#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/11/2013 17:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά: Λύση για το χρέος πριν τις ΕυρωεκλογέςΤο ραντεβού του πρωθυπουργού με την Αγκ. Μέρκελ τέλειωσε, τα πρώτα συμπεράσματα βγήκαν και όλοι λένε ότι η Γερμανία παρέσχε πολιτική στήριξη στην κυβέρνηση και αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού. Φυσικά και δεν περίμενε κανείς απτά αποτελέσματα αφού η Γερμανία, πέραν του παρασκηνιακού ρόλου που παίζει δεν έχει θεσμικό σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις. Αυτά είναι υποθέσεις της τρόικας και μένει να δούμε αν στην επιστροφή τους θα συνεχίσουν να είναι σκληροί και εκτός πραγματικότητας.

Όμως, υπάρχει πολύ παρασκήνιο από τη συνάντηση που δημιουργεί κλίμα για οριστική και βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος.

Αμέσως μετά την συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους  ιδιαιτέρως  ικανοποιημένος από τα όσα του είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος, αναγνωρίζοντας τις ελληνικές προσπάθειες. Η φράση που χρησιμοποίησε η Άγκελα Μέρκελ ήταν: «We have move forward», που σημαίνει ότι έχουμε προοδεύσει.

Ο Α. Σαμαράς εκτίμησε ότι η Άνγκελα Μέρκελ έκανε δύο σημαντικά βήματα, με τα όσα είπε δημοσίως στις δηλώσεις της.

Πρώτον ότι θα υπάρξει πιστοποίηση από το eurogroup τον ερχόμενο Απρίλιο για τα μέτρα που θα απαιτηθούν για το ελληνικό χρέος (κούρεμα, μείωση επιτοκίων, επιμήκυνση αποπληρωμής κλπ). Σημειώνεται πως τα παραπάνω είναι απόφαση των Ευρωπαίων από τις 27 Νοεμβρίου του 2012. Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Α. Σαμαράς μόλις ληφθεί από το Eurostat η απόφαση, τον Απρίλιο, - αν έχει Ελλάδα πλεόνασμα- θα δοθεί αμέσως εντολή στον υφυπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα να διανείμει το 70% του πλεονάσματος στις ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Ο  Πρωθυπουργός προέβλεψε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί τελικώς να είναι και λίγο μεγαλύτερο, από τα 700 εκατομμύρια.Ο Α. Σαμαράς είπε στους δημοσιογράφους ότι  όταν η συζήτηση του με την Γερμανίδα Καγκελάριο έφτασε στο σημείο περί πλεονάσματος έθεσε το θέμα του ελληνικού χρέους υπενθυμίζοντας  ότι υπάρχει η απόφαση του Eurogroup  της 27/11/2012 που προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Το δεύτερο που αξιολογείται ως πολύ σημαντική κίνηση της Μέρκελ από την ελληνική πλευρά είναι η απάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, όταν ρωτήθηκε στην συνέντευξη Τύπου για το δημοσιονομικό κενό, αφού στην ουσία η καγκελάριος έστειλε μήνυμα προς την τρόικα να μην «κολλήσει» στα 2 δις που μπορεί να είναι και 1,5 δις και 500 εκατομμύρια όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Μάλιστα κάλεσε την τρόικα να περιμένει να δει πως θα κλείσουν τα έσοδα του κράτους μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο κ. Σαμαράς στην συνέντευξη Τύπου δεν απάντησε στο συγκεκριμένο ερώτημα, αλλά συνεργάτες του τόνιζαν ότι η δημόσια τοποθέτηση Μέρκελ είναι η θέση της κυβέρνησης Σαμαρά έναντι της τρόικα!

Άλλωστε, όπως σημειώνουν στο πρωθυπουργικό επιτελείο, η τρόικα έχει κάνει μια σειρά λανθασμένων εκτιμήσεων: Τον περασμένο Ιούλιο, προέβλεπε έλλειμμα 1,171 δις, τον Σεπτέμβριο 1,7 και τώρα βλέπει... πλεόνασμα 700-800 εκ ευρώ.

