#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/11/2010 19:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνέντευξη Μπουτάρη στην "Ελευθεροτυπία": Απλά κορυφαία !!!Λευκό Πύργο δεν έχει η Αθήνα αλλά και η ιδέα να συναντήσουμε τον Γιάννη Μπουτάρη στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου απεδείχθη ευχάριστα... ελαττωματική. Κάθε λίγο και λιγάκι σταματούσαμε την κουβέντα γιατί όλο και κάποιος διερχόμενος ερχόταν με ένα χαμόγελο φαρδύ-πλατύ, χειραψίες και ευχές: «Συγχαρητήρια... Ανακουφιστήκαμε με την εκλογή σας... Κάντε κάτι, δεν πάει άλλο με αυτούς εκεί πέρα».

Ο Γιάννης Μπουτάρης στον φακό της «Ε» Η συνέντευξη κύλησε κυματιστά, σαν να καθόμασταν στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης φάτσα στον Θερμαϊκό. Μόνο που αντί για πλεούμενα, βλέπαμε αυτοκίνητα να παραβιάζουν τον πεζόδρομο και πολλά πολλά περιπολικά.

Το πρώτο από αυτά μάς έφερε στην πρώτη ερώτηση:

Ηρθε η ώρα να αποκτήσετε προσωπική ασφάλεια;

«Είναι πρόβλημα. Μου λένε ότι υποχρεώνομαι να έχω συνοδό. Εντάξει. Μα τι θα με κάνουν; Θα με γιαουρτώσουν; Ας με γιαουρτώσουν. Θα με δείρουν; Ας με δείρουν. Θα με σκοτώσουν; Ποιος; Γιατί;»

Υποτίθεται ότι τη μεγαλύτερη προστασία παρέχει ο Θεός. Θα πάτε να ζητήσετε συγχώρεση από το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης που σας περιμένει;

«Δεν πρόκειται. Δεν έκανα τίποτε για το οποίο να ζητήσω συγχώρεση. Αν θέλει, ας με συγχωρήσει από μακριά. Και ο Ψωμιάδης που πήρε την πρωτοβουλία για να "χαϊδέψει" τους χριστιανούς θα του βγει ανάποδα».

Χτίστε το τζαμί σας

Ο μητροπολίτης δεν κατάλαβε ότι ο κόσμος θα αντιδρούσε ανάποδα στις εκλογές;

«Προφανώς το κατάλαβε αλλά είναι φιλόδοξος. Οταν έχει Ψωμιάδηδες, Παπαγεωργόπουλους, όλη τη Δεξιά που έχει ανατραφεί με την αντίληψη "να μην τα βάλω με αυτούς"... Προκαλείται έτσι μια εσωστρέφεια».

Πώς θα την πολεμήσετε;

«Μόνο με ρήξεις. Μετά το θέμα με την προσευχή των μουσουλμάνων με ρώτησαν τι θα κάνω για τζαμί. Είπα, εγώ θα φωνάξω τη μουσουλμανική κοινότητα και θα τους πω: Ορίστε, αυτός είναι ο χώρος, χτίστε το τζαμί σας».

Εχετε και δύο εκλεγέντες Εβραίους δημοτικούς συμβούλους.

«Για πρώτη φορά από τον πόλεμο... Στη Θεσσαλονίκη έχουμε εβραϊκή συναγωγή. Εχουμε αρμένικη εκκλησία, έχουμε καθολική. Γιατί να μην έχουμε και μουσουλμανική; Δεν σου είπα να κάνεις παρέα με το μουσουλμάνο, αλλά εγώ οφείλω να του παρέχω τη δυνατότητα να προσεύχεται. Δεν είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτης. Το αποτεφρωτήριο θα το κάνουμε. Υπάρχει γερμανική εταιρεία που έρχεται, το κατασκευάζει, το δουλεύει πέντε χρόνια και μετά το παραδίδει. Το είχα ψάξει όταν έχασα τη γυναίκα μου».

Τότε δημιουργήθηκε πάλι θέμα με τον Ανθιμο.

«Το δικό μου πρόβλημα προέκυψε διότι δεν ήθελα να πάει η γυναίκα μου αδιάβαστη και απαγορεύτηκε η εξόδιος ακολουθία. Θα μπορούσα να είχα πει ότι μετά την εκκλησία θα πάω να τη θάψω στο χωριό. Αλλά δεν ήθελα να πω ψέματα. Ηθελα να την πάω στη Σόφια, όπου λειτουργεί αποτεφρωτήριο. Ο παπάς από το Νυμφαίο ήρθε και κατά παράβαση της εντολής έκανε την ακολουθία στο σπίτι».

Είχε συνέπειες;

«Ρώτησε τον Σεραφείμ της Καστοριάς και του είπε να το κάνει. Ο Ιερώνυμος είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Η περίπτωση Ανθιμου και μερικών άλλων σαν τον Ανθιμο είναι η κλασική που λες: "Παπά, ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα αγόρι μου. Δεν μπορείς να ανακατεύεσαι σε αυτό το επίπεδο σε κοσμικά θέματα"».

Για την ορκωμοσία σας τι θα κάνετε;

«Η ορκωμοσία είναι πρωτίστως πολιτική. Εάν θέλει κάποιος να φωνάξουμε τον παπά, να τον φωνάξουμε. Αλλά να φωνάξουμε και το ραβίνο εάν οι Εβραίοι θέλουν να ορκιστούν και θρησκευτικά».

Δεν φοβάστε αντιδράσεις;

«Είναι μερικά πράγματα που δεν τα ξέρει η Θεσσαλονίκη γιατί δεν διαβάζει Ιστορία. Η πλατεία Ελευθερίας ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση των Νεότουρκων. Στην πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφο και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την Επανάσταση των Νεότουρκων».

Με στόχο;

«Να έρθουν 300.000 Τούρκοι και 300.000 Εβραίοι να προσκυνούν τα πατρογονικά τους. Πώς πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά; Στις 26 Οκτωβρίου έφυγαν από τη Σαλονίκη 5.000 και πήγανε στην Πόλη. Θα μας πέσει άσχημα να έρχονται και εδώ; Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν -άσε που δεν μπορείς να αρνηθείς την Ιστορία, ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν εδώ».

Θεσμικά θα συνεργαστώ στα κοινά θέματα

Τώρα όμως συνυπάρχετε με Ανθιμο και Ψωμιάδη.

«Θεσμικά όμως. Καλημέρα, ευχαριστώ, αντίο. Στέλνεις μια ατζέντα θεμάτων στο μητροπολίτη και λες ότι υπεύθυνος από το δήμο είναι ο τάδε αντιδήμαρχος. Ποια είναι τα κοινά θέματα; Τα συσσίτια για τους απόρους, τα ναρκωτικά, οι άστεγοι, οι ανήμποροι... Κάποια μπορούμε να τα κάνουμε από κοινού για να έχουμε οικονομία».

Για παράδειγμα;

«Ηδη έχω κάνει συμφωνία με τον πρύτανη τον Μυλόπουλο. Εχουν τη φοιτητική λέσχη που δουλεύει σαν εστιατόριο. Μπορεί 12 με 2 να δουλεύει για τους φοιτητές, 2 με 4 για τα δημοτικά συσσίτια. Είναι περιφρόνηση, όπως είδα στην Αθήνα, να έχεις τον άνθρωπο να περιμένει στη βροχή για ένα πιάτο φαγητό».

Η Εκκλησία πού κάνει συσσίτια;

«Δεν ξέρω. Εάν τα κάνει με ουρά και πρέπει πρώτα να ευλογηθούν υπάρχει πρόβλημα. Εχει μουσουλμάνους που δεν το θέλουν αυτό».

Πού αποσκοπεί αυτή η κίνηση σύμπραξης με τους δημάρχους χωρίς κομματική ταυτότητα;

«Με μένα, τον Καμίνη, τον Φίλιο στα Γιάννενα, τον Δημαρά στην Πάτρα άρχισε να δημιουργείται μια άλλη ατμόσφαιρα, μακριά από την αντίληψη ότι για να εκλεγείς χρειάζεται να είσαι κομματικός. Με το δήμαρχο της Αθήνας συμφωνήσαμε να πάρουμε πρωτοβουλία για συνάντηση στη Θεσσαλονίκη των αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Θα προβάλουμε συστηματικά ότι ο δήμαρχος πρέπει να είναι εκτός κομμάτων».

Αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι πέραν της Αυτοδιοίκησης, την ώρα που κυοφορούνται νέα κόμματα;

«Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι εμείς είμαστε αφοσιωμένοι στην Αυτοδιοίκηση και δεν μας ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή. Παρακαλώντας να πέσουν να μου πουν να γίνω βουλευτής, θα τους πω παρατήστε με».

Απογραφή για τα οικονομικά πριν παραλάβω

Τότε θα το κάνετε για να διεκδικήσετε πόρους;

«Και γι' αυτό και για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να φύγει από την κεντρική εξουσία που είναι υπεύθυνη για άλλα, την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις κ.λπ. Εγώ οφείλω να έχω καλά σχολικά κτίρια, καλές υποδομές».

Με τα οικονομικά του δήμου θα βγει άκρη;

«Συνάντησα τον απερχόμενο δήμαρχο. Ρωτήσαμε τι γίνεται με τη "μαύρη τρύπα" στα ταμεία του δήμου. Μας είπε ότι λείπουν 7 εκατ. όταν η οικονομική επιθεωρήτρια μιλά για 52 εκατ. ευρώ. Θα βάλουμε μια εξωτερική εταιρεία να κάνει πλήρη απογραφή για να γίνει παραλαβή. Εως τώρα δεν γινόταν ποτέ αυτό».

Αν βρεθείτε μπροστά σε σημεία και τέρατα τι θα κάνετε όταν θα πρέπει ταυτόχρονα να λειτουργήσετε με λιγότερες επιχορηγήσεις;

«Θα προκύψουν προβλήματα. Ο Παπαγεωργόπουλος μας είπε ότι ο δήμος έχει τώρα έσοδα 5 εκατ. από δημοτικά τέλη, 3,5 από πάγια κρατική επιχορήγηση και άλλα 5,5 κάθε τέλος Ιανουαρίου από τα οφειλόμενα. Η μισθοδοσία είναι 10 εκατ. Που σημαίνει ότι δεν μένει φράγκο, ενώ υπάρχουν δάνεια και οφειλές προς το Δημόσιο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ρύθμιση χρεών για να παίρνουμε φορολογική ενημερότητα και να διεκδικούμε κοινοτικά προγράμματα. Εχουμε κάνει συνεννόηση για το θέμα με τον Σίμο Δανιηλίδη στο Δήμο Συκεών που έχει πολύ καλή οργάνωση στα ευρωπαϊκά».

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η συνεργασία με τους όμορους δήμους;

«Εχουμε ήδη συνεννοηθεί με Καλαμαριά, Συκιές και Πολίχνη να κάνουμε μια άτυπη συνάντηση. Υπάρχουν θέματα όπως είναι η θαλάσσια συγκοινωνία, το τραμ, το μετρό, η καθαριότητα που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με ενιαία αντίληψη».

Για οικονομία;

«Κυρίως για οικονομία, αλλά και καλύτερη λειτουργία. Μπορεί ένας υπάλληλος να μεταταχθεί σε διπλανό δήμο».

Αν υπάρξουν αντιδράσεις; Σε δήμους με προϊστορία όπως της Θεσσαλονίκης υπάρχουν δεσμεύσεις, ρουσφέτια...

«Υπάρχουν οι "πυρήνες". Εκεί μαχαίρι. Ανοχή μηδέν. Δεν έχω πολιτικό κόστος για να φοβάμαι να κάνω πράγματα».

Θα είστε και πάλι υποψήφιος το 2014;

«Πρόθεσή μου είναι να μη συνεχίσω. Θα είμαι τότε 72 χρονών. Ελπίζω ότι θα έχουν δοθεί ευκαιρίες να αναδειχθούν νέα πρόσωπα. Το ζητούμενο σε αυτή τη δημαρχία είναι να αλλάξει η νοοτροπία της πόλης. Να εμπλακούν στα κοινά άνθρωποι που έχουν αξία αλλά λένε "δεν ανακατεύομαι". Μα αν δεν ανακατεύεσαι, τότε φάε τον Παπαγεωργόπουλο στη μάπα...».

Δεν θα κλειστώ στη γυάλα του δημαρχείου

Πώς θα αποκτήσει ο δήμος εξωστρέφεια;

«Η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου θα γίνει στο ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη. Για να δείξουμε τη σημασία που δίνουμε στα εξαρτημένα άτομα. Οι επόμενες θα γίνονται στα δημοτικά διαμερίσματα τα οποία αποκτούν ουσιαστικές αρμοδιότητες καθαριότητας, φωτισμού, αστυνόμευσης».

Με τα κρασιά σας τι θα κάνετε;

«Από το 2006, που άρχισα να ανακατεύομαι πιο ενεργά, έχουν αναλάβει τα παιδιά. Πηγαίνω στο κτήμα, παίρνω μυρωδιά, δοκιμάζω τα κρασιά, βρίσκω τα κουσούρια, λέω αντίο και φεύγω».

Τώρα θα προλαβαίνετε όμως;

«Δεν θα με πάρει από κάτω η δημαρχία. Ο δήμος και η εξουσία δεν θα με αλλάξει. Κατ' αρχήν, μία ημέρα την εβδομάδα είναι δική μου. Τι κάνει ο δήμαρχος; Πάει να χαζέψει στο πάρκο... Εγώ υποτίθεται ότι είμαι ο μαέστρος. Δεν θα γίνω δημοτικός υπάλληλος ή διευθυντής. Εχω βρει σε μεγάλο βαθμό τους κατάλληλους ανθρώπους και θα τους βάλω να δουλεύουν. Αν ο αντιδήμαρχος δεν κάνει καλά τη δουλειά του αλίμονό του. Δική μου δουλειά είναι να γυρνάω στην πόλη. Δεν θα κλειστώ στη γυάλα του δημαρχείου». *

ΣΧΟΛΙΑ

 1. headbangers balls avatar
  headbangers balls 19/11/2010 19:20:30

  χα χα άπαιχτος

 2. Orestios avatar
  Orestios 19/11/2010 19:29:17

  Τελικά η Θεσσαλονίκη απέκτησε τον καραγκιόζη της.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Orestios 19/11/2010 19:42:09

   Ζεις στην εποχή του τέλους των καραγκιόζηδων, πρέπει να το αντιληφθής σύντομα

   • loretta avatar
    loretta @ tiramola 19/11/2010 19:44:10

    τιραμολα

    κανεις ΄λαθος ...μολις μπηκαμε στην εποχη του αρχικαραγκιοζη...δυστηχως

    • Orestios avatar
     Orestios @ loretta 19/11/2010 20:29:56

     +1000
     Και του χατζηαβάτη

     • tiramola avatar
      tiramola @ Orestios 19/11/2010 20:32:34

      Γειά σου Βελιγκέκα Ορέστιε
      χαχα

     • Orestios avatar
      Orestios @ Orestios 19/11/2010 21:34:04

      Και να που ήρθε η επιβεβαίωση.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Orestios 19/11/2010 21:35:28

      Τιραμόλα μήπως να σκεφτείς σοβαρά, όπως το GAP, να αλλάξεις το όνομά σου σε χατζηαβάτη?

     • http://chomatery.blogspot.com avatar
      http://chomatery.blogspot.com @ Orestios 20/11/2010 09:08:09

      δεν υπάρχουν καραγκιόζηδες... ο λαός πολύ απλά; βαρέθηκε να βλέπει στις ίδιες θέσεις τα ίδια πρόσωπα... Ο Καμίνης εκπροσοπούσε το νέο σε αντιδιαστολή με τον φθαρμένο Κακλαμάνη, ο Μίχας συνέχεια του Φασούλα. ο φέρελπις Γκιουλέκας το ίδιο, ο οποίος έκανε το λάθος να κατέβει με το ίδιο δημοτικό συμβούλιο του Παπαγεωργόπουλου. Το ίδιο έγινε με τον δήμο Ζωγράφου, ο γαλάζιος δήμαρχος έχασε από τον πράσινο, στην Αγ.Παρασκευή ο πράσινος δήμαρχος έχασε από τον γαλάζιο.
      Ο λαός δεν έδωσε σημασία αν ο υποψήφιος είχε ή δεν είχε κομματικό χρίσμα. Καταψήφισςε αυτούς που είχαν διατελέσει δήμαρχοι για να έλθουν και να δοκιμασθούν νέα πρόσωπα. Βαρέθηκε πια να βλέπει τους ίδιους και τους ίδιους να μοιράζονται τις θέσεις....

  • irida avatar
   irida @ Orestios 19/11/2010 19:54:41

   έναν ακόμα στους τόσους...

  • kimon avatar
   kimon @ Orestios 19/11/2010 20:58:02

   ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ή ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;;;

   • Orestios avatar
    Orestios @ kimon 19/11/2010 21:36:43

    Σαλονικιά είσαι?

    • loretta avatar
     loretta @ Orestios 19/11/2010 21:58:58

     Ορεστιε

     αν ρωτας εμενα ναι ειμαι σαλονικια.....!!!

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Orestios 20/11/2010 01:15:13

   ως φαίνεται..

  • ανετος avatar
   ανετος @ Orestios 20/11/2010 09:04:32

   μεχρι τωρα ειχε μονο χατζιαβατηδες ...

  • Αποστολος avatar
   Αποστολος @ Orestios 20/11/2010 13:32:16

   Παντα ειχε

  • JOHN avatar
   JOHN @ Orestios 20/11/2010 20:10:00

   Μετα το Ζορο ηλθε και ο Ρομπεν των Δασων!Τα διδυμο της επιτυχιας.

  • yiannos avatar
   yiannos @ Orestios 16/12/2010 15:06:02

   ο σημερινός καραγκιόζης είναι προϊόν της παρουσίας των προηγούμενων καραγκιόζηδων.

 3. bromoskylo avatar
  bromoskylo 19/11/2010 19:29:54

  Μπουτάρης - Άνθιμος: οι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος...

 4. qwert avatar
  qwert 19/11/2010 19:29:58

  Καταλάβατε η διαφορά των 450 ψήφων από που προήλθε

  • kimon avatar
   kimon @ qwert 19/11/2010 20:59:48

   ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ !!! ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΓΙΑ ΚΑΝΤΟ ΜΑΣ ΛΙΑΝΟ;;;

   • Enzo avatar
    Enzo @ kimon 19/11/2010 21:02:58

    μουχαχαχαχα

   • loretta avatar
    loretta @ kimon 19/11/2010 21:15:36

    ...τοσοι μαλλον θαναι και οι ψηφοφοροι της Ντοοορας!!

    • Orestios avatar
     Orestios @ loretta 19/11/2010 21:37:13

     +1000

    • Περδικιδης Βασιλειος avatar
     Περδικιδης Βασιλειος @ loretta 03/01/2011 21:38:14

     Πολλους ειπες!!!!!!!

 5. loretta avatar
  loretta 19/11/2010 19:31:33

  .....ακουγεται οτι .....απο τα ακυρα ψηφοδελτια τα 2 στα 3 ηταν του συνδιασμου του γκιουλεκα....

  οσο για το θεμα του τζαμιου.....ολοι ξεραν τι εκπροσωπει ο μπουταρης??? δεν νομιζω....γιαυτο ειπα οταν εκλεχθηκε...τωρα θα αρχισουν τα οργανα...!!

  μαυτον τον ανθρωπο....θα γινεται μυλος μεσα στα δημοτικα συμβουλια ...οσο για το τι θα κανει για την θεσσαλονικη??? ε....μαλλον πεδιο μαχης θα την καταστήσει.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ loretta 19/11/2010 19:49:55

   loretta τα ξαναείπαμε παλιότερα και συμφωνώ κι εγώ με όσα σχολίασες αυτές τις μέρες ότι -κοντολογίς- δεν θα χαθεί η πόλη επειδή βγήκε ο Μπουτάρης.

   Μπερδεύει σωστά πράγματα που λέει με ιδεοληψίες αριστερίστικες (με ολίγη εβραϊκή ρητορική περί ιστορίας κτλ).
   Ούτε ο πρώτος θα ναι ούτε ο τελευταίος.
   Αλλά επιμένω ότι βγήκε επειδή ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ η ΝΔ.
   Τόσα χρόνια και πλήρης αδιαφορία από μεριάς της για όλα τα κομματόσκυλα και τους τυχάρπαστους δημοτικούς ''άρχοντες" που άφησαν την πόλη στον αυτόματο πιλότο της μίζας, της απατεωνιάς και του απόλυτου ΤΙΠΟΤΑ.

   Μια τετραετία θα χει ο Μπουτάρης.
   Ευκαιρία για τους "δεξιούς" να βγάλουν το στόκο από το μυαλό τους και να χωνέψουν την φάπα που έφαγαν.

   • loretta avatar
    loretta @ tsilivithras 19/11/2010 19:52:53

    Τsili

    συμφωνω απολυτα μαζι σου....καιρος να ξυπνησουν μερικοι δικοι μας χαιβανοι!!

    οσο για το μπαρμαγιαννη.....θα το βρισκουμε στο μπαλκαν ....και θα μαθαινουμε τα νεα...χαχαχα

 6. tiramola avatar
  tiramola 19/11/2010 19:33:56

  Φοβερός.
  Μπράβο και πάλι στους Θεσσαλονικείς που άλλαξαν σελίδα.

