#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/05/2011 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συναίνεση μόνο για προσφυγή στις κάλπεςΤου Οδυσσέα Αρβανίτη

Σε ελιγμούς επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να αποφύγει τη μέγκενη κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης που του ζητούν να αυτοχειριαστεί και να βάλλει την υπογραφή του κάτω από ένα δεύτερο μνημόνιο πιο σκληρό από το πρώτο.

Από κοντά πιέσεις όμως ασκούν και οι γνωστοί αθηναϊκοί επιχειρηματικοί και εκδοτικοί κύκλοι ενώ ευήκοα ώτα τείνουν αρκετοί στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης. Νεοφιλελεύθεροι και μεσαιοχωρίτες δεν αντιλαμβάνονται ότι η εφαρμογή του μνημονίου τελειώνει ιστορικά το ΠΑΣΟΚ ως σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με κοινωνικό και πατριωτικό χαρακτήρα και ότι αν συναινέσει η ΝΔ θα κλείσει και εκείνη τον ιστορικό της κύκλο. Η ΝΔ μπορεί να αποτελέσει τη μόνη συστημική λύση στην κρίση αν την βοηθήσουν οι διεθνείς παράγοντες προκειμένου να μην καταρρεύσει η χώρα με συνέπειες και για τους ίδιους.

Ο κ. Σαμαράς αρνείται επιμόνως την συναίνεση που του ζητούν επιτακτικά οι άρχοντες της ελληνικής παρακμής ενώ κράτησε αξιοπρεπή στάση και απέναντι στους αξιωματούχους της ΕΕ. Ενώ η κυβέρνηση Παπανδρέου συμπεριφέρθηκε σαν κυβέρνηση Τσολάκογλου που προσέφυγε στους κατακτητές ευρωπαίους για να πιέσει την αντιπολίτευση ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα εξακολουθεί να υπάρχει συνταγματική δημοκρατία.

Ο ελιγμός του συνίσταται στο ότι παρότι επιμένει ότι η συνταγή του μνημονίου είναι λάθος καθώς επίσης ότι το πρόγραμμά του πρέπει να εφαρμοστεί στο σύνολό του για να έχει αποτελέσματα και γι αυτό απορρίπτει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης, παρόλα αυτά θα ψηφίσει ορισμένα από μέτρα του όπως οι αποκρατικοποιήσεις. Έτσι θα ικανοποιηθούν και οι εντός κόμματος. Τα αποτελέσματα της στρατηγικής Σαμαράς στο θέμα της συναίνεσης μαζί με την απήχηση της οικονομικής του πρόταση θα μετρηθούν στις δημοσκοπήσεις που θα βγουν στο τέλος του μήνα.

Η σκλήρυνση στάσης της κυβέρνησης, ευρωπαίων και εγχώριων παραγόντων επιχειρεί να συγκαλύψει μία ακόμη φορά τον πυρήνα του προβλήματος.  Η μνημονιακή πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση δεν έχει την λαϊκή νομιμοποίηση. Η κυβέρνηση Παπανδρέου εξελέγη με άλλες υποσχέσεις. Δεν μπορεί να κυβερνά εσαεί με την επίκληση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και γι αυτό δημιουργεί συνεχώς κρίσεις και απειλεί κάθε φορά με μεγαλύτερες καταστροφές. Αρχικά ήταν ότι δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις τώρα είναι ότι θα πτωχεύσουμε και θα βγούμε από το ευρώ. Στο τέλος θα επικαλεστούν ξηρασία, ακρίδες και άλλες φυσικές καταστροφές. Για να καλύψει το κενό λαϊκής νομιμοποίησης και να ποδηγετήσει την δυσφορούσα κοινωνία η κυβέρνηση προσφεύγει στους ευρωπαίους και αναζητά επίπλαστη συναίνεση στο επίπεδο των πολιτικών κομμάτων. Την βρίσκει στον κ. Καρατζαφέρη και στην κ. Μπακογιάννη μόνο που αυτό δεν φτάνει χρειάζεται και η ΝΔ. Αλλά, ακόμη και μία συνολική κομματική συναίνεση δεν θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας θα έδινε απλώς λίγο χρόνο στους κυβερνώντες.

Για να προχωρήσει η όποια πολιτική έχει ανάγκη την συναίνεση της κοινωνίας και όχι των κομμάτων. Ειρήσθω εν παρόδω, η συναίνεση δεν νοείται ως παθητική αποδοχή υπό τον φόβο κυρώσεων ή απειλών αλλά ως ενεργητική και συνειδητή συμμετοχή στην εφαρμογή μίας πολιτικής. Και μία τέτοια συναίνεση μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από εκλογές. Τα πολιτικά κόμματα να παρουσιάσουν ξεκάθαρα ποια είναι η κατάσταση ποιες είναι οι δυνατότητες και ποιες θυσίες απαιτούνται και η κοινωνία να αποφασίσει ποιόν θα εμπιστευθεί κατά τρόπο που να γίνει συνυπεύθυνη και συμμέτοχη –όχι στα λάθη του παρελθόντος που πολιτικά δεν παραγράφονται- στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Η μόνη συναίνεση που μπορεί να υπάρξει μεταξύ των κομμάτων είναι η συναίνεση για προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία. Ακόμη και εδώ όμως το σύστημα ΠΑΣΟΚ ένας αποστεωμένος μηχανισμός εξουσίας κάνει ένα ευτελές blame game για να χρεώσει στην αντιπολίτευση την προσφυγή στις κάλπες.

