Συνάντηση Σαμαρά - Ντόρας με μενού τη θέση Επιτρόπου στην ΕΕ
06/06/2014 14:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνάντηση Σαμαρά - Ντόρας με μενού τη θέση Επιτρόπου στην ΕΕ

Ο στόχος της Ντόρας και αυτό φάνηκε και από τις διαρροές του περιβάλλοντός της εδώ και μήνες είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μενού τη θέση της Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέγεται ότι είχε η συνάντηση, μόλις 30 λεπτών του Αντώνη Σαμαρά με τη Ντόρα Μπακογιάννη, που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο Πρωθυπουργός δέχθηκε και είδε την Ντόρα Μπακογιάννη και συνομίλησαν πολιτικά μετά από δυο χρόνια στο πατρικό του σπίτι στην οδό Μουρούζη, μια κίνηση που έχει και αυτή τη σημασία της. Η βουλευτής Επικρατείας δεν μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν υπάρχει πλάνο να εισέρχεται στο νεοκλασσικό της Ηρώδου Αττικού.

Θα γίνει υπουργός Οικονομικών η Ντόρα; Προφανώς και όχι όπως πληροφορηθήκαμε και αυτό είναι οριστικό, ενώ λέγεται ότι δεν ετέθη ποτέ στο τραπέζι. «Υπήρχε περίπτωση ο Σαμαράς να δώσει το ταμείο του κράτους στην οικογένεια Μητσοτάκη;» διερωτήθηκαν κάποιοι. Και δεν έχουν άδικο, ενώ η ίδια δεν θέλει να μπει στη φωτιά και να καεί…

Το σίγουρο όμως είναι ότι και ο ίδιος ο Σαμαράς δεν είχε σκεφθεί ποτέ αυτό το σενάριο, αν και κάποιοι το διακίνησαν. Ο στόχος της Ντόρας και αυτό φάνηκε και από τις διαρροές του περιβάλλοντός της εδώ και μήνες (κυρίως σε Καθημερινή, Βήμα, Realnews) είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θέλει να γίνει επίτροπος και αυτό παλεύει για πολλούς και ευνόητους λόγους. Εδώ και καιρό έχει κινήσει γη και ουρανό να πάει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δεν αποκλείεται ο Σαμαράς να της κάνει τη χάρη, έχοντας και αυτός τους δικούς του, πολύ σοβαρούς λόγους.

Η Ντόρα απέναντί της έχει τη Μαρία Δαμανάκη που παλεύει να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και τον Κωστή Χατζηδάκη που ξέρει ότι θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης και θέλει να επιστρέψει στις Βρυξέλλες.

M.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. μελιτίνη avatar
  μελιτίνη 06/06/2014 14:47:17

  Τώρα που ακούγονται και διάφορα περί Γιάννας, μήπως η σημερινή συνάντηση αφορούσε τη θέση της προεδρίας;;;

 2. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 06/06/2014 15:15:42

  Μπορείτε να μας εξηγήσετε τους σοβαρούς λόγους που έχει ο Σαμαράς για να κάνει την χάρη της Ντόρας ? Εγώ θα έλεγα έχει σοβαρότατους λόγους να την πλακώσει στις "κλωτσιές". Θα μου πείτε ότι ο Σαμαράς θέλει να την βγάλει εκτός "πολιτικού γίγνεσθαι". Θα σας ρωτήσω, γιατί την φοβάται ? Τέλος θα σας ρωτήσω, τι νομίζετε ότι θέλουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, την Ντόρα στο "παιχνίδι" ή στο σπίτι της ?

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 06/06/2014 17:36:07

   Σωστά ερωτήματα... Αν και νομίζω ότι ο Σαμαράς γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλύτερα την απειλή που συνιστά εις βάρος του η οικογένεια Μητσοτάκη. Υπάρχουν συμφωνίες παρασκηνίου που ποτέ δεν θα τις μάθουμε. Αν της δώσει θέση Επιτρόπου, προφανώς θα το κάνει για να "πάρει" κάτι σημαντικό για τον ίδιο. Και ασφαλώς ο Σαμαράς γνωρίζει καλύτερα από εμάς, εάν οι Μητσοτάκηδες είναι μπεσαλήδες και αν θα του "αναγνωρίσουν" την χάρη που θα τους κάνει. Ο ίδιος άνθρωπος (Ντόρα) έγινε ΥΠΕΞ από τον Καραμανλή, με όλα τα μυστικά κονδύλια στη διάθεσή της για να ταϊζει έναν στρατό υπαλλήλων (ως γνωστόν, η ορθή χρήση των μυστικών κονδυλίων εναπόκειται στον πατριωτισμό του εκάστοτε ΥΠΕΞ) και έσκαβε τον λάκκο του Καραμανλή από πίσω με τα οψώνια της ευεργεσίας... Άρα, αν ο Σαμαράς της το δώσει αυτό που ζητάει, κάπου (θα πρέπει να) βασίζεται για να το κάνει και να μην βασίζεται μόνον στη μπέσα των Μητσοτάκηδων.

