#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/06/2012 11:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμφώνησαν Βενιζέλος - Κουβέλης, προς σχηματισμό κυβέρνησηςΕπιταχύνονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά την σύμπτωση απόψεων που παρατηρήθηκε στη σημερινή συνάντηση Βενιζέλου - Κουβέλη.

«Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει και θα αποκτήσει κυβέρνηση το ταχύτερο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. «Συμφωνήσαμε πως πρέπει να επιταχυνθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, πρότεινε τη συγκρότηση μιας εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τη συμμετοχή δυνάμεων και από την αντιπολίτευση. Όπως είπε, πρέπει να συγκροτηθεί μια εθνική διαπραγματευτική ομάδα που θα φροντίσει για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Ανέφερε ακόμη ότι είναι πάντα ανοικτή η πρόσκληση και επιβεβλημένη και η αποδοχή της για συμμετοχή δυνάμενων πέραν αυτών που θα μετέχουν στην κυβέρνηση.

Ο κ. Κουβέλης  επισήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ προτάσσει τα σημεία προγραμματικής σύγκλισης, καθώς και το ζήτημα της φερεγγυότητας των προσώπων που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι αναμένει συγκεκριμένες απαντήσεις επ' αυτών από τον πρόεδρο της ΝΔ. "Θεωρώ ότι επιταχύνεται η διαδικασία" πρόσθεσε. "Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση το συντομότερο. Τις επόμενες ώρες, είναι δυνατόν, εάν υπάρξει σύμπτωση σε αυτά τα σημεία, να προχωρήσουμε".

Ο Φώτης Κουβέλης πρόκειται να συναντηθεί εντός της ημέρας με τον Αντώνη Σαμαρά.

Κατόπιν τούτων δεν αποκλείεται να έχουμε κυβέρνηση και εντός της ημέρας, από την στιγμή που και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ (η οποία ήρε τις ενστάσεις της) συμφωνούν ότι πρωθυπουργός θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς

Το μόνο εμπόδιο φαίνεται να είναι η απαίτηση του κ. Κουβέλη για συγκεκριμένο πλαίσιο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, προκειμένου για να ξεπεράσει τις εσωτερικές ενστάσεις στο κόμμα του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. noldor avatar
  noldor 19/06/2012 11:49:49

  Περιμένω με αγωνία τον πρώτο νόμο που θα ψηφιστεί στην Βουλή.
  Ο νόμος για τους λαθρομετανάστες δεν θα ήταν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις;
  Έχει να πέσει πολύ γέλιο.

  • xenios avatar
   xenios @ noldor 19/06/2012 11:55:08

   Αυτό το φοβάμαι και εγώ... :(

  • Δεξιόχειρας avatar
   Δεξιόχειρας @ noldor 19/06/2012 12:03:31

   Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Έτσι και εσύ δεν μπορείς να δεις με συμπάθεια το Σαμαρά. Αυτό που θα σε ρωτήσω είναι:
   Ο Σαμαράς θα κυβερνήσει μόνος του; Έχει τη δύναμη να εφαρμόσει αυτά που είπε; Του έλυσες τα χέρια;

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ Δεξιόχειρας 19/06/2012 12:13:10

    Δεν νομίζω ότι ο Σαμαράς περίμενε αυτοδυναμία. Του δώσαμε αρκετή δύναμη για να εφαρμόσει τα πιό σημαντικά από όσα εξήγγειλε. Εκπτώσεις φυσικά και θα γίνουν κι ελπίζω να είναι στα λιγότερο ουσιώδη.

    θεωρώ ότι πρέπει να τελειώσουμε οριστικά με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Δεν είναι δυνατόν ακόμη και σε αυτό να θεωρούμαστε ανίκανοι να συμφωνήσουμε σε κάτι. Προσδοκώ να εφαρμοστούν οι καλύτερες απο τις προτάσεις όσων συμμετάσχουν στην κυβέρνηση χωρίς κομματικές παρωπίδες ένθεν κακείθεν.

    Θέλουμε ή δε θέλουμε το καλύτερο για την Ελλάδα κι εμάς;

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Δεξιόχειρας 19/06/2012 12:29:49

    Τις δικαιολογίες αρχίσαμε κι' ολας? Στό θέμα της λαθρομετανάστευσης έχει απολύτως λυμένα τα χέρια ,καθώς τα σχετικά νομοσχέδια θα τα στηρίξουν, εκτός του ΠΑΣΟΚ προφανώς και οι Καμμένος/Χ.Α. Αρα, περνάει ότι θέλει.
    Είδομεν…

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ noldor 19/06/2012 12:22:58

   Πρώτη προτεραιότητα μας η ασφάλεια, είχε πει ο Σαμαράς κατόπιν ερώτησης δημοσιογράφου κατά την επίσκεψή του στο Πειραιά, την ημέρα της δολοφονίας του φαρμακοποιού στο Βοτανικό.