  • loretta avatar
   loretta @ tiramola 19/11/2010 19:42:03

   Τιραμολα

   το οτι αλλαξε σελιδα δεν σημαινει οτι η σελιδα δεν ειναι....λευκη..!!

   ασε απο τον ιανουριο και μετα .....που θα βλεπετε τα.... γραφόμενα του μπαρμπαγιαννη τοτε θελω να δω...τι θα λετε...!!

   παντως ζωγραφιζει δεν λεω....εχει την ιδια λογικη με τον ψωμιαδη...σαυτο δυστηχως μοιαζουν χαχαχαχα

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ tiramola 19/11/2010 19:49:16

   @ Τιραμόλα
   Φοβερός....
   ΝΑΙ ΝΑΙ!! για να μαζεύει ελιές..
   Πάρτον, είναι και φτηνός ένα μπουκαλάκι την ημέρα θα σού στοιχίζει, άσε πού θα ξέρεις παραπολιτικά από πρώτο χερι!! Η καλύτερή σου........

  • Aris avatar
   Aris @ tiramola 19/11/2010 20:29:59

   Ενώ οι Αθηναίοι τα κατάφεραν καλύτερα με Καμίνη!

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ tiramola 19/11/2010 21:24:00

   Όντως, εξαιρετικός.

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 19/11/2010 21:39:55

   Τιραμόλα πράγματι αξίζει μπράβο στους Θεσσαλονικείς.
   Το καλύτερο έμενταλ έβγαλαν αντί για να βγάλουν τον καλύτερο εγκέφαλο.
   Θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι από τις παραστάσεις του καραγκιόζη.

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ tiramola 20/11/2010 00:35:09

   Τι πίνεις ρε αδερφέ Μπουτάρη μαυροδάφνη και σε βαράει έτσι;

 7. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 19/11/2010 19:37:31

  Μια χαρά τα λέει!

 8. Petros avatar
  Petros 19/11/2010 19:45:13

  «Στην πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφο και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την Επανάσταση των Νεότουρκων».
  Με στόχο;
  «Να έρθουν 300.000 Τούρκοι και 300.000 Εβραίοι να προσκυνούν τα πατρογονικά τους»

  ΚΟΥΙΖ
  Είναι: Μεθυσμένος;

  Ο πρώτος Τούρκος φιλέλληνας δήμαρχος;
  Ο ίδιος ο χασάπης ο Κεμάλ που νεκραναστήθηκε ως οινοποιός;

  • loretta avatar
   loretta @ Petros 19/11/2010 19:47:48

   οχι απλα ειναι αντιδραστικος στα παντα....ειναι του χαρακτηρα του αν του πεις μαυρο αυτοματα θα σου πει ασπρο...παντα ετσι ηταν στα 70 του δεν θα αλλαξει....γιαυτο και θα τα κανει ολα λαμπογυαλο στη πολη δυστηχως.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ loretta 19/11/2010 19:50:53

    κοίτα, η άρνηση άυτή σημαίνει αλτςχάιμερ στα 70

    μηπως, λέω μήπως, οι πολιτικοί πρέπει μετά από μια ηλικία και μετά
    να το κάνουν το εγκεφαλογράφημα; για να μην έχουμε εθνικές τραγωδίες;

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ αλλενάκι 19/11/2010 19:52:10

     ποτά, πιοτά, ντουμάνια και ξενύχτια φράζουν τις αρτηρίες
     και ο εγκέφαλος oξυγόνο γιοκ!

    • man8os avatar
     man8os @ αλλενάκι 19/11/2010 19:52:30

     Στο αρθρο για την αναθεωρηση του συνταγματος αυτο ειπε. Ληξη θητειας και μη επανεκλογη στα 75 το πολυ.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ man8os 19/11/2010 19:56:01

      λήξη θητείας με τη δεύτερη τετραετία
      75 είναι και χαίρετε, όλη μέρα σκέφτεται την υγεία του,
      60 έως 62 κατά περίπτωση,
      να ανοίγει ο δρόμος για νέους ανθρώπους

    • Χαρίλαος avatar
     Χαρίλαος @ αλλενάκι 03/01/2011 21:22:04

     Απλά να πηγαίνουν σπίτι τους στα 65 αντε 67 που λέει και ο νόμος. Εκτός λέω... αν οι Έλληνες δεν είναι ίσοι... Εργαζόμενος είναι ο ανθρωπος...

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ Petros 19/11/2010 21:26:51

   Τα 100 χρόνια μισαλλόδοξης Θεσσαλονίκης ετελείωσαν.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Φαινότυπος 19/11/2010 21:31:57

    Μηπως να σας αφήναμε εμείς οι παλιοελλαδίτες που χύσαμε το αίμα μας για τη Μακεδονία να σας πάρουν οι Βούλγαροι να έχετε έναν άλλο "αέρα", λιγότερο μισαλλόδοξο να πούμε;
    Η προτιμούσατε τους Τούρκους;
    Δεν απευθύνομαι στο σύνολο των Θεσσαλονικιών, έχω καλούς φίλους στην πόλη, αλλά σε κάτι αριστερούληδες σαν εσένα, που έχουν το ακαταλόγιστο.

    • Στέργιος avatar
     Στέργιος @ ΒΙΣ 20/11/2010 12:35:16

     Σώπα ρε Παλιολλαδίτη που έχυσες το αίμα σου για μας. Από το 1905 που άρχισε ο Μακεδονικός Αγώνας, ο ελληνικός στρατός ήρθε να μας "βοηθήσει" το 1912. Μόνοι μας απελευθερωθήκαμε. Από τους ελεύθερους Έλληνες μόνο οι Κρητικοί και οι Μανιάτες ήρθαν να πολεμήσουν μαζί μας. Όσοι ήρθαν από την υπόλοιπη ελεύθερη Ελλάδα ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Θα μας πεις και Βούλγαρους από πάνω, όπως ο (Παλλιολαδίτης) Άνθιμος απεκάλεσε τον Μπουτάρη;

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Στέργιος 20/11/2010 12:43:58

      Δεν ντρέπεσαι ρε, λέω εγώ, λιγάκι, αχάριστε άνθρωπε; Γιατί τα θεωρούμε όλα όσα έχουν κάνει οι άλλοι για μας αυτονόητα; Αυτο που δεν έκανε η Ελλάδα για τον Πόντο ή την Κύπρο, το έκανε για εμάς και το ευχαριστώ μας είναι αυτό; Και για να 'χουμε καλό ρώτημα, ο Παύλος Μελάς από την Κρήτη ήταν ή από τη Μάνη;

      Τελικά δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο στον άνθρωπο από την αχαριστία.

     • Στέργιος avatar
      Στέργιος @ Στέργιος 20/11/2010 20:41:02

      Ο Παύλος Μελάς ήταν ένας από αυτούς που μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

    • Ένα Πρόβατο(από Θεσσαλονίκη) avatar
     Ένα Πρόβατο(από Θεσσαλονίκη) @ ΒΙΣ 20/11/2010 13:53:38

     Βούλγαρους,Τούρκους και γω δε ξέρω ποιους άλλους το μόνο που ξέρω είναι ότι η "παλιοελλάδα" από κάτω μου έχει χρεώσει το λογαριασμό μου και δε "βγαίνω".Και καλά θα κάνεις ,ΒΙΣ,να διαβάσεις ιστορία γιατί το wikipaidia δε φτάνει.

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Petros 20/11/2010 01:21:28

   300.000 εβραίοι δε βλέπω να'ρχωνται, 300.000 Τούρκοι όμως....
   θα τους βάλει και πούλμαν αραγε?

   Αντε να συναντηθει και με το αφεντικο του τον Ενρτογάν...

   Μπουτάρι Ενρντογάν συμμαχία.

   Οχι Μπουτάρης, Butari προφέρεται κανονικά.

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/11/2010 19:45:33

  Δε θα τη βγαλει την 4ετια.. θα βαρεθει και θα παει σπιτι του. Βαζω στοιχημα.

  ΠΠ

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/11/2010 19:51:43

   Αυτό φοβόμαστε..μην αναλάβουν οι συν αυτώ!!!!
   Αν ρίξεις μιά ματιά...όλο τό ντορικό επιτελείο έχει για πραιτωριανούς
   ...τότε την κάτσαμε..δικέ μου!

   • loretta avatar
    loretta @ παγωτατζής 19/11/2010 19:57:36

    μα ηδη παγωτατζη ο τρεμοπουλος το παιζει ο δερβενακας....μαυτον θα μπλεξουμε ασχημα....ακομα και ο μπαρμπαγιαννης θα πρεπε να καταλαβει τι φιδι εχει βαλει στο κορφο του.

    • παγωτατζής avatar
     παγωτατζής @ loretta 19/11/2010 20:04:28

     Αυτός το παίζει έτσι από τότε που βγηκε σττην Ευρωβουλή..και επειδή εκεί κράζουν ασχημα τούς άσχετους μ@@@@ες..την έκανε πίσω ,να "βοηθήσει" τον σουρωμένο ..
     Τί να λέμε...
     και όσο σκέφτομαι ότι μερικοί πίνανε καφέ την 2η Κυριακή..θεωρώντας πλάκα τίς εκλογές..

 10. donaE avatar
  donaE 19/11/2010 19:45:44

  Ντάμπλ στην πολη...Αυτα κανει ο ναρκισσισμος σε δουλευουνε μετα.

 11. qwert avatar
  qwert 19/11/2010 19:46:48

  να είστε σίγουροι ότι από όσα λέει μόνον ένα θα κάνει και ξέρετε ποιο...

  • man8os avatar
   man8os @ qwert 19/11/2010 19:48:38

   Τι, θα γυριζει μεθυσμενος στην Θεσσαλονικη?

   • loretta avatar
    loretta @ man8os 19/11/2010 19:49:27

    ....δεν θαναι η πρωτη..

   • παγωτατζής avatar
    παγωτατζής @ man8os 19/11/2010 19:53:54

    @ Μάνθος
    "Τι, θα γυριζει μεθυσμενος στην Θεσσαλονικη?"

    Εχει δοθεί ήδη εντολή να μπεί αφρολέξ σε όλους τούς στύλους φωτισμού της Αριστοτέλους και της παραλιακής

    • loretta avatar
     loretta @ παγωτατζής 19/11/2010 19:58:33

     χαχαχαχαχαχα νασαι καλα...να ξερω τις μερες ....να παρω σβαρνα απο μπαλκαν μεχρι την παραλια....οληηηηηηηηηη!!!

     • Orestios avatar
      Orestios @ loretta 19/11/2010 21:42:26

      lol

    • Tassos avatar
     Tassos @ παγωτατζής 19/11/2010 20:51:06

     ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ!!!

    • Χαλκιδέος avatar
     Χαλκιδέος @ παγωτατζής 23/11/2010 09:34:30

     Χαχααχα! Ωραίος!

     Εξάλλου, αν πηγαίνει μια βόλτα από το οινοποιείο το πρωί και δοκιμάζει κρασί, σκέψου τι σούρες έχει να τραβήξει! Γενικά προτείνω να βάλουν και αυτά τα αυτοκόλλητα φωσφοριζέ παπούτσια στους δρόμους από το οινοποιείο μέχρι το Δημαρχείο για να βρίσκει τον δρόμο!

   • ευτυχια avatar
    ευτυχια @ man8os 19/11/2010 21:00:56

    Πρίν χρόνια, ένας φίλος μου αντιδήμαρχος στην Ορεστιάδα βρέθηκε την επόμενη των Χριστουγέννων να κοιμάται μέσα στην Φάτνη που έφτιαξε ο Δήμος για τα Χριστούγεννα στην πλατεία.Θα τα δούμε και στην Θεσσαλονίκη αυτά. Εχουμε πολύ γέλιο να κάνουμε

  • loretta avatar
   loretta @ qwert 19/11/2010 20:01:32

   ναι βρε το τεμενος λεσ....αυτο θα το κανει ...τον εχει πιασει αμοκ με το θεμα.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ loretta 19/11/2010 20:11:19

    R u serious??

    Να κάνει τέμενος στην Θεσσαλονίκη σε 4 χρόνια μέσα;;;

    Χαχαχα...να το δω κι αυτό και ΤΟΤΕ θα εντυπωσιαστώ πραγματικά.

    • loretta avatar
     loretta @ tsilivithras 19/11/2010 20:17:55

     ...μπορω να σου πω τσιλι οτι θα σκιστει για να εδραιωθει αυτο...!!! και οχι οτι προλαβαινει να το χτισει....απλα...προλαβαινει για ολα τα αλλα..!!!

     • loretta avatar
      loretta @ loretta 19/11/2010 20:18:41

      τσιλι....

      τιποτα δεν ριχνει ετσι ο βλαχος....και το οικοπεδο....νασαι σιγουρος οτι θα βρεθει σε χρονο dt

     • tsilivithras avatar
      tsilivithras @ loretta 19/11/2010 20:26:38

      Το οικόπεδο πιθανότατα ξέρουμε κι εγώ κι εσύ ποιανού δωρεά θα είναι...

      ...και δεν θα ναι η πρώτη...

     • tsilivithras avatar
      tsilivithras @ loretta 19/11/2010 20:39:34

      loretta δεν θα προλάβουν.

      Θα μας προλάβουν τα εθνικά και πιθανότατα και η αλλαγή κυβέρνησης μέχρι να στρώσουν το χαλί για τα μεμέτια.

      Θα δούμε τέτοια ζόρια που οι "τρεμόπουλοι" δεν θα τολμούν να βγουν ούτε για καφέ.

     • loretta avatar
      loretta @ loretta 19/11/2010 20:43:40

      φιλε τσιλι

      απο το στομα σου και στου θεου της ελλαδος του αυτι!!!

     • ευτυχια avatar
      ευτυχια @ loretta 19/11/2010 20:46:52

      Ελπίζω όχι του Θεού της Διαμαντοπούλου γιατί τότε καήκαμε!

    • Φαινότυπος avatar
     Φαινότυπος @ tsilivithras 19/11/2010 21:45:37

     Η Ροτόντα είναι έτοιμη, λίγα μερεμέτια χρειάζεται.

     • vardarskian avatar
      vardarskian @ Φαινότυπος 20/11/2010 13:39:18

      δεν χρειάζεται νέο τζαμί. Υπάρχουν πολλά παλιά όπως το παλιό αρχαιολογικό μουσείο ή το αλατζά ιμαρέτ. Απόλυτα ενταγμένα στον αστικό ιστό. Δεν κινδυνεύει η Θεσσαλονίκη από επιβλητικά εκτρώματα τύπου Βοτανικού.

 12. anonymous avatar
  anonymous 19/11/2010 19:55:42

  Αφήστε τους να ξεφτιλιστούν μαζί με τον Καμίνη.

  • Orestios avatar
   Orestios @ anonymous 19/11/2010 21:44:17

   +1000
   Έτσι προβλέπεται

 13. Steve avatar
  Steve 19/11/2010 19:56:07

  Kανένα 5ευρω έδωσε στο παιδάκι της φωτογραφίας άραγε;

 14. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/11/2010 19:59:27

  Δεν τον στελνουμε Δημαρχο Δουβλινου? Εχει κ εμπειρια απο ΔΝΤ και Μνημονια.. ετοιμος ειναι. Ασε που ρεει το γισκι.

  ΠΠ

 15. tsilivithras avatar
  tsilivithras 19/11/2010 20:00:10

  Λυπάμαι γι αυτόν...ειλικρινά.

  Εδώ και χρόνια είμαι τόσο αηδιασμένος από τις δημοτικές και νομαρχιακές αρχές της πόλης που πίστευα πριν 4-5 χρόνια ότι κάποιος σαν τον Μπουτάρη θα βοηθούσε πραγματικά την πόλη.
  Έκανε τόση δουλεία με το Νυμφαίο και τον Αρκτούρο...

  Δυστυχώς ο αριστερισμός των απάτριδων έχει γίνει μόδα και γι αυτό φέρει τεράστια ευθύνη η παράταξη των νοικοκυρέων και ο κλήρος που έκαναν τους αδιάφορους να γίνουν επιθετικά αντίθετοι στο γνωστό τρίπτυχο των συντηρητικών.

  ΥΓ
  Αν περιμένει να παραλάβει καθαρό ταμείο δεν θα παραλάβει ποτέ.Αλλά είναι "ναχαμε-ναλέγαμε" όλα αυτά.
  Όταν ήταν να κάνει το αντράκι την έκανε γαργάρα με τον Παπ στα δικαστήρια.

  • loretta avatar
   loretta @ tsilivithras 19/11/2010 20:05:55

   ...το νυμφαιο και ο αρκουτρος τσιλι....ηταν απολιτικ εργα....και ναι εκανε πολυ δουλεια..δεν θα πω οχι...οπως επισης εχει βοηθησει πολυ κοσμο εκει ....ομως αλλο αυτα....και αλλο ενας ολοκληρος δημος...!!!

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ tsilivithras 19/11/2010 20:23:53

   loretta δεν τα ανέφερα σαν πολιτικό έργο αλλά σαν δείγμα προσφοράς προς την κοινότητα.
   Ομοίως (θεωρητικά) μπορεί να πράξει και για την πόλη μας.
   Δεν είναι ανίκανος ούτε χτεσινός ο Μπουτάρης και αν αφήναμε στην άκρη τα "πιστεύω" και τις πολιτικολογίες ο Παπαγεωργό ούτε για κλητήρας του δεν έκανε...μην τρελαθούμε κιόλας.

   Αλλά είπαμε...αντίδραση κι άγιος ο θεός...και ιδεοληψίες και εβραίοι και Τρεμόπουλοι και κεμάλ και και και...

 16. qwert avatar
  qwert 19/11/2010 20:00:29

  δεν εννοούσα αυτό..

 17. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 19/11/2010 20:03:56

  Αλίμονο σε όσους ζουν στη Θεσσαλονίκη...

  • Tassos avatar
   Tassos @ Επώνυμος 19/11/2010 20:52:45

   Θα μας πλάσει μια μάντρα απίδια. Σιγά μην φοβηθούμε τον μπαρμπα Γιάννη.

 18. Θεσσαλονικιός avatar
  Θεσσαλονικιός 19/11/2010 20:05:10

  "Ο εξευτελισμός μας να γίνει τέλειος..." που έλεγε κάποτε και ο Θεοδωράκης. Μετά αφού χτυπήσουμε πάτο, ίσως καταφέρουμε να συνέλθουμε.

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ Θεσσαλονικιός 23/11/2010 09:37:22

   Το καλό με τον ...πάτο (του βαρελιού από κρασί;) είναι ότι ξέρεις με βεβαιώτητα ότι δεν έχει παρακάτω.

  • Χαρίλαος avatar
   Χαρίλαος @ Θεσσαλονικιός 04/01/2011 12:37:48

   Εύγε καρντάσι!

   Χαρίλαος

 19. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 19/11/2010 20:06:46

  Ας ξανά κάνω τον αιρετικό.
  Ωραία είμαι δεξιός, αλλά αυτό τι θα πει; Ότι είχε δίκαιο ο Άνθιμος; Ο Μπουτάρης ή ο κάθε Μπουτάρης μπορεί να λέει ότι θέλει. Από το έργο θα κριθεί, όπως κρίθηκε και έχασε η παράταξή μου.
  Όπως το ΠΑΣΟΚ έχασε στη βρωμερότερη πόλη τον Πειραιά, γιατί κάποιοι δεν μαζεύουν τα σκουπίδια.
  Για το τζαμί; Έχει άδικο, το τζαμί να ήταν με Ελληνικά χρήματα υπό τον έλεγχο της πολιτείας και όχι με λεφτά οποιουδήποτε.Είναι υποχρέωση κάθε ευνομούμενη πολιτείας.
  Μακάρι να πάνε στη Θεσσαλονίκη 600.00 τουρίστες και ας είναι θρησκευτικός τουρισμός.
  Μακάρι να φτιάξει πάρκο, πράσινο, υποδομές και παιδικούς σταθμούς.
  Να μαζεύει τα σκουπίδια και να τα εκμεταλλεύεται. Οχι ο Μπουτάρης ο κάθε Δήμαρχος.
  Αυτή είναι η δουλειά τους και όχι να τρέχουν πίσω από τα κόμματα.
  Τώρα τον Μπουτάρη δεν τον ξέρω, αν τα λέει επειδή τα πιστεύει μαγκιά του αν για να προκαλεί είναι ένας άλλος Άνθιμος.
  Οπότε την επόμενη φορά οι δημότες θα κάνουν ταμείο....

  ΥΓ

  Αν ο κάθε Παπαγεωργόπουλος έκανε τη δουλειά του θα ξανά έβγαινε, όπως και ο κάθε Παχατουρίδης στο Περιστέρι....
  Τόσο απλά.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Ο Ιθαγενής 19/11/2010 20:18:17

   Εσύ τί λές ..οι υπόλοιποι της ΝΔ φορέσαν τίς κομματικές παρωπίδες και πήγανε να ψηφίσουν ,μην γνωρίζοντας την κατάσταση πού άφηνε ό ΒΑΣΠΑΠ;;
   Και συγκρίνεις τόν Μπουτάρη με τόν Γκιουλέκα;;;
   Απλά ξέροντας ποιός είναι ο κ.Γιαννης και τί πρεσβεύει διάλεξαν τό μη χείρον βέλτιστον...έστω και με βαριά καρδιά
   Καί μέτα από την σημερινή συνεντευξη δικαιώνονται!!!
   Ευτυχώς γιατι και αυτούς τούς βασάνιζε ή συνείδησή τους για την πόλη τους!!!