   • Fotini avatar
    Fotini @ Διογένης 06/06/2014 18:14:39

    ῎Ισως ὁ ΑΣ συζήτησε μέ τόν ΚΚ τό "κεφάλαιο" ντόρας.

  • airman avatar
   airman @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 06/06/2014 18:23:17

   Ο Κεφαλογιάννης εκλέχθηκε. Η Ντόρα θα διοριστεί. Έστω κι έτσι τα "τζάκια" θα σταματήσουν να "καπνίζουν"! Σίγουρα υπήρχε/υπάρχει και άλλος δρόμος, αλλά η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ airman 06/06/2014 20:03:29

    Θα σταματήσουν να καπνίζουν και θα έχουν πάλι φωτιά κανονικά, τη στιγμή που είχαν σβήσει μέχρι πριν λίγο καιρό...

    • airman avatar
     airman @ Marcelos 06/06/2014 23:00:43

     Αλλάζουν οι καιροί ...

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 06/06/2014 16:15:08

  είναι πολλά τα λεφτά...οι ίδιοι και οι ίδιοι...

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 06/06/2014 20:02:38

  Την εικονιζόμενη “world mayor”, ως πρώτη γυναίκα Δήμαρχο Αθηναίων τη θυμόμαστε, κυρίως για τις “κόντρες” της, με την άλλη μεγάλη κυρία του ΑΘΗΝΑ 2004. Την εικονιζόμενη, ως ΥΠΕΞ τις όποιεςπρωθυπουργικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες υπέρ της χώρας, να “ροκανίζει” θυμόμαστε. Προεξέχοντος του τεράστιας εθνικής σημασίας ΟΧΙ Καραμανλή στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (Βουκουρέστι, 2-4 Απριλίου 2008), μέχρι την επίλυση του μείζονος θέματος της ονομασίας του κρατιδίου. Για το οποίο ΟΧΙ, αλλά και τις άλλες κρίσιμες για το μέλλον της πατρίδας αποφάσεις, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και οι Έλληνες πολίτες, πανάκριβα πληρώσαμε. Την εικονιζόμενη, ως εύκαμπτη ΥΠΕΞ της Ελλάδας θυμόμαστε, όταν στις 27/6/2010, στον σκοπιανό υπεξ Μιλόσοσκι σε χώμα Ελληνικό, στη Κέρκυρα, επέτρεψε να προσγειωθεί με αεροπλάνο που έφερε τα διακριτικά της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Την εικονιζόμενη, για την εριστική συμπεριφορά της και την εσωτερική «αντιπολιτευτική» κριτική της (16/09/2010) θυμόμαστε, για τη μη- συμμετοχή της ΝΔ στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. "Κατανοούμε τη θέση της αυτόν τον καιρό, αλλά όφειλε, αφού είχε διοριστεί και Υπουργός Εξωτερικών, να γνωρίζει ότι οι Πρόεδροι των Κομμάτων που συμμετέχουν στο ΕΛΚ δεν μπορούν, βάσει καταστατικού, να αντικατασταθούν και η συμμετοχή τους σ' αυτές τις συνεδριάσεις είναι αυστηρά προσωπική", ήταν η άμεση απάντηση του νέου Προέδρου ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Η μνημονιακή εικονιζόμενη, την ημέρα της δραματικής ψηφοφορίας στη Βουλή (6/5/2010), και σε αντίθεση με τη κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά, το νομοσχέδιο για τα μέτρα ΔΝΤ υπερψήφισε και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Η εικονιζόμενη, μετά την αποτυχία του κόμματός της “ΔΗΣΥ” να συγκεντρώσει ποσοστό >3% στις εκλογές της 6ης Μαΐου, 2012, μένει εκτός Κοινοβουλίου. Και στις Βουλευτικές Εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Η εικονιζόμενη, συστηματικά “πριονίζει” το κλαδί που τη στηρίζει και κατηγορείται για “βρώμικο πόλεμο” επειδή, στις εκλογές για τη Περιφέρεια Αττικής (25/5/2014), δεν στήριξε τον κ. Γιώργο Κουμουτσάκο επίσημο υποψήφιο της ΝΔ, αλλά, τη κ. Ρένα Δούρου! Η εικονιζόμενη υπερόπτης η οποία, στου περιοδικού «Forbes» τη λίστα 2006, 2007 και 2008 με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη περιλαμβάνεται: σήμερα το 2014, με το φαντασιόπληκτο μειράκιο της αριστεράς, πολιτικά φλερτάρει! Όμως, αμφότεροι φαίνεται να λησμονούν ότι μεταξύ αποστατών και ασταθών φιλάρχων, νομοτελειακά, εμπιστοσύνη ουδέποτε υπήρξε, ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ πρόκειται στο μέλλον να υπάρξει. Επανίδρυση πραγματική της Νέας Δημοκρατίας, όχι σήμερα, Χθες! ζητούμε οι Νεοδημοκράτες. Της αποστασίας τα γονίδια ΔΕΝ παλεύονται. Ώρα τώρα! η εικονιζόμενη, να πάει σπίτι της, στον σύζυγο, στον πατέρα της, στ’ αδέλφια, στα παιδιά και στα εγγόνια της. Η πολιτικός κ. Θεοδώρα Κούβελου-Μπακογιάννη-Μητσοτάκη = χθεσινά νέα