Το μόνο στο οποίο η Άγκελα Μέρκελ ήταν επίμονη προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό (κάτι που επανέλαβε και η ίδια 3 φορές στην συνέντευξη Τύπου) ήταν τα προαπαιτούμενα. «Αν δεν τα κάνετε, δεν παίρνετε την δόση» ήταν το έμμεσο μήνυμα που έστειλε στον κ. Σαμαρά ο οποίος διαβεβαίωσε πως θα το πράξει.

Η Τρόικα έρχεται στις 2/12 στην Αθήνα και θα γίνει αγώνας δρόμου να προλάβει η Ελλάδα μέχρι τις 9/12 να κλείσει την σχετική συζήτηση, ώστε στο eurogroup να αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης και η Ελλάδα να ασκήσει ανενόχλητη την ευρωπαϊκή προεδρία.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, τα προαπαιτούμενα (milestones) έχουν σχεδόν περατωθεί. Η μόνη εκκρεμότητα αφορά τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και κυρίως τον εξαγωγικό τους  προσανατολισμό. Το δεύτερο αγκάθι είναι αυτό της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ξεπεράστηκε καθώς συμπληρώθηκε ο αριθμός.

Ο κ. Σαμαράς, σχολιάζοντας την ερώτηση που του έγινε σχετικά με το αν πρέπει η Ελλάδα να χαλαρώσει τόνισε: «Δεν θέλω εγώ να χαλαρώσουμε για να προστατεύσουμε τα κεκτημένα, ήτοι το πλεόνασμα. Δεν θα είμαι εγώ ο πρωθυπουργός που θα πει ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, πάμε να κάνουμε πάρτι! Πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί στο στόχο μας, γιατί από το πλεόνασμα θα έρθει και η ανάπτυξη».

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία έχει η απόλυτη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι το χρηματοδοτικό κενό θα καλυφθεί χωρίς νέο δάνειο, επομένως και χωρίς νέο μνημόνιο.

Οι υπόλοιπες συμφωνίεςΣαμαράς και Μέρκελ, στις δηλώσεις τους αμέσως μετά την συνάντηση που είχαν, αναφέρθηκαν στις κινήσεις που γίνονται σε διμερές πλαίσιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία, σε μια σειρά από θέματα στους τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, υγείας και της παιδείας. Πρόκειται για τα προγράμματα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου, από την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου πριν από ένα χρόνο και εποπτεύονται από τον Γερμανό υφυπουργό και στενό συνεργάτη της Μέρκελ, Γοακίμ Φούχτελ.

Ποια όμως είναι αυτά τα προγράμματα και τι ακριβώς αφορούν;  Ένα από τα projects που τρέχουν αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα το αποτέλεσμα που μπορεί να αποδώσει η μόχλευση της ακίνητης περιουσίας των Δήμων, με Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, για παράδειγμα με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες κτιρίων που αποτελούν δημοτική περιουσία (μόνο οι δήμοι έχουν στην ιδιοκτησία τους 15.000 σχολεία).

Παράλληλα, προβλέπεται να παρασχεθεί στους Δήμους με την συνδρομή των Γερμανών η τεχνογνωσία για τον εξορθολογισμό των οικονομικών τους και για τον εκσυγχρονισμό των κοινωνικών τους δικτύων.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει το υπουργείο Εσωτερικών, το 50% των δήμων και πολλές περιφέρειες ενδιαφέρονται για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ενώ έχει συμφωνηθεί και πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων δράσεων σε δήμους που θα προσφερθούν εθελοντικά να εφαρμόσουν προγράμματα σε τομείς όπως π.χ. η ανακύκλωση απορριμμάτων ή η ενέργεια.

