07/05/2009 18:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεταίροι μας οι Τούρκοι της Κύπρου;


__________________________________________________________________________________________________
Τραγελαφικό το ότι οι Τούρκοι της Κύπρου είναι συνέταιροί μας από το 1960. Τη δήλωση αυτή καθεαυτή έκανε ο Ακελικός Πρόεδρος της Κύπρου στο παρελθόν, ίσως για να προετοιμάσει τους Έλληνες αυτού του άμοιρου τόπου για τα αποτελέσματα των συνομιλιών με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ κύριε ΑΚΕΛΙΚΕ πρόεδρε δεν αγωνίσθηκαν για να έχουμε συνεταιρικό κράτος με τους γκρίζους λύκους της ΤΜΤ.

Σε ποια χώρα οι μειονότητες είναι συνεταίροι στη διακυβέρνηση; Σε ποια χώρα οι μειονότητες έχουν το πάνω χέρι στη διακυβέρνηση; Σε ποια χώρα ο πρόεδρος πηγαίνει στις συνομιλίες για λύση παρομοίου προβλήματος με την Κύπρο και ξεχνά την εισβολή, την κατοχή, τους έποικους τους βιασμούς, τους αγνοούμενους και τους ήρωές του; Αυτό μόνο στην Κύπρο συμβαίνει!

Μας κάλεσες να ξεχάσουμε τα παλικάρια της ΕΟΚΑ, τους απαγχονισθέντες και αυτούς που έπεσαν στα πεδία των μαχών. Πάλι καλά που δεν πήγες πίσω στους Μαραθώνες και Σαλαμίνες! Θα έτριζαν τα κόκαλα του Μιλτιάδη και του Θεμιστοκλή όπως τρίζουν τώρα τα κόκαλα των ηρώων της Κύπρου.
Με ποιο δικαίωμα διαπραγματεύεστε τις δικές μας περιουσίες σαν να είναι δικές σας;

Ποιος έδωσε τέτοιο δικαίωμα σε σας; Ποιος έδωσε τέτοιο δικαίωμα σε σας να αποφασίζετε για μας και θέλετε να μας οδηγήσετε σε τουρκική διοίκηση;
Εμείς είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι δουλοπάροικοι! Σας χαρίζομε τους έποικους και τον εφέντη Ταλάτ.

Δήλωσες περήφανα ότι άλλο Έρογλου και άλλο Ταλάτ. Πολύ ψηλά έχεις τον καρντάση  τον Ταλάτ, τον βασανιστή του 1974,τον αιμοβόρο στρατιώτη της ΤΜΤ, τον καταχραστή ελληνικής ΓΗΣ και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Το Δίκωμο όμως και το Μαραθόβουνο δεν σας έδωσαν το δικαίωμα να κάνετε τάχατες δικοινοτικές καλλιτεχνικές βραδιές με τους έποικους. Εάν σας αρέσουν οι έποικοι μπορείτε να τους ακολουθήσετε στα βάθη της Ανατολίας και να μένετε μαζί στα πλινθόσπιτα τους. Σας τους χαρίζομε.
Και άξιον απορίας πόσους τεμενάδες χρειάζονται για να αφήσουν τα σχολεία στο Ριζοκάρπασο να λειτουργήσουν απρόσκοπτα, να λειτουργηθούν οι εκκλησίες μας.

Οι σύνδεσμοι Αγωνιστών, το ΣΙΜΑΕ, οι πολεμιστές του 1964, του 1974, οι γνήσιοι ελληνόψυχοι και θρησκευόμενοι Έλληνες της Κύπρου, είμαστε σίγουροι ότι αγωνιούν για την τύχη της Κύπρου. Αγωνιά και όλη η γνήσια νεολαία της Κύπρου. Αγωνιούμε και εμείς οι Κερυνειώτες που ήδη μας έταξες ότι θα είμαστε υπό τουρκική διοίκηση. Το τραγούδι όμως λέει ότι λογαριάζετε λάθος.

Και όχι μόνο λογαριάζετε λάθος αλλά μετά την απόφαση του ΔΕΚ στη υπόθεση Αποστολίδη και την απόφαση του Αγγλικού Δικαστηρίου που έρχεται σε λίγο καιρό θα τρίβετε τα μάτια σας από τις χιλιάδες παρόμοιες υποθέσεις που θα πάρουν τον δρόμο για τα δικαστήρια.

Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να διαπραγματεύεστε την προσωπική μας περιουσία, κανένας μα κανένας ούτε οι παπουτσωμένοι γάτοι.

