30/08/2011 09:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνάντηση Τσίπρα - Δημαρά

Μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί να σημαίνει και λίγα. Η ουσία, όμως, είναι ότι η αριστερή αντιμνημονιακή αντιπολίτευση αρχίζει να συντονίζεται. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του antinews, θα συναντηθούν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς.

Από την συνάντηση θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα προκύψει κομματική συνεργασία, αλλά είναι βέβαιο ότι ανοίγει η πολιτική συζήτηση και θα υπάρξει καλύτερο κλίμα και συνεννόηση ανάμεσα στην αριστερά και στον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ κοινωνικό χώρο που διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική.

Ανάλογη προσπάθεια προσέγγισης των δύο χώρων υπήρξε και προ έτους, όμως τότε τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά, διότι κυριαρχούσε η διάθεση καταγραφής δυνάμεων (περισσότερο από την πλευρά Δημαρά) ενόψει των περιφερειακών εκλογών.

Η συνάντηση Τσίπρα – Δημαρά γίνεται σε μία περίοδο έντονων διεργασιών στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς σε αναζήτηση βρίσκεται και η εντός των τειχών του ΠΑΣΟΚ αριστερή αντιπολίτευση με την Λούκα Κατσέλη να επιχειρεί εσχάτως μία στροφή σε πιο «αριστερή» ρητορική, αλλά να μην μπορεί να σηκώσει το βάρος μίας πολιτικής αντιπαράθεσης με την κρατούσα κυβερνητική ομάδα. Ωστόσο φαίνεται ότι σιγά σιγά συγκροτεί μία μικρή ομάδα βουλευτών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 30/08/2011 12:02:04

  Ως γνωστόν,ο χώρος,αριστερά του πασοκισμού,είναι πολυπληθής και ετερογενής.Ύπάρχουν ριζοσπάστες σοσιαλιστές,αριστερόστροφοι σοσιαλδημοκράτες,πρώην ευρωκομμουνιστές,κομμουνιστές και έχουμε το παράδειγμα,όπως γνωρίζουμε,του 1958,όπου η τότε ΕΔΑ συγκέντρωσε το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος και 79 βουλευτές.Οι ζυμώσεις και συζητήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν στο προσεχές διάστημα διότι,απ'ότι φαίνεται,έπεται εκλογική κατάρρευση του ΠαΣοΚ και υπάρχει μια σημαντική μάζα ψηφοφόρων που θα το εγκαταλείψουν και θ'αναζητούν πολιτική στέγη.Βέβαια,τα δεδομένα έχουν αλλάξει και πέρασαν,ανεπιστρεπτί,οι εποχές,όπου οι ψηφοφόροι της συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης,οδηγούνταν,σύσσωμα,σε αριστερούς ή αριστερόστροφους κομματικούς σχηματισμούς.Σίγουρα,το αμέσως προσεχές διάστημα θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς-αριστεράς και,πιθανόν,οι εκπλήξεις δεν θα λείψουν.Και κάτι τελευταίο.Η Νέα Δημοκρατία,με αιχμές του δόρατος τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και το δημοκρατικό πατριωτισμό,αγκαλιάζει όλο το πολιτικό φάσμα.Ήδη,τμήμα του προγράμματος της οικονομίας και προτάσεις γι'αλλαγές στο σύνταγμα έχουν παρουσιαστεί και όλοι αναμένουν τη πλήρη κεντροδεξιά ατζέντα επί όλων των θεμάτων.Σε δυο εβδομάδες,στη ΔΕΘ,οι Έλληνες πολίτες περιμένουν από τον πρόεδρο του κόμματος ν'αναπτύξει το ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσει.Εξάλλου,δεν αργεί η ώρα όπου η μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς θα κληθεί ΞΑΝΑ από την Ιστορία ν'ανασυγκροτήσει τη χώρα και να ξαναφέρει την ελπίδα και τη προοπτική που,σήμερα,έχουν ΣΒΗΣΕΙ από το ΟΛΕΘΡΙΟ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ έργο του,άκρως,επικίνδυνου πασοκικού καθεστώτος....

 2. antonis1 avatar
  antonis1 30/08/2011 12:16:42

  Συνταρακτικό νέο...
  Και δεν κατρακύλησαν τα χρηματιστήρια μετά την εξέλιξη αυτή?
  Ο Γιωργάκης μετά απο αυτό έχει έναν δρόμο..Παραίτηση.
  Ο Αντώνης με τον Βενιζέλο προφανώς αυτό έχουν σαν θέμα συζήτησης και τάχα μου θα μιλήσουν για την οικονομία.
  Τι γίνεται στον κόσμο μας και εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι.
  Καλά που το δημοσιεύσατε αδέρφια αυτό το τρομαχτικό νέο.Ο καπιταλισμός πνέει τα λοίσθια, οι τραπεζίτες υποχωρούν έντρομοι, οι τροικανοί μαζεύουν τα μπογαλάκια τους, ακόμη και η Μέρκελ ταρακουνήθηκε.