Ειδικά για τον τομέα της Υγείας, στον οποίο επίσης αναφέρθηκε η κυρία Μέρκελ, ο Χόρστ Ράιχενμπαχ έχει δώσει μεγάλη σημασία και στο υπουργείο έχουν συσταθεί επτά ομάδες για τη βελτίωση σχεδόν κάθε «μαύρης τρύπας» που υπάρχει: συνταγογράφηση, φαρμακευτική δαπάνη, λειτουργία δημόσιων νοσοκομείων, ΕΟΠΥΥ κ.ά.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο, μελετάται η μεταφορά στην Ελλάδα ενός μοντέλου, η ανάπτυξη και η εφαρμογή του οποίου, διήρκεσαν επτά χρόνια στη Γερμανία.

Επίσης η Καγκελαρία ενδιαφέρεται για να επενδύσει σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, φέρεται να έχει τον πρώτο λόγο για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

 Ροβεσπιέρος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mariana avatar
  Mariana 22/11/2013 19:07:40

  Η "Καγκελαρία"...
  Έχει πολλά χρόνια που ήταν της μόδας στην Ευρώπη αυτή η λέξη. Αλλά η μόδα ως γνωστόν κάνει κύκλους και επανέρχεται!

 2. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 22/11/2013 19:21:00

  "Η φράση που χρησιμοποίησε η Άγκελα Μέρκελ ήταν: «We have move forward»

  Προφανώς εννοούσε We have moved, δεν υπάρχει αγγλικός χρόνος have move

  • Agrofylakas avatar
   Agrofylakas @ Γιώργος Αχαιός 22/11/2013 23:04:01

   Ισως ηθελε να πει "We have to move forward" και το "to" το καταπιε (σκοπιμως?).

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ Agrofylakas 23/11/2013 06:51:29

    Ελπίζω να μην έχεις δίκιο γιατί αποκτά άλλο νόημα έτσι.

    • Πλάνη εικαστική avatar
     Πλάνη εικαστική @ Γιώργος Αχαιός 23/11/2013 10:17:07

     Έχει μεγάλη σημασία αλήθεια τι είπε αυτή και πως το είπε; Ή να δώσουμε περισσότερη βαρύτητα κάποτε στο τι λέμε και τι εννοούμε εμείς;
     Μάλλον εκεί καταφέρνουμε όλο να ....χανόμαστε.
     Στη ...μετάφραση!

 3. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 22/11/2013 19:32:40

  Τέσσερα τα ζητούμενα:Πρώτον το ύψος του πλεονάσματος όπως αυτό διαμορφωθεί,Δεύτερον οι τρόποι απομείωσης του ελληνικού χρέους.
  Τρίτον η αντιμετώπιση των όσων έχει παράγει η Οικονομική κρίση τα οποία και επιδεινώθηκαν με την εφαρμογή των Μνημονίων.Τέταρτον η εφαρμογή ενός Νέου Αναπτυξιακού Μοντέλου για την Ελληνική Κοινωνία και Οικονομία.

  Ουδείς δύναται και πρέπει να βαυκαλίζεται για την Γερμανική πολιτική σκέψη, τις στοχεύσεις της, την διόπτευση της.Δομές αιώνων δεν θα ανατραπούν απο κανένα αποτέλεσμα Ευρωεκλογών πόσο δε απο δύο συνεχόμενες προεδρίες Ευρωπαϊκών χωρών του Νότου. Η εκλογή του Μάρτιν Σούλτς ως Προέδρου της Κομισιόν αποδεικνύει περίτρανα το όραμα μιας γερμανικής Ευρώπης και ουχί μιας Ευρωπαϊκής Γερμανίας.Κατά συνέπεια διαβάζοντας σωστά και ώριμα το δόγμα της Γερμανίας πρέπει η Ελλάδα , η Ελληνική Κυβέρνηση,ο Ελληνικός πολιτικός κόσμος και η Ελληνική Κοινωνία να διαμορφώσουν το σχέδιο για την επόμενη μέρα η οποία θα είναι ακόμη δυσκολότερη απο τα όσα σήμερα βιώνει η Ελληνική Κοινωνία.Σε αυτή την πορεία δεν θα υπάρξει συνδρομή απο κανέναν Ευρωπαικό εταίρο πόσο δε απο το ΔΝΤ. Με πολύ ωριμότητα η Ελληνική διπλωματία σε όλα της τα επίπεδα θα πρέπει να μιμηθεί το πετυχημένο παράδειγμα της Κύπρου με εμπλοκή ολοένα και περισσότερων και μεγαλύτερων γεωπολιτικών συμφερόντων, γεωοικονομικών δυνάμεων εκμεταλλευόμενη την πρόσβαση στις αγορές, το ενεργειακό της δυναμικό και εξουδετερώνοντας μέσα απο συσχετισμούς τις όποιες ηγεμονικές τάσεις.Επίσης θα χρειαστεί με κάθε τρόπο η Ελλάδα να να προσπαθήσει με τις υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου να επιτύχει μια γρήγορη μεταφορά ενός ικανού όγκου ευρωπαϊκών επενδυτικών πόρων πρός αυτές.

