#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/08/2012 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συναγερμός για απόβαση μεταναστών από Συρία στο Αιγαίο«Απόβαση» στα νησιά του Αιγαίου ετοιμάζονται να κάνουν περίπου εκατό χιλιάδες λαθρομετανάστες, κυρίως από τη Συρία και το Αφγανιστάν, που έχουν κατακλύσει παραλιακές πόλεις της γειτονικής χώρας, περιμένοντας τους Τούρκους δουλεμπόρους να τους μεταφέρουν στην Ελλάδα και σε χώρες της Δ. Ευρώπης.

Τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών αλλάζουν «ρότα» μετά το κλείσιμο των περασμάτων στον Εβρο, όπου προωθούσαν παράνομους αλλοδαπούς, την τελευταία τριετία. Μετά τους μετέφεραν σε ερημικές θαλάσσιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας για να τους στείλουν στις ακτές της Νότιας Ιταλίας. Τώρα τα κυκλώματα επιστρέφουν στη γνώριμη θαλάσσια οδό για να περάσουν μέσω των μικρών ελληνικών νησιών τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει την Τουρκία. Το φαινόμενο αυτό είχε περιοριστεί από το 2009 με την αύξηση των ελέγχων και περιπολιών στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας με τη συνδρομή πλωτών και εναέριων μέσων του Frontex.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τον τελευταίο μήνα παρατηρήθηκε μια σημαντική αύξηση εισροών λαθρομεταναστών στο Ανατολικό Αιγαίο. Φέτος τον Αύγουστο έγιναν 397 συλλήψεις έναντι 168 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Η πλειοψηφία των συλληφθέντων αλλοδαπών είναι από το Αφγανιστάν και τη Συρία. Σύμφωνα με τις απόρρητες εκθέσεις των ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών ασφαλείας, οι αλλοδαποί αυτοί εγκατέλειψαν τις εμπόλεμες πατρίδες τους κι αναζητούσαν τρόπους να περάσουν στην Ευρώπη. Μαζικά κατέφθασαν στη γειτονική χώρα όπου τους χορηγήθηκε τουριστική βίζα μιας εβδομάδας σε πολίτες τρίτων χωρών (Συρία, Αφγανιστάν κ.ά.). Εκεί, τους παραλαμβάνουν τα δύο μεγάλα τουρκικά δίκτυα που δρουν με βάση την Kωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, ενώ οι «εγκέφαλοι» κινούν τα νήματα από την Αγκυρα.

Το πρωτοφανές κύμα λαθρομετανάστευσης που αναμένεται να σαρώσει το επόμενο διάστημα ιδίως τα μικρά ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έχει θέσει σε συναγερμό τις ελληνικές διωκτικές αρχές που βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Καστελλόριζο.

Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου υπό τον υπουργό Κωστή Μουσουρούλη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων αρχών (Λιμενικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Πολεμικό Ναυτικό, Στρατός Ξηράς, ΕΥΠ). Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της αύξησης των εισερχόμενων ροών παράνομων αλλοδαπών, κυρίως από τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας. Τα μέτρα περιλαμβάνουν την εντατικοποίηση των περιπολιών των θαλάσσιων συνόρων, τη διεξαγωγή των κοινών επιχειρήσεων του Frontex στην περιοχή, την ενίσχυση των πλωτών (επιπλέον ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης) και εναέριων μέσων (ένα ελικόπτερο συνεχώς θα περιπολεί στην περιοχή), αλλά και του προσωπικού, καθώς και καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών με την άμεση λειτουργία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου.

Νίκος Κουφάκος στον Ελεύθερο Τύπο

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος avatar
  Γιώργος 31/08/2012 11:23:36

  Τόσα στρατόπεδα και χωριά έχουμε, μπορούμε να τους φιλοξενήσουμε για όσο θέλουν αυτοί!

 2. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 31/08/2012 11:51:36

  Χθές τό μεσημέρι, ἀπογειώθηκε AWACS ἀπό τό ἀεροδρόμιο Χανίων.
  Σήμερα τά χαράματα, ἄλλο ἕνα.
  Ἄλλη μία φορά εἶχε συμβεῖ αὐτό, λίγες μέρες πρίν τήν ἐπέμβαση στή Λιβύη.

  Δέν περιμένω αὐτοί οἱ ξεριζωμένοι ἀπό τόπους φωτιᾶς καί δυστυχίας νά μειωθοῦν τό ἑπόμενο διάστημα, αὐτή ἡ δυστυχία δέ, εἶναι ἡ χαρά τοῦ μαυραγορίτη δουλέμπορου.

