#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/07/2012 22:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για προώθηση της επαναδιαπραγμάτευσης(Ανανεωμένο) Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Η συνάντηση κράτησε μιάμιση ώρα και εξελίχθηκε μέσα σε πολύ καλή ατμόσφαιρα, παρά το κλίμα που είχε δημιουργηθεί προηγουμένως  από το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του Γιάννη Στουρνάρα . Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ενώ υπήρξε συμφωνία στη δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε ότι το αίτημα της  επαναδιαπραγμάτευσης παραμένει στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας. Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος εξερχόμενος της συνάντησης, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί  συμφώνησαν ότι «θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης». Αφετηρία για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων του μνημονίου είναι η παράταση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Συμφωνήθηκε επίσης η επαναδιαπραγμάτευση να γίνει με τη μέγιστη υψηλή πολιτική εκπροσώπηση, που σημαίνει δημιουργία εθνικής ομάδας επαναδιαπραγμάτευσης στην αρχή σε επίπεδο των τριών πολιτικών αρχηγών στην αρχή και σε σε επίπεδο υπουργείων στην συνέχεια. Την ομάδα θα βοηθούν εμπειρογνώμονες.

Οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν επίσης να τεθεί  το αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση από τον Πρωθυπουργό  σε ανώτατο επίπεδο στην Ευρώπη. Για το σκοπό αυτό ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων στην Ευρώπη σε ορισμένες από τις οποίες μπορεί να συνοδεύεται και από τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε επίσης να γίνει άμεσα μια λογιστική απεικόνιση του προγράμματος που θα αποτυπώνει την πραγματική οικονομική κατάσταση και τις αποκλίσεις στους στόχους. Επίσης επαναβεβαιώθηκε η κοινή βούληση να δοθεί μάχη για να μη θιγούν τα ειδικά μισθολόγια αλλά και να αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην πληγούν άλλο τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών από την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης είτε με μείωση συνολικά του φόρου είτε με επιδότηση των ασθενέστερων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως η ενημέρωση του Πρωθυπουργού και των δύο πολιτικών αρχηγών από τον υπουργό Οικονομικών για τα αποτελέσματα του Εurogroup «επικεντρώθηκε στις βασικές πρωτοβουλίες και προϋποθέσεις, που πρέπει να υπάρξουν για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης», ενώ στη συνέχεια «συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από ελληνικής πλευράς για να προχωρήσει ή να επανέλθει σε τροχιά το οικονομικό πρόγραμμα». Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει νέα συνάντηση στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, για να εξειδικευθούν ακόμη περισσότερο οι ενέργειες αυτές.

Η προγραμματική σύγκλιση παραμένει στο ακέραιο, επεσήμανε ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των αρχηγών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, η κυβέρνηση εργάζεται για να διεκδικήσει την επαναδιαπραγμάτευση ώστε να επιτευχθεί απαγκίστρωση από το μνημόνιο, αλλά και για την αντιμετώπιση των άμεσων ζητημάτων που έχουν σχέση με άμεσα μέτρα που σύμφωνα με νομοθετημένες ρυθμίσεις πρέπει να υπάρξουν. «Αναζητούνται τα ισοδύναμα μέτρα, και θα υπάρξουν, όπως και μέτρα ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουβέλης άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ Αναφορά έκανε επίσης σε «όσους τελευταία ανακάλυψαν την επαναδιαπραγμάτευση» καλώντας τους να εγκαταλείψουν την πολιτική «που υπονομεύει τη χώρα». «Η αναδιαπράγμευση θα γίνει, προωθείται» τόνισε, ενώ ερωτηθείς σχετικά ξεκαθάρισε ότι δεν αναφέρεται σε κανέναν από όσους στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε πως η κυβέρνηση κινείται στο πλαίσιο του κειμένου της προγραμματικούς συγκλισης και εστίασε το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου της προσαρμογής. «Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση στρατηγικού χαρακτήρα … Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τη βελτίωση των όρων της δανειακής σύμβασης» είπε και τόνισε πως «αφετηρία της αναθεώρησης η παραταση του χρονου δημοσιονομικής προσαρμογής». Ερωτηθείς πότε θα τεθεί αυτό το ζήτημα, απάντησε πως έχει ήδη τεθεί «και θα τεθεί σε όλα τα επίπεδα».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. No Way avatar
  No Way 11/07/2012 23:09:32

