#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/12/2012 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζει να μην πείθει ο ΣΥΡΙΖΑΛογικά στην Κουμουνδούρου θα πρέπει να έχουν παραγγείλει πίτσες και μπίρες και θα πανηγυρίζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB που δίνουν προβάδισμα 2 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία.

Επίσης, θα έχουν πάει ράφτες και μοδίστρες και θα παίρνουν μέτρα για κοστούμια και ταγεράκια (ίσως κάποιοι να πάρουν και… αμπέχωνα αφού δεν έχουν βγάλει ακόμη το… Εξάρχειο από πάνω τους). Είναι, όμως, έτσι; Πρέπει να πανηγυρίζουν;

Φανταστείτε, η Ελλάδα περνά την πέμπτη χρονιά βαθιάς ύφεσης, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, η κυβέρνηση παίρνει πολύ σκληρά μέτρα κι ετοιμάζει ένα ακόμη άδικο φορολογικό νομοσχέδιο, κι όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει μόλις 22,1%. Παρά το λαϊκισμό του, τη διγλωσσία του, τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, η αντιπολίτευση δεν πείθει. Κανονικά θα έπρεπε να σαρώνει και να αφήνει 10 μονάδες πίσω τη ΝΔ. Όμως, παρ’ όλα αυτά το πολιτικό σκηνικό δεν είναι διαμορφωμένο ώστε να δείχνει μια σαφή στροφή προς ένα κόμμα. Και φυσικά δεν ευνοεί αυτή την ώρα προσφυγή στις κάλπες.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της δημοσκόπησης, όπως κι ότι οι πολίτες έχουν απαξιώσει πλήρως το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Όταν τα δύο πρώτα κόμματα δε συμπληρώνουν ούτε 45% μαζί, αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι δικομματισμός που ξέραμε τέλος.

Η απαισιοδοξία και η κρίση εμπιστοσύνης είναι εμφανής, όπως και το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει κι είναι σταθερά τρίτο κόμμα απλά γιατί ο κόσμος έχει βαρεθεί τους άλλους και οι Χρυσαγίτες τους φαίνονται «καινούργιοι». Μέγα λάθος αλλά πάμε παρακάτω.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 20,1%. - να σημειωθεί ότι η έρευνα έγινε πριν την διάλυση των Ανεξάρτητων

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,3% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ (6%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (5,5%), Δημοκρατική Αριστερά (4,4%), ΚΚΕ (4,2%) και Οικολόγοι Πράσινοι (2,4%). Άλλο κόμμα απαντά το 3,1%, Λευκό το 1,1%, Άκυρο το 6,3%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων.

Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά και προηγείται με ποσοστό 28,7%, ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 26,1%, η Χρυσή Αυγή με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7%, το ΚΚΕ 5,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1% και Άλλο Κόμμα 4%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 46,2% ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 29,5%, Κανένα Κόμμα με 14,9%, Άλλο Κόμμα με 5,9%, ενώ υπάρχει κι ένα ποσοστό της τάξης του 3,5% που απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Παρ’ όλα αυτά ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας με ποσοστό 34,8% και ο κ. Τσίπρας, 31,1%, ενώ 33,6% απαντούν κανένας από τους δύο.

Eνδεικτικό του κλίματος που καταγράφει η δημοσκόπηση στην ελληνική κοινωνία είναι ότι στην ερώτηση «ποιες λέξεις εκφράζουν καλύτερα τα προσωπικά σας αισθήματα;», οι πολίτες δηλώνουν «απογοήτευση» σε ποσοστό 65,6%, «οργή» σε ποσοστό 64,1%, «φόβο» σε ποσοστό 48,1% και «ντροπή» σε ποσοστό 38,4%.

Στο ερώτημα για το πότε πιστεύουν οι πολίτες πως η χώρα θα ανακάμψει από την κρίση: Το 25,5% θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια, ενώ το 22,3% εκτιμά ότι θα χρειαστούν περισσότερα από δέκα χρόνια και το 12,8% απαντά αφοπλιστικά «ποτέ». Οι πιο αισιόδοξοι (3,9%) πιστεύουν ότι η ανάκαμψη θα έρθει σε ένα χρόνο. Το 22,1% εκτιμά ότι αυτό θα γίνει στα επόμενα 2-5 χρόνια. Το 64,2% απαντά ότι μάλλον και σίγουρα δεν εμπιστεύεται την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (70,9%) επιθυμεί -μάλλον και σίγουρα- να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Ένας στους δύο, όμως, διατηρεί αμφιβολίες για το εάν ήταν σωστή η απόφαση για ένταξη στο ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aριστος11 avatar
  aριστος11 13/12/2012 10:07:18

  "Συνεχίζει να μην πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ."
  Αυτό είναι αλήθεια. Μέχρι τις εκλογές έχει πολύ δρόμο να κάνει ακόμα. Αν δεν εξασφαλίσει προβάδισμα 5-6 μονάδων δεν βλέπει εξουσία...

