάρκο Τ 19/01/2010 23:59:47

   Δεν εχω κανενα προβλημα με αυτο.Θα το παιξω Κινεζος οπως οι μετριοπαθεις αριστεροι για τους αναρχοτραμπουκους : Δεν εγκρινω τις πραξεις τους αλλα πρεπει να δουμε τα "κοινωνικα προβληματα" που τις δημιουργησαν.
   Το τροπαριο το ξερουμε.

 6. thouthou avatar
  thouthou 19/01/2010 23:46:48

  Τώρα αρχίσαν κουβέντα για τις ανθυπολεπτομέρειες του Γερμανικού μοντέλου;
  Θα ψηφιστεί ο νόμος, θα γίνουν όλα, και ακόμα θα συζητάμε τις λεπτομέρειες-διαφορές Ελλάδας-Γερμανίας; Το προσχέδιο ξεκινά την πορεία του στις 25 του μηνός. Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα. Θα κάνει κάτι η ΝΔ, ή θα συζητά τις διαφορές; Θα κάνει κάτι, ή θα "εκφράζει την αντίθεσή της";;;
  Σε 10-20 χρόνια, η ΝΔ θα λέει "εμείς εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας";;;;
  Στην τελική, η ουσία παραμένει όχι μόνο στο τί λέγεται, αλλά και στο τί πράττεται... Αν δεν γίνει σήμερα η ρήξη, για αυτόν τον λόγο, πότε θα γίνει;
  Όλα τα άλλα είναι προφάσεις, υπεκφυγές, πολιτικαντισμοί...

 7. μαρικα avatar
  μαρικα 19/01/2010 23:55:58

  Γιασου jasmin!!!!!!!

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ μαρικα 20/01/2010 00:53:15

   Γεια σου πατρίδα, Μαρικάρα!

 8. thespieys avatar
  thespieys 20/01/2010 01:48:19

  To ν/σ για την Ιθαγένεια και η απογραφή του 2011, με βάση την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογες, και στην οποία θα καταγραφεί ο πληθυσμός της χώρας:

  -Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει να πολιτογραφηθεί η μεγάλη μάζα των αλλοδαπών πριν από το 2011, γι' αυτό έβαλε και τη σχετική διετή προθεσμία. Ο δε απαιτούμενος χρόνος της 5ετίας παραμονής (από προηγούμενη δήλωση για 7ετία του Πρωθυπουργού) δεν είναι τυχαίος αλλά συμπίπτει με 5 έτη μετά την τελευταία μεγάλη νομιμοποίηση του 2005.

  -Η απογραφή του 2011 θα οδηγήσει σε πιθανή ανακατανομή των εδρών, αντικατοπτρίζοντας τη νέα δημογραφική πραγματικότητα με την ενσωμάτωση των αλλοδαπών στο εκλογικό σώμα. Γι' αυτό είναι απαραίτητο (για το ΠΑΣΟΚ) οι αλλοδαποί να αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα πριν το 2011.

  -Επιπλέον η καταγραφή των αλλογενών στο εκλογικό σώμα είναι απαραίτητη για την υιοθέτηση μέτρων τύπου θετικών διακρίσεων (affirmative action). Αυτά τα μέτρα, τα οποία υιοθετούνται από αριστερά κυβερνητικά κόμματα στην Ευρώπη και στην Αμερική έχουν ως στόχο να εκπροσωπούνται οι "μειονότητες" κατ' αναλογικό ποσοστό στις διάφορες θέσεις και αξιώματα, π.χ. στην Αστυνομία, στα Πανεπιστήμια, στο Δημόσιο, κτλ.

  http://dhmopshfisma.blogspot.com/2010/01/2011_20.html

 9. δρόμος avatar
  δρόμος 20/01/2010 10:58:09

  Οι ευρωβουλευτές μας θα φέρουν το θέμα στην Ευρωβουλή ?