  Ο κίνδυνος χρεοκοπίας όσο επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη θα αποτρέπει τον οποιοδήποτε ξένο επενδυτή να εξετάσει την Ελλάδα.
  Θα αποτελεί τον μόνιμο ανασταλτικό παράγοντα, τον μόνιμο μηχανισμό αποσταθεροποίησης
  Μερίδα ξένων θεωρούν ότι τα επόμενα επεισόδια του δράματος δεν θα εξελιχθούν θετικά για την Ελλάδα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης.
  Η κυβέρνηση πάσει θυσία πρέπει να επιτύχει στο έργο της. Η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη ευκαιρία.
  Αν αποτύχει και η τελευταία προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδος από την κυβέρνηση συνεργασίας τότε είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να παρθούν ριζικά μέτρα για να μην καταρρεύσει στην κυριολεξία πλέον η οικονομία.
  Τον τελευταίο 1,5 μήνα σε διεθνή φόρα αλλά και παρεμβάσεις νυν και πρώην θεσμικών παραγόντων επανέρχεται η λύση ενός οριζόντιου haircut σε όλο το ελληνικό χρέος.
  Το βασικό επιχείρημα που προβάλλεται – το οποίο είναι και λογικό – είναι ότι αν καταρρεύσει η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει κανένα μέρος του χρέους της.
  Δηλαδή τα 365 δις ευρώ χρέους δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και προφανώς θα χαθούν τα δισεκατομμύρια δανείων που έχει χορηγήσει η Τρόικα στην Ελλάδα, η ΕΚΤ τα ομόλογα που κατέχει, αλλά και τα νέα ελληνικά ομόλογα που προέκυψαν από το PSI+.
  H πρόταση που συζητείται είναι τα νέα ελληνικά ομόλογα, τα ομόλογα της ΕΚΤ και το πρώτο δάνειο προς την Ελλάδα από τον επίσημο τομέα να υποστούν ένα haircut 50%.
  Ένα νέο haircut 50% στο χρέος σημαίνει νέα μείωση χρέους 70-80 δις ευρώ.
  Το όφελος για την Ελλάδα με το PSI+ παρουσιάστηκε 70-80 δις ευρώ αλλά στην κυριολεξία ήταν 27-28 δις ευρώ αφαιρώντας προκαταβολές και ανακεφαλαιοποίηση.
  Ένα νέο haircut με γρήγορες διαδικασίες και στοχοποιημένες δεν θα προκαλέσουν τις αναταράξεις του παρελθόντος.
  Όμως αν υλοποιηθεί το haircut 50% η Ελλάδα θα κερδίζει καθώς μειώνεται το χρέος της κατά 70-80 δις ευρώ.
  Όμως ποιοι θα χάσουν;
  Θα χάσει ο επίσημος τομέας τουλάχιστον 50 δις ευρώ. Δηλαδή η Τρόικα θα αποδεχθεί να χάσει 50 δις ευρώ;
  Θα χάσει ο ιδιωτικός τομέας οι κάτοχοι νέων ελληνικών ομολόγων αγγλικού δικαίου αν συμπεριληφθούν καθώς το αγγλικό δίκαιο προσφέρει πολλές δικλείδες ασφαλείας;
  Να σημειωθεί ότι τα νέα ομόλογα εμφανίζουν μέση τιμή 14 μονάδες βάσης άρα δεν θα έχει επίδραση το haircut στην τρέχουσα αποτίμηση.
  Θα χάσει και η ΕΚΤ η οποία διαθέτει μαζί με τις άλλες εθνικές τράπεζες περίπου 45 δις ευρώ. Άρα θα χάσουν 22,5 δις ευρώ περίπου.

  Αν μετά το haircut πάλι η Ελλάδα παραμένει σε αδιέξοδο έρχεται το κίνητρο αποχώρησης