Πολιτιστικός Σύλλογος
Κυρήνειας «ΚΗΦΕΑΣ»


(Στη φωτογραφία γραφεία των Γκρίζων Λύκων στην κατεχόμενη Λευκωσία)

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τάσος Θεσσαλονίκη avatar
    Τάσος Θεσσαλονίκη 07/05/2009 18:39:58

    Δε διακρίνω επιθυμία ειρηνικής συμβίωσης στο παραπάνω κείμενο.Πότε θα αναζητήσουμε ρεαλιστικά τι οδήγησε στη στρατιωτική επέμβαση των τούρκων και δεν εννοώ μόνο το πραξικόπημα Ιωαννίδη και εν τέλει να ξεκαθαρλισουμε τι θέλουμε.

  2. αλλενάκι avatar
    αλλενάκι 07/05/2009 18:43:58

    Δεν άφησαν τίποτα όρθιο, και μόνο από το πως πρέπει να ήταν το καλαίσθητο κτίριο πριν και πως είναι τώρα,
    δέστε τα δεσίματα στις γωνίες, τα αρχικά παράθυρα σε αντίθεση με το πρόσθετο χαγιάτι του τουρκομαχαλά.
    Όπως έγινε και στην Αγια Σοφιά που κάλυψαν σταδιακά τα πάντα, μόνο τις κολώνες των αρχαίων ναών έχουν αφήσει σχετικά ανέπαφες και αυτό γιατί δεν σκυλεύονται εύκολα λόγω σχήματος (όπου βέβαια δεν τις κατέβασαν κομμάτι κομμάτι).

    Αλλά ποιος να τα καταλάβει αυτά αν δεν έχει χάσει ανθρώπους και δεν έχει δει το σπίτι του να εποικίζεται.

  3. Νἰκος avatar
    Νἰκος 07/05/2009 18:46:02

    Ευκολη η απαντηση: Μονο στην Ελλαδα της Ρεπουση και των ραγιαδων.

  4. Κανένας avatar
    Κανένας 07/05/2009 19:05:39

    Δηλαδή οι Τουρκοκύπριοι δεν ήταν συνεταίροι σύμφωνα με τις συμφωνίες Λονδίνου-Ζυρίχης του 1960, τις οποίες ο Καραμανλής υπέγραψε αλλά και επέβαλε στο Μακάριο; Δεν αποτελούσαν το 18% του πληθυσμού (και σήμερα ακόμη παραπάνω); Δεν υπάρχει κατοχή και τουρκικός στρατός από το 1974 στο νησί; Πώς θα αντιμετωπισθεί αυτή η κατάσταση αν όχι με συνομιλίες που θα οδηγήσουν σε ένα νέο συνεταιρισμό; Με πόλεμο μήπως; Εμπρός παλικάρια μου τότε, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό. Άντε να σας δω, γιατί εκτός από λόγια άλλο τίποτα. Την τελευταία πάντως φορά που επιχειρήσατε να ρίξετε τους Τουρκοκύρπιους στη θάλασσα, με τις σφαγές και τους εκτοπισμούς του Γρίβα τις δεκαετίες του 1960 και 1970, το αποτέλεσμα ξέρουμε ποιο ήταν. Η τουρκική εισβολή και κατοχή της μισής Κύπρου, που ακόμη συνεχίζεται 35 χρόνια μετά και τείνει πλέον να μετατραπεί σε status quo. Μόνη ελπίδα για να ανατραπεί οι συνομιλίες προς τη δημιουργία ενός νέου συνεταιρισμού. Όσοι αντιτίθεστε προτιμάτε προφανώς την υπάρχουσα κατάσταση. Τουλάχιστον όμως μη μας πουλάτε φούμαρα.

  5. εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος 07/05/2009 20:24:49

    Οι Παλαιστίνιοι δείχνουν το δρόμο.
    Όποιος έχει τα κότσια ακολουθεί το παράδειγμά τους. Στην Κύπρο πάντως, λυπάμαι που το λέω,αλλά δεν έχει πέσει ντουφεκιά και κανείς μας, ούτε οι Κύπριοι ούτε οι Ελλαδίτες, δεν έχουμε σκοπό για κάτι τέτοιο. Η δόξα, είναι αιμοβόρα και δεν συμβιβάζεται με υποκατάστατα.
    Πιστεύω ότι τελικά,ο Χριστόφιας θα κάνει το καλύτερο δυνατόν.