Η όποια κυβέρνηση προκύψει είτε αυτοδύναμη είτε συνεργασίας αν αυτό επιβάλλει η κοινωνία θα έχει την νωπή εντολή και τη νομιμοποίηση να διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα πιο ήπιο και βιώσιμο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Αυτή στην ουσία είναι η στρατηγική της ΝΔ μέχρι τώρα. Γι αυτό και επιμένει ότι διαθέτει πολιτική πρόταση για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας επί τη βάση της οποίας μπορεί να διαπραγματευθεί με τους ευρωπαίους. Εάν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώσουν την τακτική του κ. Σαμαρά και αρχίσει να δημιουργείται ρεύμα μέσα στην κοινωνία υπέρ της ΝΔ τότε θα μπορέσει να ξεπεράσει το blame game του ΠΑΣΟΚ και να ζητήσει εκλογές επειδή αυτό θα επιβάλλεται από τα πράγματα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. arlecchino avatar
  arlecchino 20/05/2011 10:32:05

  Εμπιστεύομαι το πολιτικό ένστικτο του Σαμαρά. Εμπιστεύομαι τον Σαμαρά.
  «Ξέρω πού πατάω. Ξέρω πού πηγαίνω. Ξέρω τι χρειάζεται η χώρα».
  Είναι η μόνη αξιόπιστη λύση στα προβλήματα της χώρας μας.

 2. periklis avatar
  periklis 20/05/2011 10:36:51

  Υπαρχουν ευκαιριες Αναδειξης,Ακμης, στο σχολειο, την οικογενεια, τη κοινωνικοπολιτικη ,πολτισμικη ζωη και φυσικη στην Ιστορια την ιδια! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΩς διαθετει αυτο το μοναδικο χαρακτηριστικο οτι ειναι ,οπως κ ιο πολεμος , ενα Παινχιδι Μηδενικου Αθροισματος. ΔΗλαδη ο θανατος σου η ζωη μου, με την εννοια οτι οποτε αντιπαραβαλλονται συνολα συστηματων στρατηγικων και πολιτικων , οι Ευκαιριες ΑΚμης του ενος συνδεονται με τις ευκαιριες Παρακμης καποιου αλλου. στη περιπτωση μας , Ο Ενας , ο δυναμει Ηγετης που πλησιαζει τη Πραγματωση της Ακμης του ειναι ο Αντωνης Σαμαρας. Η Αλληλεπιδραση των 2 κοσμων ονομαζεται Μνημονιο , η αλληλεπιδραση του κοσμου της αλαζονειας, της απληστιας, του ευκολου και Ανομου κερδους των Ξενων "διαπαραγματευτων" και των εντολοδοχων τους, και του κοσμου της αΞΙΙΟΠΡΕΠΕΙΑς, του αγωνα, της δημιουργιας και της πρωτοβουλιας , των παραδοσιακων φυτωριων της Νεας Δημοκρατιας. Και η παρακμη του ενος συνολου που απαιτειται ερχεται. Τα σημαδια ειναι ολοφανερα. Πανικος στη Κυβερνηση, πολιτικη και προσωπικη αμηχανια απο τον Παπανδρεου, αλλαγη στην αντιληψη των αφεντικων ημεδαπης και των αφεντικων αλλοδαπης, αισθημα διαφυγης και ατομικης διασωσης του καθε Πασοκου ιδεολογου αξιωματουχου. ! Η τελεια ευκαιρια λοιπον για τον Αντωνη Σαμαρα. Ως φορεα του Μοναδικου εναλλακτικου συστηματος στρατηγικης. Με κοστος , με αγνωστες παραμετρουςε ναι αλλα με οδηγο την θετικη ιστορικη παραδοση σε αντιστοιχες συγκρουσιακες περιπτωσεις . Και μεχρι τωρα την αξιοποιει με το παραπανω !

 3. periklis avatar
  periklis 20/05/2011 10:45:05

  Και να πω κατι πιο πρακτικο. ΑΝ τελικα το Πασοκ υιοθετησει τα σημαντικα μετρα του Ζαππειου 2, η ΝΔ πρεπει να τονισει οτι "προσφερουμε τη βοηθεια μας για το καλο της πατριδας, ενω προ 2ετιας το ΠΑΣΟΚ αρνοταν μικροπολιτικα να συναινεσει σε μια κοινη στρατηγικη με το Κωστα Καραμανλη " Περιμενω τα σχολια σας στο Σχολιο μου, ειδικα του ,Κωστα Ροδινου, του Τοπ ΓΚαν της Εφφι-Βι (Εφηβης) , του Αγιου Πειραιωτη και του αρματιστη. ! Αυτο θα εχει και αντικρισμα και επικοινωνιακο Κερδος.

  • effie B. avatar
   effie B. @ periklis 20/05/2011 12:54:32

   Τιμη και σε μενα να "σε" σχολιασω, Περικλη.
   αυτα τα ψευτικα, γελοια, εκβιαστικα διλληματα για συναινεση και προσφυγη σε εταιρους "εσπερινους" του τυπου "κυρια, κυρια, δεν με παιζουν, τραβηξτε τους λιγο το αυτι" δεν ειναι ουτε για νηπια. Απαντηθηκαν επαρκως και θαρρετα απο τον Αντωνη Σαμαρα.
   Οσο για την δικη μας απαντηση το εγραψα και αλλου:
   Συναινεση? Απαντουμε ΝΑΙ
   ΝΑΙ, ΣΕ ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!!
   αν θελουν τοσο πολυ τη συναινεση ας ΤΟΥ παραδωσουν (και ας κανουν ενα τελευταιο καλο: ας λυπηθουν τη χωρα εστω και στο τελος γιατι οι εκλογες κοστιζουν) να τελειωνουμε. ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΝ.