  Η Γερμανία μαζί με την ΕΕ σχεδιάζουν να δώσουν ένα μεγάλο ποσό περίπου 60 με 80 δις ευρώ στην Ελλάδα για να αποχωρήσει από το ευρώ.
  Σύμφωνα με πηγές σε επενδυτικές τράπεζες (BofA και Barclays) υπάρχουν διαρροές και αναφορές ότι ένα από τα σχέδια που έχουν εξεταστεί για την Ελλάδα είναι η αποχώρηση της από το ευρώ εφόσον όμως της δώσουν ένα μεγάλο ποσό κοντά στα 80 δις ως κίνητρο αποχώρησης ενώ θα υπάρχει και option επιστροφής ως ισότιμο μέλος αν πιάσει τους στόχους και αποκτήσει αξιοπιστία η οικονομία ενώ το νόμισμα θα είναι διπλό.
  Προφανώς δεν είναι αυτή η πρώτιστη προτεραιότητα.....αλλά σε κάθε περίπτωση έχουν εξεταστεί εναλλακτικά σενάρια.
  Είναι προφανές, είναι ξεκάθαρο ότι οι επιλογές είναι 3
  1)Να δοθεί παράταση 2 ετών στο πρόγραμμα προσαρμογής καθώς διαπιστώνεται ότι έχει τιναχθεί στον αέρα.
  Το μνημόνιο που υπέγραψε η Αθήνα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ όχι μόνο δεν τηρείται, όχι μόνο έχει εξοκείλει αλλά έχει πλήρως καταρρεύσει.
  Παραδόξως ενώ στο μνημόνιο έχει υπογραφεί η δραστική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν ως προγραμματική συμφωνία να παγώσουν τις απολύσεις.
  Συμφώνησαν να παραβιάζουν ένα από τους όρους του μνημονίου που υπέγραψαν.
  2)Η Γερμανία ή ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος της Γερμανίας δεν διάκειται θετικά στην 2ετή χρονική παράταση του μνημονίου ώστε η Ελλάδα να έχει μεγαλύτερη ευελιξία.
  Αν δεν περάσει η 2ετία είναι προφανές ότι η αντίστροφη μέτρηση κατάρρευσης της Ελλάδος θα έχει ξεκινήσει.
  3)Η προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα ώστε τα έως 50 δις που θα απαιτηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να μην περάσουν στο χρέος αλλά ο ESM ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης να αναλάβει το έργο της κεφαλαιακής στήριξης των τραπεζών προσκρούει σε εμπόδια.
  To κεφάλαιο αυτό αποτελεί μέρος της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και χρήζει μεγάλης προσοχής καθώς η αξία της λύσης αυτής είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την χρονική επιμήκυνση του μνημονίου.
  Οι προειδοποιήσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ του Μ. Draghi ότι ο ESM δεν θα είναι έτοιμος για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως τα τέλη του έτους αλλά και οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Schaeuble ότι ο ESM δεν θα ενεργοποιηθεί ανακεφαλαιοποιώντας τράπεζες πριν να είναι έτοιμος ο μηχανισμός συλλογικής και καθολικής εποπτείας των τραπεζών, ετεροχρονίζουν τους σχεδιασμούς και μετριάζουν τις προσδοκίες για την Ελλάδα

  http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/51198-μια-ακραία-προσέγγιση-για-την-ελλάδα-των-επόμενων-μηνών-–-η-επαναδιαπραγμάτευση-προσκρούει-σε-εμπόδια-και-καταλήγει-σε-φιάσκο-–-επανέρχεται-το-σενάριο-νέου-haircut-ή-στάσης-πληρωμών-στους-ιδιώτες-και-στο-τέλος-κίνητρο-αποχώρησης


  H πιο τιμια λυση να μας δωσουν τα 80 δις για να αποχωρησουμε απο το ευρω , αλλωστε το εμπορικο ελλειμα κοστολογειται 26 δις
  Με τα 80 φτανει να καλυψει τις αναγκες 3 ετων τουλαχιστον στις εισαγωγες
  Η Ελλαδα εδω που εχει φτασει ουτε τα χρεη της δεν θα πληρωσει , ποτε αλλα ουτε θα αναταξει την οικονομια της , με πολιτικες γερμανικου ευρω

  • anetos avatar
   anetos @ No Way 12/07/2012 07:46:58

   αυτο λεει και ο Κουρης ...

  • franc avatar
   franc @ No Way 12/07/2012 10:25:02

   Υπάρχει και η απλούστερη λύση. Αφου οι Υπερτράπεζες-Επικυρίαρχοι της Ευρώπης αρμέξουν ακόμα για κανα χρόνο την ΕΕ όπως το κάνουν με την εσωτερική υποτίμηση, να αποχωρήσουν για άλλες χώρες, αφήνοντας την ΕΚΤ να λύσει την κρίση κατά το πρότυπο της FED: Tυπώνοντας Ευρώ. Η "Σωτηρία" της Ελλάδος ακόμα και με τη μέθοδο των 80 δίς οχι μόνο δεν λύνει το ουσιαστικό πρόβλημα της ΕΕ που είναι η επιβληθείσα απο τις Υπερτράπεζες εσωτερική υποτίμηση, αλλά μάλλον το επιβαρύνει. Γι αυτό δεν θα το κάνουν. Ουτε θα μας επιτρέψουν ΠΟΤΕ να χρεωκοπήσουμε γιατί θα το κάνουν και οι άλλοι, και αυτό θα ήταν μεγάλη ζημιά αντί για κέρδη για τις Υπερτράπεζες...

