#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/05/2010 22:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεπώς…. ΑσυνεπείςΑν διεκδικεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ αυτή η κυβέρνηση είναι τούτο και μόνο: ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχει πει τόσα πολλά ψέματα όσο ποτέ καμιά άλλη κυβέρνηση στον κόσμο.

Έτσι, από το «Λεφτά υπάρχουν» περάσαμε στο «Δεν υπάρχει μία», από τις εγγυήσεις για τα εργατικά δικαιώματα στην αναθεώρηση των πάντων και τελικά στην ωμή προκλητική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν πια για τίποτα!

Βέβαια για τον ψύχραιμο αναλυτή αυτό ήταν αναμενόμενο. Διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ υπήρξε συνεπές μόνο στην …ασυνέπειά του και στον καιροσκοπισμό! Έτσι, από το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» περάσαμε στην πλήρη ευθυγράμμιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, από το «Βυθίσατε το ΧΟΡΑ» στο «ξηλώστε τη σημαία – αναφέρομαι στα Ίμια» και από το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» στο η Ελλάδα ανήκει στους αλλοδαπούς, στους παγκόσμιους τραπεζίτες, σε οποιονδήποτε εγείρει αξιώσεις έναντι της, όχι όμως στους Έλληνες!

Το σενάριο πάντως στήθηκε πολύ ωραίο: η επάνοδος του σοσιαλισμού, η αναπτέρωση των ελπίδων, η ανακάλυψη της ζοφερής πραγματικότητας (για την οποία ευθύνονται, όπως πάντα, οι άλλοι), οι αγωνιώδεις προσπάθειες του «ήρωα» πρωθυπουργού για τη σωτηρία της χώρας, η άνευ όρων παράδοσή της στους τραπεζοσωτήρες.

Κατόπιν ανέλαβαν οι εργολάβοι της ενημέρωσης να το γυρίσουν σε τηλεταινία, την οποία παρακολουθούμε κάθε βράδυ 8 με 9 να παίζεται σε όλα τα κανάλια, ώστε τελικά να συναινέσουμε στο βιασμό της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Η συνέχεια του σεναρίου είναι ακόμη πιο εφιαλτική: αν τα μέτρα περάσουν με την συναίνεση της κοινωνίας – πράγμα απίθανο μετά τα τελευταία γεγονότα, τότε καλώς. Αν όχι, τότε θα επιδιωχθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Θα ήταν η τελευταία κίνηση στη σκακιέρα. Ο Γ. Παπανδρέου θα θελήσει να πετύχει δύο πράγματα: πρώτον, να θέσει όλους προ των ευθυνών τους και, δεύτερον, να επιχειρήσει ηρωική έξοδο ελαχιστοποιώντας τις απώλειες για τον ίδιο και το κόμμα του, χωρίς βεβαίως να αποκλείονται δευτερεύοντα ή παράπλευρα οφέλη.

Αιτωλός

http://www.aitolia.gr/?p=1522

(στην φωτο κ. Παπακωνσταντίνου ... διαδηλώνει εναντίον των "αντιλαϊκών μέτρων της δεξιάς"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 07/05/2010 22:52:56

  Πιστεύω πλέον ότι είναι απόλυτα συνεπής στο σχέδιο τους.
  Ολες οι κινήσεις υποκρύπτουν σκοπιμότητα από το μεταναστευτικό μέχρι την αδράνεια 7 μηνών που μας οδήγησε σε κηδεμονία.
  Ακόμα και σήμερα συνεχίζουν αργά και σταθερά την αποδόμηση και τη διάλυση του κοινωνικού και οργανωτικού ιστού πχ Καλλικράτης; πόσο νομίζεται θα πάρει η οργάνωση και λειτουργία νέων δομών και δήμων σε περίοδο ύφεσης; Διοικητική ιεραρχία στο Δημόσιο; θα βγουν τώρα για να ξανά αλλάξουν σε 8 μήνες με εξετάσεις. Ποιος θα εφαρμόσει τι; Συνταξιοδοτικό; αποψιλώνεται από δυναμικό ο στενός δημόσιος τομέας και τα σώματα ασφαλείας. Αμυνα; οι στρατιωτικοί φεύγουν τρέχοντας ελέω Βενιζέλου Για να μην μιλήσω για εξουσιοδοτήσεις σε Υπουργούς που δεσμεύουν τη χώρα, για οικονομική δραστηριότητα, για κοινωνική πολιτική κλπ