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ παγωτατζής 19/11/2010 20:32:55

    ...εγώ δεν είπα για παρωπίδες είπα ότι ο καθένας κρίνεται από το έργο του.
    Αν πετύχει ή όχι δεν μπορώ να το ξέρω. Γεγονός είναι οτι ο προηγούμενος απέτυχε.

 20. GSV avatar
  GSV 19/11/2010 20:06:57

  Τελικα αυτη η χωρα εχει γεμισει απο ανθρωπους χωρις εθνικο προσδιορισμο. Ο συγκεκριμενος δεν νομιζω να θεωρει οτι ταυτιζεται με καποιο εθνος !

  Αν και κατα βαθος το καταλαβαινω το point του. Σου λεει η μακεδονια ξεμεινε απο ηρωες. Τον Μεγα Αλεξανδρο τον ξεπουλησαμε στους σκοπιανους! Ας τιμησουμε τον Κεμαλ για ηρωα!

  Εχει σκοπο να προσελκυσει 300,000 τουρκους! Ξεχναει ομως οτι θα αποθησει κατι εκατομυρια ελληνες!

  Τι δοκιμασια ειναι αυτη που περναει αυτη η χωρα!!!!! Ας γινει κατι επιτελους!!

  ΕΛΕΟΣ !!!

 21. 11888 avatar
  11888 19/11/2010 20:07:53

  Διπλα στο μνημειο του κεμαλ ας φτιαξει και ενα για τον χιτλερ,τον μουσολινι,τον φρανκο,τον σταλιν,τον παπαδοπουλο,τον πινοσετ και τον μπους jr(αν ξεχασα να αναφερω κανενα διορθωστε).
  Πολυ σουρεαλ κατασταση προβλεπω και ακομα δεν εκατσε στην καρεκλα.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ 11888 20/11/2010 01:44:21

   από τους θανόντες, τον Ανδρέα Παπανδρέου

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/11/2010 01:44:42

    ξέχασες

 22. Σπύρος avatar
  Σπύρος 19/11/2010 20:13:42

  O Mπουτάρης ανήκει στήν ομάδα ''Δράση'' τού Μάνου και εδώ και καιρό ζήτησε τήν περιστολή άρθρων τού Συντάγματος γιά νά μήν γίνονται κινητοποιήσεις ,λόγω ''έκτακτης ανάγκης'' τής Χώρας..
  Δέν βλέπω και πολλές διαφορές απο αυτά πού ζητούν ή έχουν αναφέρει αρκετά μέλη στά blogs ,ώς πρός τήν χρησιμότητα τών κινητοποιήσεων..
  Επίσης ο Μπουτάρης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τήν Ντόρα..
  Επομένως μονον προοδευτικός δέν είναι..
  Απ΄εκεί καί πέρα:Aντί νά λοιδωρείται ο Μπουτάρης,άς δεί κανείς τόν ασφυκτικό εναγκαλισμό τής Θεσσαλονίκης από τόν σωβινιστή Ανθιμο ,πού είναι ακριβώς τό ίδιο μέ τόν Γκρουέφσκυ..
  Ας δεί κανείς τά πεπραγμένα τού Παπαγεωργόπουλου στόν Δήμο,πού είχε καταντήσει Λουδοβίκος ΙΔ!..
  Γιά τό τζαμί έχει δίκιο ο Μπουτάρης...
  Απ΄τό νά περιφέρονται απ΄εδώ και απ΄εκεί οι Μουσουλμάνοι καλύτερα νάχουν τον χώρο λατρείας τους.
  Γιά τούς Εβραίους έχει δίκιο
  Γιά τούς Νεότουρκους άς ξαναδιαβάσει Ιστορία.
  Η Θεσσαλονίκη ήταν Πόλη συνάντησης πολιτισμών και αυτό αποδεικνύεται ,μέ τό νά διαβάσει κανείς τήν Ιστορία της.
  Κανείς δέν μπορεί νά φοβάται απ΄αυτά πού δήλωσε..
  Ο ελληνισμός ποτέ δέν ήταν φοβικός,αλλά κοσμοπολίτικος..Και η Θεσσαλονίκη δέν έχει νά φοβηθεί απολύτως τίποτα...
  Αλλο πώς τον κατάντησαν τον ελληνισμό οι αντιδραστικοί σωβινιστές καί τά ημιμαθή ''εκσυγχρονιστικά μαλάκια''...
  Αν σάς φταίει ο Μπουτάρης στείλτε τόν Ανθιμο στήν εκκλησία του και νά πάψει νά παριστάνει τον Κολοκοτρώνη γιατί απλά βάζει βούτυρο στό ψωμί τής κάθε Δραγώνα.

  • GSV avatar
   GSV @ Σπύρος 19/11/2010 20:19:13

   Ο ελληνισμος ηταν κοσμοπολιτικος? Απο που το συμπεραινεις φιλε μου? Οι Ελληνες απο αρχαιοτατων χρονων διεθεταν μια αισθηση υγιους πνευματικης ανωτεροτητας!

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ GSV 19/11/2010 20:25:41

    Σέ όλη τήν σύγχρονη ιστορία του,ο ελληνισμός,επιβίωνε σέ άλλες περιοχές αφομοιώνοντας στοιχεία άλλων πολιτισμών και χωρίς ο ίδιος νά αφομοιώνεται..
    Πάντα ειμαστε χωνευτήρι και στίς περιόδους υποδούλωσης ακόμα..
    Τό νά μιλάμε γιά υγιή πνευματική ανωτερότητα,φέρνοντας ως παράδειγμα τήν Αρχαιότητα ,μάλλον δέν στέκει..
    Και μιλώ απο τόν 12ο μ.χ και μετέπειτα αιώνα.

  • Petros avatar
   Petros @ Σπύρος 19/11/2010 20:23:34

   λληνες, Τούρκοι και Αρμένιοι επιστήμονες, από πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης, θα πάρουν μέρος στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τα εκατό χρόνια από την Επανάσταση των Νεότουρκων, το οποίο διοργανώνει σήμερα και αύριο το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

   Η Επανάσταση των Νεότουρκων ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1908 από τη Θεσσαλονίκη και είχε ως αιτήματα τη διενέργεια εκλογών, την ισονομία και την ισοπολιτεία. Γρήγορα, όμως, πήρε άλλο δρόμο και γέννησε τον σύγχρονο τουρκικό εθνικισμό και τις γενοκτονίες εις βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, επισήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.
   ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 10/10/2008

   Αν είσαι απλά αμόρφωτος αυτό αφορά μονό εσένα αν την αμορφωσιά σου την κάνεις θέση τότε γίνεσαι επικίνδυνος Κεμαλ Σπύρο

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ Petros 19/11/2010 20:29:27

    Γιά τούς Νεότουρκους έγραψα νά πάει νά ξαναδιαβάσει Ιστορία γιά τούς Νεότουρκους
    Δεν υποστηρίζω τον Μπουτάρη,αλλά τό ότι η ελλάδα χαρίζεται στόν Ανθιμο και στον Καρατζαφέρη είναι μείζον ζήτημα..
    Οπότε πρίν κρίνει κανείς τον οιονδήποτε Μπουτάρη,άς κρίνει πρώτα αυτούς πού μέ την πολιτική τους έπνιξαν τήν Σαλονίκη.
    Σέ αυτά τά θέματε θάπρεπε νά πρωτοστατούν άλλες δυνάμεις πού δυστυχώς κωφεύουν.

   • 11888 avatar
    11888 @ Petros 19/11/2010 20:47:56

    Και το ναζιστικο κομμα με σοσιαλιστικη διαθεση ξεκινησε.Γιατι λοιπον να μεινουν παραπονεμενοι οι ναζι.Ξερεις ποσοι νεοναζοι θα επισκεπτονται το μνημιο καθε χρονο?Θα χεστουμε στο ταληρο.

   • Χαρίλαος avatar
    Χαρίλαος @ Petros 04/01/2011 12:52:22

    Να υπενθυμίσω ότι ο κεμάλ ήταν "ντονμές".
    Επίσης να υπενθυμίσω, ότι αν η Θεσσαλονίκη μας χρωστάει σε κάποιον τούρκο, αυτός είναι ο Χασάν Ταχσίν Πασάς, Τουρκαλβανός με 100% Ελληνική παιδεία, που είπε το περίφημο:
    Από αυτούς την πήραμε και σ' αυτούς θα την δώσουμε!
    Και καταδικάστηκε σε θάνατο απο την μεγάλη πύλη...
    (Κάτι έπρεπε να γίνει και σωστά έγινε τελευταία στο Τόψι).

    Χαρίλαος

 23. Greco avatar
  Greco 19/11/2010 20:13:54

  αφου δεν εχουμε στη θεσσαλονικη μουσουλμανους,τουλαχιστον αρκετους να δικαιολογουν τζαμι--να χαμε αντε να το καταλαβω--τι καθεται και λεει το πουρο?

  μονο για να προκαλεσει καθεται και πετα κοτσανες

  και αυτο για τους νεοτουρκους τι ηταν παλι?να κανουμε και ενα μνημειο για τον αλαριχο και για τους νορμανδους κατακτητες μας

  ας τολμησει να παει να σηκωσει τζαμι,και θα δει τι θα πει "φευγω με τις κλωτσιες"

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Greco 20/11/2010 01:49:40

   Έχει μετανάστες μουσουλμάνους. Ας τους καταγράψουν και αν είναι αρκετοί, να κάνουν τζαμιά αλλά σε μικρά κτήρια, χωρίς μιναρέδες και με την συνεχή επίβλεψη του κράτους. Όπως δηλαδή είναι τα υπόλοιπα νόμιμα θρησκεύματα στην Ελλάδα πέραν του επικρατούντος ορθόδοξου χριστιανικού.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/11/2010 01:51:56

    Ο Μπουτάρης πάντως μου δίνει την εντύπωση ψευτόμαγκα. Πράγμα όχι καλό για την άσκηση διοίκησης. Άνθρωπος που χλευάζει και ειρωνεύεται με εμπάθεια κάποιον με τον οποίο διαφωνεί (όποιος και να είναι αυτός) είναι κατά κανόνα κομπλεξικός.

 24. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 19/11/2010 20:15:38

  Αφού θα κάνει συσσίτια λαθρομεταναστών στην φοιτητική λέσχη, ας φιλοξενήσει και στο πανεπιστημιακό ψευτο-campus ΑΠΘ τους ρομά πάσης ελλάδος, βαλκανίων και αυτούς που απέλασε ο σαρκο.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Professor Moriarty 19/11/2010 20:20:54

   Μα στην λέσχη έτρωγε όποιος ήθελε..Τόν Μπουτάρη ΄θά περίμεναν;;

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ παγωτατζής 19/11/2010 20:28:22

    Γιατί στο ψευτο-campus δεν κατασκηνώνει όποιος αθίγγανος θέλει, με δωρεάν παρκινγκ για το ντατσουν;

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Professor Moriarty 19/11/2010 20:34:46

   Πάντως απέκτησε φοβερό δίδυμο η Θεσ-νίκη: Μπουτάρης-Ψωμιάδης. Νταμπλ! Θα ήθελα να τους δω να τραγουδάνε ντουέτο.

   • Tassos avatar
    Tassos @ Professor Moriarty 19/11/2010 20:53:57

    Φίλοι είναι. Το ξερες?

    • παγωτατζής avatar
     παγωτατζής @ Tassos 19/11/2010 21:57:27

     Ναι Τάσσο μου,από τότε πού ο σουρωμένος τού πετούσε λουλούδια καί έκανε κατάσταση τού τραγουδιάρη, στο μαγαζί πού ..έψελνε!!
     Αστα παλιοκατάσταση σου λέω ...στην πρώτη κόντρα έχει να πέσει τό γέλιο της αρκούδας......τού αρκτούρου φυσικά!!

 25. ευτυχια avatar
  ευτυχια 19/11/2010 20:16:33

  Ακόμα ένας γραφικός στην πόλη μας.
  παρατηρήσεις:1. Προς τον δημοσιογράφο: αυτοί που σας σταματούσαν και σας λέγανε ότι πρέπει κάτι να γίνει με μας εδώ πάνω, προφανώς ανήκουν στην κατηγορία των τυφλοπόντικων Αθηναίων που επέτρεψαν να γίνει η πόλη τους απροσπέλαστη για τους ίδιους και είναι εξόχως υπεύθυνοι για την κατάντια του ελληνικού κράτους 2.Αν ήθελε να κάψει την γυναίκα του , κανείς δεν ενδιαφέρεται γι αυτό.Την εξόδιο ακολουθία τι την ήθελε? Αυτό δείχνέι ότι έχει τρικυμία εν κρανίω.Δεν γίνεται νάσαι ολίγον απο Βουδιστής, ολίγον Μουσουλμάνος και ολίγον Χριστιανός.Η δέχεσαι το "τυπικό¨μιας θρησκείας ή όχι.Απλώς ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα.
  3. Ο Μπουτάρης με την συμπεριφορά του αποδεικνύεται εξαιρετικά μικρόψυχος, με την ασέβεια που επιδεικνύει αυτάρεσκα: Εχει κερδίσει μια μάχη και προσπαθεί να ταπεινώσει τον Παναγιώτατο, ενω θάπρεπε να ξεχάσει το περιστατικό και να συμπεριφερθεί με μεγαθυμία.
  Γενικώς, μπλέξαμε με μεγάλο νούμερο, που το ξέρουμε χρόνια εξάλλου.Και θα χαρώ πολύ όταν θα το νιώσουν στο πετσί τους τόσο το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" όσο και οι δεξιοί που δεν στήριξαν Γκιουλέκα.
  Χαιρετίσματα και στην κ.Ντόρα-προφανώς οι δηλώσεις Μπουτάρη ήταν δωράκι για το καινούργιο Κόμμα!!
  Τουλάχιστον δεν θα πλήξουμε μ αυτόν.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ευτυχια 20/11/2010 01:53:41

   + 1000

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ ευτυχια 20/11/2010 12:43:23

   Οι Αθηναίοι που έλεγαν ότι κάτι πρέπει να γίνει με μας εδώ πάνω εκφράζουν το αθηναϊκό αποικιοκρατικό κατεστημένο και την συγκαταβατική στάση του απέναντι στους "μικρούς αδερφούς" τής Θεσσαλονίκης.
   Αντί να κοιτάνει τα χάλια τους, οι Αθηναίοι, που έδωσαν 6% στην Χρυσή Αυγή... Ο 1 στους 16 Αθηναίους ψήφισε Χρυσή Αυγή, αλλά η Θεσσαλονίκη είναι ξενόφοβη και συντηρητική. Και μη χειρότερα.

   • Protesilaos avatar
    Protesilaos @ Στέργιος 20/11/2010 14:27:35

    ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΜΕΓΑΛΕ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΑΛΑΒΑΝΩΝ??

    • Στέργιος avatar
     Στέργιος @ Protesilaos 20/11/2010 16:25:53

     Αυτό λέω, Πρωτεσίλαε...
     Κι οι Θεσσαλονικείς κάποιο λόγο είχαν που έδιναν 8% στον Καρατζαφέρη - ψήφος διαμαρτυρίας ήταν για το ξεπούλημα των εθνικών θεμάτων και την εγκατάλειψη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεν ήταν ψήφος ξενοφοβίας και ρατσισμού, όπως την παρουσίαζαν τα αθηναϊκά ΜΜΕ.
     Τώρα με το 6% της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, γελάω!

 26. antiochos avatar
  antiochos 19/11/2010 20:18:29

  Oταν ενας αντρας δεν οριζει τον πατο της μπουκαλας εχει χασει και το μετρο της
  γελοιοτητας.
  Το προβλημα σε τετοιες περιπτωσεις ειναι να εισαι και θρασακας.
  Οσο γι αυτους που ζουν στη Θεσσαλονικη ας παρουν την κατασταση στα χερια τους.
  Με το πληκτρολογιο ας πουμε.
  Τωρα που ειπα πληκτρολογιο θυμηθηκα εκεινον τον ΣΤΕΡΓΙΟ τον Θεσσαλονικεα(;) που καταφερε σε ενα εικοσιτετετραωρο να απαντησει σε 250 περιπου παρεμβασεις και μαλιστα σε χρονο ρεκορ.Με στοιχεια ιστορικα,στατιστικα,κοινωνικα,οικονομικα .Μιλαμε για κινητη εγκυκλοπαιδεια.
  Αν τον βρει απεναντι του το γεροντακι ,την πατησε..
  Να λοιπον τι πρεπει να πραξουν οι πολιτες της Θεσσαλονικης.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ antiochos 19/11/2010 21:06:35

   Δεν ήταν άνθρωπος. Ήταν Η/Υ της CIA.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Strange Attractor 19/11/2010 21:50:45

    bot?

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Strange Attractor 20/11/2010 16:46:50

    Της Μοσάντ. Πληρώνει καλύτερα.

  • rotten tomatoes avatar
   rotten tomatoes @ antiochos 19/11/2010 21:41:49

   Αν εννοείς εκείνον που κατάφερε να γραψει τόσες πολλές μπούρδες για την Θεσσαλονίκη σε τόσο λίγο χρόνο και στο τέλος να μας πει ότι κατάγεται από χωριό, άστο καλύτερα. Μπουτάρη ψήφισε αυτός. Ετούτοι οι γιαλαντζί σαλονικιοί φέραν την πόλη στο χάλι που βρίσκεται.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ rotten tomatoes 20/11/2010 16:45:44

    Στις εκλογές απείχα. Δεν ήθελα να ψηφίσω ούτε τον Μπουτάρη, ούτε τον Γκιουλέκα, γιατί και οι δύο είναι πιόνια τού αθηνοκεντρικού συστήματος που έχει χαντακώσει την πόλη 98 χρόνια τώρα.
    Ο Μπουτάρης περνάει τον χρόνο του ιδρύοντας κόμματα μαζί με Αθηναίους φίλους του, έχει δηλώσει ότι θέλει την Αθήνα κορώνα στο κεφάλι μας, και δεν μπορώ να ξεχάσω πώς έτρεχε πίσω από τον Βενιζέλο για να εξασφαλίσει τη σωτηρία των χρεοκοπημένων του επιχειρήσεων. Ο Γκιουλέκας είναι ένα κομματόσκυλο που ούτε μια φορά δεν υποστήριξε τη Θεσσαλονίκη στη Βουλή, παρά μόνο ψήφιζε σαν καλό και πειθήνιο αρνάκι ό,τι του έλεγε ο Καραμανλής. Από τη μια μας αραδιάζει τα κειμήλια από τον Μακεδονικό Αγώνα που έχει σπίτι του κι από την άλλη, όταν ο Καραμανλής είχε αποδεχτεί την ονομασία "Δημοκρατία τής Μακεδονίας - Σκόπια" σφύριζε αδιάφορα. Στη συνέχεια βρέθηκε και το Βατοπέδι για να έχει -μετά συζύγου- μια πιο δημιουργική απασχόληση, και τώρα που μας τέλειωσε κι αυτό, είπε να πουλήσει λίγη πατριδοκαπηλεία και λίγο ευσεβισμό για να γίνει δήμαρχος.
    ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ!
    Και, προς πληροφόρησή σου καθαρόαιμε Θεσσαλονικιέ Σαπιοντομάτα, που το όνομά σου είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα στο libro d'oro μία θέση κάτω από αυτό τού Κάσσανδρου, είμαι τρίτης γενιάς Θεσσαλονικιός.

   • rotten tomatoes avatar
    rotten tomatoes @ rotten tomatoes 20/11/2010 18:47:56

    Bekledim de gelmedin sevdigimi bilmedin, χα-χαα-χαα!! Οι "σάπιες ντομάτες" είναι για σένα "τρίτης γενιάς" για να με μαγειρέψεις γιαλαντζί γεμιστά με μπούρδες να γελάω όταν μπαίνω. Άκου τρίτης γενιάς ... βυζαντινός σαλονικιός πολυπολιτισμικός και ταμάμ για το χαμάμ... χα-χααα-χαα-χα!

    • Στέργιος avatar
     Στέργιος @ rotten tomatoes 20/11/2010 20:44:28

     Άιντεεεεε

    • rotten tomatoes avatar
     rotten tomatoes @ rotten tomatoes 20/11/2010 21:16:12

     λάλησες την ποιμενική ντοπιολαλιά σου;

 27. Κώστας avatar
  Κώστας 19/11/2010 20:23:28

  Θα κάνει μνημείο για την επανάσταση των
  Νεότουρκων!!! Αυτών δηλαδή που αιματοκύλησαν τον Πόντο, τη Μ.Ασία ήδη από το 1914, τους σφαγείς των Αρμενίων. Τους συμμάχους του Κάιζερ στον Α Π.Π.

  Δεν είναι λοξός. Δεν είναι γραφικός.
  Είναι απλά θαυμαστής φασιστών, δολοφόνων.Κατάμαυρος φασίστας. Και έτσι θα αποκαλείται εφεξής.
  Κέρδισε επάξια τον τίτλο του θαυμαστή εγκληματιών.