   Σημ: Εφφι-Βι (Εφηβης): το ωραιοτερο κοπλιμεντο, πολλα ευχαριστω, αν και το effie B. προερχεται απο τα αρχικα του πραγματικου μου ονοματος.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ periklis 20/05/2011 13:34:46

   Περικλη,
   η ταμπακιερα ειναι η ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Μνημονιου ΙΙ και Δανειακης ΙΙ με προσημειωσεις ακινητων. Οπως φωναζω, αυτη ειναι η καταστροφη της Ελλαδας διοτι κατι τετοιο θα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ τα Μνημονιο Ι και Δανειακη Ι και εχουμε τελειωσει. Τα "Ι" ειναι στον αερα απο καθε αποψη, το γνωριζουν και δεν το αντεχουν... διοτι ο Λαος πλεον γνωριζει, ενω δεν γωνριζε κατα την παρανομη υπογραφη τους !!...
   Η Συνενναιση συνισταται σε αυτη την υπουλη κινηση. Εμεση η αμεση συνενναιση θα εχει ως αποτελεσμα το πιο πανω ! Αυτο θελουμε?
   Ρωταω.

   ΠΠ

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ periklis 20/05/2011 16:20:52

   ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ.
   ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.
   ΕΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΕΡΕΧΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΜΕΤΡΑ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑ. Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ.

 4. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 20/05/2011 10:47:19

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΗΠΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ... ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ "ΥΠΟΓΕΙΑ" ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "Τα πολιτικά κόμματα να παρουσιάσουν ξεκάθαρα ποια είναι η κατάσταση ποιες είναι οι δυνατότητες και ποιες θυσίες απαιτούνται..." ΞΕΡΩ ΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ!!!

 5. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 20/05/2011 10:50:58

  Το μνημόνιο-1 απέτυχε.

  Το χρέος στο 150% και το 2013 θα είναι 200% του ΑΕΠ. Τα κρατ έσοδα λιγοστεύουν. Η οικονομία τελειώνει. Η ανεργία στο 15,9% και πάει για 18%. Οι πολίτες εξαθλιώνονται. Οι επιχειρήσεις κλείνουν. Η εθνική κυριαρχία παραδόθηκε. Οι κερδοσκόποι οργιάζουν …. είναι Έλληνες, φιλοξενούνται στα μέσα των εργολάβων και μας κουνάνε απειλητικά το δάκτυλο. Μας λένε ότι το δημόσιο πρέπει να μειωθεί, προκειμένου να πουληθεί σε καλό τίμημα.

  Όλα για ξεπούλημα. Όσο – όσο. Πάρε και συ μπάρμπα.

  Οι υπεύθυνοι για τη καταστροφή λένε ότι δεν φταίει το φάρμακο αλλά ο ασθενής.

  Μας ζητούν τώρα συναίνεση για τη θεραπεία Μ-2. Αυτή που θα ξεχαρβαλώσει τα πάντα και θα ξεπουλήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μας ζητούν να καταργήσουμε τη δημοκρατία για να μας δώσουν τη θεραπεία.

  Αν ο Σαμαράς υποκύψει, θα τελειώσει πολιτικά. Θα τελειώσει ασφαλώς και η Ελλάδα. Τα νέα δεσμά θα ψηφιστούν από το 80% της βουλής.

  Μόνη λύση οι εκλογές, για να απαντήσει ο κυρίαρχος λαός.

 6. firiki2010 avatar
  firiki2010 20/05/2011 11:02:41

  1. H ιστορία αυτή περί συναίνεσης δεν έχει στόχο να πιέσει τον Σαμαρά να συναινέσει, αλλά να τον εκθέσει τον Σαμαρά ως αρνούμενο μια απαραίτητη δήθεν συναίνεση. Γιατί δήθεν; Γιατί η ΝΔ δεν έκανε -πέραν της κριτικής που ασκησε- τίποτε για να παρεμποδίσει την εφαρμογή όποιων μέτρων έκρινε απαραίτητα η κυβέρνηση. Αντίθεατα υπερψήφισε τόσα νομοσχέδια όσα δεν υπερψήφισαν όλες μαζί οι ...αντιπολιτεύσεις της Μεταπολίτευσης.
  2. Υπεύθυνοι όλης αυτής της συναινετικής φιλολογίας δεν είναι οι Ευρωπαίοι που στο κάτω -κάτω δεν είπαν τίποτα πέρα από το αυτονόητο ότι η συναίνεση και η εθνική συνεννόηση είναι "καλό πράγμα". Κι εγώ μπορώ να συμφωνήσω σε αυτό επί της αρχής. Αλλά συναίνεση ούτε κατάργηση της κριτικής σημαίνει, ούτε μπορει να υπάρξει αν η κυβέρνηση δεν συμφωνήσει κατά πρώτο λόγο με τον εαυτό της. Την αμφιθυμία και τα πίσω μπρος της κυβέρνησης η Ευρώπη τα γνωρίζει και προς αυτήν κατά κύριο λόγο απευθύνονται οι παραινέσεις της
  3. Οι εκλογές αυτή την στιγμή δεν συμφέρουν τον τόπο. Ο κόσμος δεν τις θέλει. Ως χώρα είμαστε στριμωγμένοι. Πιθανώτατα ο Παπανδρέου δεν θα τις κάνει μέχρι τη στιγμή που θα μπορεί να παρουσιάσει την προοπτική κάποιου χαλαρώματος των όρων του μνημονίου.
  4.Κυβέρνηση συνεργασίας των δύο μεγάλων (κάτι άλλο μάλλον δεν προκύπτει) διευκολύνει τα πολιτικά σχέδια του ΠΑΣΟΚ. Τα "δύσκολα" μέτρα θα περνάνε με ψήφους της ΝΔ και το μισό ΠΑΣΟΚ θα αντιπολιτεύεται στα πλαίσια του κόμματος "δύο σε ένα". Και σήμερα το κάνει, αλλά αναγκαστικά μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας και στη συνέχεια κατά την εφαρμογή των όποιων μέτρων.
  5 Δεν υπάρχει λόγος για τη ΝΔ να αλλάξει τακτική. " Οποια μέτρα θα λαμβάναμε κι εμείς αν ήμασταν κυβέρνηση τα υπερψηφίζουμε. Τα υπόλοιπα όχι! Το πότε θα γίνουν εκλογές το αποφασίζετε εσείς !"