  6. Lavazza avatar
    Lavazza 07/05/2009 21:17:10

    Πριν δυό μέρες έγραψα εδώ οτι οι πολιτικοί μας θέλουν σκότωμα που βγήκαν και απροκάλυπτα υποστήριζαν τον Κομμουνιστή Χριστόφια ο οπο΄πιος αφενός μεν το πάει για συγκυβέρνηση με τους Τούρκους κι αφετέρου είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία των Αμερικανών να πείσει τους Κυπρίους οτι το δεύτερο σχέδιο Ανάν θα τους σώσει...

  7. anon avatar
    anon 07/05/2009 21:26:19

    @4

    Συμφωνώ απολύτως.

    Ή θα κάνουμε ντου και γιούργια για να ρίξουμε τους Τούρκους στη θάλασσα, ή θα πρέπει να τους θεωρούμε συνέταιρους, σε προνομιακή θέση κιόλας.

    Δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση. ΟΗΕ, διεθνής νόμος, ηθική, είναι κενές έννοιες για την τουρκική φασιστική στρατοκρατορία.

    Ολόκληρη Ινδονησία κι αποχώρησε από το Ανατολικό Τιμόρ. Ακόμη και το πολεμοχαρές Ισραήλ αποχώρησε από το Σινά.

    Περιμένει όμως, κανείς, από τους βάρβαρους Τούρκους να αποχωρήσουν από την Κύπρο οικειοθελώς;

  8. εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος 07/05/2009 21:52:11

    Πάντως την κατοχή στη Κύπρο, δεν την προκάλεσαν οι κομμουνιστές αλλά οι εθνικόφρονες και οι κατ'επάγγελμα πατριώτες.

  9. oko avatar
    oko 07/05/2009 22:47:20

    Καποιοι πρεπει να συνειδητοποιησουν οτι εγινε ενας πολεμος τον οποιο χασαμε. Οποτε ή θα συμβιβαστουμε με αυτο και θα προσπασθησουμε διπλωματικα με αμοιβαιες παραχωρησεις να βρουμε μια λυση ή θα παμε για δευτερο πολεμο μπας και τον κερδισουμε (la revanche). Τα υπολοιπα ειναι ρητορικες κορωνες.

    Απο κει και περα, τα περι "μειονοτητας" ειναι αθλια. Οταν ενας στους πεντε κατοικους ειναι διαφορετικος αυτο δεν ειναι μειονοτητα και παραδειγματα πετυχημενων δι-εθνικων κρατων υπαρχουν παμπολλα. Βελγιο, Καναδας, Ισπανια και παει λεγοντας.

  10. Mποτίλια στο πέλαγος avatar
    Mποτίλια στο πέλαγος 07/05/2009 22:50:58

    Καλοί οι αγωνιστές και μας δείχνουν το δρόμο. Αλλά ο Χριστόφιας συνεχίζει την πολιτική του Τάσου, μασώντας στραγάλια, για να μην δείνει λαβές. Είναι καλός άνθρωπος ο Χριστόφιας.
    Και οι τσολιάδες φούστα φοράγανε. Αυτό που μετράει είναι τι υπάρχει μέσα.

  11. Νἰκος avatar
    Νἰκος 07/05/2009 23:36:39

    Ασχετε, δεν ηταν πατριωτες οι Ιωαννιδιδες και οι λοιποι, διοτι εκτος του οτι δεν ελαμβαναν υπ΄οψιν το γενικοτερο γεωπολιτικο περιβαλλον, λησμονησαν οτι τμημα του "πατριωτισμου" ειναι το αξιωμα -για κρατος μεσαιου ή μικρου μεγεθους-"μην κανεις κακο".

    Και επι τελους, πρεπει να σταματησει η προπαγανδα του "εγινε πολεμος και χασαμε". Πολεμος δεν εγινε αλλα εισβολη που στηριχθηκε στο "εθνικο εργο" της υπογραφης των "πατριων της πατριδας" ΚΚ του πρεσβυτερου και του Αβερωφ το 59. Το ιδιο ολισθημα εκαναν οι Σημιτης, Παγκακος και Παπανδρου το 97 στη Μαδριτη. Που νομιζεται οτι στηριζεται η προσφατη "αμφισβητηση"κατοικοιμενων περιοχων αν οχι στη αναγνωριση "ζωτικων" δικαιωματων στο Αιγαιο; Η ηλιθια και ανελληνιστη Σημιτοπαρεα μας εδεσε χειροποδαρα. Αλλα ξεχασα, θα τα διορθωσει ολα ο Γιωργακης με ζεμπεκιες της οπισθεν οταν πρωθυπουργευσει.