  ΥΓ: άραγε η αρμενική κοινότητα θα βγάλει ανακοίνωση εναντίον του φασίστα θαυμαστή δολοφόνων;

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Κώστας 20/11/2010 01:55:35

   Θα πρέπει να του απαντήσουν με νηφαλιόητα οι οργανώσεις Ποντίων, Μικρασιατών και Κωνσταντινοπολιτών

 28. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 19/11/2010 20:30:49

  Και με τα συσσίτια της Εκκλησίας έχει πρόβλημα. Προφανώς ποτέ του δεν έκανε τον κόπο να πάει να δει. Το φαγητό ετοιμάζεται εκεί, οι περισσότεροι το παίρνουν σε τάπερ. Δεν ξέρω αν το σταυρώνει ο παπάς όταν το φαγητό ετοιμάζεται, αλλά αν ο μουσουλμάνος, που τρώει τζάμπα (οι λάθρο το πουλάνε συχνά) έχει πρόβλημα, ας μην πάει.
  Αρκετά... Ο άνθρωπος είναι χειρότερο ψώνιο από ό,τι νόμιζα. Δεν λέω ότι έχω ιδιαίτερη εκτίμηση στον Άνθιμο, αλλά τέλος πάντων, καλά θα κάνει ο Ανθιμος να τον αφήνει τον Μπουτάρη να παίζει μονότερμα. Με τέτοιες συνεντεύξεις, μόνο τους Συριζαίους χαροποιεί. Θα εξευτελίζεται.

  • ευτυχια avatar
   ευτυχια @ ΒΙΣ 19/11/2010 20:35:20

   Οπως τα λές. Η μάνα μου βοηθούσε εθελοντικά στα συσσίτια της Εκκλησίας για τρία χρόνια μετά την συνταξιοδότησή της κι επειδή τυχαίνει να είναι γιατρός, συνέχεια πηγαίνει και προσφέρει υπηρεσίες για διάφορα θέματα όταν την φωνάζουν (κάθε βδομάδα).Εκεί να δείτε με πόση αγάπη, κούραση και αυταπάρνηση φροντίζουν τους αδύναμους. Αν και πράγματι πολλοί αλλοδαποί το εκμεταλλεύονται και κάνουν κομπόδεμα.

 29. GSV avatar
  GSV 19/11/2010 20:31:17

  Το θεμα κυριοι ειναι ενα. Στην Ελλαδα αυξανονται με γεωμετρικη προοδο διαφοροι ψευδο-υπερασπιστες της παγκοσμιοποιησης την ιδια στιγμη που στην Γερμανια το εθνικο ιδεωδες των Γερμανων ειναι στα υψη ! (Μιλαω εκ πειρας υστερα απο συνομιλια με Γερμανους φιλους ).

  Που παει αυτη η χωρα! Περισσοτερο νοιαζεται για το δικαιωμα των απογονων των νεοτουρκων παρα για τον πονο των προσφυγων της Μικρας Ασιας? Πως θα νιωσει αραγε το παιδι του προσφυγα που ξεφυγε τη τελευταια στιγμη απο τη μανια των τουρκων οταν αντικρυσει μνημειο του Κεμαλ?

  Ελατε λοιπον στο μανδυα της ξενοφοβιας που θελουν να μας πεισουν οτι μας διακατεχει να υψωσουμε μνημεια του Κεμαλ και του καθε φονια Ελληνων.

 30. loretta avatar
  loretta 19/11/2010 20:32:32

  οποτε τσιλι...

  θαναι η πρωτη στην ιστορια της πολης που οι οικολογοι δεν θα πρσφυγουν σε κανενα συμβουλιο επικτρατειας....και ακομα και αν κανενας τρελλος χριστιανος να προσφυγει για οποιο λογο....η αποφαση κοβω το κεφαλι μου...θα βγει σε χρονο dt και υπερ του...δημου.!!

  ε ρε γλεντια που θαχουμε...!!!

 31. Aris avatar
  Aris 19/11/2010 20:34:34

  Ο ιδανικός Δήμαρχος για την Θεσσαλονίκη.... Ανέκαθεν πόλη με τα καλύτερα μπουζούκια, μεζεδοπωλεία και μπαράκια. Που είναι το περίεργο ότι επέλεξαν τον μεθύστακα;

 32. ευτυχια avatar
  ευτυχια 19/11/2010 20:39:58

  steve@
  Αν τον γυρίσεις ανάποδα τον "πετυχημένο επιχειρηματία" δεν πιστεύω ότι πέσουν 5 ευρώ απο την τσέπη του.

  • Tassos avatar
   Tassos @ ευτυχια 19/11/2010 20:55:39

   μόνο 60 μύρρια χρωστάει...

 33. Enzo avatar
  Enzo 19/11/2010 20:42:02

  ενταξει μην στεναχωριεσται, για 4 χρονια θα ειναι μονο δημαρχος.

  • ευτυχια avatar
   ευτυχια @ Enzo 19/11/2010 20:43:45

   Για πέντε απ ότι ξέρω

   • Enzo avatar
    Enzo @ ευτυχια 19/11/2010 20:48:28

    για οσο ειναι τελος παντων.
    χρειαζονται και αυτα να γινονται, ετσι να βαζει μυαλο ο νεοελληνας και δεν ξερεις ποτε, ειναι μεγαλος και σε ηλικια.

  • ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ avatar
   ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ @ Enzo 19/11/2010 20:47:18

   Δεν θα τα βγάλει. Για την ηλικία του πίνει πολύ. Και το πιώμα το πολύ πειράζει!!!!

 34. ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ avatar
  ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ 19/11/2010 20:42:25

  Να φτιάξει και μνημείο για τους πεσόντες Ναζί! Να έρχονται 2.000.000 Γερμανοί για προσκήνυμα, να αφήνουν και κανένα φράγκο. Να κάνει και μνημείο για τους πεσόντες Βούλγαρους να έρχονται και αυτοί για προσκύνημα. Επίσης να γκρεμιστούν οι εκκλησίες της Θεσσαλονίκης γιατί ενοχλούν τον μπάρμπα-Γιάννη. Να γκρεμιστεί το άγαλμα το Μ. Αλεξάνδρου γιατί δείχνει εθνικισμό. Να αλλάξουν ονομασία οι Σαράντα Εκκλησίες γιατί δείχνει θρησκοληψία. Να καταργηθεί ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου. Να απελαθεί ο Άνθιμος. Να αφαιρεθεί η υπηκοότητα από τον Ψωμιάδη.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ 19/11/2010 20:44:51

   και ο Θερμαικος... Κρυοκωλικος.. τι ακουμε οι δολιοι.

   ΠΠ

  • ευτυχια avatar
   ευτυχια @ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ 19/11/2010 20:52:00

   Προφανώς αυτό είναι το απώτερο σχέδιο, γι αυτό και η άμεση ίδρυση του κρεματορίου. Για να τους θυμίζει τον τόπο τους και να μην βασανίζονται με φουρνάκια μικροκυμάτων

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ 19/11/2010 20:59:03

   Να φτιάξει και πλατεία Κεμάλ Ατατούρκ και στη μέση να βάλει ένα βωμό. Και κάθε χρόνο στις 19 του Μάη, να σφάζει μια παρθένα πόντια και μια σμυρνιά. Και με το αίμα τους να ραίνει τον αδριάντα του άξιου αυτού τέκνου της πόλης.

   • ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ avatar
    ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ @ fitsulas 19/11/2010 21:02:36

    Επίσης να καταργήσει τα Χριστούγεννα και να τα αντικαταστήσει από τα Κεμαλούγεννα.

    • Orestios avatar
     Orestios @ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ 19/11/2010 21:31:34

     lol
     Μην του βάζετε ιδέες. Είναι λίγο ευκολόπιστος

 35. fitsulas avatar
  fitsulas 19/11/2010 20:48:36

  Αλλοίμονο στον νέο που δεν είναι επαναστάτης και στον γέρο που είναι.
  Αυτό λένε στο χωριό μου.
  Σε καλό θα μας βγει, η εκλογή των μπουρζουάδων-πουρκουάδων. Αφ' ενός εκτίθενται, αφ' ετέρου τους "ζυγίζει" ο κόσμος και τους παίρνει μέτρα για την κάσα.

 36. lazaros avatar
  lazaros 19/11/2010 20:54:43

  αν περπατουσε στην θεσσαλονικη θα γνωριζε πως στην πλατεια ελευθεριας εχουμε ηδη μνημειο και μαλιστα μεγαλο για τους εβραιους...ακριβως μπροστα απο το παρκιν ..
  τωρα για το μνημειο για τους νεοτουρκους ας ρωτησει πρωτα ποντιους και σμυρνιους και μετα ας στησει και ανδριαντα...να μην ξεχνα πως ειναι δημαρχος του 21 %....δηλαδη λιγο πασοκ λιγο συριζα και τ αγορι μου...που λεει και το ασμα

  και να μην ξεχνα πως τουριστες τουρκους σπανιως βλεπουν ακομα και τα νησια που βρισκονται ακριβως απεναντι απο τις ακτες...παρα πολυ λιγους...και θυμαμαι στην ροδο που ζουσα ενα διαστημα τι συνεδρια κανανε τι κακο τι χαμος τι ζητω η ελληνοτουρκικη συνυπαρξη και οταν βαλαν κατω τα κιταπια χλωμιασαν με την παρουσια(ανυπαρξια πιο σωστα)των τουρκων τουριστων...ελαχιστοι..βεβαια τωρα ακουω καταργουν βιζες ή κατι τετοιο μπας και ρθει κανεις...

  συνηθως ο τουρκος οταν παει καπου παει για μονιμα...ο νοων νοειτω

  • Enzo avatar
   Enzo @ lazaros 19/11/2010 21:04:14

   ελα ντε, ακου δημαρχος με το 21%. α ρε το συστημα τι σου ειναι! τα εχουν φερει ολα στα μετρα τους.

 37. Tassos avatar
  Tassos 19/11/2010 20:56:39

  Τρέλλα πουλάει ο άνθρωπας. Τί ασχολείστε μαζί του.

 38. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/11/2010 21:04:09

  Από κάτι δημάρχους τύπου Κούβελα, Αβραμόπουλου, Μπακογιάννη κλπ. σίγουρα δεν θα είναι χειρότερος. Και θάχει και ενδιαφέρον η θητεία του. Να δω τα πούλμαν να καταφθάνουν απ΄τη Τουρκία για προσκύνημα και να λελέψω. Μέχρι τώρα μόνο Τσετσένους που έρχονται για να ψηφίσουν βλέπω.
  Αν ήταν και Ηρακλειδεύς, μπορεί να μου ήταν και αγαπητός.

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ Strange Attractor 20/11/2010 13:46:25

   Λεωφορεία με τούρκους που έρχονται για προσκύνημα στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν πάμπολλά και τώρα κι αυτό το ξέρουν όλοι όσοι μένουν στην πόλη και ειδικά πέριξ του τουρκικού προξενείου.

 39. Mak avatar
  Mak 19/11/2010 21:05:26

  Τον Μπουτάρη τον έβγαλε η αποχή, ο Άνθιμος και ο Παπαγεωργόπουλος.

  Αν δεν υπήρχε τόσο μεγάλη αποχή σε συνδυασμό με την συσπείρωση όσων αντέδρασαν στην παρέμβαση Άνθιμου (οι μόνοι με μεγάλο κίνητρο για να ψηφίσουν) και τους αγανακτισμένους από την τελευταία θητεία του Παπαγεωργόπουλου, που ήταν επιεικώς απαράδεκτη, δε θα έβγαινε ούτε με σφαίρες.

  Οργανωτικά μπορεί να πετύχει, υπήρξε πετυχημένος επιχειρηματίας, αλλά το ιδεολογικό του κόλλημα πολύ φοβάμαι ότι θα απορροφήσει όλη του την ενέργεια και δε θα κάνει τίποτα.

  Συμπεριφέρονται σαν Ταλιμπάν. Έχουν μία ιδεολογική ατζέντα που πρέπει να την εφαρμόσουν πάση θυσία, ακόμα και αν η συντριπτική πλειοψηφία του λαού αντιτίθεται σε αυτό.

  Αν ο Ψωμιάδης για κάποιους είναι γραφικός και επικίνδυνος, τότε το ακριβώς αντίθετο του γιατί να μην είναι εξίσου γραφικό και επικίνδυνο;

  Ο Ψωμιάδης δεν είναι επικίνδυνος, ανεπαρκής είναι. Καλύπτει τις αδυναμίες του με το μεγάλο ταλέντο που έχει στην επικοινωνία. Δεν ενοχλεί τον μέσο ψηφοφόρο το να αυτογελοιοποιείται ο πολιτικός ή να λέει και καμία μαλακία, αν νιώθει ότι είναι ανθρώπινος, αληθινός και τίμιος (κατά το δυνατόν). Αυτή είναι η αιτία που βγαίνει ο Ψωμιάδης και όχι διάφορες παπαριές περί επιπέδου των Βορειοελλαδιτών κλπ που λένε διάφορα "προοδευτικά" πράσινα και ροζ παπαγαλάκια.

  Ο Μπουτάρης θα μπορούσε να γίνει ο πιο πετυχημένος δήμαρχος γιατί έχει τις ικανότητες, αλλά είναι κολλημένος.

  Άνθρωπος που ανάλογα με την ιδεολογία τους βλέπει τους συνανθρώπους του σαν λεπρούς, δεν μπορεί να ασκήσει εξουσία αποτελεσματικά σε μία δημοκρατία.

  ΥΓ: Δεν ήξερα ότι το να είσαι δεξιός είναι μεταδοτική ασθένεια...

  • ευτυχια avatar
   ευτυχια @ Mak 19/11/2010 21:12:21

   Δεν ξέρω αν είναι μεταδοτική ασθένεια ή αν επιτέλους οι Ελληνες αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι επι τριάντα χρόνια φάγανε πολύ παραμύθι απ τους Αριστερούς και wannabe αριστερούς επαγγελματίες αγωνιστές του Πολυτεχνείου και τους Σοσιαλβολεμένους.Κι εμείς είμασταν απο την σωστή πλευρά του λόφου, παλεύοντας με προσωπική φθορά, να μην καταντήσει η Ελλάδα, όπως κατάντησε. Η σθεναρή άρνηση του Μνημονίου απ τον Σαμαρά δεν ανήκει στην μακρινή Ιστορία. Και τα σημερινά αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι είχαμε δίκιο και τότε. Λογικό είναι να αρχίζουν να καταλαβαίνουν και οι κάφροι

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ Mak 19/11/2010 21:41:34

   Μεταδοτική σίγουρα δεν είναι. Το επιβεβαιώνουν οι στατιστικές.

   • ευτυχια avatar
    ευτυχια @ Φαινότυπος 19/11/2010 21:55:12

    Τώρα που οι Ελληνες θα καταλήξουν στα συσσίτια να δείς τι θα λένε οι στατιστικές. Και ήδη το Μεγκα και ο Κώνστας φρόντισαν να τονίζουν ότι πρόκειται για διεθνή κρίση, μη τυχόν και κατηγορήσουμε τους προδότες.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Φαινότυπος 19/11/2010 21:58:18

    Η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο.
    Η Νέμεσις για την επιδίωξη της - επίσημης τουλάχιστον - Αριστεράς εδώ και χρόνια να φτιάξει μια Ελλάδα ασπόνδυλη, με λοιδωρία κάθε παραδοσιακής αξίας, έρχεται. Μόνο που είναι λίγο άγρια και έρχεται Ισλάμ. Το Ισλάμ χρησιμοποιεί τους αριστερούς, είναι οι ιδανικοί χρήσιμοι ηλίθιοι, αλλά τους μισεί. Ο,τι λέμε για την προδοσία και τον προδότη...
    Η φύση απεχθάνεται το κενό. Ο εκφυλισμένος και παρακμάζων Έλληνας της μεταπολίτευσης θα σκύψει το κεφάλι του στην αφροασιατική ισλαμική επιθετικότητα. Οπότε, θα λάβει άδοξο τέλος και το αριστερό παραμυθάκι, που μέχρι τώρα συνοδεύτηκε από χρήμα και κοινωνική καταξίωση για τους πωλητές του, ή μάλλον τους μεταπράτες του.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ ΒΙΣ 19/11/2010 21:59:13

     διόρθωση, lapsus linguae: και λέγεται Ισλάμ

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Mak 20/11/2010 02:00:41

   + 2000

 40. ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ avatar
  ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ 19/11/2010 21:07:08

  Έχεις δίκιο!!! Ο μπάρμπα-Γιάννης είναι πολύ μπροστά και μεις πολύ πίσω.!!!

 41. Enzo avatar
  Enzo 19/11/2010 21:08:59

  αμα ηταν υπερπατριωτες και οχι πουλημενοι ολοι τους αυτοι kimon δεν ειχαμε φτασει σε αυτα τα χαλια.

 42. fitsulas avatar
  fitsulas 19/11/2010 21:11:15

  Καλά τα λε ρε Κίμωνα. Γάτα με πέταλα είσαι ναούμ!
  Αυτό ακριβώς έλειπε από την Ελλάδα. Ο εκλεκτός του Μάνου και της Ντόρας. Των παμμέγιστων αυτών διαχειριστών. Η ΔΡΑΣΗ και η Νέα Ελλάδα (που είναι πιο πολύ Νέα και λιγότερο Ελλάδα).

 43. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/11/2010 21:13:23

  Κάποτε σε ανύποπτο χρόνο μου είπε κάποιος που ξόδεψε κυριολεκτικά ολόκληρη τη περιουσία του (και ήταν πολύ μεγάλη) στο να βοηθά τα αδέσποτα σκυλιά, (οι Θεσσαλονικείς θα ξέρουν για ποιον μιλάω), ότι όλα αυτά τα χρόνια, παρόλες τις παρεμβάσεις και εκκλήσεις του, κανένας μα κανένας ιδιωτικός ή δημόσιος φορέας δεν τον βοήθησε ποτέ. Μόνο ο Μπουτάρης. Κάτι λέει αυτό.

  • ευτυχια avatar
   ευτυχια @ Strange Attractor 19/11/2010 21:16:07

   Για τονν Τζιμάκο λές! Οπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες τον βοήθησαν.

  • loretta avatar
   loretta @ Strange Attractor 19/11/2010 21:19:15

   αυτο ειναι αληθεια strange....ομοιως και πολλοι δεξιοι....πολίτευτες...ιδιωτες και τοπικοι αρχοντες εχουν βοηθησει πολυ κοσμο...πολλα ιδρυματα ...κτλ.. ΚΑΙ χωρις ιδιοτέλεια .αλλα....δεν ακουω κανεναν να το κοινολογεί..ξαφνικα ολοι γιατι θυμουνται το μπαρμπαγιαννη???

 44. anonyme avatar
  anonyme 19/11/2010 21:17:03

  Πολυπολιτισμικότητα και ψευτοπροοδευτισμό μου θέλατε;;
  Λουστείτε τα τώρα! Τι ζεστός που είναι ο καναπές εε; Που να τρέχεις τώρα μέχρι την κάλπη..

  • καφενόβειος avatar
   καφενόβειος @ anonyme 22/11/2010 17:54:52

   Κρίμα που δεν ενέπνευσε τους ψηφοφόρους ο Γκιουλέκας! (εμπνευσμένη επιλογή από τα roster της δεξιάς παράταξης...)

 45. Panagiotis avatar
  Panagiotis 19/11/2010 21:18:24

  Ξέρει κανείς αν η ορκωμοσία για την ανάληψη του νέου δήμαρχου στις 1-1-2011 αν θα είναι θρησκευτική ή πολιτική? Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης να ορκίζει τον .... Μπουτάρη.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Panagiotis 19/11/2010 21:22:21

   Νομίζω ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε παππά να ρίχνει γαμωσταυρίδια μπροστά σε κόσμο..!!!

   Και τι σατανική ημερομηνία είναι αυτή;;

   1-1-2011...

   χμμμ...έρχονται τα βριλ...μούμπλε μούμπλε...

  • loretta avatar
   loretta @ Panagiotis 19/11/2010 21:25:25

   μηπως να τον....ξορκισει??

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ loretta 19/11/2010 21:31:19

    Ας τους μόνους σε ένα δωμάτιο και θα σου πω εγώ τι καλά που τον "ξορκίζει"...

    • loretta avatar
     loretta @ tsilivithras 19/11/2010 21:33:10

     χαχαχαχαχα βρε τσιλι.....θαχει και ...θυμιατο???

     • tsilivithras avatar
      tsilivithras @ loretta 19/11/2010 21:35:45

      Άσε μην το προχωρήσουμε κι άλλο και με παρασύρει ο σουρεαλισμός μου...

     • Στέργιος avatar
      Στέργιος @ loretta 20/11/2010 12:47:00

      Θυμιατό δεν ξέρω αν θα έχει, καντήλια όμως σίγουρα!

 46. Κώστας avatar
  Κώστας 19/11/2010 21:21:27

  Eίσαι υπέρ ή κατά του Μνημείου τιμής για τους αρχιδολοφόνους Νεότουρκους κ.Kimon;

  Τόσο απλό είναι το ερώτημα.
  Απάντησέ το και άσε τα ουρλιαχτά.

