#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/05/2011 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συναίνεση ή εκλογές; Ξεπούλημα!Είναι τώρα 2 – 3 μέρες που το σύστημα «βαράει όλα τα αμόνια» απαιτώντας από συναίνεση έως συγκυβέρνηση, αλλιώς θα γίνουν εκλογές. Το δίλημμα είναι παλαιό (ο Αλαφούζος το έβαλε πρώτος), αλλά τώρα τίθεται πιο επιτακτικά και μάλιστα έχει την συνηγορία των εταίρων, όπως έδειξαν οι απαράδεκτες πιέσεις του Όλι Ρεν.

Το μπαλάκι είναι στο γήπεδο του Παπανδρέου. Η σιωπή του στις δηλώσεις Ρεν ήταν εύγλωττη. Δείχνει ότι δεν είναι πια κυρίαρχος στο πολιτικό παιχνίδι. Ο Γιώργος άφησε τον Ευρωπαίο επίτροπο μήπως και πείσει τον «ανυπάκουο» Αντώνη, επειδή εκείνος δεν μπορεί. Και τελικά ούτε ο Όλι μπορεί.

Άρα, συναίνεση δεν υπάρχει, οπότε δεν γίνεται συγκυβέρνηση. Αυτό σημαίνει εκλογές; Θα μπορούσε να σημαίνει και ανασχηματισμό, υπό τον όρο ότι θα φύγει ο υπουργός Οικονομικών στον οποίο δεν μιλούν ούτε οι συνάδελφοί του στο υπουργικό, ούτε οι συνάδελφοί του στο Eurogroup. Ο ανασχηματισμός θα μπορούσε να ήταν μία διέξοδος, αλλά δεν υπάρχουν πρόθυμοι για να «θυσιαστούν» για μία αναποτελεσματική οικονομική πολιτική.

Άρα, εκλογές; Είναι όμως το πραγματικό δίλημμα «συναίνεση ή εκλογές»; Αυτό που ενδιαφέρει την οικονομική ολιγαρχία είναι η κυβέρνηση ή οι πολιτικές της; Προφανώς το δεύτερο, και κυρίως το περιεχόμενό του. Το διακύβευμα δεν είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά πως θα μοιραστεί ο δημόσιος πλούτος, και ποιος θα πάρει και τι.

Υπό προϋποθέσεις, δηλαδή, ο πρωθυπουργός έχει ακόμα χαρτιά στα χέρια του για να αλλάξει την στάση του κατεστημένου απέναντί του: να τα μοιράσει όλα! Να πουλήσει την χώρα και την περιουσία της! Το πρόβλημά του είναι ότι αντιθέσεις στο εσωτερικό της εγχώριας άρχουσας τάξης είναι τόσο βαθιές, όσο και η αδυναμία του Γ. Παπανδρέου να κυβερνήσει και να γεφυρώσει τις διαφορές τους. Γι’ αυτό το μπαλάκι είναι στο γήπεδο του ΓΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/05/2011 11:31:22

  H Πράσινη Παγίδα δεν είναι μόνο στα ενεργειακά φαίνεται... Κανέναν οίκτο. Αυτό το "πράσινο " σύστημα μας δουλεύει και μας πτωχεύει από το 1981.

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/05/2011 11:41:26

  Την πουλάει μαζί με το ανθρώπινο εμπόρευμα!
  Αδίστακτοι!

  Μέσα στην αλαλαγή κατέθεσαν AΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ το νομοπαρασκεύασμα της υποχρεωτικής "δωρεάς" οργάνων και της "εικαζόμενης συναίνεσης" χωρίς καμία αλλαγή, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τη συντριπτικά αντίθετη σε αυτό έκφραση των πολιτών στη δημόσια διαβούλευση.

  Ποιος θα εμποδίσει πλέον έναν κακοήθη που έχει ενδιαφέρον για μοσχεύματα να ΡΙΞΕΙ ΛΑΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ για να προκαλέσει ατυχήματα ώστε να αυξηθουν οι πιθανές "ποσότητες" ανθρώπινων ανταλλακτικών;

  από το ιστολόγιο www(.)freepeoplenow(.)wordpress.com

  Ταυτόχρονα διοργανώνουν σε όλη την Ελλάδα "φιέστες διαφήμισης των μεταμοσχεύσεων" όπου ΝΕΑΡΑ ΠΑΙΔΙΑ χαμογελούν γλυκά και διαφημίζουν: "Είμαι δωρητής οργάνων"!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ αλλενάκι 20/05/2011 21:24:06

   Aλλενάκι, με όλους αυτούς τους μυαλοσακατεμένους νεφελήμ που κύκλωσαν τη Χώρα μας, όλα τα εφιαλτικά σενάρια είναι πιθανά. Ομως εμείς, σθεναρά αντιστεκόμαστε. Ούτε στοιχεία στην απογραφή Ηρώδη-ΔΝΤ δώσαμε. Ούτε δωρεές των οργάνων και των ιστών μας, κάναμε. Ούτε τ' αδιάκριτα ανακριτικά έντυπά τους συμπληρώσαμε. Ούτε τα υπογράψαμε. Παντού διάχυτη η μπόχα της εκμετάλλευσης των Ελλήνων-προβάτων και της χοντρής μπίζνας των ληστοτροϊκανών-λύκων. Επί ημερών της δήθεν προοδευτικής θολοκουλτούρας, πέραν όλων των άλλων αλγεινών, γιά πρώτη φορά, η Ελληνική ιδιοκτησία θεωρείται ποινικό αδίκημα και τιμωρείται. Γιά πρώτη φορά, ΔΕΝ λάβαμε μέρος σε απογραφή.