  Μην νομίζετε ότι είναι ασυνεπής. Συνεπέστατοι είναι στις επιδιώξεις τους και αυτό είναι και το μειονέκτημά τους η τήρηση του σχεδίου απαρέγκλιτα

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ο Ιθαγενής 07/05/2010 23:43:30

   Αυτό πιστεύω κι εγώ και πλέον πρέπει να παραπεμφθούν για εσχάτη προδοσία.

   Κατά τη γνώμη μου επίσης πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα που επιβουλεύεται τους δημοκρατικούς θεσμούς, να κατασχεθούν οι υπολογιστές του και τα έγγραφά του και να μπει εισαγγελέας. Όποιους πετύχει να συμμετέχουν στη διάλυση της χώρας πρέπει να τους παραπέμψει.

   Μένω στο εξωτερικό. Οι λεκτικές επιθέσεις που δεχόμαστε καθημερινά είναι άνευ προηγουμένου. Σήμερα άκουσα στο δρόμο τη λέξη Ελλάδα. Μιλούσαν για την κρίση. Εχτές πάλι το ίδιο. Προχτές στο αμφιθέατρο μπροστά σε 200 φοιτητές έκαναν από έδρας χαβαλέ για τα greek statistics.
   Σου λέω καθημερινά.

   • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο Πέλαγος @ anonymous 08/05/2010 12:49:49