  • kimon avatar
   kimon @ Κώστας 19/11/2010 21:30:05

   ΠΙΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΒΡΕ ΕΡΗΜΗ ΑΠΕΛΕΚΗΤΗ ΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΞΥΠΝΑ ΣΤΟ 2010 ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ή Ο ΒΑΘΥΣ ΣΟΥ ΥΠΝΟΣ ;;;

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ kimon 19/11/2010 21:31:40

    Απάντηση για το Μνημείο Νεότουρκων έχεις;

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ kimon 19/11/2010 21:34:09

    Και "ποιά", όχι "πια", πελεκημένε...

    • kimon avatar
     kimon @ Κώστας 19/11/2010 21:39:29

     ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΑ !!! ΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΛΑΔΑΔΙΚΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ>>>

     • κριτικόςλόγος avatar
      κριτικόςλόγος @ kimon 20/11/2010 17:31:10

      Βαρελόφρονες θα εννοείς "δεξί μπάκ"..

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ kimon 19/11/2010 21:34:32

    Μπορείς να γράψεις με πεζά; Εννοώ χωρίς κεφαλαία, αν δεν το έπιασες το υπονοούμενο...
    Μια και δίνεις πολλά μαθήματα, είπα να αρχίσω να δίνω και εγώ.

    • Κώστας avatar
     Κώστας @ ΒΙΣ 19/11/2010 21:45:22

     Κατάλαβα...
     Δεν έχεις απάντηση.Μόνο βρισιές και πελεκημένες ανορθογραφίες.
     Αυτά εδώ για να ξεστραβωθείς, γιατί υποψιάζομαι πως θεωρείς πως οι Νέοτουρκοι είναι ποδοσφαιρική ομάδα...:

     http://kars1918.wordpress.com/2010/05/18/christian-holocaust/

     http://www.athina984.gr/node/99714

 47. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 19/11/2010 21:27:47

  Θα διαπράξουμε όλοι μέγα λάθος να υποτιμήσουμε τον κ. Μπουτάρη.
  Οσοι τον υποτίμησαν, πήραν ήδη το μάθημά τους.
  Αυτά που λέει εδώ δεν είναι τίποτα....

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ Κώστας Ροδινός 19/11/2010 21:39:20

   Αυτό που υποτιμάται είναι η δυναμική των πραγμάτων. Ο Μπουτάρης σερφάρει στο κύμα. Οι άλλοι κάθονται στην ακτή και περιμένουν τη θάλασσα να κοπάσει. Αμ δε...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Φαινότυπος 19/11/2010 21:44:39

    Σιγά να μην εκφράζει τη δύναμη των πραγμάτων.
    Ενας κακομαθημένος λεφτάς είναι που προσπαθεί να το παίξει άνετος....

    • blue nile avatar
     blue nile @ Κώστας Ροδινός 20/11/2010 03:58:57

     Πέστε τα Κε Ροδινέ...
     Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Μπουτάρης ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας που μάλιστα βοήθησε και άλλους Έλληνες κρασάδες στην πορεία τους στο εξωτερικό. Ή την πετυχημένη παρουσία του στον Άρη. Τον Αρκτούρο επίσης. Του δίνω στα υπέρ του την απεξάρτηση του από το αλκοόλ που φανερώνει άνθρωπο με ισχυρή θέληση.
     Όμως όσες φορές βρέθηκα στα ίδια μέρη μ'αυτόν μου έδωσε την εντύπωση ανθρώπου που απαξίωσε τον τόπο του επειδή περπάτησε στους δρόμους του Βερολίνου ή της Κοπεγχάγης και ξαφνικά ανακάλυψε την μέγιστη αλήθεια της ευρωπαικής ολοκλήρωσης. Που θέσφατο γι'αυτόν είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τους άλλες κοινωνίες, αντιμετώπιση που έχει να κάνει με τις εκεί ανάγκες τους, χωρίς καμιά προσήλωση στα δικά μας αιτούμενα.
     Στο λόγο του το ισυρότερο επιχείρημα είναι η γενικευμένη διαπίστωση ότι αυτά που προτείνει εφαρμόζονται με επιτυχία αλλού άρα μπορούν και εδώ. και μας κατηγορεί που δεν τα έχουμε εφαρμόσει ήδη.
     Σνομπισμός απέναντι στον δικό μας τρόπο και κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στους ξένους και ότι αυτοί φέρνουν μαζί τους.

     • παγωτατζής avatar
      παγωτατζής @ blue nile 20/11/2010 09:56:36

      +++++
      Ακριβώς αυτός είναι ό Μπουτάρης!
      Ενας λαθρεπιβάτης της Ελληνικής πραγματικότητας..

    • βαγόνι avatar
     βαγόνι @ Κώστας Ροδινός 20/11/2010 12:03:13

     είναι άνετος!

 48. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19/11/2010 21:28:47

  Ότι έγινε στο Νυμφαίο (εκτός από τον Αρκτούρο) είναι έργο του επί 12 χρόνια Προέδρου της Κοινότητας Νίκου Μέρτζου, γνωστού δημοσιογράφου. Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν ασχολήθηκε με τα κοινά του χωριού, παρά μόνο με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες

 49. Δεξιός avatar
  Δεξιός 19/11/2010 21:30:45

  Ας φτιάξει το μνημείο του κι ας πάνε όλοι οι Αρμένιοι και οι Πόντιοι της Θεσσαλονίκης, που τον ψήφισαν, να σκύψουν το σβέρκο τους στους 300.000 τουρίστες για να πάρουν μπαξίσι λίγες τούρκικες λίρες, ως αντίτιμο στο ξερίζωμα των γονιών τους από τις πανάρχαιες εστίες τους, στις σφαγές, στα Αμελέ Ταμπουρού. Τελικά, ίσως έχει δίκιο ο Δήμαρχος: η εκπόρνευση της Θεσσαλονίκης μπορεί να φέρει κάποια αποζημίωση στα θύματα των γενοκτονιών που οργάνωσαν και εκτέλεσαν οι Νεότουρκοι τον 20ο αιώνα!

 50. ευτυχια avatar
  ευτυχια 19/11/2010 21:33:37

  http://taxalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_8301.html

  • loretta avatar
   loretta @ ευτυχια 19/11/2010 21:36:35

   ειπαμε......δεν εχουν δει ακομα τιποταααα!!! αμα παρει φορα ο μπαρμπαγιαννης ειναι ικανος να τα σπασει ολα στην θεσσαλονικη προκειμενου να παει κοντρα στο κατεστημενο...γιαυτο ....λεμε οτι ειναι... επικίνδυνος...!!

   Ποσοι που τον ψηφισαν σε κανα 6μηνο θα λενε...στερνη μου γνωση να σ ειχα πρωτα...

 51. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 19/11/2010 21:44:32

  Αριστερός Ψωμιάδης, τηρουμένων των αναλογιών. Αλλά πιο επικίνδυνος. Ο Ψωμιάδης είναι ότι είναι αλλά έχει μπέσα και καλή ψυχή.
  Θα πέσει πολύ γέλιο πάντως. Έχουμε το τρίδυμο της συμφοράς.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Κώστας Θ. 20/11/2010 00:47:32

   Τώρα έχει έναν σοβαρό αντίπαλο στα καραγκιοζλίκια ο Πανίκας. Να δούμε τι θα σκαρφιστεί για να μείνει στην επικαιρότητα. Στρίκινγκ στη παραλία μήπως; Συμμετοχή στο ποπ άϊντολ; Τι;

   • παγωτατζής avatar
    παγωτατζής @ Strange Attractor 20/11/2010 10:00:30

    Κερδίζει κατα κράτος ό Πανίκας..
    .....έχει την εμπειρία της πίστας
    Πάντως δεν θα πλήξουμε, σίγουρα....

 52. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 19/11/2010 21:45:44

  Σαν να ακούς ένα Ανθιμο της αριστεράς...

  Να χαίρεται και ο Τιραμόλα κουνώντας τα αυτάκια του...

  Ερε γλέντια, όπα όπα όπα.

 53. Dorian avatar
  Dorian 19/11/2010 21:52:21

  Tha trizoun ta kokkala tou Konstantinou Karamanli.Gemisame prodotes genitsarous. I Skopiani kai i Tourkoi koitane ton sinferon tous kai einai iper-patriotes me klemeni istoria, klemeni gi, kai diekdikoune afta pou den tous anikoun. Kai i Makedones me tin epilogi tou prodoti Boutari kseftilisan tin Makedonia tous. Prosvalan ta thimata tou genoktono ton Ellinon, o sfageas Kemal Ataturk.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Dorian 20/11/2010 02:09:54

   ΠΡΟΣΟΧΗ: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το όνομα "Κεμάλ Ατατούρκ" που σημαίνει "πατέρας των τούρκων". Σιγά μην ήταν πατέρας των τούρκων ο Κεμάλ. Δηλαδή, το κίνημα των νεότουρκων ήταν η γέννηση ενός έθνους; Κόψε κάτι. Αυτά τα μαξιμαλιστικά προσωπολατρικά κατάλοιπα, ας μην τα αναπαράγουμε εμείς. Ένας αμοραλιστής πολιτικός ήταν, έξυπνος και αδίστακτος. Το πραγματικό του όνομα που πρέπει να χρησιμοποιούμε ήταν "Μουσταφά Κεμάλ". Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

 54. loretta avatar
  loretta 19/11/2010 21:59:54

  ..........εσυ παιδι μου γιατι τετοια agressiva??? σακουμε μην φωναζεις...

 55. loretta avatar
  loretta 19/11/2010 22:04:25

  ....ΒΙΣ εσυ καλα τα λες.....

  δυστηχως....πολλοι καινουργιοι και στην δικη μας πολη.....εξαλλου ειναι της μοδας οτι δηλωσεις εισαι....ποιος ψαχνει το παρελθον του καθενα για να καταλαβει γιατι ειναι αυτο που ειναι σημερα??

  αβασταχτη ελαφροτητα ....!!!

 56. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 19/11/2010 22:04:42

  Παιδιά ο Κουλούρης είναι αυτός?

 57. rotten tomatoes avatar
  rotten tomatoes 19/11/2010 22:06:53

  Μπαρμπα-Γιάννη κανατά! Έχουμε πήξει στους γιαλαντζί σαλονικιούς. Κούβελας, από Ηλεία. Άνθιμος, από Ηλεία. Παπαγεωργόπουλος, καταγωγή από Αίγιο. Μπουτάρης, από Φλώρινα, Νυμφαίο. Ψωμιάδης, πόντιος από τα Κάτω Πορόϊα Σερρών. Όλοι σωτήρες της Θεσσαλονίκης.

  • lampros avatar
   lampros @ rotten tomatoes 20/11/2010 00:21:42

   Μπαρμπα-Γιάννη κανατά! Έχουμε πήξει στους γιαλαντζί σαλονικιούς.

   Γιατί, εσύ στον Λευκό Πύργο αποκάτω γεννήθηκες;

   Η Θεσσαλονίκη έγινε πόλη του 1 εκατομμυρίου (και) με τους «γιαλαντζί». Μιλάμε για δεκαετίες, δεν μιλάμε για ανθρώπους που ήρθαν πριν δυο χρόνια...

   • rotten tomatoes avatar
    rotten tomatoes @ lampros 20/11/2010 11:56:15

    Όχι παλιότερος είμαι. Κάτω απ την Καμάρα γεννήθηκα. Έκανα και παρέα με το γκόλεμ της σαλονίκης που θάρχονται σε λίγο να προσκυνούν οι απανταχού σεφραδίτες. Χα-χα-χα! Εσένα που έβοσκε πρόβατα ο παπούς σου;;

    • Στέργιος avatar
     Στέργιος @ rotten tomatoes 20/11/2010 16:30:02

     Τσου ρε λάκη! "Εσένα πού έβοσκε πρόβατα ο παππούς σου;"! Δεν ντρέπεσαι να μιλάς έτσι; Θεσσαλονικιός είναι όποιος ζει εδώ και έχει τα συμφέροντά του εδώ. Τι να το κάνω αν είσαι αναντάν μπαμπαντάν μπαγιάτης αλλά ζεις στην Αθήνα, ας πούμε; Προτιμώ για δήμαρχο έναν πρώτης γενιάς Θεσσαλονικιό που το λέει η καρδιά του, παρά έναν πεντιγκρί που ζει εδώ για 4-5 γενιές και κανείς από την οικογένειά του δεν έκανε ποτέ κάτι για αυτήν την πόλη.

    • rotten tomatoes avatar
     rotten tomatoes @ rotten tomatoes 20/11/2010 19:00:07

     Μήπως θες να απαντήσεις εσύ την ερώτηση;; Τόσο πολύ ντρέπεστε για τα χωριά σας, λοιπόν;;; Αρχοντοχωριάτες;; (Έτσι μιλάμε εμείς οι παλιοί σαλονικιοί, αλλά εσύ κάνεις παρέα ... με τρίτης γενιάς κοντοχωριανούς σου. Χα-χα-χαα!)

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ rotten tomatoes 20/11/2010 00:45:10

   Κάτι έχει η θέση και τους ελκύει από παντού.

 58. Φαινότυπος avatar
  Φαινότυπος 19/11/2010 22:07:23

  Καλά κάναμε και την πήραμε, θα έλεγε ο παλαιοελλαδίτης παπούς μου που συμμετείχε στην απελευθέρωση της πόλης. Εμείς το χρέος μας το κάναμε, θα μου έλεγε, εσείς τι κάνατε με αυτό που σας δώσαμε;

 59. sakis avatar
  sakis 19/11/2010 22:08:00

  Που καταντήσαμε ψηφίστηκε με 350 ψήφους διαφορά μόλις ο Μπουτάρης από τον Γκιουλέκα σε έναν δήμο που αποτελεί το 37% του νομού και στον οποίο είναι εγεγραμμένοι ψηφοφόροι 277.000 και από αυτούς ψήφισαν οι 114.000 μόλις, μείον 10.000 λευκά/άκυρα είχαμε 104.000 έγκυρα ψηφοδέλτια δηλαδή το 35% των εγγεγραμένων του δήμου και από αυτούς τον ψήφισαν 52.000 με ελάχιστη διαφορά από τον Γκιουλέκα αν βάλουμε και τους μετανάστες που ψήφισαν στην συντρηπτική τους πλειοψηφία Μπουτάρη βάλτε και πόσοι δεξιοί οπαδοί της Ντόρας τον ψήφισαν και προσθέστε ακόμα τους ψήφους Παπαθεμελή και Στεργίου του ΛΑΟΣ που συγκέντρωσαν στο σύνολο 16.000 ψήφους και από τους οποίους μόλις το 25% ψήφισε δηλαδή 360 περισσότεροι ψηφοφόροι των δύο αυτών κομμάτων να ψήφιζαν θα έβγαινε ο Γκιουλέκας δήμαρχος και δεν θα μας έπρηζαν με διάφορες παπαριές διάφοροι ακροριστεροί ιδεοληπτικοί φανατικοί τύπου λαζόπουλου και κανάκη μιλώντας για αποδοκιμασία στις ακροδεξιές επιθέσεις που δεχόταν ο ''Άγιος'' Μπουτάρης ο υμνητής του ακροδεξιού,φασίστα ,γενοκτόνου Κεμάλ.Δηλαδή ρε παιδιά ο Ψωμιάδης ο οποίος πήρε τους οκταπλάσιους ψήφους από τον Μπουτάρη τι πρέπει να κάνει να συνομιλεί με τον Πάπα και το Όμπάμα ή να χριστεί Αυτοκράτορας της Ευρώπης και να βγάζει διαγγέλματα;Πολύ τον πήρε στα σοβαρά τον αμανέ ο Μπουτάρης λες και τον ψήφισαν λεγεώνες ανθρώπων μια μικρή μειοψηφία 50.000 ανθρώπων από έναν νομό 1.000.000 απλώς τον βοήθησε ότι πολύ δεξιοί ψηφοφόροι της Ά Κυριακής που ψήφισαν δεν κατέβηκαν να ψηφίσουν την ΄Β Κυριακή μην τρελαθούμε τώρα είδαν σωτήρα τον Μπουτάρη.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ sakis 20/11/2010 02:12:54

   Έτσι. Έχεις δίκιο για τον Λαζόπουλο. Είναι απαράδεκτος στο σημείο αυτό

 60. antiochos avatar
  antiochos 19/11/2010 22:09:07

  Strange Attractor
  Τα σεβη μου!
  Βλεπεις αγαπητε οτι το προβλημα "μας" δεν ηταν η υποτιθεμενη ταση μου να βαζω ταμπελες εκει που δεν υπαρχουν η καπως ετσι δεν το ειχες γραψει;
  Η ουσια ειναι οτι ημουν σιγουρος οτι θα ησουν ΕΝΑΣ απο τους "βιαστικους".
  Καλη συνεχεια.....

 61. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 19/11/2010 22:10:26

  Μα και σύ φίλτατε, ψυχή τε και σώματι γριά;;;;
  Γιά Απόλλων σε είχα ...τεμέτερον

 62. rotten tomatoes avatar
  rotten tomatoes 19/11/2010 22:14:33

  Αυτός σερφάρει στον κάμπο και νομίζει πως έχει κύμα 9 μποφώρ

 63. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 19/11/2010 22:15:30

  Ελα ντε! τελικά οι "ανένταχτοι" ειναι περισσότεροι από ότι φαντάζεσαι εσύ ή... οΣαμαράς!

 64. loretta avatar
  loretta 19/11/2010 22:16:03

  ........να μας πει ο νεος δημαρχος τι θα κανει τα λαδαδικα....εχουν και αυτα καποια ιστορικη αξια...!!
  Εσυ την γνωριζεις ΚΙΜΩΝ???

 65. ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ avatar
  ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ 19/11/2010 22:17:09

  Μάλλον δίκιο είχε τελικά ο Άνθιμος! Κάνετε τα πάντα για να μας πείσετε ότι είστε "βουλγαρόφρονες"!!!

 66. loretta avatar
  loretta 19/11/2010 22:20:33

  λες ΚΙΜΩΝ ....στην ευτηχια οτι ανηκει στην μαζα...Εσυ βρε..εισαι στην ΕΛΙΤ της θεσσαλονικης του μπουταρη....φανταζομαι?? δηλ....για καντα μας λιανα ...εξηγησε σε μας τους κακομοιριδες της μαζας....τι εστι μπουταρης ...μιας και απο τα σχολια μας φαινεται οτι δεν τον ξερουμε.....καθολου.

 67. azxc avatar
  azxc 19/11/2010 22:23:09

  Νέα Ιερουσαλήμ

 68. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 19/11/2010 22:27:18

  Αδριάντα στόν Κεμάλ...Αυτό δεν προσπαθούσε να κάνει ό παππούς σου;;;

 69. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 19/11/2010 22:32:11

  Μπά είναι διεκδικούμενη..
  Δεν τά έμαθες;
  Παρουσιάστηκε απόγονος τού Πλήθωνα Γεμιστού με χρυσόβουλο..

 70. ευτυχια avatar
  ευτυχια 19/11/2010 22:33:49

  ΚΙΜΩΝ, loretta@
  Πρός τι η ένταση, φίλοι μου. Αν ο Κίμων με είπε "μάζα" δεν θα διαφωνήσω- δεν κατατρύχομαι απο ψευδαισθήσεις μεγαλοιδεατισμού. Αυτό με βεβαιώνει ασφαλώς ότι είναι γνήσιος Σαλονικιός: θυμάμαι στα πρόσφατα νιάτα μου πολλούς απο δαύτους να περιφέρονται σε μπαράκια και άλλα ευαγή ιδρύματα με ένα ποτό στο χέρι και ύφος "μη μου μιλάτε γιατί είμαι πολύ σπουδαίος", ντενεκέδες ξεγάνωτοι και συχνότατα αμόρφωτοι, άεργοι, ασήμαντοι, wannabe κοσμικοί. Αυτή η εσωστρέφεια του επαρχιώτη πάντα μας ξεχώριζε απ την Αθήνα. Ναι, φίλε μου, ανήκω στην μάζα που σπούδασε, μορφώθηκε, αγωνίστηκε, δούλεψε πολύ σκληρά και απέτυχε.Γιατί δεν άντεξε ποτέ τους επιτήδειους γυμνοσάλιαγκες της εξουσιας.Αντε γεια!

 71. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 19/11/2010 22:36:10

  Ο προηγούμενος! Γιαυτό και τό κόμμα πού πιστεύεις τόν άλλαξε.΄Με άλλον.Καλύτερο
  Για να πιστέψεις και να ψηφίσεις
  Αλλά δεν τούς πιστεψες ,έτσι;;;;;
  Εσύ ψήφισες άλλο κόμμα,όχι καλύτερο πρόσωπο για την Θεσσαλονίκη.

 72. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/11/2010 22:43:01

  h__p://www.antinews.gr/?p=32715

 73. Billy avatar
  Billy 19/11/2010 22:49:27

  Ακριβως,ειμαι απο Ναουσα και τον ξερω.

 74. Φαινότυπος avatar
  Φαινότυπος 19/11/2010 22:59:25

  Το συλλογικό μνημείο για τους Νεότουρκους είναι προτιμότερο.

 75. lazaros avatar
  lazaros 19/11/2010 23:15:11

  οχι και βλαφημιες ρε παλικαρε

 76. astris avatar
  astris 19/11/2010 23:16:42

  Μπράβο στον Φάκτωρα για την ανάρτηση. Λυσάξανε τα κοματόσκυλα!

 77. lampros avatar
  lampros 19/11/2010 23:44:25

  Ναι, πλέον βασιλεύουν οι προσκυνημένοι χατζηαβάτηδες, και οι μορφονιοί...