    Και καποτε πρεπει σ'αυτη τη χωρα των κοσμοπολιτων ελληνομισουντων να ξεχωριζουμε την αποτροπη απο την αποφυγη. Μεχρι τωρα κανουμε αποφυγη, και ετσι ο πολεμος ειναι πιο κοντα απο ποτε. Ο ενδοτισμος πληρωνεται ακριβα.

  12. Κανένας avatar
    Κανένας 08/05/2009 00:04:46

    Προς το παρόν έχουμε τον Κωστάκη τον Καραμανλή, που δε χορεύει ζεμπεκιές (αν και πολύ θα το 'θελε, δεν δύναται όμως, γιατί όχι ζεμπεκιές αλλά ούτε μια μπάλα δεν είναι ικανός να κλωτσήσει χωρίς να σπάσει το πόδι του), κάνει όμως κουμπαριές. Και ο κουμπάρος Ερντογάν τηρεί απαρέγκλιτα το γνωστό έθιμο μεταξύ των κουμπάρων. Οπότε μια χαρά είμαστε.

    Έχε υπόψη σου επίσης ότι οι πρώτοι κοσμοπολίτες στην (γνωστή τουλάχιστον) Ιστορία ήταν οι Έλληνες, και ειδικότερα οι Αθηναίοι. Γι' αυτό και άφησαν τέτοιο πολιτισμό. Οι κλειστοί και φοβικοί Σπαρτιάτες (που προφανώς θαυμάζεις) τι άφησαν;

  13. Saloniciano avatar
    Saloniciano 08/05/2009 04:01:50

    @13
    Γράφεις:
    Έχε υπόψη σου επίσης ότι οι πρώτοι κοσμοπολίτες στην (γνωστή τουλάχιστον) Ιστορία ήταν οι Έλληνες, και ειδικότερα οι Αθηναίοι. Γι’ αυτό και άφησαν τέτοιο πολιτισμό. Οι κλειστοί και φοβικοί Σπαρτιάτες (που προφανώς θαυμάζεις) τι άφησαν;

    Σιγά τον πολιτισμό.
    Αφού ρήμαξαν όλον τον ελληνικό κόσμο στο πλιάτσικο και συγκέντρωσαν όλον τον πλούτο της Ελλάδας στην Αθήνα (ούτε τη Δήλο δεν σεβάστηκαν), μάζεψαν εκεί όλον τον κόσμο της διανόησης και των τεχνών, οι οποίοι σαν πουτανίτσες που είναι έτρεχαν πάντα πίσω από τα λεφτά και τα αγοράκια.

    Βίοι παράλληλοι με τη σημερινή Αθήνα!

    Μόλις έσκασαν μύτη οι Φίλιππος και Αλέξανδρος και αμφισβήτησαν το νταβατζιλίκι τής Αθήνας, η πόλη ξεφούσκωσε σακωλομέρι γριάς τσατσάς.

    Λένε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται.
    Αμήν και πότε να δούμε το replay!

  14. γκαου avatar
    γκαου 08/05/2009 05:04:34

    Σιγα τον πολιτισμο...

    Ποιος Σωκρατης, Πλατωνας, Αισχυλος, Ευριπιδης, Σοφοκλης, Αριστοφανης, Περικλης, Κλεισθενης, Φειδιας, Δημοσθενης, Ισοκρατης, Λυσιας, ααααααχμ παω για υπνο.

  15. zapata avatar
    zapata 08/05/2009 10:17:36

    @4 και @9 άψογοι!

  16. Lavazza avatar
    Lavazza 08/05/2009 10:41:06

    @9

    οι απόψεις διίστανται.

    Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει ο Μακάριος ο οποίος ενώ ο λαός ήθελε την Ένωση, εκείνος δεν την ήθελε γιατί θα έπρεπε να παραδώσει την Εξουσία (και συνεπώς την "κουτάλα") στην Κυβέρνηση των Αθηνών η οποία τότε ήταν στρατιωτική.

    Έτσι έβγαινε και καλούσε τους Τούρκους να προστρέξουν σε βοήθεια για να μην "καταληφθεί" η Κύπρος από την "Χούντα" των Αθηνών.