  Παρά την όποια αντιπαλότητα, ιδεολογική, πολιτική πρέπει άπαντες να αντιληφθούν πως ο πλέον ισχυρός πολλαπλασιαστής ισχύος είναι η κοινωνική ισχύ. Δεν δύναται ούτε η Ν.Δ. ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύουν ότι μαι τέτοια προσπάθεια μπορούν απο μόνοι τους να την φέρουν είς πέρας.Πρέπει να αντιληφθούν το μέγεθος που έχουν απέναντι τους , το πόσο συμπαγές είναι και το πόσο συντεταγμένα δρά και λειτουργεί.Πολιτικές εξημέρωσις του θηρίου, πολιτικές τύπου "Δημοκρατίας Βαιμάρης" ως και αριστερίστικες πολιτικές εφόρμησης για την κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων αποτελούν πράξεις εθνικής αυτοκτονίας.Οι παροικούντες τη Ιερουσαλήμ οφείλουν να καταλάβουν πως όταν τα κρίσιμα ζητήματα έχουν εθνικό χαρακτήρα οι λύσεις ήταν και θα είναι μόνο εθνικές.

  Τα περί τα δύο εκατομμύρια Ελλήνων άνεργοι, οι εννιακόσιες χιλιάδες χρόνια άνεργοι οι τετρακόσιες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που διαβιούν κάτω απο το όριο της φτώχειας και οι εκατομμύρια υπόλοιποι Έλληνες που δεινοπαθούν καθημερινά δεν αποτελούν χώρο για αρχοντοχωριατισμούς και μυωπικές πολιτικές.

 4. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/11/2013 20:03:09

  Κάντε σύγκριση με το "νούμερο" της Κουμουνδούρου...

 5. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 22/11/2013 20:32:02

  Καλά όλα αυτά (συναντήσεις κορυφής κ.λ.π.) αλλά ο πρώτον δεν ενδιαφέρουν την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και δεύτερον ο Σαμαράς δε θα κριθεί από αυτά αλλά από τη κατάσταση της "τσέπης" των πολιτών. Εξάλλου και ο ανεκδιήγητος Γ.Α.Παπανδρέου μας είχε "φλομώσει" στα ταξίδια και τις επαφές με τους Ευρωπαίους ηγέτες και είδαμε τα αποτελέσματα.

  • Valter avatar
   Valter @ Γιάννης Κιαπέκος 23/11/2013 10:52:38

   Η κατάσταση της τσέπης των Ελλήνων τα επόμενα 3-4 χρόνια μπορεί να έχει μόνο δυο πιθανούς δρόμους,
   ή θα βελτιωθεί πολύ λίγο ή θα πάει πολύ χειρότερα.
   Για διάφορους λόγους που αν θέλεις μπορώ να σου τους αναλύσω οι πιθανότητες για θεαματική βελτίωση ή στασιμότητα δεν υπάρχουν.
   Άρα στην ουσία όποιος και να έρθει θα είναι για εσένα (και πολλούς άλλους φυσικά) αποτυχημένος, μιας και ζητάς από αυτόν για να ικανοποιηθείς κάτι το αντικειμενικά αδύνατον.
   Άρα η "αποτυχία" που θα χρεώσεις στον Σαμαρά είναι μάλλον αποτυχία δική σου να δεχτείς την πραγματικότητα και να σταματήσεις να περιμένεις τον πολιτικό που θα πάρει την ψήφο σου τάζοντας σου ποτάμια από μέλι και βουνά από ρύζι.