 78. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 19/11/2010 23:46:32

  Οι θιασώτες της παράταξης Παπαγεωργόπουλου σκούζουν τώρα στο αντινιουζ για το κακό που τους βρήκε....

  Η Θεσσαλονίκη, μαζί με την εγκατάλειψη από την διοίκηση της Αθήνας, είχε υποστεί επι χρόνια την αισθητική και την καταστροφή που της προκάλεσε η δημαρχίας της ΝΔ.

  Δεν το χωνεύετε με τίποτα ότι ο κόσμος βαρέθηκε κιτς "γιορτές των αγγέλων", αδιαφανείς διαδικασίες σε λήψη έργων, καμμία πεζοδρόμηση και συνεχή υπβάθμιση της πόλης τους ;

  Χωνέψτε το. Βάλτε και τον αγαπημένο σας απερχόμενο δήμαρχο Παπαγεωργόπουλο μαζί με τα άλλα άεργα πρωτοκλασσάτα στελέχη σας και θα δείτε για πόσο καιρό θα κρατάτε το 20αρακι %. Κρίμα για τα άξια στελέχη της παράταξης αυτής που πολεμάνε και εργάζονται.

  • ευτυχια avatar
   ευτυχια @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 19/11/2010 23:55:56

   ΑΛΩΒΗΤΕ σσσς, πήρες φόρα. Ασε το τι θα κάνουμε εμείς με τα άεργα στελέχη μας και δές τις γίνεται στο ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης μετά τη συνέντευξη Μπουτάρη. Γνωριζόμαστε χρόνια και ξέρουμε ότι τα περισσότερα συντρόφια του ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχουν ελαττώματα αλλά ούτε ασεβείς είναι, ούτε ηλίθιοι. Οπως επίσης αμφιβάλλουμε για το ποιόν βρήκε μεγαλύτερο κακό, εμάς ή εσάς?Ο μόνος που ίσως πανηγυρίζει σήμερα είναι ο γραφικός Τρεμόπουλος-οι υπόλοιποι υποστηρικτές τρέμουν την επόμενη συνέντευξη.

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ ευτυχια 20/11/2010 05:53:28

    Γιατί πρέπει να είμαι με "εσάς ή με τους άλλους" ;

    Γιατί πρέπει όποιος δεν είναι Νεοδημοκράτης να είναι Πασόκος κολλημένος;;

    Δεν μπορεί απλά να είναι ενας πολίτης με ιδεολογία που εκφράζει προβληματισμός; Δεν το χωράει ο νους σου ότι υπάρχουν και πολίτες που δεν είναι πρόβατα;

    Στο μυαλό το δικό σου και πολλών άλλων η Ελλάδα χωρίζεται έτσι. Γιαυτό την καταντήσατε εκεί που την καταντησατε. Το πρόβλημά σου δεν είναι να παει η Θεσσαλονίκη μπροστά (δεν λέω ότι με τον Μπουτάρη σίγουρα θα πάει) , αλλά πως θα ξαναπανηγυρίσετε με την μπλε νάυλον σημαία στην Αριστοτέλους.

    • ευτυχια avatar
     ευτυχια @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 20/11/2010 08:38:00

     Μίλα για την πάρτη σου καλύτερα. Αυτό είναι και το πρόβλημά σας: βγάζετε ανέξοδα συμπεράσματα για το τι υπάρχει στο μυαλό των άλλων, ενώ αδυνατείτε να δείτε μέσα στο δικό σας μυαλό. Που είναι και πιό κοντά, δηλαδή.Οσο για το ποιός κατάντησε τι, μάλλον οι ΄"πολίτες με ιδεολογία" που παριστάνουν τους υπεράνω και θεωρούν ότι μπορούν ν ασκούν απλώς κριτική έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο στην μεταπολιτευτική Ελλάδα.

 79. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 19/11/2010 23:55:06

  Κύριε Δήμαρχε επειδή αυτό με τα συσσίτια με αφορά θα πρότεινα κάτι καλύτερο:Τα γεύματα απόρων,λαθρομεταναστών κ λοιπών αναξιοπαθούντων αντί για τη φοιτητική λέσχη να γίνονται στη βίλα σας.Αφού είσαι τόσο μπρούκλης ετοίμασε γεύματα να έρθω για μάσα,γιατί η εκκλησία αυτό ακριβώς κάνει,δίνει σε δικό της χώρο συσσίτια ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΕΡΩΝΕΙ Η ΙΔΙΑ.Αν και που σαι ψηλέ,το τζαμί αφού είσαι λάρτζ, καντο απέναντι απο το σπίτι που μένουν τα εγγόνια σου,να ξυπνάνε κάθε πρωί απο τις φωνές του μουαζίνη κ να έχουν όλη μέρα στα πόδια τους ιμάμηδες,μουσάτους,πακιστανούς......Αν τα κάνεις αυτά ψηλέ,θα σε ψηφίζω μια ζωή κ θα πώ είσαι μεγάλο αλάνι,αλλά εδώ ταιριάζει η παροιμία με ξένα κόλυβα κηδεία ή μάλλον καύση νεκρών κάνουν πολλοί

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Μαύρος Ιάκωβος 20/11/2010 02:15:06

   Αυτό να του το στείλεις με επιστολή συστημένη στη βίλα του. Σοβαρολογώ.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Μαύρος Ιάκωβος 20/11/2010 02:15:30

   +1000

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/11/2010 02:16:07

    το +1000 στον Μαύρο Ιάκωβο

  • 11888 avatar
   11888 @ Μαύρος Ιάκωβος 20/11/2010 19:48:43

   Η επιθεση της γιαγαντιαιας ΕΛ καντηλας ξεκινησε.Αρπαξτε τα θυμιατα και ξορκιστε το κακο.Ξεκινηστε τετραμηνη νηστεια και ολοημερη προσευχη.Πεταξτε τα πισια στα σκουπιδια.
   Η Πολη παλι με χρονια και καιρους δικη μας θα ειναι.

 80. lampros avatar
  lampros 19/11/2010 23:57:56

  Για το τζαμί; Έχει άδικο, το τζαμί να ήταν με Ελληνικά χρήματα υπό τον έλεγχο της πολιτείας και όχι με λεφτά οποιουδήποτε.Είναι υποχρέωση κάθε ευνομούμενη πολιτείας.

  Τα γενικόλογα μπούρου-μπούρου, περί «κάθε ευνομούμενης πολιτείας» καλά για τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, κλπ. Εδώ δεν είμαστε «κάθε» πολιτεία, έχουμε μια ιστορία και καλό είναι να την σεβόμαστε. Ούτε θα έπρεπε να παίρνουμε γραμμή από τι ισχύει έξω, σε «κάθε» πολιτεία. Τη δουλειά τους και την δουλειά μας.

  Θα μας πουν οι ΗΠΑ π.χ., που μέχρι το '70 δεν δέχονταν καν τους μαύρους στα ίδια ξενοδοχεία, μαγαζιά κλπ και σήμερα έχουν το 1/4 τους στην φυλακή, ότι εμείς ―που κάθε μια ώρα έχουμε και μια παραβίαση από τουρκικά αεροσκάφη, προκλήσεις, κλπ, και που έχουμε και κάτι εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες, πρέπει να φτιάξουμε τζαμιά και να είμαστε ανεκτικοί κλπ; Οποιανού δεν του αρέσει, πίσω στη χώρα του...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ lampros 20/11/2010 01:33:56

   Ετσι είναι, πολύ σωστά τα λες. Η Ελλάδα και κάθε δήμος που έχει μουσουλμάνους όπως η Θεσ/νίκη, λόγω της ιδιαίτερης ιστορίας της και της απαράδεκτης επιθετικής στάσης της Τουρκίας η οποία αφορμές ψάχνει για να ταυτίσει τις μουσουλμανικές μειονότητες με την ίδια την Τουρκία, πρέπει να επιτρέψει μόνο τη δημιουργία μικρού μεγέθους τεμένων. Δηλαδή να επιτρέψει την κατασκευή μικρών μουσουλμανικών ναών που θα χωράνε 100 με 200 άτομα, όπως πολλές από τις ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες μας) ΧΩΡΙΣ μιναρέδες και άλλα επιβλητικά κατασκευάσματα. Να μην επιτρέψει (σε καμμία περίπτωση) μεγαθήρια τζαμιά που θα χωράνε χιλιάδες άτομα που αναπόφευκτα θα συμβολίζουν την εδραίωση μειονοτήτων με παρεμβετικές αξιώσεις από τρίτα κράτη (για να μην σκάβουμε το λάκκο μας ετοιμάζοντας αθελά μας νέο Αττίλα).

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/11/2010 01:42:19

    Δηλαδή ταπεινά κτίρια για τεμένη, μικρού μεγέθους και με επίβλεψη της ελληνικής πολιτείας. Ταυτόχρονα θα πρέπει να αππαλαγούμε από την παρεμβατικότητα του τουρκικού προξενείου στην Θράκη. Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα μιας αυριανής κυβέρνησης ΝΔ. Όποιος Τούρκος αξιωματούχος υποκινεί αποσχιστικές τάσεις στη Θράκη, προβοκάρει εθνικές προσπάθειες, υποκινεί μουσουλμάνους Έλληνες μειονοτικούς να τρομοκρατούν χριστιανούς Έλληνες εκπαιδευτικούς θα πρέπει να διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Καμία επιείκεια σε υπονομευτικές τάσεις. Άλλο η εξασφάλιση της άσκησης της θρησκευτικής ελευθερίας των μουσουλμάνων που κατοικούν στην Ελλάδα και άλλο η Τουρκία, γενικώς.

    Ενννοείται πως οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να απελαθούν άμεσα. Οι μουσουλμάνοι οι οποίοι θα μπορούν να απολαύουν της παραπάνω θρησκευτικής ελευθερίας θα πρέπει να είναι καθ' όλα νόμιμοι. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παίζει το ρόλο του διεθνιστικού αριστερόζ χωνευτηρίου ατυχησάντων λαθρομεταναστών προερχομένων από το συνοριακό σουρωτήρι της Τουρκίας. Τέλος

 81. lampros avatar
  lampros 20/11/2010 00:05:07

  Κανείς δέν μπορεί νά φοβάται απ΄αυτά πού δήλωσε.. Ο ελληνισμός ποτέ δέν ήταν φοβικός,αλλά κοσμοπολίτικος..Και η Θεσσαλονίκη δέν έχει νά φοβηθεί απολύτως τίποτα…

  Όταν ο ελληνισμός ήταν «κοσμοπολίτικος» ήταν και κυρίαρχος στην περιοχή του ―αρχαία Ελλάδα, Βυζάντιο, κλπ. Και οι Αμερικάνοι σήμερα, που κάνουν κουμάντο παγκόσμια, κοσμοπολίτες είναι.

  Εμείς δεν είμαστε πλέον «κυρίαρχοι», είμαστε ένα κράτος που προσπαθεί να επιβιώσει ―για να μην πω προτεκτοράτο.

  Και, σε μια περίοδο που οι μεγάλες δυνάμεις φτάσαν να κτίζουν κράτη και να οργανώνουν πολέμους στην περιοχή, σε μια περίοδο μαζικών αναταραχών, τεράστιας πληθυσμιακής αλλοίωσης της χώρας, «κόλπων» με τις μειονότητες, σε μια περίοδο, που οι ΗΠΑ έφτασαν να ***βομβαρδίσουν*** βαλκανική χώρα, και να κτίσουν κρατίδια δίπλα μας, δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ, μα καθόλου σίγουρο ότι η Θεσαλλονίκη «δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα».

 82. lampros avatar
  lampros 20/11/2010 00:10:24

  Από κάτι δημάρχους τύπου Κούβελα, Αβραμόπουλου, Μπακογιάννη κλπ. σίγουρα δεν θα είναι χειρότερος.

  Το θέμα δεν είναι αν θα είναι καλός σα δήμαρχος. Στα τέτοια μας αν μαζεύει καλά τα σκουπίδια μπροστά στο ιδεολογικό κακό που κάνει και που συντελεί στο γενικότερο γκρέμισμα της χώρας στο βούρκο.

 83. Σπύρος avatar
  Σπύρος 20/11/2010 00:11:13

  Είμαι πολύ περίεργος άν τό ΠΑΣΟΚ στήριξε μέ ευχαρίστηση τον Μπουτάρη..Και έχω μάλιστα τήν εντύπωση οτι πολεμήθηκε απ''τό ΠΑΣΟΚ..
  Αλλως τε πολλά στελέχη του έχουν κολλεγιές μέ τήν αντιδραστική εκκλησία τής θεσσαλονίκης..
  Οπότε μάλλον θά τον ψήφισαν και πολλοί πού είχαν φρίξει μέ τούς Ανθιμους και τούς Παπαγεωργοπουλαίους..
  Καλή καρδιά λοιπόν..
  Θά φανεί στην πράξη τί θά κάνει..
  Πάντως γιά αρχή η Σαλονίκη πήρε ανάσα..
  Δέν μού άρεσε πού καρπώθηκε τήν επιτυχία του τό ΠΑΣΟΚ,αλλά άν ζούσα Σαλονίκη στόν β.γύρο μπορεί και νά τόριχνα στόν κυρ-Γιάννη...
  Οσο νάναι τό νά χάνει ο Ανθιμος είναι ευχάριστο.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Σπύρος 20/11/2010 10:06:21

   Να τό επαναλάβω για όσους δεν τό έχουν καταλάβει....
   Ο Μπουτάρης δεν κέρδισε τίς εκλογές. Νίκη τού Βενιζέλου-μέ σύμμαχο τήν Ντόρα- επί τού Καστανίδη ήταν ή επικράτησή του.
   Καί ή ΝΔ δεν κατάλαβε τίποτα.....

 84. lampros avatar
  lampros 20/11/2010 00:12:56

  Κάποτε σε ανύποπτο χρόνο μου είπε κάποιος που ξόδεψε κυριολεκτικά ολόκληρη τη περιουσία του (και ήταν πολύ μεγάλη) στο να βοηθά τα αδέσποτα σκυλιά, (οι Θεσσαλονικείς θα ξέρουν για ποιον μιλάω), ότι όλα αυτά τα χρόνια, παρόλες τις παρεμβάσεις και εκκλήσεις του, κανένας μα κανένας ιδιωτικός ή δημόσιος φορέας δεν τον βοήθησε ποτέ. Μόνο ο Μπουτάρης. Κάτι λέει αυτό.

  Τίποτα δεν λέει αυτό.

  Ένα σωρό ιστορικοί κακοί, σφαγείς και αχρείοι υπήρξαν γνωστοί ζωόφιλοι.

 85. lampros avatar
  lampros 20/11/2010 00:17:49

  ΠΙΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΒΡΕ ΕΡΗΜΗ ΑΠΕΛΕΚΗΤΗ ΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΞΥΠΝΑ ΣΤΟ 2010 ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ή Ο ΒΑΘΥΣ ΣΟΥ ΥΠΝΟΣ ;;;

  Στο 2010 και ακόμα δεν έμαθες να χρησιμοποιείς το πληκτρολογιό σου;

  Ακόμα δεν έμαθες για το CAPS LOCK, και ότι θεωρείται "κραυγή" όταν γράφεις με κεφαλαία στο διαδίκτυο;

  Και, εν έτει 2010, προτείνεις Μπουτάρη;;;!!! Μιλάμε είσαι πολύ προχώ.

  Έχεις την ευφυία του Κίμωνα του συνονόματου σου.

  Δυστυχώς όχι του αρχαίου, του Κουλούρη...

 86. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/11/2010 00:35:56  Από το 95 το Σημιταριό μιλάει για "Θεσσαλονίκη-πρωτεύουσα των Βαλκανίων", χωρίς ρητή μνεία σε ΠΟΙΑ χώρα θα ανήκει η Θεσσαλονίκη!

  Η εθνική επικινδυνότητα ενός συγκεκριμένου κύκλου πολιτικών προσώπων, στον οποίο περιλαμβάνεται ο Μπουτάρης, δεν δίνει έγκριση στα πεπραγμένα των προηγούμενων αρχόντων.
  Ζήτημα προσωπικής στάθμισης δυο δεινών και της προσωπικής εκτίμησης για τις βλαβερές συνέπειες του αλκοόλ, όχι μόνο στο συκώτι.

 87. Κάποιος avatar
  Κάποιος 20/11/2010 00:38:22

  Ψωμιάδης-Μπουτάρης-Ανθιμος.
  Πάμε που πάμε για φούντο ως χώρα, τουλάχιστον ας διασκεδάσουμε στα τελευταία μας.

 88. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 20/11/2010 01:10:00

  Τότε θα το κάνετε για να διεκδικήσετε πόρους;

  «Και γι’ αυτό και για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να φύγει από την κεντρική εξουσία που είναι υπεύθυνη για άλλα, την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις κ.λπ. Εγώ οφείλω να έχω καλά σχολικά κτίρια, καλές υποδομές».

  Με τα οικονομικά του δήμου θα βγει άκρη;

  «Συνάντησα τον απερχόμενο δήμαρχο. Ρωτήσαμε τι γίνεται με τη “μαύρη τρύπα” στα ταμεία του δήμου. Μας είπε ότι λείπουν 7 εκατ. όταν η οικονομική επιθεωρήτρια μιλά για 52 εκατ. ευρώ. Θα βάλουμε μια εξωτερική εταιρεία να κάνει πλήρη απογραφή για να γίνει παραλαβή. Εως τώρα δεν γινόταν ποτέ αυτό».

  Αν βρεθείτε μπροστά σε σημεία και τέρατα τι θα κάνετε όταν θα πρέπει ταυτόχρονα να λειτουργήσετε με λιγότερες επιχορηγήσεις;

  «Θα προκύψουν προβλήματα. Ο Παπαγεωργόπουλος μας είπε ότι ο δήμος έχει τώρα έσοδα 5 εκατ. από δημοτικά τέλη, 3,5 από πάγια κρατική επιχορήγηση και άλλα 5,5 κάθε τέλος Ιανουαρίου από τα οφειλόμενα. Η μισθοδοσία είναι 10 εκατ. Που σημαίνει ότι δεν μένει φράγκο, ενώ υπάρχουν δάνεια και οφειλές προς το Δημόσιο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ρύθμιση χρεών για να παίρνουμε φορολογική ενημερότητα και να διεκδικούμε κοινοτικά προγράμματα. Εχουμε κάνει συνεννόηση για το θέμα με τον Σίμο Δανιηλίδη στο Δήμο Συκεών που έχει πολύ καλή οργάνωση στα ευρωπαϊκά».

  Λεφτά για τους Θεσσαλονικής δεν θα βρει ο άνθρωπος γιατί θα κάνει το κόλπο ΓΑΠ. Υποσχέθηκε λαγούς με πετραχίλια αλλα΄μετά θα δει "οτι ο Δημος δεν εχει λεφτα, 3 θα δει μεσα π.χ. -3 θα πει οτιβρηκε.

  Λεφτά όμως για τζαμιά και μνημεία εβραίων και Νεοτούρκων κι άλλες αηδίες θα βρει..

  Στο κατοχικό μνημόνιο η Ελλάδα, στη κατοχή των αλλοδαπών ο δημος θεσσαλονικης.

  Αντε να δουμε ποτε θα κανει ξαστεριά...

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Greece Pleading 20/11/2010 01:12:18

   Θα είστε και πάλι υποψήφιος το 2014;

   «Πρόθεσή μου είναι να μη συνεχίσω. Θα είμαι τότε 72 χρονών. Ελπίζω ότι θα έχουν δοθεί ευκαιρίες να αναδειχθούν νέα πρόσωπα. Το ζητούμενο σε αυτή τη δημαρχία είναι να αλλάξει η νοοτροπία της πόλης. Να εμπλακούν στα κοινά άνθρωποι που έχουν αξία αλλά λένε “δεν ανακατεύομαι”. Μα αν δεν ανακατεύεσαι, τότε φάε τον Παπαγεωργόπουλο στη μάπα…».


   Τι να συνεχίσει...?
   Όταν ξεμπερδέψει με τη θεσσαλονίκη θα ψάχνει κι αυτός ελικόπτερο να φύγει...όπως θα ψάχνει κι ο ΓΑΠ.

   Ποιός βάζει στοίχημα?

 89. Moriarty avatar
  Moriarty 20/11/2010 01:10:28

  Το να εισηγείται κάποιος να στήσει μνημείο για τους Νεότουρκους ή τον Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, για να προσελκύσει τουρίστες, είναι αισχρή προσβολή της μνήμης των εκατομμυρίων θυμάτων (Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυροχαλδαίων κλπ) του νεοτουρκικού κομιτάτου και του Μουσταφά Κεμάλ. Είναι σαν να προτείνει κάποιος να στήσουν μνημείο για τα πρωτοπαλίκαρα του Ναζισμού στο Τελ Αβίβ, για να τραβήξουν νεοναζί τουρίστες. Και γιατί μόνο των Νεοτούρκων και του Κεμάλ; Να φτιάξουμε κι ένα μνημείο στον Μουράτ τον δεύτερο, που κυρίευσε τη Θεσσαλονίκη από τους Έλληνες το 1430. Κι ένα μνημείο στον σουλτάνο Αβδούλ Χαμίτ, που εξορίστηκε στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 20ου αιώνα.