    Προτιμούσε δηλαδή την κατάληψη από τους Τούρκους (γιατί νόμιζε οτι θα του αφήσουν την Εξουσία υπό τύπου διοικητή του Νησιού) παρά την Ένωση με την Ελλάδα και συνεπώς την "κατάληψη" από την Χούντα η οποία ούτως ή άλλως αργά ή γρήγορα θα έπεφτε...

    Μερίδιο στην Προδοσία φέρουν φυσικά και ο Καραμανλής ο αρχαιότερος και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

    Μετά το 1974 οι Συνταγματάρχες σάπιζαν στη φυλακή. Γιατί οι "Δημοκράτες" δεν άνοιγαν τόσα χρόνια (ούτε και τώρα δεν τον ανοίγουν) τον Φάκελο ώστε να τους επιρίψουν ακόμη μία ευθύνη και "προδοσία" παραπάνω...;;;;;;;;;;;

  17. AnonymOs avatar
    AnonymOs 08/05/2009 13:08:50

    Paidia opos vlepo edo oi apopseis einai diafores. Ego tha po tin diki mou apopsi, ola itan stimena. Kai ego eimai tis apopsis oti en meri fteei o makarios o opoios os agglofilos akouge ti tou elegan oi filoi tou oi aggloi. Lathos tou einai pou den edose tis fasis pou thelane oi amerikanoi na sou po tora an eixame isvoli i opoiodipote provlima. to epomeno itan stimena ola apo ameriki kai agglia apo to 60. ameriki epidi den piran tis vasis kai fisika kisinger. Tixaia einai oti oi tourkoi piran mono 36% kai oxi oli tin kipro pou poli evkola mporousan na tin paroun? aplos piran oso itan to pososto tis mionotitas. kai oso gia merikous pou lene oti oi koumounistes dne ekanan tpt kai mono oi ethnikistes kanane, alla pos na kani enas koumounistis kako ston topo tou pou to mono kako pou ekane einai na prodoni tin patrida tou. milao genika kai kata tin periodo ton agglon oi perisoteroi koumounistes itan kolso kai vraki me tous imperialistes agglous(skeftite koumouniste na pigenoun mazi me ton imperialismo toso pista akolouthane ta pistevo tous, vasika oti tous simferi). Gia klisimo ola itan prosxediasmena opos kai i tourkantarsia tou 63 pou prospathisan oi tourkoi na kanoun epidromi sto nisi alla o 3os amerikanikos stolos tous stamatise. auta gia tora

  18. Κανένας avatar
    Κανένας 08/05/2009 14:02:06

    Ο Μακάριος ορθώς δεν ήθελε την ένωση με την Ελλάδα, πρώτον γιατί απαγορευόταν ρητά και κατηγορηματικά από το Σύνταγμα και τις συμφωνίες Λονδίνου-Ζυρίχης και θα οδηγούσε αναπότρεπτα στην τουρκική εισβολή (για την «προστασία» των τουρκοκυπρίων και σύμφωνα με τη συνθήκη εγγυήσεων) όπως και έγινε, και δεύτερον γιατί στην Ελλάδα είχαμε χούντα (και όχι «κυβέρνηση στρατιωτικών»). Το ότι κάλεσε τους Τούρκους να επέμβουν είναι άλλο ένα τεράστιο ψέμα των χουντικών, που πούλησαν την εθνική υπόθεση. Ευτυχώς η ομιλία του στον ΟΗΕ ήταν δημόσια και υπάρχει το ντοκουμέντο. Αυτό που έκανε ο Μακάριος ήταν να ζητήσει την επέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (στο οποίο φυσικά ΔΕΝ μετείχε η Τουρκία), ακριβώς για να προλάβει την παραπάνω από βέβαιη επέμβαση της Τουρκίας. Φυσικά, το Συμβούλιο Ασφαλείας τον αγνόησε, ύστερα από πιέσεις ΗΠΑ και Βρετανίας, ώστε να προχωρήσει η προαποφασισμένη και προσχεδιασμένη τουρκική εισβολή. Η ελληνική χούντα ήταν ενήμερη για το σχέδιο και μέσα στο κόλπο, εφόσον είχε συναινέσει σε διπλή ένωση παρόμοια με αυτήν που απέρριψε ο Γεώργιος Παπανδρέου μια δεκαετία πριν. Αυτός ήταν άλλωστε και ο σκοπός της εξαρχής, γι' αυτό την ανέβασαν στην εξουσία οι Αμερικάνοι. Το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου έγινε με βάση το παραπάνω σχέδιο. Βέβαια, οι ηλίθιοι συνταγματάρχες κατέληξαν τελικά και χωρίς ένωση και με τουρκική κατοχή. Αλλά αυτά είναι αναμενόμενα όταν οι στρατιωτικοί παριστάνουν τους πολιτικούς.