 10. πολίτης avatar
  πολίτης 20/01/2010 22:46:30

  Κάποιοι πολίτες σ’αυτόν τον τόπο ενδιαφέρονται για την πατρίδα, την παράδοσή τους, για τις υψηλές αξίες και τη συνέχεια του ελληνισμού. Κάποιοι πάλι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προς το σκοπό της αποδόμησης της Ελλάδας. Κάποιοι άλλοι όμως απλώς αδιαφορούν, δεδομένων άλλων, σεβαστών προτεραιοτήτων, σχετικών με την τσεπούλα, το στομαχάκι, τη δουλίτσα τους. Στους πρώτους έχουμε απευθυνθεί όλοι εδώ, πολλάκις αυτές τις μέρες. Με τους δεύτερους δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς. Όσον όμως αφορά την τρίτη κατηγορία, αυτοί δεν έχουν μπει καν στον κόπο να προβληματιστούν για τα αποτελέσματα που θα έχει η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αυτών που ήδη βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια και φυσικά θα παραμείνουν, εφόσον γίνουν πολίτες, αλλά και αυτών που θα καταφθάσουν, ορμώμενοι από τις πρωτοφανείς, ευνοϊκές ρυθμίσεις.
  Θέλω να είμαι ειλικρινής: η πρόταση αυτή δεν έχει ιδεολογικό υπόβαθρο, δεν σκοπεύει στο να ευαισθητοποιήσει ανθρώπους αδιάφορους, συμφεροντολόγους και ατομιστές και να τους μετατρέψει σε αγνούς ιδεολόγους, υπέρ πίστεως και πατρίδος. Απλώς επειδή η μερίδα αυτή του πληθυσμού αυξάνεται ραγδαία και επειδή σε αυτούς ακριβώς στοχεύουν οι κυβερνώντες (και οι σύμμαχοί τους) για να τύχει αποδοχής το ανοσιούργημα που πρόκειται να φέρουν προς ψήφιση στη βουλή, προτείνω η δική μας εκστρατεία ενημέρωσης να χτυπήσει εκεί που πονάνε, σε μια άλλη οπτική των συνεπειών της εφαρμογής του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό.
  Στο παρακάτω κείμενο δεν αναφέρεται ούτε μία φορά η λέξη «έθνος». Ωστόσο είναι αρκούντως, ρεαλιστικά όμως, ρατσιστικό.
  1. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, στα πρόθυρα της πτώχευσης, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει κοινωνική πολιτική, με τη χορήγηση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στα ασθενέστερα στρώματα. Του χρόνου η κατάσταση θα είναι ίδια και χειρότερη, με την ανεργία να μεγαλώνει και την εφαρμογή των πρωτοφανών φορολογικών μέτρων. Στο χρονικό αυτό σημείο λοιπόν η κυβέρνηση επιλέγει να προσθέσει στον ελληνικό πληθυσμό μερικές ακόμη χιλιάδες απόρων και ανέργων, δικαιούχων των οποιωνδήποτε επιδομάτων κοινωνικής πολιτικής επιλέξει στο εξής. Αντέχει η ελληνική οικονομία ένα τέτοιο πρόσθετο βάρος; Η ΕΕ, που μας έχει θέσει σε επιτήρηση, έχει στη διάθεση της τα στοιχεία για τον υπολογισμό του κόστους που θα έχει στη χώρα η άσκηση της ίδιας κοινωνικής πολιτικής στο μέλλον, με δεδομένη την αύξηση του πληθυσμού; Ή μήπως το θέμα θα λυθεί με την περικοπή των επιδομάτων κοινωνικού χαρακτήρα για όλους τους έλληνες πολίτες;