  Αλλά που να τα καταλάβουν αυτά μερικοί τσιφτετέλληνες - αυτοί θα ήταν ικανοί να φτύσουν στους τάφους των προγόνων τους για μερικά ευρώπουλα. Οι υπόλοιποι, τουλάχιστον, σταματήστε να αγοράζετε τα κρασιά του Μπουτάρη.

 90. tiramola avatar
  tiramola 20/11/2010 01:22:29

  Βρίσατε, μπινελικώσατε, το ευχαριστηθήκατε πάντως, δεν πρέπει να έχετε παράπονο....

  • man8os avatar
   man8os @ tiramola 20/11/2010 01:51:46

   χαχαχαχα
   Ενα σωστο σχολιο....
   Αλλα πρεπει να συμφωνησεις τιραμολα, οτι ο Μπουταρης δεν ειναι και το καλιτερο παιδι...

   • tiramola avatar
    tiramola @ man8os 20/11/2010 01:58:41

    Δεν είμαι από Θεσσαλονίκη να γνωρίζω "λεπτομέρειες"όπως πόσα μπουκάλια κρασί πίνει την ημέρα, αλλά τον πάω το τύπο και σπάνια πέφτω έξω.

    • man8os avatar
     man8os @ tiramola 20/11/2010 02:08:58

     Ουτε εγω ειμαι, για αυτο δεν σχολιαζω επι της ουσιας. Αλλα οι φημες λενε οτι τα πινει, και φαινεται να επιβεβαιωνονται.

     • tiramola avatar
      tiramola @ man8os 20/11/2010 02:12:52

      Από ποιούς επιβεβαιώνονται, τους Γκιουλεκικούς?
      Απλά κάνουν το γκιουλέκα τώρα...

     • tiramola avatar
      tiramola @ man8os 20/11/2010 02:14:34

      Για ρώτησέ τους όλους αυτούς τους υβριστές...τον έχουν δει ποτέ μεθυσμένο?
      Εσύ?

     • man8os avatar
      man8os @ man8os 20/11/2010 02:15:19

      Και μονο οτι ειπε : Θα βαλω νερο στο κρασι μου, για μενα τις επιβεβαιωνει.
      Αλλα και να μην ισχυουν, παλι πλακα εχει.
      Η θητεια του θα αποδειξει αν ειναι ψευδης οι φημες.

     • tiramola avatar
      tiramola @ man8os 20/11/2010 02:21:44

      Είπε "θα βάλω νερό στο κρασί μου"?
      Α, προβληματίστηκα τώρα, δεν το είχα προσέξει...

     • man8os avatar
      man8os @ man8os 20/11/2010 02:23:28

      Εμενα με προβληματισε σοβαρα.
      Αν και για να σου πω την αληθεια, απλα επιβεβαιωνε αυτο που ηθελα αλλα να πιστεψω...
      Αλλα τι σημασια εχει? Εγω μενω στην Αττικη, δημος Διονυσσου πλεον. Ας κανει οτι θελει στην Θεσσαλονικη.

     • man8os avatar
      man8os @ man8os 20/11/2010 02:24:05

      Ειναι δουλεια των Θεσσαλονικεων να ασχοληθουν με την πολη τους.

    • ευτυχια avatar
     ευτυχια @ tiramola 20/11/2010 08:17:17

     Αυτό είναι πράγματι ανησυχητικό: το ότι τον πάς εσύ..

    • loretta avatar
     loretta @ tiramola 20/11/2010 14:06:38

     αν ησουν απο θεσσαλονικη τιραμολα....δεν θα εκανες αυτη την ερωτηση ...δηλ αν του εχουμε δει...πιωμενο.η οτι αλλο...και ουτε θα μας αποκαλουσες....υβριστες...!!!(μην ξεχνας οτι και ιδιος δηλωσε οτι οτι κανει στην προσωπικη του ζωη ειναι δικο του θεμα...και δεν τον νοιαζει τι λεμε εμεις ...που τον ξερουμε στο κατω κατω)

     να απαριθμήσουμε τις μερες τις ωρες και τα μερη?? χειμωνες???καλοκαιρια???

     τουλαχιστον μερικοι απο μας ισως λεω ισως να ξερουμε καλυτερα απο σενα και σε πιο προσωπικο επιπεδο μερικα γεγονοτα και προσωπα...

     γιαυτο νασαι σιγουρος..

     • azof1234 avatar
      azof1234 @ loretta 20/11/2010 14:41:34

      Τιραμόλας ο Μπουτάρης ...έχει και χιούμορ ο άνθρωπος!!!
      Εσύ ομορφονιά μου γιατι περνιέσαι για την ΑΦΡΟΔΙΤΗ της Μήλου;;;

 91. sakis avatar
  sakis 20/11/2010 02:12:23

  Που καταντήσαμε ψηφίστηκε με 350 ψήφους διαφορά μόλις ο Μπουτάρης από τον Γκιουλέκα σε έναν δήμο που αποτελεί το 37% του νομού και στον οποίο είναι εγεγραμμένοι ψηφοφόροι 277.000 και από αυτούς ψήφισαν οι 114.000 μόλις, μείον 10.000 λευκά/άκυρα είχαμε 104.000 έγκυρα ψηφοδέλτια δηλαδή το 35% των εγγεγραμένων του δήμου και από αυτούς τον ψήφισαν 52.000 με ελάχιστη διαφορά από τον Γκιουλέκα αν βάλουμε και τους μετανάστες που ψήφισαν στην συντρηπτική τους πλειοψηφία Μπουτάρη βάλτε και πόσοι δεξιοί οπαδοί της Ντόρας τον ψήφισαν και προσθέστε ακόμα τους ψήφους Παπαθεμελή και Στεργίου του ΛΑΟΣ που συγκέντρωσαν στο σύνολο 16.000 ψήφους και από τους οποίους μόλις το 25% ψήφισε δηλαδή 360 περισσότεροι ψηφοφόροι των δύο αυτών κομμάτων να ψήφιζαν θα έβγαινε ο Γκιουλέκας δήμαρχος και δεν θα μας έπρηζαν με διάφορες παπαριές διάφοροι ακροριστεροί ιδεοληπτικοί φανατικοί τύπου λαζόπουλου και κανάκη μιλώντας για αποδοκιμασία στις ακροδεξιές επιθέσεις που δεχόταν ο ”Άγιος” Μπουτάρης ο υμνητής του ακροδεξιού,φασίστα ,γενοκτόνου Κεμάλ.Δηλαδή ρε παιδιά ο Ψωμιάδης ο οποίος πήρε τους οκταπλάσιους ψήφους από τον Μπουτάρη τι πρέπει να κάνει να συνομιλεί με τον Πάπα και το Όμπάμα ή να χριστεί Αυτοκράτορας της Ευρώπης και να βγάζει διαγγέλματα;Πολύ τον πήρε στα σοβαρά τον αμανέ ο Μπουτάρης λες και τον ψήφισαν λεγεώνες ανθρώπων μια μικρή μειοψηφία 50.000 ανθρώπων από έναν νομό 1.000.000 απλώς τον βοήθησε ότι πολύ δεξιοί ψηφοφόροι της Ά Κυριακής που ψήφισαν δεν κατέβηκαν να ψηφίσουν την ΄Β Κυριακή μην τρελαθούμε τώρα είδαν σωτήρα τον Μπουτάρη.

 92. Σπύρος avatar
  Σπύρος 20/11/2010 02:20:15

  Oύτε πίνει και έχει δώσει μάλιστα καί προσωπικό αγώνα γι΄αυτό(και μεγάλη του μαγκιά εδώ πού τά λέμε,πού τά κατάφερε),αλλά και απο τά κρασιά πού παράγονται ,έχει μείνει μόνον μιά μικρή παραγωγική μονάδα υπό τήν εποπτεία του.
  Νά χτυπάτε τούς ''αντιπάλους'' σας ,μέ στοιχεία καί αποδείξεις..
  Οχι ότι νάναι.

  • loretta avatar
   loretta @ Σπύρος 20/11/2010 14:00:56

   πολυ τατιανα βλεπεις .....

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ loretta 20/11/2010 15:55:25

    Μήπως εσύ είσαι η Τατιάνα η ίδια γιατί πετάς λάσπη χωρίς στοιχεία??
    Κάπου τον είδαν,κάποιοι ξέρουν ,όλη η Θεσσαλονίκη ξέρει καί κάτι τέτοια ''ακριβέστατα''..
    Τι έπαθες καλή μου??
    Εφυγαν οι παραχριστιανικές οργανώσεις απ΄τό Δημαρχείο καί ακόμα νά συνέλθεις??

    • loretta avatar
     loretta @ Σπύρος 20/11/2010 16:56:14

     Σπυρο....
     αν οντως τον γνωριζεις .....τοτε δεν θα το ελεγες αυτο...!!

     συνεπως....συνεχισε να βλεπεις τατιανα ...και να διαβαζεις τις ....συνεντευξεις του.

    • παγωτατζής avatar
     παγωτατζής @ Σπύρος 20/11/2010 20:56:14

     Καί εσύ με Blackberry από την Ιπποκράτους κυκλοφορείς ;;

 93. sakis avatar
  sakis 20/11/2010 02:29:54

  Αν θέλει ο ''μέγας'' Μπουτάρης να κάνει μνημείο στον φασίστα,μακελάρη,γενοκτόνο Κεμάλ να ρωτήσει πρώτα την γνώμη της επίσημης ποντιακής,μικρασιατικής και αρμενικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και αν δεχτουν, να τον χτίσουν όχι ένα αλλά 10 μνημεία όπως και να φτιάξει μνημεία και άλλων ''δημοκρατών'' Χίτλερ,Μουσολίνι,Στάλιν,Πινοσέτ,Φράνκο,Ραμίζ αλία,Εμβέρ Χότζα,τσαουσέσκου και ένα του μέγα ''δημοκράτη '' προέδρου της Βορείου Κορέας και δυο τεράστια σύμβολα στο κέντρο της πόλης την σβάστιγκα και το σφυροδρέπανο όπου θα ενώνονται με μια μεγάλη γέφυρα όπου στην κορυφή της θα λέει ''ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ''.Ε ρε δούλεμα που πέφτει από τον Μπουτάρη τώρα οι Θεσσαλονικείς λόγω της αδιαφορίας τους να ψηφίσουν θα τον φάνε στην μάπα τόσο τον ίδιο όσο και τις ιδεοληπτικές αρλούμπες που λέει να τον χαίρεστε.

 94. what avatar
  what 20/11/2010 03:25:23

  Οι Τούρκοι είναι φίλοι μας.
  Κεμάλ μέγας ειρηνιστής, εμείς φτιάξουμε μνημείο.

  Εκτός από αποτεφρωτήριο, λέμε φτιάξουμε και περιτμητήριο.

 95. blue nile avatar
  blue nile 20/11/2010 03:29:56

  ...έχει πλάκα όμως τελικά να είναι χειρότερος...πολλλές φορές όσοι ευαγγελίζονται μεγαλόστομες καινοτόμες μεταρυθμίσεις διέπονται από παντελή έλλειψη πείρας και εξαντλούν την όποια αλήθεια τους μόνο στη διατύπωση της ...κινδυνεύουν τότε η πραγματικότητα να τους προσγειώσει ανώμαλα και οι μεγάλες προσδοκίες που τους συνοδεύουν να να μετατραπούν σε καθολική κατακραυγή...

 96. ΛίγκαΤουΒορρά avatar
  ΛίγκαΤουΒορρά 20/11/2010 04:11:31

  Το πρώτο πράμα που κάνει, αυτό που έκανε ανέκαθεν, πριν καν μπει στο Δημαρχείο: Εντυπώσεις

  Δε θέλει ντεμέκ φρουρά και το διαλλαλεί...

  Αφού ρε Θείο θα δεχτείς και με το παραπάνω... Τι πρόλογο μας πουλάς ακόμη δε μπήκες;

  • ΛίγκαΤουΒορρά avatar
   ΛίγκαΤουΒορρά @ ΛίγκαΤουΒορρά 20/11/2010 04:17:18

   Πω...Πω! Θέε μου! Τι διαβάζω στις 4 τα ξημερώματα... Ότι σχέδια έχει αναφέρει αφορούν Εβραίους και Μουσουλμάνους...

   Δεν θα τα πάμε καθόλου καλά...

   Μέχρι χθες «χλεύαζα» την Αθήνα λόγω του χάους που επικρατεί... Τώρα, φάγαμε και ΄μεις εδώ πάνω τέτοια ήττα... που... Ο άνθρωπος είναι ικανός να φέρει τα πάνω, κάτω ολομόναχος! Θα εξισορροπήσει το χάος της Αθήνας με της Θεσσαλονίκης εν μια νυκτί...

 97. xan. avatar
  xan. 20/11/2010 08:55:36

  καποιοι γραφικοι σαν τον τυπακο που εδινε συγχαρητηρια στον μπουταρη καταδικασαν και την θεσσαλονικη.αν οι θεσσαλονικεις ειναι ευχαριστημενοι,ευτυχισμενοι με τον μπουταρη θα φανει.ευχομαι μονο να μην ειναι πολυ αργα.

 98. Νίκος avatar
  Νίκος 20/11/2010 08:57:09

  Έχω απομονώσει μικρό κομμάτι της συνεντευξής του και το ανέλυσα για να δούμε, στα έρμα τα δεδομένα, το ποιόν της σκέψης του, και το κάνω διότι τον παρουσιάζουν μερικοί ως τον ιππότη που νλικησε τον (εθνικό) μας ανορθολογισμό.

  Για την ορκωμοσία σας τι θα κάνετε;

  «Η ορκωμοσία είναι πρωτίστως πολιτική. Εάν θέλει κάποιος να φωνάξουμε τον παπά, να τον φωνάξουμε (Σώπα, ή τον θέλεις ή όχι). Αλλά να φωνάξουμε και το ραβίνο εάν οι Εβραίοι θέλουν να ορκιστούν και θρησκευτικά».
  Δική μου Παρατήρηση: Θέλει (και θελουν όλοι οι νεοταξίτες, οι οποίοι είναι μεταλλαγμένοι, γιαλαντζι "προοδευτικοί¨) να απαγορεύσουν τον ορθόδοξο θρησκευτικό όρκο, τους ενοχλεί (και ποσώς με ενδιαφέρει ο όρκος αυτος καθ' αυτός) αλλά δεν τον ενοχλεί να ορκιστεί ο Εβραίος σύμβουλός του με ραβίνο. Εάν είναι πολιτική η ορκωμοσία τότε αναγνωρίζει με τη σταση του τον Εβραίο πρωτίστως ως πολιτικό δρώντα. Αλλά, δεν αναγνωρίζει τον ορθόδοξο επίσκοπο, και καλώς κάνει. Αλλα γιατί, ρωτώ εγώ ο αφελής, είναι έτοιμος να δεχθεί τον ραβίνο ή τον ιμάμη ως αντιπρόσωπο εθνικλης ομάδας συλλογικής αλλά και πολεμά τον ορδόδοξο; Διότι περί αυτού πρόκειται.

  Δεν φοβάστε αντιδράσεις;

  «Είναι μερικά πράγματα που δεν τα ξέρει η Θεσσαλονίκη γιατί δεν διαβάζει Ιστορία. Η πλατεία Ελευθερίας ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ (ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;). Εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση των Νεότουρκων (επιμένω, και λοιπόν;). Στην πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφο και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την Επανάσταση των Νεότουρκων!!!!!!».
  Δικό μου σχόλιο: Τώρα "έδεσε" το γλυκο του "ορθολογιστή" Μπουτάρη που χρησιμοποιεί τον αγοραίο ορθολογισμο και διαφωτισμό δογματικά με όρους αγοράς μόνο (δες το κάτω κομμάτι) , και ξεχνά τις πολιτικές προεκτάσεις και συμβολισμούς, ή κάνω λάθος; Με τον ίδιο ορθολογισμό και λογική, οι Ισραηλινοί να κάνουν μνημεία του Χίτλερ διότι οι Γερμανοί (κρυφοναζι) τουρίστες στο Ισραήλ είναι δεκάδες χιλιάδες. Εσέις τι καταλαβαίνεται απο την φράση ¨θα κάνω μνημείο για την επανάσταση των Νεότουρκων; Τόχουν χάσει τελείως μερικοί και -δυστυχώς- είναι σε θέσεις υπέυθυνες.

  Με στόχο;

  «Να έρθουν 300.000 Τούρκοι και 300.000 Εβραίοι να προσκυνούν τα πατρογονικά τους. Πώς πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά; Στις 26 Οκτωβρίου έφυγαν από τη Σαλονίκη 5.000 και πήγανε στην Πόλη. Θα μας πέσει άσχημα να έρχονται και εδώ; Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν -άσε που δεν μπορείς να αρνηθείς την Ιστορία, ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν εδώ ( και λοιπόν; μήπως να έχουν και τίποτα αλυτρωτισμούς; σαν τους (ευτυχώς λιγους) δικούς μας εθνικιστές;». Έντάξει όλα αυτά, αλλά όχι να κάνουμε με τα λεφτά μας μιναρέδες και συναγωγες (το λέει αλλού). Τις εκκλησίες στην Αμερική τις φτιάχνει η κυβερνηση, και δεν το ξέρουμε, ή τα λεφτά των μεταναστών; Μερικό συμπέρασμα: Ο -τάχα μου- διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας είναι γιαλαντζί και μόνο για τους Έλληνες ιθαγενείς. Διότι, αυτό μου λέει ο "ορθολογιστής" Μπυτάρης εδώ.

  Τον ορθολογισμό και, παλαιότερα τον Χριστιανισμό, τον χρησιμοποιησαν οι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΙ ως εργαλεια. Επομένως το πρόβλημα δεν έιναι ούτε η Θρησκεία,ούτε ο διαφωτισμός, ούτε ο ορθολογισμός. Αυτά είναι εργαλεία. Το πρόβλημα βρίσκεται στε ολοκληρωτικές προσωπικότητες και στις ελιτ που "ντυνονται" με τα επι μέρους των "ισμών" για να τους χρησιμοποιήσουν.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Νίκος 20/11/2010 09:10:16

   Η ανάλυσή σου είναι πολύ καλή. Βέβαια, εγώ θα το προέκτεινα και θα έλεγα ότι και ο Διαφωτισμός, μέσα στην ντετερμινιστική θεώρησή του της έννοιας της "προόδου", έχει μία γερή δόση ανορθολογισμού, τον οποίο δεν θα ήθελαν να παραδεχτούν οι ακραιφνείς οπαδοί του. Και όμως, υπάρχει.

   Το πρόβλημα που επισημαίνεις, δηλαδή του επιλεκτικού ορθολογισμού, δεν είναι μόνο του Μπουτάρη, είναι πρόβλημα ολόκληρης της τάσης που αυτός εκπροσωπεί: Μην ξεχνάμε ότι είναι μέλος της ελευθεριακής φιλελεύθερης "Δράσης", η οποία μοιράζεται πολλα κοινά με την φιλελεύθερη Αριστερά, κυρίως ό,τι αφορά στην απέχθεια απέναντι σε παραδοσιακές αξίες.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΒΙΣ 20/11/2010 11:53:30

    Κατά βάθος, μου φαίνεται πολύ παραδοσιακός. Παράδοξα παραδοσιακός, και υπερβολικά ίσως, και από δώ προκύπτουν όλο το γκροτέσκο και το political uncorrect.
    Παραδοσιακός προ-αστικός, προ-καπιταλιστικός, προ-εθνικός (ουπς, μοιραία συνέπεια των προηγούμενων δύο προ- είναι), ίσως ακόμα και προ-διαφωτιστικός.
    "Επαναξιολόγηση των αξιών", πού 'λεγε και ο Νίτσε (για να μη παραπέμπω μόνον στον Μάρξ).

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Ο Θείος 20/11/2010 12:16:04

     Αδυνατώ να τα δω τα παραπάνω που λες. Τέλος πάντων, δεν επιμένω. Το τι έχει καθένας inside his mind...
     Αμετροέπεια και μικρομεγαλισμό διακρίνω, με ολίγο ξερολισμό, ναι...
     Θα τον αποκαλούσε κανείς "ο πλούσιος cool παππούς που νομίζει ότι τα ξέρει όλα".

     Μήπως τελικά ο χώρος της "ανανεωτικής Αριστεράς" δεν τον πολυγουστάρει τελικά και προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από τον απρόβλεπτο Μπουτάρη; Αυτό διαβλέπω στο σχολιάκι σου. Κοινώς, θολώνουμε τα νερά και βλέπουμε...

