#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/11/2010 11:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνέντευξη Δημήτρη Δράκου στο Antinews1. Τι απαντάτε σε εκείνους που προέβλεπαν ότι ο κ. Τατούλης θα προηγείται με μία σοβαρή διαφορά στον πρώτο γύρο των εκλογών;

Την απάντηση την έστειλαν οι ίδιοι οι συμπατριώτες μας και μάλιστα πολύ ξεκάθαρα. Στην Πελοπόννησο εκβιαστικά διλήμματα και προσπάθειες χειραγώγησης της ψήφου δεν χωράνε. Όπως δεν χωράνε «τηλεοπτικοί σωτήρες» για να βγει ο τόπος μας από τα αδιέξοδα της ύφεσης και του μνημονίου. Χρειαζόμαστε συγκεκριμένο μοντέλο διαχείρισης, για να βρούμε ξανά το δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Αυτή είναι η δική μας θέση και γι’ αυτά τα πολιτικά επιχειρήματα μας επιβράβευσαν οι συμπολίτες μας την πρώτη Κυριακή. Όχι για το φαίνεσθαι αλλά για την ουσία.2. Γιατί ο κόσμος να σας προτιμήσει για Περιφερειάρχη; Ποια είναι τα προτερήματα της δικής σας υποψηφιότητας;

Στην αυτοδιοικητική μου πορεία, εδώ και δεκατέσσερα χρόνια, κινήθηκα πάντα με συνέπεια και υπευθυνότητα. Ο μόνος μου στόχος ήταν και είναι να είμαι πραγματικά χρήσιμος, όχι για να εκπληρώσω την προσωπική μου ματαιοδοξία, αλλά για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Είμαι, λοιπόν, πραγματικά υπερήφανος που αυτή η διαδρομή αποτιμάται με συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω από την πλευρά μου, είναι ότι δίνω τη μάχη της Πελοποννήσου χωρίς προσωπικά γινάτια. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν, παρά μόνο στους συμπατριώτες μου που χρειάζονται έναν Περιφερειάρχη διεκδικητικό και μάχιμο απέναντι στην κεντρική εξουσία, έναν Περιφερειάρχη που να δώσει ότι έχει μέσα του, για να καταστεί επιτέλους η Πελοπόννησος πρωτοπόρα.3. Ο κ. Τατούλης, ακόμα και σήμερα αρνείται να δώσει απαντήσεις για το θέμα της διπλομισθίας του από το Δημόσιο.  Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο;

Η συμπεριφορά του κ. Τατούλη αν δεν ήταν για κλάματα, θα ήταν για γέλια. Την ώρα, που χτίζει ολόκληρη την πολιτική του καριέρα ως τιμητής του πολιτικού συστήματος, την ώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι και η κοινωνία γενικότερα πλήττονται από πρωτοφανή μείωση των εισοδημάτων, ο κ. Τατούλης εξακολουθεί να ποιείται την νήσσα. Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση η συμπεριφορά του. Άλλωστε, όλοι ξέρουν ότι κινείται με πολιτικό οπορτουνισμό. Απλά, τώρα, βρήκε τον τρόπο να τον συνδυάσει και με το άμεσο προσωπικό συμφέρον.4. Με δύο λόγια, η δεύτερη Κυριακή έχει πολιτικά ή αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά;

Η ψήφος και των δύο γύρων των αυτοδιοικητικών εκλογών, εμπεριέχει πολιτικούς συμβολισμούς και αυτοδιοικητικά μηνύματα. Με αυτό το σκεπτικό, προσέρχονται οι πολίτες. Αφενός, γιατί τώρα πρέπει να μπει ένα φρένο στην χωρίς όρια πολιτική του μνημονίου. Και αφετέρου, γιατί τώρα πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή οι πλέον άξιοι και ικανοί, εκείνοι που γνωρίζουν καλά τα τοπικά ζητήματα και διαθέτουν συγκεκριμένο σχέδιο για να μπούμε ξανά σε τροχιά ανάπτυξης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικόλας avatar
  Νικόλας 12/11/2010 13:02:15

  Ψηφίζω στην Πελοπόννησο. Την πρώτη Κυριακή δεν πήγα να ψηφίσω κυρίως για οικονομικούς λόγους αλλά μεθαύριο θα πάω γιατί όντως είναι κρίσιμο το θέμα εκεί!

  • thanos avatar
   thanos @ Νικόλας 12/11/2010 14:01:23

   Ακριβώς κ εγώ το ίδιο.