  2. Το ίδιο πρόβλημα θα προκύψει και με τα προνόμια τριτέκνων – πολυτέκνων: Η χορήγηση προνομίων για δημογραφικούς λόγους καθίσταται πλέον ιδιαζόντως δαπανηρή και άνευ αντικειμένου. Οι νέοι, μουσουλμάνοι συμπολίτες μας, γεννούν ασταμάτητα και ο ελληνικός λαός (κατά την έννοια του «ελληνικού» στον προοδευτικό χώρο) δε θα έχει ανάγκη από τη στήριξη των γεννήσεων. Τα προνόμια των τριτέκνων θα πρέπει να κοπούν άμεσα, καθώς θα γεμίσει ο τόπος από τρίτεκνες οικογένειες, αλλά και οι πολύτεκνοι θα είναι τόσοι πολλοί, που η οικονομική και όποια άλλη ενίσχυση θα είναι και ασύμφορη, αλλά και αναίτια. Και πάλι πιστεύω ότι, παρά τις όποιες καλές προθέσεις της κυβέρνησης, η ΕΕ δε θα μας επιτρέψει να δαπανούμε χρήματα για ανύπαρκτους στόχους. Δεν τίθεται βέβαια θέμα ενίσχυσης μόνο των ελληνογενών, γιατί αυτό θα έπληττε ευθέως την αρχή της ισότητας των ελλήνων πολιτών. Μόνο καταφύγιο των φτωχών, ορθοδόξων, πολυτέκνων οικογενειών θα ήταν η Εκκλησία, η οποία, στα πρότυπα του κοινωνικού της έργου στη Θράκη, θα ήταν η μόνη που θα μπορούσε να χορηγήσει επιδόματα με κριτήριο την καταγωγή ή τη θρησκεία. Αλλά βέβαια η Εκκλησία, μέσα σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, όπου η κρατούσα θρησκεία δε θα είναι η ορθόδοξη χριστιανική, δε θα έχει θέση ως ΝΠΔΔ. Την όποια περιουσία της (αν της αφήσει τίποτα το λαίμαργο ελληνικό κράτος) θα πρέπει να την ξοδεύει για τους μισθούς των ιερέων της και η οικονομική της βιωσιμότητα της είναι αμφίβολη. Δε θα υπάρχουν λεφτά για επιδόματα, για συσσίτια, για ιδρύματα. Αλλά δεν πειράζει, γιατί ο (ελληνικός;) λαός θα απαλλαγεί από τους μισθούς των κακών παπάδων. Όσο για τους άπορους που τρώνε από τα συσσίτια, έχει ο Θεός και …. ο Αλλάχ.
  3. Οι νέοι συμπολίτες μας, μαζί με την ιθαγένεια, θα αποκτήσουν και δικαίωμα διορισμού στο δημόσιο. Δεδομένης της πρακτικής των ελληνικών κυβερνήσεων να φροντίζουν για την οικονομική αποκατάσταση των μειονοτήτων μέσω διορισμών (σας θυμίζω ότι από τις λίγες ρυθμίσεις του νόμου περί ΑΣΕΠ που παρέμειναν είναι οι ποσοστώσεις υπέρ παλιννοστούντων ομογενών, παλιννοστούντων ποντίων και των μουσουλμάνων της Θράκης), το ελληνικό δημόσιο θα γεμίσει με υπαλλήλους που δε θα γνωρίζουν καν ελληνικά. Θα μου πείτε ότι αυτό δε γίνεται, διότι θα υπάρχουν τα αξιοκρατικά κριτήρια. Σας πληροφορώ ότι προσφάτως στο νομό Ροδόπης διορίστηκε υπάλληλος μουσουλμάνος, που δεν ξέρει να συμπληρώνει ούτε μία αίτηση στα ελληνικά, κανονικά, μέσω ΑΣΕΠ. Πώς; Δε γνωρίζω αν είναι ΔΕ, ΤΕ ή ΠΕ, όμως αν στη Θράκη παρακολουθήσεις τη βασική εκπαίδευση σε μειονοτικό σχολείο, στη συνέχεια πας στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας και πετύχεις μία αναγνώριση από το ΔΙΚΑΤΣΑ (με κάποιον τρόπο τέλος πάντων), δεν υπάρχει περίπτωση να μάθεις λέξη ελληνικά, έχεις όμως και το πρόσθετο προσόν της «δεύτερης» ξένης γλώσσας (τούρκικης, για όποιον δεν κατάλαβε). Άντε και λίγη προϋπηρεσία από τους ομογενείς τοπικούς άρχοντες, βάλε και την εντοπιότητα, νάτος, έτοιμος ο έλληνας δημόσιος υπάλληλος. Θα μου πείτε ότι οι μελλοντικοί συμπολίτες μας θα γνωρίζουν ελληνικά. Τίποτε στο νομοσχέδιο δεν το εξασφαλίζει αυτό. Από τη στιγμή που θα διεκδικήσουν (και θα πετύχουν) να διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα (που ελπίζω βέβαια να μην είναι, κατά το δόγμα Δραγώνα, για όλους η τούρκικη), θα επαναπαυτούν σε αυτήν, στη συνέχεια θα πάνε και στα πανεπιστήμια των χωρών καταγωγής τους, επιστρέφοντας με ασυναγώνιστες βαθμολογίες και αμφιβόλου ποιότητας προσόντα. Κινδυνολογώ; Μα μόλις σας είπα ότι ήδη συμβαίνει. Η μόνη περίπτωση να ευνοηθεί κανένας έλληνας, συγνώμη, ελληνογενής, είναι να γίνουμε κάποτε μειονότητα και να πάρουμε και εμείς καμιά ποσόστωση.