 2. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 19/06/2012 12:01:17

  Η συμφωνία έκλεισε. Αυτοί οι δύο στις επόμενες εκλογές όποτε γίνουν θα είναι ένα.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Δεξιόχειρας 19/06/2012 12:28:50

   Σωστή παρατήρηση. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα γίνουν μία παράταξη. Θα είναι η νέα εκσυγχρονιστική σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συρρικνωθεί λόγω των εσωτερικών αντιφάσεων του. Ο νέος διπολισμός του μέλλοντος θα είναι μεταξύ μιας νέας Κεντροδεξιάς που θα επανιδρύσει ο Σαμαράς και μιας νέας Σοσιαλδημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει σε ένα 7-10% κάποια στιγμή όπως τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά αριστερά μη κομμουνιστικά κόμματα.

   • avanti avatar
    avanti @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 19/06/2012 13:39:56

    Λύσαμε όλα τα προβλήματα της χώρας και τώρα αυτό που μένει είναι να δούμε που θα κάτσει η μπίλια για τον σύριζα στις επόμενες εκλογές!!!
    Εχουμε καταλάβει φίλοι ότι η ζωή της χώρας κρέμεται από μία κλωστή? Εχουμε καταλάβει ότι δεν απέχουμε μόλις λίγα λεπτά από το μεγάλο μπαμ που με χαρά θα απολαύσουν οι φίλοι μας οι γερμανοί?
    Μερικοί δεν έχουμε κατανοήσει αρκετά ότι το πρόβλημά μας δεν λύθηκε επειδή τα φιλο - ευρωπαϊκά κόμματα θα σχηματίσουν κυβέρνηση. Το απέδειξαν οι αγορές με τις επιθέσεις τους στην Ισπανία και στην Ιταλία, τι και εάν έγιναν εκλογές στην Ελλάδα, συνέχισαν ανενόχλητοι την δουλειά που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά.
    Νομίζω απέχουμε όλοι από την σκληρή πραγματικότητα και στην ουσία αυτό είναι το κύριο πρόβλημά μας ως χώρα. Ελπίζω στην κρίση του Σαμαρά και των στενών συνεργατών του, ελπίζω ότι εκείνοι αντιλαμβάνονται την ωμή πραγματικότητα και θα πράξουν τα δέοντα!

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ avanti 19/06/2012 15:25:30

     Μάλλον η νέα πίστωση χρόνου είναι μέχρι Σεπτέμβριο - Οκτώβριο, άν δεν εκβιάσουν τις καταστάσεις οι τράπεζες της Ισπανίας.
     Τότε θα έχουμε φθάσει στο σταυροδρόμι, όλοι μαζί οι Ευρωζωνικοί.
     Καλό είναι να παίρνουμε στα σοβαρά ανθρώπους της πρακτικής οικονομίας, όπως π.χ. ο γερο-Σόρος.

     • avanti avatar
      avanti @ Ο Θείος 19/06/2012 15:36:22

      Γειά σου Θείε, συμφωνώ, ο Σόρος σαφώς και μιλάει σοβαρά από την πλευρά των αγορών όμως.... εκείνο που για μας τους Ευρωζωνικούς μένει άλυτο μυστήριο είναι που το πάει η θεία Μέρκελ, δηλαδή τι έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους και πως θα προωθήσουν τα πράγματα ..

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ avanti 19/06/2012 15:57:11

      Οι CDU/FDP σκέπτονται πιά μόνον να "σπρώχνουν τον χρόνο".
      Να μεταθέτουν όσο γίνεται τη στιγμή της "αληθινής απόφασης".
      Ξέρουν ότι η συνταγή είναι αναποτελεσματική και έχει παρενέργειες.
      Θα κρατήσουν όσο γίνεται, με ημίμετρα. 12 παρά 1 λεπτό θα αποχωρήσουν και θα εγκαταλείψουν την ενεργοποιημένη βόμβα στον πολιτικό-ιδεολογικό αντίπαλο. Θα είναι η στιγμή του μεγαλύτερου κινδύνου.
      Καμμία πολιτική δύναμη δεν θέλει να σκάσει η Ευρωζώνη στα χέρια της. Η αρνητική υστεροφημία θα είναι ανεξίτηλη.

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 19/06/2012 12:34:59

  Πολύ καλή η ιδέα του Μπενίτο για "εθνική διαπραγματευτική ομάδα ".

  Ετσι θα φύγει ένα μέρος της ευθύνης απο τον Σαμαρά και την Ν.Δ.

  Και , με σωστό χειρισμό , ο Τσίπρας θα δυσκολευτεί να βρεί δικαιολογία να μη συμμετάσχει. Αλλα και να αρνηθεί ,(το πιθανότερο),θα μπορουν να του πούνε μετά , πως εμείς σου λέγαμε να συμμετάσχεις στις διαπραγματευσεις ,κι' εσύ αρνήθηκες!