 2. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 11/07/2012 23:56:32

  με αφήνει παγερά αδιάφορο γιατί είναι άνευ ουσίας .
  Και είναι άνευ ουσίας αφου:
  Δεν μπορούν να κάνουν ένα ωράριο για τα φαρμακεία
  Δεν μπορούν να κόψουν 12 % σε εκείνους που γλύφουν να μπουν στα ειδικά μισθολόγια και με όνειρο συνταξιοδοτηθούν στα 45 , εις βάρος όλου του ελληνικού λάου .
  ΣΥΝΤΗΡΟΎΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ δυο χρόνια εις βάρος όλου του ιδιωτικού τομέα ..κΑΙ δυστυχώς η νέα δημοκρατία σέρνεται απο εναν ηθικό αυτουργό της καταστροφής και έναν συνταξιούχο με αριστερές ιδέες !!!
  Δεν μπορούν να κάνουν μια κρατικοποίηση δυο χρόνια τώρα ..δεν ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΜΗΔΕΝ
  Δεν .. δεν ..δεν ..
  Πάμε τώρα στα σοβαρά !!
  Είμαστε στο 20% χασούρα στο ΑΕΠ , τι κάνουμε ?
  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ μοιρολατρικά το 40% που θέλουν ως στόχο ?
  Για να γίνει αυτό θέλει δυο και χρόνια Εξαθλίωσης , τι κάνουμε ?
  Το κλείνουμε , και πάμε στη δραχμή τώρα , η περιμένουμε να πάμε στο 40 % και με δραχμή –Η δολάριο όπως συζητούν ?
  Καλύτερα τώρα η μετά ?

  • Αείμνηστος avatar
   Αείμνηστος @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 12/07/2012 11:04:28

   Γιά απάντησε μου ρε φάντασμα, σε παρακαλώ.
   Αν μπεί ελευεθρο ωράριο στα φαρμακεία και απελευθερωθεί το επάγγελμα του φαρμακοποιού , του τα ξιτζή του θεού του δεν ξερω εγω, θα μειωθεί η ανεργία?Θα βρει δουλειά η άνεργη πωλήτρια ,ξενοδοχουπάλληλος, εμπορουπάλληλος κλπ?Θα αυξηθουν τα έσοδα του κράτους΄?
   Όλα αυτά είναι εκτιμήσεις της Τρόικας (επι χάρτου) που σε ΤΙΠΟΤΑ δεν έπεσαν μέσα.
   Αν αποκρατικοποιηθεί η ΕΥΑΘ-ΔΕΗ-ΟΠΑΠ ΚΛΠ θα αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου ? με τί/ με το 1 δις που θα εισπραχθεί απο όλες τις επιχειρήσεις?
   Αν απολυθούν 150000 Δ.Υ τι όφελος θα έχει το κράτος ετησίως ξέρεις/
   3 δις.Χωρίς να υπολογιστεί το τεράστιο κόστος στην αγορά, στα ταμεία, στην ανεργία.
   όλα αυτά που γράφετε και νομίζετε οτι τεραγωνίσατε τον κύκλο τα έχετε μελετήσει η αναπαράγετε τις χαζομάρες των παπαγάλων.
   Σκασίλα της της Τρόικας για σένα και για μένα.Τημ περιουσία σου θέλει όχι την Σωτηρία σου.
   Και κάτι τελευταίο.Η ιταλία , ιρλανδία , πορτογαλία, ισπανία, κύπρος, και εσ λίγο η Σλοβενία, επειδή δεν έχουν ελεύθερα φαρμακεία , ταξί, και μεγάλο δημόσιο φαλήρισαν?Αισίως σε 2 χρόνια φτάσαμε οι 6 στις 17 χώρες του ευρώ να πτωχεύουν.Τυχαίο? δε νομίζω