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 12/11/2010 14:22:10

  Ο Κασσίμης, πρωτοπαλίκαρο του Μητσοτακισμού σήμερα στην Αρκαδία για να στηρίξει τον Τατούλη.. Οι αποστάτες με τους αποστάτες.. Όλα τα πρωτοπαλίκαρα του μνημονίου είναι μαζί. Σημαιοφόρος ο Καραγκιοζοφέρης....Την Κυριακή θα δουν τί σημαίνει ΜΟΡΙΑΣ..Ούτε μια ψήφος χαμένη!!

 3. ΚΟΝΔΩΡΑΣ avatar
  ΚΟΝΔΩΡΑΣ 12/11/2010 15:24:20

  ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΔΡΑΚΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 450 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙ ΑΓΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ. Η ΛΑΚΩΝΙΑ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ Η ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΡΚΑΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥΣ.

 4. ΛίγκαΤουΒορρά avatar
  ΛίγκαΤουΒορρά 12/11/2010 15:50:26

  Νότιοι και Βόρειοι παραμένουν κάστρα του Ελληνισμού και της καθαρής Δεξιάς.

  Πρέπει να τον εκλέξετε. Δείχνει κατά πολύ σοβαρότερος κιόλας απ΄τον δικό μας Ψωμιάδη. Εμείς σχεδόν τον εκλέξαμε. Αν είχαμε έναν Δράκο εδώ πάνω, πανυγηρικά θα το κάναμε... Τα ύπουλα Πασοκια βρίσκαν και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος όπου ο αχταρμάς «πολυπολιτισμικότητα» τους περνάει. Όπως διαπιστώσατε το ίδιο αλλά σε μικρότερη κλίμακα συμβαίνει και στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Δεν είχε τόση απήχηση ο σοβαρός Γκιουλέκας...

 5. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 12/11/2010 15:51:26

  O κύριος Δράκος το 1998 στην Μεσσηνία πήρε 68.298 ψήφους ποσοστό 54,70% την στιγμή που τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 124.854.
  O κύριος Δράκος το 2002 στην Μεσσηνία πήρε 69.529 ψήφους ποσοστό 54,40% την στιγμή που τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 127.765.
  O κύριος Δράκος το 2006 στην Μεσσηνία πήρε 64.336 ψήφους ποσοστό 51,26% την στιγμή που τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 125.506.

  Δηλαδή σε 3 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ο κύριος Δράκος πήρε στην Μεσσηνία πάνω από 64.000 ψήφους και ποσοστό αρκετά πάνω από 50%.

  Και ερχόμαστε στις εκλογές του 2010(πρώτος γύρος περιφερειακών εκλογών)

  O κύριος Δράκος το 2010 στην Μεσσηνία πήρε 46.437 ψήφους ποσοστό 45,28% την στιγμή που τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 102.547.

  Δηλαδή στην περιοχή του ο κύριος Δράκος έχασε περίπου 17900 ψήφους και ποσοστό 27,82% της εκλογικής του δύναμης την στιγμή που τα έγκυρα του 2010 ήταν λιγότερα μόνο κατά 18,29%.
  Δηλαδή 1 στους 3 περίπου ψηφοφόρους που τον είχαν ψηφίσει στην Μεσσηνία το 2006, δεν τον ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές.

  Μήπως λοιπόν ο κύριος Δράκος λόγω της 12ετούς νομαρχιακής θητείας του «κούρασε» πολλούς από τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι μάλιστα ενδεχομένως να ήθελαν και ανανέωση – δηλαδή άλλον υποψήφιο?

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ δαιμονάκι 12/11/2010 16:27:14

   Κυριακή κοντή γιορτή..Το αποτέλεσμα θα δείξει. Κάνουμε λάθος αν κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Η εμπειρία του Δρακου και το ξεκάθαρο αντιμνημονιακό μήνυμα όλου του συνδυασμού είναι αυτά που θα φέρουν τη νίκη απέναντι σε ερμαφρόδιτες και μεταλλαγμένες υποψηφιότητες γυρολόγων..

 6. Aggelos avatar
  Aggelos 12/11/2010 16:15:09

  δεν ειχε αλλο προχειρο και εμπιστο φαινεται ο σαμαρας,,για πελοποννησο..οποτε εβαλε το δρακο,,καλυτερος σοβαροτερος βεβαια απο τον ψυχοπαθη ψυχιατρο Τατουλη -μιλαμε οτι δεν παει καλα ο ανθρωπος σοβαρα,,ειναι μουρλος..
  ακραιος ο Σαμαρας,,διαλεξε πολυ ενα νεο κικιλια,,και μετα ενα Δρακο..
  δεν βαριεσε,,ετσι και αλλιως οι περιφεριαρχες μια ενδιαμεση μισοεξουσια θα εχουνε..αναμεσα σε δημαρχους και κεντρικη εξουσια,,οπως και οι νομαρχες..