  4. Η ελληνική εργατιά υποφέρει, χαμηλά μεροκάματα, παραβίαση των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αντιδρά ωστόσο, αντιδρά στις ρυθμίσεις για ελαστικό ωράριο, για μείωση αποδοχών και όλα όσα κατεβάζουν οι νοσηροί εγκέφαλοι των αρχόντων μας (πολιτικών και οικονομικών). Τι καλά που θα είναι όλα στην ελληνική κοινωνία όταν γεμίσει με εργατικό δυναμικό ολιγαρκές, πρόθυμο και ευγνώμον για το ψωμί που θα του δίνουν. Θα πάρουν μπρος οι βιομηχανίες, θα επιστρέψουν ίσως και οι επιχειρήσεις, που με την πτώση του σοσιαλισμού έφυγαν στα βόρεια αναζητώντας φτηνά εργατικά χέρια. Αυτά τα χέρια θα τα βρίσκεις πλέον στην Ελλάδα, σε τιμή ευκαιρίας. Όσο για τους έλληνες (πάλι μου διέφυγε, τους ελληνογενείς εννοώ), που δε λένε να συμβιβαστούν, ας τραβήξουν προς το Πακιστάν, όπου θα εκτιμηθεί η συνδικαλιστική τους δράση. Ίσως να τους δώσουν και ιθαγένεια.
  5. Λοιπόν, κάποτε σε αυτόν τον τόπο η αγροτιά είχε δύναμη. Τώρα δύναμη είναι μόνο ο τουρισμός, στον οποίο αποκλειστικά στηρίξαμε, ηλιθιωδώς, την οικονομία μας. Όμως ο τουρισμός δεν είναι γη, πράγμα σταθερό και ευλογημένο, που στη χειρότερη κατάσταση σου δίνει τουλάχιστον να φας. Ο τουρισμός εξαρτάται από ..τους τουρίστες, από την τσέπη τους και τα γούστα τους. Και οι τουρίστες δε συμπαθούν τους μουσουλμάνους. Τους φοβούνται και τους μισούν. Βεβαίως αυτό δεν είναι καλό και αποδεικνύει το χαμηλό πολιτιστικό τους επίπεδο, όμως με αυτό το επίπεδο μας έρχονται. Όσο τα νησιά μας και οι λοιπές τουριστικές περιοχές γεμίζουν από μουσουλμάνους και μάλιστα άραβες, θα μειώνεται και ο αριθμός των τουριστών που θα επιθυμούν να επισκέπτονται την ένδοξη χώρα μας. Πάει λοιπόν και ο τουρισμός! Αλλά ας μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι. Όσοι ασχολούνται με τις τουριστικές επιχειρήσεις, θα μπορούν να αναζητήσουν πελάτες στου εξ ανατολών συγγενείς των νέων συμπολιτών μας, που θα τους επισκέπτονται και θα αφήνουν αφειδώς τον οβολό τους, τουλάχιστον μέχρι να πάρουν και αυτοί την ελληνική ιθαγένεια.
  Τελειώνω τις χυδαίες προβλέψεις μου για τις συνέπειες της εφαρμογής των προτεινόμενων ρυθμίσεων, με τα λόγια του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό μας την 19 /1/2010: «η διατήρηση ανθρώπων σε μια αβέβαιη κατάσταση δεν είναι κάτι το σωστό, αλλά πρέπει να είναι γνωστό ποιος είναι ο καθένας και πού μένει και παράλληλα αν χρήζει προστασίας, διαφορετικά εάν δεν χρήζει να επαναπροωθείται στη χώρα προέλευσής του ή σε άλλη χώρα έτσι ώστε να γίνονται σεβαστά και τα ανθρώπινα δικαιώματα και η εθνική ασφάλεια.
      Επαναλαμβάνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης είναι θετικές, ο κ.Γκουτιέρες είπε ότι υπάρχουν όντως άνθρωποι που χρήζουν διεθνούς προστασίας αλλά και άλλοι που αναζητούν καλύτερη ποιότητα ζωής και πρόσθεσε ότι αναγνωρίζουμε το πρώτο, λαμβάνουμε υπόψη μας και το δεύτερο αλλά αναγνωρίζουμε και το δικαίωμα στα κράτη να χαράζουν εθνικές πολιτικές και άρα να επαναπροωθήσουν όσους δεν πρέπει να τύχουν προστασίας.»
  Διαβάστε το κείμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας και θα δείτε ότι σε καμία περίπτωση δε διέπεται από αυτή τη λογική

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.