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ η Dimi 06/06/2014 20:08:54

   Δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να επανέλθει η Ντόρα με το 2% του ΔΗΣΥ το 2012 στη Ν.Δ. Μετά τις πρώτες εκλογές του 2012 πέθανε (πολιτικά πάντα). Ποιος εμφύσησε του πρωθυπουργού ότι "χρειάζεται" την Ντόρα και το 2% του ΔΗΣΥ και όχι π.χ. τον Καρατζαφέρη και το 2% του ΛΑΟΣ, ο πρωθυπουργός και η ψυχή του...

   • airman avatar
    airman @ Marcelos 06/06/2014 23:15:29

    Η Ντόρα του 2% + το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου + το ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πρώτες εκογές του 2012 θα μπορούσαν να σχηματίσουν Κυβέρνηση! Όταν ο Σαμαράς αντιμετώπισε τις "συμπληγάδες πέτρες" το Μάιο του 2012 δεν ήταν Πρωθυπουργός. Και κάποιοι/κάποιες δεν πρόκειται να του συγχωρήσουν ποτέ ότι έγινε!

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 06/06/2014 20:38:28

  Συμφωνούμε. Δόλιες, ευτελείς, ιδιοτελείς, υποτελείς, χαρακτηρίζονται οι πολιτικές πράξεις της κυρίας αυτής. Της Νέας Δημοκρατίας “Επανίδρυση” πραγματική, με ληγμένα υλικά, ΔΕΝ λογίζεται.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 06/06/2014 22:04:41

  Η ενδιαφερόμενη για πρόσληψη, οφείλει να είναι ενήμερη για το προφίλ και το Έργο του πιθανού εργοδότη (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) http://ec.europa.eu/atwork/index_el.htm Με απτά, σύντομα παραδείγματα να αιτιολογήσει Ποιοί ήταν οι στόχοι της ομάδας, Ποιά τα χρονοδιαγράμματα, Ποιά τα μετρήσιμα αποτελέσματα ολοκλήρωσης ή μη, του Έργου, το Πως έκανε τη μεγάλη διαφορά, στους Δημόσιους Θώκους τους οποίους υπηρέτησε. Με Ποιούς τρόπους θεωρεί ότι μπορεί να υπερασπιστεί και αποτελεσματικά να προβάλλει τα Ελληνικά Δίκαια, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για Ποιούς λόγους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να την επιλέξει μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων άλλων υποψηφίων, Πανευρωπαϊκά, οι οποίες/οποίοι, με εχέγγυα, αλλά χωρίς μέσον, μηνιαία στην Ευρωπαϊκη Επιτροπή υποβάλλουν αιτήσεις για πρόσληψη.

 7. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 06/06/2014 22:12:19

  Αλλού τα κακαρίσματα κι 'αλλού γεννάν οι κότες (Ο Κυριάκος ΥΠΟΙΚ).

  • airman avatar
   airman @ MantisKalhas 06/06/2014 23:23:00

   Πλάκα θα' χει!!!

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ MantisKalhas 07/06/2014 00:41:06

   Έλα Χριστέ και Παναγία...!!!

 8. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 07/06/2014 00:40:20

  Με Ντόρα επίτροπο, Κυριάκο υπουργό, Κώστα Περιφερειάρχη και Κωνσταντίνο Επίτιμο, αυτό δεν είναι κόμμα, αλλά Ιδιωτικός Χώρος. Εμείς δεν έχουμε καμμιά δουλειά...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.