   Θυμάσαι τις εποχές που τώρα είναι γνωστές ως εποχές των παχιών αγελάδων?
   Καθημερινή γκρίνια και μιζέρια. Ο κόσμος ήταν στους δρόμους για την βαρβαρότιτα που βίωνε , το γκρέμισμα των εργασιακών σχέσεων , την φτώχεια που γινόταν μεγαλύτερη, τις συντάξεις που ήταν πείνας, οι αγρότες ζούσαν στην εξαθλίωση , κάθε χρόνο ήταν και χειρότερα , το εμπόριο πέθαινε , οι φόροι ήταν αβάστακτοι , η ακρίβεια εκμηδένιζε τα εισοδήματα.
   Αυτά είναι τα πρωτοσέλιδα του 2006 , του 2007 , του 2008.
   Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν ο Σαμαράς σε γυρίσει στην οικονομική κατάσταση του 2007 θα είσαι ικανοποιημένος? Σάμπως ήσουν τότε ικανοποιημένος.
   Συμπερασματικά, αν θες να νιώσεις αλλαγή της κατάστασης σου πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου.
   Σε κάθε άλλη περίπτωση θα περιμένεις φιλοδωρήματα και στο τέλος θα βρίζεις τον Σαμαρά , τον Τσίπρα και τον οποιονδήποτε για την κατάσταση σου αλλα ποτέ τον εαυτό σου ....

   • nick avatar
    nick @ Valter 23/11/2013 20:56:25

    Ήθελα να ήξερα ποιος αργόσχολος σε πληρώνει για να γράφεις τέτοιες βλακείες αγαπητέ.. Προφανώς και "ποστάρετε" εκ του ασφαλούς..

    • Λευκό Κοτσίφι avatar
     Λευκό Κοτσίφι @ nick 24/11/2013 08:03:02

     Ο Βγάλτερ, είναι ένας βολεμένος φαφλατάς ανθρωπάκος, που φοβάται μη τυχόν οι είλωτες αγριέψουν και του ...χαλάσουν τη βολή. Φαίνεται πίσω απο τη ''σιγουριά'' των κενολογιών του το τρέμουλο, για την εύθραυστη και στηριγμένη στην ανόητη ανοχή των πολλών ευδαιμονία του. Μη δίνεις σημασία Νικ, δεν αξίζει.

   • Valter avatar
    Valter @ Valter 24/11/2013 09:35:57

    Ξαναδιάβασα το σχόλιο μου προσπαθώντας να καταλάβω τι προκάλεσε τις ύβρεις των δυο σχολιαστών , βλέπετε οι σχολιαστές αυτοί αναλώθηκαν σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και δεν μου έκαναν την χάρη να χρησιμοποιήσουν κάτι που έστω αμυδρά να ομοιάζει με επιχείρημα.
    Δεν πειράζει , τόσο μπορούν τόσο κάνουν ....