  • drider avatar
   drider @ firiki2010 20/05/2011 12:01:52

   Συμφωνώ ότι οι κλήσεις για "συναίνεση" δεν είναι απότοκο των Ευρωπαίων. Εκτίμηση μου είναι ότι τη ζητάει με επίταση το "βαθύ κράτος" στην Ελλάδα. Μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες και όλο εκείνοι που παραδοσιακά ενδιαφέρονταν για το "καλό" και το μέλλον της χώρας. Αυτοί δηλαδή που μας ρίξανε στη ξέρα, με την ένοχη σιωπή στην καλύτερη των περιπτώσεων αλλά και τη συνενοχή των πολιτικών μας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ firiki2010 20/05/2011 12:29:58

   Αντιθέτως, προσωπικά πιστεύω ότι το αίτημα για συναίνεση είναι απότοκο πρωταρχικά των ξένων. Στόχος τους είναι να έρθουν και να μην φύγουν. Αν ένα κόμμα εξουσίας δεν τους θέλει, θα φύγουν γρήγορα, διότι το άλλο κόμμα εξουσίας θα τους διώξει μόλις έρθει στα πράγματα και ο λαός θα πάει με το άλλο κόμμα εξουσίας. Το έχουν κάνει δεκάδες φορές και το μάνιουαλ περιγράφει πολύ αναλυτικά τι πρέπει να κάνουν για να πάνε σε μια χώρα και να μην φύγουν.

  • drider avatar
   drider @ firiki2010 20/05/2011 14:01:45

   Διαφωνώ, πραγματικοί "μπροστάρηδες" στην όλη ιστορία είναι αυτοί που έχουν να χάσουν περισσότερα αυτή την περίοδο. Και αυτοί δεν είναι οι Ευρωπαίοι. Οι "δικοί" μας έχουν καταρχήν να χάσουν τράπεζες και την δυνατότητα να ξαναποκτήσουν πρόσβαση σε άφθονο και φθηνό χρήμα (εφόσον το πλάνο που έχει τεθεί δεν προχωρήσει για διάφορους λόγους). Επίσης φοβούνται μην αποκλειστούν από το "πάρτυ" που θέλουν διακαώς να αρχίσει με φόντο την κρίση.

   Εμένα με κάνουν να προβληματίζομαι και άλλα γεγονότα, όπως ποιοί καταρχήν διαφώνησαν με την προοπτική να γίνει οργανισμός αποκρατικοποιήσεων που δεν θα ελέγχεται απευθείας από την κυβέρνηση. Αν και διαφωνώ με τη λογική των αποκρατικοποιήσεων, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες, μπορώ να φαντασθώ ποιοί "παίχτες" θα θέλουν να είναι μέσα. Καταρχήν, η κυβέρνηση έχει σπεύσει να ανακοινώσει τους συμβούλους αποκρατικοποιήσεων, οι οποίοι "παραδοσιακά" θα έχουν μέσα και τις ελληνικές τράπεζες.

   Θα παιχτεί "χοντρό" παιγνίδι, και οι όροι που θα τεθούν, θα ορίσουν και πως θα γίνει η μοιρασία. Όσο για εμάς τους απλούς πολίτες, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη μας. Και αν εντέχνως στηθεί πλασματικό σκηνικό πόλωσης εν μέσω γενικευμένου κλίματος τρομοκρατίας για να "μαντρωθεί" ο κόσμος, τόσο καλύτερο για όλους αυτούς που περιμένουν να ωφεληθούν από τη συγκεκριμένη ιστορία.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ firiki2010 20/05/2011 15:44:44

   drider & Eπώνυμος
   Απ΄ ότι καταλαβαίνω θεωρείτε ότι από κάποιους η "συναίνεση" είναι ζητούμενο που τους ενδιαφέρει να υλοποιηθεί. Το είδος της συναίνεσης που τους ενδιαφέρει επί της ουσίας υπάρχει τουλάχιστον όσον αφορά τη ΝΔ. Αν την διαταράσσει κάποιος είναι το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ , η μισή και βάλε κυβέρνηση, τμήματα της Αριστεράς κλπ
   Το "αίτημα" της συναίνεσης όπως προωθείται από τους περί την κυβέρνηση είναι προσχηματικό σε μια προσπάθεια να εκτεθεί η ΝΔ.

   • drider avatar
    drider @ firiki2010 20/05/2011 16:04:54

    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι υπόλογοι στους χρηματοδότες τους 120 εκ. ο ένας και 115 εκ. ο άλλος. Τις νέες (αλλά και τις παλαιότερες) εγγυήσεις στις τράπεζες τις υπέγραψαν και οι δυο τους.

    Το θέμα δεν είναι να συμφωνήσουν μεταξύ τους. Μάλλον ένα στημένο σκηνικό πόλωσης θα αποτρέψει τον κόσμο να αντιδράσει. Τουλάχιστον έτσι ελπίζουν.

    Κατά τα άλλα, και οι δυο πασχίζουν για το καλό μας...