   Και αυτά τα περί υποχρεωτικού Ν. 3832/2010, αρθρ. 2,7, και 8, οι λαθρο-μεταφραστές που συνοδεύουν τους απογραφείς, να τα κάνουν «explain» στους δήθεν «πολιτικούς μετανάστες» Δουβλίνο 2 (εκσυγχρονιστής και κωπηλάτης, το 2003, φρόντισαν πριν απ'αυτούς γιά όλους αυτούς), οι οποίοι σήμερα, ανενόχλητοι κατασκηνώνουν στο κέντρο της Αθήνας κι εξαγριωμένοι μάς απειλούν υψώνοντας τσεκούρια, μέρα μεσημέρι. h**p://bit.ly/kXm83X (Η φωτο-μαρτυρία από το ΗellenicRevenge.blogspot, 17/5/11). Αχ, Ανδρούτσο, Θόδωρε, Γιωργή, ξύπνησαν τα φίδια..

   Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και Δ/ντής του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας και πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Βιο-ηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι κρυστάλλινος:

   «Είναι άλλο πράγμα οι μεταμοσχεύσεις να στηρίζονται σε αισθήματα δωρεάς και σεβασμού, και άλλο σε μικρονοϊκά νομοθετικά τεχνάσματα αρπακτικής λογικής.

   Αν οι γιατροί τολμήσουν να εικάσουν τη συναίνεση του νεκρού, τότε θα διαπιστώσουν την έντονη αντίδραση των συγγενών.

   Καμία εικαζόμενη συναίνεση δεν μπορεί να καταργήσει την Υπεύθυνη Συγγενικη Συγκαταθεση. Η εικαζομενη συναίνεση δεν έχει ηθική βάση, δεν έχει λογικό έρεισμα, δεν έχει πρακτικό αποτέλεσμα. Εχει όμως, τη δυνατότητα να οδηγήσει τις μεταμοσχεύσεις σε βέβαιη κοινωνική απαξίωση και σε παντελή αποτυχία».

   Οι κατά συρροή αποτυχημένοι, «τις μεταμοσχεύσεις σε βέβαιη κοινωνική απαξίωση και σε παντελή αποτυχία» τις οδήγησαν, πράγματι.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/05/2011 11:52:14

  Οι Γερμανοί έχουν έλλειψη οργάνων. Ο Μένγκελε σε νέα εκδοχή.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ archaeopteryx 20/05/2011 11:53:41

   Σήμερα ανταλλακτικό, αύριο τροφή!

   • Ανώνυμος avatar
    Ανώνυμος @ αλλενάκι 20/05/2011 14:08:30

    Δε μου λέτε, η φράση "πάρε τα @@δια μου" θεωρείται προτροπή προς δώρηση οργάνων;

 4. akis avatar
  akis 20/05/2011 11:55:09

  εντάξει ρε παιδιά...
  αλλά νομίζω πως δεν είναι μόνο το "πράσινο" το σύστημα που χρεοκόπησε...
  αλλά συμφωνώ πως έκανε την μεγαλύτερη ζημιά...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ akis 20/05/2011 12:05:10

   το πράσινο έχει λίγο παραπάνω υποκρισία και παραμύθι. Για θυμίσου τον ΚΚ στην ΔΕΘ του 2009...

   • akis avatar
    akis @ archaeopteryx 20/05/2011 12:13:52

    θυμάμαι καλά και γιαυτό έχω πάθει δυσχρωματοψία...

 5. Δανάη avatar
  Δανάη 20/05/2011 12:17:45

  Λυπάμαι που θα τω, αλλά είμαστε χαμένοι. Ο πόλεμος στον οποίο αναφέρθηκε ο Βενιζέλος έχει ήδη έναν ηττημένο: εμάς. Η Ελλάδα είναι η μεγάλη χαμένη και αυτό για πάρα πολλούς λόγους. Ένας ιδιαίτερα σημαντικός είναι η ανέκαθεν ξενοκίνητη πολιτική της. Τα υπόλοιπα λόγια, συζητήσεις, blogs κλπ απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Μπορεί να είναι απαισιόδοξο αυτό που λέω αλλά θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη αλήθεια : είμαστε ήδη χαμένοι.....

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/05/2011 13:26:57

  Οταν θα απολυουν οχι 150.000 αλλα 300.000 με μυ αποδεκτες μεταταξεις και πλαγιες μεθοδους αξιολογησης ή επιστροφη ( αν δεν κανουν σαν τα γαλατα! ) στην παλια υπηρεσια η οποια εχει κλεισει, τοτε να μου πειτε την ιστορια σας.

  Θα ερθουν και οι ιδιωτικοποιησεις, αποκρατικοποιησεις και θα κανουν οι φιλανθρωποι επενδυτες τις υπολοιπες απολυσεις ! Αν νομιζει το ΠΑΣΟΚ οτι κοιμομαστε.. κοιμαται βαθεια και επικινδυνα!

  Το νου τους στη ΝΔ !!...

  ΠΠ

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 20/05/2011 14:26:43

  ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ;

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/05/2011 17:17:00

  Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Γιάννης Βλαχογιάννης, λόγω αντιρρήσεων με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις μεταμοσχεύσεις.

  «Δεν μπορεί ένας διοικητής οργανισμού να επιβάλει την ατζέντα του στον υπουργό» σχολίασε ο υπουργός Υγείας.
  ( μπορει ομως ενας χαρτογιακας της Τροικας ! ) οιμε

  ΠΠ

  • Δάσκαλος avatar
   Δάσκαλος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/05/2011 21:04:26

   Π.Π πάντα εύστοχος, σχόλια που "σκοτώνουν".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.