 3. DI.KO avatar
  DI.KO 12/07/2012 00:17:01

  Η ταπεινή μου γνώμη μετά απ' όσα άκουσα από τους πολιτικούς αρχηγούς και τον εκπρόσωπο τύπου είναι ότι τα πράγματα βαίνουν έτσι όπως πρέπει, δηλαδή στα πλαίσια των συμφωνηθέντων. Το τι ειπώθηκε χθες, προχθές και δεν ξέρω πότε παραμερίζεται από τα γεγονότα του σήμερα. Και αυτό είναι πολύ θετικό. Δυστυχώς μερικοί καλοθελητές, δημοσιογράφοι προσπαθούν με κάθε μέσο να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι. Έτσι και η κ. Στάη στη ΝΕΤ. Με κάθε τρόπο προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι υπάρχει όντως πρόβλημα Βενιζέλου και κυβέρνησης για κάτι που είπε η Γεννηματά χθές. Στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα και τα κόμματα αυτή τη στιγμή είναι λογικό να υπάρχουν διαφορές στην αντίληψη των πραγμάτων και στόν τρόπο εφαρμογής των εκάστοτε πολιτικών. Γιατί λοιπόν να πανικοβάλλουμε τον κόσμο με κάθε βήξιμο του Βενιζέλου ή φτέρνισμα του Κουβέλη. Πιστεύω ότι ο Α. Σαμαράς το έχει καταλάβει αυτό και καλό είναι που δεν αντιδρά σπασμωδικά σε τέτοιου είδους
  δμοσιογραφικές (για μένα) εξάρσεις που δημιουργούν ή μπορει να δημιουργήσουν προβλήματα στους πολίτες. Ελπίζω όμως ότι κάποτε θα σταματήσει αυτού του είδους η πληροφόρηση.

 4. κερας avatar
  κερας 12/07/2012 06:54:38

  Δεν υπαρχει σωτηρια...και ολα να τα πουλησουνε τιποτα δε θα βγει...εχουνε διαλυσει την μεση ελληνικη οικογενεια...Ντροπη και στους τρεις!

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ κερας 12/07/2012 09:26:52

   Συγνωμη ¨κερας¨ αλλα η ντροπη ειναι στους μη μετεχοντες . Οταν εισαι απεξω ολα καλα. Μεσα ειναι τα δυσκολα. Μακαρι να υπηρχε ευρυτερη συναινεση απο ολους. Για τα παιδια μας, για τους γεροντες για ολους μας

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ Ρεαλιστης 12/07/2012 11:25:37

    Συγνώμη ''Ρεαλιστή'' , αλλά τιο είδους ...συναίνεση μπορεί να υπάρξει με τους Πασοκοπροδότες που μάς έχωσαν στο Μνημόνιο χωρίς καν να το διαβάσουν;; Τώρα το πικρό γλυκό κάνουμε, μην προσποιούμαστε όμως πως είναι και απολαυστικό...... Έλεος!!!!

 5. anetos avatar
  anetos 12/07/2012 07:28:55

  "από το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του Γιάννη Στουρνάρα ."
  ο χοντρος προεδρος πασχει απο "δυσκαμπτο ναρκισσισμο" .. νομιζει οτι ειναι και οικονομολογος...

 6. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 12/07/2012 07:45:23

  Η συγκυβέρνηση της συνευθύνης και οι προθέσεις των συμμετεχόντων..... Ο αμετροεπής Βενιζέλος, ο υποκριτής και ένοχος για όλα, όσο και να γουρλώνει απελπισμένα τα μάτια του για να μάς ..πείσει, η εμπάθεια κι ο δόλος του είναι τόσο εμφανείς και φλύαροι προδότες, που ακυρώνουν άμεσα κάθε προσπάθεια. Σ΄αυτό το σκηνικό της εν αναμονή εκκίνησης, μοιάζει να έχουμε μπροστά μας μια μαύρη απαστράπτουσα PORCHE 911 CARRERA S (Α.Σαμαράς), έτοιμη να γκαζώσει μουγκρίζοντας άγρια ορμώντας προς το μέλλον, αλλά με 2 λάστιχα κλαταρισμένα που δυστυχώς, την εμποδίζουν.... Ζητείται επειγόντως βουλκανιζατέρ. Επειγόντως όμως. Η κλεψύδρα αδειάζει.....

 7. GR.DOUR avatar
  GR.DOUR 12/07/2012 09:07:54

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ κερας. H MEΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΘΛΙΩΘΕΙ.
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΦΟΡΙΑ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ 1.500Ε Ή ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΙΣΘΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ.
  ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 31%.
  Η ΠΟΛΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ.
  ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ.

 8. johnny avatar
  johnny 12/07/2012 11:39:10

  Προεκλογικα θα επαναδιαπραγματευονταν τους επαχθεις και υφεσιακους ορους του μνημονιου,τωρα θα ξεκινησουν τη προοθηση της επαναδιαπραγματευσης που ειναι η επιμηκυνση αποπληρωμης,κατι φυσικα που προυποθετει νεους ορους απο πλευρας δανειστων αρα νεο μνημονιο.Ενταξη λογικο ακουγεται,αφου μνημονιο εκανε ο ΓΑΠ,ο Βενιζελος μαζι με το Σαμαρα,να μη κανει και ενα μονος του ο Αντωνης;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.