#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/11/2013 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά στις 22 Νοεμβρίου στο ΒερολίνοΤην πόρτα της Γερμανικής Καγκελαρίας θα περάσει για δεύτερη φορά στην πρωθυπουργική του θητεία, ο Α. Σαμαράς, τις επόμενες ημέρες. Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Στέφαν Ζαίμπερτ η συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ θα γίνει στο Βερολίνο, την επόμενη Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει μία ώρα.

Οι δύο πολιτικοί θα έχουν γεύμα εργασίας και στη συνέχεια, είναι προγραμματισμένο να κάνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος αναλαμβάνει στην αρχή του νέου χρόνου την Ευρωπαϊκή προεδρία και αναμένεται να επισκεφτεί κι άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ξεκινάει από το Βερολίνο, καθώς επιθυμεί να θέσει στην Άνγκελα Μέρκελ τις ελληνικές θέσεις προάγοντας στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο και επιχειρώντας έτσι να εξουδετερώσει τις αντιρρήσεις και τις αξιώσεις της τρόικας.

Ο Α. Σαμαράς, όπως σημειώνουν οι στενοί του συνεργάτες θα αναφερθεί στα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς και στις αποσκευές του θα έχει τα θετικά στοιχεία για την πρόοδο της οικονομίας, αποτυπωμένα σε αριθμούς.

Ανάμεσα σε άλλα θα επικαλεστεί την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και στην απόφαση του περασμένου Νοεμβρίου από το Eurogroup για βοήθεια των εταίρων εφόσον επιτυγχάνετο αυτός ο στόχος.  Ακόμη αναμένεται να παραθέσει τα στοιχεία που αποτυπώνουν την συγκράτηση της ύφεσης, βελτίωση των φορολογικών εσόδων, την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο πρωθυπουργός θα διαβεβαιώσει την Γερμανίδα Καγκελάριο ότι η Ελλάδα θα επιταχύνει την προσπάθεια της για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα τονίσει πως η χώρα δεν αντέχει άλλα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει τέτοιου είδους αποφάσεις, ενώ θα παράλληλα θα διερευνήσει και τις  προθέσεις της νέας  κυβέρνησης που αναμένεται να σχηματιστεί μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ CDU και SPD.

Το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα είναι επισήμως Καγκελάριος όταν θα γίνει το ραντεβού με τον Α. Σαμαρά, αφού δεν θα έχει σχηματιστεί ακόμη η κυβέρνηση, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όπως σημείωνε συνεργάτης του πρωθυπουργού, αφού έτσι κι αλλιώς το τιμόνι της Γερμανικής Καγκελαρίας θα πάει στην Μέρκελ.

Το Σάββατο, επόμενη της συνάντησης του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο, ο Αντ. Σαμαράς, θα παραβρεθεί στη «Συνάντηση των Ηγετών» που οργανώνει κάθε χρόνο η μεγάλη γερμανική εφημερίδα "Sudddeutsche Zeitung".

Ρ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. foros1 avatar
  foros1 15/11/2013 15:58:40

  οτι επιθετο και αν μπει μπροστα απο το ουσιαστικο "μετρα", αυτα θα ειναι "νεα μετρα".
  τα "παλια μετρα" ολοκληρωθηκαν; καποιοι ακομη και τωρα κανουν παρτυ φοροδιαφυγης, καποιοι αλλοι με υψηλους μισθους και extra παροχες, πληρωμενα ταξιδακια στο εξωτερικο, και ποσα αλλα...
  για την αναπτυξη καμμια "νεα ιδεα";

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ foros1 15/11/2013 17:23:39

   Ανάπτυξη για να επιτευχθεί και να είναι σταθερή και αρκετή για να σε βγάλει γρήγορα από το λούκι που σε έριξαν χρειάζεται να ηρεμήσει το κλίμα και να έρθουν επενδυτές με ρευστό για να δουλέψει κόσμος. Και επιπλέον να ρίξουν χρήμα στην αγορά οι τράπεζες. Και τέλος να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις περί μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ Γεώργιος Τ. 15/11/2013 18:53:46

    Eπενδυτές με ρευστό στην Ελβετία και αλλού έχουμε πολλούς. Οπως και τράπεζες. Ομως αυτοί δεν θα κινηθούν αν δεν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις περί μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, ή αν δεν ομοσπονδιοποιηθεί η ενωμένη Ευρώπη των Ευρωπαίων και όχι των Γερμανών. Οσο οι Γερμανοί θα παραμένουν Επικυρίαρχοι, η Ευρώπη και κυρίως ο Νότος της θα υπαναπτύσσεται διαρκώς προς τα κάτω, καθως όλοι θα προσπαθούν να γλυτώσουν ό,τι μπορούν απ' τους Γερμανούς.