    Υπάρχουν δυο ειδών εκδικάσεις: Η νομική και η συνειδησιακή. Η πρώτη, για να λειτουργήσει αντικειμενικά, προϋποθέτει ανεξάρτητους μηχανισμούς εκδίκασης με απρόσκοπτη εφαρμογή ενός νομικού πλαισίου, το οποίο δεν συνιστά αποτέλεσμα δολιότητος. Δυστυχώς αυτές οι προϋποθέσεις δεν υφίστανται. Παρ' όλα αυτά δεν δικαιούμεθα να απαξιώσουμε το ισχύον σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης. Όσο διαβρωμένο κι αν είναι αυτό, δεν παύει να καθορίζεται από τον προσδιορισμό του, ο οποίος εξακολουθεί να υφίσταται ως αίτημα κάτω από όλες τις δυνατές συνθήκες.
    Κατά συνέπεια οφείλουμε - εάν θέλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας πολίτες και όχι υπηκόους άνευ υποχρεώσεων και ευθυνών - να προωθήσουμε την αντίστοιχη καταγγελία.
    Από πλευράς τακτικής ενός κινήματος Εθνικής Επιβίωσης (ή και Εθνοκεντρικής Αναγέννησης, όπως πρότεινε σε πρόσφατη ανάρτηση με τίτλο "Ο Απολυταρχισμός του Πασόκ..." και περιεχόμενο την αναφορά σε νόθευση των κοινοβουλευτικών θεσμών η "Αριστερά της Δεξιάς") που κατευθύνεται ενάντια στις συνέπειες της καταστροφής της χώρας, βάσει της έξωθεν επιβληθείσης προσαγωγής στο ΔΝΤ., η έγερση της αντίστοιχης καταγγελίας αποτελεί σημαντικό καθήκον.
    Όμως μια καταγγελία δεν μπορεί να υφίσταται αφηρημένα, αλλά οφείλει να δομείται νομικά, στηριζόμενη σε συστηματική προβολή αποδεικτικών στοιχείων. Αυτά υπάρχουν και είναι γνωστά τοις πάσι. Υπάρχουν όμως περιπτωσιακά καταγραμμένα και χωρίς συστηματική συγκρότηση δικογραφίας.
    Υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στην Βουλή, ότι η κυβέρνηση προέβη σε χρονική μετάθεση λογιστικής καταγραφής εσόδων, καθώς και μέτρων καταβολής φόρων και εισφορών, με στόχο την ονομαστική διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος. Αυτή η ονομαστική διόγκωση, σε συνδυασμό (και προφανή συνεννόηση) με χρηματιστικά κερδοσκοπικά τεχνάσματα, οδήγησε στην απότομη έκρηξη του δανειοδοτικού κόστους και στην δανειοληπτική απαξίωση της Ελλάδος. Μεγάλη συνυπευθυνότητα έχει η μανιώδης εκστρατεία δυσφήμησης, που κλιμάκωσαν μαζικά μέσα της αλλοδαπής, αλλά και η ολιγωρία κάποιων κυβερνήσεων οικονομικώς ισχυρών κρατών της ΕΕ. να συναινέσουν σε δανειοδότηση της Ελλάδας, πριν την προσφυγή της κυβέρνησης στο ΔΝΤ. Δυστυχώς συνάγεται το συμπέρασμα, ότι αυτή η προσφυγή ήταν και από αυτές ηθελημένη, συμμετέχοντας ενεργά σε μια καμπάνια, η οποία αποδυνάμωσε την φερεγγυότητα του κοινού νομίσματος και την συνεκτικότητα της Ενώσεως, απαυξάνοντας τους σοβαρούς ορατούς κινδύνους, που υφίστανται και για άλλα κράτη - μέλη.
    Δυστυχώς όμως την ουσιαστική αφετηρία παρείχε με θρασύτατο τρόπο η εγχώρια κυβέρνησις.
    Μια τέτοιου είδους καταγγελία υπέχει σοβαρότατης εθνικής βάσεως και συνεπειών. Κατά συνέπεια προσήκει να μην προωθηθεί από μεμονωμένο ιδιώτη. Εδώ καλείται να πράξει το κοινωνικό σύνολο, υπό την πρωτοβουλία των υγειών δυνάμεων του Έθνους.
    Κατά συνέπεια είναι σκόπιμο να προωθηθεί αντίστοιχη ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ.

    Προσωπικώς αντίκειμαι σε προπηλακισμούς πολιτικών από ανωνύμους και σε πολιορκητικές ενέργειες σε βάρος του κτηρίου, όπου συνεδριάζουν αυτοί που όφειλαν να είναι Εθνική Αντιπροσωπεία. Θεωρώ ότι τέτοιου είδους αντιδράσεις προωθούν καταστάσεις τύπου "εμπρησμού του Ράιχσταγκ", που εγκύπτουν μέσα στην λογική και τον προγραμματισμό των δυνάμεων της ανωμαλίας, που καθοδηγούνται παρασκηνιακά από τις δυνάμεις που βρίσκονται όπισθεν του ΔΝΤ.
    Αντίκειμαι στην λογική εφαρμογής βίας, πιστεύω όμως στην παθητική αντίσταση, αλλά πρωτίστως θεωρώ, ότι ο λαός και η κοινωνία οφείλουν να προβούν στην οργανωμένη προώθηση σκόπιμων αντιμέτρων. Το κεντρικό αυτών των μέτρων θεωρώ ότι είναι σκόπιμο να συνίσταται στην προώθηση καταγγελίας της παρούσης κυβερνήσεως επί εσχάτει προδοσία.
    Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει:
    - Να δομηθεί συγκεκριμένη καταγγελία στην προοπτική σχηματισμού φακέλου.
    - Να ξεκινήσει κίνηση επιτροπών βάσης που θα την στηρίξει.
    - Να ξεκινήσει συλλογή υπογραφών από φορέα συντονισμού.

