#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/10/2009 21:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνάντηση Παπανδρέου - Γκρούεφσκι

 Την πάγια θέση της χώρας μας υπέρ της ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπό την προϋπόθεση ότι θα λυθεί το ζήτημα της ονομασίας επανέλαβε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη σημερινή άτυπη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας, τονίστηκε ότι η εθνική «κόκκινη» γραμμή, η οποία είναι μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση.

Ξεκαθαρίστηκε, επίσης, ότι η προσπάθεια για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας θα γίνει εντός του πλαισίου του ΟΗΕ, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί. Διευκρινίστηκε δε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα απευθείας διαπραγματεύσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ακόμη ότι βούληση της Ελλάδας είναι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και ειδικότερα στην ενταξιακή πορεία όλων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, προτείνοντας ως ημερομηνία ένταξης το 2014, με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Παπανδρέου και Γκρούεφσκι είχαν χθες το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία μετά από πρωτοβουλία των Σκοπίων, ενώ ζητήθηκε να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών προκειμένου ο κ. Γκρούεφσκι να συγχαρεί τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, σημειώνεται ότι, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας, οι κ.κ. Παπανδρέου - Γκρούεφσκι επεσήμαναν την ανάγκη εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης, στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας υπό τον ΟΗΕ.

Επισημαίνεται δε ότι πρωθυπουργοί των δύο χωρών εκτίμησαν ότι η εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας είναι ουσιώδους σημασίας και για τα δύο μέρη.

Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ των Σκοπίων προβάλουν ως πρώτο θέμα τη συνάντηση των κ.κ. Παπανδρέου και Γκρούεφσκι. Αναφέρουν δε ότι ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ πρωθυπουργών των δύο χωρών μετά από 3,5 χρόνια, όταν τον Μάρτιο του 2006 είχαν συναντηθεί στις Βρυξέλλες οι τότε πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Κώστας Καραμανλής και Βλάντο Μπούτσκοφσκι, αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aggelos avatar
  aggelos 29/10/2009 23:08:09

  Τελικά ζει το παιδί!!!!! Έχει αναλάβει όλα τα δύσκολα. Τα εύκολα τα αφήνει στον Πάγκαλο. Πάει η εποχή που ανέβαινε τρία τρία τα σκαλιά στο Μαξίμου. Χάθηκε, ανησυχήσαμε αλλά νάτος πετιέται ξαφνικά και κάνει την έκπληξη.

 2. aris53m avatar
  aris53m 29/10/2009 23:41:07

  και οι Αμερικάνοι που ήταν παρά δίπλα τι είπαν?

  • Πονοκέφαλος avatar
   Πονοκέφαλος @ aris53m 29/10/2009 23:51:47

   Είπαν "Republic of Northern Macedonia" χώρα, makedonski γλώσσα και έθνος.

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 29/10/2009 23:49:49

  Ο Τίτο
  α) ήθελε να βγει στο Αιγαίο
  β) έπαιξε το παιγνίδι των Άγγλων να πιέσουν την Ελλάδα επειδή έθετε θέμα ανεξαρτησίας της Κύπρου.

  Μια είναι η –διττή- λύση :
  - είτε αυτή η περιοχή μένει κρατική οντότητα με την προαιώνια ονομασία της "Βαρδαρία"
  - είτε τριχοτόμηση του τιτοϊκού εξαμβλώματος μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας-Αλβανίας.

  Αλλά ποιο θα το κάνει ο Γιωργάκης με το Δρούτσα και τις ΜΚΟ ή η Ντόρα;

  Το σενάριο "Μακεδονία", διότι περί σεναρίου με σαφείς γεωπολιτικές βλέψεις που επιδιώκουν την αφαίρεση ελληνικών εδαφών πρόκειται, ξεκίνησε πριν τον Α' ΠΠ από τους Τρότσκυ, Μπεναρόγια (τον ελληνοεβραίο εγκάθετο) και Πάρβους, μια μυστηριώδη φυσιογνωμία του διεθνούς σιωνιστικού & σοσιαλιστικού κινήματος την περίοδο 1895-1920.

  Στόχος η κάθοδος της Αυστροουγγαρίας ως το Αιγαίο με απόσπαση των τότε τουρκικών εδαφών και η δημιουργία εβραϊκού κράτους με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη που θα συγκέντρωνε όλο τον εβραϊκό πληθυσμό που κατοικούσε στα εδάφη της τότε αυτοκρατορίας, από Βιέννη μέχρι (σημερινή) Ουκρανία και από Νότια Πολωνία μέχρι Θεσσαλονίκη.
  Γι' αυτό οι εβραίοι "λειώνουν" όταν μιλούν για τη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό ο ουγγροεβραίος Σόρος σπονσοράρει τους σκοπιανούς.
  Τους ανέτρεψε τα σχέδια η ελληνική κατάληψη της πόλης το 1912.

  Στη συνέχεια τη ρητορική περί «Μακεδονίας» υιοθέτησε η 3η Διεθνής για να εξυπηρετήσει την πανσλαβιστική επιδίωξη της εξόδου στο Αιγαίο και την επέβαλε στο ΚΚΕ, που έβγαλε την γνωστή κατάπτυστη απόφαση Ολομέλειας το 1924.
  Και στον Εμφύλιο επιδίωξαν να αποσπάσουν τμήμα της Ελληνικής Μακεδονίας με όργανο τον τυχοδιώκτη Ζαχαριάδη.

  (με συγχωρείτε, το ξαναποστάρω σε αυτή την επίκαιρη ανάρτηση)

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/10/2009 01:24:09

  Τον παιω κλεγανε..

  ΠΠ

  ΥΓ. εχασα το Μπαμπινιωτη... οεο

 5. isnogood avatar
  isnogood 30/10/2009 11:07:28

  Ο Γρούγιος μιλάει τα πιο άθλια αγγλικά στον πλανήτη...
  Λέτε να του είπε ο ΓΑΠ τον τρόπο για να βελτιωθεί η ...προφορά του;

 6. El Gekko avatar
  El Gekko 30/10/2009 14:38:22

  @FactorX
  "Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας, τονίστηκε ότι η εθνική «κόκκινη» γραμμή, η οποία είναι μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση"

  Το σύνθετη το ξέχασες; Πρέπει να τρομάξω ή να συγκινηθώ;

  Κατά τα άλλα..

  - Λευτεριά και αυτοδιάθεση στους καταπιεζόμενους Αλβανούς των Σκοπίων !!!
  - Τα Σκόπια έχουν μία γλώσσα, την Βουλγαρική !!!

  Θα σκεφτώ και άλλα αργότερα.

 7. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 30/10/2009 14:47:06

  Μην είσαι βέβαιος ότι η διάλυση των Σκοπίων θα λειτουργήσει περιοριστικά στην σφήνα του στημένου αλυτρωτισμού των "σλαβομακεδόνων". Με ένα εκατομμύριο πρόσφυγες σκοπιανούς στην Μακεδονία, θα αλλάξει ριζικά η σύνθεσή της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.