 2. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 15/11/2013 17:45:03

  Mεγαλεία οι Ιθαγενείς!...
  Σαμαράς πρόσκληση σε γεύμα απο την Αυτοκράτειρα, Τσίπρας υοψήφιος Πρόεδρος της κομισιόν, θυμίζει το ξεκίνημα της αποικιοκρατίας των αρχόντων της Δύσης με τα φορτία των δώρων για τους Ιθαγενείς, πριν τους πάρουν ό,τι πολυτιμώτερο είχαν...
  Πάντως μου αρέσει ιδιαίτερα που "ο πρωθυπουργός θα διαβεβαιώσει την Γερμανίδα Καγκελάριο ότι η Ελλάδα θα επιταχύνει την προσπάθεια της για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα τονίσει πως η χώρα δεν αντέχει άλλα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει τέτοιου είδους αποφάσεις ".
  Ετσι δεν θα έχει η Μέρκελ τη δικαιολογία οτι δεν τα διάβασε στον Ελληνικό τύπο...
  Αυτό σημαίνει οτι η 22α Νοεμβρίου θα είναι ημέρα-σταθμός στη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία αφού ο Πρωπθυπουργός της Ελλάδας θα πεί στην Καγγελάριο επιτέλους το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στα μνημόνια.
  Διοτι δύο περιπτώσεις υπάρχουν: Είτε η Καγγελάριος θα υποχωρήσει, οπότε θα πρόκειται για Εθνικό θρίαμβο, είτε θα μας κηρύξει τον (οικονομικό) πόλεμο κόβοντάς μας την ρευστότητα. Ο,τι απ΄τα δύο συμβεί, θα είναι μέγιστο Εθνικό Γεγονός, εκτός αν όλα είναι πάλι στημένα...

  • Mariana avatar
   Mariana @ ΝΙΚΟΛΑΣ 16/11/2013 09:13:59

   Υπάρχει και μια τρίτη. Μπορεί να του υπενθυμίσει την πρόταση Σόιμπλε προς Βενιζέλο (Eurogroup, Πολωνία 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2011). Ή και να την αναβαθμίσει κάνοντας μια καλύτερη προσφορά τώρα που στενεύει ο κλοιός και γι' αυτούς.

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ Mariana 16/11/2013 10:39:04

    Αυτή είναι η τέταρτη αγαπητή Μαριάννα. Ητρίτη όπως ανέφερα είναι να είναι όλα στημένα για επικοινωνιακή τόνωση του Σαμαρά...Δεν θεωρώ πιθανή όμως αυτή την πρόταση (που μάλλον δεν έγινε ποτέ απο τον Σόιμπλε) διότι αν την πίστευαν οι Γερμανοι, θα την έιχαν εφαρμόσει ήδη. Δεν νομίζω οτι δεν το κάνουν απο συμπάθεια προς το Σαμαρά. Αν είναι να μας δώσουν απ' την τσέπη τους 80-100 δίς για να φύγουμε, πιό εύκολο είναι να κουρέψουν κατά 80-100 δις ΟΛΟΥΣ τους Ευρωπαίους.

    • Mariana avatar
     Mariana @ ΝΙΚΟΛΑΣ 16/11/2013 17:12:11

     Ποιός ξέρει... μπορεί να 'ναι κι έτσι που λες. Αυτό που θα αποφασίσουν, ενδεχομένως να του το πουν όταν πάει. Ή μπορεί να του κάνουν καμιά έκπληξη αργότερα. Τους αρέσουν τα παιχνίδια. Ειδικά όταν κερδίζουν.

     • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
      ΝΙΚΟΛΑΣ @ Mariana 16/11/2013 22:04:04

      Εχεις δικιο. Και τον ΓΑΠ στη Νικαια σε δειπνο εργασιας τον καλεσαν και του εκαναν σουρπραιζ...

     • Mariana avatar
      Mariana @ ΝΙΚΟΛΑΣ 17/11/2013 00:10:38

      Έτσι είναι. Όταν οι λύκοι καλούν τους λαγούς να κάτσουν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι για φαγητό, οι λαγοί ας ρίχνουν μια ματιά στο μενού μήπως γράφει "απόψε λαγός στιφάδο". Αυτό ισχύει για άτομα αλλά και για... χώρες.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 15/11/2013 20:47:26

  Αμήν! Συμφωνώ.

 4. Χαρίκλεια avatar
  Χαρίκλεια 16/11/2013 09:26:58

  Θά συνιστοῦσα στόν κ. Σαμαρᾶ νά μήν πάει σάν ἐπαίτης στήν κ. Μέρκελ.
  Μία ἀπό τίς κακές ἰδιότητες τῶν Γερμανῶν εἶναι ὅταν δοῦν τόν ἄλλο ἀδύνατο νά τόν πατοῦν. Ἀντίθετα ἄν δοῦν ὄτι ὁ ἄλλος ἔρχεται μέ αὐτοπεποίθηση νά ἀλλάζουν στάση.
  Βέβαια ἡ Ἑλλάδα ἔκανε πολλά καί ἐγκληματικά λάθη μέ τίς ὡραῖες κυβερνήσεις πού εἶχε ἀπό τό 1981 καί μετά. Ἀλλά καί ἡ Εὐρώπη δέν πῆγε πίσω.
  Μόνον μέ ἐπίθεση μπορεῖ νά καταφέρει κάτι. Ἄς μήν τό ξεχνάει. Δέν ἔχει νά χάσει πλέον τίποτε.
  Ἀπό τήν κ. Μέρκελ, μιά ἀμόρφωτη καί χωρίς αἰσθήματα κουμμουνίστρια, νά μήν περιμένει ἔλεος. Ἀν γνώριζε τήν γερμανική γλῶσσα θά καταλάβαινε ἀπό τό τρόπο πού τήν χειρίζεται ἡ κ. Μέρκελ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.