    Στο ζήτημα της συνειδησιακής καταγγελίας θα τοποθετηθώ προσεχώς.

 2. Tassos Karras avatar
  Tassos Karras 07/05/2010 23:04:04

  Οι κύριοι είναι συνεπής στο έργο το οποίο έχουν αναλάβει δεν τους ενδιαφέρει για εμάς τους ιθαγενείς. Τα κάνουν όλα τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις. Το μόνο που έκαναν σλόου ήταν το αυτό με τα σπρέντς γιατί υπάρχει σκοπιμότητα.

 3. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 07/05/2010 23:20:38

  Όλοι θυμόμαστε το πολύ πετυχημένο προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠ να ανεβαίνει στην εξέδρα, να χαιρετάει το αλλόφρον πλήθος και να μας παροτρύνει: «Πάμε!»
  Και τώρα η συνέχεια του σεναρίου, γραμμένη από το χέρι της πραγματικότητας αυτή τη φορά, αφιερωμένη στους αναγνώστες του Antinews.
  Ε, λοιπόν το πλήθος τον ακολουθεί στην εξέδρα.
  Σε γενικό πλάνο, βλέπουμε εκατοντάδες κόσμου να έχουν στριμωχτεί κι αυτοί γύρω από τον αρχηγό τους.
  Η κάμερα κινείται αργά προς τα όρια της εξέδρας για να μας αποκαλύψει ότι εκεί υπάρχει μία άβυσσος.
  Ο μεγάλος ηγέτης δεν διστάζει: κάνει το μεγάλο άλμα!
  Οι οπαδοί του τον ακολουθούν χωρίς δισταγμό!
  Τους παρακολουθούμε καθώς απολαμβάνουν την ελεύθερη πτώση τους.
  Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό όμως, αρχίζουν να αποζητούν με τα μάτια τον ηγέτη τους. «Μα, που πάμε?»
  Αυτός, ενώ πέφτει, με μια κίνηση τραβάει τα λουριά για να ανοίξει ένα σουπερντούπερ πτυσσόμενο αερόπτερο.
  Οι κακόμοιροι οπαδοί του ΓΑΠ ουρλιάζουν πια καθώς συνειδητοποιούν την μοίρα τους.
  Στο τελικό πλάνο βλέπουμε από ψηλά την αμερικάνικη σημαία να ανεμίζει τυπωμένη στα φτερά του αερόπλοιου και τον οδηγό του να απολαμβάνει την βόλτα του πάνω από το τρομαχτικό φαράγγι που χάσκει από κάτω.
  Στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα: «ΠΑΣΟΚ και… Φύγατε!»

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Φυγόκεντρος 07/05/2010 23:30:44

   Εξαιρετική επιστημονική φαντασία...
   EXTERMINATOR...

   • Alex avatar
    Alex @ ΒΡΑΧΟΣ 07/05/2010 23:43:33

    Σουπερμαντολινη....

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ Φυγόκεντρος 07/05/2010 23:58:13

   Πολύ καλό.
   Μπορεί να φτιαχτεί σε video απο οτι καταλαβαίνω χρειάζεται λίγα copy paste απο υπάρχοντα video του ΓΑΠ.

   Πάρε αυτό για έμπνευση.

   http://yfrog.com/j9peoplefallingg

  • καινός avatar
   καινός @ Φυγόκεντρος 08/05/2010 03:50:21

   ΦΑΚ!!! ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΧΕΙ Ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΟΝΙ!

  • ΣΟΦΙΑ avatar
   ΣΟΦΙΑ @ Φυγόκεντρος 08/05/2010 08:40:02

   Εμπνευσμένο και όχι φανταστικό, δυστυχώς!

