Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πίσω απ’ τους Καρυπίδη και Σπύρου;
06/02/2014 07:10
Του Κάλχα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πίσω απ’ τους Καρυπίδη και Σπύρου;

Τελικά αποδεικνύεται ότι το θέμα Καρυπίδη καθώς και των άλλων δύο υποψηφιοτήτων (Βουδούρης και Μπενέτος Σπύρου για το Νότιο Αιγαίο) έχει πολύ πιο σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις

Σε ένα πρώτο επίπεδο η περίπτωση της υποψηφιότητας Καρυπίδη στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας θα μπορούσε να είναι μια «ατυχής» και «γραφική» επιλογή τύπου Ιφικράτη Αμυρά η οποία είχε αποσυρθεί κακήν κακώς με το που είχε ανακοινωθεί ότι θα «κοσμούσε» τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές του 2012.

Τελικά αποδεικνύεται ότι το θέμα Καρυπίδη καθώς και των άλλων δύο υποψηφιοτήτων (Βουδούρης και Μπενέτος Σπύρου για το Νότιο Αιγαίο) έχει πολύ πιο σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις. Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν στη δημοσιογραφική πιάτσα ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε έρθει σε προηγούμενη φάση σε επαφή με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ζητώντας πολιτική στήριξη. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τον είχε παραπέμψει στη βουλευτή Κοζάνης του κόμματος, τη Ραχήλ Μακρή. Η Ραχήλ Μακρή φέρεται να έχει προβεί σε δηλώσεις το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στα Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής της χαρακτηρίζοντας θετική την υποψηφιότητα Καρυπίδη.

Σ’ αυτό θα πρέπει να προστεθούν δύο ακόμα περιστατικά. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι η Ραχήλ Μακρή τελευταία έχει ανέβει στα «κάγκελα» μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έχει αναπτύξει τις σχέσεις της μαζί τους όπως για παράδειγμα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου προβαίνοντας και σε κοινές πολιτικές πρωτοβουλίες όπως η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στην υπό κατάληψη ΕΡΤ.

Το δεύτερο στοιχείο που έχει περάσει στα ψιλά μέχρι σήμερα είναι ότι σε τηλεοπτική του εμφάνιση και πιο συγκεκριμένα στην διαδικτυακή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο enikos.gr τον περασμένο Οκτώβριο o πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος είχε προτείνει το δήμαρχο Λειψών Μπενέτο Σπύρου για περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου προεξοφλώντας ότι θα μπορούσε να έχει τη στήριξη των «αντιμνημονιακών δυνάμεων».

Μ’ αυτά και μ’ αυτά φαίνεται πως οι δύο αυτές υποψηφιότητες έχουν άρωμα δοκιμαστηρίου μιας μελλοντικής πολιτικής συνεργασίας σε κυβερνητικό επίπεδο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Διόλου τυχαία λοιπόν Θόδωρος Καρυπίδης και Μπενέτος Σπύρου μαζί με την περίπτωση του Οδυσσέα Βουδούρη δίχασαν την Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το αν τελικά υπηρετούν τη γραμμή των πολιτικών συνεργασιών που έχει χαράξει το ιδρυτικό συνέδριο.

Ειδικά τώρα ως προς τις περιπτώσεις των δύο πρώτων που έχουν προβεί κατά καιρούς και σε δηλώσεις που αναδύουν άρωμα εθνικιστικό επιβαρύνουν την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διαφωνούντες με την περίπτωση του Σπύρου Μπενέτου τον κατηγορούσαν ως εθνικιστή με αφορμή δηλώσεις του ως δήμαρχος Λειψών κατά των Τούρκων.

Όπως και να έχει πάντως για τον Αλέξη Τσίπρα η περίπτωση Καρυπίδη αποδεικνύεται ένα φιάσκο και στραπατσάρει το προφίλ που ηγέτη που θέλει να αναλάβει τις τύχες της διακυβέρνησης της χώρας. Προς το παρόν, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις οι πάντες πνέουν τα μένεα κατά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και του υπεύθυνου για την αυτοδιοίκηση Βασίλη Πουλάκη που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αυτοί οι οποίοι έκαναν και τις σχετικές εισηγήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που το πρωί της Παρασκευής ανεβαίνουν στην Κοζάνη για να συναντήσουν δια ζώσης τον Θόδωρο Καρυπίδη με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ακόμα και αυτό της απόσυρσης της υποψηφιότητάς του. Το θέμα θα απασχολήσει την συνεδρίαση της Πολιτικής γραμματείας.