  • diatwn avatar
   diatwn @ Ἀντρέας 31/08/2012 15:38:13

   Έχει η Ελλάδα AWACS; Και τι να κάνει το AWACS για μικρά πλοιάρια;

 3. elli avatar
  elli 31/08/2012 11:56:34

  Πριν λίγο καιρό που η Χίλαρι Κλίντον επισκέφτηκε την Τουρκία ,υποσχέθηκε στη γείτονα χώρα επιχορήγηση 5.5 εκαττομυρίων δολλαρίων για τους μετανάστες που θα δεχόταν από τη Συρία.
  Δηλαδή η Τουρκία θα πάρει 5.5 εκαττομύρια δολλάρια αλλά θα ξαποστείλει τους μετανάστες σε εμάς!!!

  • Κώστας τουρίστας. avatar
   Κώστας τουρίστας. @ elli 31/08/2012 14:56:58

   Φαίνεται πως γι' αυτό τα παίρνει( ή τα πήρε!)

 4. Α avatar
  Α 31/08/2012 12:01:04

  Είναι απαράδεκτο, σχεδόν ανήθικο, η διεθνής κοινότητα να κωφεύει και να κλείνει τα μάτια σ΄ένα κατά βάση ανθρωπιστικό πρόβλημα. Δεν μπορεί μια χώρα όπως η Ελλάδα, να υποδεχθεί και να διορθώσει όλη την ασχήμια του κόσμου, γιατί απλά δεν μπορεί. Μακάρι να μπορούσε.
  Αυτοί που κάνουν μπίζνες σε βάρος ολόκληρων λαών, ας τους παραλάβουν και ας τους συντηρήσουν.
  Καλά τα πετρέλαια μάγκες, αλλά φροντίστε και τις ¨παράπλευρες¨απώλειες. Οι ¨ανθρωπιστικές σας οργανώσεις¨, οι ¨ειρηνευτικές σας δυνάμεις¨, να λύσουν το πρόβλημα και να μην το φορτώσετε πάλι στην πολύπαθη Ελλάδα.

  • Αθηνά-Μαρία avatar
   Αθηνά-Μαρία @ Α 31/08/2012 12:29:03

   " Α" : "καλά τα πετρέλαια μάγκες..." κλπ. Σε ποιόν απευθύνεσαι; σε όλον τον πλανήτη; "ακούει" κανείς ; Δυστυχώς όχι.

   • Α avatar
    Α @ Αθηνά-Μαρία 31/08/2012 18:29:08

    Σ΄αυτούς που κάνουν μπίζνες. Όποιους επωφθαλμιούν στα πετρέλαια της Συρίας, σε όσους προμηθεύουν όπλα στους ¨εξεγερμένους¨ αντικαθετωτικούς, σ΄αυτούς που σκοτώνουν τον κόσμο που πάει στο φούρνο να πάρει ψωμί...
    Δεν είναι κόσμος αυτός, ζούγκλα είναι ....

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 31/08/2012 12:54:01

  Eχουν και κανονια στα σκαφη του Ναυτικου.Καιρος να τα χρησιμοποιησουν.

  • GLAD avatar
   GLAD @ ψυχραιμια 31/08/2012 15:16:37

   Πράγματι .
   Αν δεν μπορεί το Ναυτικό να ελέγξει αυτή την κατάσταση , σε καιρό πολέμου με την Τουρκία τι θα έκανε?
   Ψυχραιμία πάντως Ψυχραιμία.

   • Αθηνά-Μαρία avatar
    Αθηνά-Μαρία @ GLAD 31/08/2012 19:07:15

    Με την Ψυχραιμία (και ανοχή) πού δείχνουμε τόσα χρόνια προκόψαμε...

  • voter avatar
   voter @ ψυχραιμια 31/08/2012 16:04:34

   Εναντιον τίνος ?

 6. communi avatar
  communi 31/08/2012 14:22:48

  Από ότι φαίνεται ο φορολογούμενος Έλληνας πληρώνει υπέρογκες αμυντικές δαπάνες για να μετασχηματισθεί ο στρατός αφενός σε ΜΚΟ-νασοκόμα με παροχή "ανθρωπιστικής βοήθειας" στους λαθρομετανάστες και αφετέρου σε "τροφοδότη λογαρισμό" μίζας στους προδότες πολιτικούς.

 7. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 31/08/2012 16:29:30

  Ὄχι βέβαια, δέν ἔχει. Ἀμερικανικά ἦταν.
  Πιάνουν δουλειά ξανά: μετά τήν Ἀφρική τώρα στήν στήν Ἀσία καί Μέση Ἀνατολή.

 8. anarchikoskion avatar
  anarchikoskion 31/08/2012 16:35:46

  Προτείνω να τους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Έτσι θα ικανοποιηθεί το αριστερό, ανθρωπιστικό και φιλέσπλαχνο alter ego τους (όταν δεν τα κάνουν μπάχαλο με τις μολότωφ).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.