 7. Tonia G avatar
  Tonia G 20/05/2011 11:02:49

  Τώρα κλείνει το κύκλο του το ΠΑΣΟΚ, ναι. Προσθέτω όμως πως η ΝΔ έχει ήδη κλεισει τον κύκλο της εδώ και εναμισυ έτος...
  Αρχικά η Ηγεσία άλλαξε επειδή το ήθελε η Βάση. Έπειτα σταδιακά αλλάζουν προτεταιότητες, στρατηγικές και κάποιοι άνθρωποι.
  Το τελευταίο όμως είναι που χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Η Βάση θα ξανακάνει τη δουλειά αν της δοθεί η ευκαιρία από την Ηγεσία να τη στηρίξει, δίνοντας στον Πρόεδρο την ευκαιρία να αλλαξει το 100% των ψηφοδελτίων με αποχώρηση των άνω των 60-65 (βετεράνοι της ζωής), των βουλευτών που έχουν συμπληρώσει ήδη δυο συνεχόμενες θητείες (έχουν καεί και συνθηκολογήσει), των γόνων (δεν εκπροσωπούν κανέναν εκτός από την αντιδημοκρατική πελατεία των γονιών τους ενώ διώχνουν κόσμο με τα επίθετα τους).
  Η ΝΔ στις επόμενες δημοσκοπήσεις, ναι σίγουρα θα βγει μπροστά, όμως θα αποκτήσει δυναμική επικράτησης μόνο αν ο Πρόεδρος ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε... δηλαδή το κλείσιμο του κύκλου της ΝΔ της μεταπολίτευσης και την έναρξη της Νέας ΝΔ.
  Ο Πρόεδρος για να κάνει "δουλειά" θα χρειαστεί μια νέα "επαναστατική και ανατρεπτική" κοινοβουλευτική ομάδα και όχι συμβιβασμένους καριερίστες. Μια Ομάδα που έχει μάθει πρώτα πρώτα να συνεργάζεται, μετά να θέτει στόχους τους οποίους να κηνυγά συντονισμένα μέχρι επιτεύξεως.

 8. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 20/05/2011 11:08:25

  Με τιμάς που ζητάς τη γνώμη μου.
  Εγώ όμως είμαι εναντίον οποιασδήποτε συναίνεσης με τους βιαστές της χώρας. Δεν συναινείς με τον βιαστή σου. Δεν του λες ΟΚ, αλλά βάλε λίγο βαζελίνη για να μη πονέσω. Συναίνεση με τον ΓΑΠ; Μα αυτός μέσα σε ένα χρόνο κατέστρεψε τη χώρα. Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να πιστεύουν και να ελπίζουν ότι ο Γιωργάκης και οι ανίκανοι φίλοι που τον πλαισιώνουν, θα μπορέσουν να σώσουν την Ελλάδα. Αυτοί θα μας πανε αδιάβαστους. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, ίσως υπάρχει ελπίδα.

  Πιστεύω ότι τη λύση θα πρέπει να τη δώσει ο λαός. Αυτός είναι ο κυρίαρχος. Σε αυτόν ανήκει η απόφαση για το μέλλον του. Προσωπικά δεν δέχομαι αυτόκλητους σωτήρες που αποφασίζουν για μένα χωρίς να με ρωτήσουν. Αν ο λαός θέλει να αυτοχειριαστεί, ας αναθέσει και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας στο Γιωργάκη.

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/05/2011 11:15:40

  προσφυγή με καθαρές προτάσεις,χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς μισόλογα. Εξαγγελίες του στυλ "λεφτά υπάρχουν" πέθαναν και μαζί τους και οι ψεύτες.

 10. akis avatar
  akis 20/05/2011 12:24:51

  Για μενα το Ζαππιο 2 ειναι μια αλλη οψη του λεφτα υπαρχουν γιατι ωραια ολα οσα ειπε, αλλα μεχρι να γινουν και να πιασουν τοπο πρεπει να ζησουμε καπως και αυτο χωρις καποια λεφτα (εστω απο τροικα) ΔΕΝ γινεται...
  Μαγκας θα ηταν ο Σαμαρας εαν ελεγε, οκ Γιωργακη ελα να τα βρουμε να το σωσουμε μιά και σκατα τα καναμε (και δεν ειναι η ωρα να δουμε τωρα ποιος τα εκανε πιο σκατα... πιστευω ο κοσμος μεσα του ξερει...).
  Εαν ο Σαμαρας εξαναγκαζε τον Παπανδρεου μεσα απο συναινεση να δρομολογησει καποιες απο τις προτασεις του, εκει θα μου εδειχνε οτι ειναι ηγετης και οτι τον ενδιαφερει η χωρα και οχι το κομμα ή η θεση...
  Κατι καινουργιο ρε παιδια εστω απο τους παλιους... γιατι οπως και να κανουμε παλιοι ειναι σε νεες θεσεις με το ιδιο και το ιδιο βιολι... Γιατι πειτε με αφελη και οτι θελετε αλλα εχω ψηφίσει Παπανδρεου-Σημητη-Κραμανλη και τωρα Σαμαρα θα ψηφιζα μονο και μονο γιατι την εκαστοτε συγκεκριμενη στιγμη μου δινουν ελπιδα... ΑΛΛΑ αναθεμα μου δεν εχει υπαρξει ψηφος που δεν εχω μετανοιωσει αργοτερα... και συγγνωμη αλλα ΔΕΝ ειναι μονο δικο μου λαθος...
  κατι καινουργιο ρε παιδια...