  Ο Τσίπρας εσυνάντησε τον Δημαρά μια μέρα
  και σείστηκε το πέλαγος γκρεμίστηκεν η τρόικα,
  οι τράπεζες τραντάχτηκαν και πέσανε τα στόρια.
  Ο γιώργος φεύγει έντρομος να πάει κατα τα ξένα,
  ο αντώνης κρύφτηκε σιμά μαζί με τον βαγγέλη
  μόν' η αλέκα έμεινε εκεί ψηλά στο κάστρο
  σφυριά δρεπάνια ετοίμαζε στον πόλεμο να πάει.
  Τ' άλογα έζωσεν ευθύς ο Δημαράς στο άρμα
  ασπίδες, δόρατα, σπαθιά ,εζώστηκε ο Τσίπρας
  κι δυό μαζί κινήσανε στον πόλεμο να πάνε

  Ασμα δημώδες επίκαιρον και ηρωικον.

 3. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 30/08/2011 12:55:33

  Προς "Κόμη Μοντεχρήστο": Για τη σημερινή κατάντια μεγάλη ευθύνη έχει και η "μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς" και σε μεγάλο βαθμό συμφωνεί με Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο (εργασιακός μεσαίωνας, πτώχευση μικρομεσαίων κλπ.). Αυτή θα ανασυγκροτήσει το τόπο; Χα...
  Προς "Αντώνη 1": Ασχετα με τη μέχρι τώρα πορεία Δημαρά, Κουβέλη, Μητρόπουλου και των συν αυτοίς κλπ., εάν θέλουν να αποδείξουν ότι δεν αποτελούν αποτελούν ανασχετικούς παράγοντες, το καλύτερο (για τη χώρα, την εργατιά κλπ.) που θα έπρεπε να πράξουν είναι να αποδεχθούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλοιώς ο λαός, η ζωή και η ιστορία θα τους ξεπεράσουν. Το ίδιο ισχύει, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, για την Αλέκα. Αλλοιώς, πρότεινε εσύ, αγαπητέ φίλε, τί δέον γενέσθαι.

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ Γιαγκούλας 30/08/2011 13:24:37

   Ο καθένας έχει την άποψή του και τη τεκμηριώνει όπως εκείνος κρίνει.Δεν είναι δυνατόν να συμφωνούν όλοι με όλους και να υπάρχουν ταυτόσημες πεποιθήσεις.

  • Dee Jay Stelios avatar
   Dee Jay Stelios @ Γιαγκούλας 30/08/2011 14:42:31

   10000000

 4. factorx avatar
  factorx 30/08/2011 15:29:10

  Κοινή επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα-Δημαρά για την επίθεση στον δημοσιογράφο Μ. Κυπραίο

  Την άμεση απόδοση ευθυνών για την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 15ης Ιουνίου ζητούν με κοινή ερώτηση που κατέθεσαν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, Γ. Δημαράς.

  Οι κ.κ. Τσίπρας και Δημαράς κάνουν λόγο για «βάρβαρη, ανελέητη και αυθαίρετη αστυνομική βία», αποτέλεσμα της οποίας ήταν, όπως επισημαίνουν «πολλά περιστατικά σοβαρών τραυματισμών, με αποκορύφωμα την ανεπανόρθωτη βλάβη που υπέστη, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος κατά την ώρα εργασίας του, στην πλατεία Συντάγματος, από ρίψη χειροβομβίδας κρότου-λάμψης».

  Από την ημέρα εκείνη μέχρι και σήμερα, συνεχίζουν, «ο Μανώλης Κυπραίος και η οικογένειά του ζει το δικό της Γολγοθά, με τακτικές ιατρικές εξετάσεις που έχουν ως οριστικό πόρισμα την ολική κώφωση και την αστάθεια κατά τη στάση και τη βάδιση του, ενώ τεράστιες είναι οι επιπτώσεις και στον τομέα της ψυχοσύνθεσής του».

  Οι κ.κ. Τσίπρας και Δημαράς ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στην τιμωρία των υπαίτιων , επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα αναθεώρησης της αλόγιστης χρήσης χειροβομβίδων κρότου-λάμψης κατά ειρηνικών διαδηλωτών και της προστασίας των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

 5. Βασιλης avatar
  Βασιλης 31/08/2011 21:41:51

  Νομίζω πως το εν λόγω άρθρο ήταν άστοχο. Συναντήθηκαν και έκαναν αυτό που έπρεπε. Σε αντίθεση με άλλα κόμματα που έκαναν την "πάπια"... Μη τα βλέπουμε όλα στραβά και υστερόβουλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.