03/12/2009 17:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συναίνεση στην πράξη: Στην Βουλή οι δικογραφίες για τις άδειες φορτηγών

Στη Βουλή διαβίβασε σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Παντελής τις τρεις δικογραφίες για την υπόθεση χορήγησης παράνομων αδειών, φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης. Στη Βουλή θα διερευνηθεί εάν θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης πρώην υπουργών και υφυπουργών και ειδικότερα για τις ευθύνες των πρώην υπουργών Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη και Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς και του πρώην υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Μπεκίρη. 

Ο αντιεισαγγελέας, πάντως, αναφέρει ότι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, έχουν παραγραφεί. Πράγμα που σημαίνει είτε ότι ο φάκελος πάει για αρχειοθέτηση. Εκτός αν το ΠΑΣΟΚ θελήσει να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για λόγους εντυπώσεων.

Ειδικότερα, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λεωνίδας Ρακιτζής σε έγγραφό του ανέφερε ότι αναρμοδίως οι υπουργοί Μεταφορών έδιναν εντολές στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να χορηγεί άδειες για φορτηγά και βυτιοφόρα ΔΧ αυτοκίνητα, για τις οποίες είχε διαπιστωθεί ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή είχαν πλαστογραφηθεί. Καταγγελία για το ίδιο γεγονός υπήρξε και από επιχειρηματία του Βόλου. Στη συνέχεια, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας διαβίβασε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών τόσο την καταγγελία όσο και την αναφορά του κ. Ρακιτζή.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακελάκος ανέθεσε την υπόθεση στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Φάκου, η οποία με τη σειρά τη διαβίβασε στον Αρειο Πάγο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. MBP avatar
  MBP 03/12/2009 18:09:10

  Φυσικα και πρεπει να φινουν εξεταστικες, ΤΕΡΜΑ το κουκουλωμα!

 2. kanis avatar
  kanis 03/12/2009 18:21:56

  Γραμμή προτεραιότητας από την εφημερίδα του Χατζηνικολάου λαμβάνουν τα σκάνδαλα που θα διερευνηθούν;

 3. Y. avatar
  Y. 03/12/2009 18:45:18

  Προκρίνω εξεταστικές, όπου υπήρχαν αναφορές για σκάνδαλα. Ζήμενς, ομόλογα, Βατοπέδι, Μεβγάλ...Να φανούν οι υπεύθυνοι, να εξαφανισθούν, και να ξεβρομίσει η πολιτική. Θα δείξει και τη διαφορά του νέου ήθους που επιζητεί η νέα ΝΔ.

 4. don avatar
  don 03/12/2009 20:48:03

  ''Εκτός αν το ΠΑΣΟΚ θελήσει να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για λόγους εντυπώσεων.''- Τι ωραία που τα λέτε...

  ''Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακελάκος ανέθεσε την υπόθεση στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Φάκου, η οποία με τη σειρά τη διαβίβασε στον Αρειο Πάγο.''- Ζωή σε μας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.