 4. Κεντροδεξιός avatar
  Κεντροδεξιός 19/06/2012 12:47:57

  Να σας ζήσει η Ρεπούση και ο Ψαριανός εκί στην ΝΔ..

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Κεντροδεξιός 19/06/2012 13:23:43

   Ψηφίσατε ΝΔ? Πείσατε και κάνα φίλος/συγγενή/γνωστό σας να ψηφίσει ώστε να μη χρειάζεται η σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ?

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ TopGunZ 19/06/2012 17:05:16

    Σωστά, με +10 άτομα θα είχε αυτοδυναμία η ΝΔ. Το γνωστό ψευδοεπιχείρημα της αναγωγής της ψήφου του ενός στις ψήφους των χιλιάδων. Και φυσικά ούτε που διανοούμαστε να βγούμε από τα δίπολα τύπου 'ή α ή β'. Με αυτή τη 'λογική' ούτε σε 100 χρόνια από τώρα δε θα ελευθερωθούμε. Αν θα υπάρχει ακόμη Ελλάδα. Αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να νομίζεις ότι κάποιος άλλος θα σε σώσει από το να παλέψεις ο ίδιος. Εκτός κι αν είναι πάλη η προσπάθεια διαιώνισης της ΝΔ.

 5. Inno avatar
  Inno 19/06/2012 12:59:47

  Το μεγαλύτεςρο πρόβλημα, μακράν, δεν θα είναι τα ξηλωμένα πεζοδρόμια από τους Φωτόπουλους, ούτε καν η Μέρκελ και η κλιμακτήριός της.
  Το μεγαλύτερο ζόρι θα είναι η "συνεργασία" με τον Μπένι.
  Ήδη, ελέω του ολίγιστου Κουβέλη, παρουσιάζεται σαν ρυθμιστής και εγγυητής.
  Θα ζητήσει καίριο πόστο και θα ασκεί πολιτική και παρεμβάσεις κάθε μέρα. Έχει ένα κόμμα να ξαναχτίσει και θέλει μέσω της ευκαιρίας αυτής να κερδίσει και όχι να φθαρεί, κι άλλο, πολιτικά.
  Δεν ξέρω αν θα αντέξουμε, και πόσο, να κουβαλάμε εκτός των άλλων και αυτό το υπέρβαρο.
  Οι όποιες υποχωρήσεις μας, αν υπάρξουν, θα είναι ήττες της νδ αλλά και της χώρας γενικότερα.

 6. sos avatar
  sos 19/06/2012 15:13:43

  Από newsit:

  "ΝΔ : Κανένα πρόβλημα στους όρους Κουβέλη

  Η Συγγρού δεν βλέπει να είναι εμπόδιο οι όροι που θέτει ο κ. Κουβέλης για προγραμματική σύγκλιση και «σύμπτωση» στη φερεγγυότητα των προσώπων."

  Δηλαδή, εντάξει; Κάνατε πίσω στο λαθρομεταναστευτικό;
  Σήμερα συζητούσα με φίλους και γνωστούς που μου λέγαν πως αν κάει η ΝΔ πίσω σε αυτό οι πιο πολλοί έφυγαν για Χ.Α.

 7. man8os avatar
  man8os 19/06/2012 16:00:18

  Διαβαζω στο ενικος οτι θα μπουν στελεχη του ΠΑΣΟΚ οπως η Φωφη στην κυβερνηση.
  Ντροπη

 8. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 19/06/2012 19:59:42

  Το εκλογικό αποτέλεσμα φανερώνει πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα.Σχηματίζεται μια κυβέρνηση που θα τη διακρίνει η δυσλειτουργία.Εισερχόμαστε σε μια μεταβατική πολιτική περίοδο.Ο πασοκισμός,ύπουλος και μακιαβελικός (όπως πάντα),επιδιώκει να διαδραματίσει το ρόλο του ''τιμητή'',''εξυγιαντή'' και ''σωτήρα'' της χώρας...Θα ισχυριστεί κάποιος πως ''πρέπει να σωθεί η πατρίδα''.Θ'απαντούσα ως εξής:''Σωτήρες'' ποιοι στην ανόρθωση της χώρας;Ο Βενιζέλος;Ο Παπανδρέου (ο καταστροφέας-ολετήρας της πατρίδας);Δεν θέλω να σκέφτομαι τη στιγμή που οι Παπανδρέου-Βενιζέλος και άλλοι 31 βουλευτές αυτού του κόμματος (που ταπείνωσε τη πατρίδα και διέλυσε το σύμπαν) θα σηκώνουν τα χέρια και θα στηρίζουν αυτή τη κυβέρνηση....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.