  εγω χαιρομαι και θα χαρω για τον κικιλια..

 7. panagiotis avatar
  panagiotis 12/11/2010 16:42:31

  Υπήρχαν πολλα προβλήματα στην πελοπόννησο. Παλιά στελέχη δεν άφηναν χώρο εξέλιξης σε νεώτερους και γενικά υπήρχε συστηματική προσπάθεια αποδυνάμωσης του χώρου της κεντροδεξιάς. Μην ξεχνάμε ότι ο δεξιός ψηφοφόρος έχει γενικά χαλαρή ψήφο είναι συντηρητικός απο την φύση του και το κυριότερο για μένα εκτιμά την βοήθεια που έχει δεχτεί απο όπου κι αν προέρχετε αυτή. Ελπίζω αυτή την Κυριακή να αποδεσμευθεί και να δώσει την μεγάλη νίκη στην πραγματική αυτοδιοίκηση στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟ και στον χώρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ panagiotis 13/11/2010 00:15:50

   Πλην Αρκαδίας, ο Δράκος έπιασε ποσοστά πολύ παραπάνω από τα περσυνά ποσοστά της ΝΔ στις εθνικές εκλογές. Στην Αργολίδα υπολείπεται κατά μερικές εκατοντάδες ψήφων που οφείλεται σε τοπικές ιδιαιτερότητες, για τις οποίες όμως έχουν ήδη παρθεί μέτρα (Σαραβάκος, απομόνωση Παπαδημητρίου κλπ). Στην Κορινθία πέρσυ η ΝΔ πήρε 36% και φέτος ο Δράκος ξεπέρασε το 41%. Η Αρκαδία είναι λογικό να δίνει πλειοψηφία σε έναν άνθρωπο που υπήρξε επί 20 χρόνια βουλευτής της αλλά δεν αρκεί αυτό το προβάδισμα για να κερδίσει μια περιφέρεια με 700.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους και αντιμνημονιακό κλίμα παντού.

 8. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 12/11/2010 19:40:56

  @ Aggelos....εγώ δεν έχω γράψει πουθενά ότι ο κύριος Τατούλης είναι καλύτερος του κυρίου Δράκου....ούτε όμως έχω γράψει το αντίθετο....απλώς βρήκα ένα ενδιαφέρον δεδομένο......ότι ΜΠΟΡΕΙ(επαναλαμβάνω, μπορεί) ο κύριος Δράκος να έχει κουράσει τους ψηφοφόρους του στην Μεσσηνία(για το αν ήταν καλός ή όχι νομάρχης δεν το γνωρίζω,οπότε δεν έχω το δικαίωμα να γράψω τίποτα για αυτό).
  Ίσως πάλι δεν ήταν η ενδεδειγμένη λύση για αυτούς.

  Μόνο στην Μεσσηνία ο κύριος Δράκος έχασε περίπου 17900 ψήφους σε σχέση με το 2006.
  Αν υποθέσουμε ότι έχανε μόνο 10.000 ψήφους στην Μεσσηνία σε σχέση με το 2006, τότε θα ήταν μπροστά από τον κύριο Τατούλη κατά 5.000 ψήφους στον πρώτο γύρο και τώρα θα ήταν το μεγάλο φαβορί.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ δαιμονάκι 13/11/2010 00:09:51

   Γιατί δεν περιμένεις λίγες ώρες ακόμα? Περίμενε το αποτέλεμσα της Κυριακής. Η επιλογή έγινε και δεν αλλάζει. Και ήταν πολύ σωστή κατά τη γνώμη μου. Το να γκρινιάζεις λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης και να μιζεριάζεις, βάζεις τον αναγνώστη σε υποψίες για τις πραγματικές προθέσεις και τον ρόλο σου ξέρεις..

 9. atyos avatar
  atyos 12/11/2010 23:54:58

  Ακριβώς απο τις 125οοο έκυρους ψήφους το 2006 έπεσε στους 102000 το 2010
  στην Μεσσηνία.Σίγουρα οι 15000-17000 είναι του Δράκου.Ηδη θα ψηφισουν
  περισσότεροι (κυριως απο Αττικη) στον β γύρο συν ψηφους απο τον Σαμπαζιώτη και ικανοποιητικο μέρος απο τον ΛΑ.Ο.Σ .Το μπαλάκι είναι στην
  Αργολίδα & στην Αρκαδία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.