  • NAYTHS avatar
   NAYTHS @ akis 20/05/2011 13:37:16

   Δεν είσαι ο μόνος "κοψοχέρης" . Κι όλοι αυτοί που κάνουν τους "συνεπείς" ιδεολόγους και σταθερούς ψηφοφόρους, μετακινούνται γιατί απογοητεύονται και αναζητούν ελπίδα. Απλά δεν το ομολογούν λόγω καιροσκοπισμού και συμφερόντων. Ο λαός έχει απογοητευθεί από τους πολιτικούς μας, που αποδεικνύονται την επόμενη των εκλογών ανάξιοι της ψήφου και της εμπιστοσύνης του λαού, και καταντάμε να έχουμε και τύψεις επειδή αυτοί μας είπαν ψέματα.
   Το καινούργιο λοιπόν θα είναι η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, αν μας την πει και ο Σαμαράς.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ akis 20/05/2011 17:15:05

   ΕΠΕΙΔΗ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ , ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΑΡΙΣΤΟΝ ". ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΦΙΚΤΟ .ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ
   ΚΑΚΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΛΕΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ.

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ akis 20/05/2011 19:52:08

   "Μαγκας θα ηταν ο Σαμαρας εαν ελεγε, οκ Γιωργακη ελα να τα βρουμε να το σωσουμε μιά και σκατα τα καναμε"...

   Mα ειλικρινά τίποτα δεν καταλαβαίνουμε; Η διαφωνία του Σαμαρά ΔΕΝ είναι με τον Γιώργο. Ο ΓΑΠ-και δεν το λέω συνομωσιολογικά-εκτελεί εντολές. Την συνταγή του Μνημονίου εφαρμόζει, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΡΑΨΑΝ ΑΛΛΟΙ. Και η διαφωνία Σαμαρά έγκειται στις οριζόντιες περικοπές και σε άλλα μέτρα που θα βυθίσουν τη χώρα στην ύφεση. Ακόμη και το Μεσοπρόθεσμο , εκτός από τις νέες περικοπές στην οικονομική δύναμη της Μεσαίας Τάξης θα ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ. Δηλαδή ατέρμονη ύφεση, ύφεση χωρίς τέλος. ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΝΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΑΠ;

   Η φενάκη της συναίνεσης είναι για μικρά παιδιά. "Τρα-λα-λα, τρά-λα-λα, να τα βρούμε βρε παιδιά" . Πως "να τα βρεις" όταν αυτοί ομνύουν στην Υφεση στην πράξη ενώ εσύ (Σαμαράς) την ύφεση θέλεις να νικήσεις; Να κόψουν λοιπόν τη σαχλαμάρα της συναίνεσης και τα λοιπά εξαπτερυγιώτικα οι καλοθελητές και να απαντήσουν ξεκάθαρα στα παρακάτω ερωτήματα:
   -Απέτυχε ή όχι το Μνημόνιο Ι;
   -Τον άκουγαν τον Σαμαρά όταν από το καλοκαίρι του 2010 φώναζε πως το Μνημόνιο Ι θα φέρει ατέρμονη Ύφεση;
   -Το Μνμημόνιο ΙΙ, με τα νέα μέτρα που στεγνώνουν την αγορά( αντικειμενικές αξίες, πετσόκομμα των δημοσίων επενδύσεων, μείωση της αγοραστικής αξίας) θα φέρει νεό τσουνάμι εφιαλτικής ύφσεης ή όχι ;

   Σε αυτά συμβουλεύουν τον Σαμαρά οι δήθεν ψύχραιμοι σχολιαστές να τα βρει με-τον αποφασισμένο και δεσμευμένο -ΓΑΠ να τα βρει;

 11. ο ξένος avatar
  ο ξένος 20/05/2011 12:39:43

  Τα μέτρα του μνημονίου είναι εκτός ιδεολογικού πλαισίου του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ο Παπανδρέου θέλει να είναι πρωθυπουργός, αλλά να στέλνει το λογαριασμό του πολιτικού κόστους στην αντιπολίτευση. Όπως επί πρωθυπουργίας Σημίτη, όταν είχαν ψηφίσει τον τρομονόμο οι βουλευτές της ΝΔ!
  Εμείς, στο ΠΑΣΟΚ, ασχολούμαστε μόνο με προλήψεις, αυξήσεις και ανθρώπινα δικαιώματα, για απολύσεις ΔΥ και άλλα νεοφιλελεύθερα, απευθυνθείτε στη ΝΔ (συναίνεση).

 12. Ramnousia avatar
  Ramnousia 20/05/2011 13:20:27

  Δείτε τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην ΙΣΠΑΝΙΑ (LIVE)-http://www.ramnousia.com/2011/05/live.html

  Εμείς ας κοιμηθούμε και άλλο

  • drider avatar
   drider @ Ramnousia 20/05/2011 14:55:29

   Σκεφτείτε ανάλογο σκηνικό να συνέβαινε στην Ελλάδα. Όλοι (αρμόδιοι και αναρμόδιοι) θα είχαν βγει στα κεραμίδια και στα τηλεοπτικά παράθυρα.

   Επίσης, από ότι βλέπω δεν υπάρχουν πουθενά ματ. Από ότι φαίνεται το ισπανικό κράτος είναι πιο φιλικό προς τους πολίτες του...

 13. NAYTHS avatar
  NAYTHS 20/05/2011 13:29:23

  "Για να προχωρήσει η όποια πολιτική έχει ανάγκη την συναίνεση της κοινωνίας και όχι των κομμάτων"
  Αυτό για να επιτευχθει απαιτεί ΑΠΟΛΥΤΗ ειλικρίνεια από τον Α.Σαμαρά, με ακόμα πιό συγκεκριμμένες θέσεις σε όλα τα θέματα, ακόμα και στις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται, κι ας πονάνε, γιατί αλλοιώς η αντίδραση του λαού θα είναι πολύ σκληρή. Χρειάζεται πολλή δουλειά πάντως το Ζαππειο 2.
  Αλήθειες λοιπόν στον λαό, όχι σαν κι αυτές που μας λένε μέχρι τώρα !