     • παγωτατζής avatar
      παγωτατζής @ ΒΙΣ 20/11/2010 12:20:04

      Ακριβώς.....
      Ολα αυτά τα προ-, πάντα ήταν οι πόθοι και επιθυμίες κάθε "αριστερού".
      Καί ο Μπουτάρης είναι ένας έξυπνος επιχειρηματίας πωλητής

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ΒΙΣ 20/11/2010 12:28:17

      Και δεν τα βλέπω κατανάγκη ως αρνητικά.
      Είπαμε, η δουλειά θα δείξει. Κυττώ τους ανθρώπους στα χέρια και στα μάτια, όχι στο στόμα. Κι άς δουλεύει το τελευταίο λίγο υπερβολικά, μικρό το κακό.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Ο Θείος 20/11/2010 12:25:38

     Όχι ΒΙΣ, άν και δεν βλέπω τον εαυτό μου ν' ανήκει σε κάποιον από τους σημερινούς πολιτικούς χώρους στην Ελλάδα, θεωρητικής φύσης είναι αυτά που υποθέτω.
     Ζώντας ως μετανάστης έξω στην Ευρώπη, έβρισκα παντού άτομα που έχουν ζήσει τα πρώτα χρόνια της ζωής τους σε ορεσίβεια, παραδοσιακά περιβάλλοντα, να διατηρούν τέτοιες προ-αστικές αξίες. Π.χ. Βαυαρούς ή Ελβετούς των Άλπεων, Γάλλους από το Lanquedoc κτλ.
     Άλλωστε, άν δεν απατώμαι, η Θεσσαλονίκη έχει πολύ μακροχρόνια παράδοση με ανθρώπους και πολιτικά ρεύματα που σκέπτονται κάπως uncorrect. Να πάμε μέχρι τυς Ζηλωτές;

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Ο Θείος 20/11/2010 12:50:44

      Εχω και εγώ ζήσει εκτός Ελλάδας για κάποια χρόνια αλλά η σκέψη του Μπουτάρη, όσο και αν διατηρεί κάποια προαστικά στοιχεία (μόνο στο ενδιαφέρον του για την ιδιαίτερη πατρίδα του θα τα εντόπιζα) ταυτίζεται απόλυτα με τις ιδέες των ακραίων ελευθεριακών φιλελεύθερων, που προσεγγίζουν επίσης πάρα πολύ τη Νέα Αριστερά.
      Θεωρώ ότι αυτό βοά. Ξέρω, νομίζω, να ξεχωρίζω τη φωνή του Ευρωπαίου "τοπικιστή" από αυτήν του Ευρωπαίου διεθνιστή που τον τοπικισμό τον χρησιμοποιεί ως εργαλείο για την αποδόμηση της κυρίαρχης εθνικής κουλτούρας.
      Αυτό ακριβώς δηλ. που κάνει και το ΚΕΜΟ το οποίο βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στον Καμίνη, αυτό που κάνει ο Τρεμόπουλος και ο Λιθοξόου για τη βόρεια Ελλάδα.
      Αλλωστε είναι γνωστό ότι η ευρωπαϊκή Αριστερά πέρασε από την καταπίεση των "τοπικιστικών ιδιαιτεροτήτων" (βλ. βρετόνικη γλώσσα) στην αμέριστη υποστήριξή τους. Εχω γνωρίσει ανθρώπους της Αριστεράς, ακραίους αντιεθνικιστές και διεθνιστές, που εκστασιάζονται αν ακούσουν σε ένα χωριό δυο γιαγιάδες να μιλάνε στα βλάχικα ή τα αρβανίτικα, χωρίς οι ίδιοι να έχουν καμία σχέση με τις παραπάνω "εθνοτικές" ομάδες. Οι ίδιοι αντιπαθούν ο,τιδήποτε το ελληνικό. Είναι οι ίδιοι που εκφράζονται κατά της οποιασδήποτε δημόσιας εκδήλωσης της χριστιανικής πίστης, τη στιγμή που υπερασπίζονται φανατικά την επίδειξη των μουσουλμανικών κώλων στα Προπύλαια.
      Στην κατηγορία αυτή ανήκει και ο Μπουτάρης.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ ΒΙΣ 20/11/2010 13:07:03

    Να αφήσουμε τον χαλαρό πλιτικό σουρεαλισμό και τον ελαφρολαϊκό εθνικισμό και να δούμε τις σημαίνει το "θα κάνω μνημείο επανάστασης νεοτούρκων".

    Με δεδομένη την κατάσταση με την Τουρκία, και δεδομένου ότι η Τουρκία δεν είναι π.χ. Νορβηγία του Νότου, και δεδομένου ότι η επανάσταση των νεοτούρκων δεν έχει κάποιες "διαχρονικές" πολιτκές ή ηθικές αξίες να εμπνεύσει σε εμάς ή στην Ευρώπη, η ανέγερση τέτοιου μνημείου θα εκληφθεί, είτε ως δουλεπρεπής θωπεία στην ανερχόμενη τουρκική ισχύ, είτε ως σουρεαλιστικός βαλκανικός καρναβαλισμός, ή και τα δύο μαζί.

    Φανταστήκατε ποτέ δήμαρχο της Κων-πολης να βγει και να πει ότι επειδή εκεί απαγχονίστηκε ο Γρηγόριος Ε', θα ανεγείρω μνημείο για την επανάσταση του 21; Που στο κάτω-κάτω ενέπνευσε και την ευρωπαϊκή διανόηση. Πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτό το εμετικό γλύψιμο προς τους Τούρκους, υπό τον μανδύα της δήθεν δικής μας "ευρωπαιοκεντρικής" ανωτερότητας, το οποίο εκλαμβάνεται μόνον ως ένδειξη γιουσουφακισμού και τίποτε άλλο.

    Κατά τα άλλα, βρίσκω τον Μουσταφά Κεμαλ πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, που θα μπορούσε να διδάξει πολλά και στους δικούς μας πολιτικούς. Αλλο όμως αυτό, και άλλο μνημείο "νεοτούρκων". Μπάστα! Ας κάνει καλύτερα μνημείο της αρκούδας.

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Professor Moriarty 20/11/2010 13:20:16

     Σωστή τοποθέτηση!

    • rotten tomatoes avatar
     rotten tomatoes @ Professor Moriarty 20/11/2010 19:12:02

     Προφέσσορα Τάδε, είσαι από τους πιό σωστούς εδώ μέσα.

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ rotten tomatoes 20/11/2010 19:59:51

      Κάνω και λάθη (ορθογραφικά). Το "γλείψιμο" γράφεται με "ει", κι όχι με υ. Πιθανώς να προσπαθούσα να φανταστώ το γλυπτό που θα αφιερώσει στους νεότουρκους, όταν το έγραφα.

  • Tasos Ploumis avatar
   Tasos Ploumis @ Νίκος 05/12/2010 19:10:34

   megale, esy prospatheis na gineis o evraios pou koroideveis mou fainetai, kai ginesai xeiroteros...Oi evraioi tw thriskevma xarakthrizontai evraioi anexarthtws ethnikhs proelefshs, (evraios o tourkos evraios, evraios o ellhnas evraios, evraios o germanos evraios, fantazomai tha ta ksereis, ta grafei kai sta vivlia tou liakopoulou), opote fantazomai oti k esy me ton idio tropo tha anagnwrizeis ton israhlino orthodokso idio me ellhna orthodokso...kat afton ton tropo an dhlwneis xristianos, paveis na dhlwneis ethnikh proelefsh nomizw (pragma symvato kai me thn pisth outws h allws) alla ooooxi, oi ELLHNES orthodoksoi einai ws synhthws diaforetikoi apo tous allous e? xm. O mpoutarhs eipe, an thelete thriskeftiko orko, as erthoun oloi oi thriskeftikoi antiproswpoi..ela den einai kako, mexri kai sto strato to kanoune, sevetai o stratos pio poly thn atomikh eleftheria apo esena filanthrwpe politismene ellhna xristiane? entypwsh mou kanei...

 99. kiki avatar
  kiki 20/11/2010 09:33:18

  Εχω ξαναπει παλαιοτερα,η θητεια των δημαρχων και των περιφερειαρχων ειναι για τρια χρονια.
  Ειμαι σιγουρη οτι ολοι αυτοι εκτος Καμινη που γνωριζει και νομικα δεν εριξαν ουτε μια ματια στο σχεδιο του Καλλικρατη.Σχεδον ειναι βεβαιο οτι ,οτι λενε και φαντασιωνονται ειναι αδυνατον να πραγματοποιηθει στα επομενα τρια χρονια.Η διαδικασια μιας οποιας δηποτε αποφασης ειναι τοσο χρονοβορα που το ολιγωτερο που θα κανουν ειναι να περασουν και πεντε χρονια για να πραγματοποιηθει.Ο Μπουταρης ειναι ενας απο αυτους τους χαλαρους που οποτε παρει μπρος θα περασει κανα χρονος.
  Προχθες τον ακουσα πρωι πρωι εννεα η ωρα ,δεν ειχε ξυπνησει και τον ειχαν παρει για να τον συγχαρουν για τα αποτελεσματα.
  Χαλαρωστε σαλονικεις,ολα τα μνημεια του κοσμου γινονται μετα απο δεκαδες χρονια,θα εχει πεθανει,ο χαλαρος.
  Εκτος και αν η δωσιλογικη κυβερνηση σας εχει καταστησει επαρχια της Οθωμανικης αυτοκρατοριας,η της Μεγαλης Αλβανιας πιο συντομα απο την θητεια του Μπουταρη.

 100. anonymous avatar
  anonymous 20/11/2010 10:31:24

  Αγαπητέ μου δε μας λες τίποτε καινούριο από αυτό που ήδη έχει επισημανθεί. Η Έκκλησία, το έθνος μας, οι παραδόσεις μας και γενικότερα αυτό που συγκροτεί τον Ελληνισμό δέχεται μια επίθεση στο είναι του.
  Επιτίθενται στην Εκκλησία και ταυτόχρονα ενισχύουν τα άλλα θρησκεύματα.
  Επιτίθενται στο έθνος και ταυτόχρονα υποστηρίζουν τα συμφέροντα άλλων εθνών-κρατών σε βάρος του δικού μας έθνους.
  Γελοιοποιούν τις παραδόσεις μας.
  Αυτοί που τα κάνουν αυτά είναι οι ίδιοι άνθρωποι, εγώ προσωπικά δεν τα θεωρώ ούτε ανιδιοτελή ούτε αθώα. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, πληρώνονται από διάφορα κανάλια και πρέπει να αντιμετωπιστούν είτε ως πράκτορες είτε ως εχθροί του έθνους και του Ελληνισμού.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ anonymous 20/11/2010 13:25:00

   Μην συνδέεις την εκκλησία, με το έθνος και τις παραδόσεις μας.
   Ο Ελληνισμός είναι πολύ παλαιότερος από την Ορθοδοξία και με βαθύτερες πνευματικές, πολιτιστικές και ιστορικές ρίζες.
   Δεν έχω πρόβλημα με τους χριστιανούς πιστούς ή τους κληρικούς αρκεί να μένουν στα της πίστης τους και στις πνευματικές ή μεταφυσικές τους ανησυχίες και να αφήσουν τα εγκόσμια στο κράτος και στην πολιτεία, όπως άλλωστε δίδασκε και ο ίδιος ο Ιησούς.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κάποιος 20/11/2010 13:40:50

    Υπαρχουν Έλληνες που πιστεύουν και σε άλλα δόγματα, τους ξέχασες

 101. Ρίψασπις avatar
  Ρίψασπις 20/11/2010 10:52:53

  Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Τα σοβαρά προβλήματα της πόλης όπως κυκλοφοριακό, έλλειψη πρασίνου, ανεργία, αποβιοτεχνοποίηση κλπ είναι εδώ και κοιτάζουν κατάματα τον κ. Μπουτάρη. Και δεν θα τον σώσουν ούτε τα σκουλαρίκια ούτε οι λοιπές φαιδρότητες περί αποτεφρωτηρίων. Ας δουλέψει λοιπόν και θα φανεί εάν το ζύγι γέρνει προς το φαιδρό ή προς το σοβαρό. Εύχομαι να φανεί πιο σοβαρός από τον απερχόμενο νάρκισσο λαμπαδηδρόμο και καλοχτενισμένο δήμαρχο του τίποτα.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Ρίψασπις 20/11/2010 12:53:55

   Συμφωνώ. Ο νέος δήμαρχος θα κριθεί από το πώς θα καταφέρει να διαχειριστεί την προβληματική καθημερινότητα και όχι από το αν θα φτιάξει τζαμί και αποτεφρωτήριο.

 102. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 20/11/2010 11:46:43

  Ξέρω από αυθεντικούς βλάχους (και δεν είναι βρισιά), είχα κάποτε γείτονες, δεν με εξέπληξε. Συνήθως είναι εκτός των άλλων αθυρόστομοι. Ο πραγματικός βλάχος για να πεί ότι είναι γνήσιος και όχι ιμιτασιόν, λέει "είμαι καράβλαχος".
  Οι πολιτικές και κοινωνικές απόψεις, με τον (κάπως προκλητικό και καθόλου "πολιτικά ορθό" τρόπο που τις διατυπώνει), είναι συνέπεια αυτού.
  "Το είναι προηγείται της συνείδησης", που έλεγε και ο θείος Κάρολος.
  Θα δούμε σκηνές ρόκ. Αλλά το βασικό και χρήσιμο είναι να δουλέψει. Γιατί στη χώρα της φαιδράς μπανανέας, και ιδιαίτερα στη Σαλονίκη, δήμαρχο που να δουλεύει σωστά και επαρκώς, μέχρι τώρα δύυυυυσκολα βλέπεις.
  Εξ ού και τα χάλια του παλιοκιαρατά στις Ελληνικές πόλεις.

 103. anastos avatar
  anastos 20/11/2010 12:39:53

  ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΣ ΞΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ
  ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄

 104. Στέργιος avatar
  Στέργιος 20/11/2010 12:56:00

  Ωραία, κύριοι της Ελευθεροτυπίας...

  Φτάνει μιλήσαμε για την ξενόφοβη, θεοκρατική, αντιδραστική Θεσσαλονίκη τώρα.

  Για το 6% της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα θα δούμε κάνα αρθράκι; Ή μούγκα στη στρούγγα; Μην χαλάσει το γλυκό τής "φωτοδότρας" Αθήνας;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Στέργιος 20/11/2010 13:01:17

   Ελα πρώτα στη Λιοσίων και την Αχαρνών να δεις πώς ζουν εκεί οι εναπομείναντες Έλληνες και μετά μιλάμε για Χρυσή Αυγή.
   Αυγό του φιδιού δεν υπάρχει, υπάρχει φίδι και μάλιστα τεράστιο και δηλητηριώδες και λέγεται ισλαμικός εποικισμός.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Στέργιος 20/11/2010 21:05:30

   Στέργιε, η χρυσή αυγή πήρε καμιά δεκαριά χιλιάδες ψήφους σε ένα δήμο πολλών εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.
   Τα ποσοστά φαίνονται ανεβασμένα λόγω της αποχής.

   Τώρα όσον αφορά την πόλη σας, στις πρόσφατες εκλογές για ακόμα φορά αποδείχθηκε πως είστε άξιοι της μοίρας σας και καμιά Αθήνα δεν σας φταίει που αντί να πάτε στις κάλπες και να υποστηρίξετε τους γνήσιους σαλονικιούς που γουστάρετε τόσο πολύ,πίνατε φραπόγαλο στην Νίκης και στην Αριστοτέλους.
   Μην ζητάτε λοιπόν τα ρέστα από τον Μπουτάρη.
   Ηταν σαφέστατος για το τι προτίθεται να κάνει αν έβγαινε δήμαρχος.
   Τον επιλέξατε με την ψήφο σας και την αποχή σα,ς οπότε λουστείτε τον.
   Μαζί με τους άλλους, Ψωμιάδη και Ανθιμο θα μας διασκεδάζουν για πολύ καιρό.

 105. Αποστολος avatar
  Αποστολος 20/11/2010 13:42:31

  τελικα αυτο το site ειναι Δεξιο,Με δεξιους αναγνωστες, Αριστερο με Δεξιους αναγνωστες ,Αριστερο με αριστερους αναγνωστες η ΠΑΣΟΚ (ολα δηλαδη)

 106. Underdog avatar
  Underdog 20/11/2010 17:23:21

  Δεν είναι κάτι άσχημο η εκλογή του. Η θα επιβεβαιωθεί ή θα απαξιωθεί μια ολόκληρη θεωρία,

 107. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 20/11/2010 21:12:54

  Ο μπουτάρης βγήκε με 50.000 ψήφους κ τι έγινε;Τι σημαίνει αυτό;Οτι νομιμοποιείται απο ποιόν;Απο το 21%;Ας κάνει καμιά βλακεία να αυξήσει τέλη για να τρώνε τζάμπα τα αραπάκια κ οι πάκηδες κ θα γίνει το δημαρχείο καλοκαιρινό.....

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Μαύρος Ιάκωβος 20/11/2010 21:21:43

   Τρομερή πολιτική σκέψη.
   Αντί να βγάλετε έναν δήμαρχο που θεωρείτε ότι σας εκπροσωπεί καλύτερα σαν πόλη,περισσότεροι από τους μισούς επιλέξατε να πάτε για φραπέ ή τσίπουρα την μέρα των εκλογών, ώστε να βγει τελικά ο Μπουτάρης, προφανώς για να έχετε κάποιον να του γκρινιάζετε.
   Ηξερα για κόμματα διαμαρτυρίας, τώρα έμαθα ότι υπάρχουν συνειδητά και πόλεις διαμαρτυρίας.

  • Στάθης Δ avatar
   Στάθης Δ @ Μαύρος Ιάκωβος 20/11/2010 21:23:56

   Ενω αν έβγαινε ο γκιουλέκας με 50.001 θα ήταν νόμιμο το να συνεχισθεί η ρεμούλα. Σωστός!

   Υ.Γ και καλοκαιρινό το δημαρχείο ε? Δεν κρύβεται ο πατριώτης μέσα σου μαύρε

   • Μαύρος Ιάκωβος avatar
    Μαύρος Ιάκωβος @ Στάθης Δ 20/11/2010 21:39:19

    Μήπως έχεις συγγένεια με τον Στάθη Ψάλτη;Γράφω πουθενά για Γκιουλέκα κ δεν το πήρα χαμπάρι;Αν γνωρίσεις γραφή κ ανάγνωση θα πρόσεξες οτι αναφέρομαι στν δήμαρχο.Τώρα που βγήκε ο μπουτάρης θα καθαρίσει η πόλη,θα μαζέψει τα σκουπίδια,θα κάνει τραμ,θα φύγουν τα λαμόγια,θα κάνει υποθαλάσσια,θα μοιράσει λεφτά κ μετά ξυπνάς όταν τα δημοτικά τέλη θα φτάσουν 200 ευρώ.......

    Υ.Γ. Εγώ το έχτισα το δημαρχείο,αν μου τη δώσει το κάνω μπάρμπεκιου

 108. ευτυχια avatar
  ευτυχια 21/11/2010 00:14:12

  καλοί μου φίλοι, χαρείτε! φρέσκα νέα απο το μέτωπο μπουτάρη: θα καταργηθεί η Εκθεση και στην θέση της θα αναβιώσει η "Γιορτή του Κρασιού". Μαυροδάφνη τζάμπα!!

 109. Kostas D avatar
  Kostas D 21/11/2010 01:59:46

  ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΝΟΘΕΙΑ!!!!!!
  Είναι δυνατον, στον Α γύρο, ήταν πολύ πισω από το Γκιουλέκα, στο Β γυρο
  με αποχη 55% και 4.800..... άκυρα, βγαινει με 300 ψήφους διαφορα και ποσοστό 0,9% ..
  Στην Παρο ο εκλεκτός του Ραγκουση βγηκε με 16 ψήφους διαφορά ...... και 151 ακυρα..
  Κατι παρομοιο εγινε και στη Συρο....
  Εγινε παρόμοιο κόλπο και στις 3 περιπτωσεις.... Συμπτωση?????
  Παντα πως γινεται η διαφορα υπερ του πασοκ και ποτέ δε συνέβη καταλαθος υπερ της ΝΔ για 0,8% για 0,9%, για 1%
  ΔΕ θυμάστε το 2000???? πάλι συμπτωση???? Το λέω διοτι είναι ενα κομμα που έχει μαφιόζικες τακτικές και κάνουν νεου τροπου νοθείες κάθε φορα

 110. Kostas D avatar
  Kostas D 21/11/2010 02:00:29

  Η υπόθεση τώρα είναι στο εκλογοδικείο!!!!!!

 111. doctor avatar
  doctor 30/11/2010 21:08:35

  Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΟΣΟ ΜΕΤΡΟΥΣΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕ Η ΔΙΑΦΟΡΑ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 112. Tasos Ploumis avatar
  Tasos Ploumis 05/12/2010 18:57:03

  Lypamai alhtheia me merikous pou mplekoun ta panta me ta panta gia na to paiksoun gamatoi patriwtes les kai kseroun kai afto to pragma ti einai...ta idia sto sxoleio, ta idia kai sto strato (ELDYK) opou ematha paradoksws oti pera apo ola ta alla oi dikoi mas sfaksane polla tourkakia kleismena sta getto prin ton attila...Epeidh oi tourkoi einai pio eksypnoi apo emas kai exoun kataferei kai tous pernane gia yperdynamh eksaitias ths apythmenhs m...s mas kai amorfwsias mas, den shmainei oti to na fwnazeis katw h tourkia se kanei anoixtomath ellhnara...Akoma tsakwneste ws neoelladites kai palioelladites, kai milate gia patrides kai istories? kala ta leei o mpoutarhs, ta leftakia sas ethnikofrones ta akoumpate sthn agia sofia, m afta agorazoun ta f16 meta kai se paraviazoun parthene ellhnara...deite th alliws giati oi pswmiadhdes kai oi anthimoi sas kanan to myalo kima...K oi dikoi mas vlakes athinaioi apo edw na steiloun agatha prwths anagkhs kai kana zarzavatiko katw sta nhsia, giati apenanti mathainw exoun kalyteres times oi geitones... perastika mas

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.