 2. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 13/12/2012 10:34:53

  ΣΥΡΙΖΑ 22% ? Αφαιρέστε ένα μικρό μέρος που το αποτελούν οι οπαδοί των διαφόρων "συνιστουσών" ,και θα καταλήξετε στον αριθμό των Δ.Υ που υπάρχουν στην Ελλάδα. Γι'αυτο δε βελτιώνονται τα νουμερά του. Η εκλογική του πελατεία είναι συγκεκριμένη.

  • johnie xl avatar
   johnie xl @ ΣΤΕΛΙΟΣ 13/12/2012 17:09:03

   Αυτό Στέλιο με τους Δ.Υ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι παραμύθι.Στην ημαθία ας πούμε για την συγκρότηση εκτελεστικής γραμματείας ΑΔΕΔΥ οι θεσεις μοιραστηκαν ως εξής στις 29-11-2012:4 ΠΑΣΟΚ,3 ΝΔ,2 ΚΚΕ.Αυτοί οι 9 εκλέχτηκαν απο το σύνολο των ΔΥ της ημαθίας.Ισως δηλαδή χωρίς ΔΥ το ΠΑΣΟΚ να είχε 1%.

 3. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 13/12/2012 10:55:12

  Η δημοσκόπηση καταδεικνύει πως οι πολίτες δεν τσιμπάνε πλέον.
  Έχουν συνειδητοποιήσει την αδυναμία των πολιτικών ελίτ και το κενό των μεσσιανικών τους διακηρύξεων.

  Οι πολίτες κατανοούν τα προβλήματα και τις πιθανές / εφικτές λύσεις μέσα από τα βιώματά τους. Εκτιμούν και κρίνουν τις συμπεριφορές και τις προτάσεις των κομμάτων μέσα από τη βίωση του συγκεκριμένου χωρίς πλέον τις αναθυμιάσεις των πολιτικών καρυκευμάτων, όπως στην εποχή της Εθνικής Απάτης.

  Οι πολίτες απαιτούν έντιμο, ηθικό και ορθολογικό λόγο και πράξεις.
  Απαιτούν εθνική πολιτική που να υπερβαίνει τις μη παραγωγικές ταξικές και συντεχνιακές πολιτικές.
  Καμία πολιτική δύναμη δε μπορεί από μόνη της.
  Οι πολίτες αναζητούν εθνική συνεννόηση και εθνική στρατηγική.
  Αυτό μπορούν να το προσφέρουν οι υγιείς κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις στη βάση συνεργασίας, συναίνεσης και κοινής στρατηγικής δράσης.

 4. Tasos avatar
  Tasos 13/12/2012 10:55:24

  Σε άλλα μμε αναφέρεται κάτι που - άν είναι αλήθεια - είναι το πιο σημαντικό στοιχείο (και όχι τα συνήθη εκλογικά). Λέγεται ότι ενώ το 70% θέλει ευρώ, το 80% θέλει να μπούν κόκκινες γραμμές και αν παραβιαστούν να μείνουμε στη θέση μας ακόμα κι αν τεθεί θέμα εξόδου από το ευρώ ή με άλλα λόγια "όχι ευρώ με κάθε κόστος". Αν ισχύει αυτό, γιατί δεν περιλαμβάνεται στο άρθρο?

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/12/2012 11:28:17

  Οι πάσης μορφής "αντιπολιτευόμενοι αντιμνημονιακοί", είτε είναι της εθνικολαïκουριάς, είτε των "σφύριζα παράφορα" του ΣΥΡΙΖΑ, να σταματήσουν να ασολούνται αποκλειστικά και μόνον με τα πάθη της μεσαίας τάξης και να κυττάξουν τι γίνεται και σε σκαλοπάτια χαμηλότερα.
  Γιατί θα γίνει καμμιά στραβή και θα τους πάρει ο διάολος όλους, μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.

 6. aριστος11 avatar
  aριστος11 13/12/2012 12:06:55

  Θείε αποκλείεις να ασχολούνται και με τα δυό αφού οι άλλοι ασχολούνται μόνο με τους ημετέρους όπως δείχνουν τα περιστατικά των διορισμών των επικεφαλείς των ΔΕΚΟ, των 500 της ΔΑΚΕ στη βουλή, των αφορολόγητων παχυλών μισθών των βουλευτών, των άγαμων θυγατέρων Πολύδωρα κλπ. κλπ . ων ουκ έστιν αριθμός, εν μέσω αιματηρής κρίσεως για τους πολίτες?
  Δίκιο έχεις μάλλον. Ολους τους υπόλοιπους θα τους παρει ο Τσιπροδιάολος στο τέλος και μάλιστα με την "ανοχή" της εθνικολαïκουριάς...

 7. εοοοπ! avatar
  εοοοπ! 13/12/2012 13:20:39

  Aπ'ότι παρατηρώ η ΝΔ πάντως πείθει...

 8. tyaneus avatar
  tyaneus 13/12/2012 21:00:52

  Διασκεδαστικά τα σχόλια των φίλων στο κεντρικό θέμα. Η MRB φρόντισε, όπως πάντα, να περάσετε ένα καλό ...αντ-συριζικό τριήμερο. Ασχέτως εάν η ΝΔ είναι κολλημένη στο 20%.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.