  • effie B. avatar
   effie B. @ NAYTHS 20/05/2011 14:12:31

   δηλαδη τι παραπανω αληθειες?
   σα ναυτης θα ξερεις οτι χωρις κουπι δεν βγαινει.
   κανεις, μα κανεις δεν μπορει να τραβηξει το κουπι για ολους εμας. η δουλεια που χρειαζεται το Ζαππειο ΙΙ ειναι η δουλεια που θα πρεπει να φερει εις περας καθε ενας απο μας ξεχωριστα.
   μαγειες και αλχημειες του τυπου 'μην ανησυχειτε, στην κοσμαρα σας, εγω θα τα κανω ολα', και δεν υπαρχουν και μας οδηγησαν εδω που φτασαμε.
   δυστυχως που λεει και ο ποιητης 'για να γυρισει ο ηλιος θελει δουλεια πολλη'. οσο 'για νεκρους χιλιαδες' ευελπιστω να υπονοειται 'χιλιαδες νεκρες λαθος πρακτικες και νοοτροπιες'.

 14. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 20/05/2011 13:32:48

  Με απλά λόγια η συνταγή μέχρι τώρα απέτυχε. Κανείς άλλος ηγέτης από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στο λαό, παρά μόνον ο Α. Σαμαράς.
  Θα πρέπει όμως να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και στον ξένο παράγοντα - δανειστές, γι΄αυτό πιστεύω οτι του κάνουν τόσο στενό μαρκάρισμα για συναίνεση.
  Δηλαδή στην Ελλαδίτσα μας ξένοι και εγχώριοι ζητούν διασφαλίσεις.
  Εδώ λοιπόν πιστεύω βρίσκεται το διακύβευμα, πως δηλαδή θα καταφέρει να τα ισοσταθμίσει και να κερδίσει εκλογές.
  Στη συνέχεια έχω οχι μόνο την πεποίθηση αλλά και την βεβαιότητα, οτι ο Α. Σαμαράς θα πράξει οτι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για την ανάπτυξη και το καλό όλων μας!
  Ότι δεν μας λέει ψέμματα αυτό είναι σίγουρο, οτι έχει τις ικανότητες να ηγηθεί μιας μεγάλης πανεθνικής προσπάθειας για την ανόρθωση κι΄αυτό είναι σίγουρο!
  Μένει λοιπόν, ο λαός να του δώσει αυτήν την ευκαιρία, γιατί πλέον αποτελεί την ύστατη ελπίδα!

  Μια πρόταση για τους μελλοντικά απολυόμενους από τον δημόσιο τομέα, να αποτελέσουν όχι μόνο εφεδρεία για το δημόσιο, αλλά και για τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στενάζουν σήμερα.
  Δηλαδή αφού θα τους πληρώνει που θα τους πληρώνει το κράτος, ας τους τοποθετήσει σε ιδιωτικές μικρομεσαίες αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις ώστε να ελαφρυνθεί η μικρομεσαία τάξη, η οποία στη συνέχεια θα ανεβάσει την πραγματική οικονομία. Σταδιακά και όταν η οικονομία ανορθωθεί, όλοι αυτοί θα περάσουν καθαρά στον ιδιωτικό τομέα!
  Έτσι δεν θα δέχεται την κριτική η Ν.Δ., του τύπου τι θα τους κάνεις τους απολυμένους αφού πρέπει να μειώσεις τον δημόσιο τομέα!

  Σκεφτείτε, αν θα μπορούσαμε σήμερα να ελπίσουμε σε κάτι , αν στη θέση του Α. Σαμαρά υπήρχε αυτό το ¨καλό¨ κορίτσι που διεκδικούσε την προεδρεία του κόμματος! Θα έπρεπε ήδη να είχαμε αυτοκτονήσει!

 15. lampropoulos avatar
  lampropoulos 20/05/2011 13:39:51

  Συναινεση-Συναινεση γιατι αμα δεν μας δωσουν την 5η δοση ολοι εσεις μαζι και ο Σαμαρας θα κλαιτε με μαυρο δακρυ απο την πείνα που θα επακολουθησει......

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ lampropoulos 20/05/2011 14:01:43

   Δηλαδή κύριε Λαμπρόπουλε, για την εξασφάλιση της 5ης δόσης τί θα μπορούσατε να τους δώσετε? Ακόμα και την ...υφαλοκρηπίδα σας?

   • lampropoulos avatar
    lampropoulos @ ΙΩΝΑΣ 20/05/2011 14:08:57

    Να σε δω τοτε που δεν θαχεις ουτε χαρτι υγειας να σκουπισεις την υφαλοκρυπιδα σου τι θα λες!!!

    • Theo avatar
     Theo @ lampropoulos 20/05/2011 14:16:26

     χωρις χαρτι υγειας, θα πλυθω κ. Λαμπροπουλε με γαργαρο καθαρο νερο να ξεβρωμισω απο τις ανομιες και τις αμαρτιες ενος παρελθοντος που με θελει αιωνιο σκλαβο, δοσμενο στην υπαναπτυξη, τη φτωχεια και την αθλιοτητα!!