    Νομίζω ότι αυτό που τους προκάλεσε ήταν το κομμάτι που αναφερόταν στην ανάγκη να δουλέψουμε εμείς πάνω από όλους για την βελτίωση της ζωής μας.
    Παιδιά μεγαλωμένα στην λογική του παρασιτισμού όταν ακούνε για τέτοια πράγματα είναι λογικό να βγάζουν αφρούς.
    Αυτό που μου καταλογίζουν στην ουσία , ο λόγος για τον οποίο με απεχθάνονται είναι γιατί με θεωρούν βολεμένο!
    ("Προφανώς και “ποστάρετε” εκ του ασφαλούς" , "στηριγμένη στην ανόητη ανοχή των πολλών ευδαιμονία του")
    Ο κόσμος τους είναι ο κόσμος των βολεμένων και των αβόλευτων , πως θα βολευτούν αυτοί και όχι οι άλλοι , και όταν λέμε βολευτούν σημαίνει να σταματήσουν να προσπαθούν.
    Παιδιά η Ελλάδα αυτή χρεοκόπησε , αρχίστε να σκέφτεστε με όρους προσπάθειας και όχι με όρους βολέματος.

    Τώρα αν βαθιά μέσα σας νιώθετε ανίκανοι και καταδικασμένοι να αποτύχετε σε ένα κόσμο που επιβραβεύεται η προσπάθεια δεν φταίω εγώ και δεν πρέπει να με βρίζετε για αυτό.

    • Λευκό Κοτσίφι avatar
     Λευκό Κοτσίφι @ Valter 24/11/2013 12:19:38

     Δεν σε βρίζουμε Βγάλτερ. Απλά, σε έχουμε καταλάβει. Τραγούδα μόνος σου λοιπόν.
     Και είσαι και φάλτσος!

     • Valter avatar
      Valter @ Λευκό Κοτσίφι 24/11/2013 12:44:17

      Το ότι δεν θεωρείς το σχόλιο σου υβριστικό δείχνει πως δυστυχώς για εσένα οι γονείς σου δεν σου έδωσαν παιδεία.
      Μάλλον έτσι μιλούσατε σπίτι σας , πράγμα θλιβερό για εσένα , όχι για εμένα.

 6. Ego Talega avatar
  Ego Talega 23/11/2013 08:49:25

  Ας μείνουμε σε άρθρα-σταθμός του Antinews:
  http://www.antinews.gr/2013/07/10/221446/
  "Θεωρώ αδιανόητο να γράψει η Ιστορία πως επί πρωθυπουργίας Αντώνη Κ. Σαμαρά διαλύθηκε η πολεμική βιομηχανία της χώρας… "

  και στο πρόγραμμα της ΝΔ:
  "Ενισχύουμε την εμπλοκή της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας και των εγχώριων κατασκευαστικών εταιριών σε προγράμματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

  Αναδιοργανώνουμε – εξυγιαίνουμε παραγωγικές μονάδες – εργοστάσια, με στόχο τον εξαγωγικό προσανατολισμό και τη διασφάλιση θέσεων εργασίας. Διερευνούμε δυνατότητες ΣΔΙΤ, με στόχο την υλοποίηση έργων ανάπτυξης, έρευνας και τεχνολογίας."

  Πλέον λοιπόν της αξιοπιστίας λόγων, θέσεων και δεσμεύσεων, το παρασκήνιο της συνάντησης είναι σαφές: βρείτε τους καλύτερους για να στηρίζουν την προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας.
  http://www.tsegkanews.gr/lakonia/78-i-32xroni,neodimokratissa,eii-papageorgiou-dioikitria-sto-nosokomeio-spartis

  Όπως μου είπε και ένας φίλος, φανατικός ΝΔκράτης, "Καλύτερα αυτά παρά τον εθνομηδενιστή Τσίπρα που λέει ότι θέλει περισσότερη Ευρώπη!"

 7. Μιχάλης avatar
  Μιχάλης 23/11/2013 16:18:01

  Εγώ στο "Λύση για το χρέος πριν τις Ευρωεκλογές" διαβάζω ότι οι ευρωπαίοι την όποια λύση θα την φυλάνε για δώρο στα παιδάκια που θα πάνε να ψηφίσουν, μην κάνουν κανένα λάθος πίσω από την κουρτίνα. Το ερώτημα είναι τι γίνεται μέχρι τότε και ποιος θα αντέξει.

 8. ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ avatar
  ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ 24/11/2013 21:31:02

  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΨΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.