 4. τα λεφτα υπαρχουν avatar
  τα λεφτα υπαρχουν 08/05/2010 10:54:03

  Γιαυτον τον Παπακωσταντινου δεν πρεπει να γινει καμμια ερευνα πια!Στο ΔΣ του ΟΤΕ με δικαιωμα υπογραφης την εποχη του μεγαλου παρτυ,μυστικες συναντησεις με τον γιγαντα Παπιστα στο γραφειο του στην Κοζανη,εγγραφο στον Κοντοπυρακη να φουσκωσει τεχνηεντως το ελλειμα,ανικανος και γκαφατζης υπουργος συμφωνα με τους ξενους προισταμενους του

 5. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 08/05/2010 19:10:16

  Μποτιλια, επιτελους αρχιζουμε να μπαινουμε στο "δια ταυτα", δηλαδη, την την αναληψη πρωτοβουλιας για την νομικη αντιμετωπιση των ευθυνων της σημερινης κυβερνησης. Ειναι φως φαναρι οτι πρεπει να αρχισει η δημιουργια του φακελλου για τη διατυπωση της καταγγελιας εναντιον της κυβερνησης Παπανδρεου για εσχατη προδοσια, η οποια, ομως, θα απαιτησει χρονο. Στο μεταξυ πρεπει να προωθηθει η νομικη αντιμετωπιση καθημερινων θεματων που ταλανιζουν τον πολιτη. Οπως ειναι, λογου χαρη, η εισπραξη "επιδοματος" των τελωνειακων με τους λογαριασμους ηλεκτρικης ενεργειας, που θα πρεπει να μπορει να αντιμετωπισθει ευχερως νομικα - υποθετω, δεν ειμαι νομικος, οποτε ενδεχομενως να καταστει δυνατον να αντιμετωπισθει, επιτελους, και το αλλο χαρατσι, της ΕΡΤ δηλαδη, που εισπραττεται με τους λογαριασμους της ΔΕΗ. Το ζητημα ειναι να αρχισουμε και απο εκει και περα βλεπουμε, σκεφθειτε ποσο μεγαλη θα ειναι η προσφορα στους πολιτες με την όποια ελαφρυνση των λογαριασμων της ΔΕΗ.

 6. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 08/05/2010 19:31:28

  Φάκτορα,είναι τόσο δύσκολο να συγκεντρωθούν υπογραφές πολιτών που καταγγέλουν την κυβέρνηση γιά εσχάτη προδοσία;Τι λές;;;;;;

  • nancy avatar
   nancy @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 08/05/2010 19:44:34

   Ναι ας μας δώσει μια απάντηση, γιατι μπορεί να είναι και φακέλωμα.

 7. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 08/05/2010 19:57:13

  Θα περιμενε κανεις τετοια θεματα να τα εθετε και να τα κινουσε η Αριστερα. Αλλα, ποια Αριστερα, θα διερωτηθειτε. Οι Συριζαιοι, που εχουν κατακλυσει τον κυριο και τον ευρυτερο δημοσιο τομεα, δεν τολμουν να πουν το παραμικρο, γιατι θα χασουν το παντεσπανι τους αν αντιπαραταχθουν, λογου χαρη, στην εισφορα υπερ της ΕΡΤ, την οποια την εχουν παραγεμισει. Απο την αλλη πλευρα ο Περισσος εχει κολλησει στο "δικιο του εργατη" και σε διαφορα παρομοια ανεξοδα συνθηματα και δεν κανει την παραμικρη κουβεντα για τετοια ζητηματα, που ομως εχουν επιδραση και επιπτωσεις και στη ζωη του εργατη, απο τον οποιο αφαιρειται με βιαιο τροπο εστω ενα μικρο μερος του εισοδηματος του που εξασφαλιζει με σκληρη δουλεια - συγχωρεοιστε με, ξεχασα οτι ολα τα προβληματα του εργατη και των κατωτερων ταξεων θα λυθουν αυτοματως οταν κατακτηθει η λαικη εξουσια...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.