   • akis avatar
    akis @ ΙΩΝΑΣ 20/05/2011 14:12:17

    Υφαλοκρηπιδα οχι, αλλα μηπως εχεις την ψευδαισθηση οτι η χωρα δεν χρωσταει και πρεπει να πληρωσει; Με τι;... μ'αυτα που εχει και μπορει να πουλησει... καθως και μαυτα που μπορει να εξοικονομήσει...
    εχεις εσυ καμια αλλη ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ προταση για τωρα;
    και μη μου λες για προγραμματα που σε μια νορμαλ στιγμη επρεπε να γινουν...

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ lampropoulos 20/05/2011 14:35:49

   Αντε να μου προσημειωσεις τα ακινητα σου και τα μελλοντικα σου εσοδα να τα δωσω στο ΓΑΠ να σε σωσει !!! που να βρεθουμε??

   • akis avatar
    akis @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/05/2011 14:57:49

    Γιατι, τον ξερεις προσωπικα; -υποπτο...
    βαλτε τον στην λιστα...

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ lampropoulos 21/05/2011 01:10:30

   Μα αγαπητέ μου κλαίμε ήδη......................
   Πού ζείτε?

 16. effie B. avatar
  effie B. 20/05/2011 13:56:22

  κανεις δεν προκειται να συναινεσει στο μεσοπροθεσμο. ουτε καν οι βουλευτες του πασοκ. θα εχουν διαρροες και το ξερουν.
  ο κοσμος πλεον γνωριζει. περα απο απολυσεις, θα πουμε το νερο νερακι, και θα ψαχνουμε στο Μοναστηρακι για λαμπες ασετυλινης...

 17. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/05/2011 14:49:48

  Το νεο της ημερας ΘΑ ειναι οτι ο Ντερβις**… ειναι ατυπος συμβουλος του ΓΑΠ εδω και πολυ καιρο !!! και ειναι και φιλος του απ το 2001 !!!
  Ο Ντερβις τον συμβουλευει στα οικονομικα μας !!! ο Τουρκος !!!

  ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ !!!! θα τ ακουσετε αργοτερα. Μην πεσετε απ τα συννεφα!

  Τι να πω τωρα? Ντερβις+ΓΑΠ = Love4ever

  ΠΠ πνευματικα κακοποιημενος

  ** Ντερβις , ο Τουρκος τ. Υπουργος Οικονομικων, και καλα υποψηφιος για θεση Ντομινικ!!! δλδ το ΓΑΠ επαιζε διδυμο. Το ενα ρινοραγισε το αλλο εμεινε κουτι !

  • drider avatar
   drider @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/05/2011 14:59:06

   Ποιός είπε ότι οι Τούρκοι δεν είναι Ευρωπαίοι; Άκουσα κανέναν; Ακόμα και η Μέρκελ θα συμφωνήσει, που ήθελε Ευρωπαίο στο τιμόνι του ΔΝΤ.

   Ίσως να κολλήσει λιγάκι βέβαια το θέμα στους Αμερικανούς. Έχουν πράγματα να συζητήσουν πρώτα με τους φίλους μας...

 18. Κώστας avatar
  Κώστας 20/05/2011 15:00:57

  Mεγάλη η αλλαγή κλίματος και σε μη-έως πρόσφατα- φιλικά προσκείμενους στον Σαμαρά πολίτες. Οπου ρώτησα γνώμες, "παλληκάρι" τον ανεβάζουν, "παλληκάρι" τον κατεβάζουν. Ενέγραψε υποθήκες ο Αντώνης σε πλατιά στρώματα του Λαού.

 19. periklis avatar
  periklis 20/05/2011 15:50:23

  Effie_b εγω ευχαριστω. Ειναι εμφανες οτι εχεις γνωσεις σε παρα πολλα θεματα , σε κρισιμες θεωρητικες εννοιες. Εσυ δε ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ εισαι μαγκας , μακαρι να υπηρχαν πολλοι στο στρατο να ειχαν τη κουλτουρα ΚΑΙ κοινωνικη σουευφυια. **** ΕΠισης η γνωμη μου ειναι να ακουσουμε κριτικα ,αυτο που ειπε εδω η χρηστης ΤΟΝΙΑ_G . Η ΝΔ σιγουρα θα περασει μπροστα δημοσκοπικα σε 2-3 μηνες. Αυτο δε φτανει ομως. Χρειαζεται οχι 100% βεβαια αλλα 50% αλλαγη στη συνθεση των κομματικων μελων , και αλλαγη στρατηγικων . Η ιδεα της ΤΟΝΙΑΣ να ζητηθει η γνωμη της βασης για αυτες τις αλλαγες προσωπων , ειτε επισημα οπως στις 30Νοεμβριου 2009 , ειτε ανεπισημα μεσα απο προτασεις στην Γραμματεια της Κοινωνιας ! Συμφωνω με οτι ειπε η TONIA_G αλλα για το τελος του 11 και μετα. εΙΝαι νωρις για να γινουν αυτα τωρα, και αν γινουν αμεσα θα δημιουργηθουν εσωτερικες τριβες και αποσχιστικες τασεις . !

 20. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 20/05/2011 15:51:55

  Συγκεχυμένο το αντισυναινετικό μέτωπο.....

 21. Δάσκαλος avatar
  Δάσκαλος 20/05/2011 16:40:36

  Μεσ' από το Σαμαρά θέλουν κάθε πολίτη που ελπίζει σ΄αυτόν. Θέλουν ο λαός να μείνει χωρίς ελπίδα για να πετύχουν την πλήρη και καθολική υποταγή του. Εκτιμώ λοιπόν πως εμείς οι Έλληνες πολίτες πρέπει να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως αν ο Σαμαράς συναινέσει δεν θα τον ακολουθήσουμε και θα σταθούμε απέναντι σε τέτοιες επιλογές. Ίσως μόνο έτσι να βοηθήσουμε την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον κάθε Σαμαρά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.