  19. ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω 08/05/2009 14:12:09

    @14,
    Κατάφερες μέσα σε λίγες γραμμές να απαξιώσεις Ιστορία και παρακαταθήκες ανακατεύοντας την ελιά με την μούργα.
    Τα τοπικά συμπλέγματα δικαιολογούνται μέχρι ενός σημείου.
    Προς το παρόν, δυστυχώς, βολέψου με τον κ. Ψωμιάδη και τον κ. Παπαγεωργόπουλο, τους άξιους άρχοντες της Θεσσαλονίκης.

  20. Κανένας avatar
    Κανένας 08/05/2009 18:19:10

    Άσε #20, μη μου τους θυμίζεις, φτάνει που βλέπω το έκτρωμα του νέου δημαρχείου και μου έρχεται να ξεράσω. Οι Θεσσαλονικείς ευθυνόμαστε σε μεγάλο βαθμό για την κατάντια της πόλης μας, εφόσον ψηφίζουμε αυτούς που ψηφίζουμε. Κατά τα άλλα, πιστοί κι εμείς στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, κατηγορούμε πάντα τους άλλους, οι οποίοι και ευθύνονται για όλα μας τα δεινά. Ο Ντανίλο για τις φωτιές, ο Σόρος για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, οι Αμερικάνοι για ό,τι κακό μας συμβαίνει γενικά, η προηγούμενη κυβέρνηση για ό,τι μ@λ@κία κάνει η σημερινή, οι ξένοι που ποτέ δεν κατανοούν τα δίκαια αιτήματά μας (προφανώς μας ζηλεύουν γιατί είχαμε μάγκες προγόνους), οι μετανάστες που μας παίρνουν τις δουλειές (λες και κάνει κανείς από μας τις δουλειές με τις οποίες ασχολούνται αυτοί), οι Εβραίοι που μας μισούν, ο οδηγός που μας τράκαρε (πάντα μας τρακέρνουν, εμείς δεν τρακέρνουμε ποτέ), η ΑΘήνα για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, κλπ. Τέτοια παραδείγματα θα βρεις πάμπολα μεταξύ των σχολίων (αλλά και των αναρτήσεων) αυτού του blog (αλλά και άλλων), όπου εμφανώς κυριαρχεί η συνωμοσιολογία. Δυστυχώς, πάσχουμε μαζικά από αυτισμό, αδυνατώντας να κατανοήσουμε το περιβάλλον μας, αλλά και τα δικά μας λάθη, που ευθύνονται για τις συμφορές μας. Και όταν δεν καταλαβαίνεις το λάθος σου είσαι αναγκασμένος να το επαναλάβεις. Αυτή είναι η αιτία της κακοδαιμονίας μας, και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο. Γνώθι σαυτόν έλεγαν κάποτε και είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνουμε κι εμείς σήμερα.

  21. Βασίλης avatar
    Βασίλης 08/05/2009 18:26:36

    Ανήθικος όποιος βάζει τους λαούς να διαλέξουν ανάμεσα στην Ειρήνη και την Ελευθερία. Γιατί όλοι οι λαοί πρέπει να χαίρονται και τα δύο.
    Η Ειρήνη θέλει συμβιβασμό. Η Ελευθερία αίμα.
    Κι αν πρέπει να διαλέξω , τότε θα προτιμήσω το δεύτερο. Γιατί την Ελευθερία χωρίς Ειρήνη την αντέχω. Το αντίθετο όμως όχι. Ίσως επειδή πιο πάνω και απο την ίδια μου τη ζωή βάζω την αξιοπρέπεια. Οι λαοί που έχουν αξιοπρέπεια, πεθαίνουν αλλά οι ιδέες και το παράδειγμα τους μένουν πάντα ζωντανά. Η ιστορία μας το έχει διδάξει πολλές φορές.
    Κι αν εμείς δεν μάθαμε το μάθημα μας, αυτό δεν σημαίνει οτι η Ιστορία είπε ψέματα.

  22. Παλαιός Οννεδίτης avatar
    Παλαιός Οννεδίτης 09/05/2009 08:45:29

    @22
    Συμφωνώ ανεπιφύλακτα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.