Προς το παρόν επικρατεί ένας εκνευρισμός και μια αμηχανία στην Κουμουνδούρου και γίνεται προσπάθεια να χρεωθεί η επιλογή στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα φαίνεται να έχει προκληθεί σάλος στη βάση του κόμματος με αποτέλεσμα στην επίσημη κεντρική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ να αναρτηθεί ανακοίνωση της ΝΕ Κοζάνης σύμφωνα με την οποία η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία «επικύρωσε τις πολιτικές διαδικασίες που δρομολόγησαν οι διευρυμένες συσκέψεις των Νομαρχιακών Επιτροπών, με στόχο την ανάδειξη του υποψήφιου περιφερειάρχη και υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών στη Δ.Μ» και προσθέτει ότι «Σε αυτήν την διαδικασία έγιναν οι συνθέσεις για οριστικοποίηση της πρότασης στην ΚΕ και μάλιστα ο Θεόδωρος Καρυπίδης ήταν μεταξύ αυτών που προτάθηκαν». Και η ανακοίνωση καταλήγει ότι «Το αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών μεταφέρθηκε στην ΚΕ ώστε να λάβει την οριστική της απόφαση. Τα σχόλια και οι επιθέσεις που έγιναν για τις διαδικασίες είναι ανυπόστατα και μάλιστα σε αυτή την συγκυρία το μόνο που κάνουν είναι να τραυματίζουν την οργάνωση, η οποία κινήθηκε με βάση το καταστατικό και τις προβλεπόμενες από αυτό διαδικασίες».

Προφανώς όπως γίνεται αντιληπτό απ’ την ίδια την ανακοίνωση «τα σχόλια και οι επιθέσεις για τις διαδικασίες» αφορούν στο εσωκομματικό ακροατήριο και στο εσωτερικό των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά εκτός απ’ την Κεφαλονιά υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που σείεται κυριολεκτικά. Μένει να φανεί αν η περίπτωση του Θόδωρου Καρυπίδη είναι ο κύριος σεισμός και ποια θα είναι η μετασεισμική ακολουθία…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 06/02/2014 07:35:42

  Καλημέρα κ. Μάντη. Με πρόλαβες. Οι πιθανότητες είναι μεγάλες να συμβαίνει αυτό. Μόνο εξηγείται και η ανοχή στον αντισημιτισμό και τις ΧΑυγητικές συνετεύξεις.

 2. Factorx avatar
  Factorx 06/02/2014 10:09:45

  Μετά τις παρατηρήσεις σας 1) Τα σχόλια τβγαίνουν στον αέρα απ' ευθείας χωρίς αναμονή των 30 sec. (ενημερώνεται με σχετικό μήνυμα και ο σχολιαστής) 2) Μπορεί κάποιος να βάλει avatar 3) Ακόμα, τα στοιχεία του χρήστη όταν στέλνει μήνυμα αποθηκεύονται και την επόμενη φορά δε χρειάζεται να τα ξαναεισάγει

 3. Τάσος avatar
  Τάσος 06/02/2014 12:25:15

  Αν πουν οι ΑΝΕΛ ότι συνεργάζονται με ΣΥΡΙΖΑ θα ψάχνουν την ψήφο τους. και τώρα είναι πολύ δύσκολο να μπουν στην Βουλή. Το στρατηγικό πρόβλημα της ΝΔ είναι η κίνηση των 58. Αν πετύχει τώρα ή σε βάθος χρόνου θα βάλει δύσκολα στην ΝΔ καθώς θα έχει μόνιμα στο τσεπάκι του ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

  • Ακροβάτες avatar
   Ακροβάτες @ Τάσος 06/02/2014 13:50:11

   Το εγχείρημα των 58 αποτελεί καθρέφτισμα της ξεχειλίζουσας χυδαιότητας που χαρακτηρίζει το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα αλλά και απόδειξη της υποτίμησης του εκλογικού σώματος. Ο χρόνος θα δείξει, αν έχουν μέλλον ακόμη στον τόπο αυτό οι αγύρτες και οι απατεώνες.

 4. Μαύρος Καβαλάρης avatar
  Μαύρος Καβαλάρης 06/02/2014 13:25:27

  Τι έγινε χθες το βράδυ στη Συγγρού, εσείς που τα ξέρετε καλά, θα μας πείτε;

 5. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 06/02/2014 22:39:10

  Alexis, το παιδί θαύμα, απο το 15μελες στην βουλή. Ταλέντο στην επιλογή συνεργατών και στη διοίκηση !!!! Ένα βήμα μπρος και 10 πίσω, είναι βράχος, ηγέτης με πυγμή και ωραμα, με στόχους, στρατηγική και σχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση και την χώρα !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.